Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ - ΚΟΥΝΗΣΑ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΘΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ!

ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ,

ΔΑΚΤΥΛΟ

Προκαλεί η πριγκίπισσα της φωτοτυπίας.

Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα


Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα....

                     .... και όσους την αποκαλύπτουν  

Μόνο αυτό θα προσθέσουμε στην γνωστή ατάκα του τίτλου, ως σχόλιο στα όσα διαβάζουμε και ακούμε για το θέμα του Νομισματοκοπείου.


“ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ” ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΖΗΤΙΑΝΟΣ; 

Τρίτη 16 Απριλίου, Δήμος Ελευσίνας, Κέντρο Διαλογής και Ανακύκλωσης Υλικών, ένα όχημα τσουλάει και πατά τα πόδια ενός εργάτη ο οποίος δεν ξέρει καλά καλά ποιος είναι το αφεντικό του και παθαίνει πολλαπλά κατάγματα στο αριστερό πόδι ενώ φέρει κακώσεις στο δεξί. Πατέρας 5 ανήλικων παιδιών, μακροχρόνια άνεργος ο ίδιος και η γυναίκα του μπήκε στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς» Εργασίας της Περιφέρειας Αττικής μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Αντίρροπον, με τη ελπίδα να ταΐσει τα παιδιά του.

Το ατύχημα συνέβη ενώ ήταν απλήρωτος μετά από 2 μήνες δουλειάς με τις χειρότερες συνθήκες, χωρίς συντάξιμα ένσημα, χωρίς πληρωμένες άδειες και με μηδαμινά μέτρα προστασίας, μέσα στα σκουπίδια. Η γυναίκα του επίσης απλήρωτη από το προηγούμενο «Κοινωφελές» πρόγραμμα που εργαζόταν. Την ίδια μέρα τους επισκέπτονται στο σπίτι τους ο ιδρυτής της Αντίρροπον και ο Δήμαρχος Ελευσίνας για να τον παρακαλέσουν να μη δηλώσει εργατικό ατύχημα αλλά ότι τον πάτησε αμάξι στο δρόμο εκτός δουλειάς! Πάλι καλά που υπήρχε και ένα σωματείο στο Δήμο να τον ενημερώσει ότι δεν δικαιούται αν κάνει κάτι τέτοιο, ούτε χρήματα για τον καιρό που δε θα μπορούσε να δουλέψει, ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ούτε αποζημίωση σε περίπτωση που του αφήσει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Μα καλά ποιοι άνθρωποι μπορεί να τα ανέχονται όλα αυτά θα αναρωτιέστε; Μόνο οι σύγχρονοι σκλάβοι των (Μη)Κυβερνητικών Οργανώσεων. Έχει και συνέχεια όμως…Τοπική Αυτοδιοίκηση και Αντίρροπον εγγυώνται τότε ότι θα φροντίσουν να το βοηθήσουν να κάνει Πάσχα αυτός και η οικογένεια του. Αφού πηγαινοέρχεται από το Δήμο Ελευσίνας στο Δήμο Μάνδρας για να μάθει από ποιο Κοινωνικό Παντοπωλείο δικαιούται τρόφιμα, λόγω του ότι είχε στο δεύτερο την εντοπιότητά του, καταφέρνει να πάρει κάποια πακέτα μακαρόνια!
Σήμερα 3 μήνες μετά και ενώ το «κοινωφελές» πρόγραμμα συνεχίζεται δεν έχει πληρωθεί ούτε ο ίδιος, ούτε η γυναίκα του, ούτε κάποιος από τους συναδέλφους του. Όταν τον συνάντησα χτες με τις πατερίτσες στην Παραλία Ελευσίνας να ζητά ελεημοσύνη, ένας αξιοπρεπέστατος άνθρωπος μαζί με την 13χρονη κόρη του, για να μπει ένα πιάτο φαί στο σπίτι σάστισα. Όταν μου είπε ότι το κακό ήταν ότι επειδή πριν το Πάσχα δεν είχε αναρρώσει το δεύτερο του πόδι, δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο ώστε να κάνουν Ανάσταση θύμωσα ακόμα περισσότερο.
Μετά κατάλαβα… να πως γίνεται κάποιος ζητιάνος! Είδα σε αυτόν τον άνθρωπο το μέλλον το δικό μου και πολλών άλλων αν δεν κάνουμε κάτι σύντομα.

