Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Η ΠΕΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΩΡΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΙΡΗ


Συλλυπητήριο μήνυμα του προέδρου της Π.Ε.Δ.Α. για το θάνατο του Κώστα Καλλίρη


Συλλυπητήριο μήνυμα για την αιφνίδια απώλεια της ζωής του πρώην Δημάρχου Δήμου Ζωγράφου, Κώστα Καλλίρη, από τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και Δήμαρχο Νίκαιας/Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη με το ακόλουθο περιεχόμενο:

«Ο Γιώργος Καλλίρης έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, πρόλαβε όμως να αφήσει το αυτοδιοικητικό αποτύπωμα του πρώτα ως Δήμαρχος Ζωγράφου και τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, με τρόπο, δημιουργικό, αποτελεσματικό και αξιοπρεπή.

Ως πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. της οποίας ήταν επίλεκτο μέλος, συλλυπούμαι την οικογένειά του και τους συναδέλφους του στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ζωγράφου. Θα διατηρούμε στην μνήμη μας την εικόνα του συναδέλφου που τίμησε την αυτοδιοίκηση με το ήθος του, τους αγώνες του και τη στάση ζωής του»


ΨΗΦΙΣΜΑ
του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζωγράφου
για το θάνατο του πρ. Δημάρχου Κων/νου Καλλίρη

Με θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Καλλίρης, πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου σε έκτακτη συνεδρίασή του  εξέδωσε                    Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α το παρακάτω ψήφισμα, σε ένδειξη πένθους για το θάνατό του, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς το πρόσωπο του εκλιπόντος.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρώην Δήμαρχο Ζωγράφου Κωνσταντίνο Καλλίρη ο οποίος  υπηρέτησε µε συνέπεια, ήθος και πίστη στις αξίες της δημοκρατίας και µε υψηλό  αίσθημα ευθύνης, το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του αείμνηστου Δημάρχου που µε την προσωπική και πολιτική προσφορά του τίμησε τον τόπο και την κοινωνία µας.

Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του.

Η ταφή να γίνει µε δημοτική δαπάνη.

Να κατατεθεί στεφάνι στη µνήµη του.

Να κυματίσουν µμεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά κτήρια.

Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου την ώρα της εξοδίου ακολουθίας.

Να δοθεί σε δρόμο του Δήμου το όνομα «ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΙΡΗ»

Να εκφράσει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Να δημοσιευθεί το ψήφισμα αυτό στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

XPHΣTOΣ  KΛAΔEΥΤHPAΣ

ΝΕΥΡΑ! ΠΟΛΛΑ ΝΕΥΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ.

Η ημέρα του ΠΡΟΔΟΤΗ!

Η ημέρα του ΧΑΦΙΕ!

Η ημέρα του ΦΙΛΙΟΥ του ΨΕΥΤΟΦΙΛΟΥ!

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΝΑΡΔΟΥ!

ΥΓ: Έμαθα εχθές - που ήταν της Κασσιανής - ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο των Βριλησσίων έγινε της ΕΠΙ ΧΡΗΜΑΣΙ πάλι.

Ο Δήμαρχος (Ο ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ) και ο "Δήμαρχος"  (αυτός που εκλέχτηκε για να υπογράφει ό,τι του δίνει ο κανονικός και να τον προστατεύει όταν ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΨΕΥΔΩΣ εκείνους που έλεγε ΦΙΛΟΥΣ του) τα άκουσαν - έμαθα - από τον παριατηθέντα αντιδήμαρχο  τεχνικής υπηρεσίας κο Μουζάκη.

Τα άκουσαν  dolby stereo surround  - λέει - από το νέο υπερσύγχρονο σύστημα μικροφώνων που αγόρασαν πρόσφατα με κόστος καμιά 25αριά χιλιάρικα, μαζί με χρυσόψαρα για τα οποία ο δήμος Βριλησσίων διέθεσε άλλα 25 χιλιάρικα.

Ναι ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ!
ΕΔΩΣΑΝ 25 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ  ΧΡΥΣΟΨΑΡΩΝ
 ΚΑΝΟΝΙΚΑ! 
ΓΙΑ ΛΙΜΝΗ! 
Όχι σαν τα χρυσόψαρα τους ψηφοφόρους.

Ήθελα να ήξερα ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ θα εγκρίνει αυτό το ένταλμα και μετά θα κόψει ένταλμα που αφορά αγορά τροφίμων για άστεγους;;;

Ε ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ !

ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ - ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΑΣ!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ!

Η ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΘΑΝΟΥ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ  (enypografa.gr) για όσαν συμβαίνουν στον δήμο Χαλανδρίου:


Όλο και δυσκολότερο γίνεται το κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου για τη διοίκηση του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, ακόμη και σε θέματα που λογικώς θα έπρεπε να περνούν «ανώδυνα». Γίνεται πλέον εμφανές ότι η απώλεια της πλειοψηφίας, μετά τις αθρόες ανεξαρτητοποιήσεις από την παράταξη Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου, έχει «ανοίξει την όρεξη» σε αρκετούς δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας, που δεν χάνουν την ευκαιρία να στριμώχνουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους, έχοντας πλέον την αριθμητική υπεροχή.

Έτσι, η Λούλα Καρατζά, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, αν και πάντοτε ήταν «αιχμηρή» προς τη διοίκηση, τελευταίως φαίνεται να έχει ανεβάσει τους τόνους της κριτικής, καταφέρνοντας να δοκιμάζει σκληρά τα όρια της ψυχραιμίας του δημάρχου.

Από κοντά, ο Γιώργος Θωμάς, επικεφαλής της παράταξης Χαλάνδρι Πόλη για να Ζεις, με αρκετή ειρωνεία στις τοποθετήσεις του, δεν χάνει ευκαιρία να «καρφώνει» την παράταξη της διοίκησης, υποστηρίζοντας ότι η τελευταία «ξέχασε» όλα όσα υποσχόταν προεκλογικώς.

Εξίσου επιθετικά κινείται και ο Νίκος Πράσσος, από την παράταξη Χαλάνδρι Φιλική Πόλη, ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση δεν κατάφερε ν’ αντισταθεί στον πειρασμό να διακόπτει διαρκώς τον δήμαρχο, στηλιτεύοντας τα όσα έλεγε.

Και βέβαια, ούτε λόγος να γίνεται για τον Άγγελο Νταβία, επικεφαλής της παράταξης Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία, η «χημεία» του οποίου με τον δήμαρχο είναι απλώς ανύπαρκτη.

Τέλος, εξίσου «ραγισμένο» είναι το «γυαλί» με τους πρώην δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του δημάρχου, οι οποίοι πλέον δεν διστάζουν να εγκαλούν τον δήμαρχο και τη διοίκησή του για εγκατάλειψη όλων όσων συνέθεσαν κάποτε ενιαίο πολιτικό μέτωπο της παράταξης Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου.

Ο μόνος που προς το παρόν έχει επιλέξει το «αναγνωριστικό παιχνίδι» είναι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργος Κουράσης. Ο τέως δήμαρχος εξακολουθεί να κρατά χαμηλούς τόνους και στις μόνες περιπτώσεις που «ξιφουλκεί» κατά της διοίκησης είναι όταν η τελευταία αφήνει υπονοούμενα για κακοδιαχείριση από την προηγούμενη δημοτική Αρχή.

Πώς αντιδρά ο δήμαρχος απέναντι σε όλα αυτά; Με φανερή δυσφορία. Από τη μια συναισθάνεται ότι η «αριθμητική» δεν ευνοεί πλέον την παράταξή του και δυσκολεύει τη λήψη αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά από την άλλη δεν δείχνει διατεθειμένος να λειτουργήσει σε κατάσταση «ομηρίας». Έτσι, αναγκαστικά προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ των δύο καταστάσεων όπου από τη μια μετρά τα «κουκιά» στην αίθουσα συνεδριάσεων, προσπαθώντας να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία και από την άλλη προσπαθεί να προασπίσει το δικαίωμα της παράταξής του να διοικεί τον Δήμο.

Πόσο εύκολη είναι αυτή η ισορροπία;

Καθόλου, αν κρίνουμε από τις εντάσεις που προκαλούνται στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού δημαρχείου.

