Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

ΣΚΑΣΜΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗ


ΣΚΑΣΜΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗ από psalidoheris

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ

                                                                   Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2012
                                                            Αριθμ. Πρωτ.: 174

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν κατέστη δυνατή, χθες Δευτέρα (13-2-2012), η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.), που στόχο είχε την εκχώρηση των εργοστασίων επεξεργασίας των απορριμμάτων σε ιδιώτες, ελλείψεως απαρτίας και της δυναμικής αντίδρασης εκ μέρους των συνδικαλιστικών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είχαν συγκεντρωθεί και αποκλείσει το αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπου είχε προγραμματισθεί για τις 12.00 το μεσημέρι η συζήτηση, παρά τη μεγάλη παρουσία των δυνάμεων καταστολής, που ήρθαν μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού.
Οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., όπως και εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προχώρησαν και σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού, που σαν Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., είναι ο εκ των βασικών υπερασπιστών της εκχώρησης των εργοστασίων επεξεργασίας των απορριμμάτων στα εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα. Στηρίζει τις επιλογές και την προσπάθεια της κυβέρνησης στην υλοποίηση των έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής (κατασκευή εργοστασίων για την επεξεργασία απορριμμάτων) μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. Πρωτοβουλία, που έρχεται σε συνέχεια της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, την οποία οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον αγώνα τους κατάφεραν επί της ουσίας να ακυρώσουν.

Η εφαρμογή του ΠΕ.Σ.Δ.Α. μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. και η κατασκευή τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων είναι η πρώτη οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια του συστήματος να εκχωρηθεί η αρμοδιότητα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων σε ιδιώτες.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να αποτρέψουν και να ακυρώσουν και, αυτή την παραλλαγή του σχεδίου κατάργησης του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των απολύσεων χιλιάδων εργαζομένων που συνεπάγεται και την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση. Σήμερα, ΤΡΙΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους Συλλόγους προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση, συντονισμός και ενεργοποίηση όλων των συναδέλφων με στόχο την αντίδραση του κλάδου στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, απολύσεων, κατάργησης βασικών δικαιωμάτων, αφαίρεσης πόρων και εκχώρησης αρμοδιοτήτων, ενώ την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 έχει προκηρυχθεί 4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από τις 12.00 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου, για να αντιμετωπισθεί η προσπάθεια κατάργησης βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην ιατροφαρμακευτική  και υγειονομική περίθαλψη. Στη 1.00 το μεσημέρι θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17-Αθήνα) και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας στα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


ΠΗΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ!

"Πείτε του ότι είμαι σε παρατεταμένες διακοπές στη Μύκονο" ήταν η απάντηση μέσω των υφισταμένων του, του Διευθυντή του Αετοπουλείου και ΤΕΩΣ φίλου μου Δημήτρη Καραγιώργου, όταν ζητήσα να τον δω, για να ακούσω από πρώτο χέρι και να κάνω ΕΓΚΥΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ σχετικά με την θέση του για το πόρισμα.
ΜΕΓΑΛΕ ΝΤΡΟΠΗ!
Δεν έχω να σου πω τίποτε άλλο!

ΑΓΓΕΛΟΣ  


ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΌΥ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ

Όπως σας είχαμε από την περασμένη Παρασκευή προβλέψει (http://stinplatia.blogspot.com/2012/02/blog-post_4965.html) το θέατρο της μη έγκρισης του προϋπολογισμού του Αετοπούλειου έληξε εχθές, οπότε και ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε.

Βέβαια υπήρχε ένα προβληματάκι για την διοίκηση Κουράση.

Δεν έφτασαν οι δικοί της σύμβουλοι (διότι η κα Σαμιώτου και η κα Αποσκίτη δεν μάσησαν και ο Θ. βασιλόπουλος καταψηφισε), οπότε αναγκάστηκαν να ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ξανά (... μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου θα μου πείτε) ΚΑΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ Δημήτρη Παπαδόπουλου και της Στέλλας Λήτινα (εκπροσώπου των εργαζομένων η οποία δήλωσε ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ αλλά τον ψηφίζει "για να μπορούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι". )

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΛΟΙΠΟΝ!

Υπέρ του προϋπολογισμού ψήφισαν οι κ.κ. Πούλου, Νόμπελης, Ασημακόπουλος, Αλεβίζου (από την πλειοψηφία), ο Δ. Παπαδόπουλος (Ανδρεόπουλος) και η Σ. Λήτινα.
Κατά ψήφισαν: Η κα Γεραμάνη (ΚΚΕ), Λιερός (Αντίσταση), Κωνσταντοπούλου (Παττακός), Βασιλόπουλος ενώ λευκό ψήφισε η Λίτσα Βελούτσου.

Από την ψηφοφορία αποχώρησαν οι κυρίες Αποσκίτη και Σαμιώτου οι οποίες είχαν γίνει έξαλλες με την συζήτηση του πρώτου θέματος  δηλαδή το περιβόητο πόρισμα της ΕΔΕ για τα ΜΑΪΜΟΥΔΟΤΙΜΟΛΟΓΙΑ, για το οποίο ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΛΕΞΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΑΓΝΩΣΤΗ αφού το Δ.Σ. συνεδρίαζε παρουσία ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΡΙΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ!

Θα επανέλθουμε αργότερα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣΤο Δίκαιο της "Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης" - Για όσους έχουν ακόμη αμφιβολίες για το μέγεθος της καταστροφής...

ΣΥΜΒΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ

 
ΣΕΛ. 29

 
13. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

 
(1) Η παρούσα Σύμβαση και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο.


(2) Τα Μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου
 
(3) Ο Όρος 13(2) εφαρμόζεται προς όφελος του ΕΤΧΣ. Κατά συνέπεια, τίποτε από όσα αναφέρονται στον όρο 13(2) δεν εμποδίζει το ΕΤΧΣ από το να εκκινήσει διαδικασίες αντιδικίας (οι "διαδικασίες") στα δικαστήρια του Επωφελούμενου Κράτους Μέλους ή του εφαρμοστέου δικαίου της παρούσας Σύμβασης και το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος αποδέχεται αμετάκλητα την υπαγωγή στην αρμοδιότητα των ανωτέρω δικαστηρίων. Στο μέτρο που το επιτρέπει ο νόμος, το ΕΤΧΣ θα μπορεί να εκκινήσει παράλληλες διαδικασίες σε περισσότερες από μια από τις ανωτέρω δικαιοδοσίες.
(4) Το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό νόμο.

 ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ. ΜΑΣΚΕΣ! ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΙΚΟ! ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΕΦΤΟΥΝ!http://pantazisnikos.blogspot.com/

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σε κατάληψη του παλιού δημαρχείου και της αίθουσας του Δ.Σ. προέβησαν εχθές το μεσημέρι τα μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Χαλανδρίου.

Οι καταληψίες οργάνωσαν ανοικτή συνέλευση εχθές το απόγευμα με αποτέλεσμα να ανβληθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *