Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

"ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕ"!

Διευκρινήσεις για τη ΦΛΥΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012 10:36
paraskeyopoulosΕπανέρχεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου, με τίτλο «Στο προσκήνιο οι διαφημιστικές», ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Φλύα Α.Ε. Σωτήρης Παρασκευόπουλος.
Συγκεκριμένα, αναφορικά με τη δήλωσή του που καταγράφεται στο ρεπορτάζ, ότι «το παρελθόν το έχει αναλάβει ο εισαγγελέας και τα όργανα της Δημόσιας Διοίκησης», ο κ. Παρασκευόπουλος διευκρινίζει τα εξής:
Πρώτον, ότι η συγκεκριμένη δήλωση αφορά αποκλειστικά το κομμάτι των διαφημιστικών μέσων και όχι τις δραστηριότητες της δημοτικής επιχείρησης Φλύα Α.Ε. εν γένει.
Δεύτερον, ότι η αναφορά του στον εισαγγελέα αφορά την πρόσκληση που δέχτηκαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης της προηγούμενης θητείας (και όχι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Φλύα) από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών να καταθέσουν υπόμνημα


ΝΟΙΚΙΑΣΤΕ Ο,ΤΙ ΒΡΕΙΤΕ 1ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ! ΧΑΧΑΧΑ!


ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ από psalidoheris

ΦΛΥΑ 4: ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ:
http://stinplatia.blogspot.com/2012/01/3_09.html
http://stinplatia.blogspot.com/2012/01/blog-post_07.html
http://stinplatia.blogspot.com/2012/01/blog-post_07.html

Οι δημοτικές ανώνυμες εταιρίες λειτουργούν για να εξασφαλίζουν δημόσιο όφελος.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΙΔΡΥΣΗ ΜΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.
Να δουλεύει η δημοτική επιχείρηση για να  παράγει ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ.
Δεν δουλεύει η δημοτική επιχείρηση με κεντρικό γνώμονα να παράγει οικονομικό αποτέλεσμα για να μοιράζει κέρδη στους μετόχους  - στον μέτοχο εν προκειμένω ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.
Ούτε δουλεύει για να παράγει αποτελέσματα που θα την οδηγήσουν να μπει στο χρηματιστήριο και να αντλήσει χρήματα από την κεφαλαιαγορά.
Όποιος υπερασπίζεται μια τέτοια λογική είναι ή βλαμμένος ή στημένος ή έχει συγγένεια με τον έφορο και θέλει να του ανεβάζει τον τζίρο του υποκαταστήματος ώστε  να μπορεί να κάνει τα ρουσφέτια του,  στους ψηφοφόρους του, βγάζoντας τα σπασμένα για να μην πέσουν τα κρατικά έσοδα και λογοδοτήσει  ο συγγενής στους ανωτέρους του.
Και πάντως δεν υπερασπίζεται ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ με την ΕΝΝΟΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ.
Ξέρετε γιατί;;;
Διότι η διανομή μερίσματος ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΕ  ΠΡΟΣΘΕΤΟ 21% - εκτός από το 24% που πληρώνει ήδη η εταιρία στα κέρδη της!
ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΛΟΓΟ, ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ, ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ (ΦΛΥΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ (ΔΗΜΟΣ), ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ 21% ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΣΕΠΗ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ή ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ;
ΑΥΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΦΛΥΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΣΕ ΕΡΓΑ ή ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΑΜΕ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΩΣ ΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ να τα διαχειριστεί.
Αν πιστεύεις εσείς αναγνώστη μου, ότι έτσι έπρεπε να κάνει τόσα χρόνια που είχε κερδοφορία η ΦΛΥΑ να τους ψηφίσεις.
ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΊΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ας διοριστούν στο ΣΔΟΕ π.χ  - ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΡΗΞΑΝΕ ΤΑ ΤΖΙΕΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΕΜΑΣ ή να στηρίξουμε μαζί άλλους με ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΟΜΩΣ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΦΛΥΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

(Δεν λέμε - ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ - να αποφασίζει η ΦΛΥΑ, ΜΟΝΗ ΤΗΣ  για το ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ. Αυτό είναι δουλειά αυτών ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΚΛΕΓΕΙΣ, αναγνώστη μου και δεν πρέπει να εκχωρηθεί αυτό σε μανατζαρέους, διότι εμείς είμεθα ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ - ΟΧΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ.)
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ 1 300 000 ευρώπουλων που σας κάναμε εχθές θα είχαμε κάνει 273000 ευρώ λιγότερο έργο μόνο και μόνο για να «μην λένε», αν τα λεφτά τα πηγαίναμε στον Δήμο και από εκεί γίνονταν  τα ίδια ακριβώς έργα!!!
(ΤΟΣΟ ΑΚΡΙΒΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΡΕ ΔΕ ΠΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ ΜΑΣ! ΚΑΪΡΟ ....)
Εμείς ξέραμε ότι κάναμε ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ - ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.
Στην ΦΛΥΑ γίνονται μπίζνες και χρειάζονται στελέχη που δεν λειτουργούν με το τι λένε κάποιοι, ειδικά αν είναι ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΩΤΩΝ.
Η  ΦΛΥΑ πρέπει να  λειτουργεί ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ. (Δύσκολα πράγματα ...)
Δηλαδή εξ ορισμού για την ΦΛΥΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ.
Αυτοί σκορπάνε τα έτοιμα, τα είπαμε και προχθές.
Ο ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕeCE�ΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ. Άρα δεν υπάρχει τίποτα παράνομο σε αυτό που υπερασπιζόμαστε.
Απλά ΟΙ ΑΛΛΟΙ έχουν ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ. Δεν μετράνε το ανταποδοτικό έργο και αξιολογούν την ΦΛΥΑ μόνο από το «μέρισμα» προς τον Δήμο και την ΔΟΥ Χαλανδρίου - λένε.
Στην ουσία δεν είναι υπέρ του θεσμού, τον οποίο υπηρετούν - δηλαδή της αυτοδιοίκησης - αλλά ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ (είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα) ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΑΛΛΑ - ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ - ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ (πολιτικά, προσωπικά, κομματικά, το ίδιο μας κάνει).
ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ – και να μην θεωρηθεί ότι έχουμε προσχωρήσει σε λογικές ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΝ:
Τα πράγματα είναι απλά αν θέλουμε να είναι απλά.
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΦΛΥΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο  ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΔΡΟΜΟΣ.
Δημοκρατική εκτροπή  αλλά και επικίνδυνο διαχειριστικά παιχνίδι είναι για τα έσοδα αυτά να μην έχει λόγο το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και η διάθεσή τους να γίνεται με αδιαφανή κριτήρια.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΦΛΥΑ – παρόλο που υπήρχε ΑΡΚΕΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ Ν. Π. – ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗ. (κατά την ταπεινή μας γνώμη).
Εμείς άλλωστε έχουμε καταθέσει κάποιες ιδέες, τις οποίες – ΛΕΚΤΙΚΑ – δέχτηκαν και οι σημερινοί διοικούντες την ΦΛΥΑ. Η πράξη τους χαλάει λίγο, είναι με το "σιγά μην κάνουμε ό,τι λέμε") …
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ: ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ , ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ, διότι σε αυτή την λογική ήταν ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κος ΚΟΥΡΑΣΗΣ από παλιά (για τον εταίρο του κο Ανδρεόπουλο το ξέραμε, το εξέφραζε πάντα, οπότε δεν ήταν έκπληξη).
Σ.Σ. 1 : ΕΙΝΑΙ - ΝΟΜΙΖΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ -  ΚΑΘΑΡΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ "ΩΤΑ ΑΚΟΥΕΙΝ"  ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ "ΔΗΜΟΣ - ΦΛΥΑ" ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΟΤΙ Η ΦΛΥΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ "ΔΗΜΟΣ", ΟΣΟ ΤΟ "ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ". 
Σ.Σ.2 : Κάποιος με ρώτησε γιατί κάνω τόσο αναλυτική παρουσίαση και γιατί δεν την έχω κάνει στο παρελθόν. ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ "ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ, ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!

 Όμως θα απαντήσω και σε αυτό το ερώτημα  με επιχειρήματα:
α. Γιατί ο παλιότερος σύμβουλος του Δ.Σ. της ΦΛΥΑ και σημερινός της ΠΡΟΕΔΡΟΣ δεν υπερασπίστηκε την εταιρία στο Δ.Σ. του προϋπολογισμού ενώ κάνει δηλώσεις περί "του παρελθόντος της ΦΛΥΑ", προσπαθώντας να διαχωρίσει την θέση του από αυτά που 8 χρόνια ψήφιζε και υπερασπιζόταν. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ!
β. Επειδή αναδείξαμε το στήσιμο που έγινε με τα διαφημιστικά τέλη στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. ΣΤΗΣΙΜΟ ΣΚΟΠΙΜΟ, ΧΥΔΑΙΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ και ΚΑΘΟΛΟΥ "ΛΑΘΟΣ"!
γ. Επειδή ακούστηκε πλέον ΑΝΟΙΚΤΑ το ότι η ΦΛΥΑ είναι ζημιογόνα και πρέπει να μπει σε εκκαθάριση στο Δ.Σ., στην συνεδρίαση για τον προϋπολογσιμο.
 ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ έγινε. Σε επόμενο θα σας πούμε ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΕΒΛΕΨΑΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΦΛΥΑ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ.
δ. Διότι από πέρυσι τον Μάιο είχαν υποσχεθεί μια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ΦΛΥΑ  και τον ρόλο της (η "νέα" λέει,  αλλά πολύ παλιά σε νοοτροπία, διοίκησις), σε ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΙΤΗΜΑ - ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΦΛΥΑ ΣΤΟ Δημ. Συμβούλιο στο οποίο εκλέχθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ το νέο Δ.Σ. της εταιρίας, το οποίο ουδέποτε τόλμησαν να ικανοποιήσουν και που δεν πρόκειται να το κάνουν ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ, ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΚΟΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΕΒΟΣ. 
ε. Διότι φέτος - πρώτη φορά στην ιστορία του - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΝΕ, Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΛΕΦΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΕΙΑ.
ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΑΠΕΜΠΟΛΕΙ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ (ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ - ΡΑΚΕΤΕΣ) από την ΦΛΥΑ, απλά για να έχει δίκιο ο Βάσιος που αντιτίθετο στην ΦΛΥΑ από το 2009 που έγινε αντιδηρχάρα.  (θα επανέλθουμε σε αυτό). ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΑΝ περί τα 100000 ευρώ που εχει ήδη χάσει η ΦΛΥΑ για να επιδοτηθούν παιδιά ανέργων στους παιδικούς σταθμούς;;; Ή μήπως "επιδοτούνται" έτσι κάποιοι οπότε έχουμε άδικο;
ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΑΠΕΝΑΝΤΙ" ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ:
"ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΝΕΙ". (Αν είχαν επιχειρήματα θα έλεγαν ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ - ΛΕΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ).

ΚΑΙ ΤΕΛοΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΩΣ ΤΟ ΧΑΝΩ;

ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ;;;;

ΕΠΕΙΔΗ ΦΩΝΑΖΩ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ; ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ;; 
ΞΕΡΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΜΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΕΝΑΣ,  ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ;;;
ΤΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ;;;
ΠΟΙΟΙ ΠΕΙΘΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ;;;

ΚΑΙ ΑΝ ΜΙΛΑΩ ΣΙΓΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ;;;
Δεν γ...στε, να ασπρίσουμε με τις επικονωνιακές μπούρδες, λέω εγώ.

ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ!

Απλά δεν τους αρέσουν όσοι μιλάνε δυνατά ή γράφουν ελεύθερα.

ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.

Αλλά  όσους έχουν μόνο σκοπιμότητες σας είπαμε: ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ!
Πολιτικά πάντα ομιλώντας και όχι προσωπικά.
Η σύγχηση πάνω την οποία χρόνια πόνταραν οι καθεστωτικοί, η τεχνητή  ομίχλη δηλαδή του πολιτικού ψετοκαθωσπρεπισμού τελείωσε.
ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟ CAUMME IL FAUT ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΗΓΑΝ.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ, ΓΙΑ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΟΥΛΑ ΚΑΝΕΝΟΣ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΟΥ που δεν μας ενδιαφέρουν και θεωρούμε ότι δεν ενδιαφέρουν και εσένα αναγνώστη μου και τέλος πάντων αν σε ενδιαφέρουν διάβασέ τα αλλού, όχι στην ΠΛΑΤΕΙΑ.  

Εμείς είμαστε ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ caumme il faut, 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΜΩΣ Ο ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟΣ ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Η ΜΑΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΔΥΣΩΠΗΤΗ.
ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΩΠΟ:
ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, απέναντι στη ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙ.... ΜΕΤΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ!
ΤΩΝ ΑΝΤΙ - ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΩΝ!
(συνεχίζεται ….)

Ελλάδα: "Επιστροφή στην εξαθλίωση"

Από την Deutche Welle

Η έλευση της Τρόικας στην Αθήνα, οι νέες δυσοίωνες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία αλλά και οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας απασχολούν σήμερα τον γερμανικό τύπο.

«Επιστροφή στην εξαθλίωση», είναι ο τίτλος σημερινού σχολίου στην Tageszeitungτου Βερολίνου για την κατάσταση στην Ελλάδα: «Η Ελλάδα δεν είναι απλώς χρεοκοπημένη, έχει πραγματικά χρεοκοπήσει. Μπορεί να πρόκειται για ταυτολογία, αλλά δεν μπορεί κανείς να συνοψίσει διαφορετικά τις νεότερες εκτιμήσεις του ΔΝΤ. Ο όρος χρεοκοπία μπορεί να μην γνωρίζει διαβαθμίσεις, παρόλα αυτά όμως η ελληνική καταστροφή γίνεται κάθε μήνα μεγαλύτερη». Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ακόμη κι αν διαγραφεί το ελληνικό χρέος στο σύνολό του (…) ένα ερώτημα θα παρέμενε αναπάντητο, το ερώτημα που αφορά το μέλλον της Ελλάδας».

"Πείραμα με αβέβαιη έκβαση"

«Όλες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί είναι σωστές, ωστόσο επιδεινώνουν την ύφεση. Είναι σωστό οι αποθανόντες να μην λαμβάνουν πλέον σύνταξη. Οι απόγονοί τους έχουν όμως τώρα μικρότερο εισόδημα. Είναι σωστό να μειώνεις τον κρατικό μηχανισμό. Αλλά πολλοί Έλληνες χάνουν έτσι το μισθό και τη θέση τους. Είναι σωστό να κλείνεις ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις. Αλλά και αυτό κοστίζει θέσεις εργασίας. Στο τέλος δεν αποκλείεται να παραμείνει μόνον ο τουρισμός, ο οποίος όμως δεν μπορεί να θρέψει όλους τους Έλληνες. Η χώρα θα γνωρίσει εκείνη τη μαζική φτώχεια, η οποία όφειλε να έχει ξεπεραστεί με το ευρώ. Η Ελλάδα είναι ένα πείραμα με αβέβαιη έκβαση. Ποτέ άλλοτε μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο μια δυτικοευρωπαϊκή χώρα δεν οδηγήθηκε τόσο βάναυσα στην εξαθλίωση. Ήρθε ο καιρός να ασχοληθεί κανείς –πέρα από τα χρέη του παρελθόντος- και με το μέλλον της Ελλάδας».

«Επιστροφή στην καθημερινότητα της ευρωδιάσωσης», σημειώνει η Tagesspiegel σχολιάζοντας τη σημερινή συνάντηση Μέρκελ Σαρκοζί: «Οι δυο ηγέτες θέλουν να δείξουν την αποφασιστικότητά τους όσον αφορά την υλοποίηση των αποφάσεων της τελευταίας Συνόδου Κορυφής. Η Μέρκελ επιθυμεί τη μετεξέλιξη της ΕΕ σε μια ‘Ένωση Σταθερότητας’ και ο Σαρκοζί δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει. Το εγχείρημα είναι αρκετά δύσκολο καθώς δεν θα πρέπει να θεωρείται καθόλου βέβαιο ότι ο γάλλος πρόεδρος θα καταφέρει να περάσει το χρεόφρενο κατά το γερμανικό πρότυπο. Και την ίδια ώρα Μέρκελ και Σαρκοζί αιφνιδιάζονται από νέα αρνητικά μηνύματα από την Ελλάδα».

Κερδισμένη...η Γερμανία

Διαμαρτυρίες κατά των γερμανικών εξαγωγών όπλων, Βερολίνο, Ιούλιος 2011Διαμαρτυρίες κατά των γερμανικών εξαγωγών όπλων, Βερολίνο, Ιούλιος 2011

Στις αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας αναφέρεται στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Zeit, επισημαίνοντας ότι «είναι σχεδόν απίστευτο: την άνοιξη θα κριθεί εάν η Ελλάδα επιβιώσει στην ευρωζώνη ή εάν επιστρέψει στη δραχμή. (…) Οι γιατροί εξυπηρετούν μόνον τα έκτακτα, οι οδηγοί των λεωφορείων απεργούν, πολλά σχολεία δεν έχουν ακόμη βιβλία ενώ χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι διαδηλώνουν κατά της σχεδιαζόμενης απόλυσής τους. Το νέο πρόγραμμα περικοπών της ελληνικής κυβέρνησης επηρεάζει όλους τους Έλληνες. Εκτός κι αν εργάζονται στο στρατό ή στην αμυντική βιομηχανία. Είναι οι τομείς που σχεδόν δεν έχουν αγγίξει οι περικοπές. (…) Ο μεγαλύτερος κερδισμένος είναι η πρωταθλήτρια των περικοπών Γερμανία. Σύμφωνα με τη νεότερη έκθεση για τις γερμανικές εξαγωγές εξοπλιστικών προγραμμάτων για το 2010, Ελλάδα και Πορτογαλία -που επίσης βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας- είναι οι κυριότεροι αγοραστές γερμανικών όπλων».


Επιμέλεια: Κώστας Συμεωνίδης

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15654005,00.html


Ο Γιώργος Παπανδρέου θα φύγει από την Ελλάδα, του Μιχάλη Ιγνατίου

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα φύγει από την Ελλάδα, του Μιχάλη Ιγνατίου
Το καλύτερο μάθημα ζωής, που έχω διδαχθεί, προέρχεται από τον πατέρα μου. Έλεγε με την χαρακτηριστική κυπριακή προφορά του πως «όταν ο άλλος είναι κάτω στη γη, εσύ δεν τον πατάς, αλλά του δίνεις ένα ποτήρι νερό»… Είναι μία συμβουλή που τηρώ και στη ζωή μου και στην καριέρα μου και λυπάμαι όταν βλέπω να «ποδοπατούν» ανθρώπους- ακόμα και όταν έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά.
Μία τέτοια περίπτωση ανθρώπου είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αποχωρεί από την πολιτική απαξιωμένος, αποτυχημένος, δυστυχής, σέρνοντας τα πόδια του και παρακαλώντας να του επιτρέψουν να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να μπορεί να διεκδικήσει ξανά την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μόνο και μόνο για να βρίσκεται στο προσκήνιο. Γνωρίζοντας αυτό το πρόβλημά του, και επειδή ο κ. Παπανδρέου «είναι για λύπηση» – όπως λέμε, σε τέτοιες περιπτώσεις, στην Κύπρο- οι σύντροφοί του έπρεπε να αποδεχθούν την παράκλησή του. Διαφορετικά, θα είναι συνυπεύθυνοι εάν συμβεί κάτι άσχημο στην πορεία.
Κονταροκτυπήθηκα μαζί του όχι τώρα που δύει η πολιτική του καριέρα, αλλά όταν ήταν παντοδύναμος υπουργός Εξωτερικών, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της Ελλάδας. Και το πρόβλημα δεν ξεκίνησε από την παθιασμένη και αδικαιολόγητη υποστήριξή του στο φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, αλλά χρόνια πριν, την εποχή του σκανδάλου Κοσκωτά, όταν είχα συνειδητοποιήσει ότι «είναι ένας πολίτης του κόσμου», που έτυχε να είναι γιός του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο, όμως, ελάχιστη σχέση είχε.Και δεν αναφέρομαι μόνο στα θέματα πολιτικής, όπου ο πατέρας από τον πρωτότοκό του, είχαν απόσταση στις θέσεις τους από τη γη μέχρι τον Άρη. Αναφορικά με το σκάνδαλο Κοσκωτά, καταθέτω σήμερα, γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου, πως κακώς κάθισε στο εδώλιο ο πατέρας…
Στη συνέχεια με επηρέασε αρνητικά η στενή σχέση που ανέπτυξε με την αμερικανική γραφειοκρατία. Σε βαθμό που ένοιωθα πως ταυτιζόταν περισσότερο με την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών παρά με τις θέσεις των κυβερνήσεων που υπηρετούσε.Θυμάμαι, μάλιστα, μία συνάντησή του με την Μαντλίν Ολμπράϊτ στο Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, όταν η «σιδηρά κυρία» της αμερικανικής διπλωματίας τον «καθοδηγούσε» ενώπιον των διαπιστευμένων δημοσιογράφων για τα θέματα της Γιουγκοσλαβίας. Αν και ως άνθρωπος αντιπαθούσα τον Μιλόσεβιτς, επειδή πίστευα πως κατέστρεφε τη χώρα και το λαό του, θύμωσα βλέποντας το απαράδεκτο θέαμα και το έγραψα για να ακολουθήσει σφοδρή διαμαρτυρία του αγαπητού Πάνου Μπεγλίτη, που τότε ήταν εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Μπορώ να καταλογίσω πολλά στο Γιώργο Παπανδρέου και για την περίοδο πριν γίνει πρωθυπουργός, αλλά και όταν ανέλαβε τις τύχες της Ελλάδας και την έριξε στα βράχια της χρεωκοπίας. Δέχθηκα πολλές επιθέσεις από τους «Παπατζήδες» που έσπειρε στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και από τα μέλη του πολύ στενού περιβάλλοντός του, που με κατηγόρησαν ότι συνωμοτούσα με εκδότες και «διαπλεκόμενα συμφέροντα» εναντίον του. Με τον αδελφό του, τον Νίκο Παπανδρέου, είχα μία ενδιαφέρουσα αλληλογραφία, που παραμένει απόρρητη (κατόπιν επιθυμίας του) όπου είχε θέσει σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, την οικονομία, το Κυπριακό και το ρατσιστικό σχέδιο Ανάν, και άλλα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε ο κ. Παπανδρέου τα πέτρινα χρόνια της πρωθυπουργίας του. Δεν με εξέπληξε η απάντηση του Νίκου προς τον συνάδελφο Χρήστο Ράπτη και απόρησα που μερικοί «έπεσαν από τα σύννεφα». Ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού είναι ένας αυθόρμητος άνθρωπος, αλλά την ίδια στιγμή είναι και ένας θυμωμένος άνθρωπος. Πιστεύει ότι αδικείται ο Γιώργος Παπανδρέου, και γίνεται λύκος όταν ακούει και διαβάζει τα σκληρά κατηγορώ εναντίον του. Μιλώντας από τη δική μου εμπειρία, είμαι βέβαιος πως ο Νίκος δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα.
Στην πολιτική δεν πρέπει να λέμε ποτέ τη λέξη… ποτέ. Παρ’ όλα αυτά, είμαι βέβαιος πως ο Γιώργος Παπανδρέου -όπως και ο Κώστας Καραμανλής- όχι μόνο έκλεισε τον κύκλο του στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά θα φύγει και από την Ελλάδα. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έπαψε ποτέ να είναι πολίτης του κόσμου και, τώρα, θα έχει την ευκαιρία να απελευθερωθεί και να δείξει τον πραγματικό του εαυτό.
Τα τελευταία δύο χρόνια δέχθηκα χωρίς καμία διαμαρτυρία την πολεμική των συνεργατών του που, δυστυχώς, ήταν εγκεκριμένη από τον ίδιο. Λάμβανα τα μηνύματα, αλλά δεν άλλαξα τον τρόπο με τον οποίο έκανα την εργασία μου. Σίγουρα δεν του χρωστώ τίποτα, αν και η πολεμική πιστεύω ότι με έκανε ακόμα πιο προσεκτικό και πιο ακριβή στο πολύ δύσκολο οικονομικό ρεπορτάζ. Αυτός είναι που χρωστά την εξήγηση. Και αυτή η εξήγηση-απολογία αφορά το κάλεσμά του προς τους Ελληνοκύπριους να αυτοκτονήσουν,αλλά και τη συζήτησή του με τον τότε Αμερικανό πρέσβη Τόμας Μίλερ, για το πώς θα επιβληθεί το φιλοτουρκικό σχέδιο. Και αυτή η εξήγηση θα είναι καλοδεχούμενη, όποτε αποφασίσει να την δώσει…
Είμαι βέβαιος πως θα λυτρωθεί…
Follow on twitter: @mignatiou


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *