iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Παύθηκε ο Δήμαρχος ΙθάκηςΣύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών, υπογράφηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, η παύση από τα καθήκοντά του, του δήμαρχου Ιθάκης, Γιάννη Κασσιανού, λόγω δημοσίου συμφέροντος. 
Ο κ. Κασσιάνος κατηγορείται για χρέη προς το δημόσιο, ψευδή υπεύθυνη δήλωση, άρνηση δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, παράβαση καθήκοντος και πολλά άλλα.

Τώρα αναμένεται η απόφαση της παύσης να αποσταλεί στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Μανώλη Αγγελάκα, στη συνέχεια, για δημοσίευση και κοινοποίηση στον Δήμαρχο Ιθάκης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών blogs ένας διαρκής πόλεμος έχει ξεσπάσει από το 2010 ανάμεσα στον νυν δήμαρχο Ιθάκης Γιάννη Κασσιανό και σε πρώην δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.
Στην υπόθεση φαίρεται να εμπλέκεται και η αδερφή του Δημάρχου, Νίκη Κασσιανού Παναγιωτοπούλου την οποία την όρισε αντιδήμαρχο και στην συνέχεια πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Η αδερφή του κ. Κασσιάνου φέρεται να διατηρεί και κρυφό (ανώνυμο) blog που φιλοξενούσε επιθετικά άρθρα και κρυφές πληροφορίες χωρίς όμως να αποκαλύπτεται η ταυτότητα του γράφοντα ή του ιδιοκτήτου.

Αντίπαλλοι στην υπόθεση είναι πρώην δήμαρχοι μαζί με τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Σκληρό, και τον πρώην πρόεδρο του κατά τον Κασσιανό, «αμαρτωλού» «Φήμιου» (Πολιτιστική Επιχείρηση), Αλέξανδρο Ταφλαμπά, επιδίδονται σε έναν ανελέητο πόλεμο μέσα από εφημερίδες, ιστοσελίδες και κρυφά blogs που διατηρούν πολλοί από τους εμπλεκόμενους.

Όλα αυτά συμβαίνουν παράλληλα με τον έλεγχο του «Φήμιου» από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης Ηπείρου, υπόθεση στην οποία εμπλέκονται τόσο ο κ. Ταφλαμπάς όσο και οι πρώην δήμαρχοι, κατά τη διάρκεια της θητείας των οποίων συνέβησαν οι παρατυπίες, αλλά και την ποινική δίωξη του εναντίον του δημάρχου από την Εισαγγελία Κεφαλονιάς και την παραπομπή του, με το αίτημα της απόλυσης, από τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή και την περιφέρεια, για χρέη προς το δημόσιο, ψευδή υπεύθυνη δήλωση, άρνηση δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, παράβαση καθήκοντος και πολλά άλλα.

Ο δήμαρχος φαίρεται να όρισε, , δικηγόρο του δήμου για να υπερασπιστεί τις δικές του υποθέσεις, σε ότι είχε να κάνει με τα χρέη προς το δημόσιο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα όταν σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο αντέδρασε και ανέφερε το όνομα του δικηγόρου στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος άρπαξε τα πρακτικά και διέγραψε την καταγραφή μόνος του ενώ αφαιρέθηκε και από το κανάλι που διατηρεί ο δήμος το επίμαχο video του δημοτικού συμβουλίου.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο κ. Κασσιάνος έχει καταθέσει μήνυση ενταντίον του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης για παράβαση καθήκοντος σχετικά με καταγγελίες που ο ίδιος έχει καταθέσει και όπως υποστηρίζει υπήρξε αδικαιολόγητη καθυστέρηση αι ολιγορία.

http://www.myota.gr/, 3/8/2013

Πάρτι στο παγκάκι

Από τη ΝΙΝΕΤΤΑ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ

Ο ελληνικός λαός _λένε_ στις δεκαετίες του '50 και του '60 ήταν ο ολιγαρκέστερος από όλους τους λαούς του πολιτισμένου κόσμου. Και η θρυλική αυτή λιτότητά του δεν αφορούσε μόνο την τροφή. Ετσι ήταν σε όλα. Δεν απαιτούσε τίποτα, δεν διαμαρτυρόταν, προσπαθούσε να τα βολέψει σιωπηρά με πείσμα και αξιοπρέπεια.

Τα χρόνια όμως πέρασαν και ο ελληνικός λαός έμαθε να ζει και με περισσότερα. Ωστόσο, στα κύτταρά του κούρνιαζε η μνήμη του λιτοδίαιτου προγόνου του που επιβίωνε χωρίς να διεκδικεί τίποτα. Ζούσε με την προσμονή μιας καλύτερης μέρας, όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα. Και βολευόταν με τα ελάχιστα. Μάρτυρας, μια εικόνα από το Χαλάνδρι. Είναι σαββατόβραδο, οι καφετέριες και τα μπαρ γεμάτα κόσμο. Στον πεζόδρομο δύο καθωσπρέπει ζευγάρια έχουν βγει βόλτα και τρώνε σουβλάκια καθισμένα στο παγκάκι. Και δεν είναι οι μόνοι. Πιτσιρικάδες από νωρίς παίρνουν θέση στα σκαλάκια της πλατείας και στα πεζούλια της εκκλησίας. Οι περισσότεροι χωρίς καν αναψυκτικό στο χέρι. Οι μεγαλύτεροι απολαμβάνουν έναν καφέ ή ένα ποτό στα μπαρ και στα καφενεία. Κόστος για τον καθένα, κάτω των πέντε ευρώ.

Εχοντας αυτή την εικόνα κατά νου και καθώς έχω κολλήσει στην κίνηση της Κηφισίας, ακούω από το ραδιοφωνάκι το διάγγελμα του πρωθυπουργού σε παν-καναλική, παν-ραδιοφωνική μετάδοση. «Λες να 'φυγε η τρόικα;» ξεπηδάει ο ευσεβής πόθος από μέσα μου, γιατί η φωνή του πρωθυπουργού φέρνει έναν αέρα νίκης. Τον φαντάστηκα διά μιας κάθιδρο να μπαίνει στο Καλλιμάρμαρο και να φωνάζει «νενικήκαμεν». «Τα κατάφερα» έλεγε. Δεν ήθελα να ακούσω τίποτα άλλο. Μου αρκούσε ότι τα κατάφερε ο Τρελαντώνης και τους κυνήγησε ώς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. «Αγωνίστηκα κι έπεισα την τρόικα να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13%» είπε και με προσγείωσε. Οποία παραδοχή της ήττας και της υποτέλειας. «Αγωνίστηκε», «τους έπεισε», «μείωσε». Τι ακριβώς;

Η σκέψη μου ξαναγύρισε σ' εκείνο το σαββατόβραδο και είδα (στο όνειρό μου φυσικά) τους δύο μεσήλικες να παίρνουν τις γυναίκες τους από το παγκάκι και να τις πηγαίνουν σε ένα από τα σικ εστιατόρια της περιοχής. Πήραν τους δρόμους για να τα βρουν. Ολα κλειστά. Ξηλωμένες ταμπέλες, καλώδια να κρέμονται από τις οροφές, αβυσσαλέο σκοτάδι εντός. Για ποια εστίαση μας μιλούσε ο πρωθυπουργός; Η ανεργία, η ανασφάλεια και η μείωση του μισθού κατά 40% και 50%, μέσα σε μία τριετία, σάρωσε τα πάντα. Η αγορά προσαρμόστηκε στα διαθέσιμα ψιλά που είχε ο καθείς για την έξοδό του. Γέμισε μπαρ η γειτονιά και καφενεία.

Με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν γυρνάει ο χρόνος στο 2009. «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», που έλεγε και ο Ανδρέας. Τώρα, κι εμείς προσαρμοστήκαμε. Μάθαμε πως με μια κιθάρα και δυο μπίρες γίνεται ακόμη και πάρτι στο παγκάκι.

ninettakontraru@gmail.com

Η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε άκυρη την οικοδομική άδεια ανέγερσης του εμπορικού κέντρου, μια δεκαετία μετά την έναρξη της δικαστικής διαμάχης για το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης


Το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε άκυρη την οικοδομική άδεια ανέγερσης του εμπορικού κέντρου "The Mall Athens" στο Μαρούσι Αττικής.

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας, μετά από μια δικαστική διαδρομή μιας δεκαετίας και πλέον, καθώς η υπόθεση απασχόλησε και το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με μεγάλη πλειοψηφία έκριναν ότι ο Ν. 3207/2003 που επέτρεψε την κατασκευή του μεγαλύτερου στην νοτιοανατολική Ευρώπη εμπορικού κέντρου 75.000 τετραγωνικών μέτρων, δεν είναι νόμιμος, καθώς δεν προηγήθηκε -όπως απαιτεί το Σύνταγμα- η έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης. Με τον επίμαχο νόμο 3207/2003 χορηγήθηκε οικοδομική άδεια ανέγερσης του The Mall, ιδιοκτησίας της εταιρείας Lamda Development, του Ομίλου Λατση. Όμως κάτοικοι του Αμαρουσίου προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και ζητούσαν την ακύρωση της οικοδομικής άδειας κατασκευής του εν λόγω εμπορικού κέντρου.

