Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΘΑ ΦΑΜΕ, ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΚΟΙ ΘΑ ΚΟΜΗΘΟΥΜΕ ....Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!


Πόσο (νέο) φιλελεύθερη είναι η Ευρώπη;

«Αν η ΕΟΚ προχωρήσει όπως θέλει η πλειοψηφία των κρατών μελών και η ΚΟΜΙΣΙΟΝ , θα δημιουργήσουν ένα οικοδόμημα που φέρνει ανασφάλεια, ανεργία , εθνική μεμψιμοιρία και συγκρούσεις των εθνών»

Αν ρωτήσετε κάποιον σε ένα qouiz όπως του κ. Ζουγανέλη, ποιος το είπε αυτό, όλων το μυαλό θα πάει σε κάποιον που αντιτίθεται ιδεολογικά και πολιτικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «μονοπωλίων και του ευρωμονόδρομου» , όπως λέει και ο Κουτσούμπας.

Και όμως η φράση αυτή ανήκει στην νεοφιλελεύθερη Μάργκαρετ Θάτσερ.

«Το ευρώ θα έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Θα επιδεινώσει την πολιτική ένταση μεταξύ των χωρών, μετατρέποντας τα διαφορετικά οικονομικά σοκ που πλήττουν κάθε χώρα -και τα οποία θα μπορούσε να είχε απορροφήσει ο μηχανισμός των μεταβαλλόμενων συναλλαγματικών ισοτιμιών- σε έντονες πολιτικές διαφορές».

Όχι δεν το είπε η Παπαρήγα , το είπε ο «αιμοδιψής» (για την ελληνική πραγματικότητα) νεοφιλελεύθερος Μίλτον Φρήντμαν

Και βεβαίως η Θάτσερ, όπως και ο Φρήντμαν, τα έλεγαν αυτά την εποχή που αγωνίζονταν να πείσουν τον κόσμο ότι η Σοβιετική Ένωση δεν θα μπορούσε να μακροημερεύσει αν δεν άλλαζε πολιτική. Πως θα μπορούσαν να υποστήριζαν τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που περισσότερο έμοιαζε με την Σοβιετική, παρά με την Αμερικανική;

Στη Σοβιετική Ένωση των 15 κρατών με τους μη εκλεγμένους επικεφαλείς του κάθε κράτους , διόριζε ο ένας τον άλλον, χωρίς την επικύρωση της λαϊκής εντολής, προσομοιάζει σχεδόν απόλυτα με αυτό της Ευρωπαϊκής των 27 ατόμων που και αυτοί διορίζονται μεταξύ τους. Το «ισχυρότερο μη εκλεγμένο σώμα στον κόσμο», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Commission), αποφασίζει για τις τύχες εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών χωρίς την γνώμη τους, μιας και η επιτροπή διορίζεται από τις κυβερνήσεις κράτη μέλη (βλέπε τον διορισμό των επιτρόπων , όπως αυτό της Δαμανάκη και του Αβραμόπουλου)

Η Σοβιετική Ένωση σκοπό είχε ένα ομοσπονδιακό κράτος, κάτι αντίστοιχο με τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μπορεί στη Σοβιετική Ένωση να απομόνωναν τις αντίθετες ιδέες στα παγωμένα Γκούλαγκ , στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πολιτική διαφοροποίηση ενάντια στην «πολιτική ορθότητα» καταψύχεται στα πολιτικά ψυγεία.

Στη Σοβιετική Ένωση η ομογενοποίηση των λαών ήταν στόχος στην επίτευξη μιας ιστορικής οντότητας , που άκουγε στο όνομα ενός νέου ανθρώπου , του Homο Sovieticus. Το ίδιο συμβαίνει και στην εκποίηση κάθε εθνικής οντότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια κατασκευής του νέου Homο Europaicus.

Μπορεί η ΕΣΣΔ να δημιουργήθηκε με εξαναγκασμό από τα τανκς του Κόκκινου Στρατού, στην ΕΕ ο εξαναγκασμός πήρε τη μορφή ανάγκης. Οικονομικής ανάγκης.

Αξιωματούχοι, επίτροποι, ευρωβουλευτές και ένα σωρό άλλοι σφουγγοκωλάριοι της Ευρωπαϊκής νομενκλατούρας, απολαμβάνουν προνόμια που θα ζήλευαν και οι πρωτεργάτες της άρχουσας τάξης της ΕΣΣΔ.

Στην πάλαι ποτέ κραταιά ΕΣΣΔ, οι αποφάσεις της ήταν δυσκίνητες και οι μεταρρυθμίσεις ανεφάρμοστες, στη ΕΕ συμβαίνει ακριβώς το ίδιο . Ένας γίγαντας γραφειοκρατίας που κοιμάται , έχει καταστήσει την γηραιά Ήπειρο βορά στον καλπασμό καινοτομίας της άλλης ένωσης της Αμερικανικής. Ίσως και την πιο επιτυχημένη στην ιστορία των ενώσεων.

Η ΕΣΣΔ και το σύστημα της, βασίζονταν στον Κεντρικό Σχεδιασμό της Οικονομίας. Τι; Δεν ισχύει για την Ευρωπαϊκή Ένωση; Δυστυχώς ακριβώς αυτό ισχύει. Μια Κεντρική Τράπεζα που θα υπόκεινται όλοι στη νομισματική πολιτική που η ίδια θα χαράζει, προγραμματισμός παραγωγής γεωργικών προϊόντων ανά χώρα, ενιαία διοικητικά συστήματα , ένα Σύνταγμα, σχεδιασμένη και ελεγχόμενη οικονομική πολιτική, είναι λίγα από τα στοιχεία που αντιγράφουν ένα κομμουνιστικό μοντέλο που επικράτησε για 70 χρόνια.

Η ΕΕ σήμερα μεταφέρει πόρους από την επιχειρηματική καινοτομία στην γραφειοκρατική αδράνεια. (Υπερ)Φορολογεί, (Υπερ)ελέγχει, (Υπερ)ρυθμίζει, όλους όσους θέλουν να πετάξουν και ανταμείβει με επιχορηγήσεις και κάθε είδους άλλες παροχές, όσους θέλουν να αναπαύονται στην κινούμενη άμμο της αδράνειας των ομάδων πίεσης και των συνδικάτων, που στο τέλος δυστυχώς θα τους καταπιεί.

Υπάρχει όμως και μια άλλη πολύ δυνατή ομοιότητα που μέλλει να αποδειχτεί. Η ΕΣΣΔ κατάρρευσε.

Αντώνης Κρούστης

Fileleftheros1966.blogspot.com
The GONERNOR. Tο πρώτο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ πολιτικό application
https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.co.telia.thegovernor
https://itunes.apple.com/us/app/gr.co.telia.thegovernor/id892727794
https://www.facebook.com/pages/The-Governor/1428010330804005

ΣΧΟΛΙΟ: Τώρα θα αμαρτήσω. 
ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ αν και δεν είμαι φιλελεύθερος αλλά σοσιαλιστής. 
Και αυτό το "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ" το  δηλώνω εν γνώση των συνεπειών του νόμου και έχοντας διαβάσει - όσο μπορώ - και τα δύο μοντέλα. 
Αν εκτός από τον πολιτικό φιλελευθερισμό, για τον οποίο έχουμε δεδομένη συμφωνία  - πάμε στον οικονομικό φιλελευθερισμό και αναλύσουμε αυτό που συμβαίνει στους λαούς της περιφέρειας της Ευρώπης (PIGS και ΣΙΑ) με ανοικτά μυαλά, τότε θα δούμε ότι δεν αφήνει η ευρωπαϊκή τεχνοδομή ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ να λειτουργήσει ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ!

Αναλογιστείτε τα πλαφόν στις αγροτικές παραγωγές και στον αριθμό των τουριστών που μπορούν να επισκέπτονται κάθε χώρα, με βάση την συνθήκη του Μάαστριχτ.

Βεβαίως υπάρχει αλλοίωση ακόμα και στην ΘΕΩΡΙΑ του οικονομικού φιλελευθερισμού όταν επιβάλλεταιι ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ  ΚΑΤΡΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Συμπέρασμα: ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ (φοβερό συμπέρασμα θα μου πεις, σιγά που δεν το ξέρατε).

Το δια ταύτα όμως ποιο είναι Αντώνη;
Να το αποδεχτούμε ή να αντισταθούμε; 

Α.Ν.

Στερούν το δικαίωμα ψήφου από 100 χιλιάδες 18άρηδεςΔιάβημα του ΣΥΡΙΖΑ στον υπηρεσιακό υπουργό

Σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, η κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων γίνεται τον Φεβρουάριο κάθε έτους, με αποτέλεσμα φέτος που οι εκλογές πραγματοποιούνται τον Ιανουάριο να κινδυνεύει στην πράξη η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους φετινούς 18άρηδες.

Σε διάβημα προς τον Υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών προχώρησε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κατρούγκαλο και τη βουλευτή Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να αναληφθεί πολιτική πρωτοβουλία για να μην στερηθούν για τεχνικούς ή τυπικούς λόγους το δικαίωμα ψήφου οι νέοι και νέες εκλογείς, που συμπληρώνουν τα 18 έτη στη διάρκεια του 2015.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την άμεση τροποποίηση, με Προεδρικό Διάταγμα, της σχετικής διάταξης, ώστε να καταρτισθούν οι εκλογικοί κατάλογοι εντός του α' δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου και να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των πιο νέων ψηφοφόρων.

Όπως επεσήμαναν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, η σχετική πρωτοβουλία πρέπει να αναληφθεί άμεσα, προκειμένου να μην καταστεί εν τοις πράγμασι ανεφάρμοστη και για να μην προκύψει δια παραλείψεως παραβίαση του Συντάγματος. Τόνισαν δε ότι, με δεδομένη την τεχνολογική εξέλιξη, η σχετική προσαρμογή είναι άμεσα υλοποιήσιμη και, συνεπώς, δεν υπάρχει οποιαδήποτε δικαιολογία παρέλκυσης ή χρονοτριβής. Ο υπουργός επιφυλάχθηκε να συζητήσει το θέμα με υπηρεσιακούς παράγοντες και με τα συγκυβερνώντα κόμματα.

Halandri Pedia

ΘΑ ΒΟΥΤΗΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ .... ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΕΙ Ο ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΑΣΘα γίνει και φέτος αναγνώστη μου  ο καθιερωμένος εορτασμός του αγιασμού των υδάτων στο Φράγμα Ποταμών Ρεθύμνης και θα πέσουν οι γενναίοι σύντεκνοι να πιάσουν τον Σταυρό.

Η παρουσία του Σήφη του Κροκόδειλα δεν ήταν επαρκής λόγος για να αλλάξουν τις συνήθειές τους οι κουζουλοί, οπότε την Τρίτη θα ζήσουμε τον πρώτο αγιασμό των υδάτων - ρώσικη ρουλέτα και θα παρκαολουθήσουμε εναγωνίως την τελετή ώστε να μας απαντηθεί η απορία!

ΘΑ ΦΑΕΙ Ο ΣΗΦΗΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗ ή ΟΧΙ;

Όσοι μπορείτε μεταβείτε στο Ρέθυμνο για να παρακολουθήσετε ζωντανά το θέαμα θα ζήσετε στιγμές υψηλής ανδρεναλίνης.

ΑΙΣΧΟΣ! ΝΤΡΟΠΗ! ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ XΡOOOONIA ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ!


ΜΑΠΑ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Σύντροφε Πριμηκήρη,

Αυτό που έκανες εχθές στο EXTRΑ δεν ήταν καθόλου πρέπον.

Γιατί το κορόιδευες το παιδί δηλαδή; Επειδή του είπανε ότι θα κάνει καριέρα πολιτικού και θα ανατρέψει το παλιό πολιτικό κατεστημένο δηλαδή εσύ, μεγάλος άνθρωπος έπρεπε να το δουλεύεις;

ΑΙΣΧΟΣ!

Δεν είναι πολιτική αυτή.

Εδώ ο κ. ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ του  ΚΟΔΗΣΟ  - σόρυ του ΚΙΔΗΣΟ ήθελα να πω - ήταν σαφέστατος: ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Γιατί δεν τον αφήνεις δηλαδή να μας σώσει και τον κοροϊδεύεις.

Αφού για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε τίποτα κακό.

Ούτε χρέωσε στον Αλέξη την πρόωρη προσφυγή στις κάλτσες.

Το είπε καθαρά  το παλικάρι: Ο πρώην πρωθυπουρός Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου πρότεινε να μην βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την βουλή αλλά να τον εκλέψει ο λαός - όπως είχε εκλεγεί εκείνος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ένα πράγμα - αλλά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος δεν ήθελαν και αυτοί φταίνε που οδηγηθήκαμε σε εκλογές.
Είδες που δεν είπε ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Και εσύ κάθεσαι και τον εμπαίζεις ολόκληρος αριστερός;
ΑΙΣΧΟΣ!

ΥΓ: Καλά για τον Ησαϊα δεν σχολιάζουμε. Αυτός είναι γνωστός Σωτήρας. Ο νέος όμως .... ήταν ωραίος.
ΥΓ2: Του Καψαμπέλη του έφυγαν και οι τελευταίες τρίχες που του έχουν απομείνει εψές.


