Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΙΔΕΥΜΕΝΑ ΑΔΙΚΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΡΑΤΕΣ ΠΡΟΟΔΟΥΣ

του Ακατανόμαστου, από τας εξοχάς
 Μετά από μήνες μίλησαν από το site της παράταξής τους οι της διοίκησης του δήμου.

Δια του spokeman του δημάρχου Συμεών, εκείνου που κάνει αγωγές σε επικεφαλής παρατάξεων ελπίζοντας σε φίμωσή τους - κατ΄εντολήν βέβαια του αφεντικού του - ο καημένος, "απάντησαν" στον Κώστα Αγγελή και στην (ατυχή είναι αλήθεια) παρέμβασή του για το κλείσιμο καταστημάτων στην πλατεία.
Ο Αγγελής - όμως πήρε εύσημα σοβαρότητας από τον "αντ' αυτού" (να το προσέξεις αυτό Κώστα Άγγελη. Σε θεωρούν ΚΑΛΟ ΠΑΣΣΑΔΟΡΟ και σε σηκώνουν).

"Ο Κώστας (όχι ο Αγγελής, ο άλλος ο spokeman του Συμεών) τα έγραψε όλα" έγραψε ο Συμεών στο φατσομπούκι υιοθετώντας απολύτως όσα γράφηκαν στην ΣΤΑΣΗ.

Που περιέχουν  αλήθειες, περιέχουν  ασυναρτησίες, περιέχουν ανακρίβειες αλλά και συνειδητές  ιστορικές παραποιήσεις και αδικίες που αποτυγχάνουν πλήρως  να αποκρύψουν την ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΑΡΑΣ να επαναφέρει στο προσκήνιο το ξινισμένο και ξεθωριασμένο αφήγημα του "εδώ και 40 χρόνια στον δήμο όλοι ίδιοι ήταν και εμείς (αυτοί  δηλαδή ο Συμεών και η αυλή του και βεβαίως κάτι ακροδεξιοί γλείφτες τους -ευκαιριακοί  συμμαχοί τους, που τους έχουν οργανώσει την ομάδα του καθοδηγούμενου δεξιού  LIKισμού στο φαυσομπούκι, κάποιοι κορυφαία στελέχη των διοικήσεων της δεκαετίας του 2000 που παριστάνουν ότι είναι εντελώς ανεύθυνοι των πάντων, απλώς προήδρευαν) θα τα φτιάξουν όλα εκ του μηδενός.
ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ!

"Κάποιοι λοιπόν ζούσαν τη «χρυσή» τους εποχή, αλλά η πόλη πέθαινε. Διπλασίασε, τριπλασίασε, τετραπλασίασε τον πληθυσμό της, δεκάδες εταιρείες εγκαταστάθηκαν στις κεντρικές λεωφόρους που την περιβάλουν, αλλά η ίδια δεν πολλαπλασίασε τους ελεύθερους χώρους της, δεν μεγάλωσαν τα πεζοδρόμιά της, δεν διπλασιάστηκαν οι δρόμοι της που κλήθηκαν να υποδεχθούν πολλαπλάσια αυτοκίνητα, δεν αυξήθηκαν οι υποδομές της. Η αδόμητη γη χτίστηκε αλλά η αντιπλημμυρική προστασία της πόλης έμεινε στα χαρτιά. " 

Άλλωστε οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, για δεκαετίες, κοιμούνταν «τον ύπνο του δικαίου» (ή του αδίκου) εγκλωβισμένες στο στρεβλό όνειρο της ανάπτυξης και στην εξυπηρέτηση μικρών και μεγάλων συμφερόντων. Σε μία εποχή που το χρήμα «έρρεε» στις ιδιωτικές τσέπες, που τα διάφορα ευρωπαϊκά πακέτα διαδέχονταν το ένα το άλλο, αυτή η πόλη δεν απέκτησε τίποτα δικό της. Έμεινε χωρίς ιδιόκτητο δημαρχείο πληρώνοντας για δεκαετίες αδρά για τη στέγαση των υπηρεσιών, χωρίς χώρους πολιτισμού, χωρίς ιδιόκτητους χώρους υποδομών, με υποτυπώδεις χώρους αθλητισμού, με ελλιπείς χώρους εκπαίδευσης. Έμεινε χωρίς ανάσα. 

Δεν παρεμβαίνω στον "καβγά" τους με τον Κώστα τον Αγγελή για να κάνω τον διαιτητή βεβαίως.
Παρεμβαίνω γιατί ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ την ιστορική μνήμη.
 Οι δύο προηγούμενες παραγράφοι ΠΟΥ ΒΙΑΖΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΑ την ιστορική αλήθεια με στόχο να ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΟΥΝ όλες τις διοικήσεις του δήμου "από το 1980" στο ίδιο τσουβάλι.

Ε ΟΧΙ!
ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ!

Θα αρκούσε μόνο ένα επιχείρημα για να αποδομηθούν οι ανιστόρητες αυτές απόψεις:
Μόνο το γεγονός ότι το ΓΕΛΟΙΟ ιστορικό τους αφήγημα που περιγράφει τις στρεβλώσεις που πολλοί - και εμείς  - συμφωνούμε ότι υπήρχαν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με την "ανάπτυξη της αντιπαροχής" ξεκινάει από το 1980.

 Τότε ξεκίνησε η αντιπαροχή κατά την γνώμη του μεγάλου αυτού αναλυτού και ιστορικού παραχαράκτου γιατί έτσι τον βολεύει να λέει, επειδή τότε άρχισαν αυτοί να πολιτεύονται.

Διαστρεβλώνει  ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΑ την ιστορική αλήθεια για να δικαιολογήσει ότι ΣΗΜΕΡΑ  προτιμάνε να συμμαχούν με ακροδεξιούς παρά με όσους επιμένουν να υπερασπίζονται τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις των δεκαετιών του 80 και του 90, απλά γιατί δεν τους αφήνει το κόμπλεξ τους να παραδεχτούν ότι ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΔΙΚΙΟ όταν ήταν μικροί.

Και μάλιστα ΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΔΙΚΟ όπως σήμερα ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΤΟΠΊΣΕΙΣ του κέντρου βάρους των πολιτικών που εφαρμόζουν αποδεικνύουν.
Τώρα βλέπουν του απαυτού της την τρύπα, που λέει και ο σοφός λαός.

Κατά την γνώμη του μεγάλου αυτού αναλυτού, την δεκαετία του 70 δεν υπήρχε έκρηξη της αντιπαροχής στο Χαλάνδρι για να μην μιλήσουμε για την Αττική.

Μιλάμε ΓΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ που απορώ πώς γράφονται από κάποιον που έχει και το θράσος να αποδίδει σε άλλους εύσημα "σοβαρότητας".

Όλα τα στρεβλά ξεκίνησαν όταν εκείνος και η παρέα του άρχισαν να πολιτεύονται και να κάνουν εκπομπές με ένα ραδιόφωνο που τους έστησε Ο ΠΕΡΚΙΖΑΣ που ήξερε ότι χρειαζόταν αριστερό αντίβαρο για να ισορροπήσει την αγορά, το ιδιωτικό συμφέρον και την δύναμή τους.

Ο ΠΕΡΚΙΖΑΣ που "δεν έκανε υποδομές" κατά το τσουβάλιασμα Ευθυμίου.

Ο ΠΕΡΚΙΖΑΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΩΝ "ΕΚΚΕΝΩΣΕΩΝ ΒΟΘΡΩΝ"  μην χέσω!
Ο Πέρκιζας που έφτιαξε τα πεζοδρόμια σε όλο το Χαλάνδρι.

Το ήξερε και ο Παττακός ότι χρειαζόταν αριστερό αντίβαρο γι΄αυτό εμείς τους θέλαμε πάντα δίπλα μας και συγκρουόμαστε εσωπαραταξιακά με εκείνους που ήθελαν να απομονώσουν τις ενοχλητικές τους φωνές. Είναι σημερινοί τους σύμμαχοι.
Είναι αιώνιοι σύμμαχοι των εξουσιαστών και αιώνιοι υπερασπιστές της ανεξέλεγκτης εξουσίας.

Όμως ο Παττακός και οι διοικήσεις του  δεν έκαναν υποδομές ρε ιστορικοί παραχαράκτες;
Πάτε καλά που θα τσουβαλιάσετε την περίοδο εκείνη - ΜΕ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣ, διότι δεν διοικούσαν τότε αλάθητοι σαν εσάς, διοικούσαν κοινοί θνητοί  - με την δεκαετία του 2000 και κυρίως το δεύτερο μισό της;

 Μιλάνε για το δημαρχείο!

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ! Αλλά δεν θα το κτίσουν - όπως ευχόμαστε - στον αερά.
Σε έναν χώρο - φιλέτο στην κεντρική πλατεία που για να διασφαλιστεί κάποιοι αναγκάστηκαν να συγκρουστούν με συνδημότες τους θα το κτίσουν.
Και θα χρησιμοποιήσετε μια μελέτη από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που την βρήκατε. ΥΠΑΡΧΕΙ!

Μιλάνε για υποδομές καθαριότητας!
ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ! Και μάλιστα έχουν μετατοπιστεί. Έχουν αποδεχτεί ότι αυτές θα γίνουν ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ και όχι κάπου όξω από δω, όπως ήθελαν (και εμείς μαζί - μεγάλο λάθος μας τότε) όταν θα το είχε τελειώσει το θέμα ο Νίκος Πέρκιζας και τον σταματήσαμε).

