Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΤΑΞΙΤΖΗ ..... ΚΑΙ ΑΕΙΚΙΝΗΤΗ ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΜέχρι και τον Λαμπράκη ¨πούλησαν" στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο Αεικίνητος και η παρέα του για να μας πείσουν ότι δεν είναι συνεργάτες των χρυσαύγουλων αλλά .... αριστεροδέξιοι.
(Τι τραβάμε ρε φίλε σε αυτό το δήμο της υποκρισίας των φιλικών και της γαλαζοπρασινολουλακί συμμορίας .....)

(Μου αρέσει που είχαν παρεξηγηθεί τότε που τους λέγαμε "ΧΕΡΙ, ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ".
Εδώ τώρα πάνε χέρι, χέρι με τον Παναγιώταρο, ο Καρατζαφέρης μας είχε μαράνει και εμάς ... τες πάντων)

Και τρίξανε τα κόκαλα του δολοφονημένου από το δεξιό παρακράτος βουλευτή της ΕΔΑ, εχθές, κατά τις 10 το βράδυ, όταν ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ επιχειρήθηκε να αξιοποιηθεί ως ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ.

ΤΙ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:

Η χθεσινή σκηνοθεσία από το γαλαζοπρασινολουλακί κατεστημένο στο ΔΣ - που προσπαθούν απεγνωσμένα να μετατρέψουν σε θεατρική σκηνή - αφού έτσι έκαναν τόσα χρόνια πολιτική - αλλά χωρίς την συμμετοχή του κόσμου που θα θέλανε όμως  - περιλάμβανε:

1. Αγανακτισμένους πολίτες (δύο τον αριθμό) πυ ζητούσαν εδώ και τώρα την απομάκρυνση της πιάτσας των ΤΑΞΙ από την Κολοκοτρώνη. 

"Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ γιατί είναι ΤΑΞΙΤΖΗΣ" είπε ο κάτοικος που ήταν φανερό ότι είχε έρθει στο ΔΣ (δεύτερη φορά) προσκεκλημένος από τον Μιχάλη Κόσυβα που τον ενθάρρυνε να απαιτήσει λύση στο πρόβλημα με αυτό το καταλυτικό επιχείρημα.

Την μεταφορά της πιάτσας στην Βασ. Γεωργίου πρότεινε ο Γιώργος Θωμάς συνεπικουρούμενος από την Λούλα Καραζά - που  όμως  πέταξε το μπαλάκι και στην .... υπηρεσία για να μην χρεωθεί ΠΡΟΤΑΣΗ και να συνεχίσει το παραδοσιακό KOYKing του Χότζα : "Και εσύ, δίκιο έχεις, και εσύ δίκιο έχεις και εσύ δίκιο έχεις).

Αρκεί να μην μπει η πιάτσα στην Γυφτοπούλου και μαγαρίστει ο δρόμος. Όπου αλλού ας πάει για την Λούλα.

Εμείς το έχουμε προβλέψει καιρό τώρα - βέβαια - από την συζήτηση για την αναθεώρηση του ΓΠΣ, ότι από εδώ και πέρα ό,τι περισσεύει από το κέντρο της πόλης θα σπρώχνεται στον Συνοικισμό και το Άνω Νέο Χαλάνδρι, οπότε ο Νταβίας δεν μίλησε γιατί ΜΙΛΑΕΙ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ.

Ο Συμεών έλλειπε από το συμβούλιο - εδώ και ένα μήνα περίπου είναι τάβλα με πρόβλημα μέσης και σηκώνεται μόνο με ένεση για άλογα ιπποδρόμου από το κρεβάτι -  ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ "ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥ" ΚΑΤΟΙΚΟΥ περί ειδικής μεταχείρισης των ταξιτζήδων από τον ταξιτζή δήμαρχο έμεινε αναπάντητο από τα στελέχη της διοίκησης (!!!!), που όταν βλέπουν κάτοικο (βλ. ΚΟΥΚΙ ΣΤΑΣ ΕΚΛΟΓΑΣ) δεν απαντάνε ακόμα και αν τους πει ότι τους είδε στην Συγγρού να κάνουν πιάτσα.