Από τους διάφορους «φιλάνθρωπους» μόνο εξευτελισμό της αξιοπρέπειας μας έχουμε να περιμένουμε, έτσι μας θέλουν, μας οδηγούν στη ζητιανιά για να μας κάνουν τους καλούς αργότερα πετώντας μας ένα κομμάτι ψωμί από αυτά που ήδη δικαιούμαστε. Το πιο κυνικό της υπόθεσης είναι ότι αυτή η οικογένεια ανήκει στην ομάδα των Ρομά, για τους οποίους υποτίθεται η συγκεκριμένη ΜΚΟ θεωρείται και Εθνικός Παρατηρητής από το Συμβούλιο της Ευρώπης για τα δικαιώματά τους!


http://seisaxthia.wordpress.com

Να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας των δομών των Ν.Π.Δ.Δ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι της τρόικας για κατάργηση Νομικών Προσώπων, των υπηρεσιών που παρέχουν και απόλυση των εργαζομένων σε αυτά, έχουν απασχολήσει τον Σύλλογo Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου από την πρώτη στιγμή.

Τα δημοσιεύματα που έχουν έρθει στο φως το τελευταίο διάστημα έκαναν ευρύτερα γνωστό το θέμα των εξελίξεων που επίκεινται στα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων, δημιουργώντας ανησυχία όχι μόνο σε όσους εργάζονται εκεί, αλλά και στους δημότες που επωφελούνται αυτών των υπηρεσιών.

Η κατάργηση των Ν.Π. του Δήμου μας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σε αυτά. Αφορά περισσότερο τους δημότες, αφού θα πλήξει καίρια τον τρόπο που ζουν και έχουν οργανώσει τη ζωή τους. Η ενδεχόμενη κατάργησή τους σημαίνει και την παύση παροχής των συγκεκριμένων κοινωνικών υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω αυτών, σε πολλές χιλιάδες συμπολιτών μας (ηλικιωμένους, παιδιά και βρέφη, αθλούμενους, ανθρώπους που χρήζουν ιατρικής βοήθειας κλπ.) Θα πλήξει κυρίως τους πιο αδύναμους οικονομικά.

Το Υπουργείο Εσωτερικών με πρόσφατο έγγραφο του ζητά από τον Δήμο να αποσταλλούν τα στοιχεία του προσωπικού των Ν.Π. Η ενημέρωση δεν γίνεται για λόγους "επικαιροποίησης" των στοιχείων, αλλά για να θέσει υπό την απειλή κατάργησης τις θέσεις εργασίας και κατ' επέκταση τις υπηρεσίες που παρέχονται από τις δομές των Ν.Π.Δ.Δ. Αμέσως με επιστολή του Συλλόγου προς την Διοίκηση του Δήμου μας αρ.πρωτ. 06/2005-22.5.2013 ενημερώσαμε ότι πρέπει να αποφευχθεί η αποστολή των σχετικών στοιχείων και για τους κινδύνους που κατά την εκτίμηση μας υπάρχουν.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων συνεκτιμώντας αυτές τις εξελίξεις και αφού είχαν προηγηθεί αναλυτικές συζητήσεις με τους εργαζόμενους σε κάθε Ν.Π. ξεχωριστά, στην τελευταία συνεδρίαση του (στις 22.5), αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει προς την διοίκηση του Δήμου συγκεκριμένη πρόταση για δημιουργία νέου Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών στον οποίο θα προβλέπεται η ενσωμάτωση στις υπηρεσίες του Δήμου, όλων των Ν.Π.Δ.Δ., των δομών και των υπαλλήλων που απασχολούνται σε αυτά. Για τη σχετική πρόταση υιοθέτησε το ήδη διαμορφωμένο σχέδιο που έχουν επεξεργαστεί οι συναδέλφοι μας απο την συντακτική ομάδα της "πρΟΤΑσης".

