Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η απάτη της Ευρώδουλης «Αριστεράς»

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ένα σημαντικό στοιχείο στην εξαπάτηση των λαϊκών στρωμάτων για τα αίτια της καταστροφής και τον τρόπο διεξόδου από αυτή είναι οι διάφορες «αναλύσεις» που όχι μόνο διαστρεβλώνουν ολοκληρωτικά την πραγματικότητα, αλλά \ μεταχειρίζονται και τις τεχνικές των καλογήρων του Ροΐδη. Όπως αυτοί βάφτιζαν το κρέας ψάρι ώστε να βολεύονται τόσο οι ηθικές τους υποχρεώσεις όσο και οι γαστριμαργικές, σήμερα διάφοροι αναλυτές βαφτίζουν «ριζοσπαστική» την προσπάθεια εξόδου από την κρίση μέσα στην ΕΕ, βολεύοντας τόσο τις υποχρεώσεις τους σαν «αριστερών», όσο και τις (αντίστοιχες) γαστριμαργικές. Έτσι, η υπεράσπιση της πεμπτουσίας του κατεστημένου που εκφράζει η ένταξή μας στην ΕΕ (η οποία μπορεί να δειχθεί ότι είναι η βασική αιτία της σημερινής καταστροφής) βαφτίζεται «ριζοσπαστική αριστερή» στάση, αφήνοντας τον αναγνώστη να μαντέψει ποια είναι άραγε συντηρητική δεξιά στάση, όταν σύσσωμα τα κόμματα εξουσίας που στηρίζουν την κοινοβουλευτική Χούντα χρησιμοποιούν κάθε μορφή οικονομικής και φυσικής βίας για να μην κινδυνεύσει η παραμονή μας στην ΕΕ! Και αυτό, όταν σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, 80% του Λαού δεν εμπιστεύεται την ΕΕ…

Θα άξιζε όμως να θέταμε μερικές καυτές ερωτήσεις στους υποστηρικτές της Ευρώδουλης «Αριστεράς», που κάνουν φανερή την κατάφωρη απόπειρα εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων.

1. Η «ριζοσπαστική» ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και οι αντίστοιχοι «ριζοσπάστες» οικονομολόγοι που την στηρίζουν διατείνονται ότι θα σταματήσουν την «Κινεζοποίηση» της χώρας, δηλαδή θα καταργήσουν τις «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις που εισήγαγαν οι Μνημονιακές Κοινοβουλευτικές Χούντες. Όμως, η «ελαστικοποίηση» της εργασίας είναι αποτέλεσμα του ανοίγματος και της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας (όπως και του κεφαλαίου και των εμπορευμάτων) που επιβάλλουν οι καταστατικές συνθήκες της ΕΕ (Μάαστριχτ, Λισσαβόνας κ.λπ.). Γι’ αυτό και ελαστικές εργασιακές σχέσεις έχουν ήδη επιβληθεί σε πολλές χώρες-μέλη της ΕΕ (Βρετανία, Ολλανδία, Σκανδιναβικές κ.λπ.), ενώ στις υπόλοιπες είναι θέμα χρόνου η εισαγωγή τους, αφού όλα τα κόμματα εξουσίας προσυπογράφουν το άνοιγμα και την απελευθέρωση των αγορών. Ερώτηση: Πώς ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλει κοινωνικούς ελέγχους για την προστασία των εργαζομένων μέσα στην ΕΕ, αφού, ακόμη και αν... καταργούσε τα Μνημόνια, η ελαστικοποίηση επιβάλλεται από τις καταστατικές συνθήκες;

2. Οι Ευρώδουλοι «ριζοσπάστες» χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την μαζική ανεργία. Όμως, η ανεργία δεν είναι μόνο αποτέλεσμα των πολιτικών λιτότητας, αλλά και των σημερινών τεχνολογικών μεταβολών (γι’ αυτό και χώρες με υγιή ανάπτυξη, όπως η Γερμανία, δεν έχουν αντίστοιχη αύξηση της απασχόλησης), αλλά και της προτίμησης των υπερεθνικών επενδυτών για χώρες με ακόμη πιο φθηνό εργατικό δυναμικό από την Ελλάδα (Βουλγαρία, Ινδία, Κίνα κ.λπ.) Ερώτηση: Πώς ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην ΕΕ θα επιτύχει δραστική μείωση της ανεργίας, έστω στα προ-μνημονιακά επίπεδα (8-9% περίπου); Με προπολεμικά προγράμματα …Ρούζβελτ που δεν έχουν σχέση με μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, όπως προτείνουν κάποιοι Ευρώδουλοι, ή με αναδιανομή των πλεονασμάτων μέσα στην ΕΕ, λες και είμαστε κάποια Πολιτεία των ΗΠΑ; Ή μήπως με μαζική ταχύρρυθμη ανάπτυξη Κινεζικού τύπου, που και αυτή θα απαιτούσε δεκαετίες για το ξερίζωμα της μαζικής ανεργίας;

3. Οι Ευρώδουλοι «ριζοσπάστες» οδύρονται για τις μαζικές απολύσεις που ήδη άρχισαν, το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων και Παν. Σχολών (στο πλαίσιο των δραστικών περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες Υγείας και Εκπαίδευσης), καθώς και για το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων και την συνακόλουθη φτωχοποίηση. Ερώτηση: Είναι δυνατή μέσα στην ΕΕ η ακύρωση των μνημονιακών συνθηκών χωρίς ολοκληρωτική διαγραφή του Χρέους (την οποία ήδη «ξέχασε» η «ριζοσπαστική» ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ); Πώς ακριβώς, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ακύρωση όλων των μνημονιακων συνθηκών και εφαρμοστικών νόμων, (όλα αυτά μέσα στην ΕΕ!), θα επαναφέρει όλους τους απολυμένους από τη Χούντα, καθώς και τις κοινωνικές δαπάνες, μισθούς και συντάξεις στα προ-μνημονιακά επίπεδα, ενώ συγχρόνως θα διατηρεί πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα; Σημειωτέον ότι το πλεόνασμα αυτό (που επιτεύχθηκε με τις γνωστές «σφαγές») παίρνουν δεδομένο στους υπολογισμούς τους οι οικονομικοί «εγκέφαλοι» του ΣΥΡΙΖΑ!

4. Προγραμματικά, ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι υποστηρίζει την απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ, την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων κ.λπ. Δεν είδαμε όμως το «ριζοσπαστικό» ηγετικό ρεύμα να καταδικάζει τη σφαγή του λαού της Λιβύης, αλλά αντίθετα υποστήριζε, όπως βέβαια και η ΕΕ από όπου παίρνει την...έμπνευση του, τους ΝΑΤΟϊκούς εγκληματίες αντάρτες και έμμεσα τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς, και το ίδιο κάνει τώρα και με τους αντίστοιχους Σύριους. Ούτε το είδαμε να καταδικάζει την άθλια ΕΕ, που μόλις κατέταξε στις τρομοκρατικές οργανώσεις το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα της Χεζμπολλά. Ερώτηση: Πώς ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα επιτύχει την πολιτική αυτοδυναμία, μέσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ; Και, γενικότερα, πώς ακριβώς θα επιτύχει την οικονομική αυτοδυναμία και την παραγωγική αναδιάρθρωση που επικαλείται, μέσα στην ΕΕ των «4 ελευθεριών», και αφού θα έχει ξεπουληθεί στο μεταξύ ο κοινωνικός μας πλούτος ―εκτός αν ακυρώσει και όλες τις μετά-μνημονιακές ιδιωτικοποιήσεις! Δεν έχουν λοιπόν άδικο οι Τάιμς της Νέας Υόρκης (η ναυαρχίδα της υπερεθνικής ελίτ), όταν δημοσίευαν άρθρο (23/6/2013), με τίτλο «ΜΟΝΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»...


http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2013/2013_07_28.html
http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/


www.periektikidimokratia.org

«διαλύστε, απολύστε, ξεπουλήστε»


na tous anatrepsoume

28-7-2013
«Απολύστε, διαλύστε» το διαρκές μνημονιακό «συνταγολόγιο»...

Κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα που περνάει πολλαπλασιάζονται οι μαύρες «επιδόσεις» της μνημονιακής συγκυβέρνησης που, αδίστακτη και αυταρχική, σπέρνει τη διάλυση στον δημόσιο τομέα και την απόλυτη ανασφάλεια στον ιδιωτικό.

Παρά τα αλλεπάλληλα καψώνια που υφίστανται οι Σαμαράς - Βενιζέλος από την τρόικα, και ιδιαίτερα από τη σιδηρά καγκελάριο στο Βερολίνο, τρέχουν καθημερινά να προσθέσουν χιλιάδες νέα θύματα στον ατελείωτο κατάλογο των προγραφών που απαιτούν οι σύγχρονοι ευρωαφεντάδες.

Με δογματική προσήλωση στο διαρκές μνημονιακό συνταγολόγιό τους, οι δίδυμοι συγκυβερνήτες δεν διστάζουν να στείλουν στην ανεργία και στο κοινωνικό περιθώριο πολλές χιλιάδες συμπολίτες μας για να "πιάσουν" τα... νούμερα των δανειστών.

Πιο χαρακτηριστική περίπτωση από τα πρόσφατα μπρος-πίσω, ακόμη και για τους διαθέτοντες μεταπτυχιακά-διδακτορικά (!), επειδή η τρόικα τους τράβηξε τ' αυτί όπως μισοπαραδέχτηκαν. Η διαφοροποίηση μάλιστα βουλευτών της συγκυβέρνησης χτύπησε νέα τύμπανα για τη μετέωρη πορεία τους. Το γεγονός δε ότι με Προεδρικά Διατάγματα θα μπορούν να αποκαθίστανται ή να τροποποιούνται οργανισμοί, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται η προηγούμενη συζήτηση, έγκριση της Βουλής, είναι δηλωτικό του επιτεινόμενου αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, ώστε να αντιμετωπίσουν ολόκληρες "εστίες" εργαζομένων, "έτοιμων" για ανεργία αύριο...

Για πιο εύκολες απολύσεις και ελαστικότερες μορφές εργασίας παρεμβαίνει και το ΔΝΤ, για να μην "ξεχνιόμαστε". Βλέποντας ότι οι ευπειθείς συγκυβερνήτες είναι έτοιμοι για όλα, ζητούν τα πάντα και πιο γρήγορα. Μάλιστα, το ΔΝΤ, ενώ καταγράφει ότι έχουν γίνει μεγάλες μειώσεις μισθών από το 2008, ζητεί πρόσθετα μέτρα για τη μείωση του κόστους εργασίας, ουσιαστικά ανοίγοντας θέμα νέας μείωσης του κατώτατου μισθού! Είναι το πολλοστό δείγμα καταστροφής και φανερώνει πόσο αδηφάγοι γίνονται οι δανειστές όταν έχουν "βρει" πρόθυμους για όλα εδώ.

Μπροστά σ' αυτή την επιδεινούμενη κοινωνική κατάσταση, μπροστά σ' αυτούς τους μνημονιακούς πρόθυμους εκτελεστές τού "διαλύστε, απολύστε, ξεπουλήστε", είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η πολιτική, δημοκρατική ανατροπή τους, η απόλυσή τους με τον αγώνα, την ψήφο του λαού μας, που θα αναστρέψει την πορεία του τόπου και θα επιβάλει τις απαραίτητες δημοκρατικές, ριζικές αλλαγές.