Οι δικαστές, έκριναν ότι ο επίμαχος νόμος είναι αντισυνταγματικός, κρίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν διοικητικές πραξεις όπως η εκδοση οικοδομικης αδειας να θεσπιζονται με νομο, γιατί ετσι φαλκιδευεται το δικαιωμα των πολιτων για δικαστική προστασία. Έκλεισε έτσι, με δικαίωση των κατοίκων, ο δικαστικός μαραθώνιος στη διάρκεια του οποίου έγινε κουρελόχαρτο το Σύνταγμα.

Αναλυτικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας δέχθηκαν ότι μπορεί η διοίκηση (αρμόδιοι υπουργοί) με νόμο να χορηγει οικοδομικη αδεια (κατι αναλογο ειχε γινει και με την υπόθεση της εκτροπής του Αχελώου στο Θεσσαλικό κάμπο), ωστόσο εκριναν οτι σε αυτή την περιπτωση πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο των συνταγματικών επιταγών (άρθρο 24 του Συντάγματος) και με τις προδιαγραφές που θα τηρούνταν εάν γίνονταν με διοικητική πράξη, δηλαδή με υπουργική απόφαση.

Κατόπιν αυτών κρίθηκε ότι η οικοδομική άδεια για την κατασκευή του επίμαχου εμπορικοί κέντρου είναι άκυρη γιατί δεν συντάχθηκε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και οι πολεοδομικές ρυθμίσεις έγιναν με μελέτη που δεν ήταν επαρκής και αιτιολογημένη.

Ωστόσο, δικαστικοί κύκλοι σημείωναν, ότι παρ΄όλα αυτά υπάρχει νομική «λύση», προκειμένου να αποφευχθούν τα «δυσάρεστα», όπως είναι η κατεδάφιση του αυθαίρετου εμπορικού κέντρου. Η «λύση» είναι να συνταχθεί εκ των υστέρων η μελέτη περιβαλλοντικών ορών, έτσι ώστε να θεραπευτεί η νομική αδυναμία που προέκυψε. Μάλιστα, οι δικαστικοί κύκλοι, επικαλούνται σχετική απόφαση του Δικαστηριου Ευρωπαικων Κοινοτητων που επιτρέπει παρόμοιες λύσεις.


Η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλεια του ΣτΕ αναμένεται με το νέο δικαστικό έτος που αρχίζει 17 Σεπτεμβρίου 2013.

Πηγή: ΑΜΠΕ
left.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Θα κατεδαφιστεί δηλαδή τώρα; Θα εφαρμοστεί η νομιμότητα πάραυτα;

Τέσσερις συλλήψεις για χρέη προς το δημόσιο

ΣΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΚΑΙ ΚΗΦΙΣΙΑ

Συνελήφθησαν το τελευταίο τριήμερο, σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, τέσσερις άντρες για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.


Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
Στο Χαλάνδρι, 38χρονος διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή Φ.Π.Α και εργατικών και εργοδοτικών εισφορών Ι.Κ.Α. συνολικού ύψους 1.580.316,66 ευρώ.
Στα Βριλήσσια, 42χρονος διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 168.235,18 ευρώ.
Στην Κηφισιά, δύο άτομα, ηλικίας 63 και 31 ετών, πρόεδρος και αντιπρόεδρος ανώνυμης εταιρείας αντίστοιχα, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 156.871,32 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

Παγκοσμιοποίηση ή Ιμπεριαλισμός;

 Δημοσιεύεται στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (4/8/2013)

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μια σοβαρή παράπλευρη συνέπεια της κατάρρευσης του «υπαρκτού» και της ουσιαστικής ενσωμάτωσης των μητροπολιτικών κομουνιστικών κομμάτων στο διεθνοποιημένο καπιταλιστικό σύστημα είναι η παράλληλη καθίζηση του Μαρξιστικού προτάγματος. Έτσι, οι «Μαρξιστές» αυτοί, αντί να παραμένουν πιστοί στη Μαρξιστική μέθοδο που ορίζει την ορθοδοξία, και όχι στα «δόγματα», όπως υποστήριζε η εκχυδαϊσμένη Μαρξιστική εκδοχή, έχουν επιστρέψει, εκτός από ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις Μαρξιστών στο εξωτερικό, στα κιτάπια των αρχών του 20ου αιώνα για να ερμηνεύσουν το νέο συστημικό φαινόμενο της εποχής μας: την παγκοσμιοποίηση. Το αποτέλεσμα δεν είναι απλά η διατύπωση εντελώς λανθασμένων και ασχέτων με τη σημερινή πραγματικότητα θεωρητικών θέσεων, αλλά, ακόμη χειρότερα, η διατύπωση πολιτικών συμπερασμάτων που συμβάλλουν στην οικονομική καταστροφή λαών στην περιφέρεια του συστήματος, όπως ο Ελληνικός, αλλά και στη φυσική εξόντωση κάθε αντιστεκόμενου λαού στη διαδικασία της πλήρους ενσωμάτωσής του στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση (Ιράκ, Λιβύη, Συρία κ.λπ.).

Έτσι, αντί οι σύγχρονοι «Μαρξιστές» να αντιληφθούν ότι ο πρωταρχικός εχθρός των λαϊκών στρωμάτων που συνθλίβονται είναι η υπερεθνική ελίτ που διαχειρίζεται την παγκοσμιοποίηση, σε αγαστή σύμπνοια με τις ντόπιες ελίτ και τις κοινοβουλευτικές χούντες που έχουν εγκαταστήσει στη περιφέρεια, ασχολούνται αποπροσανατολιστικά με τον δήθεν «φασιστικό κίνδυνο» από τις καρικατούρες νεοναζιστικών κομμάτων και οργανώσεων και όχι με τον πραγματικό φασιστικό κίνδυνο από την παγκοσμιοποίηση! Άλλοι, πάλι, δεν βλέπουν ότι ο πρωταρχικός αγώνας σήμερα είναι εθνικοαπελευθερωτικός, ώστε να σπάσουν οι πολυποίκιλοι δεσμοί που δένουν τους λαούς στη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) —την οποία καθιερώνει η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και οι συναφείς Κοινοβουλευτικές Χούντες— για να τεθούν οι βάσεις για αντισυστημικό αγώνα. Αντίθετα, περιμένουν τη …σοσιαλιστική επανάσταση, υπονομεύοντας κάθε προσπάθεια για παλλαϊκό μέτωπο και αντικειμενικά βοηθώντας την ολοκλήρωση της σημερινής καταστροφής.

Αν, επομένως, αύριο ξεσπάσει μια πιθανή γενικευμένη σύρραξη που μπορεί να πάρει τη μορφή ακόμη και παγκόσμιου πολέμου, δεν είναι απίθανο να δούμε τους «Μαρξιστές» αυτούς, που με την ασχετοσύνη τους (στη καλύτερη περίπτωση) προδίδουν το πνεύμα του Μαρξισμού, να μιλούν για ενδο-ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και να τηρούν «ίσες αποστάσεις» σε σχέση με τον καθοριστικό για το μέλλον των λαών αγώνα. Δηλαδή, τον αγώνα μεταξύ των εθνών που είναι ενσωματωμένα στην ΝΔΤ (ΕΕ, ΝΑFTA, Ιαπωνία, κ.λπ.) και αυτών που αντιστέκονται στην παγκοσμιοποίηση, όπως ο Ρωσικός λαός μαζί με το μη ενσωματωμένο στην παγκοσμιοποίηση τμήμα της ηγεσίας του, η Ευρασιατική Ένωση που προωθεί το ίδιο τμήμα της Ρωσικής ηγεσίας, οι αντιστεκόμενοι λαοί στη Μέση Ανατολή (Συρία, Ιράν κ.λπ.) καθώς και οι αντίστοιχοι λαοί στη Λατιν. Αμερική (Βενεζουέλα, Βολιβία, Κούβα κ.α.).

Όλοι αυτοί οι «Μαρξιστές», ενώ αρχικά μιλούσαν για το «ιδεολόγημα» της παγκοσμιοποίησης ή για χίμαιρα, στη συνέχεια ανακάλυψαν το… τέλος της παγκοσμιοποίησης, με Μαρξιστές «γκουρού», όπως ο Χομπσμπάουμ, εδώ και 15 χρόνια να διακηρύσσουν το τέλος του νεοφιλελευθερισμού! Στη πραγματικότητα, βέβαια, η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση όχι απλά δεν τέλειωσε αλλά, όπως έδειξε πολύ πρόσφατη συστηματική μελέτη του φαινόμενου που αναφέρει ο Martin Wolf (Financial Times, 16/7/2013) δεν έπαψε να θεριεύει, παρά τη πελώρια χρηματοπιστωτική κρίση που η ίδια δημιούργησε με το άνοιγμα και την απελευθέρωση των αγορών. Έτσι, τόσο οι άμεσες ξένες επενδύσεις όσο και το διεθνές εμπόριο αυξήθηκαν πολύ πιο γρήγορα από το παγκόσμιο προϊόν στη περίοδο μετά το 1990, με τις ξένες επενδύσεις να έχουν αυξηθεί από 9% του παγκόσμιου ΑΕΠ το 1990, σε 33% το 2012, και τις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών από 20% του ΑΕΠ σε 31%. Σήμερα, παρά τη κρίση, τόσο το διεθνές εμπόριο όσο και οι ξένες επενδύσεις είναι σε ιστορικά μεγέθη-ρεκόρ σε σχέση με το παγκόσμιο ΑΕΠ!

Στα επόμενα άρθρα θα δούμε τις πολιτικές και οικονομικές συνέπειες της παγκοσμιοποίησης σε σχέση με τον μύθο των ενδο-ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και τις γεωπολιτικές συνέπειες για τη χώρα μας.Υ.Γ. Όπως συνήθως, τα στελέχη του ηγετικού ρεύματος στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσαν καμιά απάντηση στις κρίσιμες ερωτήσεις που έθεσε το περασμένο άρθρο για το πως συμβιβάζονται οι πολιτικάντικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (του τύπου «θα σας φτιάξουμε και ποτάμια!) με την παραμονή στην ΕΕ και το Ευρώ. Αντίθετα, κάποιοι προτίμησαν τις ανώνυμες, αν όχι λασπολογικές, προσωπικές επιθέσεις. Από την άλλη μεριά, ο αρχηγός του ΕΠΑΜ, μη τολμώντας να θέσει θέμα ταυτόχρονης εξόδου από την ΕΕ και το Ευρώ, θολώνει συνεχώς τα νερά ότι δήθεν έξοδος από το Ευρώ σημαίνει ντε φάκτο και έξοδο από την ΕΕ, λες και δεν υπάρχουν νεοφιλελεύθερες χώρες που είναι στην ΕΕ αλλά όχι και στο Ευρώ! Και αυτό, «ξεχνώντας» ότι είναι η ένταξή μας στην ΕΟΚ/ΕΕ που οδήγησε στη σημερινή καταστροφή με την αποδιάρθρωση της παραγωγικής μας δομής, και όχι απλά η ένταξή μας στην Ευρωζώνη. Είναι, άλλωστε, γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ (της ΕΕ) ότι το «Σχέδιο Β» της Ευρώ-ελίτ περιλαμβάνει την αποπομπή μας από το Ευρώ, αλλά την παραμονή μας στην ΕΕ, όπως ακριβώς υπόσχονται κάποιοι στην Αριστερά μας, αλλά και στην «πατριωτική» Αριστερά ή Δεξιά...
http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2013/2013_08_04.html


http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/
www.periektikidimokratia.org

Ο χρησμός Στουρνάρα προμηνύει νέα σκληρά μέτρα.


assets_LARGE_t_420_54230408_type12128

Όπως είναι ήδη γνωστό, σε συνέντευξή του προς το πρακτορείο Reuters ο κ. Στουρνάρας δήλωσε, μεταξύ των άλλων το εξής: «Δεν βλέπω κάποιον οικονομικό κίνδυνο. Είναι πολιτικός ο κίνδυνος και συνδέεται με την κόπωση των βουλευτών».
Για ποια κόπωση βουλευτών μιλάει ο κ. Στουρνάρας, αφού, όπως διαβεβαιώνουν τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Σαμαράς, νέα μέτρα δεν πρόκειται να ληφθούν, ώστε να αναγκαστούν να ψηφίσουν οι βουλευτές; Υποτίθεται λοιπόν πως ό,τι σκληρό μέτρο ήταν να ψηφίσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές το έχουν ήδη ψηφίσει. Άρα γιατί να υπάρξει στο εξής κόπωση;
Με τον χρησμό αυτό, πιθανολογούμε πως ο κ. Στουρνάρας μας προϊδεάζει για νέα σκληρότερα μέτρα που θα αναγκαστούν και πάλι να ψηφίσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές.
Η δήλωση όμως αυτή έχει και μια δεύτερη ανάγνωση. Ότι το μνημόνιο έχει αποτύχει σε τέτοια έκταση και ότι θα έρθουν προς ψήφιση τέτοια νέα σκληρότερα μέτρα, ώστε γίνεται προσπάθεια να μετατεθούν από τώρα οι ευθύνες στους πολιτικά κουρασμένους βουλευτές. Ας το προσέξουν λίγο αυτό οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γιατί μπορεί πολύ σύντομα να βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα. 

Πέτρος Χασάπης
http://www.olympia.gr/, 31/7/2013

ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ... ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