Πόσο μπορεί να «προχωρήσει» έτσι η διοίκηση μέχρι την ολοκλήρωση της παρούσας θητείας;

Ουδείς μπορεί να το απαντήσει με ασφάλεια.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Δήμος πρέπει να διοικηθεί και ν’ αντιμετωπίζει, όσο αποτελεσματικότερα γίνεται, τα καθημερινά προβλήματα των Χαλανδραίων. Αν αυτό δεν διασφαλισθεί, σίγουρα η ευθύνη της διοίκησης και προσωπικά του δημάρχου, θα είναι μεγάλη. Ωστόσο, δεν θα είναι οι μόνοι που θα τη χρεωθούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει ό,τι και στον γάμο. Ποτέ σε ένα διαζύγιο δεν φταίει μόνο ο ένας. Και είναι βέβαιο ότι αυτοί που θα υποστούν τις συνέπειες ενός πιθανού «διαζυγίου», δηλαδή οι Χαλανδραίοι, θα επιρρίψουν ευθύνες και στις δύο πλευρές, στην καθεμιά στον βαθμό που της αναλογεί…\

ΣΧΟΛΙΟ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑΝΟ! ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟ!

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΔΡΟΒΙΤΣΑΝΕΑ: ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ 6ης/2017 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΣ (15-3-2017)


Σε θέματα πού μεγάλης σημασίας του δήμου εμείς κάνουμε έρευνα και ενημερώνουμε υπεύθυνα.

Και μέσω της έρευνας οι απαντήσεις για τα θέματα τα οποία ανοίγουν, με τρόπο μικροπολιτικό εκείνοι που έχουν το θράσος να μας λένε εμάς ότι παίζουμε πολιτικά παιχνίδια ενώ εκείνοι κόβονται για την παιδεία,  την ώρα που ΣΤΗΜΕΝΑ επιχειρούν να ξεπλύνουν ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες (ίσως και ποινικές - ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ) των αφεντικών τους - τα μαντρόσκυλα - δίνονται απαντήσεις αποστομωτικές.

Επειδή η υπόθεση της ανέγερσης Λυκείου στο Πάτημα είναι ΜΕΓΑΛΗ υπόθεση για τον δήμο, στρατηγικής σημασίας θα την αναδείξουμε όπως της πρέπει.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ! ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ..... ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ!

Ξεκινάμε με όλα όσα ειπώθηκαν στην 5η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 15-3 -2017. 

Ο Νίκος Πανταζής έκανε ερώτημα κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για το θέμα Ανδροβιτσανέα, που δεν ήταν θέμα στο Δ.Σ., ούτε είχε έρθει τότε η Ένωση Γονέων να καταγγείλει τις αδιάφορες δημοτικές παρατάξεις και να εξυψώσει τον Καλομοίρη - που ήταν βέβαια στην πλειοψηφία ακόμα.

Για να υπενθυμίζουμε το πολιτικό περιβάλλον εκείνων των ημερών, ο Συμεών ήταν ακόμα παντοδύναμος Σουλτάνος και η συμμαχία του με τους τρεις του κου Λαδόπουλου - μεταξύ των οποίων και ο κος Πανταζής - πανίσχυρη.

Σε εκείνη μάλιστα την συνεδρίαση του ΔΣ έγινε και η δεύτερη (μετά τον κ. Τζούρα) ανεξαρτητοποίηση δημοτικού συμβούλου της Αντίστασης, του Τάσου Ευσταθίου.

Ένα ερώτημα που ίσως θα έρθει στο μυαλό κάθε .... τυχάρπαστου είναι το ερώτημα "τι του ήρθε του Νίκου Πανταζή εκείνη την ημέρα να κάνει το ερώτημα, Έτσι του ήρθε;" 
Μπορεί.

ΘΑ ΔΟΥΜΕ!

Η υπόθεση είναι ...... HARDCORE! XXXXX!

Ας διαβάσει προσεκτικά ο πολίτης τι είπαν σε εκείνη την συνεδρίαση ο κος Πανταζής, ο Δήμαρχος κος Ρούσσος, ο πρώην Δήμαρχος κος Κουράσης και ιδιαίτερη προσοχή συστήνουμε στα όσα είπε η κα Αθανασάτου

Σ.Σ. Εσύ μπαμπουίνο μην ασχολείσαι με αυτά. Εσύ με την Σατυρούλα να κρατάς το σωληνάκι μην στάζει.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΣ (Είναι αποσπάσματα που αφορούν την υπόθεση)

Κος ΠΑΝΤΑΖΗΣ: 

Θέλω να ρωτήσω, είχα μια κουβέντα με το Δήμαρχο και μου είπε ότι για το οικόπεδο του Ανδροβιτσανέα που προοριζόταν να γίνει το σχολείο χάσαμε τη δίκη στο Εφετείο, δεν ξέρω πού ήταν η τελική της φάση.

