Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ...

ΧΑΧΑΧΑΧΑ!
http://profiltispolis.blogspot.com/2012/01/2012_15.html

ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΟΜΠΕΛΗΣ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΖΑΜΙΑ  ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΑΒΙΑ:

Η ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΑΒΙΑ:

"Κάθε συσχέτιση γραφομένων μας στην Πλατεία με υπαρκτά πρόσωπα του Δήμου - της διοίκησης, της αντιπολίτευσης ή των συνεργατών του Δημάρχου - αν δεν αναφέρονται επώνυμα, είναι απολύτως συμπτωματική και δεν πρέπει να οδηγεί τους συνblogger σε θέαση της δημοτικής πραγματικότητας μέσα από παραμορφωτικούς φακούς και μυωπικές κριτικές που φωτογραφίζουν λάθος πρόσωπα, τα οποία εκτιμούμε βασίτατα για τον ρόλο τους στην πόλη και την διάθεσή τους να εργαστούν για την υπέρβαση των στραβισμών του παρελθόντος, με το ποίο δεν είχαν - ως γνωστόν - ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.

Η πολιτική αχρωματοψία πρέπει να δώσει την θέση της σε ένα νέο περιβάλλον στην πόλη μας, όπου η εστίαση στο "δέντρο" της επικοινωνιακής οπτικής των σοβαρών θεμάτων θα αντικατασταθεί από μια ευρυγώνια όραση του "δάσους" των πραγματικών συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας μακριά από επικοινωνιακούς παραπλανητικούς ιριδισμούς.

Προσβλέπουμε πάντα στον συντονισμό δράσης, σε αυτούς τους "ασπρόμαυρους καιρούς", με όσους βλέπουν καθαρά και προτάσσουν  την αντιμετώπιση του καταρράκτη των τοπικών προβλημάτων και το κλείσιμο βασιών  πληγών στο σώμα της τοπικής κοινωνίας" απέναντι σε όσους πρεσβυωπικά δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους."

ΚΑΛΗΜΕΡΑ - ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ: Σχετικά με την απόφαση ορισμού αμοιβών για τους προέδρους και αντιπροέδρους των σχολικών επιτροπών όπως αυτή αναρτήθηκε στο διαδίκτυο

www.stasi.gr
Δεν είναι περίεργο οι αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου όταν καθαρογράφονται και αναρτώνται να αποσύρονται για να διορθωθούν τα λάθη τα οποία έχουν. Δεν είναι σπάνιο επίσης τα δελτία τύπου του δήμου να μην συνοδεύονται και από μία ορθή επανάληψη.
Η ανάρτηση στο διαδίκτυο της απόφασης ορισμού αμοιβών για τους προέδρους και αντιπροέδρους των σχολικών επιτροπών εγείρει πληθώρα σοβαρών ζητημάτων. Και ως προς το περιεχόμενο και ως προς το κείμενο.
Η ύπαρξη μισθού για τους διορισμένους από τις διοικήσεις των δήμων προέδρους και αντιπροέδρους των σχολικών επιτροπών από μόνη της είναι μία προβληματική επιλογή. Τα λεφτά αυτά προέρχονται από το σύνολο της χρηματοδότησης των σχολείων. Έτσι ένα σεβαστό τμήμα της εξευτελιστικής χρηματοδότησης τους πηγαίνει για μισθοδοσίες και δεν φτάνει ποτέ σε αυτά. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι ο ορισμός αμοιβής είναι αποτέλεσμα του Καλλικράτη και δεν υπήρχε στις προηγούμενες χρονιές.
Για να ορισθούν αυτές οι αμοιβές - έξοδα παράστασης αναφέρονται - θα πρέπει ο οικονομικός απολογισμός των σχολικών επιτροπών του προηγούμενου έτους να ξεπερνάει τις 300.000€ . Όλα αυτά σύμφωνα με τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων (ν. 3463/2001) όπως εμφανίζεται στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου
Για να αποδειχθεί αυτό θα έπρεπε η κάθε περσινές σχολικές επιτροπές να έχουν κλείσει και να έχουν παρουσιάσει απολογισμό, πράγμα όχι και τόσο εύκολο. Οι Καλλικρατικές σχολικές επιτροπές είναι μόνο δύο (μία για την Α βάθμια και μία για την Β βάθμια) και αποτελούν την συγχώνευση των περυσινών που ήταν μία σε κάθε σχολείο!!!
Δεν γνωρίζουμε αν τελικά κάτι τέτοιο έχει γίνει, για αυτό θα αρκεστούμε στα στοιχεία που υπάρχουν στην απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου 382/2011 της 28/12 για το θέμα όπως αυτή αναρτήθηκε στο Διαύγεια
Σύμφωνα λοιπόν με αυτή κάποιες από τις σχολικές επιτροπές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (2η – 7η – 8η – 9η – 16η – 19η – 20η - 22η - 24η ) ανέφεραν ως απολογισμό το ποσό των 385.000€ .
Πέραν της πολιτικής διάστασης που υπάρχει και που αναφέρθηκε προηγουμένως, από το σημείο αυτό ξεκινά μία υπέρβαση και ως δια μαγείας ενώ θα έπρεπε να ψηφιστούν «έξοδα παράστασης» για την σχολική επιτροπή της Β βάθμιας εκαπίδευσης ψηφίζονται και για την Α βάθμια!!!!. Έτσι η πρόεδρος της θα τυγχάνει βοηθήματος 800€ τον μήνα χωρίς να έχει υπάρξει κανένα στοιχείο στην απόφαση που να το δικαιολογεί σύμφωνα και με τον νόμο που ο ίδιος ο δήμος στην απόφαση του μνημονεύει.
Ο δήμος άμεσα θα πρέπει να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει. Ή έχει τα στοιχεία των απολογισμών των σχολικών επιτροπών και της Α βάθμιας και η απόφαση είναι απλά κακογραμμένη και τον εκθέτει ή δεν τα έχει και η απόφαση είναι 100% εκτός από πολιτικά και νομικά παράνομη.
Υπάρχει βέβαια και η ηθική πλευρά του πράγματος. Να εξαρτάς την συμμετοχή σου στα κοινά της πόλης από τις αντιμισθίες που μαζεύεις. Από την μια να καταγγέλεις την αναξιοκρατία, το ρουσφέτι και το κομματικό πελατειακό σύστημα στο δημόσιο. Να αντιπαραβάλεις τον δυναμισμό της αγοράς με τους κρατικοδίαιτους μηχανισμούς της δημόσιας διοίκησης που σέρνονται. Να καταγγέλεις όσους διαμαρτύρονται σαν τμήματα του τελευταίου σοβιετικού κράτους στην Ευρώπη θεωρώντας τους υπεύθυνους για την κατάντια του τόπου. Και να δουλεύεις πιστά για να τους συντρίψεις αποδεχόμενος σωρό μνημονίων…
Την ίδια στιγμή μαζεύεις αντιμισθίες από τα λεφτά που αυτοί δώσαν για τα σχολεία. κόβεις μισθούς από τα λεφτά που αυτοί δώσαν για τροφεία, παίρνεις δουλειές από τον δήμο (!), την δημαρχιακή επιτροπή (!!) ακόμα και από άλλους δήμους (!!!) ή τέλος μπορείς να είσαι περίπου κάτι από όλα τα παραπάνω και ταυτόχρονα συμβασιούχος σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου. Αιδώς αργείοι.
Μερικές παρατηρήσεις
Η απόδοση μισθού κατά την απόφαση κρίνεται από το άρθρο 242 του πάλαι ποτέ κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Το άρθρο αναφέρεται σε νομικά πρόσωπα . Το επόμενο που αναφέρεται στις σχολικές επιτροπές δεν κάνει λόγο για αμοιβές των μελών της
Ο νόμος που έγινε στις αρχές του 2011 (ΦΕΚ 318/25-2-2011 περί «καθορισμού λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών και ρύθμιση οικονομικών θεμάτων αυτών» επίσης δεν αναφέρει τίποτα για το θέμα. Η εγκύκλιος που στάλθηκε από το Υπουργείο παιδείας προς όλους τους διευθυντές των σχολείων της χώρας (17/11) αντίθετα αναφέρει στην παράγραφο 6¨
Τα χρήματα τα οποία διατίθενται προς τις σχολικές επιτροπές αφορούν μόνο τα λειτουργικά έξοδα (ΔΕΗ, ΟΤΕ, χαρτικά, συντήρηση κ.λ.π.) των σχολικών μονάδων. Δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες οι οποιεσδήποτε αμοιβές μελών των Σχολικών Επιτροπών ή τα κατασκευαστικά έργα.