Μιλάνε για πλατείες.
Δηλαδή η πλατεία Πέτσα δεν είναι  πλατεία; Πότε έγινε;
Η πλατεία Κιοσσέ δεν είναι πλατεία; Οι τεράστιοι ελεύθεροι χώροι που διασφαλίστηκαν στο Πάτημα δεν είναι ελεύθεροι χώροι; Το Μαμμόπουλος δεν είναι χώρος υποδομών;

Μιλάνε για χώρους εκπαίδευσης;
ΤΙ ΛΕΝΕ;;;
Πώς τολμάνε;
Τα σχολικά κτίρια στο Χαλάνδρι πλεονάζουν και το ξέρουν!
Και βέβαια αυτό έγινε την δεκαετία του 1990!
Μόνο στο Πάτημα ακόμα έχουμε κενά και αυτό λόγω της υπόθεσης Ανδροβιτσανέα.
ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ; ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕΤΕ ή ΘΑ ΤΟ ΠΑΤΕ ΣΤΟ "ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ;;;" γιατί οι υπεύθυνοι είναι φίλοι σας;

ΤΙ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΟΥΝ έτσι ξεδιάντροπα;

Μιλάνε για δρόμους εκείνοι ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ σαν τρελοί κάθε φορά που ήταν να ανοίξει ένας νέος δρόμος στο Χαλάνδρι; Ακόμα και οι δρόμοι του περιφερειακού δακτυλίου της πόλης - Φραγκοκλησιάς και Πεντέλης - Πλακεντίας;

Μιλάνε για αθλητικούς χώρους;
Μα ό,τι έχει η πόλη από την δεκαετία του 80 και του 90 το έχει!
Πριν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου είχε.
Και μετά δεν μπήκε ούτε μπασκέτα.
Αντίθετα φώναζαν μερικοί ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ να βγουν και οι μπασκέτες στο Κάτω Χαλάνδρι γιατί ήταν επικίνδυνες και δεν μπορούσαν να τις στηρίξουν.
Όπως δεν μπορούσαν να στηρίξουν την οθόνη του καλοκαιρινού σινεμά.
Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΕΜΟΣ και η παρέα που σήμερα τους γλύφει.

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΑΚΙ;

Εκείνοι που πρέπει να κάνουν αυτοκριτική - έστω και από μέσα τους γιατί δεν έχουν το θάρρος να την κάνουν δημόσια - για το εμπνευσμένο "ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ" ,  στις πρώτες απόπειρες  ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ (ΤΟΥ ΤΡΙΤΣΗ) στην χώρα, στα πρώτα ΓΠΣ, στις πρώτες πολεοδομικές μελέτες;

Όταν ξεκίνησε όλη η ελληνική κοινωνία να καταλαβαίνει ότι πολλά από αυτά τα στρεβλά που γίνονταν με την οικοδομή ,  βιάζουν το μέλλον των πόλεων και των επόμενων γενεών.
Μέχρι τότε  ΟΛΟΙ θεωρούσαν απολύτως φυσιολογιό να κτίζουν όπου θέλουν και δίπλα τους να μην υπάρχει πάρκο γιατί τους ενοχλούν τα παιδιά που παίζουν.

Και που ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΕΡΑ αυτό υποστηρίζουν πολλοί και γι΄αυτό πολιτεύονται ΟΛΟΙ οι συντηρητικοί, ασχέτως κόμματος.
ΚΕΡΔΟΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΝΑ 'ΝΑΙ.
Και τα παιδιά σας και τα σκυλιά σας ΟΧΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ. Παρακεί!

Δεν μπορείτε να ξεφύγετε κύριοι της διοίκησης - όσο και αν σας το υπαγορεύει ο ιστορικός αντιπασοκισμός σας - από το γεγονός ότι  Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ότι οι πόλεις χρειάζονται μεγαλύτερους δρόμους, κοινωνικό εξοπλισμό,  μεγαλύτερα πεζοδρόμια, πλατείες και ελεύθερους χώρους και αυτά πρέπει να διασφαλιστούν με την λειτουργία των δήμων "αδικώντας" πολλές φορές δημότες - ιδιοκτήτες που τους δεσμεύεται η περιουσία (που συνήθως είναι προϊόν κατσαπλιαδισμού των προγόνων τους) για να εξυπηρετηθεί το κοινωνικό σύνολο ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ αυτού που όταν ξεκίνησε ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΠΟΛΕΜΗΣΑΤΕ ΜΕ ΛΥΣΣΑ γιατί το εισήγαγε ως ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

Παραδεχτείτε το. Θα είναι λυτρωτικό για εσάς και το μέλλον της πόλης.

Άλλωστε ΑΝΑΓΚΑΖΟΣΑΣΤΕ να το παραδεχτείτε ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ τώρα που δεν έχετε άλλο δρόμο.
Και δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουμε εμείς να σας το θυμίζουμε.

Καθυστερημένα έρχεστε σε εφαρμόσιμες αριστερές πολιτικές, βέβαια.
Αφού  κάψατε πολλές.
Αργήσατε να καταλάβετε ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ στην αυτοδιοίκηση.

Αφού απεμπολίσατε τα όπλα που θα έδινε ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ, με πρόταγμα το συμφέρον του ΣΥΝΟΛΟΥ και των επόμενων γενεών και όχι των πελατών ψηφοφόρων, αναθεώρηση του ΓΠΣ.

Γι' αυτό έχετε την στήριξη των "καλών μπάτσων" της συντηρητικής παράταξης.
Συνεχίζετε να μιλάτε αριστερά και να πράττεται δεξιά και αυτό τους αρέσει, σας το καλλιεργούν και να το ενισχύουν με ακατάσχετο  LIKισμό.

Ξεχάσατε τι ψηφίσατε στο ΓΠΣ;

ΣΗΜΕΡΑ, όχι πριν 40 χρόνια  ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΜΕΙΩΣΑΤΕ ΠΡΑΣΙΕΣ, καθορίσατε ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ζώνες υποδοχής συντελεστή, εξαφανίσατε ζώνες οικιστικής προστασίας γύρω από το νεκροταφείο.
ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ υπό τους πανηγυρισμούς και τα like στελεχών των διοικήσεων που πραγματικά πιστεύουν στην αυτορύθμιση των κοινωνιών από την αγορά. Και το παίζουν και "ολίγον" αριστερά και ολίγον κέντρο έτσι για το ξεκάρφωμα.

Βάλατε ΕΣΕΙΣ μία νέα πλατεία στο ΓΠΣ;

Αρκετά με την βέρμπα σας!

Ποια η διαφορά σας - ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟΥ 80 και 90, που αποδεδειγμένα επιχειρήθηκε - όχι πάντα επιτυχώς βεβαίως -  να αναστραφούν οι στρεβλώσεις της πολεοδομικής αναρχίας της ανάπτυξης της αντιπαροχής ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ και της ΧΟΥΝΤΑΣ - αλλά της δεκαετιάς του 70 και του 60;

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ!
Για πάτε προς το Κάτω Χαλάνδρι  που η αντιπαροχή ξεκίνησε το 1980 - ΣΗΜΕΡΑ ΜΩΡΕ;
Έχει και ουρανοξύστες εκεί!Το 80 έγιναν;

ΠΡΟΣΈΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΦΙΕΡΩΘΕΙΤΕ  ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ και αφήστε το παραμύθι σας.
ΨΟΦΗΣΕ Ο ΔΡΑΚΟΣ!

Πλέον η διοικησάρα σας έχει ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ και ο βερμπαλισμός της ψευτοαριστερής μπουρδολογίας που ηχεί εύηχα στα αυτιά του μπαμπουίνου μόνο κάτι ψευτονεοπαδούς της αριστεράς, εντελώς καργαδεξιούς στην πραγματικότητα, υποκριτές καρεκλοκένταυρους τιποτόφρονες  μπορεί να εντυπωσιάσει.

 Δείτε με καθαρό μυαλό το παρελθόν, επανεξετάσετε το παρόν για να ΑΤΕΝΙΣΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ οι επόμενες γενιές των Χαλανδραίων.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ! ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΑ ΛΑΙΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ

 

Γιατί οι εθελοντές πήγαν διακοπές.

Και το Ιατρείο θα είναι κλειστό τον Αύγουστο, επειδή είναι γνωστό ότι είναι παχιές οι μύγες.

Και βέβαια οι πιο οικονομικά αδύνατοι Χαλανδραίοι, εκείνοι που δεν είναι στας εξοχάς τον Αύγουστο δεν έχουν καμία αρωγή, καμία ιατρική βοήθεια από τον δήμο.

Βέβαια έχουν πλέον από τα νοσοκομεία ακόμα και αν είναι ανασφάλιστοι.

Άρα ο ρόλος του κοινωνικού ιατρείου αλληλεγγύης ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

Αλλά αν τελειώσει κάποιοι "εθελοντές" θα μείνουν άνεργοι. Και κάποιοι ψηφοθήρες θα πρέπει να αποδείξουν αλλιώς την χρησιμότητά τους για την τοππική κοινωνία για να ξαναεκλεγούν.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΟΥ, ΠΟΥ 'ΝΑΙ ΠΑΧΙΕΣ ΟΙ ΜΥΓΕΣ