Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 6-12-2013
Απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη δημοτικής παράταξης στο Δήμο Πεντέλης

Η Οργάνωση Μελών Πεντέλης του ΣΥΡΙΖΑ, σε Γενική της Συνέλευσή με θέμα την τακτική του κόμματος στις δημοτικές εκλογές, έλαβε την απόφαση να στηρίξει τη δημοτική παράταξη Πεντέλη Εν Δράσει με επικεφαλής τον Αντώνη Φειδοπιάστη στη διεκδίκηση του Δήμου Πεντέλης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η Οργάνωση Μελών Πεντέλης του ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλει με τις δυνάμεις της στην δημιουργία ενός αγωνιστικού, δημοκρατικού και ριζοσπαστικού ψηφοδελτίου. Παράλληλα θα υπερασπισθεί την ευρύτητα και την αυτονομία του εγχειρήματος καλώντας κάθε συμπολίτη μας, που αποδέχεται το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης, πέρα από κομματική προέλευση ή ένταξη, να συστρατευθεί σε αυτό.

Επίκεντρο της κοινής προσπάθειάς μας θα είναι η ανάσχεση των μνημονιακών πολιτικών, η μετεξέλιξη του Δήμου Πεντέλης σε ασπίδα προστασίας της τοπικής κοινωνίας απέναντι στην κρίση και η διαμόρφωση ενός νέου πρότυπου σχέσεων του δημότη με την τοπική αυτοδιοίκηση, με ουσιαστική δημοκρατική συμμετοχή, χωρίς πελατειακές σχέσεις, διαπλοκή και διαφθορά.

Οργάνωση Μελών Πεντέλης

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΤΑΥΡΩΝΑ .... ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ Ο ΤΖΙΜΑΚΟΣ;

To «κόλπο» με τις εκλογές: Πως από διπλές θα γίνουν τριπλές, με τις εθνικές στις 18 Μαΐου

Το ενδεχόμενο των τριπλών εκλογών τον Μάιο (δημοτικές, ευρωεκλογές και εθνικές) έχει ξεκινήσει να συζητιέται και πάλι στο Μέγαρο Μαξίμου ως ιδιαίτερα πιθανό. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν σταμάτησε να συζητιέται καθώς τα επιχειρήματα υπέρ του είναι συντριπτικά:

- Τα μέτρα που θα αναγκαστεί να λάβει η κυβέρνηση μετά την προεδρία της Ε.Ε. τον Ιούνιο-Ιούλιο, καθώς ο προϋπολογισμός που ψηφίζεται σήμερα δεν βγαίνει

- Η σφόδρα πιθανή πρωτιά (και μάλιστα με μεγάλη διαφορά) του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές που θα οδηγήσει σε (νέα) κρίση τη συγκυβέρνηση

Το «κόλπο»

Το γεγονός ότι οι σχεδιασμοί του Μεγάρου Μαξίμου αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν διπλές εκλογές (που θα γίνουν τριπλές) το Μάιο το αποτυπώνει, κατά τους γνωρίζοντες, η απόφαση οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα πραγματοποιηθούν όχι μαζί, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης, αλλά μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές: Στις 18 και στις 25 Μαΐου αντίστοιχα.

Πρόκειται για ένα «κόλπο» στο οποίο, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγεί κατευθείαν στις τριπλές κάλπες χωρίς όμως να στηθούν τριπλές κάλπες, κάτι το οποίο θα δημιουργούσε, εκτός των άλλων, και λειτουργικά προβλήματα στη διεξαγωγή των εκλογών.

Σύμφωνα με αυτό:

-Την πρώτη Κυριακή (18 Μαΐου) θα πραγματοποιηθούν εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές (α΄γύρος)

- Τη δεύτερη Κυριακή (25 Μαΐου) θα πραγματοποιηθούν ευρωεκλογές μαζί με το β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Μ’ αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να μειώσει τη σημασία των εκλογών ΟΤΑ ελπίζοντας να διασωθούν «γαλάζιοι» και «πράσινοι» περιφερειάρχες και δήμαρχοι, ενώ, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, χάνεται κάθε πολιτική σημασία των ευρωεκλογών.

aftodioikisi.gr

Η Ακρόπολη όπως δεν την έχετε ξαναδεί! Καταπληκτική εφαρμογή

Η Ακρόπολη όπως δεν την έχετε ξαναδεί! Καταπληκτική εφαρμογή

Μία εντυπωσιακή ψηφιακή περιήγηση στον Παρθενώνα δημιούργησαν ρώσοι φωτογράφοι, προκειμένου και όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στη χώρα μας να χαρούν μία βόλτα στον Ιερό Βράχο.

Η εφαρμογή τους προσφέρει...απεριόριστη θέα από κάθε γωνία της Ακρόπολης, με πανοραμικές φωτογραφίες και υπόκρουση Μίκη Θεοδωράκη, με το γνωστό σε όλον τον κόσμο «συρτάκι» από τον «Ζορμπά».

Επίσης ο «επισκέπτης» της εφαρμογής μπορεί να απολαύσει θέα στο Λεκανοπέδιο Αττικής, το οποίο από ψηλά είναι σαφώς ομορφότερο...

Σημειώνεται ότι η ομάδα από το AirPano.ru έχει δημιουργήσει ανάλογες ψηφιακές διαδραστικές φωτογραφίες και από άλλα σημαντικά μνημεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΔΩ

ΠΕΡΑΤΖΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ - ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ

ΣΥΝΤΡΟΦΕε πρόσεχε τις παρέες σου.
Θα εκτεθείς.

Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ κολλητός σου, που σε πήγε βόλτα σήμερα για να σου δείξει παράνομα ηλεκτροδοτούμενα, θα σε εκθέσει.

Οι εμμονές δεν είναι καλοί σύμβουλοι.
Συντροφικά στο λέω και άκου το, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ!

Σπάσανε τα τηλέφωνα σήμερα πίσω από την πλάτη σας.

Αν θες ενημέρωση πραγματική αναζήτησε την. Έχεις τον τρόπο.

Είπα και ελάλησα και αμαρτία δεν έχω.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ


ΥΓ: Συγνώμη αναγνώστη μου αλλά οι μέρες είναι πονηρές. Θα σε ενημερώσουμε και εσένα ανοικτά περί του θέματος, Εδώ δεν κρατάμε μυστικά από τους πολίτες. Απλά θέμα timing είναι, μήπως αποφευχθεί και άλλο ένα μεγάλο λάθος.

ΚΑΛΟ Σ-Κ.


ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ


Ξένος Μανιατογιάννης: Να πληρώσει ο Δήμος τις οφειλές στη ΔΕΗ, σε όσους Δημότες έχει κοπεί το ρεύμα...
Η Κίνηση Δημοτών Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας χθες, 4/12/2013, στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συζήτηση του θέματος της ψήφισης του προϋπολογισμού του δήμου οικονομικού έτους 2014, πρότεινε, όπως διερευνηθεί από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου, σε ποιές οικίες αναξιοπαθούντων δημοτών καταναλωτών, η ΔΕΗ έχει διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω εκκρεμών οφειλών, ούτως ώστε ο δήμος να αποπληρώσει μέρος αυτών, για να γίνει επανασύνδεση των παροχών τους.

Η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου δεσμεύτηκε να το διερευνήσει και εμείς από την πλευρά μας να επανέλθουμε άμεσα.


Για την Κίνηση Δημοτών 
«ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»
ΞΕΝΟΣ ΜΑΝΙΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Επιστολή 4 δημάρχων στον πρωθυπουργό για χρέη φτωχών νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ


Την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητούν 4 δήμαρχοι, προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέψει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εφόσον οι δήμοι έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα, να γίνει τακτοποίηση οφειλών και κάλυψη του κόστους επανασύνδεσης του ρεύματος στους αδύναμους.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και Καπερνησίου Κώστας Μπακογιάννης, στην επιστολή του που έστειλαν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τα νοικοκυριά «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ανθρώπινων τραγωδιών.

Παρά τις συστηματικές μας προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το αδιέξοδο ανέργων συμπολιτών μας, οι οποίοι αδυνατούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να ζουν χωρίς ηλεκτροδότηση μέσα στο χειμώνα».

Γι’ αυτό, «πέρα και πάνω από ιδεολογίες, τα κόμματα και τις σκοπιμότητές τους αισθανόμαστε τη βαρύτατη ηθική υποχρέωση να παρέμβουμε για να ανακουφίσουμε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε. Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ 42ου ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 2 ΚΑΙ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013.


603.094,49 ευρώ στον Δήμο Χαλανδρίου από τους Κ.Α.Π. έτους 2013


Το ποσό 104.825.474,12 €. κατανέμεται σε όλους τους δήμους της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2013.
Το ποσό θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών της αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού - κατά προτεραιότητα δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού τους καθώς επίσης και λοιπών δαπανών που επιχορηγούνται με ξεχωριστές αποφάσεις εφόσον υπάρχει επιτακτική ανάγκη. 
Θα παρακρατηθεί και θα αποδοθεί με τη χρηματική εντολή του υπουργείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ποσό 11.172.310,86 € υπέρ των ΤΠΔΚΥ και ΤΕΑΔΚΥ (πρώην ΤΑΔΚΥ). Το ποσό για τον Δήμο Χαλανδρίου :

Δείτε την απόφαση με τις κατανομές ανά δήμο.

Με πληροφορίες από http://www.localit.gr/, 6/12/2013