Σε εκείνη την περιοχή στο ίδιο οικόπεδο διεκδικούμε και άλλα πέντε στρέμματα δικά μας τα οποία δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν είχαν δηλωθεί στο κτηματολόγιο όταν έγινε η εγγραφή αλλά που είναι φύση αδύνατο να αποκτηθούν από οποιονδήποτε είτε με χρησικτησία είτε με άλλον τρόπο αφού είναι δημόσια γη. Τι γίνεται με αυτή την ιστορία.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ:

...... Τώρα, σε ότι αφορά το οικόπεδο του Ανδροβιτσανέα. Εκεί είχε γίνει αγωγή, υπάρχει μια διεκδίκηση από την οικογένεια Ανδροβιτσανέα σε βάρος του ακινήτου του Δήμου. Υπήρχαν δυο πρωτόδικες αποφάσεις. Η μια πρωτόδικη απόφαση η οποία έλεγε ότι αυτό το ακίνητο είναι του Δήμου και υπάρχει παραχωρητήριο από το αγρόκτημα Γέρακα αν θυμάμαι καλά προς το Δήμο Χαλανδρίου κλπ. Και μια δεύτερη απόφαση που έλεγε ότι ναι μεν είναι του Δήμου αλλά επειδή ο Δήμος δεν άσκησε τα δικαιώματά του επί 50 χρόνια τα έχασε τα δικαιώματά του.

Αυτό είναι σε μια καταφανή αντίθεση με τα μέχρι τώρα ισχύοντα ότι δεν χωρεί χρησικτησία σε βάση του δημοσίου. Όμως αυτή η πάγια νομολογία υπάρχει η τάση τα τελευταία χρόνια από τα ανώτερα δικαστήρια να αμφισβητείται. Και λένε ότι εφόσον το δημόσιο δεν άσκησε τα δικαιώματά του δημιούργησε τη βάσιμη πεποίθηση στους καταπατητές στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι είναι δικά τους.

Άρα λοιπόν συνεκδικάστηκαν οι δυο πρωτόδικες αποφάσεις στο Εφετείο, το Εφετείο έχει τελεσίδικη απόφαση και το Εφετείο αποφάσισε ότι ναι μεν ο Δήμος έχει τους τίτλους ιδιοκτησίας νομίμως και είναι πέραν πάσης αμφιβολίας του Δήμου Χαλανδρίου. Παρόλα αυτά το γεγονός ότι δεν άσκησε ο Δήμος Χαλανδρίου από τότε που πήρε το ακίνητο το αγρόκτημα Γέρακα μέχρι το 1980 τόσο δεν άσκησε κανένα δικαίωμα επί του ακινήτου δεν έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει και αναγνωρίζει την ιδιοκτησία στον Ανδροβιτσανέα.

Ενάντια σε αυτή την απόφαση χωρεί το μέτρο της αναίρεσης, της άσκησης αναίρεσης ενώπιον του Άρειου Πάγου το οποίο και αναθέσαμε σε δικηγόρο να προχωρήσει στην αναίρεση ενώπιον του Άρειου Πάγου και μετά τον Άρειο Πάγο υπάρχουν και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους αυτή την ιστορία. Είναι πρωτοφανής απόφαση βεβαίως να λέει κάποιο δικαστήριο ότι ναι μεν είναι δικό σου, ναι μεν έχεις τους τίτλους, ναι μεν έχεις νομίμως αυτούς τους τίτλους, πέραν πάσης αμφιβολίας είναι δικό σου αλλά το γεγονός ότι δεν άσκησες τα δικαιώματα επί 40 χρόνια δημιούργησε τη βάσιμη πεποίθηση στον καταπατητή ότι είναι δικά του.

Λοιπόν, αυτά είναι καινοφανή πράγματα ας πούμε αλλά γίνονται. Αναίρεση λοιπόν στον Άρειο Πάγο και για αυτό το ακίνητο, υπάρχει και άλλο ένα ακίνητο με την ίδια λογική προσπαθείται, δεν θυμάμαι τώρα το όνομα του διεκδικητή, με την ίδια ακριβώς λογική είναι δυο ακίνητα δηλαδή στο Πάτημα που διεκδικούνται με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό.
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης για να το πω και αυτό γιατί χρειάζεται να το ξέρει το Δημοτικό Συμβούλιο, το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι ο Δήμος δεν φρόντισε ώστε στο δικαστήριο στο οποίο έγινε να παρευρίσκεται εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου. Δεν προσκλήθηκε δηλαδή ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου ο οποίος.., βεβαίως υπήρχαν τα έγγραφα του Ελληνικού Δημοσίου που αποδεικνύανε την παραχώρηση από μέρους του δημοσίου προς το Δήμο Χαλανδρίου του ακινήτου πλην όμως και η αυτοπρόσωπη παρουσία δικηγόρου του Ελληνικού Δημοσίου στο πρωτόδικο δικαστήριο θα είχε μια αξία, μια ορισμένη αξία, δεν ξέρουμε βέβαια τι αποτέλεσμα θα είχε.

Αυτό δεν είχε γίνει, αυτό είναι μια σημαντική παράλειψη του τρόπου με τον οποίο η νομική υπηρεσία τότε χειρίστηκε το θέμα της παρουσίας ας πούμε στο δικαστήριο. Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο της αναίρεσης, έχουν τελειώσει αυτά, νομίζω ότι η αναίρεση γίνεται για διαδικαστικούς, τυπικούς λόγους, δεν μπορεί να υπεισέρθει ο Άρειος Πάγος στην ουσία της υπόθεσης και προσπαθούμε να βρούμε και θα προσπαθήσει η δικηγόρος που έχει αναλάβει το θέμα να βρει εκείνους τους τυπικούς λόγους ώστε να κερδίσει την αναίρεση. Ο Άρειος Πάγος δεν υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης.
Αυτή είναι η κατάσταση

Κος ΚΟΥΡΑΣΗΣ:

Για την υπόθεση Ανδροβιτσανέα ήθελα να πω ότι είχα ζητήσει και είχα πει στο Δήμαρχο ότι καλό θα ήταν να μπορέσει να συνυπάρξει με τους δικηγόρους του Δήμου η κυρία Τσικίνη η οποία είχε χειριστεί το θέμα και θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις και στη νομική υπηρεσία του Δήμου όσον αφορά το πώς χειρίστηκε την υπόθεση ο Δήμος την εποχή εκείνη, με τι μέθοδο, πάνω σε ποιους νόμους στηρίχθηκε και πως προσπάθησαν να δικαιωθούμε σαν Δήμος.

Ωστόσο αυτό νομίζω δεν έγινε, τουλάχιστον αυτή την ενημέρωση έχω εγώ από την κυρία Τσικίνη. Ίσως σε επόμενη φάση να μην την χρησιμοποιήσατε, ίσως. Μπορεί να μην την είχατε χρησιμοποιήσει.

Γιατί να σας πω κάτι άλλο για να δείτε ότι κάποια θέματα τα χειρίζεστε σε με έναν ιδιόμορφο θα έλεγα τρόπο. Στις 5 Απριλίου του 2015, στις 4 Απριλίου του 2015 επρόκειτο να συζητηθεί η υπόθεση της αναγνώρισης τίτλων στην Αγίου Αντωνίου. Για προσωπικό κώλυμα της δικηγόρου σας δεν συζητήθηκε η υπόθεση και συζητήθηκε στις 17 Γενάρη του ’16, μετά από ένα χρόνο, όπου παρουσιάστηκε ο δικηγόρος που είχαμε εμείς από τότε και η δικηγόρος που εσείς βάλατε για να πουν από μια λέξη ο καθένας. Στην κυριολεξία από μία λέξη ο καθένας, όχι δυο. Συζητείται. Τι ήταν αυτό; Δεν μπορούσα να το καταλάβω.

Βάλατε άλλον έναν δικηγόρο χωρίς λόγο για ένα θέμα καθαρά τυπικό, καθαρά τυπικό μόνο και μόνο γιατί δεν έχετε εμπιστοσύνη στο δικηγόρο που ήταν προηγουμένως; Θέλατε να το χειριστείτε με διαφορετικό τρόπο; Δεν μπόρεσα να το καταλάβω πραγματικά γιατί ήμουν παρών στο δικαστήριο. Συζητείται, τελείωσε η υπόθεση και αναμένεται η απόφαση. Είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται δυο δικηγόροι για τέτοιες υποθέσεις μιας τυπικής διαδικασίας;
.......

Κα ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΥ:

Απλώς ήθελα να θυμίσω στον κ. Κουράση ότι στη δίκη του Εφετείου στην οποία βγήκε και αυτό το δυσμενές αποτέλεσμα όχι μόνο είχαν κρατηθεί και οι προηγούμενοι συνάδελφοι που χειρίζονταν την υπόθεση και η κυρία Τσικίνη, είχαμε κάνει συνάντηση και στο γραφείο του δημάρχου και στη συνέχεια και στο δικαστήριο ήμασταν παρόντες όλοι και ο κος Αλεξίου τότε ως αντιδήμαρχος παιδείας και εκπρόσωποι των συλλόγων και οι δικηγόροι που είχαν χειριστεί σε προηγούμενη φάση την υπόθεση και μια ακόμη δικηγόρος της διοίκησης. Στο Εφετείο.

Βεβαίως και μπορείτε να το διαπιστώσετε και από το φάκελο, ανά πάσα στιγμή. Κανονικότατα ήταν παρούσα και συνέπραξε και μάλιστα μας βοήθησε και πάρα πολύ.

Κος ΚΟΥΡΑΣΗΣ:

Ανέφερε ότι δεν ξέρω πως το χειρίστηκε η προηγούμενη διοίκηση. Είστε ενήμεροι λοιπόν.

Κα ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΥ:

Στην πρώτη φάση, στην πρώτη. Στο Εφετείο, λοιπόν, επειδή εδώ υπάρχει ένα κρίσιμο στοιχείο σε σχέση με την περίφημη αδράνεια ούτε και η αδράνεια ίσχυε του Δήμου σε δεύτερη φάση διότι πραγματικά η κυρία Τσικίνη μας βοήθησε και μας έδωσε κάποια χαρτιά από τα οποία φαινόταν ότι είχαν γίνει και οχλήσεις.

Η απόφαση βεβαίως δυστυχώς ήταν αυτή ακριβώς που σας περιέγραψε ο Δήμαρχος και είναι πραγματικά μια πρωτοφανής απόφαση στη νομολογία. Από εκεί και πέρα εμείς θα προσπαθήσουμε στην αναίρεση να το κερδίσουμε.

Αυτό ήθελα για διευκρίνιση.

Αυτά προς το παρόν. Για αρχή. Μετά το ΠΑΣΧΑ θα έχει και άλλά.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΤο Δ.Σ της Π.Ε.Δ.Α. με απόφαση του ζητά επαρκή χρόνο για να διαβουλευτούν οι αιρετοί των Δήμων της χώρας για το νομοσχέδιο της αυτοδιοίκησης που πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Εκτιμούμε ότι για ένα νομοσχέδιο αυτής της σημασίας και βαρύτητας, απαιτείται, εξαντλητικός, ουσιαστικός διάλογος που θα οδηγήσει στη λήψη δεσμευτικών αποφάσεων για την προοπτική της Αυτοδιοίκησης.

Ο διάλογος, αυτός, απαιτεί ικανό χρόνο προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις των Π.Ε.Δ., να τοποθετηθούν οι αιρετοί εκπρόσωποι των Δήμων και στη συνέχεια να ακολουθήσει το Συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα λάβει τις τελικές, δεσμευτικές για την Αυτοδιοίκηση, αποφάσεις.

Οτιδήποτε, άλλο, θα φαλκιδεύσει το δημοκρατικό διάλογο για ένα ιδιαίτερα σημαντικό και κρίσιμο για το αύριο της Αυτοδιοίκησης Νομοσχέδιο που θα αλλάξει άρδην τη σημερινή, θεσμική συγκρότηση και λειτουργία των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο, αυτό, η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ δεν μπορεί να προσδιοριστεί χρονικά πριν δοθεί στη δημοσιότητα η νομοθετική πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ζητάμε την αναβολή της προγραμματισμένης για την 17η Απριλίου 2018 έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ και τον προσδιορισμό της σε ημερομηνία που θα λαμβάνει υπόψη τα αναγκαία ενδιάμεσα στάδια διαβούλευσης των αιρετών οργάνων.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΘΩΜΑ