Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ


Δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε: ΑΡΓΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ και ύποπτοι γίνονται κάποιοι εξ αυτών που τώρα φωνάζουν ενώ σιωπούσαν επί πέντε χρόνια, όταν οι προηγούμενοι (ΠΑΣΟΚΟΝΔ κυβέρνηση με υπουργάρα Εσωτερικών τον Ανάργυρο των Βριλησσίων καιδήμαρχο  Κουράσς) και οι νυν (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και διοίκηση Συμεών) στήνανε αυτό το οποίο σήμερα προσπαθούν να ολοκληρώσουν.

ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ξεφνικά και μάλιστα σε ψηφοδέλτια ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ την αγορά του ΧΕΥ 9 και τις χρήσεις.

Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχουν κάποιοι.

Αλλά αυτοί θα είναι δύο, τρεις, τέσσερις .

 Οι άλλοι 300  - γιατί εχθές έξω από το δημαρχείο ήταν πάνω από 300 άτομα και στο Πάτημα μένουν δεκάδες χιλιάδες  συνδημότες και συμπολίτες μας που δικαιούνται να απολαμβάνουν όσα ΝΟΜΙΜΑ δικαιούνται να έχουν γιατί τα έχουν πληρώσει - δεν είναι ούτε φεουδάρχες, ούτε ενεργούμενα.

Και αυτά που δικαιούνται είναι ακριβώς αυτά που προβλέπονται στον ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, στο σχέδιο με το οποίο εντάχθηκε το Πάτημα και το ΓΠΣ του Χαλανδρίου - ούτε λιγότερα, ούτε περισσότερα.

Εχθές στέλεχος της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που ζυμωθήκαμε λίγο - μου μίλησε "για μικροαστισμό των κατοίκων που τον υποδαυλίζουμε" και αυτό δεν είναι αριστερό.
Σωστά. Δεν είναι.
Δεν το θυμήθηκα τότε να του το πω εκεί όμως, με φώναξαν και οι κάτοικοι για να βάλουμε υπογραφές και διακόψαμε απότομα την ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε.   
Υποδαυλίζουμε λοιπόν τον μικροαστισμό εμείς που συμπαραστεκόμαστε στους κατοίκους για να μην έχουν το αμαξοστάσιο εκεί που ο ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ δεν το επιτρέπει  - άρα οι άνθρωποι έχουν ΔΙΚΙΟ - και δεν τον υποδαυλίζει ο Συμεών που για να μετατρέψει - ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ - τον  αθλητικό χώρο σε .... τένις κλαμπ για να κατέβει στο ψηφοδέλτιό του ο ... δικός μας, είπε στους κατοίκους ότι απέτρεψε τα κλειστά γυμναστήρια που είναι .... όχληση. 
Ρε αει παρατάτε μας  .... γιατί και το "ό,τιναναι" έχει όρια.

 Οι κάτοικοι του Πατήματος δεν είναι ούτε φεουδάρχες, ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί, ούτε ενεργούμενα της Καρατζά, ούτε ανεύθυνοι που θέλουν να σταματήσουν την λειτουργία της πόλης.
Εκτός κάνα - δυο τριών.

Καναπεδάτοι μικροαστοί είναι, που δεν ασχολούνται με τα κοινά, έρχονται στο Χαλάνδρι για ύπνο, οι περισσότεροι εξ αυτών, δεν παρακολουθούσαν τι γινόταν ολόκληρη της τετραετία και τώρα που πήγαν οι Μαυρογυαλούροι να κάνουν εκλογές, κατάλαβαν τι παίζεται και τρελάθηκαν.
Και ξεσηκώθηκαν. Και ζητούν το αυτονόητο. ΤΟ ΑΥΟΝΟΗΤΟ!

Σαν την μεγάλη πλειοψηφία των Χαλανδραίων δηλαδή.