Μήπως θα πρέπει το θέμα να εξεταστεί σε βάθος;


"ΚΗΔΕΨΑΝ" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ!

http://www.omertanews.gr/2012/01/blog-post_6989.html#more


Η "κηδεία της Ελλάδας", τελέστηκε κατά τη διάρκεια του φετινού καρναβαλιού στην κωμόπολη Βέβτσανι των Σκοπίων. Η προκλητική «έμπνευση» των διοργανωτών περιελάμβανε κάψιμο της ελληνικής σημαίας και κηδειόχαρτο στο οποίο η χώρα μας αναφερόταν ως «Γιουνανιστάν και πρώην τουρκική επαρχία».
Στη διάρκεια καρναβαλικής παρέλασης με που διοργανώνεται στην εν λόγω κωμόπολη κάθε χρόνο στις 13 και 14 Ιανουαρίου (δηλαδή την πρωτοχρονιά για όσους ακολουθούν το Ιουλιανό Ημερολόγιο) παρουσιάστηκε ένα φέρετρο, τυλιγμένο με τη σημαία της Ελλάδας και ένα κηδειόχαρτο στο οποίο αναφερόταν μεταξύ άλλων:
"Καλά νέα. Απρόσμενα, μετά από μακροχρόνια ενόχληση, μας άφησε ο αγαπητός μας γείτονας, πρώην τουρκική επαρχία - Ελλάδα ή Γιουνανιστάν ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί - στην ηλικία των 181 χρόνων. 1830 (Πρωτόκολλο του Λονδίνου) - 2011 (Χάγη). Η κηδεία θα λάβει χώρα στο κέντρο του Βέβτσανι στις 13 και 14 Ιανουαρίου. Οι πενθούντες: Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Ρωσία, Σερβία..."
Μάλιστα, μεταξύ των "πενθούντων" στο κηδειόχαρτο αναγράφονται ακόμη και ονόματα δημοσιογράφων των Σκοπίων οι οποίοι έχουν εκφράσει μετριοπαθείς θέσεις για το ζήτημα της ονομασίας.
Οι συμμετέχοντες στην προκλητική αυτή «παράσταση»- που υποτίθεται ότι εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής σάτιρας- προχώρησαν ακόμη περισσότερο την ατυχώς αποκαλούμενη «πολιτική σάτιρα» καίγοντας την ελληνική σημαία με την οποία ήταν τυλιγμένο το φέρετρο.
Το θέμα προβάλλεται σήμερα από τα ΜΜΕ των Σκοπίων, ορισμένα από τα οποία κάνουν εκτενείς αναφορές.
Η εφημερίδα "Ντνέβνικ" έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : "Καρναβαλική τρέλα: Το Βέβτσανι κήδευσε την Ελλάδα ενώπιον δέκα χιλιάδων επισκεπτών".
Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται ότι η "κηδεία της Ελλάδας" αποτέλεσε κεντρικό θέμα στο χθεσινό καρναβάλι στο Βέβτσανι, που γιορτάστηκε παρουσία υπουργών, του προέδρου του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης και πολλών πρέσβεων ευρωπαϊκών και άλλων χωρών.
Στο σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού "AlfaTV" αναφέρεται ότι οι συμμετέχοντες στο καρναβάλι του Βέβτσανι, κρατώντας σημαία των Σκοπίων "έθαψαν" την Ελλάδα, ενώ διαβάστηκε και η αναγγελία της "κηδείας".
Ωστόσο, σε σχόλια αναγνωστών της ιστοσελίδας της εφημερίδας "Ντνέβνικ" επικρίνεται έντονα η παράσταση με την "κηδεία της Ελλάδας" και σημειώνεται ότι κάθε άλλο παρά σάτιρα αποτελεί το κάψιμο σημαίας μίας ξένης χώρας.Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *