Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΕΕΕΕΤΣΙ!

http://logoplokies.blogspot.gr/

ΑΡΚΑΣ!!! Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ - ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πρόγραμμα δράσης για μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά, «Καλλικράτη»

Το πρόγραμμα δράση της ΠΟΕ – ΟΤΑ για το χρονικό διάστημα μέχρι το Τακτικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2018, δημοσιοποίησε η Ομοσπονδία.

To Πρόγραμμα Δράσης που ψηφίστηκε στο 45ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 6 και 7 Δεκεμβρίου 2016, είναι σύμφωνα με την Ομοσπονδία αποτέλεσμα διαλόγου και προτάσεων του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα Δράσης της Ομοσπονδίας σε συνδυασμό με την πολιτική-συνδικαλιστική εισήγηση έχει ως εξής:

Το 45ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της Ομοσπονδίας πραγματοποιείται σε μια χρονική περίοδο που συγκυβέρνηση και τρόικα συνεχίζουν την βάρβαρη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Από τους στόχους αυτής της επίθεσης δεν θα μπορούσε να λείψει η Τοπική Αυτοδιοίκηση που βλέπει τους πόρους της να συρρικνώνονται με αποτέλεσμα την οικονομική της κατάρρευση, την ανεπάρκεια άσκησης κοινωνικής πολιτικής αλλά και την αδυναμία καταβολής των λειτουργικών δαπανών, με συνέπεια την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της όπως Καθαριότητα, Πράσινο, Παιδικοί Σταθμοί, Κοινωνικές Δομές, κ.λπ.

Η κατάσταση διαγράφεται ακόμη πιο δύσκολη λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, που σε συνδυασμό με την απαγόρευση των προσλήψεων έχει οδηγήσει τις υπηρεσίες σε μαρασμό ανοίγοντας διάπλατα την κερκόπορτα στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και στην άμετρη είσοδο ιδιωτικών εταιριών που εποφθαλμιούν τις κερδοφόρες υπηρεσίες μετακυλώντας το κόστος για ακόμα μια φορά στις πλάτες των πολιτών.

Θλιβερή συνέπεια των παραπάνω είναι η αύξηση εργατικών ατυχημάτων και θανάτων ειδικότερα στις υπηρεσίες καθαριότητας και τεχνικών συνεργείων λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας και της πλήρους απαξίωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Απ΄ την άλλη οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο συνολικά, καθώς και ολόκληρη η κοινωνία έχουν υποστεί ένα τεράστιο και καταστροφικό πλήγμα στην καθημερινή τους διαβίωση όχι μόνο λόγω των περικοπών μισθών και συντάξεων και της ανεργίας αλλά και της φορολογικής καταιγίδας που έχει πλήξει όλα τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οδηγώντας τους στο έσχατο σημείο επιβίωσης.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι άλλωστε το ότι η αλλαγή του συνδικαλιστικού Νόμου που συζητά η συγκυβέρνηση επιδιώκει τον περιορισμό συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων καθώς και των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων προκειμένου να καμφθεί ολοσχερώς η όποια φωνή αντίδρασης-άρνησης και εναντίωσης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στα επιβαλλόμενα σκληρά μέτρα.

Το συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπήρξαν σθεναρά και με συνέπεια δυναμική γραμμή άμυνας απέναντι στις κατευθυνόμενες επιβουλές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Δ.Ν.Τ. και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τις οποίες υπάκουαν και εφάρμοζαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Παρόλα τα επώδυνα μνημονιακά μέτρα και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θεσμοθετήθηκαν από τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, με σκοπό τις απολύσεις και την διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το συνδικαλιστικό κίνημα κατάφερε να ανακόψει την εφαρμογή τους στην πράξη και να ανατρέψει πολλά απ΄ τα σχέδιά τους συμβάλλοντας στην κατοχύρωση των απειλούμενων εργασιακών δικαιωμάτων και της κοινωνικής συνοχής.

Γι΄ αυτό και σήμερα αποτελεί τη μόνη ελπίδα και τη δύναμη για να μην υπάρξει καμία υπαναχώρηση στα αντιλαϊκά και αντεργατικά σχέδιά τους και για να αποκατασταθούν άμεσα οι αδικίες σε κάθε κοινωνική ομάδα. Το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με αυτό του υπόλοιπου Δημόσιου Τομέα οφείλει να προτάξει τις δυνάμεις του ενωμένες και συσπειρωμένες στην ακύρωση αυτών των εφιαλτικών πολιτικών. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συνεχή αγώνα και καθημερινή επαγρύπνηση, καθώς και με συμμετοχή όλου του εργατικού κόσμου ενάντια στην εφαρμογή της άδικης και αδιέξοδης πολιτικής που εφάρμοσε και η τελευταία συγκυβέρνηση με το «αριστερό προσωπείο».

Μέσα από τις εργασίες του 45ου Ενδιάμεσου Συνεδρίου μας, θα πρέπει να συνδιαμορφωθεί τα πλαίσιο της αγωνιστικής μας δράσης, ώστε με τις καλύτερες προϋποθέσεις να αποκαταστήσουμε όλες τις ανατροπές που έγιναν στα εργασιακά, οικονομικά, θεσμικά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας.

Γι΄ αυτό διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τα πιο κάτω:

1. Την ΑΜΕΣΗ κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών Νόμων.

2. Την ΔΙΑΓΡΑΦΗ του ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει η χώρα μας προς όφελος του λαού και της κοινωνίας.

3. Την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών μέτρων που ψηφίστηκαν κατά την περίοδο των μνημονίων.

4. Την ΡΙΖΙΚΗ αλλαγή του φορολογικού συστήματος της χώρας μας, ώστε να μπει ένα τέλος στη φοροδιαφυγή, την φοροκλοπή και τη φορολογική καταιγίδα που επιβαρύνει εξοντωτικά μόνο τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους σε αντίθεση με την οικονομική ελίτ που συνεχίζει να απολαμβάνει τα προνόμιά της.

5. Την ΠΡΟΩΘΗΣΗ όλων των αναγκαίων ρυθμίσεων για την κατοχύρωση της μόνιμης και σταθερής εργασίας και την κατάργηση όλων των μορφών «ελαστικής απασχόλησης» καθώς και την κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

6. Την άμεση οικονομική ενίσχυση των Δήμων.

7. Την άμεση υπογραφή Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Δημοσίου Δικαίου και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.).

8. Την αυστηρή τήρηση της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια. Άμεση παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) στις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να μη προστεθούν και άλλα θύματα στον μακρύ κατάλογο εργατικών ατυχημάτων. Αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού των Δήμων που μέσω της απαξίωσής του αποτελεί σημαντικό παράγοντα επικινδυνότητας για εργαζόμενους και δημότες.

9. Η κινητικότητα και η αξιολόγηση να εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας με αξιοκρατία και αντικειμενικά κριτήρια και όχι τις μνημονιακές δεσμεύσεις που επιβάλλουν την συρρίκνωση και την κατάργηση Δομών-Υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

Ειδικότερα, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο διεκδικούμε:

Η τραγικότητα της ΛΑ.Ε. Από την επαγγελία της Εθνικής και Κοινωνικής Απελευθέρωσης στην αυτοκατάργηση;

Με αφορμή την ''Ημερίδα της ΛΑΕ για την παγκόσμια μέρα του μετανάστη''
(Κείμενο που γράφηκε σε αρχική μορφή στις 20-10-16 για την ανάλογου περιεχομένου ψευτοαντιϊμπεριαλιστική διαδήλωση εκείνης της ημέρας)