ENCARDIA ...


Η Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου


Απόσπασμα που αναφέρεται στην Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, από το ολοσέλιδο άρθρο της σημερινής (3/1/15) γερμανικής Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ και της δημοσιογράφου Κριστιάνε Σλέτσερ, με τίτλο «Κάτι καινούργιο» σχετικά με την πολιτική, οικονομική, κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα :

«(…) Πάντως, η Ρένα Δούρου έχει φτάσει ήδη πολύ ψηλά. Την αποκαλούν «μικρή πρωθυπουργό», καθώς έχει αναλάβει τη θέση της περιφερειάρχη της Αττικής, της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας. Εδώ ζει σχεδόν το 40% από τα 11 εκατομμύρια των Ελλήνων. «Η Περιφέρεια είναι μεγαλύτερη από το Λουξεμβούργο ή τη Μάλτα», λέει η Δούρου μέσα από το τεράστιο γραφείο της στον έβδομο όροφο ενός δημοσίου μεγάρου. Έγινε η πρώτη γυναίκα η οποία κέρδισε αυτό το αξίωμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαϊου με ποσοστό 50,8%. Εκείνη η νίκη σηματοδότησε και τη μεγαλύτερη ως τότε εκλογική επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έξι ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου, εξακολουθεί να κάθεται στο γραφείο της με θέα την Ακρόπολη. «Δεν προλαβαίνω καν να κοιτάξω έξω».

Η Δούρου θεωρεί ότι αυτό το τεράστιο γραφείο «δεν είναι καθόλου πρακτικό, γιατί είμαι διαρκώς στο τρέξιμο». Είναι 40 χρονών, λεπτή, ξανθιά, φορά κοστούμι κι έχει σιδεράκια στα δόντια. «Περιφερειάρχης με σιδεράκια. Πολλοί με έχουν κοροϊδέψει για αυτό», λέει. Αν και αυτό ήταν σχετικά ανώδυνο. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ένα πολιτικός του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ το οποίο συγκυβερνά με τους συντηρητικούς, είπε ότι θα προτιμούσε αντί για τη «βρωμερή της φάτσα», να τη δει σε αφίσες με ολόσωμη φωτογραφία με μπικίνι. Η Δούρου λέει: «Έζησα όλα όσα μπορούσε να περιμένει κανείς σε μια φαλλοκρατική κοινωνία». Το σύνθημά της, ωστόσο, είναι να παραμένει ψύχραιμη. «Ορισμένοι με έχουν συγκρίνει κιόλας με τη Μέρκελ».

Από πολιτικής πλευράς πάντως, η Δούρου έχει ελάχιστα κοινά σημεία με την καγκελάριο.

«Δεν υπάρχει παράδειγμα στον κόσμο όπου μια κρίση χρέους να θεραπεύθηκε με σκληρές πολιτικές λιτότητας», λέει η Δούρου. «Γιατί να σε ενδιαφέρει το ευρώ όταν ο πατέρας σου είναι άνεργος».

Την 1η Σεπτεμβρίου ανέλαβε τα καθήκοντά της. Οι επόμενοι μήνες αποτέλεσαν ένα τεστ επαφής με την πραγματικότητα. Ο προκάτοχός της αρνήθηκε να την προετοιμάσει προσωπικά.

Βάσει των κυβερνητικών εντολών, η Ρένα Δούρου θα έπρεπε να επανεξετάσει τις συμβάσεις των υπαλλήλων της, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για απολύσεις. Αρνήθηκε να το κάνει, πράγμα για το οποίο απειλείται με εισαγγελική δίωξη.

Ανέτρεψε την από χρόνια εξαγγελθείσα κατασκευή μιας μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων για την οποία αντιδρούν οι κάτοικοι, κάτι για το οποίο ενδέχεται να χαθούν επιχορηγήσεις εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντίθετα, οι οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, λαμβάνουν βοήθημα. «Με αυστηρά όμως κριτήρια», τονίζει η Δούρου, «χρειαζόμαστε κανόνες». Εξάλλου, στους ψηφοφόρους «δεν τάξαμε τον ουρανό με τα άστρα».

Η Δούρου γνωρίζει ότι πολλοί έχουν το βλέμμα στραμμένο στην Αττική. Λέει όμως παράλληλα: «Έχω πέντε χρόνια μπροστά μου κι αυτό είναι καλό». Οι αλλαγές χρειάζονται χρόνο, «αν όχι ολόκληρες δεκαετίες» (…)».

ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΣΒΑΡΑ ....