Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΠΑΛΙ


Φώτο: Μέγα πλήθος τώρα στην Αθήνα, στην πορέια υπέρ του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού

Πάνω από 8000 τώρα στην Αθήνα, συμμετέχουν σε πορεία υπέρ των αιτημάτων του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, για να του δοθούν εκπαιδευτικές άδειες για να παρακαλουθήσει τα μαθήματα στο ΤΕΙ που έχει περάσει.

Φωτογραφίες από dromografos2, @antireport

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/12/blog-post_75.html#ixzz3KlRXYUHq

Δήμος Χαλανδρίου: Δωρεάν Εργαστηριακές Εξετάσεις Διαβήτη.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ 
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Αισχύλου 28, Χαλάνδρι
Τηλ. 210 6894444 , Fax 210 6894944 

Χαλάνδρι 02/12/2014

ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΒΗΤΗ

Από 3/12/2014 έως 15-12-2014, ο Δήμος Χαλανδρίου, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό QualityNet Foundation, πραγματοποιεί δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις σε ανασφάλιστους και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου μας, στο τηλέφωνο 210 6894444, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 – 14:00, για να παραλάβουν το ειδικό παραπεμπτικό έντυπο.

Με μήνυση απαντά η ΠΟΕ – ΟΤΑ στις ύβρεις του Πάγκαλου για τους δημοσίους υπαλλήλουςΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταθέτει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί (κτίριο 16-Δικαστήρια πρώην Σχολής Ευελπίδων) ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών μήνυση κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου για την συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων και των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ “Ο κ. Πάγκαλος σε εκπομπή στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Βήμα F.M.», στις 11 Νοεμβρίου 2014, αναφέρθηκε με τρόπο ιδιαιτέρως απαξιωτικό και προσβλητικό προς τους Δημοσίους Υπαλλήλους, εξαπολύοντας εξαιρετικά μειωτικούς και δυσμενείς χαρακτηρισμούς, προφανώς σε μια προσπάθεια να παρουσιαστούν άρδην οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ως άτομα αήθη και ανεύθυνα, που ζουν χωρίς να εργάζονται.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ερωτηθείς σχετικά με τους Δημοσίους Υπαλλήλους τους αποκάλεσε κατ’ επανάληψη κοπρίτες και κοπανατζήδες. «Γιατί να μην αξιολογηθούν οι κοπρίτες που απουσιάζουν κατά δεκάδες χιλιάδες από τα γραφεία τους; Όλοι είναι κοπανατζήδες! Οι μισοί την κοπανάνε και οι άλλοι μισοί είναι εκεί. Είναι Δημόσιο αυτό; Και γιατί να μην το αξιολογήσουμε; Όλοι είναι στο σύστημα που δεν καταδικάζεται κανείς κοπρίτης ποτέ και δεν εξοβελίζεται κανείς κοπρίτης ποτέ και τα συνδικαλιστικά όργανα καλύπτουν τους κοπρίτες που δεν θέλουν την αξιολόγηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος. 

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκπροσωπώντας του χιλιάδες εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσισε να αντιδράσει στην αήθη αυτή επίθεση κατά των Δημοσίων Υπαλλήλων με ψευδείς, συκοφαντικές και αβάσιμες αναφορές που πλήττουν την προσωπικότητα και την τιμή τους, καταθέτοντας μήνυση σε βάρος του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Δεν πρόκειται να ανεχθούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαξιωτικές και προκλητικές συμπεριφορές από πολιτικούς που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και αναζητούν άλλοθι σε βαρύγδουπες εκφράσεις του στιλ «μαζί τα φάγαμε». Ούτε μαζί τα φάγαμε κ. Πάγκαλε και κυρίως μόνο εμείς πληρώνουμε, η Ελληνική κοινωνία τις εγκληματικές πολιτικές άλλων… “

http://www.aftodioikisi.gr/, 2/12/2014


ΣΧΟΛΙΟ: Να είσαι καλά ρε Δημήτρη. Μας θύμησες ότι υπάρχει ακόμα ο Πάγκαλος. Τι κάνει ρε παιδί μου αυτή η ψυχή;

ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


· Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής δεν συμμετέχει στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ για πεντάμηνη απασχόληση.

· Γιατί οι ανάγκες σε προσωπικό στην Περιφέρεια Αττικής είναι πιεστικές για θέσεις εργασίας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

· Η χρησιμοποίηση των 5μηνων συμβάσεων θα μπορούσε να λάβει χώρα μόνο για θέσεις εργασίας, που από τη φύση τους θα δικαιολογούσαν τον προσωρινό κι έκτακτο χαρακτήρα τους.