2. Συζήτηση - έτσι χωρίς νόημα και χωρίς καμία απόφαση ( Το δημοτικό συμβούλιο - με πρόταση Λούλας - αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ ότι .... ενημερώθηκε). 
(ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΩ: Έλαβαν ΟΜΌΦΩΝΑ απόφαση ότι ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ!!!!!) - περί της επικείμενης κινητοποίησης κατοίκων για κεραία κινητής τηλεφωνίας στο Κάτω Χαλάνδρι - κατοίκων που ζήτησαν και έλαβαν την συμπαράσταση όλων των δημοτικών παρατάξεων για την πρωτοβουλία τους αλλά ήρθαν (τρεις ήντουνε όλοι, μη φανταστείς κανένα κίνημα) στο δημοτικό συμβούλιο για να ζητήσουν - και ΦΕΥ να λάβουν - δημόσια την ευλογία του Αεικίνητου Γεωργίου Κουράση, από τον οποίο και ζήτησαν την στήριξη του ..... ΣΒΑΠ στην κινητοποίησή τους (!!!!)

Ο ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ!

(Διότι όταν σου έλεγε ο Νταβίας ότι ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΣΥΜΕΩΝ για να είναι αντίπαλός του και να του ξαναπαραδώσει τον δήμο, τον έλεγες τρελό).

Επί της ουσίας του θέματος των κεραιών: Όσοι προσπαθούμε να διατηρήσουμε στοιχειωδώς την σοβαρότητά μας στα θέματα κεραιών και ακτινοβολίας λέμε ότι είναι θέμα ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ που ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ τον κάθε δήμο ξεχωριστά,  άρα πρέπει να τεθεί από τα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης προς το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής το θέμα ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ με το οποίο τοποθετούνται οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τα όρια επιτρεπτής ακτινοβολίας και βέβαια για να γίνει αυτό είναι απόλυτα χρήσιμη η κινηματική πίεση από τους πολίτες.
ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ.

Και εξηγούμε στους πολίτες ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ - ως δήμος να τους λύσουμε το θέμα αφού υπερβαίνει τις αρμοδιότητές μας.
ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ για να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Και να επιμείνουμε να τεθεί, να μελετηθεί και να επεξεργαστεί το θέμα ΣΥΝΟΛΙΚΑ. με επιστημονική και νομική τεκμηρίωση από τα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης, τα οποία πρέπει να το θέσουν προς την κυβέρνηση για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.
Η ΠΕΔΑ και η ΚΕΔΕ!

Αυτά τα λένε οι ΣΟΒΑΡΟΙ. Οι άλλοι .... σώνουν τους πολίτες προεκλογικά, αφού πρώτα τους τρομοκρατήσουν! ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ.

Αυτά δεν είναι καινούργια.
Το καινούργιο - ΚΑΙ ΕΥΤΡΑΠΕΛΟ - από το χθεσινό συμβούλιο όμως, όταν  ειπώθηκε αυτό το ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ στο συμβούλιο  ήταν ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ που βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί στην ΚΕΔΕ και τον Πατούλη, από τους οποίους "δεν περιμένει τίποτα για το θέμα των κεραιών" όπως είπε, γι΄αυτό και ζητάει να τον σώσει ο Κουράσης και ο ΣΒΑΠ από τους οποίους ζήτησε να αναλάβουν πρωτοβουλία για να .... υπερβούν τον άχρηστο Πατούλη.
 (ΜΗ ΓΕΛΑΣ ΜΑΛΑΚΑ, αλήθεια γράφω, και διάβασέ τα αυτά σε συνάρτηση με όσα γίνανε στις εσωκομματικές της ΝΔ για να καταλάβεις. ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟΣ).

3. Στην συζήτηση για το πρόγραμμα του Αετοπούλειου όλες οι πλευρές εκθείαζαν την διαπαραταξιακή λειτουργία της επιτροπής πολιτισμού που έφτιαξε το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ ρεματιάς
Ο Νταβίας τους τρόλαρε: "Μπράβο, ξαναανακαλύπτουμε την Αμερική λοιπόν.
Στον πολιτισμό, στην κοινωνική πολιτική, στον αθλητισμό,  στα τρία τέταρτα των θεμάτων του δήμου μπορούμε να συνεννοηθούμε χωρίς κανένα πρόβλημα αν δεν υπάρχουν σουλτανοεξουσιαστές που θέλουν να τα αποφασίζουν όλα μόνοι τους. Άντε με το καλό να ξαναφτιάξουμε και τα ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ που κατάργησε η εμπνευσμένη διοίκηση Κουράση!"

ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ ΠΥΡΑΥΛΟ αλλά αρχικά εκείνος δεν τσίμπησε στην πρόκληση, και έκανε το παγόνι.

Αλλά τσίμπησε ο Κώστας Αγγελής ο οποίος βγήκε να εξηγήσει - για λογαριασμό της παρατάξεως -  ότι "η κατάργηση των νομικών προσώπων έγινε γιατί έτσι θα έσωζαν τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων στα νομικά πρόσωπα"

- Τους σώσατε; τον ρώτησε ο Νταβίας.
- Βέβαια, απάντησε ο Αγγελής, δεν απολύθηκε κανείς.

- ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ, ΤΟΥΣ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ, σας λέει κάτι αυτό ή ...... δεν.... 


συνέχισε ο αλήτης ο  Ακατανόμαστος το τρολάρισμα.

Εκεί ο Αεικίνητος δεν άντεξε άλλο. "ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ" είπε ο μεγάλος αυτός πολιτικός ταγός της πόλεως του SALT LAKE CITY.

Ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΤΥ ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ:
- Χαίρομαι που επιτέλους παραδέχεστε ότι το κάνατε γιατί σας το ζήτησαν οι  διευθυντές - ας λέμε αλήθεια όμως  - Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ, το ζήτησε, μην τους παίρνει όλους η μπάλα - για αν μην έχουν έλεγχο από τους αιρετούς.

Χαίρομαι που υπερασπίζεστε - επιτέλους δημόσια - ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ  πολιτική επιλογή ο εξοστρακισμός των αιρετών, της πολιτικής συναίνεσης, του κοινωνικού ελέγχου από τον δήμο, για να κάνετε απόλυτο κουμάντο εσείς και οι εκλεκτοί σας γραφειοκράτες" πήρε την πληρωμένη απάντηση και λούφαξε, ο ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

4. Αργότερα ο Αεικίνητος - έχοντας χάσει την ψυχραιμία του πλέον (Γιατί άραγε; Μόνος του παίζει, τι φοβάται; μην βγει δεύτερος;) στράφηκε προς το .... πιστόλι του μετώπου, την Λούλα και της ζήτησε με επιτακτικό νόημά του να παρέμβει στη συζήτηση, σε κάτι που έλεγαν οι της διοίκησης και τον έθιγε.
Οπότε η Λούλα δεν άντεξε, να την καρφώνει με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο ο ..... (τεως????) αρχηγός του ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ κατεστημένου και του λέει, τσαντισμένη: "ΠΕΣ ΤΑ ΕΣΥ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ¨";;;;


ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!

5. ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΠΑΛΙ - ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ!

Ειπώθηκε ότι αυτό θα γίνει την άλλη βδομάδα σε ειδική συνεδρίαση του σώματος.

ΑΝ γίνει τέτοια συνεδρίαση - που δεν το πολυπιστεύω - ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥ ΧΑΛΑ ΝΤΕΡΕ!

(Σε χθεσινή παρεμπίπτουσα ψιλοσυζήτηση - προθέρμανση η Καρατζά χαρακτήρισε το νομοσχέδιο "νομοσχέδιο ΤΖΕΝΗ ΧΕΛΙΟΥΔΑΚΗ" (τραβεστί)  ενώ ο Νταβίας έριξε τα πρώτα προειδοποιητικά πυρά στους όψιμους εχθρούς της απλής αναλογικής.  

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΩΡΑΙΟ ΜΑΤΣ - ΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

9 Ανεξάρτητοι Δημ. Σύμβουλοι Χαλανδρίου: Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


ΦΩΤΟ 1
ΦΩΤΟ 2ΦΩΤΟ 3


ΦΩΤΟ 4ΦΩΤΟ 5


ΦΩΤΟ 6


ΦΩΤΟ 7


ΦΩΤΟ 8


Την Παρασκευή 20.4.2018, αντιπροσωπεία Ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Χαλανδρίου επισκέφθηκε το 3ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου, το οποίο στεγάζεται σε κτήριο του ιδρύματος Χατζηκώνστα, στην οδό Ριζαρείου 22, και συνάντησε την Διευθύντρια Ντασκαγιάννη Αικατερίνη, Μηχανολόγο Μηχανικό. Στο ίδιο κτίριο, στεγάζεται και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Χαλανδρίου.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι ότι το κτήριο αυτό είναι ακατάλληλο για σχολείο (φωτογραφία 1,2).

Το σχολικό συγκρότημα αποτελείται:
1) Το κεντρικό κτήριο κατασκευής του 1970 με τις αίθουσες στο ισόγειο και τα εργαστήρια στο ημιυπόγειο (φ 3,4,5).

2) 7 αίθουσες προκατασκευασμένες στο προαύλιο, 3 βαρέως τύπου τσιμεντένιες κατασκευής του 2005 , και 4 κατασκευής του 1989 από ξύλο που οι κεραμοσκεπές τους έχουν πάρει ελαφριά κλίση προς το κέντρο λόγω παλαιότητας(φ 6,7) και στο εσωτερικό τους τα πατώματα έχουν τρύπες με κίνδυνο να τραυματιστούν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί (φ 8, 9).

3) Το κεντρικό κτήριο του σχολείου δεν έχει είσοδο από την πλευρά της οδού Ριζαρείου ,από όπου γίνεται η πρόσβαση στο σχολείο, επειδή η είσοδος του είναι από τη βορεινή πλευρά του αφού είχε κατασκευασθεί για σχολείο του ιδρύματος, και συνδέεται με το κεντρικό κτήριο του ιδρύματος. Δεν λειτούργησε ποτέ σαν σχολείο του ιδρύματος γιατί τα παιδιά που διαμένουν σε αυτό πηγαίνουν στα σχολεία της περιοχής Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια.

4) Το « προαύλιο». Ένα τμήμα του είναι ασφαλτοστρωμένο, το άλλο έχει χώμα, υπάρχουν μερικά πεύκα, έχει ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης και τίποτε άλλο για αθλητικές δραστηριότητες..., οι ξύλινες αίθουσες είναι χαμηλότερα από το επίπεδο του γηπέδου και για να μπουν οι μαθητές πρέπει να πηδήξουν από το γήπεδο μπάσκετ (φ 6).

5) Δεν υπάρχει ράμπα για ΑΜΕΑ.

6) Υπάρχει ο οικίσκος για τον φύλακα αλλά φύλακας δεν υπάρχει!

Λειτουργία, Δραστηριότητες και προβλήματα
Το σχολείο έχει:

Τέσσερεις τομείς : Ηλεκτρολογίας , με δύο ειδικότητες εγκαταστάσεις και δίκτυα, Μηχανολογίας, με ειδικότητες μηχανικών αυτοκινήτων και ψυκτικών, Υγείας, με ειδικότητες μικροβιολογικών εργαστηρίων και αισθητικής και Οικονομίας, με ειδικότητες υπαλλήλων γραφείου και τουριστικών επιχειρήσεων.

15 τμήματα, 35 καθηγητές και 240 μαθήτριες/ές. Διαθέτει και σχολικό εργαστηριακό κέντρο οπότε οι μαθητές δεν χρειάζεται να μετακινούνται όπως συμβαίνει με το 1ο ΕΠΑΛ.

Πρόγραμμα Μαθητείας του Υπ. Παιδείας για απόφοιτους των ΕΠΑΛ του Τομέα Οικονομίας.

Τάξη υποδοχής για τα προσφυγόπουλα από τη Συρία.

Και τέλος συμμετέχει σε Περιβαντολλογικά προγράμματα:

Ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού και αλουμινίου, Κομποστοποίησης, Εξοικονόμησης ενέργειας. Συμμετέχει στο πρόγραμμα waste4think του Δήμου Χαλανδρίου και παρασκευάζει σαπούνι με χρησιμοποιημένα λάδια.

Το 2013 όταν καταργήθηκε ο τομέας υγείας, ο πιο πολυπληθής του σχολείου, το δυναμικό του ήταν 320 μαθητές και από τότε είναι διάχυτος ο φόβος των γονέων και κηδεμόνων, μήπως καταργηθεί κάποιος τομέας και αυτός είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για να γράψουν τα παιδιά τους στο σχολείο και γι’ αυτό έχει μειωθεί ο αριθμός των μαθητών, πέραν της υπογεννητικότητας που έχει τις επιπτώσεις της σε όλα τα σχολεία της χώρας. Σήμερα, μετά την επαναλειτουργία του τομέα υγείας το 2015 , υπάρχει η πρόταση να μεταφερθεί ο τομέας υγείας του 3ου ΕΠΑΛ στο 2ο ΕΠΑΛ και αντίστοιχα να μεταφερθεί ο τομέας οικονομίας του 2ου στο 3ο. Αυτό θα δημιουργήσει δύο προβλήματα. Μαθήτριες/ές που κατοικούν πιο κοντά στο 3ο ΕΠΑΛ θα αναγκαστούν να πάνε στο 2ο και αντίστροφα, και το 2ο ΕΠΑΛ θα έχει πολύ λίγα αγόρια αφού κυρίως τα κορίτσια προτιμούν επαγγέλματα υγείας και το αντίστροφο για το 3ο.

Το κτήριο ανήκει στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα και το Δημόσιο πληρώνει ως ενοίκιο 5.500 ευρώ/μήνα. Αυτό είναι ένα σοβαρό εμπόδιο για να γίνονται επισκευές στο κτήριο γιατί δεν μπορεί να βρεθεί το συμφωνητικό μίσθωσης και να γίνουν οι απαραίτητες συνεργασίες Δήμου και Διοίκησης του Ιδρύματος ( που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν έβλεπε θετικά την παραμονή του σχολείου στο χώρο του) με αποτέλεσμα να στάζει η οροφή στο γραφείο της Διευθύντριας επί 4 χρόνια και να μην επισκευάζεται όπως και να μην ανακαινίζονται οι τουαλέτες. Ευτυχώς τελευταία άλλαξε η στάση της Διοίκησης του ιδρύματος και έγινε δυνατόν να γίνουν οι παραπάνω απαραίτητες επισκευές από το Δήμο.

Σήμερα τα αιτήματα του σχολείου είναι: η ανακαίνισή του, με πρώτο το εξωτερικό βάψιμο και η αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων ακατάλληλων ξύλινων αιθουσών με καινούργιες. Εξομάλυνση του προαυλίου, ανακατασκευή του δαπέδου του γηπέδου μπάσκετ και δημιουργία γραμμών για να χρησιμοποιείται και σαν γήπεδο βόλεϊ και κατασκευή ράμπας για ΑΜΕΑ. Σε αυτά θα ήταν πολύ χρήσιμη μία συνάντηση Δήμου, Διοίκησης του Ιδρύματος και Διεύθυνσης του σχολείου.

ΤΑ ΕΠΑΛ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη να ανεγερθούν διδακτήρια για τα ΕΠΑΛ στο Χαλάνδρι. Υπάρχει το οικόπεδο της Αεροπορίας στο Κάτω Χαλάνδρι και θα πρέπει να αναζητηθεί άλλο ένα. Μπορεί να υπάρξει και 1) η λύση ανέγερσης μέσα στο χώρο του Ιδρύματος Χατζηκώνστα με συμφωνία με το Υπουργείο Παιδείας ή να παραχωρηθεί, σε συμφωνία με το Υπουργείο Παιδείας για το αντάλλαγμα, 2) κτήριο από την Ριζάρειο Σχολή, εφόσον εκεί υπάρχουν κτίρια που δεν χρησιμοποιούνται.