του Παύλου Τουμανίδη

Οξύμωρο σχήμα αποτελεί, να επιθυμεί ένας φορέας να εκφράσει προνομιακά τα λαϊκά στρώματα και μάλιστα με τη φιλοδοξία εξόδου απ΄το σύστημα που γεννά την κρίση και ταυτόχρονα να οργανώνει πολιτικές πρωτοβουλίες, όπως η διαδήλωση της 20-10, αλλά και η παρεμφερής εκδήλωση στη Νομική στις 17-12, που αμιγώς (βλ. σχετικές ανακοινώσεις της ΛΑΕ) εσωκλείουν την απολογητική των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων μέσα από:

1. Την παρασιώπηση της εμβληματικής για τα αμερικανοσιωνιστικά συμφέροντα επέμβασης στη Συρία, που σοβεί ήδη απ΄το 2011 και αποσκοπεί στην κατάλυση του στοιχείου Ανεξαρτησίας στην περιοχή και στη συντριβή του μετώπου αντίστασης (Συρία-Ιράν-Χεσμπολάχ). Πρωταγωνιστικά γκανγκστερικός σ΄αυτό το εγχείρημα ήταν και παραμένει ο ρόλος της Τουρκίας, που ζητά τα σχετικά ανταλλάγματα στην υποϊμπεριαλιστική κατανομή ισχύος. Εξ ου και η σχέση ανταγωνισμού-εταιρισμού της με το Ισραήλ, όπως και η σταθερά εκδιπλούμενη αναθεωρητική στρατηγική της έναντι του Ελληνισμού . Ιδιαίτερα η καλλιέργεια αγωνιστικής απάντησης του λαού σ΄αυτές τις προκλήσεις- στον τουρκικό επεκτατισμό προπάντων, στον Αμερικανοτουρκικό και Αμερικανοισραηλινό άξονα και στην γεωστρατηγική τομή τους- πώς είναι δυνατόν να μη θεωρείται πρώτιστο αντικείμενο εκδηλώσεων που επιγράφονται τύποις ως ''αντιϊμπεριαλιστικές''; Αν δεν υπερασπίσουμε τη Συρία, αν δεν απαιτήσουμε κατ΄ελάχιστο την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τη χώρα μας, πώς θα βρούμε το δίκιο μας στα εθνικά μας ζητήματα σαν ηθική δύναμη της περιοχής; Πώς θα ξεσκεπάσουμε και θα αντιταχθούμε στο νέο ραγιαδισμό που σχεδιάζεται απ΄τους Αμερικανούς με κυρίαρχη σηματοδοτούσα πλευρά του -και για τις άμεσες πολιτικές εξελίξεις- την ελάφρυνση του χρέους έναντι απτής εκχώρησης εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων;