· Η χρησιμοποίηση των 5μηνων συμβάσεων για την κάλυψη τακτικών αναγκών όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά ανακυκλώνει τις θέσεις ανεργίας χωρίς να αντιμετωπίζει την ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειας.

· Η παραβίαση της προστασίας των τακτικών θέσεων εργασίας μέσω της προσωρινότητας ή της επισφαλούς εργασίας, από το ίδιο το δημόσιο, σηματοδοτεί τελικά τη διαιώνιση πρακτικών εκτεταμένης καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων.

· Το γεγονός ότι το ίδιο το Δημόσιο καταστρατηγεί το ύψος του κατώτερου μισθού (από 571 ευρώ σε 495), στέλνει μήνυμα σε όλους ότι μπορούν και παραβιάζουν ακόμα και την εναπομένουσα σε εφαρμογή εργατική νομοθεσία.

· Όσο και να μοιάζει δευτερεύουσα σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, η υπεράσπιση της σταθερής και με δικαιώματα εργασίας, το δημόσιο οφείλει να σηματοδοτεί ότι η αποκατάσταση της έννοιας της εργασίας και των αξιών που την συνοδεύουν, αποτελεί ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας.

· Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε προσωπικό, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (387/14, 26η Συνεδρίαση), έχει ζητήσει την πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των επειγουσών-στοιχειωδών αναγκών της και στην κατεύθυνση αυτή θα πάρει και νέες πρωτοβουλίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ 
Για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις…

Για να μην κοροϊδευόμαστε και για να μην κοροϊδεύουν κάποιοι τους πολίτες με φράσεις εντυπωσιασμού που απέχουν από την αλήθεια.

Το έγγραφο που ανέβηκε στη Διαύγεια με ημερομηνία 27 Οκτωβρίου 2014, δεν είναι παρά η νομική και τεχνική περιγραφή της διαδικασίας εισόδου συγκεκριμένων ποσοτήτων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής, μεταξύ του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και ενός επαγγελματία μεταφορέα απορριμμάτων. Τι υποδεικνύει δηλαδή το δημόσιο αυτό έγγραφο; Δημοσιοποιεί τους όρους και τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τους οποίους και μόνο, αναγνωρίζεται στον επαγγελματία μεταφορέα απορριμμάτων το δικαίωμα εισόδου στο ΧΥΤΑ.

Κάποιοι ίσως αγνοούν ότι η πάγια διαδικασία που εφαρμόζεται από τις υπηρεσίες του Συνδέσμου προκειμένου να επιτραπεί η είσοδος στο ΧΥΤΑ ιδιωτικών οχημάτων μεταφοράς απορριμμάτων, είναι να έχει προηγηθεί υπογραφή σχετικής συμφωνίας του Συνδέσμου και του επαγγελματία μεταφορέα.

Κάποιοι ίσως έχουν εξαιρετικά επιλεκτική μνήμη κι έτσι "ξεχνούν" ότι με την Υπουργική Απόφαση στην οποία συμμορφώθηκε (καθώς πρόκειται για υποχρεωτική νομικά διαδικασία) η απελθούσα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, εγκρίθηκε η μεταφορά συνολικά 4.000 τόνων απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης και η διάθεση τους στο ΧΥΤΑ Φυλής. Ο Δήμος Τρίπολης συνεχίζει τη μεταφορά απορριμμάτων δεδομένου ότι οι ποσότητες που έχουν έως σήμερα μεταφερθεί υπολείπονται των 4000 τόνων. Απομένουν 2.936 τόνοι (δηλαδή 0.15% από τα 2 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων που δέχεται ετησίως ο ΧΥΤΑ Φυλής) ως τον Δεκέμβριο.

Το ποιος θα είναι ο μεταφορέας είναι κάτι που καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από το αναρτημένο δημόσιο έγγραφο, το οποίο, είναι προφανές ότι δεν συνιστά στοιχείο αυξημένης ή ιδιαίτερης ενημερωτικής αξίας.

Επί της αρχής και επί της ουσίας, η νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Ολοκληρωμένη  Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Φυλής δεν θα πρέπει να ενταχθεί στο νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής ως εσαεί χώρος διαχείρισης και ο ΧΥΤΑ θα πάψει να υφίσταται μέσα από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η νέα περιφερειακή Αρχή Αττικής είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτή την πρακτική που θέλει τη Φυλή τελικό αποδέκτη των απορριμμάτων από άλλες περιφέρειες και δήμους. Η λύση δεν θα είναι πλέον η Φυλή.

Το μήνυμα που στέλνει η Περιφερειακή Αρχή προς τα υπουργεία Εσωτερικών και ΠΕΚΑ είναι σαφές: η Φυλή τελείωσε. Και αυτό δεν αφορά τη σύμβαση μεταφοράς αλλά το νέο (20/11) αίτημα του δημάρχου Τρίπολης προς τα δύο υπουργεία για νέα, εξάμηνη παράταση, για μεταφορά 6.000 τόνων.

Αυτά ως προς τα γεγονότα και την πραγματικότητα.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΑΠΗΣ


          Το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Χαλανδρίου με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού” σας  περιμένει  την Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2014  στη  Bρύση  στο  προαύλιο  της  Εκκλησίας  του  Αγ. Νικολάου  από  10:00 – 18:00  να  στολίσουμε  το  δικό μας  Χριστουγεννιάτικο  δέντρο 
“Το Δέντρο της Αγάπης και της Αλληλεγγύης” .
          Αντί για μπάλες και φώτα ας το στολίσουμε με “τρόφιμα” δωσμένα μέσα από την ψυχή μας για να μην μείνει ούτε ένας συμπολίτης μας χωρίς φαγητό στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
          Είναι υποχρέωση όλων μας να βοηθήσουμε αλλά για εμάς τους  εθελοντές είναι στάση ζωής.
          Όλοι μαζί να προσφέρουμε και να ανταλλάξουμε τις ευχές μας για ένα καλύτερο αύριο.
Ελάτε όλοι κοντά μας!!!  Είμαστε πολλοί!!!!   
                                      ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

                               ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 
 Σαλκιτζόγλου Κική

1η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης σας καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 3η Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00.
Θ Ε Μ Α
1.Παρουσίαση και συζήτηση επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού του Δήμου Ο.Ε. 2015.

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την 4η Δεκεμβρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00 στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2).
                              
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
       
                                  ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ                                            ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                             Τεχνικής Υπηρεσίας – Προσχολικής
                                             Αγωγής – Προγραμματισμού,
                                             Οργάνωσης και Πληροφορικής
ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Πριν την ΣΥΝΤΑΞΗ του από την Οικονομική Επιτροπή.

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 5η Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:30, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Συζήτηση θεμάτων Παιδείας και προβλημάτων των σχολείων της πόλης μας.

2. Έκδοση ψηφίσματος αλληλεγγύης στον φυλακισμένο Ν. Ρωμανό.

3. Συγκρότηση ομάδας εργασίας για την απογραφή του πληθυσμού, την καταγραφή των αναγκών και τη χάραξη στρατηγικής για την κοινωνική ένταξη των ρομά του καταυλισμού στο Νομισματοκοπείο.

4. Έγκριση Κανονισμού λειτουργίας Αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Χαλανδρίου.

5. Καθιέρωση ωραρίου.

6. Καθορισμός ετήσιας συνδρομής των μελών του Κ.Α.Π.Η. για το Ο.Ε. 2015.

7. Έκδοση εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης αορίστου χρόνου στο πρόγραμμα ‘Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής’ της Ε.Ε.Τ.Α.Α..

8. Ορισμός του Δημάρχου Χαλανδρίου ως νόμιμου εκπροσώπου και εξουσιοδότησής του να υπογράψει τη σύμβαση στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο δράσης ‘Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής’ 2014-2015.

9. Έγκριση πίστωσης για δαπάνες πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου για την περίοδο των εορτών από τις 20-12-2014 έως τις 10-01-2015.

10. Έγκριση ποσού 1.500,00 € για την ενίσχυση περιβαλλοντικών δράσεων.

11. Προμήθεια υλικών πυροπροστασίας του Δήμου Χαλανδρίου με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

12. Απαλλαγή από επιβολή οικονομικής συμμετοχής (τροφείων) σε νήπια του Παιδικού Σταθμού.

13. Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.

14. Διαγραφή οφειλής από χρηματικό κατάλογο.

15. Αντικατάσταση μέλους της Επιτροπής Παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης και τροφίμων ειδών παντοπωλείου, ιχθυοπωλείου, οπωροπωλείου, κρεοπωλείου, αρτοποιείου και ζαχαροπλαστικής, για τον Α΄ Παιδικό Σταθμό, στην διεύθυνση Η. Αττικού 39 (άρθρο 28 της 11389/93 Υπουργικής Απόφασης ΕΚΠΟΤΑ) για το έτος 2014.

16. Αντικατάσταση μέλους της Επιτροπής Παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης και τροφίμων ειδών παντοπωλείου, ιχθυοπωλείου, οπωροπωλείου, κρεοπωλείου, αρτοποιείου και ζαχαροπλαστικής, για τον Β΄ Παιδικό Σταθμό, στην διεύθυνση Κάλβου 16 (άρθρο 28 της 11389/93 Υπουργικής Απόφασης ΕΚΠΟΤΑ) για το έτος 2014.

17. Αποδοχή δωρεάς δύο (2) οχημάτων και δύο (2) containers από τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α..

18. Παραχώρηση χρήσης γραφείου στο ακίνητο του Δήμου Χαλανδρίου επί της οδού Σ. Βενιζέλου 68 Χαλάνδρι, ως έδρα του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ, Χαλανδρίου.

19. Έγκριση και παραλαβή της μελέτης ‘Τοπογραφικές και Υψομετρικές μελέτες ρέματος Βριλησσού για την υλοποίηση της πράξης εφαρμογής στην περιοχή του Πατήματος ΙΙ’.

20. Έγκριση παράτασης της εργολαβικής σύμβασης του έργου ‘Κατασκευή περίφραξης σε Δημοτικούς χώρους του Δήμου Χαλανδρίου’, Α.Μ. 9/2014.

21. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: ‘Έργα συντήρησης και επισκευών στις σχολικές μονάδες Δήμου Χαλανδρίου’, Α.Μ. 1/2012.

22. Έγκριση 1ου και Τακτοποιητικού Ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου ‘Ανακατασκευή εσωτερικών και εξωτερικών τουαλετών των Αθλητικών κέντρων Ν. Πέρκιζας, Μ. Παπαδάκης’ Α.Μ. 10/2014.

23. Έγκριση 1ου και Τακτοποιητικού Ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου ‘Κατασκευή αποτμήσεων πεζοδρομίων για κάδους απορριμμάτων και διόδων πρόσβασης Α.Μ.Ε.Α.’, Α.Μ. 20/2010.

24. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου ‘Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων και εξωτερικών συνδέσεων στο Πάτημα ΙΙ’, Α.Μ. 1/2011.

25. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα εργασιών (Τακτοποιητικός) του έργου ‘Έργα συντήρησης και επισκευών στις σχολικές μονάδες Δήμου Χαλανδρίου’, Α.Μ. 6/2013.

26. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου ‘Κατασκευή παιδικού σταθμού 100 θέσεων στο Ο.Τ. 1111 Δήμου Χαλανδρίου’.

27. Έγκριση παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

28. Έγκριση για την κατάληψη πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου επιφάνειας 14,60 τ.μ..

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΑΛΑΝΗ

Δήμαρχοι σκουπιδιάρηδες

Χριστούγεννα παρέα με τα σκουπίδια φαίνεται πως θα κάνουν και φέτος πολλές γειτονιές της Αττικής. Ο λόγος είναι πως οι περισσότεροι δήμοι, με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτουν, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των “καιρών” ενώ το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων αποτελεί μόνιμο «αγκάθι» στις συνομιλίες ΥΠΕΚΑ και Περιφερειών. Κάποιοι δήμαρχοι αποφάσισαν να μην μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και πήραν σκούπα και φαράσι. Η νέα μόδα στην Αυτοδιοίκηση λέγεται «αιρετοί σκουπιδιάρηδες» και έρχεται από πολλές γωνιές της Ελλάδας, άλλοτε για ουσιαστικούς σκοπούς και άλλοτε για επικοινωνιακούς σκοπούς.

Την αρχή, έκανε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος που αποφάσισε να βγει από το δημαρχείο και να ανέβει στο πίσω μέρος ενός απορριμματοφόρου για να μαζέψει σκουπίδια στην περιοχή! Το παράδειγμά του ακολούθησε και αντιδήμαρχος στην Πρέβεζα ονόματι Παύλος Σαραμπασίνας, που έπιασε… σκουπόξυλο στα χέρια για να καθαρίσει δρόμους και πεζοδρόμια της πόλης του. Ανάλογες κινήσεις έχουμε δει και στην Στυλίδα από τον Απόστολο Γκλέτσο ενώ δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ατάκα του Άρη Σπηλιωτόπουλου όταν ήταν υποψήφιος στο Δήμο Αθηναίων: «Πρέπει να βγούμε έξω και να σηκώσουμε τα μανίκια. Ο δήμαρχος πρέπει να γίνει και σκουπιδιάρης!».

Να δούμε πόσοι ακόμα θα ακολουθήσουν το παράδειγμα…

http://www.aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 
Και εγώ λέω να ανοίξω μια νέα επιχείρηση - έναν οίκο ανοχής - αλλά επειδή δεν έχω λεφτά για προσλήψεις προσωπικού λέω στην αρχή να τα κάνω όλα μόνος μου ...

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ


Εδώ και δύο χρόνια εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες πολλών μαθητών του Χαλανδρίου να καλύψουν τα μαθησιακά κενά τους, ώστε να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα την εκπαιδευτική διαδικασία πήραμε την πρωτοβουλία αλληλεγγύης: «Μαζί με τους γονείς για τα παιδιά».

Σκοπός της πρωτοβουλίας μας είναι να κάνουμε δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές που την έχουν ανάγκη και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες του σχολείου λόγω κοινωνικοοικονομικών αδυναμιών.

Πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες μελέτης, για να μπορούν μόνοι τους, χωρίς άλλη βοήθεια να ανταποκρίνονται επαρκώς στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στόχος μας επίσης είναι να βιώσουν τα παιδιά και οι γονείς έμπρακτα την αλληλεγγύη, την οποία όλοι μας έχουμε ανάγκη, στα χρόνια της μνημονιακής βαρβαρότητας και της φτωχοποίησης της κοινωνίας, για να μη μείνει κανείς μόνος του στην κρίση.

Μετά την επιτυχία των δύο προηγούμενων χρόνων αποφασίσαμε να επαναλάβουμε το εγχείρημα και αυτή τη σχολική χρονιά, που η πολιτεία αποσύρθηκε πλήρως από την υλοποίηση προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία. Στην πρωτοβουλία μας αυτή yποστηριζόμαστε από το δήμο Χαλανδρίου και από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαλανδρίου
Όλοι γνωρίζουμε πλέον πως η δημόσια εκπαίδευση υποβαθμίζεται συστηματικά και οι εκπαιδευτικές ανισότητες εντείνονται σε βάρος των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών. Διαφωνούμε με αυτή την καταστροφική εκπαιδευτική πολιτική και δεν επιθυμούμε με κανένα τρόπο να την καλύψουμε με την εθελοντική μας εργασία. Αποφασίσαμε όμως, πως δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς μπροστά στην ανθρωπιστική κρίση.

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΈΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ (8 /12 /2014) ΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (6-7) μμ,

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΜΑΡΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ (Σαλαμίνος κ΄ Αριστοφάνους)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ "ΡΙΖΕΣ" ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ

Προς όλα τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου μας.

Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ πως ιδρύεται κόμμα με το όνομα «Ρίζες», από τον πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κ. Μπαλτάκο!

Ομολογουμένως μας εξέπληξε αυτή η πληροφορία, καθότι το όνομα αυτό έχει κατοχυρωθεί από το Πρωτοδικείο στο Σύλλογο που ιδρύσαμε στο Χαλάνδρι το 2007 και που αυτονόητα αυτός ασχολείται αποκλειστικά με τον Πολιτισμό και όχι με την πολιτική.

Ο Σύνδεσμό μας στους καταστατικούς του σκοπούς έχει ένα και μοναδικό όραμα, που δεν είναι άλλο από τη διατήρηση της Μνήμης για τις Αλησμόνητες Πατρίδες μας και τη μεταλαμπάδευση της Ιστορικής και Πολιτισμικής μας κληρονομιάς στη Νέα Γενιά.

Επειδή αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιείται το ίδιο όνομά και από άλλους ενδεχομένους φορείς, με εξαίρεση βεβαίως τα ομοειδή σωματεία και συλλόγους, νοιώθουμε την ανάγκη να δηλώσουμε υπεύθυνα τα εξής:

1. Ουδεμία σχέση έχουμε με το υπό ίδρυση κόμμα, όπως και με κανένα άλλο εντός και εκτός του κοινοβουλίου.

2. Στοχεύουμε αποκλειστικά στην ανάδειξη της ιστορικής Αλήθειας που σχετίζεται με τη Μικρασιατική Καταστροφή και στη διατήρηση της Μνήμης της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Και

3. Αγωνιζόμαστε να συναντηθούμε όλοι οι Έλληνες σε όσα μας ενώνουν και αυτά είναι η Ιστορία, ο Πολιτισμός και η Παράδοση.

Αυτές είναι οι δεσμεύσεις μας και με αυτές θα πορευόμαστε!

Από το Διοικητικό Συμβούλιο