Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Μαξίμου: Αξιοποιείται η δημόσια περιουσία με εμπιστοσύνη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση


Την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές, προωθεί η κυβέρνηση, σε συνέχεια των προγραμματικών της δεσμεύσεων, με κυβερνητικές πηγές να υπογραμμίζουν ότι, «τερματίζεται, έτσι, η αδιαφορία, η απαξίωση και το ξεπούλημα που δρομολογούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και αρχές σε σύμπνοια με κάθε λογής ιδιοτελή συμφέροντα».

 Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι μέχρι σήμερα έχουν παραχωρηθεί στις τοπικές κοινωνίες για ανάπτυξη, αξιοποίηση και απόδοση στους πολίτες, μια σειρά εκτάσεων και εγκαταστάσεων. 

Τονίζουν ότι, επιδεικνύοντας εμπιστοσύνη προς τις αρχές της αυτοδιοίκησης, η κυβέρνηση: – προωθεί την αποκεντρωμένη και δημοκρατική διαχείριση των τοπικών ζητημάτων, – ενισχύει τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης – φέρνει τη λήψη των αποφάσεων εγγύτερα στους πολίτες.
Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνουν τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που έχει λάβει έως σήμερα η κυβέρνηση αναφορικά με παραχωρήσεις και αναπλάσεις δημόσιων χώρων, με στόχο την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και επιδεικνύοντας εμπιστοσύνη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία ενισχύεται.

Λιπάσματα, Κερατσίνι-Δραπετσώνα 

Η αρχή έγινε, όπως υπενθυμίζεται, με την εξαίρεση της έκτασης των Λιπασμάτων από τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ και την απόδοσή της στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ώστε μετά από τις απαραίτητες ενέργειες ανάπλασης οι πολίτες των λαϊκών συνοικιών του Πειραιά να αποκτήσουν πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο.

Πέραμα

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Δήμο Περάματος έχουν ήδη δρομολογήσει μια ολοκληρωμένη χωρική παρέμβαση προκειμένου να βελτιώσουν δραστικά τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών του Περάματος. Σημειώνεται ότι η δέσμη των παρεμβάσεων περιλαμβάνει την κατασκευή ή/και αναβάθμιση του οδικού δικτύου, πρόγραμμα κατάρτισης και επανένταξης για 500 ανέργους, ζεστά γεύματα για όλα τα παιδιά του Δήμου, διάνοιξη δρόμων και έργα υποδομής στο ‘Ανω Πέραμα, επισκευαστικές παρεμβάσεις στο (επί εννέα χρόνια εγκαταλελειμμένο) κολυμβητήριο του Περάματος και απόδοσή του στην τοπική κοινωνία.

Ασύρματος Αγ. Δημητρίου 
Προ δύο εβδομάδων, ικανοποιώντας ένα αίτημα πολλών ετών, η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών παραχώρησαν άνευ ανταλλάγματος στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, την υπολειπόμενη έκταση 32 στρεμμάτων του Ασυρμάτου προκειμένου να αναμορφωθεί και να αξιοποιηθεί από τον δήμο και την τοπική κοινωνία με δημιουργία χώρων άθλησης και πολιτισμού, και διαφύλαξη και επέκταση των χώρων πρασίνου. Φαληρικός Όρμος και Προσφυγικά Λ. Αλεξάνδρας

Η συνέχεια των ενεργειών αξιοποίησης εκ μέρους της κυβέρνησης ήρθε χθες με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, με την παραχώρηση δύο εμβληματικών για την Αθήνα χώρων. – Έκταση 487.393 τ.μ. στον Φαληρικό Όρμο με τα υφιστάμενα κτίσματα και εγκαταστάσεις παραχωρήθηκε από την κυβέρνηση στην Περιφέρεια Αττικής για σαράντα έτη χωρίς αντάλλαγμα προς αξιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση.

