Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΤΗΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ;


Η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου ευχαριστεί όλες και όλους τους εργαζόμενους/ες που με αυτοθυσία αντιμετώπισαν τις συνέπειες της χιονόπτωσης της 8ης Ιανουαρίου.
Ιδιαιτέρως ευχαριστεί τους/τις υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας – Περιβάλλοντος και της Τεχνικής Υπηρεσίας που, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των δύσκολων καιρικών φαινομένων, πρωτοστάτησαν σε αυτήν την προσπάθεια. (https://www.chalandri.gr/uncategorized/47192/)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ:

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14ης ΜΑΗ: ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Χτες 13.01.19 , λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα , πέντε μέλη της "Πρωτοβουλίας 14ης Μάη" , ενώ ευρίσκονταν μπροστά στην έξοδο του σταθμού μετρό "Μέγαρο Μουσικής", κατόπιν υποδείξεων των ιδίων των αστυνομικών οργάνων οι οποίοι είχαν κυκλώσει το Μέγαρο Μουσικής σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων και δεν άφηναν κανένα πολίτη να πλησιάσει και μας οδήγησαν εκεί, μετά από λίγο επανήλθαν και ..μας προσήγαγαν "προληπτικά" στην Γ.Α.Δ.Α. για "εξακρίβωση στοιχείων". Μια ενέργεια ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ, έξω από κάθε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, αφού δεν είχαμε προλάβει να κάνουμε καμία ενέργεια1 Έτσι οι αστυνομικές δυνάμεις- και αυτοί που τους καθοδηγούν- απέκτησαν άλλη μία ιδιότητα: διαβάζουν πλέον και τις σκέψεις μας! το τι ΘΑ κάνουμε..

Μετά από μια τετράωρη παραμονή άνευ λόγου και αιτίας- η εξακρίβωση στοιχείων δεν χρειάζεται πάνω από πεντάλεπτο- μας αφήσαν, όπως και με τον συναγωνιστή Δαμιανό Βασιλειάδη που είχε επίσης συληφθεί και προσαχθεί λίγα μέτρα μακρύτερα από μας. Επίσης, προληπτικά ταλαιπωρούσαν άλλους 14 πολίτες που είχαν συλληφθεί και προσαχθεί , καθύμενοι στο "Καφέ Βενέτη" στο σταθμό μετρό "Μέγαρο Mουσικής".

Οι προληπτικές προσαγωγές δείχνουν το επίπεδο της σημερινής υποβαθμισμένης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Χώρα μας, οδηγούν στην ανάγκη Συσπείρωσης και Αγώνα για την Προάσπισή της.

Ευχαριστούμε για την άμεση κινητοποίηση και συμπαράσταση όλων των συναγωνιστών της "Επιτροπής για τη διενέργεια Δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

-ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
-ο ΛΑΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ
-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ "ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ" Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙEΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

 
Ο φίλος και σύντροφος Γιώργος Παπαγιαννόπουλος (Γιώργος Παπαγιαννόπουλος) αρχιτέκτονας, μέλος του ΠΑΚ και ένας από τους συγγραφείς της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη,  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων Ιταλίας στις αρχές της δεκαετίας του ΄70, συνελήφθη μαζί με τον Δαμιανό Βασιλειάδη και μέλη μιας ομάδας που ήθελαν να εκφράσουν την ανάγκη διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών εχθές έξω από το Μεγαρο Μουσικής πριν την έναρξη της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν τα μισά μέλη της Πρωτοβουλίας 14ης Μάη. Συνολικά κρατήθηκαν περίπου 4 ώρες στην ΓΑΔΑ 20 σύντροφοι, ενώ περίπου για τρεις ώρες τους ειχαν χωρίς κινητά για να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τους "απέξω".

Μέσα στο Μέγαρο, λόγια για επαναδιαμόρφωση συσχετισμών και έξω, η δράση των ασφαλίτικων μηχανισμών.

Είχε προηγηθεί το "σπάσιμο" της απαγόρευσης πολιτικών εκδηλώσεων στο Σύνταγμα κατά την επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ από τα μέλη της Επιτροπής, με αποτέλεσμα να είναι ύποπτοι και - προφανώς - να παρακολουθούνται.
Οπότε τους συνέλαβαν στο .... καφενείο προληπτικά για να μην κάνουν καμία .... κουτουράδα και στο Μέγαρο και χαλάσει η εικόνα.

Μόλις τέλειωσε η ομιλία του πρωθυπουργού οι κρατηθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος ΄μετά την περιπέτειά του έγραψε εχθές το βράδυ στο fb:

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ:
ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ- ΟΛΑ ΚΑΛΑ!
Αλεξοπούλου Ελένη, Βασιλειάδης Δαμιανός, Πανάγος Παναγιώτης, Παπαγιαννόπουλος Γιώργος, Παπαγιαννόπουλος Σπύρος, Παπαπαύλου Γιώργος,
μέλη της "Επιτροπής Δημοψηφίσματος για την Συμφωνία των Πρεσπών"
Ευχαριστούμε όλους και όλες για την ενεργή συμπαράσταση.
Θα γράψω το πρωί.


Γιώργος Παπαγιαννόπουλος


Ο Δαμιανός Βασιλειάδης έγραψε ήδη πιο αναλυτικά στο φαρσομπούκι:

Η προσαγωγή μου στην Γαδά
Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2019


Είχα διαβάσει ότι σήμερα θα γίνει τεράστια συγκέντρωση όλων σχεδόν των εθνομηδενιστών στο Μέγαρο Μουσικής και αποφάσισα να πάω να παρακολουθήσω γνωστούς και μη εξαιρετέους που συνωστίστηκαν στο κτίριο για να ακούσουν να εκθειάζει την «πατριωτική του» στάση για το ξεπούλημα της Μακεδονίας.
Πήγα γύρω στις 5 μμ. και στήθηκα στο απέναντι από την είσοδο του Μεγάρου Μουσικής πεζοδρόμιο. Αστυνομικοί πλήθος με στολές και με πολιτικά.
Αμέσως με περικύκλωσαν μερικοί με στολή και με πολιτικά και μου είπαν να φύγω. Τους λέω δεν φεύγω. Είμαι Έλληνας πολίτης και έχω δικαίωμα να στέκομαι εδώ, την στιγμή που δεν ενοχλώ κανέναν και δεν έχω διαπράξει καμιά αξιόποινη πράξη. Μου ζήτησαν ταυτότητα να ελέγξουν τα στοιχεία μου και πάλι μου είπαν να φύγω και πάλι τους είπα ότι δεν φεύγω, γιατί δεν βρίσκω τον λόγο. Είμαι εδώ και απλώς χαζεύω. Ήρθαν μετά από συνεννόηση με ανωτέρους τρεις άλλοι των Ματ και πάλι μου ζήτησαν ταυτότητα και πάλι προσπάθησαν με το «καλό» να με πείσουν να φύγω, προσπαθώντας κατά κάποιο τρόπο να με τρομοκρατήσουν. Πάλι τους είπα ότι δεν βλέπω τον λόγο να φύγω, γιατί δεν έχω διαπράξει κανένα αδίκημα και τελικά, όταν είδαν και αποείδαν ότι με τις απειλές ότι θα με πάνε στην Γαδά δεν πτοήθηκα, ήρθε ο υπεύθυνος διοικητής για την παρακολούθηση των «υπόπτων», μου ζήτησε την ταυτότητα και μου είπε ότι θα με πάνε στην Γαδά για εξακρίβωση στοιχείων, αφού μου κράτησαν και την ταυτότητα.
Εμένα με έβαλαν σε ένα καινούργιο ΙΧ αυτοκίνητο της αστυνομίας και με συνοδεία δύο αστυνομικών πήγαμε στην Γαδά. Στον ένατο όροφο συνάντησα κάπου είκοσι άτομα, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος και ο αδελφός του. Αυτούς τους πιάσανε στην Καφετέρια, που είναι στην στάση του μετρό και τους έβαλαν σε ένα μικρό πουλμανάκι και τους πήγαν στο ίδιον όροφο για την υποτιθέμενη εξακρίβωση στοιχείων. Κάποιοι ήταν τελείως άσχετοι, που δεν είχαν ιδέα για την εκδήλωση. Στην ουσία ήθελαν προληπτικά να μας κρατήσουν, έως ότου τελείωνε η εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, όπως κι έγινε. Γύρω στις 8 μμ. μας άφησαν να φύγουμε, μετά την υποτιθέμενοι εξακρίβωση των στοιχείων.
Αυτές οι σκηνές και αυτή η μικρή εμπειρία μου θύμισαν περασμένα γεγονότα που ζήσαμε κατά την διάρκεια της χούντας των συνταγματαρχών, όταν λόγω της τότε δράσης μου, ως στέλεχος του ΠΑΚ μου αφαίρεσε η δικτατορία την ελληνική ιθαγένεια. Τώρα ως Μακεδόνα από την Φλώρινα θέλουν να μου στερήσουν την πατρίδα μου, προσπαθώντας παντί τρόπω να ξεπουλήσει η για πρώτη και τελευταία φορά αριστερά την Μακεδονία στους Σκοπιανούς.
Αυτό το έγκλημα και τυχόν τα άλλα που προγραμματίζουν κατ’ εντολή των εξωθεσμικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας, δεν θα τους το επιτρέψουμε

Δαμιανός Βασιλειάδης
Εκπαιδευτικός, συγγραφέας


Όπως έγραψε και ο γνωστός στον αναγνώστη μας από τα άρθρα του Γρηγόρης Κλαφδούχος  για εμάς θα είναι πάντα ζητούμενα:

. Ελευθερία έκφρασης ακόμα και για αυτούς με τους οποίους διαφωνούμε
. Όχι σε αποφάσεις χωρίς κοινωνική νομιμοποίηση,
. Συμβουλιακές σχέσεις θεσμών και κοινωνίας.

Α.Ν.

Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: "ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ, ΜΕΡΚΕΛ και ΤΣΙΠΡΑΣ…""ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ, ΜΕΡΚΕΛ και ΤΣΙΠΡΑΣ…"

«Έχουμε την θέληση, αλλά και την δύναμη, να λέμε όχι στις φυγόκεντρες δυνάμεις, που προτάσσουν την εθνική περιχαράκωση, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό ως απάντηση στις οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης. (Τσίπρας).

"Τονίσαμε τη σημασία που έχει για την περιοχή και για την Ευρώπη η Συμφωνία των Πρεσπών η οποία είναι ένα βήμα μπροστά και νομίζω και μια συμφωνία μοντέλο και για άλλες διαφορές, που αποδεικνύει ότι κοινά αποδεκτές λύσεις - χωρίς την επιβολή του ενός μέρους επί του άλλου- είναι εφικτές" (Τσίπρας).

«Είμαι ευγνώμων προς τον Αλέξη Τσίπρα που εργάστηκε μαζί με τον κ. Ζάεφ για μια λύση στο ονοματολογικό. Με την ονομασία Βόρεια Μακεδονία δημιουργείται σαφήνεια. Γίνεται σαφές πως διαμορφώνονται οι σχέσεις. Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον Έλληνα πρωθυπουργό γιατί από τη λύση δεν θα ωφεληθεί μόνο η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία αλλά όλη η Ευρώπη…..Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της συμφωνίας για το ονοματολογικό και των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Δεν πρόκειται να εμπλακώ στα σχέδιο των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι η λύση του ονοματολογικού θα είναι προς όφελος της Ελλάδας της Β. Μακεδονίας και της Ευρώπης. Θα θέσω στον κ. Μητσοτάκη την υπόθεση όπως σας την παρουσίασα αλλά δε νομίζω ότι θα επηρεάσω.» (Μέρκελ)


-….ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ:

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης της κατάπτυστης «Συμφωνίας των Πρεσπών», κατέφθασε στη χώρα μας, η καγκελάριος Μέρκελ, υψηλός «τοποτηρητής» της «αποικίας χρέους», για να εκφράσει την στήριξή της, τόσο στην Συμφωνία, όσο και στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.

Με την «Συμφωνία των Πρεσπών», πέραν της παραχώρησης στους Σκοπιανούς του ονόματος της Μακεδονίας, που αποτελεί πηγή αλυτρωτισμού, η Ελληνική πλευρά παραχώρησε –αναγνώρισε πέραν κάθε ακραίας επιδίωξης των Σκοπιανών «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική εθνότητα», υπονομεύοντας έτσι μακροπρόθεσμα την ίδια την ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ της Ελλάδας.

«Προκειμένου να μην παραχωρηθούν τα παραπάνω και όσα άλλα ανιστόρητα και επικίνδυνα περιλαμβάνονται στην συμφωνία αυτή, αρμόδιος να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ είναι μόνο ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, και όχι μια παραπαίουσα Κυβέρνηση.

Στο όνομα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την διεξαγωγή ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 44 παρ. 2 του Συντάγματος, για την έγκριση ή ΟΧΙ, της εν λόγω Συμφωνίας» . (από ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας 14ης Μάη»).


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ CINE ΑΡΓΩ / ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019

 
 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ "ΑΡΓΩ"

Μένοντας πιστοί στις αξίες μας και με μοναδικό κριτήριο την προσφορά αξιόλογων δωρεάν κινηματογραφικών βραδιών, με υπερηφάνεια και χαρά σας παρουσιάζουμε το ολοκαίνουργιο πρόγραμμα προβολών του Cine ΑΡΓΩ για την περίοδο Ιανουάριος-Απρίλιος 2019!!
Πιστεύουμε ότι οι επιλογές μας θα ομορφύνουν τις Πέμπτες των φίλων του σινεμά και θα τις ζήσουμε παρέα!


10/1 – Il conformista (1970 – 113) - Αφιέρωμα Bernardo Bertolucci
20:30  «Ο κονφορμίστας»του Bernardo Bertolucci, με τους Jean-Louis TrintignantStefania SandrelliGastone MoschinFosco Giachetti, YvonneSansonEnzo Tarascio
«Ένας αδύναμος Ιταλός γίνεται φασίστας και οργανώνει τη δολοφονία του παλιού του δασκάλου, τώρα πολιτικού αντιφρονούντα.»

24/1 – Άλλος δρόμος δεν υπήρχε (2009 – 87’)
20:30  Την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το σκηνοθέτη Σταύρο Ψυλλάκη!!
«Μαρτυρίες τριών επιζώντων του Δημοκρατικού Στρατού στην Κρήτη, οι οποίοι κρύβονταν για 14 χρόνια μετά τη λήξη του Εμφυλίου.»

7/2 – Deux joursune nuit (2014 – 95)
20:30  «Δύο ημέρες, μία νύχτα»των Jean-Pierre και LuDardenneμε τους Marion CotillardFabrizio Rongione, Catherine Salée
«Η Σάντρα έχει μία εβδομάδα περιθώριο να ανατρέψει την απόφαση των συναδέλφων της να δεχτούν ένα μπόνους 1000€ με αντίτιμο την απόλυσή της.»

21/2 – Lebanon (2009 – 93)
20:30  «Λίβανος», του Samuel Maozμε τους Yoav DonatItay Tiran, Zohar Strauss
«Ένα μοναχικό άρμα μάχης κι ένα σμήνος αλεξιπτωτιστών στέλνονται να ερευνήσουν μία εχθρική πόλη, στον Πρώτο Πόλεμο του Λιβάνου το 1982.»

7/3 – Η τιμή της αγάπης (1984 – 110’) - Αφιέρωμα Ημέρα της Γυναίκας
20:30  της Τώνιας Μαρκετάκη, με τους Τούλα ΣταθοπούλουΆννυ Λούλου, Στρατή Τσοπανέλλη, Σπύρο Αντίοχο, Κώστα Αρζόγλου
«Η κοινωνική καταπίεση των αρχών του 20ού αιώνα μεταμορφώνουν μία γυναίκα σε άβουλο αντικείμενο προς αγορά. Βασισμένο στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη

21/3 – Torremolinos 73 (2003 – 91)
20:30  του Pablo Berger, με τους Javier Cámara, Candela Peña, Juan Diego,  Fernando TejeroMads MikkelsenMalena Alterio, Tina Sainz
«Στην Ισπανία του ‘73, η απελπισία ενός πωλητή εγκυκλοπαιδειών, μετατρέπει με εξαιρετικά κωμικό τρόπο αυτόν και τη γυναίκα του σε αστέρια της βιομηχανίας του πορνό.»

11/4 – Touch of evil (1958 – 95’) -  Αφιέρωμα κλασικό νουάρ
20:30  «Το άγγιγμα του κακού», του Orson Welles με τον ίδιο και τους Charlton Heston, Janet Leigh, Akim Tamiroff, Marlene Dietrich
Zsa Zsa Gabor
«Μία δυνατή ιστορία φόνου, απαγωγής και αστυνομικής διαφθοράς με φόντο τη ζωή μιας πόλης στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό.»