Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η NABLUS (ΝΕΑΠΟΛΗΣ) - Η ΠΑΛAIΣΤΗΝΙΑΚΗ ΑΔΕΛΦΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Η Nablus Ναμπλούς ( Αραβικά : نابلس Ναμπλούς , Εβραϊκά : שכם Šəḵem, Βιβλική ονομασία Συχέμ Škem, Ελληνικά: Νεάπολις) είναι μια πόλη στη βόρεια Δυτική Όχθη , περίπου 49 χιλιόμετρα βόρεια της Ιερουσαλήμ , (περίπου 63 χιλιόμετρα οδική απόσταση), με πληθυσμό 126.132 κατοίκους.

Βρίσκεται σε στρατηγική θέση μεταξύ του όρους Εβάλ και του όρος Γαριζίν και είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης διοικητικής περιφέρειας και ένα σημαντικό παλαιστινιακό εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο, στο οποίο βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα παλαιστινιακά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το πανεπιστήμιο Al-Najah , και το Παλαιστινιακό χρηματιστήριο.

Ιδρύθηκε από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Βεσπασιανού το 72 μΧ ως Flavia Νεάπολης.

Σήμερα, ο πληθυσμός της είναι κυρίως μουσουλμανικός, με μικρή χριστιανική και Σαμαρείτικη μειονότητα.

Από το 1995, η πόλη διοικείται από την Εθνική Παλαιστινιακή Αρχή .

Στην Παλιά Πόλη, υπάρχουν μνημεία αρχαιολογικής σημασίας, από την ιστορία της πόλης από τον πρώτο έως τον δέκατο πέμπτο αιώνα.

Η πόλη είναι γνωστή για την ΚΙΟΥΝΕΦΈ , ένα δημοφιλές γλυκό σε όλη τη Μέση Ανατολή, και την βιομηχανία σαπουνιού.

Την Nablus επισκέφτηκε πριν μερικούς μήνες αντιπροσωπεία του Δήμου Χαλανδρίου αποτελούμενη από τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο και στελέχη της διοίκησης.

Στην επίσκεψη αυτή προσκλήθηκε ο δήμαρχος της Nablus Ghassan Shakaa και αντιπροσωπεία του παλαιστινιακού δήμου στο Χαλάνδρι όπου την Τετάρτη θα γίνει η αδελφοποίηση των δύο πόλεων, στο παλιό Δημαρχείο.

(Πληροφορίες: Wikipedia)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ NABLUS ΤΗΣ ΠΑΛΕΣΤΙΝΗΣ

 Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος
 σας προσκαλεί
στην τελετή αδελφοποίησης
του Δήμου Χαλανδρίου με
τον Δήμο Ναμπλούς (Νablus) της Παλαιστίνης. 


Τετάρτη 10 Ιουνίου
στις 14:00


Παλαιό Δημαρχείο
              αίθουσα συνεδριάσεων  του δημοτικού συμβουλίου
 (Γυφτοπούλου 2) 


ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ: Ασφάλεια και αυστηροί κανόνες - Απάντηση σε αναρτήσεις και δημοσιεύματα
Με αφορμή δημοσιεύματα και αναρτήσεις σχετικά με την παράταση της σύμβασης της εταιρίας «Σήμενς Α.Ε.» για τη «Λειτουργία και Συντήρηση Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας Ν. Αττικής», τέσσερις απλές παρατηρήσεις.


Παρατήρηση πρώτη: Η υποκρισία των αυτόκλητων εισαγγελέων περισσεύει. Όσοι σήμερα τολμούν να εγκαλούν την Περιφερειακή Αρχή για τη συγκεκριμένη σύμβαση, είναι οι ίδιοι που πρώτοι – πρώτοι θα την επέκριναν δριμύτατα στην περίπτωση που ακύρωνε τη διαδικασία και δημιουργείτο πολύμηνο κυκλοφοριακό χάος με αποτέλεσμα να απειλούνται ζωές πολιτών στους δρόμους.

Παρατήρηση δεύτερη: Η Περιφερειακή αρχή παρέλαβε σε προχωρημένο στάδιο τη διαδικασία διαγωνισμού. Τυχόν ακύρωσή της θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στην απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του συστήματος διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Παρατήρηση τρίτη: Με τους χειρισμούς της, η Οικονομική Επιτροπή πέτυχε να αποσπάσει από την εταιρεία έκπτωση 10%, αντί για 3% που ίσχυε τα τελευταία χρόνια. Πέτυχε δηλαδή όφελος για τους πολίτες και το Δημόσιο Ταμείο ύψους 275.000 ευρώ.

Παρατήρηση τέταρτη: Η Περιφερειακή Αρχή θέτει κανόνες και πλαίσιο λειτουργίας στα ιδιωτικά συμφέροντα, προκειμένου να μην δρουν ανεξέλεγκτα και να έχει κέρδος το Δημόσιο Ταμείο. Αυτό έπραξε στη συγκεκριμένη περίπτωση, με κέρδος την έκπτωση 10% από την εταιρία, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα. Αυτό θα πράττει και στο μέλλον έναντι όλων.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ: ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΚΟΥΡΔΙΚΟΥ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ" ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Χαιρετίζουμε την μεγάλη εκλογική νίκη του φιλοκουρδικού «Δημοκρατικού κόμματος των Λαών», HDP, στην γειτονική Τουρκία.
Ελπίζουμε ότι η είσοδος του στην τουρκική Εθνοσυνέλευση θα σηματοδοτήσει μια νέα στιγμή στην συμβίωση και στην χειραφέτηση των λαών της Μικράς Ασίας.
Τα απελευθερωτικά οράματα παραμένουν ζωντανά για τους Λαούς και τα Έθνη της Ανατολικής Μεσογείου.
 

                       ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ  08.06.15
http://energoisosialistes.blogspot.gr/

4ο Παιδικό σκακιστικό τουρνουά στα ΒριλήσσιαΕξωραϊστικός – Επιμορφωτικός – Φιλανθρωπικός
Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος
ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 14 & ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – 15235 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ


Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, 10:00πμ


Τόπος: κτίριο του πάρκου «Μίκης Θεοδωράκης» (πρώην ΤΥΠΕΤ) του Δήμου Βριλησσίων, επί της οδού Μπακογιάννη 38-42, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, 10:00πμ

- ανοιχτό τουρνουά σκάκι για παιδιά έως 18 χρόνων (ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/1997) που θα διεξαχθεί 10:00-13:00 με όριο συμμετοχών 48 παιδιά.

- αγώνας σιμουλτανέ ανεξαρτήτως ηλικίας 13:30-15:00

Πληροφορίες: http://anovrilissia.blogspot.gr/2015/06/4-2015-20-2015-1000.html

Η συμμετοχή των παιδιών θα είναι χωρίς οικονομικό κόστος και εντελώς δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες!!!

Έπαθλα και διακρίσεις!!!


1ος Γενικής Κατάταξης: Χρυσό Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα

2ος Γενικής Κατάταξης: Ασημένιο Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα

3ος Γενικής Κατάταξης: Χάλκινο Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα

1ο Κορίτσι Γενικής Κατάταξης: Χρυσό Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα


1ος Κατηγορία Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού: Χρυσό Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα

2ος Κατηγορία Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού: Ασημένιο Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα

3ος Κατηγορία Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού: Χάλκινο Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα

1ο Κορίτσι Κατηγορία Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού: Χρυσό Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα


1ος Κατηγορία νηπίων, Α΄ και Β΄ Δημοτικού: Χρυσό Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα

2ος Κατηγορία νηπίων, Α΄ και Β΄ Δημοτικού: Ασημένιο Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα

3ος Κατηγορία νηπίων, Α΄ και Β΄ Δημοτικού: Χάλκινο Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα

1ο Κορίτσι Κατηγορία νηπίων, Α΄ και Β΄ Δημοτικού: Χρυσό Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα


Ο πολυνίκης αθλητής λαμβάνει το μετάλλιο της μεγαλύτερης κατηγορίας. Σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν θα διανεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα!!!


Δηλώσεις Συμμετοχής


Αποστείλετε τις φόρμες δηλώσεων συμμετοχής που θα βρείτε εδώ στο e-mail syllogos.anovrilissia@gmail.com μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 22:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Κέρδισε η διαφορά ποιότητας και λύσεων


Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στους τελικούς επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 76-70.

Οι Πειραιώτες είχαν περισσότερες λύσεις αφού βρέθηκαν σε εξαιρετική ημέρα οι Σλούκας (16π., 3ασ.), Ντάνστον (13π., 12ρ.) και Λοτζέσκι (13π.). Από τους «πράσινους» ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν εξαιρετικός στην επίθεση (23π., 7ριμπ.), αλλά στην άμυνα είχε τεράστιο πρόβλημα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε διαβασμένος και ήρεμος. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος πόσταρε συνέχεια τους περιφερειακούς του κάτι που δημιουργούσε προβλήματα στον Ολυμπιακό, αφού η καλή κίνηση της μπάλας έφερνε σωστές επιλογές πίσω από τα 6,75.

Με το σκορ στο 10-23 (11’) ανέλαβε δράση ο Κώστας Σλούκας. Ο διεθνής γκαρντ άλλαξε μόνος του το ρυθμό της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι ανέκτησαν την καλή ψυχολογία τους και με 18-0 σερί προσπέρασαν με 28-23 (17’), όμως και πάλι ο «ψύχραιμος» Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε 0/13 τρίποντα!
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη συγκέντρωσή τους στην άμυνα, οι Πειραιώτες από την άλλη ξεκίνησαν να ευστοχούν σε σουτ τριών πόντων κάτι που τους βοήθησε αρκετά (51-39), αλλά και πάλι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είχε τον τρόπο να φέρει την ομάδα του κοντά (53-50, 29’).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός είχε την απαιτούμενη ισορροπία στην επίθεσή του, στην άμυνα συνέχισε να κλείνει τους πάντες πλην Μαυροκεφαλίδη και με αυτοπεποίθηση έχτισε διαφορά 14 πόντων (72-58, 36’). Στο διάστημα που απέμενε δεν υπήρξε αντίδραση από τους «πράσινους» με αποτέλεσμα το 1-0.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η άμυνα του Ολυμπιακού ξεχώρισε στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε 6/12 τρίποντα (0/13 στο α’). Σημαντικότερο όλων όμως τα μόλις 4 λάθη σε ολόκληρο παιχνίδι.

MVP: Ο Κώστας Σλούκας ήταν μακράν ο κορυφαίος παίκτης του ματς. Ο διεθνής γκαρντ σε 23:10 είχε 16 πόντους (4/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 5/6 βολές), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1λάθος και 2 κλεψίματα. Επίσης άλλαξε τον ρυθμό του ματς στην δεύτερη περίοδο.
Double double για τον Μπράιαντ Ντάνστον με 13 πόντους (5/9δίπ., 3/7β.), 12 ριμπάουντ και 2 κοψίματα.

ΑΦΑΝΤΟΣ:
Ο Σλότερ έμεινε άποντος στα 11:57 που αγωνίστηκε με 0/1 δίποντο και 0/3 τρίποντα ενώ έκανε και 2 λάθη.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Στο 11’ ο Φώτσης έκανε το 10-23 και μετά από 7 λεπτά ο Ολυμπιακός προηγούταν με 28-23 (18-0 σερί). Κρίσιμο το σημείο της αντίδρασής τους ειδικά για την ψυχολογία των ομάδων. Ο μεν Παναθηναϊκός έχασε την μεγάλη υπέρ του διαφορά, ο δε Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό.

Άλλο κομβικό διάστημα του αγώνα ήταν στο 32’ όταν ο Κούπερ μείωσε σε 60-55. Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστές τους Ντάνστον και Λοτζέσκι έτρεξε ένα σερί εφτά αναπάντητων πόντων και η διαφορά πήγε στο +12 (67-55). Ο Μπλουμς με τρίποντο διέκοψε το σερί, αλλά Σλούκας με τρίποντο και άλεϊ ουπ πάσα στον Πέτγουεϊ έκανε το 72-58.

Στα ποδοσφαιρικά τώρα ο επόμενος προπονητής του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο θα λέγεται Χάβι Γκράθια, ναι ο πρώην του Ολυμπιακού Βόλου και της Κέρκυρας, προσιτή λύση και στα στάνταρ της διοίκησης που έχει θέσει.

Ενώ δεν αποκλείεται να επιστρέψει με ρόλο στα αποδυτήρια ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

Σ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Φύσηξε άνεμος δημοκρατικής αλλαγής και στην Τουρκία: Χαμένος ο...νικητής Ερντογάν, στη Βουλή η φιλοκουρδική Αριστερά

Ντεμιρτάς
Tο ισλαμοσυντηρητικό κόμμα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νίκησε σήμερα στις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, ωστόσο έχασε την αυτοδυναμία του στην εθνοσυνέλευση, την οποία διατηρούσε εδώ και 13 χρόνια, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα από την καταμέτρηση του 98% των ψηφοδελτίων.
Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), που κυβερνά την χώρα από το 2002, κερδίζει 259 έδρες εκ των 550 συνολικά εδρών συγκεντρώνοντας ποσοστό 41%, ενώ το κουρδικό κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) έλαβε το 12,5% των ψήφων και στέλνει 78 βουλευτές στο κοινοβούλιο, μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης(MHP) συγκέντρωσαν ποσοστά 25,2% και 16,5% αντίστοιχα, ήτοι 131 και 82 έδρες.
Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία καταδεικνύουν την ξεκάθαρη απόρριψη εκ μέρους του εκλογικού σώματος της προσπάθειας του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να ενισχύσει τις εξουσίες του και της επιδίωξής του για μια ισχυρή εκτελεστική προεδρία, δήλωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του CHP.
«Οι ψηφοφόροι είπαν ένα σαφές όχι στο προεδρικό σύστημα» τόνισε ο επικεφαλής του CHP στην Κωνσταντινούπολη Μουράτ Καραβαλτζίν μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Εν τω μεταξύ, άρχισε ήδη στην Τουρκία η σεναριολογία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με πρωταγωνιστές τα τέσσερα κόμματα που θα εκπροσωπηθούν στην εθνοσυνέλευση.
Ωστόσο, η εν λόγω σεναριολογία πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν συνδυαστικά με το ενδεχόμενο διεργασιών εντός του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Τα σενάρια αφορούν την κυβέρνηση συνασπισμού με ή χωρίς το ΚΔΑ. Στην πρώτη περίπτωση θεωρητικά πρόκειται για συνεργασία του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος ή του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών. Το τελευταίο όμως κατά την προεκλογική περίοδο είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτό. Η όποια κυβέρνηση συνασπισμού μπορεί να είναι και βραχύβια και να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΕ Οκτάϊ Βουράλ, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματός του με το ΚΔΑ, είπε πως είναι νωρίς ακόμη για σχόλια. Τόνισε όμως ότι μετά το αποτέλεσμα αυτό θα πρέπει να αναμένονται διεργασίες και φυγόκεντρες τάσεις στο κυβερνών κόμμα.
Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, μιλώντας για τα ανοδικά ποσοστά του κόμματος στις εκλογές έκανε λόγω για 'νίκη των καταπιεσμένων'
"Από αυτή τη στιγμή έχει τελειώσει στην Τουρκία η συζήτηση περί προεδρικού συστήματος και δικτατορίας. Η Τουρκία γύρισε από το χείλος του γκρεμού". Αυτά δήλωσε ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ηγέτης του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών που ήταν ο μεγάλος κερδισμένος των σημερινών εκλογών.
"Η νίκη αυτή είναι νίκη των καταπιεσμένων δηλαδή κοινή νίκη της Αριστεράς. Είναι κοινή νίκη όσων εναντιώνονται στο σύνταγμα της χούντας και στο όριο του 10%. Είναι κοινή νίκη όσων λένε ότι οι Κούρδοι πρέπει να ζουν στη χώρα αυτή ως έντιμος λαός", είπε ο Ντεμιρτάς και επανέλαβε τη δέσμευση του κόμματος να μην συνεργαστεί με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, σε κυβέρνηση συνασπισμού. "Είχαμε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να στηρίξουμε μία κυβέρνηση του ΚΔΑ ή να συνεργαστούμε μαζί του. Η δέσμευσή μας ισχύει", είπε.
Το άλμα του φιλοκουρδικού κόμματος, οφείλεται στη γραμμή που ακολούθησε η ηγεσία του Ντεμιρτάς και αφορούσε την απομάκρυνση από το προφίλ αμιγώς κουρδικού κόμματος και τη χρησιμοποίηση μιας αριστερής ρητορικής που προσπαθούσε να προσεγγίσει γενικά τους πολίτες της Τουρκίας. Κι αυτό με υπογράμμιση τόσο των πολιτισμικών ταυτοτήτων, όπως θρησκευτικές και εθνοτικές μειονότητες όσο και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
"Τέλος μιας περιόδου" χαρακτήρισε το αποτέλεσμα, ο αρχηγός του ΡΛΚ Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και τόνισε ότι, "με δημοκρατικούς τρόπους δώσαμε τέλος σε μια περίοδο καταπίεσης. Νίκησε η Δημοκρατία".
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΡΛΚ Χαλούκ Κοτς, δήλωσε ότι "έχει τερματιστεί η εξουσία του ΚΔΑ. Νίκησε η κοινοβουλευτική ομάδα. Το ΡΛΚ είναι ο σημαντικότερος πρωταγωνιστής για το σχηματισμό κυβέρνησης".
Διαβάστε το tweet του ηγέτη των ισπανών Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας: "Ο άνεμος της αλλαγής συνεχίζει να φυσά, συγχαρητήρια HDP, θα νικήσουμε"!

Πηγή: ΑΠΕ 
http://www.koutipandoras.gr