Έτσι γίνεται το πρώτο βήμα προκειμένου ο χώρος εγκαταλελειμμένος και οι αθλητικές εγκαταστάσεις που από το 2004 ρημάζουν ή υπολειτουργούν να αναπλαστούν αλλάζοντας την εικόνα ολόκληρης της περιοχής του φαληρικού θαλάσσιου μετώπου. –

Με το ίδιο σ/ν παραχωρούνται, επιτέλους, τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στην Περιφέρεια Αττικής και έτσι δικαιώνεται ένα πολυετές αίτημα των τοπικών κινημάτων. Με την παραχώρηση αυτή θα διαφυλαχθεί και θα αναδειχθεί ο πολύτιμος ιστορικός χαρακτήρας των Προσφυγικών, η ιστορική μνήμη της Αθήνας από

 μια μακρά περίοδο ιστορικών γεγονότων στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν τα προσφυγικά. Παράλληλα, δρομολογείται η αναστήλωση και η αξιοποίησή τους για κοινωνικές και πολιτιστικές χρήσεις, όπως η ίδρυση μουσείου Μικρασιατικής Μνήμης, η στέγαση κοινωνικών οργανώσεων και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, φοιτητών, απόρων και συγγενών ασθενών του παρακείμενου νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».


ΣΧΟΛΙΟ: 

Κάθε μέρα αποδεικνύεται με νέα και πιο ατράνταχτα στοιχεία - παραδείγματα, ότι ο Συμεών ο Α,  ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ, ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΗ για έναν αριστερό (όπως έρχεσαι) πρώην ντουντουκάρχη,  διεκδικητή παλιά των πάντων δωρεάν, να διαπαγματευτεί με το ΤΑΙΠΕΔ την με ανταλλάγματα παραχώρηση (μίσθωση, αγορά)  ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ (ΧΕΥ9) στον δήμο Χαλανδρίου και να μη περιμένει - ΠΙΕΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΟΥΤΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ - την παραχώρηση του χώρου δωρεάν στον δήμο Χαλανδρίου, αίτημα που αν είχε διατυπωθεί και υποστηριχτεί από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου ΣΗΜΕΡΑ θα ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΒΑΤΟ με την πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση και προπαγανδίζει ως σωστή ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ και δύσκολα θα μπορούσε κανείς να μας το αρνηθεί, αφού τα ανάλογα παραδείγματα από άλλους ΟΤΑ που θα μπορούσαμε να χρησιοποιήσουμε υπέρ μας, είναι καθημερινά ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ στην κυβέρνηση.

Ο Συμεών βέβαια βιάστηκε να παίξει τον Σωτήρα στους δημότες. ("κατόπιν προσωπικών ενεργειών μου και συνοδευόμενος από την νονά - Χριστούλη και τον Γερολυμάτο .... μπλα, μπλα, σας σώσαμε").

Βέβαια σήμερα στον μόνο που μπορεί πλέον  να το παίξει Σωτήρας ο Συμεών, είναι ο .... Πιτσιόρλας, ο αρχιτελώνης των Γερμανών.

Έχει πετύχει όμως ο Συμεών, οι Γερμανοί θα τον λένε "καλό παιδί" και θα στείλουν πάλι κανένα γερμανικό συνδικάτο εργαζομένων στον δήμο, να τον τιμήσουν τον Συμεών και να του  δώσουν πάλι δωρεά 164 ευρώ (μείον κρατήσεις) για το κοινωνικό ιατρείο αλληλεγγύης, όταν με το καλό γυρίσουν από τις διακοπές τους οι αλληλέγγηοι και ξανανοίξει (μην αρρωστήσεις, τώρα τον Αύγουστο εσύ, έτσι;)
(Για να έχει και μια "αριστερή χροιά το όλο θέμα στον Συμεων οι Γερμανοί στέλνουν συνδικάτα τους - τον Παναγόπουλο τους ή τον Καλομοίρη τους)
Και βέβαια με αυτά που έκανε - ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΤΟΥ (και ο αγωνιστής Καλομοίρης της ΑΔΕΔΥ)  - κατάφερε να ξεπλύνει την πολιτική του προκατόχου του, μέντορά του Αεικίνητου πρώην δημάρχου Γεωργίου Κουράση, ως συνεπής και γνήσιος αρχηγός της ΚΟΥΡΑΣΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΚΑΠΕTΑΝΙΟ


ΒAΡΙΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