Επίσης, αποφάσισε την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου την Τετάρτη 29.5 όπου θα συζητηθεί και θα οριστικοποιηθεί η πρόταση για τα Ν.Π. στον νέο Ο.Ε.Υ.

Ταυτόχρονα, το Δ.Σ. θα προχωρήσει στην ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων και των φορέων της πόλης μας και θα επιδιώξουμε την δραστήρια συμπαράστασή τους.

Σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε την συνέχιση της λειτουργίας των δομών των Ν.Π.Δ.Δ. και των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους δημότες καθώς και την κατοχύρωση των θέσεων των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτά.

Δεν μπορούν να υπάρχουν δημόσιες κοινωνικές δομές και παροχές στους δημότες χωρίς εργαζόμενους σε αυτές.

Η κατάργηση, ο περιορισμός ή η αποδυνάμωση τους, θα πλήξει πρώτα από όλα την ήδη τραγικά επιβαρυμένη κοινωνία μας και την συνοχή της.


Για το Δ.Σ. 


Η Πρόεδρος                                                                   Η Γραμματέας

Σοφία Κορωναίου                                                       Μαρία Κουκούμα

Ρεσιτάλ πιάνου της Βάνας Μιμίδου, Δευτέρα 27-5-2013Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο
               Δήμου Χαλανδρίου
          Φιλ. Εταιρείας & Τομπάζη 18, Χαλάνδρι 15232
                       Τηλ. 210 6820464 fax:210 6842840
                               http://.aetopouleio.blogspot.gr
                                      aetopoli@otenet.gr                                                                                                                        
                                                                                     


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέφτει η αυλαία του β΄κύκλου «Μουσικές Συναντήσεις Νέων Καλλιτεχνών», ένα εκπαιδευτικό-πολιτιστικό πρόγραμμα του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου, που σαφή στόχο έχει να στηρίξει τα πρώτα βήματα νέων καλλιτεχνών και την προβολή τους απέναντι στο φιλοθεάμον κοινό.

Τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 θα πραγματοποιηθεί το ρεσιτάλ πιάνου της Βάνας Μιμίδου με έργα Bach, Beethoven, Liszt, Chopin, Χατζιδάκι κ.α.
στην αίθουσα του Αετοπούλειου (Φιλ. Εταιρείας & Τομπάζη 18, Χαλάνδρι τηλ. 210 6820464) και ώρα 8.30 μ.μ.

Η Βάνα Μιμίδου που μας κάνει την τιμή να την απολαύσει το κοινό του Aετοπούλειου, ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου στο Ρέθυμνο. Συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στην Αθήνα, στο "Ελληνικό Ωδείο" (πτυχίο πιάνου) και αργότερα στο ωδείο "Μουσικοί Ορίζοντες" (δίπλωμα πιάνου).  Οι σπουδές της συνεχίστηκαν στο γνωστό Ινστιτούτο Μουσικής Zoltan Kodaly στην Ουγγαρία, με υποτροφία τής ουγγρικής κυβέρνησης και καθηγήτρια την Orsolya Szabo. Έχει ακόμα παρακολουθήσει σεμινάρια Μουσικής Εκτέλεσης σε Ιταλία και Αυστρία. Αυτό το διάστημα σπουδάζει, παράλληλα, στο τμήμα μουσικών σπουδών τού Πανεπιστημίου Αθηνών. 


Είσοδος Ελεύθερη

Η ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ

ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ                     Αθήνα   24.05.2013
Συγγρού 15-17                                                                   Αρ. Πρωτ:    69         
ΤΚ 117 43 Αθήνα
ΤΗΛ.2132063520                                                 Προς                              
email: attikisynergasia@patt.gov.gr                  Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου
                                                                      κ.Κ. Καράμπελα
                                      