Στην πόλη μας λειτουργούσαν έξι ημερήσια ΕΠΑΛ και με το Εσπερινό επτά. Σήμερα έχουν μείνει τέσσερα. Το 1ο, το 2ο , το 3ο, και το Εσπερινό, που δεν έχει ανάγκη κτηρίου αφού λειτουργεί βράδυ & μπορεί να λειτουργήσει σε οποιοδήποτε κτήριο. Το 1ο ΕΠΑΛ σχεδιάζεται να μετακομίσει με τον τίτλο του στο νέο κτήριο του ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται κοντά στο σταθμό Νομισματοκοπείο, και τελικά να απορροφηθεί από το ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής. Είναι ένας εύσχημος τρόπος κατάργησής του. Το ίδιο σε λίγο θα γίνει με το 2ο ΕΠΑΛ, με το πρόσχημα ότι είναι πολύ κοντά στην Αγία Παρασκευή, μία στάση του Μετρό απόσταση, και σε ένα-δύο χρόνια θα τεθεί θέμα και για το 3ο ΕΠΑΛ, αφού είναι κοντά στην ΑΣΠΑΙΤΕ όπου λειτουργούν τρία ΕΠΑΛ του Αμαρουσίου. Έτσι το Υπουργείο θα έχει απαλλαγεί από τα ενοίκια των ΕΠΑΛ στο Χαλάνδρι, από την υποχρέωση κατασκευής κτηρίων και τα παιδιά του Χαλανδρίου θα είναι υποχρεωμένα να πάνε η στην Αγία Παρασκευή η στο Μαρούσι!!! Οπότε οι γονείς δεν θα τα στείλουν. Θα προτιμήσουν ένα Γενικό Λύκειο της γειτονιάς τους από το να στείλουν ένα δεκαπεντάχρονο πχ από το Πολύδροσο, την περιοχή της Ριζαρίου ή το Πάτημα στο Νομισματοκοπείο.

Προηγούμενο υπάρχει. Είναι η «προσωρινή μεταφορά» των μηχανημάτων των εργαστηρίων του 1ου ΕΠΑΛ, στα εργαστήρια της Αγίας Παρασκευής την δεκαετία του 1990, που δεν επέστρεψαν ποτέ στο Χαλάνδρι.

Είναι πολύ μεγάλη και διαχρονική η ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας για τη μη κατασκευή κτηρίων την 30ετία που πέρασε. Είχε βολευτεί με την ενοικίαση κτηρίων και βολεύεται ακόμη «λεφτά υπήρχαν» & λεφτά υπάρχουν . Οι φορολογούμενοι πλήρωναν & πληρώνουν για τα ΕΠΑΛ στο Χαλάνδρι 500.000 ευρώ/έτος. Ούτε σήμερα το Υπουργείο κάνει τίποτε. Αφήνει την κατάσταση να λιμνάζει με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα την εξαφάνιση των ΕΠΑΛ από το Χαλάνδρι.

Σοβαρότερη ευθύνη έχουν όλες οι Διοικήσεις του Δήμου Χαλανδρίου από το 1980 μέχρι σήμερα γιατί ποτέ δεν διεκδίκησαν την κατασκευή κτηρίων για την Τεχνική Εκπαίδευση. Το οικόπεδο της Αεροπορίας είναι απαλλοτριωμένο τουλάχιστον 20 χρόνια. Οι Δήμαρχοι βολεύονταν με την ενοικίαση αφού άλλος πλήρωνε, ένα μεγάλο μέρος των μαθητών των ΕΠΑΛ δεν είναι κάτοικοι Χαλανδρίου κι έτσι δεν είχαν σοβαρή πίεση και θεωρούσαν ότι δεν έπρεπε να υπάρχουν αυτά τα σχολεία στο Χαλάνδρι. Αποκορύφωμα ήταν η στάση της Διοίκησης Ζαφειρόπουλου που ανέχθηκε την πώληση του οικοπέδου της Ελληνογερμανικής, στο χώρο της οποίας κτίστηκαν δύο πολυκατοικίες και ένα Σούπερ Μάρκετ αντί να αγοραστεί το οικόπεδο από το Δημόσιο, προκειμένου να στεγαστεί το 2ο ΕΠΑΛ.

Η σημερινή Διοίκηση ακολούθησε την πεπατημένη και δεν διεκδίκησε και αυτή την ανέγερση σχολικών κτιρίων για την Τεχνική - Επαγγελματική Εκπαίδευση προφανώς γιατί δεν θέλει να έλθει σε αντίθεση με την κυβέρνηση. Όταν η Ένωση Γονέων έθεσε το αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 14.3.2018, αντί απάντησης στο συγκεκριμένο ο Δήμαρχος και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών είπαν πόσο καλά φροντίζουν για τη λειτουργία των σχολείων και ο πρώην Δήμαρχος Γ. Κουράσης άσκησε κριτική στην Διοίκηση γιατί δεν διεκδίκησε την ανέγερση με Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)! [άποψη της Ν.Δ.].

Εμείς οι Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαλανδρίου που διαχωρίσαμε τη θέση μας από τη Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, για τη γενναία χρηματοδότηση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, την κατάργηση του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου που μετατρέπει την Τεχνική Εκπαίδευση σε κατάρτιση και οδηγεί τους νέους και τις νέες στην μαθητεία, αντιμετωπίζοντάς τους ως φθηνό αναλώσιμο εργατικό δυναμικό. Δεν θα δεχτούμε καμία συγχώνευση/κατάργηση σχολικών μονάδων, τμημάτων, τομέων και ειδικοτήτων στην περιοχή μας.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να αποκτήσει το Χαλάνδρι σύγχρονα και επαρκή δημόσια σχολικά κτήρια για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Χαλανδρίου: 

Αλεξίου Θοδωρής 
Ευσταθίου Τάσος 
Καλομοίρης Γρηγόρης 
Κασίμης Χρήστος 
Κιούσης Θανάσης 
Λιερός Γιώργος 
Μάζη Χρυσούλα 
Τζούρας Παναγιώτης 
Φασίτσα Πόπη

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη με εκπροσώπους του συλλόγου ρεματιάς Πεντέλης - ΧαλανδρίουΣυνάντηση εργασίας είχε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, με αντιπροσωπεία του συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου αποτελούμενη από την πρόεδρο Έφη Χαλάτση, τη γραμματέα Μαρίνα Σμαραγδή και την ταμία Ρούλα Καϊμάκη.

Σε συνέχεια της εποικοδομητικής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι δύο πλευρές, κρίθηκε αναγκαία η επικαιροποίηση της οριοθέτησης όλης της ρεματιάς καθώς και η εκπόνηση ενιαίας υδραυλικής μελέτης εναρμονισμένη με τους περιορισμούς του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος προστασίας της ρεματιάς.

Με βάση και τα αιτήματα που έχει καταθέσει εγγράφως ο σύλλογος, η Περιφέρεια Αττικής διεκδικεί την υλοποίηση των ανωτέρω, στο πλαίσιο σχετικής μελέτης που πρόκειται να προκηρυχτεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τη λεκάνη του Ποδονίφτη.

Ο Γιώργος Καραμέρος συμφώνησε στην πρόταση του συλλόγου για την εκπόνηση μιας μελέτης βάσης για την ιστορική εξέλιξη της χλωρίδας κατά μήκος της ρεματιάς με στόχο την ενιαία ανάπλασή της ανεξάρτητα από το φορέα υλοποίησης.

Ως προς την κυκλοφοριακή επιβάρυνση των παραρεμάτιων περιοχών, μετά και τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς, οι δύο πλευρές θεωρούν επιβεβλημένο το συντονισμό των εμπλεκομένων ώστε να υπάρξουν ενιαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας για την ευρύτερη περιοχή.

Ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε προβληματισμούς για τη σύσταση φορέα διαχείρισης της ρεματιάς, που εκκρεμεί από το 1995, εάν δεν προβλέπονται ουσιαστικές αρμοδιότητες, ενώ δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει ζητήματα που έθεσε η αντιπροσωπεία του Συλλόγου και αφορούν, μεταξύ άλλων: στην αποκατάσταση του πρανούς επί των οδών Κορυτσάς και Ροδοδάφνης, στο Πολύδροσο Αμαρουσίου, στις αναγκαίες αποκαταστάσεις σαρζανετιών που έχουν καταστραφεί, στην αποκατάσταση φθορών στο γεφυράκι μεταξύ Νέου Αμαρουσίου και Βριλησσίων, στον καθαρισμό του βαθυρέματος στην Πεντέλη και στις φυτεύσεις των πρανών, που κατέστρεψαν οι φωτιές το 2004 και το 2007 στο Πολύδροσο, αλλά και του εναπομείναντα ελεύθερου χώρου μετά από τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς.

Γ. Καραμέρος: Ναι στις Έξυπνες Πόλεις αλλά με ρεαλισμό και αποφασιστικότηταΣτην εκδήλωση με θέμα: «Ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Πώς οι έξυπνες πόλεις αλλάζουν τη ζωή μας» απεύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος.

Σε μια ανοικτή συζήτηση που διοργανώθηκε, την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, από την Δημοτική Παράταξη «Βριλήσσια Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης και Πολιτισμού», ο Γ. Καραμέρος άνοιξε τις εργασίες, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Περιβάλλον, αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, ασφάλεια, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, εξυπηρέτηση του πολίτη, πολιτισμός και τουρισμός είναι οι τομείς με σημαντικές εφαρμογές σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε Έξυπνες Πόλεις. Στη βόρεια Αθήνα δεν πρέπει να περιοριστούμε αποκλειστικά στις αναγκαίες πράγματι εφαρμογές εξυπηρέτησης του πολίτη. Σημαντική πολιτιστική κληρονομιά και εξαιρετικά τοπόσημα πρέπει να προωθηθούν μέσω των νέων τεχνολογιών και των έξυπνων εφαρμογών. Είναι κάτι που εμείς έχουμε ξεκινήσει με την πρωτοβουλία Discover North Athens, το συνεργατικό σχηματισμό για την πολιτιστική αναβάθμιση και την προσέλκυση επισκεπτών στη βόρεια Αθήνα».

Σε άλλο σημείο της συζήτησης ο αντιπεριφερειάρχης παρενέβη εκ νέου, θέτοντας τις ρεαλιστικές δυσκολίες της εφαρμογής νέων τεχνολογιών βάσει των αγκυλώσεων του συστήματος διοίκησης, ανάθεσης έργων και υπηρεσιών αλλά και έλλειψης εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στην αυτοδιοίκηση: «Είναι σαν να μετακινείσαι με αραμπά και να χειρίζεσαι ένα υπερσύγχρονο τάμπλετ» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Λάθη του παρελθόντος αμβλύνουν τις δυνατότητες που έχουμε σήμερα ως αιρετοί να εκσυγχρονίσουμε τις υπηρεσίες και να αναβαθμίσουμε το ανθρώπινο δυναμικό. Απαιτούνται παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς του δημοσίου ώστε από τροχοπέδη να γίνει αρωγός στην εφαρμογή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, προς όφελος των πόλεων μας και των τοπικών κοινωνιών».

Στην εκδήλωση που οργάνωσε η κ. Ελένη Σακισλή επικεφαλής της παράταξης "Ανοιχτή Πόλη" και συντόνισε ο Δημοσθένης Κασσαβέτης, Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών– Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ), κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Στέλιος Ράλλης, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, ο Μιχάλης Βερροιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών και η Μαρία Ντούμα, Αρχιτέκτων-Μηχανικός.