Αναδημοσίευση από avgi.gr

Τροπολογίες Πονηρών


20130727-161310.jpg

Το λοιπόν θα είναι πλέον γρήγορη και εύκολη η αλλαγή οργανισμών φορέων του δημοσίου ή ακόμη και η κατάργησή τους. Αρχίζει το δημόσιο να μοιάζει λίγο με τη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα. 
Με μια απόφαση θα μπορεί ένας υπουργός να καταργήσει ας πούμε τη διεύθυνση Α’ του υπουργείου του, να κλείσει ένα οργανισμό του δημοσίου, και να απολύσει αυτοστιγμεί μερικές δεκάδες ή και εκατοντάδες δημοσίους υπαλλήλους (ρεμάλια και άχρηστους, σύμφωνα με πολλούς συμπολίτες μας). Μόνο που ο ίδιος νόμος δίνει και μια άλλη δυνατότητα στον υπουργό μας: να φτιάξει μια νέα διεύθυνση στο υπουργείο του, ακόμα και ένα νέο Δημόσιο Φορέα — ένα μικρό οργανισμό, ας πούμε.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι είμαι ο νέος υπουργός αγροτικής ανάπτυξης (ή όπως αλλιώς το λένε σήμερα) και είμαι, ας πούμε, από τη Λάρισα. Φυσικά θέλω πελάτες, οπότε τι κάνω; Κλείνω τον άχρηστο Οργανισμό Μελέτης Ιχθυοκαλλιεργειών Θερμαϊκού και ιδρύω τον απαραίτητο Οργανισμό Διευθέτησης Υδατοκαλλιεργειών και Αγροτικών Οδών στη Λάρισα, με 200 υπαλλήλους. Προκειμένου μάλιστα να μην βαρύνω τον κρατικό προϋπολογισμό, αν δεν φτάνουν οι απολυμένοι από τον οργανισμό του Θερμαϊκού που έκλεισα, κλείνω και μερικούς άλλους άχρηστους οργανισμούς σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Αυτά φυσικά όσο είμαι εγώ υπουργός. Διότι μόλις απολυθώ τα ίδια θα κάνει ο επόμενος, κ.ο.κ.

Μην κρίνεις το νόμο από το καλό που θα φέρει, αλλά από το κακό που μπορεί να κάνει. Κάτι τέτοιο είχε πει κάποιος Αμερικανός νομίζω, πριν από μερικές δεκαετίες, αλλά οι Έλληνες πολιτικοί προφανώς μήτε διαβάζουν, μήτε ακούν. Ένα σκοπό έχουν στη ζωή τους, και προφανώς αυτός είναι να παρακάμψουν Σύνταγμα και Νόμους προκειμένου να βολέψουν και να μεγαλώσουν την πελατεία τους. Τους χάλασε λίγο τη δουλειά το ΑΣΕΠ, αλλά προσαρμόζονται. Και πάντα για το καλό μας.

Πονηρός Βλάχος
http://www.olympia.gr/, 27/7/2013

Στις 18 και 25 Μαΐου 2014 οι δημοτικές εκλογέςΜία εβδομάδα πριν από τις 25 Μαΐου 2014, ημερομηνία την οποία είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, θα ξεκινήσουν, τελικά, οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Συγκεκριμένα, προκειμένου ο β΄ γύρος να διεξαχθεί στις 25 Μαΐου, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές ο α΄ γύρος θα πραγματοποιηθεί την προηγούμενη Κυριακή 18 Μαΐου.

http://www.aftodioikisi.gr/, 28/7/2013

Αντιπαράθεση Καμίνη-Κακλαμάνη για παραχώρηση σε εισπρακτικές εταιρίες των οφειλών τρίτων προς τους δήμους


dimarxeio athina - kaminis - kaklamanis

Ακόμα μια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στο νυν Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον πρώην Νικήτα Κακλαμάνη…Αφορμή στάθηκε η πρόταση που φέρεται να κατέθεσε ο κ. Καμίνης για παραχώρηση σε εισπρακτικές εταιρίες των οφειλών τρίτων προς τους δήμους.

«Σύμφωνα με πληροφορίες από δημάρχους που συμμετείχαν στη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τους κυρίους Μητσοτάκη, Μιχελάκη και Κατσαρό (εκπρόσωπος του κ. Στουρνάρα), ο κ. Γ. Καμίνης ζήτησε να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα στους δήμους να τιτλοποιούν και να παραχωρούν τις οφειλές τρίτων (πχ καταστηματαρχών) προς αυτούς σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες, κάτι δηλαδή που κάνουν οι τράπεζες για τα στεγαστικά και όχι μόνο δάνεια. Η ενέργεια του κ. Καμίνη είναι απαράδεκτη και τυπικά και ουσιαστικά, καθώς δεν είχε το δικαίωμα να προχωρήσει σε μια τόσο σοβαρή πρόταση χωρίς εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, στο οποίο ουδέποτε συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα. Ευτυχώς, λόγω της αντίδρασης του Προέδρου της ΚΕΔΕ και των άλλων δημάρχων, η νεοφιλελεύθερη-αντιλαϊκή πρόταση του κ. Καμίνη έπεσε στο κενό», σχολίασε πρώτος ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Για να απαντήσει αμέσως ο κ. Καμίνης μέσω facebook:

«Αποτελεί πραγματική πρόκληση ο Δήμαρχος, ο οποίος άφησε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Δήμο, ύψους 230 εκατομμυρίων ευρώ, να μας εγκαλεί για την προσήλωσή μας στην προσπάθεια, να σταθεί ο δήμος Αθηναίων όρθιος. Αν, πάντως, ο κ. Κακλαμάνης, επιθυμεί να ανοίξουμε δημόσιο διάλογο για τα οικονομικά του δήμου της Αθήνας, είμαι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος. Εκείνος είναι;», δήλωσε ο κ. Καμίνης.

http://www.newsta.gr/, 28/7/2013

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

1941: Στη ρηματική ανακοίνωση του πληρεξουσίου του Γ' Ράιχ στην Ελλάδα προς την κυβέρνηση των Αθηνών αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα παρακάτω: «Η Τράπεζα της Ελλάδος δέον όπως ρυθμίζει κατά τοιούτον τρόπον την επάρκειαν του χαρτονομίσματος εις δραχμάς, ώστε να εξασφαλίζει μηνιαίως διά τας ανάγκας του γερμανικού στρατού ποσόν μέχρις 25 εκατομμυρίων μάρκων

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/2807#ixzz2aGCXKVqs

Η πλειοψηφία έχει αχόρταγη επιθυμία να μάθει τα πάντα, πλην εκείνων που αξίζει να μάθει. Η δημοσιογραφία το γνωρίζει αυτό και ενεργώντας ως επιχειρηματίας ικανοποιεί τη ζήτηση. ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΙΛΝΤ

Και μερικά ακόμα γιατί την είδαμε σοφοί!

Εάν στην επιστήμη πάντα θα κέρδιζε η πλειοψηφία, τότε μέχρι τώρα θα θεωρούσαμε τη Γη επίπεδη.

Σαράποφ Ι.


Η ανδρεία μας δοκιμάζεται όταν είμαστε μειοψηφία, αλλά η ανεκτικότητα, όταν είμαστε πλειοψηφία                              Σόκμαν


Η δημοκρατία δεν είναι εξουσία της πλειοψηφίας, αλλά υπεράσπιση της μειοψηφίας                                              Καμύ 

Η δημοκρατία είναι μια λανθασμένη παραδοχή, ότι η πλειοψηφία των πολιτών έχει πάντα δίκιο.                                         Ουάϊτ 


Η κυβέρνηση μπορεί να διορίζεται από μια χούφτα διαπλεκομένων, αλλά εκλέγεται από την πλειοψηφία των ηλιθίων                                                                                                 Άγνωστος

Η πλειοψηφία δεν μπορεί να είναι κριτήριο δικαιοσύνης 
                                                                                                                                                   Σίλερ 

ΧΘΕΣ Ο ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΕΝΕΘΛΙΑ. ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ!