Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ ,,,, Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ!!!!

"ΣΙΣΑ" ΤΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΕΚΑΤΕΤΡΑΧΡΟΝΩΝΚαταστρέφουν μια γενιά με τη «Σίσα», όπως ακριβώς έγινε στην Αργεντινή με το «Πάκο»http://resaltomag.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html

Ο κύριος Στουρνάρας είχε πεί ότι δε γίναμε ακόμη Αργεντινή. Με τις προσπάθειες τους όμως κοινωνικά τουλάχιστον έχουμε γίνει:
Σοκαριστική ήταν η τοποθέτηση της κυρίας Κατερίνας Μάτσα, εκπροσώπου του «18 ΑΝΩ» η οποία μίλησε στη Βουλή για 14χρονους χρήστες σκληρών ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, η κυρία Μάτσα είπε:

«Κυκλοφορούν νέες επικίνδυνες ουσίες όπως το «Σίσα» που αποτελείται από αμφεταμίνες και υγρά μπαταρίας... και λαμβάνεται από παιδιά 14 ετών! Η χρήση αυξάνεται διαρκώς, η ηλικία των χρηστών πέφτει και εξαπλώνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου. Η κατάσταση είναι σοβαρή».

Τι είναι το «Σίσα» το οποίο χαρακτηρίζεται σήμερα ως το ναρκωτικό της κρίσης καθώς είναι ένα παρασκεύασμα χαμηλού κόστους που απευθύνεται σε νέους χωρίς οικονομικές δυνατότητες και καταναλώνεται κυρίως σε υποβαθμισμένες γειτονιές της πρωτεύουσας;

Πρόκειται για «φτηνό» ναρκωτικό και εύκολο στη χρήση με μεγάλη διεγερτική επίδραση, που μπορεί να κρατήσει το χρήστη έως και τρία 24ωρα άγρυπνο. Απώλεια βάρους, επιθετικότητα, έντονη διάθεση σεξουαλικότητας είναι μερικές ακόμη από τις παρενέργειες του «Σίσα». Το ναρκωτικό που αναφέρεται στις πιάτσες σαν «η κόκα των φτωχών» πωλείται στην τιμή των 2-3 ευρώ για κάθε δόση, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι χρήστες να στρέφονται σε αυτό, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Το «Σίσα» είναι ένας τύπος κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, που παρασκευάζεται με την ανάμειξη διεγερτικών ουσιών με πολύ τοξικές ουσίες, όπως αιθανόλη, αιθυλική αλκοόλη, ακόμα και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων ή χλωρίνη!

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι παρενέργειες καθιστούν τη «σίσα» εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία ενώ δεν λείπουν και οι... συσχετισμοί της χρήσης με την αύξηση των κρουσμάτων HIV.

Αν και δεν μπορεί να τεκμηριωθεί ευθεία συσχέτιση, πιθανολογείται ότι η έντονη σεξουαλική διέγερση που προκαλεί το ναρκωτικό, σε συνδυασμό με τη μείωση των αναστολών, οδηγούν σε μείωση των απαραίτητων προφυλάξεων από τον ιό του ΗΙV.

«Δεν μπορείς να κοιμηθείς, να φας, διαστέλλονται τα μάτια, έχεις λογοδιάρροια». «Διαλύει το μυαλό, βρίζεις, ξεφεύγεις, έχεις μανία να χτυπήσεις και να κλέψεις».
«Είναι φθηνό, είναι επικίνδυνο, ακούγεται ότι φεύγειτο μυαλό». «Κόβει την όρεξη, αυτοκτόνησαν πέντε άτομα, δημιουργεί ψευδαισθήσεις». Αυτές είναι μερικές μόνο από τις περιγραφές χρηστών για την ουσία και τις παρενέργειες που προκαλεί.

Η λέξη «Shisha» προέρχεται από την περσική λέξη «shishe» που σημαίνει γυαλί και είναι ο κοινός όρος για τον ναργιλέ στις αραβικές χώρες.

Εκτός από το «Σίσα», στις πιάτσες της Αθήνας έχει κάνει την εμφάνισή του ακόμα μία φτηνή ουσία, το «Τάι», που δεν είναι τίποτε άλλο από μια παραλλαγή της ταϋλανδέζικης ηρωίνης, με χαμηλή περιεκτικότητα δραστικής ουσίας.

Το «τάι» πωλείται στην τιμή των 5-7 ευρώ η δόση, ενώ η χρήση του γίνεται ενδοφλέβια. Επίσης, τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν στην Ελλάδα και άλλες παραλλαγές ηρωίνης χαμηλής καθαρότητας/περιεκτικότητας (10%-15% και κάτω από 5%, για μεγάλες και μικρές ποσότητες, αντίστοιχα), ενώ έχει παρατηρηθεί και αύξηση της συχνότητας και της ποσότητας χρήσης του οπίου και μειγμάτων οπίου με κατεργασμένη κάνναβη.

ΓΚΑΛΟΠ: «ΖΩΝΕΣ» ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ & ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙ


Μία - πέρα από κάθε πρόβλεψη- αρνητική εικόνα των πολιτών για τη λειτουργία των δήμων αποτυπώνει το πρώτο μέρος* της πανελλαδικής έρευνας σε δείγμα 1011 ατόμων,  που διεξήγαγε από τις 26 έως τις 30 Νοεμβρίου η εταιρεία Opinion Poll** για τηνaftodioikisi.gr και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης.
Συγκεκριμένα, πάνω από 8 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι υπάρχει διαφθορά στους δήμους, ενώ  7 στους 10 θεωρούν ότι υπάρχει αδιαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών. Ως εκ τούτου σχεδόν το ίδιο ποσοστό (71%) από τους ερωτηθέντες λένε «ναι» στο Παρατηρητήριο στο οποίο αντιδρά με σφοδρότητα η ΚΕΔΕ, ενώ πάνω από τους μισούς θεωρούν ότι τα οικονομικά ανοίγματα των δήμων πρέπει να τα καλύπτουν οι ίδιοι και όχι το κράτος.
Αναλυτικά:
Το 83% πιστεύει ότι υπάρχει διαφθορά στους δήμους
Στο ερώτημα: «Κατά καιρούς έχουν γίνει καταγγελίες για διαφθορά στους δήμους. Εσείς τι πιστεύετε»: Το 83% απαντά ότι «πράγματι υπάρχει διαφθορά στους δήμους», έναντι μόλις 7% που υποστηρίζει ότι «αυτές οι καταγγελίες είναι ανυπόστατες», ενώ  1 στους 10 (ποσοστό 10%) δηλώνει «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».

Αδιαφανής η οικονομική διαχείριση λένε 7 στους 10
Λίγο μικρότερο αλλά πάρα πολύ υψηλό είναι το ποσοστό όσων απαντούν αρνητικά στο ερώτημα αν «υπάρχει διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών των δήμων»: Το 69% απαντά «όχι» και μόλις το 15% θεωρεί ότι η διαχείριση των οικονομικών είναι διαφανής, ενώ το 16% είναι στην κατηγορία ΔΓ/ΔΑ


«Ναι» στο Παρατηρητήριο από το 71%
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σχεδόν το ίδιο ποσοστό πολιτών (71%) με αυτούς που θεωρούν ότι η οικονομική διαχείριση των δήμων είναι αδιαφανής, χαρακτηρίζουν το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ για το οποίο υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από την ΚΕΔΕ, «θετική και αναγκαία πρωτοβουλία» και μόλις το 15% μιλά για «απαράδεκτη παρέμβαση στα οικονομικά των δήμων».


Καλύψτε μονοι σας τα οικονομικά ανοίγματα, ζητά το 52%
Ιδιαίτερα υψηλό, τέλος, είναι το ποσοστό και όσων θεωρούν ότι οι «κόκκινοι» δήμοι πρέπει να λύνουν μόνοι τους τα οικονομικά τους προβλήματα και όχι με τη βοήθεια του κράτους. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι στο Μεσοπρόθεσμο προβλέπονται ακόμη και μεγάλες αυξήσεις σε τοπικούς φόρους ή τέλη. Συγκεκριμένα  στο ερώτημα αν «οι δήμοι πρέπει να καλύπτουν τα οικονομικά τους ανοίγματα με δικές τους οικονομικές πρωτοβουλίες ή να τα καλύπτουν με χρήματα από το κράτος και πέρα από τις  υπάρχουσες κρατικές επιχορηγήσεις», το  52%  απαντά ότι «οφείλουν να αντιμετωπίζουν μόνοι τους τα οικονομικά ανοίγματα που δημιουργούν», ενώ ένα «ισχυρό» 36% θεωρεί  ότι «τα ανοίγματα πρέπει να τα καλύπτει το κράτος»

Στο δεύτερο μέρος της έρευνας οι πολίτες απαντούν για το πόσο ικανοποιημένοι είναι από το έργο των δημάρχων στην περιοχή τους, για το ποιος φταίει για τη σημερινή κατάσταση στους δήμους αλλά και για το ρόλο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

*Το πρώτο μέρος της δημοσκοπικής έρευνας του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΙΝΣΤΟΥΤΟΥΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και της AFTODIOIKISI.GRγια τη διαφάνεια και τα οικονομικά στους δήμους (αρχείο .ppt).

http://www.aftodioikisi.gr/, 2/12/2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ» ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.

Καλοφάγωτα…
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα, Σάββατο, 1η Δεκέμβρη, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, η 1η διανομή τροφίμων από την πρωτοβουλία μας “Μαζί να τα φάμε” στο Χαλάνδρι.
Ούτε η καταρρακτώδης κατά διαστήματα νεροποντή, ούτε οι δικές μας – από απειρία- αδυναμίες μπόρεσαν να εμποδίσουν εκατοντάδες συμπολίτες μας να ανταποκριθούν στην 1η μας προσπάθεια.
Μοιράστηκαν συνολικά 10.560 kg τροφίμων, ποσότητα που ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες όσων εθελοντικά και αφιλοκερδώς στήριξαν την προσπάθεια.
Αναλυτικά, διανεμήθηκαν 1.668 kg ρύζι καρολίνα, 1.071 kg ρύζι νυχάκι, 936 kg φακές, 783 kg φασόλια, 810 kg ρεβύθια, 560 kg φάβα, 3.200 kg αλεύρι, 550 kg μέλι, 720 kg φέτα, 240 kg γραβιέρα.
Ζητούμε συγγνώμη από όσους λίγους συμπολίτες μας δεν μπόρεσαν τελικά να εξυπηρετηθούν στο σύνολο των παραγγελιών τους μιας και ξεπεράστηκε κάθε αισιόδοξη εκτίμηση για τις απαιτήσεις και τις παραγγελίες.
Πιστεύουμε ότι στην επόμενη διανομή, αξιοποιώντας την εμπειρία αλλά και τις παρατηρήσεις όλων θα γίνουμε καλύτεροι. Ελπίζουμε δε και στην ενεργό συμμετοχή και την βοήθεια όσων σήμερα γνωρίστηκαν με την πρωτοβουλία μας.

“ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ”
Εδώ τελειώνει η ανακοίνωση κι αρχίζουν
Μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίεςκαι με τη λιακάδα…


και με τη βροχή…και με την καταιγίδα …


υπήρχε δουλειά… και κέφι… και όλα πήγαν καλά !!!


και συνεχίζουμε…!

ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ;; ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΟΜΩΣ!

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ...

Λιβύη: Ποιος είναι ο Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι

Γράφει ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος       Ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ Καντάφι είναι ο δεύτερος γιος του Μουαμάρ Καντάφι, ηγέτη της Λιβύης από το 1969 έως ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις