Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΔΟΚΤΩΡΑΣ ΤΖΕΚΥΛ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΑΪΝΤ.... ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΕΡΧΕΣΑΙ (ή ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΠΑΤΕΡΑ)

Το δελτίο τύπου του δήμου Χαλανδρίου που είχε σκοπό να απάντησει  στην προσφυγή του Συλλόγου Κατοίκων "Δήμος Σουκαράς" του Πατήματος χρήζει σχολιασμού διότι είναι απολύτως αποκαλυπτικό - για όποιον διαβάζει πίσω από τις γραμμές και αναλύει αυτό που διαβαζει για να βγάλει συμπεράσματα, δηλαδή για την σκεπτόμενη μειοψηφία.

Το ανέβασα στην ΠΛΑΤΕΙΑ λοιπόν κοκκινίζοντας τα σημεία που - κατά την ταπεινή μου γνώμη - αξίζουν προσοχής.

Και επέλεξα να σχολιάσω δύο "κεφάλαιά της": 

1. Η ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ με τους κατοίκους του Πατήματος ΧΑΡΟΠΟΙΕΙ την διοίκηση του δήμου. Πραγματικά έμεινα έκπληκτος από την διατύπωση αλλά και την "αιτιολογία" που την συνόδευσε και που συνοψίζεται ως εξής: 

Επιστροφή των κατοίκων που κινητοποιήθηκαν (με πολύ καθυστέρηση - προεκλογικά ) ενάντια στις επιλογές της διοίκησης για τον ΧΕΥ9,  ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, μετά τις μαζικές τους κινηματικές πρωτοβουλίες, στις οποίες δεν αποφεύχθησαν βεβαίως οι υπερβολές, όπως ΠΑΝΤΑ γίνεται σε λαϊκές κινητοποιήσεις.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ?  

ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ .... ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗ .... "ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ" αντί της κινητοποίησης κσι του δημοκρατικού διαλόγου;

Το να το διαβάζει κανείς αυτό από μια διοίκηση που κέρδισε την εξουσία επικαλούμενη και βασιζόμενη στην ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ (ντουντούκες, παρελάσεις, καταλήψεις κλπ)  και  (ακόμα;) επικαλείται την "αριστερά" και την ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΗ με τους πολίτες για τα κρίσιμα θέματα της πόλης, πραγματικά μοιάζει ανέκδοτο που στους δεξιούς θα βγάλει πολύ γελιό ενώ σε εμάς ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟ.

Είναι δυνατόν - η ίδια διοίκηση του δήμου - που προβάλλει την διαμόρφωση ενός δρόμου στο Κάτω Χαλάνδρι με συμμετοχικές διαδικασίες ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με τους κατοίκους, στο ΠΑΤΗΜΑ να .... χαίρεται γιατί η αντιδικία της με τους δημότες της, θα επιλυθεί στο ΣτΕ και όχι μέσω διαλόγου και επιχειρημάτων και να τους κράζει, ΝΑ ΑΠΟΘΑΡΡΎΝΕΙ τις κινητοποιήσεις τους;

Τελικά η κατάληξη της "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ" (και μάλιστα "ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ")  δεν απέχει πολύ από το  να χρησιμοποιεί και να επικαλείται τα πιο ΑΚΡΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ της ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ ενάντια στον λαϊκό παράγοντα και τις κινητοποιήσεις του για να περιφρουρηθούν οι .... επαναστατικές καρέκλες για τους πρώην κινηματικούς και νυν ιδιαιτέρως επιδέξιους κώλους.

2. Η ΟΥΣΙΑ - Η ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ:

Η διατύπωση στο δελτίο τύπου αξίζει να την παραθέσω αυτολεξεί γιατί είναι πολύ ενδιαφέρουσα και γιατί ΣΥΜΦΩΝΩ, όπως πάντα συμφωνούσε η δική μας δημοτική κίνηση (ή για την ακρίβεια όπως ΕΜΕΙΣ έχουμε εισηγηθεί και παλέψει χωρίς ποτέ να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να φοβηθούμε ή να παλινωδήσουμε).

Ο δήμος Χαλανδρίου ...... προχωρά στο σχεδιασμό για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών Καθαριότητας σε έναν υπόγειο, νόμιμο, αδειοδοτημένο και περιβαλλοντικά φιλικό χώρο. Σε έναν χώρο όπου εκτός των άλλων οι συνθήκες εργασίας για τους ανθρώπους της υπηρεσίας Καθαριότητας θα είναι δραστικά βελτιωμένες. 

Πίσω από τις γραμμές:

1. Λέξη για τον ΧΕΥ 9 ως χώρο μετεγκατάστασης! 

2. Εισαγωγή της περιγραφόμενης λύσης  - ΕΥΤΥΧΩΣ - με τη λέξη "ΥΠΟΓΕΙΟ". Συνεπώς ο ΧΕΥ 9 ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. 

Κόβεται με αυτό το κριτήριο (ΕΥΤΥΧΩΣ) αφού - αν δεν σας το είπανε - από κάτω έχει ένα τρένο.

ΣΥΝΕΠΩΣ ......

"ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ - άρα - Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΠΑΤΕΡΑ" (έτσι ψιλοφασιστικά το ρωτάω) για την αντιδικία με τους κατοίκους που θα φτάσει μέχρι το ΣτΕ?

Να σου πω;

Μπα? Πριτς που θα σου πω ... 

Το συμπέρασμα είναι εύκολο αλλά αν το γράψω εγώ θα είμαι ...... όλα αυτά που είμαι τέλως πάντων, όλα αυτά που μου σούρνουν όταν στα λέω.

Να σκεφτείς και λίγο μόνος σου!

Αν δεν φοβάσαι να σκεφτείς .... 

 Το μόνο θα σου πω ότι προσωπικά ΔΕΝ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!

ΛΥΠΑΜΑΙ!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Τ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Κ. ΟΥΙΛΣ: Ο αγώνας κατά της Παγκοσμιοποίησης σε κρίσιμο σημείο εν μέσω πανδημίαςΣτη σημαντική συνέντευξη στον Κώστα Ουίλς και την εκπομπή “Ελλάδα ώρα μηδέν” (ART 90.6 FM, 12/9/2020) που δίνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την πορεία της Παγκοσμιοποίησης, ο Τάκης Φωτόπουλος αναφέρθηκε στον ανηλεή αγώνα που δίνεται σήμερα από την υπερεθνική ελίτ εναντίον των άτυπων λαϊκών κινημάτων για την εθνική κυριαρχία κυρίως στη Βρετανία μετά το Brexit του βρετανικού λαού, στις ΗΠΑ για την ανατροπή του Τραμπ καθώς και στην Γαλλία και την Ιταλία (με αμφίρροπα μέχρι στιγμής αποτελέσματα), ενώ τονίστηκε ο ρόλος της πραγματικά μεγάλης πανδημίας του κορωνοϊού ως του ιδανικού όπλου στα χέρια της υπερεθνικής ελίτ για τη φίμωση και καταστολή των λαών, κάτι που δεν αποκλείει μια ύποπτη προέλευση της πρωτοφανούς αυτής πανδημίας. Αναλύθηκε επίσης εν τάχει η ελληνοτουρκική σύγκρουση μέσα το συνολικό πλαίσιο της πολιτικής της υπερεθνικής ελίτ στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και το επίσης κρίσιμο ζήτημα της μετανάστευσης (μετά τα γεγονότα και στη Μόρια) ως τμήμα του σχεδίου των παγκοσμιοποιητικών ελίτ για την άλωση της εναπομείνασας εθνικής κυριαρχίας των κρατών-εθνών.

ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 15/9/2020

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Η επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών και τι προτείνουμεΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ διοργανώνει τον 2ο Ανοικτό Διαδικτυακό Διάλογο, που θα πραγματοποιηθεί μέσω skype.

Θέμα: “Η επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών και τι προτείνουμε”

Διαμορφώνουμε απόψεις, με θέσεις και επιχειρήματα.
Δήλωσε συμμετοχή, για να μεταφέρεις και την δική σου άποψη.

Δομή της εκδήλωσης:
– Θα πραγματοποιηθούν τέσσερις (4), δεκάλεπτες (10′) εισηγήσεις.
– Θα είναι διαθέσιμα και ανοικτά τα σχόλια για Ερωτήσεις προς τους εισηγητές, οι οποίοι -ες θα έχουν 2 λεπτά για να απαντήσουν.
– Όσοι επιθυμούν να μιλήσουν, θα ζητήσουν τον λόγο από τον διοργανωτή, στην αρχή της συζήτησης και θα τους παρασχεθεί χρόνος 3′ (λεπτών) για την τοποθέτησή τους, η οποία θα γίνει μετά το τέλος της ομιλίας των Εισηγητών και των απαντήσεων (σε πιθανές ερωτήσεις).
– Η εκδήλωση θα διαρκέσει 1+ ώρα.


Οι συμμετέχοντες απαιτείται να έχουν συμπληρώσει την Φόρμα Συμμετοχής που βρίσκεται στο site μας: https://www.prasini-aristera.gr/actavista_event/%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b4%ce%b5%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b5%ce%b8%cf%8e%ce%bd/

Οι ειλικρινείς συμφωνίες, δεν είναι μυστικές…

Ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος Ανδρέας Ρεντζούλας

Με αφορμή το άρθρο που δημοσιεύθηκε ταυτόχρονα στις εφημερίδες ”The Times”, ”Le Monde” και ”Frankfurter Allgemeine Zeitung” αλλά και ο θόρυβος που δημιουργήθηκε από τα αντιπολιτευόμενα Ελληνικά Κοινοβουλευτικά Κόμματα, περί μυστικής έγγραφης συμφωνίας του κ. Μητσοτάκη, με την Τουρκία, ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Ανδρέας Ρεντζούλας, σε δηλώσεις του, σχολίασε τα εξής:

”Ο προβληματισμός που δημιουργήθηκε από τις αληθείς ή όχι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος διέρρευσε την μυστική, όπως είχε συμφωνηθεί, συνάντηση στο Βερολίνο, μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας, στα μέσα Ιουλίου 2020, εκθέτει και τις τρεις πλευρές”, υποστήριξε ο κ. Ρεντζούλας.

Η υπαναχώρηση του Τούρκου Προέδρου Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, (μετά την πρόταση αποχής από τις έρευνες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες για την επανεκκίνηση διερευνητικών επαφών, που είχαν διακοπεί το 2016 με υπαιτιότητα της Άγκυρας, όπως υποστηρίζουν Κυβερνητικά στελέχη της Ελλάδας), είπε ο κ. Ρεντζούλας, ώθησε τον Τσαβούσογλου στο να αντιδράσει, αποκαλύπτοντας την μυστική εκείνη συνάντηση, εκθέτοντας τόσο τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ερντογάν, όσο και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Μητσοτάκη. Τον πρώτο για τους λόγους τους οποίους υπαναχώρησε και τον δεύτερο για την απόκρυψη συμφωνιών από τον λαό του.

Το μόνο επιχείρημα, που αφήνει έκθετους, Ερντογάν και Τσαβούσογλου, είναι η γνωστοποίηση, από Ελληνικής πλευράς, του περιεχομένου των πρακτικών της μυστικής εκείνης συνάντησης, είπε καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΥ 9


Με αφορμή την προσφυγή στο ΣτΕ του συλλόγου «Φίλοι Περιβάλλοντος Πάτημα Χαλανδρίου» ενάντια στη μεταστέγαση των υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου στο οικόπεδο ΧΕΥ 9, ο Δήμος Χαλανδρίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η προσφυγή στο ΣτΕ του συλλόγου «Φίλοι Περιβάλλοντος Πάτημα Χαλανδρίου» μας χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί έστω και με καθυστέρηση πέντε ετών από την αναγγελία αγοράς του οικοπέδου ΧΕΥ 9 για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών Καθαριότητας και τεσσάρων από την αγορά του, η υπόθεση παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Είναι οπωσδήποτε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση μετά από όλα τα ψέματα, τους προπηλακισμούς, τις προσπάθειες παρεμπόδισης της λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων και τις τερατολογίες που διέδιδαν οι προσφεύγοντες όλο το προηγούμενο διάστημα περί δημιουργίας σκουπιδότοπου και χωματερής πάνω στην Αττική Οδό !

Μετά από όλες αυτές τις ασχήμιες, το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη, η οποία και θα αποφανθεί τελεσίδικα για το θέμα.

Ο Δήμος Χαλανδρίου δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από μια τέτοια διαδικασία, μιας και με απολύτως νόμιμες διαδικασίες, στη βάση εμπεριστατωμένων μελετών, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και με σεβασμό στις αρχές της κυκλικής οικονομίας προχωρά στο σχεδιασμό για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών Καθαριότητας σε έναν υπόγειο, νόμιμο, αδειοδοτημένο και περιβαλλοντικά φιλικό χώρο. Σε έναν χώρο όπου εκτός των άλλων οι συνθήκες εργασίας για τους ανθρώπους της υπηρεσίας Καθαριότητας θα είναι δραστικά βελτιωμένες.

Έχει έρθει επιτέλους η ώρα το Χαλάνδρι να κάνει το επόμενο βήμα. Οι υπηρεσίες Καθαριότητας να μεταστεγαστούν σε σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις και το οικόπεδο (ΧΕΥ 8) που στεγάζονται σήμερα να αξιοποιηθεί ως χώρος Αθλητισμού.

 ΣΧΟΛΙΟ: Η δημοσίευση της .... "απάντηση" του δήμου Χαλανδρίου στην προσφυγή των κατοίκων γίνεται γιατί θα ακολουθήσει άρθρο σχολιασμού.

Μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» – Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες


Ο Δήμος Χαλανδρίου ενημερώνει τους πολίτες ότι η κακοκαιρία «Ιανός» ενδέχεται να πλήξει με ακραία καιρικά φαινόμενα και την Αττική από το πρωί της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου 2020 έως το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Ο μεσογειακός κυκλώνας αναμένεται να συνοδεύεται από μεγάλα ύψη βροχής, ακόμα και πάνω από 200 mm, και ισχυρούς ανέμους που θα ξεπερνούν τα 120 χλμ. / ώρα.

Σημειώνεται ότι το προβλεπόμενο ύψος βροχής των 200 mm – αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη- θα είναι πρωτοφανές, καθώς αντιστοιχεί σε 20 τόνους νερού ανά 1000 τ.μ. (ανά στρέμμα) επιφάνειας.

Συνεργεία του Δήμου Χαλανδρίου έχουν εντατικοποιήσει από τις προηγούμενες μέρες τους καθαρισμούς φρεατίων σε όλο το Χαλάνδρι και κυρίως στις περιοχές όπου έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα. Ήδη έχουν πλήρως καθαριστεί τα φρεάτια στις παρόδιες της Ρεματιάς, στο Συνοικισμό και στην περιοχή της Κόδρου, Σαρανταπόρου κλπ.

Οι πολίτες που διαμένουν στις περιοχές γύρω από τη Ρεματιά και την Κόδρου καλούνται να μετακινήσουν τα αυτοκίνητά τους σε ασφαλέστερα σημεία, το κρίσιμο διάστημα από το πρωί της Παρασκευής έως το μεσημέρι του Σαββάτου, και να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Αποφεύγουμε να μείνουμε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο το διήμερο αυτό να μετακινηθούμε σε σπίτια συγγενών ή φίλων.
Αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση, ασφαλίζουμε τις πόρτες και τα παράθυρά μας και έχουμε υπόψη μας να μετακινηθούμε σε υψηλότερα σημεία του σπιτιού σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων.
Δεν διασχίζουμε για κανένα λόγο, πεζοί ή με όχημα, χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει.

ΣΧΟΛΙΟ: Μεγάλη προσοχή στην Κόδρου και στην παραρεμάτιο, όπου γίνονται και τα αντιπλημμυρικά έργα.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ - Ευρεία σύσκεψη για τη λήψη μέτρων εν όψει κακοκαιρίας

 

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, η οποία αναμένεται να εκδηλωθεί από σήμερα το απόγευμα (17/9) έως το μεσημέρι του Σαββάτου (19/9). 

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών, Αλέξης Μαυραγάνης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης, Υλοποίησης Έργων Υποδομής και Ασφάλειας, Παναγιώτης Φυκίρης, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Αλέκος Κοντομάρης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Σωκράτης Κουκλάδας, η Αγγελική Παπαγεωργίου, προϊσταμένη Υπηρεσίας Πρασίνου, και η Εύη Καλουμέρη, Υπεύθυνη γραφείου Καθαριότητας & Μέλος της Π.Π.  

Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 - 6130917 και 6942 475475, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα περιστατικά έκτακτης ανάγκης. 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Ειδικότερα: 

- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. 

- Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά. 

- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους  

-  Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών). 

- Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα. 

-  Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια). 

- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ. 

Περισσότερες οδηγίες στο siteτης Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας  https://www.civilprotection.gr/el

Γκαλερί Χρυσόθεμις : Ομαδική έκθεση ζωγραφικής


 
Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει


Ομαδική έκθεση ζωγραφικής


Έναρξη: 22 Σεπτεμβρίου 2020


Συμμετέχουν:


Μαρία Αναστασίου Καίτη Μαυρομμάτη
Τζούλια Ανδρειάδου Έλλη Μέλη
Μάκης Βάγιας Χρήστος Μπαϊκούσης
Κική Βουλγαρέλη Νίκος Οικονομίδης
Dimitri Λιάνα Παπαϊωάννου
Ανδρέας Κατσιμάρδος Τάκης Σιδέρης
Σπύρος Κατσίμης Στέργιος Στασινόπουλος
Σπύρος Κουρσάρης Πέτρος Στραβοράβδης
Σας περιμένουμε με χαρά να επισκεφθείτε τον χώρο μας ,να δείτε τα σημαντικά έργα των καλλιτεχνών και να «ταξιδέψετε» στον μαγικό κόσμο τους.

Υγ.
Προσέχουμε όλοι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και τηρούμε τα
μέτρα προστασίας ώστε να είμαστε ασφαλείς.Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.


Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Πρωί και απόγευμα Τρίτη και Πέμπτη 11.00-14.00 & 19.00-21.00
Παρασκευή :19.00 - 21.00
Σάββατο πρωί: 11.00-14.30