2. Την αγνόηση των θέσεων του Παλαιστινιακού απελευθερωτικού κινήματος και ιδιαίτερα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, που υπογράμμισε εξαρχής την υποδαύλιση των ''Αραβικών ανοίξεων'' με κριτήριο την έξωθεν εισαγωγή της ''δημοκρατίας'' και των ''ανθρωπίνων δικαιωμάτων''. Εισαγωγή, με τελικό στόχο να μετατεθεί το ζητούμενο από την αναίρεση και ήττα της ναζιστικής Ισραηλινής κατοχής, στην ''ευαισθησία''να πρστατευθεί ''η μόνη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή''. Μέγα τμήμα της ''Ευρωπαϊκής Αριστεράς'' έχει προ πολλού ενσωματωθεί σ΄αυτή την προτεραιότητα, διαμέσου του μυθοπλαστικού τρίπτυχου ''αντιεθνικισμός-αντιρατσισμός-αντιφασισμός''. Εννοώντας ως φασισμό τις μορφές αναπαλαίωσής του και όχι τους μηχανισμούς της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης,, που προάγουν και εμβαθύνουν αυτές, καθώς κατατείνουν σε δυνάμει μοντέλλο πλανητικής δικτατορίας. Η ''παγκόσμια διακυβέρνηση'' αποτελεί το πλαίσιο συναίνεσης και μόνιμης συμπόρευσης του φιλελευθερισμού με τη ΝΑΤΟϊκή ''αριστερά''. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα απ΄αυτή τη γραμμή κυρίως, όπως και το τέως ''ΠΑΣΟΚ''στην ύστερη φάση του, υιοθέτησε το κοσμοείδωλο της ΕΕ σαν υποκατάστατο της αυτοτελούς εθνικής αμυντικής στρατηγικής, καθώς και ως υπέρτερο κάθε είδους εθνικής-δημοκρατικής νομιμοποίησης, με αναπόφευκτο, τον βέβαιο εντός της ΕΕ ορίζοντα των μνημονίων. Η ΛΑΕ επιθυμεί ή όχι να χειραφετηθεί απ΄αυτή την παράδοση; Αν ναι πώς θα το επιτύχει χωρίς την προβολή ενός συνολικά εναλλακτικού σχεδίου, που θα προτάσσει την κεντρικότητα της Εθνικής Ανεξαρτησίας και την άρθρωσή της οικονομικά,θεσμικά, πολιτισμικά; Οι περιστασιακές τοποθετήσεις επ΄αυτών δεν στοιχειοθετούν πολιτικό σχέδιο. Συνιστούν συνδικαλιστικές φωνασκίες, άσφαιρες. Αν δεν το πράξει, όπως καθαρά διαφαίνεται με τις ιεραρχήσεις που σκιαγραφούν οι σχετικές παραπάνω εκδηλώσεις , τι πολιτικό μέλλον μπορεί να έχει εκτός του να αποτελέσει μελλοντική εφεδρεία επιβίωσης της σαπισμένης ''Αριστεράς της ανανέωσης'', που έδωσε βάθος νομιμοποίησης στην αποικιοποίηση της χώρας;

3. Την εξομοίωση θύτη και αμυνόμενου. Του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που απειλεί την αυτεξουσιότητα μη επιθυμητών εθνών-κρατών(ο μέγιστος ρατσισμός) και της Ρωσίας που την προασπίζεται και συνδράμει στην άμυνα της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας κατόπιν αιτήματος της τελευταίας. Η γραμμή των ''ιμπεριαλισμών'' αφηρημένα που επικεντρώνει όχι στη νίκη της εθνικοαπελευθερωτικής αντίστασης, αλλά θέτει σε προτεραιότητα την φροντίδα των θυμάτων των πολέμων ατομικά, ταυτίζεται με τη λογική των αργυρώνητων ΜΚΟ και των θιασωτών της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Οι τροτσκίζονες οπαδοί της λεγόμενης ''αντιλιτότητας'', που συνέταξαν τα καλέσματα της ΛΑΕ για τις εν λόγω εκδηλώσεις, επιδιώκουν ουσιαστικά να αφήσουν άθικτη την πολεμική διέξοδο της καπιταλιστικής κρίσης; προκειμένου να δικαιώσουν τον Ευρωπαιοκεντρισμό τους.: Να διευρυνθεί το πεδίο της ιμπεριαλιστικής ληστείας στην περιφέρεια ώστε να στοιχειοθετηθούν όροι κοινωνικού συμβολαίου στο κέντρο.Τα ξόρκια κατά των πολέμων γενικώς κι όχι κατά των συγκεκριμένων επεμβάσεων συναντούν τον ολιγοεθνικό εθνικισμό του ιμπεριαλισμού εντοπίζοντας την''αντιεθνικιστική πάλη''στη στοχοποίηση του δικαίωματος της νόμιμης άμυνας χωρών που δέχονται επίθεση. Μη διεκδικώντας τη νίκη αυτών των χωρών η όποια ''Αριστερά'' νομιμοποιεί τη ρευστοποίηση του Διεθνούς Δικαίου, μέσα απ΄την επίκληση της ξένης επέμβασης για την επίλυση εσωτερικών διαφορών. Μη μιλώντας για το σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής και το πώς θα αποκρουστεί παύει να είναι Αριστερά. Αυτό έχει μείζονα σημασία ιδιαίτερα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την επαπειλούμενη κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας που προωθούν πεισμόνως οι Αγγλοαμερικάνοι. Γιατί η ΛΑΕ δεν θέτει σε άμεση προτεραιότητα την απόκρουση του νεοΑνανικού σχεδίου με κεντρικές πρωτοβουλίες λαϊκών κινητοποιήσεων, ενώ το ΚΚΕ, όπως και φορείς του Δημοκρατικού Πατριωτισμού ρητά τις επιδιώκουν; Γιατί η Επιτροπή ''Ελλάδα-Κύπρος'', που συγκροτήθηκε στην πλειονότητά της από μέλη της ΛΑΕ, ενώ μάζεψε υπογραφές, έκανε ανοικτή εκδήλωση και προλόγισε με ακρίβεια τα σημερινά τεκταινόμενα (από 3-3-16), αφέθηκε πλήρως ακάλυπτη απ΄την ηγεσία; Προφανώς επειδή το ζήτημα δεν χρήζει αναφοράς (!!!) σαν ''δύσκολο'', αφού πρέπει, αφενός να αποκηρυχθεί αναδρομικά η χείριστη διχοτομική ''λύση'' της διζωνικής-δικοινοτικής, αφετέρου δε να προταχθεί το αδιαπραγμάτευτο της νομικοπολιτικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκτιμά η ηγεσία ότι το.... ''συριζικό κεκτημένο'' της μειοδοτικής ευρωατλαντικής γραμμής στα εθνικά ζητήματα οφείλει να καθοδηγήσει ξανά το ''αντιμνημονιακό εκλογικό μέτωπο'', ως ασφαλής συνταγή νέων ... προοδευτικών θριάμβων; Γιατί ποτέ αυτά τα μείζονα ζητήματα δεν έχουν αποτελέσει κριτήρια πολιτικής εμπιστοσύνης και συμμαχιών; Οι μπίζνες που τάζει η μεγαλοαστική κοσμοπολίτικη ελίτ (από την επαύριο ήδη του μεγαλειώδους Όχι του 2004 στο σχέδιο Ανάν) σαν αντιστάθμισμα της κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, στοιχειοθετούν ή όχι και ζήτημα ταξικής αντίθεσης στο αντεθνικό πραξικόπημα που τεκταίνεται; Η συνηγορία της ΕΕ, υπό το πρόσχημα στήριξης των διακοινοτικών συνομιλιών, σε ''λύση''που συστατικά αποδέχεται (αφετηριακό πλαίσιο Αναστασιάδη-Έρογλου) την Τουρκική θέση περί ''εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας'' και η συναφής πενταμερής που επίκειται δεν αποτελούν κατεξοχήν αφορμές πυροδότησης μιας αντιστασιακής- αντικατοχικής έγερσης σε πανεθνική βάση; Αποτελεί ή όχι ρατσισμό κατά του Ελληνισμού η νομιμοποίηση των τετελεσμένων της Τουρκικής εισβολής-κατοχής-εθνοκάθαρσης-εποικισμού του 1974; Η ''φιλία των λαών'' μπορεί να χτιστεί υπεράνω, με τη λήθη αυτού του ζόφου; Συνιστά άραγε ...διεθνιστικό προηγούμενο η αποσιώπηση κι ο εξωραϊσμός της σωβινιστικής βαρβαρότητας της Άγκυρας;

4. Την υιοθέτηση του κατά Σόρος συνθήματος ''όλοι είναι καλοδεχούμενοι''.Άκριτα, με παράκαμψη του γεγονότος, ότι το κύριο κύμα των πρσφύγων φεύγει απ΄τη Συρία μετά την παρέμβαση των Ρωσικών δυνάμεων και την ανατροπή των συσχετισμών υπέρ της νόμιμης κυβέρνησης. 
Δυστυχείς πράγματι είναι οι πρόσφυγες, όμως πρακτικά, σ΄ ένα σημαντικό τμήμα τους, έχουν πάρει πολιτική θέση υπέρ της ξένης επέμβασης στην πατρίδα τους,, υπέρ των ιμπεριαλιστών εισβολέων. 
Γι αυτό ασυγκράτητος ο ομιλητής-μέλος της ΛΑΕ(!) - στη συγκέντρωση της 20-10 καταδίκαζε τους ρώσικους και συριακούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι για την απελευθέρωσή του, που φυσικά απευχόταν, όπως ορίζουν τα ευρωατλαντικά επιτελεία που επείγονταν για εκεχειρία για να αναστηλώσουν τον καταρρακωμένο ISIS. Μπορεί να υπάρξει πολιτική αλληλεγγύη με αυτή τη μερίδα των προσφύγων ;
Όταν μάλιστα η νεοοθωμανική στρατηγική προτάσσει ρητά, ήδη από το 1987 την κατάληψη της Ελλάδας δια μέσου αυτών των ροών, πώς μια αξιόπιστη γραμμή αντιπαράθεσης στην κυβέρνηση δεν θέτει καν ζήτημα παγώματος της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για το Άσυλο; 
Αλλά και γενικότερα η αντιπολιτευτική στάση που επικεντρώνει στην πλειοδοσία των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας, δεν στοιχειοθετεί απόλυτη συναίνεση στην πολιτική της ελεύθερης διακίνησης εργατικού δυναμικού, φτηνού, ανέστιου, χωρίς δικαιώματα, που σύμφωνα με τις εκθέσεις ΕΕ και ΔΝΤ υπολλείπεται σε σχέση με την απελευθέρωση των αγορών Κεφαλαίου και εμπορευμάτων; 
Ο αυτονόητος ανθρωπισμός που ήδη έχει αποτυπωθεί απ΄το λαό μας, χωρίς την ανάγκη κηνσόρων -ρατσιστομετρών και ΜΚΟ, μπορεί να υποκαταστήσει την σχεδιασμένη μεταναστευτική πολιτική, για μια χώρα που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ ύφεσης και ανεργίας; Οι Μαρξ-Ένγκελς που πρότειναν στην εποχή τους σε ανάλογους μετανάστες να κάνουν επανάσταση στη χώρα τους ήσαν ...ρατσιστές; Η ΕΣΣΔ που δεν δεχόταν οικονομικούς μετανάστες ήταν ...ξενοφοβική; Ο πραγματικός διεθνισμός σημαίνει υιοθέτηση ενός ανακαινισμένου αμερικάνικου ονείρου ατομικίστικου , ή πυροδότηση του αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος στην περιφέρεια;

Από τα παραπάνω κι όχι μόνο, είναι πρόδηλο ότι η ΛΑΕ πρέπει ν΄αποφασίσει με ποιούς θα πάει και ποιούς θ΄αφήσει. Είναι επίσης προφανές,ότι μέχρι να το κάνει, λευκές επιταγές δεν μπορούν να παρασχεθούν. 
Ισορροπία και πολύ περισσότερο σύνθεση με τον εθνομηδενισμό δεν μπορεί να υπάρξει.

Φωτιά σε μονοκατοικία στο ΧαλάνδριΠυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής σε μονοκατοικία στη συμβολή των οδών Θησέως και Δημοκρίτου στο Χαλάνδρι. Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Η πυροσβεστική έθεσε τη φωτιά υπό έλεγχο λίγη ώρα αργότερα.

Newsroom ΔΟΛ

Ι.Μ.Κ: Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ«...Η σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας. Μια μετακίνηση. 
Μια προσφυγιά. Συνέβη τότε. Συμβαίνει τώρα. 
Θα ξανασυμβεί αύριο…»
 
Με μεγάλη αγάπη για τις Ποντιακές ρίζες της και θαυμασμό για όσα έχει ακούσει από τις περιγραφές των οικείων της, η Αντιγόνη Νέτα, με σπουδές θεατρολογίας και πολυετή εμπειρία στα μεγαλύτερα Πολιτιστικά Ιδρύματα της Ελλάδας, συγκέντρωσε όλο το υλικό που έχει περισωθεί από την οικογένειά της καθώς και την πολύτιμη πρωτότυπη αφήγηση της ίδιας της ηρωίδας, της προγιαγιάς της, Αντιγόνης Μαυρομματοπούλου, και σκηνοθετεί την παράσταση «Η Αφήγηση της Αντιγόνης», με πρωταγωνίστρια την Αντιγόνη Φρυδά. 
Η προγιαγιά Αντιγόνη, όταν έγινε το Σύνταγμα στην Τουρκία, φοβούμενη ότι θα καλέσουν το σύζυγό της στο στρατό, με περίσσιο θάρρος και δύναμη ψυχής άφησε το σπιτικό της στην Ίμερα της Τραπεζούντας και ξεκίνησε για ένα ατελείωτο ταξίδι γεμάτο δυσκολίες, απώλειες αλλά και ευγνωμοσύνη για όσους βοήθησαν αυτή και την οικογένειά της προσφέροντάς τους στέγη και εργασία. Τα χιλιόμετρα πάμπολλα, οι συνθήκες χείριστες, οι θύμησες γλυκόπικρες, το αρχειακό υλικό πλούσιο και η περιγραφή τόσο ρεαλιστική που ο θεατής γίνεται ταυτόχρονα συνοδοιπόρος.
 
Σημείωμα Σκηνοθέτη: «Με σκηνικό και φόντο χάρτες, φωτογραφίες και ταινίες της εποχής, σε συνδυασμό με αντίστοιχο σύγχρονο υλικό, επεξεργασμένο έτσι ώστε να τονίζει την κυκλικότητα της ιστορίας, παρελθόν και παρόν γίνονται ένα για να θυμόμαστε ότι δεν ευθύνεται η ιστορία που μας κοροϊδεύει, αλλά εμείς που δεν μαθαίνουμε ποτέ από αυτή. Πρόκειται για ένα θεατρικό μονόλογο που αναβιώνει μια ιστορία που ξεπερνά το προσωπικό βίωμα και γίνεται πραγματικότητα για ολόκληρους λαούς, για κάθε “Αντιγόνη”. Ο ξεριζωμός είναι κληρονομιά που μοιραζόμαστε όλοι.». 
 

Δραματουργία/Επεξεργασία Κειμένου: Θεοδώρα Καπράλου
Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Νέτα
Εικονογράφηση: Γιώργος Τάξερης 
Επιμέλεια προβολών: Κώστας Σωτηρίου
Φωτισμοί: Phil Hills
 
Μουσική επιμέλεια/ Επεξεργασία ηχητικού υλικού/
Ηχητικός σχεδιασμός: Κώστας Σωτηρίου
Επιμέλεια Κίνησης: Μαρία Φουντούλη 
Σχεδιασμός κοστουμιού: Σπυριδούλα Μυλωνά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αλκμήνη Καλογήρου

Στο ρόλο της Αντιγόνης Μαυρομματοπούλου η Αντιγόνη Φρυδά

Διάρκεια: 70’'

Διεύθυνση παραγωγής: Μαρία Δούρου 
Παραγωγή: POLYPLANITY
 
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Γιολάντα Παπουτσάκη
Κιν:6974064661, Email: yolanda.papoutsaki@gmail.com

ΙΜΚ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

"6 συγγραφείς ζητούν το κοινό τους"

​Με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας​

Το ΙΜΚ, με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, δίνει την ευκαιρία και υποστηρίζει νέους δημιουργούς για να γράψουν έργα σύγχρονα, καινοτόμα που μιλούν τη γλώσσα της εποχής μας. Ψάχνει νέες θεατρικές φωνές, επίκαιρες, αληθινές, με μια δυναμική και ταυτόχρονα απελευθερωτική προσέγγιση των θεμάτων που μας απασχολούν. Ψάχνει τα αυθεντικά ταλέντα που μπορούν να αποτελέσουν μια νέα γενιά θεατρικών συγγραφέων και μοιράζεται μαζί τους την εμπειρία από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την ολοκλήρωσή της.