Ζητούν το αυτονόητο σε αντίθεση με κάποιους που ετοιμάζουν ήδη την ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ, δηλαδή ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ του χώρου της καθαριότητας ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ για να γίνει ΕΝΙΑΙΑ, ΝΟΜΙΜΑ, ΣΩΣΤΑ και ΥΠΟΓΕΙΑ!

ΚΑΛΑ να μου πεις να πάθουν οι πολίτες που δεν είναι πολίτες-  και είναι ιδιώτες - τέσσερα χρόνια και γίνονται πολίτες .... έναν μήνα.

Καλά να πάθουν οι  πολιτικά συναλλασσόμενοι ψηφοφόροι και ψηφίζουν υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους, ακόμα και δημάρχους, που δεν ξέρουν σε ποιο δήμο κατεβαίνουν κάθε φορά.

Τι ακούμε ρε φίλε αυτές τις μέρες ...

"Δεν έχει σημασία βρε, καλό παιδί νάναι" σου λέει και "...μια καρέκλα να βρει για τον επιδέξιο κώλο του που έχει συνηθίσει σε μεταξωτά βρακιά. Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Αθήνα, Πάτρα, Μπάρι, Πρίντεζι ....  τι σημασία έχει .... "

Και στα ψηφοδέλτια; "Φέρτε όποιον να ΄ναι από όπου να΄ναι. Και που δεν τον ξέρουν οι ιθαγενείς τι πειράζει. ΘΑ ΤΟΝ ΜΑΘΟΥΝ αφού θα τους τον δείξει ο αρχηγός και τον έχει εγκρίνει το σύστημα ... καλός θα είναι."

"Ε και άμα ψήφισε - λιγάκι  - ο άλλος να γίνει εκεί, στον ΧΕΥ η εγκατάσταση, τι να κάνουμε τώρα? Αφού τον θέλει το κόμμα πρέπει να πάμε μαζί του. Θα τον πλύνουμε λιγάκι με το πανίσχυρο ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΜ που έχει μπλε και πράσινους κόκκους και ντάξει,, θα τον ψηφίσουμε χωρίς ενοχές."

Και μετά από τέσσερα χρόνια ξανασχολούμαστε με το τι έκανε στον δήμο. Και αν χρειαστεί τον ξαναπλένουμε. 


Αφού σου λέει μας αγαπάει τώρα. 

Και εκείνο το σχολειό που ξεχάσαν να δηλώσουν στο κτηματολόγιο για τα παιδιά του Πατήματος, δεν είναι τίποτα σοβαρό. Έγινε. Πάει τώρα.  Πού να τρέχεις σε Άρειους Πάγους. Μην γινόμαστε και κακοί με τους συνδημότες μας καταπατητές.
Θα πούμε στους άλλους ότι φταίνε εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται να δώσουν λύση, δεν σπεύδουν να βρουν ένα άλλο χώρο σε συνεργασία με τους μεσίτες που έχουν γεμίσει τα ψηφοδέλτιά μας και έχουν ακίνητα και προτάσεις για όλα τα γούστα, και θα το αφήσουμε τους ανθρώπους που το καταπάτησαν να το χαρούν, που τους το έχουμε βγάλει και από την μύτη. Που δεν είναι να δουν μερικοί κακορίζικοι άνθρωπο να προκόβει ...."

Αυτά τα λέμε και θα τα λέμε και θα τα αναδεικνύουμε εμείς.

Και στο τσουβάλι με τους Μαυρογυαλούρους, τους γραμματιάκηδες και τους οικοπεδοφάγους  ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ - όπως δεν μπήκαμε - τριάντα χρόνια τώρα.

Αλλά ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ να ξέρουν ότι θα είμαστε μαζί τους NO MATTER WHAT, NO MATTER WHO. Και εμείς δεν έχουμε προσωπικές εμμονές.

Ούτε εχθές μπήκαμε σε κανένα τσουβάλι. ΑΛΛΑ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ.

Διότι οι κάτοικοι, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ μας κατανόησαν και δεν μας το ζήτησαν παρά το σχέδιο των γαλαζοπρασινολουλακί ή να μας βάλουν στο τσουβάλι τους ή να μας αποκλείσουν!

ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ αυτό ήταν συγκινητικό για εμάς τους μικρούς του δημοτικού συμβουλίου. Σήμερα είναι από τις μέρες που νιώθω ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ. Έρχεται εκείνη η ώρα που η πολιτική προσφορά σε γεμίζει και ξεχνάς πόσα σου έχει στερήσει.

Κάνοντας την Καρατζά να πανιάσει λιγάκι εχθές το βράδυ οι κάτοικοι τελικά δέχτηκαν ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ για την διατύπωση του αιτήματος σύγκλισης εκτάκτου δημοτικού συμβουλίου και δεν μας ζήτησαν να υποτάξουμε την συνείδησή μας στους πολλούς, που ήταν οι άλλοι.

Εχθές υπογράφηκε από όλους το αίτημα σύγκλισης του δημοτικού συμβουλίου ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ, δηλαδή την μη ανάθεση των μελετών.

Και το δεύτερο ζήτημα - του αιτήματος αλλαγής χρήσης του ΧΕΥ - θα το κουβεντιάσει το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Και εκείνοι που ψήφισαν να γίνει ο ΧΕΥ 9 ΣΜΑ θα πάνε στις εκλογές με αυτό στην καμπούρα τους. Και αφού απολογηθούν στους πολίτες, μετά μπορούν να υλοποιήσουν την δέσμευσή τους ότι θα πάρουν πίσω την ψήφο τους. ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.
Διότι η κωλοτούμπα δεν είναι μόνο, δεν είναι ΚΥΡΙΩΣ, τέχνη των νυν. Είναι και των πρώην. Θα δούμε αν είναι και των επόμενων.

Στις εκλογές πάντως δεν θα πάνε καθαροί και περιποιημένοι, από τις υπογραφές σε ένα χαρτί όπου "Αδελφές και παλικάρια γινόμαστε μαλλιά κουβάρια" για τις χρήσεις.

Ο ΣΥΜΕΩΝ έχει υποχρέωση - ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ - να κλείσει το θέμα των μελετών, να δεσμευτεί ότι ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ.

Να αφήσει αυτά τα αστεία που γράφει στο facebook και να κάνει μια δήλωση ΑΠΟΔΟΧΗΣ της βούλησης της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ, είναι ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
Εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Και αύριο - όποιος και να είναι δήμαρχος - θα είναι δήμαρχος δημοτικού συμβουλίου που θα συγκροτηθεί με απλή αναλογική.

Και δεν θα μπορεί να λειτουργεί έτσι όπως λειτουργεί ο Συμεών ή λειτούργησε στο παρελθόν ο Αεικίνητος Κουράσης.

Θα πρέπει να υλοποιεί αυτό που λέει η πλειοψηφία που θα είναι αποτέλεσμα ΣΥΝΘΕΣΗΣ!

Η ανάθεση των μελετών μέχρι της εκλογές, μετά από την υπογραφή του ΝΟΜΙΜΟΥ αιτήματος σύγκλισης του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την αναίρεση της προηγούμενης απόφασης δεν μπορεί να γίνει. Θα είναι ελεγχόμενη η νομιμότητα της διαδικασίας από την στιγμή που κατατεθεί επίσημα το αίτημά μας στο πρωτόκολλο του δήμου την Δευτέρα.

Οι εμμονές παράγουν εκτρώματα.

Ο Ρούσσος μπορούσε εχθές να είναι μέρος της λύσης, να είναι ακόμα και Η ΛΥΣΗ  και αποφάσισε να είναι το πρόβλημα.

Ο λαός σε λίγο θα μιλήσει. Και θα του δώσει ή δεν θα του δώσει την εντολή να προχωρήσει στις μελέτες. Τώρα ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.

Απλά είναι τα πράγματα.

Συνυπογράψαμε το αίτημα των κατοίκων γιατί είναι αυτό το οποίο είχαμε πει ότι θα κάνουμε.

Και στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ δεν έχουμε θέμα να συνυπογράψουμε με άλλους ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. 
(Δεν διαλέξαμε εμείς τον Κουράση για αρχηγό της αντιπολίτευσης, ούτε με την ψευδομάρτυρα κατήγορό μου ταυτιστήκαμε εχθές,  ξηγημένοι να ΄μαστε).

Όλοι είδαν ότι η Καρατζά επιχείρησε να εμμείνει στην σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με δύο θέμα τα με στόχο να τραβηχτούμε εμείς και να αποκτήσει το άλλοθι που ήθελε για να κάνουν το αίτημα μόνο οι ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ μαζί με τον Κουράση, βεβαίως, βεβαίως.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΕΝΕΒΗΣΑΝ!
ΚΑΙ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ!
ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ!


ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ, Η ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ με στόχο ΤΗΝ ΠΟΛΗ.
 •  Αν βγάλουμε το δεύτερο θέμα υπογράφετε κε Νταβία?
 •  Βεβαίως. Ο λόγος μας είναι συμβόλαιο. Εμείς δεν κάνουμε κωλοτούμπες.
 • ΚΑΡΑΤΖΑ: Μα πάλι δεν φτάνουν οι υπογραφές μας.Τι νόημα έχει? (Αχ. Λούλα ... δεν μάθατε μόνο οι ΚΝΙΤΕΣ συλλογικές διαδικασίες, μη κοιτάς από τα νεούδια, κάποτε και εμείς της νεολαίας ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΑ στο κίνημα μάθαμε, δεν είμασταν παιδιά της εξουσίας σαν τους δικούς σου πράσινους κόκκους, τα νεούδια, τους πρίγκιπες και τα επικοινωνιακά κατασκευάσματα)
 • ΝΤΑΒΙΑΣ: Στο αίτημα για μη ανάθεση των μελετών δεν έχουμε πρόβλημα να συνυπογράψουμε και με τον Κουράση, οπότε φτάνουμε.  Στο δεύτερο, το προεκλογικό, υποκριτικό αίτημα για αλλαγή της χρήσης τώρα, προεκλογικά δεν συνυπογράφουμε με τον Κουράση.
ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΔΥΟ Χ από τους κατοίκους και μπήκαν οι 19 υπογραφές. Χρειάζονταν 14 για την σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου. Συμφωνήθηκε λοιπόν η ΗΔ και προχωρήσαμε.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΛΙΣΕΩΝ, ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ.

Το νέο σκηνικό, το σκηνικό της απλής αναλογικής  θέλει εκείνους που το πιστεύουν για να το υπηρετήσουν.

Α.Ν.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΧΘΕΣ - ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (1)


Η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει ξεκινήσει από τις 26 Μαρτίου, ΕΠΙΣΗΜΑ.

Τα κόμματα - ΟΛΑ - αυτό το αποσιωπούν γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ για τις Ευρωεκλογές.

Εχθές λοιπόν, μεσούσης της ΕΠΙΣΗΜΗΣ προεκλογικής περιόδου, της περιόδου δηλαδή που έχει οριστεί ως η περίοδος επικοινωνίας των αιρετών με τους πολίτες για να τους ενημερώσουν, να απολογήσουν το έργο τους, να τους περιγράψουν τα όσα σκέφτονται για την επόμενη μέρα  και να τους ζητήσουν την εντολή - ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ότι οι εκλογές είναι κάτι δευτερεύον, μπροστά στην απρόσκοπτη συνέχιση του σχεδιασμού μιας - έτσι και αλλιώς - απερχόμενης (με την σημερινή σύνθεση, τουλάχιστον - δεν προκαταλαμβάνω εγώ την λαϊκή ψήφο) διοίκησης, η διοίκηση της κουτοπονηριάς και τελικά της ΑΣΕΒΕΙΑΣ απέναντι στην δημοκρατική διαδικασία,  είχε καλέσει ένα ΔΙΠΛΟ δημοτικό συμβούλιο με 57 θέματα.

Γι΄αυτό ΜΙΛΑΜΕ, γι΄αυτό το συμβούλιο διαβάζεις ό,τι γράφει - ξεδιάντροπα - ο Δήμαρχος της πόλης στο facebook, χρεώνοντας ότι σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο που δεν έγινε - περίπου θα λύνονταν όλα τα θέματα της πόλης.

Το πιο αστείο ήταν ότι κάλεσανε λοιπόν ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ για τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ της προηγούμενης χρονιάς, του 2018.

Μόλις 45 μέρες πριν τις εκλογές. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΦΟΒΟ και άγχος για το τι θα προκύψει τον Μάιο και σπουδή να υπάρξει απόφαση απαλλαγής τσάτρα πάτρα - από αιρετούς αλλά και υπηρεσιακούς ίσως? - δεν ξέρω τι δείχνει.
Τι θα πάθαινε δηλαδή ο δήμος, το δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσει τον απολογισμό .... τον Ιούνιο;

Επειδή όμως είναι πολύ "ξύπνια παιδιά" οι της πλειοψηφίας και ειδικότερα ο δήμαρχος, ενώ οι άλλοι που δεν έχουμε θητεύσει στην μεγάλη της ΚΝΕ σχολή (*) είμαστε μακάκες - έτσι μας έχουν μετρήσει -  επιχείρησε να αξιοποιήσει στο ΕΠΑΚΡΟ τον μικροαστισμό των παραγόντων και το dna της εκλογικής συναλλαγής που κουβαλάει ο .... νεοέλλην  και έχωσε μερικά πολύ ενδιαφέροντα θέματα στην ΗΔ:
 •  Μείωση του μισθώματος σε οικόπεδο που νοικιάζει ο δήμος στον γνωστό πράσινο παράγοντα της πόλεως. (100 χιλιάδε ψήφοι - ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!)
 •  Εκμίσθωση του κυλικείου της ρεματιάς (ψήφοι 20 από αυτόν που θα το πάρει). Λες και δεν μπορεί να γίνει τον Ιούνιο αυτό για τον φεστιβάλ  του Ιουλίου.
 • Ενίσχυση οικονομικά αδυνάτων συνδημοτών (ψηφαλάκια, ψηφαλάκια, ψηφαλάκια).
 •  Διοργάνωση ¨εικαστικής έκθεσης και μουσικής εκδήλωσης. ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ και ενώ ακόμα δεν έχει κληθεί η διαπαραταξιακή να λύσει θέματα διευκόλυνσης της εκλογικής διαδικασίας και των 11 δημοτικών παρατάξεων ..... (ψήφοι 5, μία υποψηφιότητα και τα δικαιώματα των αντιπάλων του ..... στο μίξερ. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ.)
 •  Έγκριση της εκκαθάρισης της ΔΕΠΑΧ. Η απόπειρα να εξαπατηθούν αυτοί που ο Κουράσης ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ, τους φέσωσε μέχρι τα αυτιά και τώρα - Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ - ζήτησε να μπει το θέμα για να πάρουν τα λεφτά τους (παριστάνει ότι νιάζεται) και ο Ρούσσος του παίζει το παιχνιδάκι, αναγράφει το θέμα στην ΗΔ - δεύτερη φορά ήταν εχθές - ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. Γράφει το θέμα στην ΗΔ για τους .... χωριαταρέους.
 • ΕΦΕΡΕ - αν υπάρχει θεός - ΘΕΜΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ! Σαράντα πέντε μέρες πριν τις εκλογές, καθόλου δεν τον νοιάζει να ακούσει τον λαό για τέτοια ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ όπως η οργάνωση της καθαριότητας πριν φτιάξει κανονισμό! Το καπέλωμα, άλλο ένα μάθημα που έμαθαν καλά στην μεγάλη σχολή. ΄΄Έχει χρέος φαίνεται κάπου ΝΑ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ! Δεν εξηγείται αλλιώς.
 •  Έβαλε στην ΗΔ καμιά δεκαριά θέματα διαγραφών οφειλών (ψηφαλάκια), διευθετήσεων σε συμβάσεις με εργολάβους και προμηθειών .......
 •  Κλείσιμο όλων των λιστών συμμετοχής στους βρεφονηπιακούς σταθμούς τώρα. ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΩΣ ΛΙΣΤΕΣ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΩΝ. Λες και δεν μπορούν να κλείσουν οι λίστες αρχές Ιουνίου.
 • Έγκριση κονδυλίων για διαφημιστικές καταχωρήσεις του δήμου. (Ντάξει, ΕΛΕΟΣ, τηρήστε πια τα προσχήματα τουλάχιστον και οι της διοίκησης και οι συνάδελφοι).
 •  Επιλεκτικά επιχορηγήσεις  για τους συλλόγους .... του κόλπου. 
 • Αγορά εισιτηρίων - λέει - για έναν φιλανθρωπικό αγώνα για τους πυρόπληκτους στο ΜΑΤΙ. Άστε το παιδιά, ντάξει. Αρκετά μας σκεφτήκατε τους πυρόπληκτους . Δεν θέμε άλλο.Δώστε στους δικούς σας τα βραβεία που μας έσωσαν και αφήστε μας, τους καμένους.
 •  Εν τω μεταξύ επειδή είναι και πολύ πονηρός κράτησε και άλλο ένα θέμα στην καβάτζα, που δεν το έβαλε στην ΗΔ. Είναι η επικύρωση της απόφασης - που έχει ληφθεί ήδη από την διαπαραταξιακή επιτροπή για αυτό - για το φεστιβάλ της ρεματιάς. (Σκούζει από εχτές ότι "ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ" επειδή φταίνε οι "φεουδάρχες του Πατήματος". ΝΤΡΟΠΗ!
Σε αυτό λοιπόν το συμβούλιο, που δεν ήταν ένα δημοτικό συμβούλιο σε κανονικό χρόνο, αλλά σε προεκλογική περίοδο, η επιτροπή αγώνα του Πατήματος αποφάσισε να έρθει, μαζί με εκατοντάδες κατοίκους,  να θέσει το γνωστό ζήτημα του ΧΕΥ 9.

(Η προσωπική μου γνώμη ήταν ότι δεν χρειαζόταν αφού έχει έρθει η ώρα της ψήφου τους και δεν είχα σκοπό να πάω στο συμβούλιο. Αλλά με πήρανε τηλέφωνο, μου ζήτησαν την συμπαράστασή μας και βέβαια - ΑΦΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ - δεν μπορούσαμε να την αρνηθούμε. Και γι΄αυτό πήγα και στο δημοτικό συμβούλιο και είμαστε εκεί μαζί με τον Αλέξη Καρβούνη για να εκπροσωπείται συλλογικά η παράταξη.  ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΚΑΘΟΛΟΥ σε αυτό το ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ που είχε στήσει η διοίκηση)

Όμως δεν ήταν μόνο οι κάτοικοι του Πατήματος εκεί για να κάνουν "φασαρία".

Διότι στο συμβούλιο μοχλό πίεσης είχε ετοιμάσει και ο Συμεών.
Βέεεβαια!
Είχε φέρει συμβασιούχους της καθαριότητας (έλεος) να στηρίξουν την ανάγκη να γίνει ο χώρος καθαριότητας στον ΧΕΥ 9.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΟΠΟΛΕΜΟΥ!

Μιλήσαμε και με τους συμβασιούχους παρευρισκόμενους. Εσείς τώρα τι θέλετε εδώ; τους είπα.
Κάτοικοι του καταυλισμού στο Νομισματοκοπείο κάποιοι εξ αυτών μου είπαν "Εργαζόμαστε σε άθλιες συνθήκες στο σημερινό αμαξοστάσιο" .

Δεν το σχολίασα. Είχαν δίκιο. Είναι άθλιες οι συνθήκες στο αμαξοστάσιο, στον χώρο ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΣΕ ο δήμαρχος Χαλανδρίου από το ΤΑΙΠΕΔ για αθλητικό χώρο. Αθλητικό χώρο ΣΕ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ ΧΩΡΑΦΙ!
Ειλικρινά ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΝΤΟΥΜΑΤΑ, ΖΟΥΜΕΡΗ, δεν καταλαβαίνω.

- 'Και πρέπει ντε και καλά να γίνει στον ΧΕΥ 9 το αμαξοστάσιο ρε σεις?" ρώτησα τος εργαζόμενους.
"Ε αφού εκεί θέλει ο δήμαρχος...."
Το επιχείρημα ήταν αποστομωτικό!

Τους χαιρέτησα και πήγα πίσω στους κατοίκους του Πατήματος.

Ο Ρούσσος μίλαγε μαζί τους πριν ανέβει πάνω στην αίθουσα.

Δεν πλησίασε κανείς από την αντιπολίτευση.

Όπως θα κατανοήσετε και με την επόμενη ανάρτηση το θέμα - αν είχαμε δήμαρχο και όχι ΣΟΥΛΤΑΝΟ - ήταν του πενταλέπτου.

Διότι το ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΠΑΝΔΗΜΟ ΑΙΤΗΜΑ της πόλης - κατοίκων και αντιπολίτευσης - προς τον ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΤΟΥΣ είναι απλά ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕΛΕΤΕΣ 600 χιλιάδων ευρώ, να μην εφαρμόσει την απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο με 14 ψήφους υπέρ, 14 κατά και διπλή την ψήφο της προέδρου του ΔΣ - για τον ΧΕΥ 9, να αφήσει τον λαό να πάρει τις αποφάσεις του τον Μάη και τον Ιούνιο το θέμα να συζητηθεί συνολικά ΑΦΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

Όμως ο Ρούσσος αρνείται πεισματικά.
ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ των μελετών ΤΩΡΑ.
600 χιλιάρικα σε μελετητές .....

ΤΩΡΑ! ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!
Και δεν κάνει πίσω βήμα.

Λες και φεύγει, κάνει δηλαδή και βιάζετε να προκάνει.

Πάνω στον χαβαλέ κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να ξεπλύνουν τα χεράκια τους από τις ευθύνες τους στην υπόθεση. ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΧΕΥ από το ΤΑΙΠΕΔ και το καπέλωμα των χρήσεων από τις ΔΥΟ τελευταίες κυβερνήσεις με χρήση του νόμου ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ.

ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΟΜΩΣ τελικά.

Γιατί οι κάτοικοι  είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ από όσο τους περνάνε κάποιοι. Και περισσότερο ΑΝΟΙΚΤΟΜΥΑΛΟΙ!
Και εχτές άκουσαν και έκαναν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Για την ακρίβεια ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΣΤΕΥΣΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΎΝ ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και δεν τσίμπησαν να επιμείνουν στο ... στημένο κολπάκι για να είναι η αντιπολίτευση κρεμασμένη από τις ορέξεις του Κουράση και των ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ.

(Ελπίζουμε και στην κάλπη να πάνε με το ίδιο ΣΥΝΕΤΟ μυαλό. Με σκοπό την ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΝ ΛΥΣΕΩΝ και όχι δημιουργίας αδιεξόδων που βολεύουν ΣΟΥΛΤΑΝΟΥΣ και ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΥΣ.

(*) Η αναφορά στην μεγάλη της ΚΝΕ σχολή γίνεται επειδή η ΚΑΡΑΤΖΑ το είπε προς τους κατοίκους δείχνοντας τον Ρούσσο: "Αυτά τα κόλπα που κάνει τώρα εγώ του τα μάθαινα" φώναξε η Καρατζά στους κατοίκους. "Αλλά ξέρω περισσότερα" συνέχισε.

Για να πεταχτεί ο Ακατανόμαστος και να της απαντήσει: "Α μπράβο. Δεν είχα καμία απολύτως αμφιβολία..."
 
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