Θέμα: Αίτημα για συζήτηση προ Ημερησίας Διάταξης στη 20η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τρίτη 28.05.2013, σχετικά με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Κύριε Πρόεδρε,
  Επαναφέρουμε το αίτημα που είχαμε καταθέσει 2 μήνες πριν, για να συζητηθεί εκτός Ημερησίας Διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τρίτη 28.05.2013, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ.3 του Κανονισμού του Συμβουλίου, η Κυβερνητική πρόθεση να παραδοθεί η ΕΥΔΑΠ σε ιδιωτικά χέρια.
Με τα Μνημόνια, τα δημόσια αγαθά και μία ακόμη «πλουτοπαραγωγική» πηγή της χώρας μας, το νερό,  μπαίνουν στο στόχαστρο των πολυεθνικών ιδιωτικών συμφερόντων καθώς σχεδιάζεται η ιδιωτικοποίησή τους.
Είμαστε αντιμέτωποι με την επεκτατική ιδεολογία των ¨αγορών¨, μέσα από την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης, μετατρέποντας το νερό και την αποχέτευση σε εμπόρευμα και σε κερδοσκοπικό μηχανισμό.
Η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει η ΕΥΔΑΠ είναι φανερό ότι επηρεάζει καθοριστικά την ζωή του μισού πληθυσμού της χώρας. Το νερό της ΕΥΔΑΠ είναι πολύ καλό σε ποιότητα, ένα από τα καλύτερα σε όλη την Ευρώπη.
Το ερώτημα είναι αν αυτό θα ισχύει σε μια πλήρη ιδιωτικοποίηση καθώς και που θα φτάσουν τα τιμολόγια.
Έχουμε μια συνεχώς αυξανόμενη κερδοφορία της ΕΥΔΑΠ που κάνει παράλογη και εγκληματική την παράδοση της σε ιδιώτες. Με βάση την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία, το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν θα αποφέρει παραπάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή τα σημερινά κέρδη για λιγότερο από 5 χρόνια !! ενώ από την άλλη η αξία των πάγιων στοιχείων της εταιρίας είναι 5 δις ευρώ !! Αθροιστικά το δημόσιο και οι ΟΤΑ της χρωστούν πάνω από 750 εκατ.  ευρώ !!!!
Ήδη το 61% των μετοχών του Δημοσίου έχουν παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ το γνωστό ταμείο όπου πηγαίνουν οι προς «αποκρατικοποίηση» επιχειρήσεις.
Όπου εφαρμόστηκαν οι πολιτικές ιδιωτικοποίησης, οι τιμές εκτοξεύθηκαν στα ύψη, η ποιότητα του νερού χειροτέρεψε, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν οι επενδύσεις που δήθεν περιλάμβαναν τα συμβόλαια, ενώ οι κοινωνικές αντιδράσεις ήτανε τεράστιες.
Τα πρώτο ζήτημα που δημιουργεί η ιδιωτικοποίηση του νερού είναι καταρχάς η ίδια η πρόσβαση σε ένα φυσικό αγαθό, απαραίτητο για τη ζωή. Επιπλέον σε πολλά μέρη του κόσμου (Αυστραλία, Καναδάς, Μαρόκο, Αργεντινή, Νεα Ζηλανδία, Νότια Αφρική) έχουν καταγραφεί και συγκεκριμένα περιστατικά μόλυνσης νερών και ταυτόχρονα αύξησης των τιμολογίων και προβλημάτων στην πρόσβαση μετά την ιδιωτικοποίηση τους.
Πέρα από τα προβλήματα χρέους και αύξησης των τιμολογίων που δημιουργεί η ιδιωτικοποίηση, το ζήτημα είναι και βαθύτατα ιδεολογικό, πολιτικό, ηθικό. Το ζήτημα όμως δεν ξεκινά από την ιδιωτικοποίηση του νερού αλλά από την εμπορευματοποίηση του όταν το κράτος μετοχοποιεί τις δημόσιες υπηρεσίες ύδρευσης, όταν διαχειρίζεται το νερό ως εμπόρευμα και μετατρέπεται σε κερδοσκοπικό μηχανισμό.
Η βασική τάση παγκόσμια είναι η επαναφορά του νερού στους Δήμους, όπου ανήκαν και πριν τις ιδιωτικοποιήσεις στις περισσότερες των περιπτώσεων.  Στη Γαλλία ξεκίνησε η ιστορία με το Παρίσι το 2010 και ακολούθησαν και άλλες πόλεις και κοινότητες (Γκρενόμπλ) που ξαναφέρνουν το νερό σε δημόσια χέρια όταν τελειώνουν τα συμβόλαια με τις εταιρείες. Το ίδιο συμβαίνει στο Βερολίνο και στη Βουδαπέστη που βρίσκονται επίσης στην διαδικασία να ξαναπεράσει το νερό στα χέρια του δημοσίου, στη Βρέστη και το Χερβούργο, επαναδημοτικοποιούνται.
Το 2008 ο δήμος του Παρισιού δεν ανανέωσε τη σύμβαση με τις Veolia και Suez και δημιούργησε τη δημοτική Εταιρία Eau de Paris. Στην Ιταλία, με δημοψήφισμα τον Ιούλιο του 2011, οι πολίτες καταψήφισαν σε ποσοστό 95% την ιδιωτικοποίηση του νερού και την εκμετάλλευση των δικτύων. Η Γερμανία είναι η πιο πρωτοπόρα χώρα στο θέμα αυτό : το σύνολο του τομέα ύδρευσης ανήκει σε δημόσιους φορείς. Ο δήμος του Βερολίνου συντονίζεται με το δήμο του Παρισιού.
Παρά την τάση επανάκτησης της διαχείρισης του νερού από το δημόσιο στην Ευρώπη, σε χώρες που πλήττονται από την κρίση και τα μέτρα λιτότητας, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία κ.λπ., η ιδιωτικοποίηση του νερού είναι άμεσο σχέδιο των κυβερνήσεων με πρόσχημα δήθεν την ανάγκη να μαζέψουν χρήματα. Η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση της χώρας μας, με το ¨επιχείρημα¨ του χρέους υλοποιεί την απαίτηση των επιχειρήσεων και των πολυεθνικών να ιδιοποιηθούν προς όφελος τους ακόμα και τους φυσικούς πόρους.
Οι επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις και η στρεβλή διαχείριση του νερού αναδεικνύουν την ανάγκη προάσπισης της δημόσιας όσο και της ορθής διαχείρισής του.

Βασικοί φυσικοί πόροι ζωής, όπως το νερό και η ενέργεια, είναι αγαθά προσβάσιμα σε όλους και αναπαλλοτρίωτα, μη υποκείμενα σε ιδιωτική εκμετάλλευση με σκοπό το κέρδος.
Συνιστούν ουσιώδεις προϋποθέσεις όχι μόνο παραγωγικής και κοινωνικής ανάπτυξης αλλά, επίσης, διατήρησης της οικολογικής ισορροπίας και άσκησης περιβαλλοντικής προστασίας. Ακριβώς και γι’ αυτούς τους τελευταίους λόγους πρέπει να είναι δημόσιοι.

Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

·                     Να διατρανώσει την απόλυτη αντίθεση του ενάντια στην διαστροφή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και την εφαρμογή τους για το ξεπούλημα του νερού, την πηγή της ζωής, με ψήφισμα, παραστάσεις διαμαρτυρίας και να διοργανώσει κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας του λαού της Αττικής.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού αποτελεί για εμάς casus belli
·                     Να απαιτήσει από την Κυβέρνηση την άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Αττική όπου οι κάτοικοι της θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα εάν θέλουν την ιδιωτικοποίηση του φυσικού αγαθού της ζωής, του νερού. Επισημαίνουμε ότι αντίστοιχη απόφαση για διενέργεια δημοψηφίσματος έλαβε πριν από λίγες ημέρες το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.
·                     Να απαιτήσει την σύσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου Υδάτων για την έγκριση των Διαχειριστικών Σχεδίων για τα υδατικά διαμερίσματα με επικαιροποίηση των στοιχείων τους και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σύστασης τους.


Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ¨ Αττικής Συνεργασίας Όχι στο Μνημόνιο¨
Βαρεμένος Γεώργιος   -   Κυπριανίδου Ερμίνα   -   Τσουκαλάς Δημήτρης  
Ο  Περιφερειακός Σύμβουλος

Καπάταης Χρήστος                

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις