Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΟΡΜΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΝΑΤΟ! ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ! ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ! ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «Έφηβοι και Εξάρτηση»ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ
Π.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α), τις Ενώσεις Γονέων της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Αθηνών και τον Δήμο Νέου Ηρακλείου σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:


«Έφηβοι και Εξάρτηση»

που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο ″ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ″.
(Κουντουριώτη και Νεότητας, Δήμος Ηρακλείου, Αττικής)Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Κωνσταντίνος Μανιάτης Αντιπεριφερειάρχης
Π.Ε. Βορείου Τομέα ΑθηνώνΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

19:00 – 19:15
Προσέλευση κοινού

19:15 – 19:25
Χαιρετισμοί

19:25 – 19:55
Εισήγηση: Αχιλλέα Ρούσσου, (Υπεύθυνος Μονάδας Πρόληψης «ΙΚΑΡΟΣ» (ΚΕ.Θ.Ε.Α.)) με θέμα: « Η Πρόληψη και η Έγκαιρη Παρέμβαση στη χρήση ουσιών κατά την Εφηβεία.»

19:55 – 20:25
Εισήγηση: Σωτηρία Τσιώτρα, (Υπεύθυνη Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης «ΠΛΕΥΣΗ» για την Προβληματική Χρήση του Διαδικτύου (ΚΕ.Θ.Ε.Α.)) με θέμα: « Παιδί και Διαδίκτυο: πρόληψη και αποφυγή της εξάρτησης.»

20:25 – 21:00
Συζήτηση

*(Το πρόγραμμα έγινε με την ευθύνη του επιστημονικού φορέα της διοργάνωσης, του Δικτύου Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕ.Θ.Ε.Α.)

ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ: ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΡΕΜΑΤΙΑ!

.... In the name of love!!!

ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΞΕΡΟΛΕΣ , ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ.

ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ .... ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΚΟ).
ΚΟΥΡΑΣΙΕΣ!

Γι΄αυτό  ρε παραλίγο να βγει παράνομο το θέατρο;
Ενοχλεί τα σχέδια;

ΟΜΩΣ Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ! ΚΑΡΦΩΘΗΚΕ ...

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ και ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΒΑΛΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΙΑΣ ΚΟΣΙΩΝΗ.

ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ..... ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ!!

Ο Νεος Εθνικος ΜΑΣ Υμνος.

...Ακούστε τον Ε Δ Ω

Ξέρω….

μόνο εγώ τα δείχνω όλα αυτά που είναι ήδη έτοιμα αλλά δεν μας τα φέρνουν όλα μαζί να μην αγχωθούμε που χάσαμε το Κράτος Έθνος ΕΛΛΑΣ, και χάσαμε και κάθε αξιοπρέπεια ως άνθρωποι και ως Χώρα με τα Δάνειο Μνημόνια.

Κανείς δεν μιλά για το ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ !…

Κανείς δεν θα σας μιλήσει για η Νεα EUROPOL και το Σχέδιο ATLAS και για το EUROSUR.

Τώρα που ο Δένδιας είναι στα κανάλια.. λόγω ΧΑ, δεν τον ρωτάμε ποιο είναι το σχέδιο ATLAS και τι συναποφασίσαμε για EUROPOL ?

Ποια δημοκρατία ?

Δείτε το Success Story στο ιντεξ ….

ΠΠ
PORTA PORTA


http://www.olympia.gr/, 25/9/2013

ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΑΛΑ ΣΧΟΛΙΑ .... ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ.- Όχι δεν έχουν απαντήσει στην αίτηση από τον Δήμο . Περιμένουμε. Δεν βιαζόμαστε.

-  Μήπως πρέπει να βγάλουμε ανακοίνωση για την προσαγωγή των 7 προχθές το βράδυ, σκέφτηκε ένας σύντροφος.
Κανονικά θα έπρεπε. Αλλά πάλι, γιατί να ανακατευτούμε;
Μήπως έβγαλε κανείς ανακοίνωση κατά της προσαγωγής ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ με κλήση από την ....

.... Ε ρε Ελενίτσα ...  Μην βάλεις υποψηφιότητα Ελενίτσα.
Το καλό που σου θέλω. Είμαστε κακά παιδιά άμα θέλουμε.
Και είσαι και σε προκεχωρημένο στάδιο ....
ΑΣΤΟ.
(Και μην κλαίγεσαι σε κοινούς φίλους - ξέρεις εσύ - δεν περνάει. Δεν το σώνεις, εκτός αν πας να χαρείς την σύνταξή σου. Άσε που δεν θα χρειάζεσαι και ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ).

- Η εβδομάδα αυτή είναι η τελευταία που παίξαμε .... υπομονή. Άλλες δικαιολογίες δεν παίζουν.
Πέμπτη, Παρασκευή, Σ-Κ είναι αρκετές μέρες. Από Δευτέρα το παίρνουμε αλλιώς.

- ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ.

- Είδες Νίκο μου την δυναμική που είχαν οι μονομάχοι του 2010 τον δεύτερο γύρο, που μείναν οι δυο τους;
 Έτρεχαν οι πολίτες να φύγουν από την πόλη μην τυχόν και τους ψηφίσουν.

ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ! ΜΕ 10000 ψήφους στους 48000 εγγεγραμένους και 70000 κατοίκους.

- ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ 2014 ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, μετά την επιτυχημένη συνδιοίκηση που είχαν τα δυο τους.

- ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ 30000 πολίτες ΒΓΑΖΟΥΝ 2 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟ! ΜΑΥΡΟ ΔΑΓΚΩΤΟ!

- Πλάκα έχουν όσοι  νομίζουν ότι θα εξαντληθεί η μάχη στο .... μεταξύ μας, ΜΕΤΑXA.

- ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ, μου έκανε κριτική ένας συνομιλητής μου ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ! Οι πολίτες χρειάζονται ΛΥΣΕΙΣ και όχι μόνο ανάδειξη προβλημάτων και κριτική.

ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ!

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ! ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ.

Για 2 λόγους:

ΠΡΩΤΟΣ: Γιατί εμείς  έχουμε καταθέσει όλα όσα χρειάζονται για ένα ΣΟΒΑΡΟ, ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ για τον δήμο, απλά χρειάζεται μια ενιαία παρουσίαση (και αυτό θα σας το αποδείξουμε σύντομα, ότι δηλαδή ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.)

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Εμείς είμαστε ΕΤΟΙΜΟΙ να το κουβεντιάσουμε με όσους θέλουν να συζητήσουν προγραμματικά και με άξονα ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.
 Πρέπει όμως να μας πει και κανένας άλλος το πλαίσιό του για τον δήμο μας.
Όχι μόνο "θέλω να είμαι αρχηγός".
Ούτε - πολύ περισσότερο - ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ  για να συνεργαστούμε.

Αυτά αλλού!

Να ακούσουμε λοιπόν καμιά πρόταση, καμιά ιεράρχηση των θεμάτων της πόλης και των δρόμων αντιμετώπισής τους, τόσο από τους επίδοξους σωτήρες όσο και από τους ... "εμείς δεν χρειαζόμαστε άλλες δυνάμεις, είμαστε αυτάρκεις"

- Δεν θα τους δώσουμε μασημένη τροφή για να κάνουν τους αρχηγούς των Απάτσι.

- Δείχνοντας μόνο τι κάνουν οι καλοί δήμαρχοι σε άλλες πόλεις, που ΟΜΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ, δεν ήρθαν φυτευτοί.

- Να τους ψηφίσετε άμα θέλετε "γιατί είναι καλά παιδιά". Το κάνατε το 2010 και τώρα τραβάτε τα μαλλιά σας που δεν έχετε παιδικό σταθμό να πάτε το παιδί σας,

- ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΥΧΑΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ!

ΘΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ  και ή θα το νικήσουμε ή θα μας νικήσει.

- ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

- "Δεν ψηφίζουμε το ψήφισμα για την δολοφονία Φύσσα γιατί δεν γράφει ότι γράφτηκε και σύνθημα στον τοίχο του δικού μας".

- ΟΚ! ΕΔΩ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ!

- Όμως περιμένουμε και κάτι ακόμα αναγνώστη μου: Να δούμε σιγά - σιγά να δηλώνουν επισήμως ότι θα είναι υποψήφιοι όλα αυτά τα γεροντοπαλλήκαρα που δηλώνουν ότι θα κατέλθουν στας εκλογάς.

Δια να αποφασίσουμε οριστικά αν θα το πάρουμε το πράγμα στα σοβαρά ή θα ψοφήσουμε στο καλαμπούρι τα .... ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ, με τις ανεκπλήρωτες ορμές (προσφοράς μην πάει το μυαλό σας στο κακό.)

ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ, ΜΑΖΙΚΟ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ .....

ΠΑΥΛΟΣ Μητροπολίτης Σιατίστης: Έπρεπε να χυθεί αίμα ώστε ο κ. Δένδιας να στείλει τα στοιχεία για τη Χ.Α. στον Εισαγγελέα;


ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος
από PERIODISTA

“Πυρά εναντίον της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, σφοδρή κριτική κατά των χειρισμών του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και αιχμές για "πολιτικά παιχνίδια" και "ένοχη σιωπή" της κυβέρνησης από τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο  ”

Πυρά εναντίον της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και σφοδρή κριτική κατά των χειρισμών του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια για την καθυστέρηση που επέδειξε ώστε να στείλει τα στοιχεία για την δραστηριότητα της ναζιστικής οργάνωσης στην εισαγγελία εξαπολύει οΜητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος με άρθρο του στο romfea.gr.

"Έπρεπε να φθάσουμε στο αίμα για να καταθέσει ο Υπουργός όσα κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου; Αυτά δεν ήταν γνωστά; δεν ήταν δεδομένα; καθ’εαυτά δεν συνιστούσαν αδικήματα; είχαν αντιμετωπισθεί σαν αδικήματα; Αυτά δεν έδειχναν ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση; Τις ορδές των βαρβάρων δεν τις έβλεπαν; Τις εικόνες των σύγχρονων ΕΣ-ΕΣ που γυρνούσαν στους δρόμους για να τρομάξουν τους Έλληνες δεν τις είχαν δει; Αυτές οι εμφανίσεις οι ομαδικές και ο τρόπος τους, δεν πιστοποιούσαν ότι πρόκειται για παραστρατιωτική οργάνωση" αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης.

Πέραν από τη σφοδρή κριτική για τους χειρισμούς του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος διερωτάται: "Η διαφαινομένη αποφασιστικότητα του Υπουργού και της Πολιτείας θα έχει συνέχεια και συνέπεια η είναι ένα πυροτέχνημα λόγω του εκτάκτου των γεγονότων; Βλέπετε δεν μας έχει πείσει η πολιτική ηγεσία ότι μπορούμε να της έχουμε εμπιστοσύνη".

Μάλιστα αφήνει αιχμές για "πολιτικά παιχνίδια" από την πλευρά της κυβέρνησης με αφορμή τη " ένοχη σιωπής της" το προηγούμενο χρονικό διάστημα για τη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Γράφει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος: "Άργησε η πολιτική ηγεσία να αντιληφθεί τι είναι η Χρυσή Αυγή η σιώπησε εν γνώσει της, έχοντας άλλες σκέψεις στο πίσω μέρος του εγκεφάλου της; Αν άργησε, τότε είναι επικίνδυνη για τον τόπο λόγω αδυναμίας και ανικανότητας να συλλάβει την κρισιμότητα των στιγμών και να αξιολογήσει τα δεδομένα. Αν σιώπησε ένοχα γιατί νόμιζε ότι μπορεί να διαχειρισθεί το πρόβλημα, τότε θυσιάζει την πατρίδα στα πολιτικά της παιγνίδια".

Επίσης απευθύνεται και σε όσους ψήφισαν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτηρίζει παραστρατιωτική οργάνωση και "σύγχρονα ΕΣ-ΕΣ": "Ίσως δεν ξέρατε. Ίσως παρασυρθήκατε; Τώρα καταλάβατε; Τώρα ξυπνήσατε; Τώρα δεν μπορείτε να επικαλείσθε ούτε την άγνοια, ούτε την διαμαρτυρία, ούτε την απόγνωση. Μεγαλύτερη απόγνωση από το Ναζισμό δεν υπάρχει. Αλλιώς ετοιμασθείτε να κλάψατε και το δικό σας το παιδί! Γιατί ο Ναζισμός δεν έχει φίλους, έχει μόνον θύματα".

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ του Χριστόδουλου Γιαλουρίδη

           Χριστόδουλος Κ. Γιαλλουρίδης

Δημιουργείται ένα πρόβλημα κρίσης ταυτότητας των Νεοελλήνων, στην αναζήτηση της οποίας, πολλοί άνθρωποι και κυρίως νέοι προσφεύγουν στην Χρυσή Αυγή γιατί το συμβατικό σύστημα των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, απέτυχε να αρθρώσει, να στηρίξει, να προβάλει και να πραγματώσει τις αναζητήσεις και τις προσδοκίες τους. Εφόσον υπάρχει ζήτημα ταυτότητας, υπάρχει πρόβλημα ετερότητας, δηλαδή αποδοχής του άλλου.

Η δολοφονία του νεαρού μουσικού στο Κερατσίνι ήταν ένα αναμενόμενο να συμβεί τυχαίο γεγονός. Κάποια στιγμή θα είχαμε από την δράση των επιθετικών ομάδων εφόδου της Χρυσής Αυγής ένα θάνατο, ο οποίος θα συγκλόνιζε την χώρα. Έχει σημασία λοιπόν να δούμε, όχι μόνο το γεγονός αυτό καθ' εαυτό της εγκληματικής ενέργειας, αλλά κυρίως τα αίτια που προκάλεσαν την γέννηση και εξέθρεψαν το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής.

Εάν δεν μπορέσουμε να αντικρίσουμε τα γενεσιουργά αίτια του φαινομένου, δεν θα μπορέσουμε να συλλάβουμε τις διαστάσεις του γεγονότος της πόλης, δηλαδή τον τρόπο συγκρότησης και δημοκρατικής οργάνωσης του συλλογικού μας βίου. Γιατί είναι σαφές πως δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά για μια θρυαλλίδα, η οποία συνέβη αναμενόμενα ως προϊόν της επιθετικής αποθράσυνσης και της εξόφθαλμης πλέον λειτουργίας της απονομιμοποιητικής δύναμης για την δημοκρατία, Χρυσής Αυγής.

Ταυτόχρονα όμως, εξετάζοντας τα γενεσιουργά αίτια πρέπει να αντικρίσουμε και το φαινόμενο της «νομιμοποίησης» της Χρυσής Αυγής σε ένα για τα δεδομένα αυτού του πολιτικού σχηματισμού, προκλητικά μη αναμενόμενο σοβαρό ποσοστό επιρροής στο εκλογικό σώμα. Γιατί πολλοί Έλληνες, άνθρωποι του διαλόγου, της δημοκρατίας, της διαλεκτικής σκέψης πίστεψαν στο φαινόμενο και στις ιδέες που προβάλλει η Χρυσή Αυγή σε σχέση με το έθνος, την ταυτότητα των Ελλήνων και την επιβίωση της χώρας και ταυτίστηκαν με την δυναμική εμφάνιση μιας νέας κατάστασης που θα αντικαθιστούσε το παλιό, το φθαρμένο, το ανίκανο, το διεφθαρμένο, το αδιάφορο για την χώρα και τα προβλήματα των ανθρώπων;
Εδώ, εξετάζοντας το φαινόμενο της γέννησης και ανάπτυξης του εν λόγω μορφώματος, το πρώτο που διαπιστώνουμε συνίσταται στο ότι το εκλογικό σώμα που πιστεύει σε αυτούς, δεν επηρεάζεται από το γεγονός πως δεν υιοθετούν την δημοκρατική αρχή και πολύ περισσότερο τις αξίες της δημοκρατίας. Γιατί ακριβώς πολλοί Έλληνες πιστεύουν πως η Μεταπολίτευση ως δημοκρατικός εκσυγχρονισμός στην Ελλάδα απέτυχε.

Δηλαδή, η φτωχοποίηση της Ελλάδος, η διεθνής ταπείνωση και ο διασυρμός των Ελλήνων, η εγκατάλειψη των ζητημάτων που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας, της υπεράσπισης της ιστορίας και της προοπτικής του Ελληνισμού σε αυτή την κρίσιμη περιοχή του κόσμου και η εγκατάλειψη της κλασσικής μας παιδείας, εμφανίζοντάς την στην πράξη ως νεκρή και απαρχαιωμένη, προκάλεσε σαφώς μια απαξίωση της ταυτότητας που συνυφαίνεται με την υπαρξιακή προοπτική του Νεοέλληνα, δηλαδή την δυνατότητά του να συνεχίζει ως πολιτισμική οντότητα συγκροτημένη και δημιουργική σε αυτό τον ταραγμένο και συγκρουσιακό γεωπολιτικό χώρο.

Επομένως, δημιουργείται ένα πρόβλημα κρίσης ταυτότητας των Νεοελλήνων, στην αναζήτηση της οποίας, πολλοί άνθρωποι και κυρίως νέοι προσφεύγουν στην Χρυσή Αυγή γιατί το συμβατικό σύστημα των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, απέτυχε να αρθρώσει, να στηρίξει, να προβάλει και να πραγματώσει τις αναζητήσεις και τις προσδοκίες τους. Εφόσον υπάρχει ζήτημα ταυτότητας, υπάρχει πρόβλημα ετερότητας, δηλαδή αποδοχής του άλλου. Αυτό σημαίνει μια ολοκληρωτική σκέψη απόρριψης της αντίθετης άποψης, ιδεολογίας, γνώμης, προσέγγισης ή και φυλής, όπως αυτή της Χρυσής Αυγής.

Η ετερότητα λοιπόν σημαίνει την δημοκρατική σύζευξη των ανθρώπων, οι οποίοι έχουν εκπαιδευθεί στο δημοκρατικό γίγνεσθαι, δηλαδή στον τρόπο συγκρότησης του συλλογικού βίου, στο να αποδέχονται τις άλλες απόψεις και να πραγματώνουν τον διάλογο για την σύνθεση των ιδεών. Η απόρριψη του άλλου εφόσον είναι και άλλης φυλής και η έμπρακτη εναντίωση προς την ύπαρξη ή παρουσία του, δημιουργεί φαινόμενα ρατσισμού, ξενοφοβίας, μισαλλοδοξίας και επιθετικής τάσης εν γένει.

Βιώνουμε λοιπόν μια στιγμή διαρκούς μετάβασης από το παλιό στο καινούργιο, που είναι ακόμη απροσδιόριστο και που πρέπει για να το αντικρύσουμε και να το σχηματίσουμε, να εγκύψουμε στο παρελθόν, να αναζητήσουμε απαντήσεις στο πως οδηγηθήκαμε στην σημερινή κατάσταση αλλοτρίωσης, αλλοίωσης των βασικών διαστάσεων της δημοκρατικής συγκρότησης της χώρας που εκδηλώνεται ακριβώς σε αυτή την δυναμική εμφάνιση ενός μορφώματος που προσιδιάζει σε νεοναζιστικά πρότυπα, διεκδικώντας την εξουσία ή την μεγιστοποίηση της επιρροής στην χώρα.

Οφείλουμε να ασχοληθούμε με την διάρθρωση αυτών των παρακμιακών, εκφυλιστικών φαινομένων που εξέθρεψαν πολιτικούς σχηματισμούς, όπως η Χρυσή Αυγή, εξυγιαίνοντας την δημοκρατία στην χώρα που την γέννησε, δηλαδή την συγκρότηση του συλλογικού μας βίου.

Το βασικό πρόβλημα που εμφιλοχωρεί εν Ελλάδι και που άπτεται προβλημάτων του Ελληνισμού, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην Κύπρο, είναι πέραν της διαφθοράς και της ανεπάρκειας των ηγεσιών, η απουσία προτύπων για την κοινωνία και τους νέους μας. Αυτό σημαίνει πως το σύστημα αξιών που διαπλάθει την νεολαία, την προσανατολίζει σε ένα εθνικό, δημοκρατικό γίγνεσθαι, όπου η ταυτότητά μας είναι η σύνθεση ενός πολιτισμικού πλούτου σε μια ιστορική διαδρομή χιλιετηρίδων, αυτή λοιπόν η απουσία προτύπων και η διάρρηξη του αξιακού συστήματος της χώρας, της κοινωνίας, οδηγεί τους ανθρώπους, τους νέους, τους πολίτες στην αναζήτηση εκείνων των πολιτικών δυνάμεων ή σχηματισμών που τους δίνουν διέξοδο σε αυτό τον πόνο ψυχής της ανυπαρξίας τους ως ατόμων και ως συλλογικού εθνικού υποκειμένου.

Παράλληλα, το φαινόμενο της βίας έχει πολλά επίπεδα, διαστάσεις και μορφές. Καταρχάς, είναι η βία που ασκήθηκε δολοφονικά απέναντι στον νεαρό μουσικό στο Κερατσίνι. Μια δολοφονία, η οποία θα επερχόταν ως αναμενόμενο, τυχαίο γεγονός κάποια στιγμή. Όμως σε παράλληλο επίπεδο, υπάρχει η καταστροφική βία και μανία των λεγόμενων κουκουλοφόρων, οι οποίοι από ένα τμήμα των πολιτικών δυνάμεων του τόπου εδώ και πολλά χρόνια, με το σύνθημα μιας «αριστερίστικης προσέγγισης της νόμιμης – δίκαιης βίας», καταστρέφουν επιχειρήσεις και περιουσίες πλήττοντας ανθρώπους.

Ταυτόχρονα, βρίσκεται εδώ και πολλές δεκαετίες, για να μην πούμε από τον Καποδίστρια και εντεύθεν με μικρές εξαιρέσεις – οάσεις, η διάσταση της κρατικής βίας, όχι ως νομιμοποιημένης άσκησης εξουσίας, αλλά ως ανικανότητας και διαφθοράς του πολιτικού προσωπικού και του κράτους, που παράγει εξόφθαλμα ανισότητα, φόβο και αδιέξοδα παντού. Αυτή η κατάσταση τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια έχει γιγαντωθεί και γίνεται την τελευταία περίοδο της μεγάλης κρίσης, δια γυμνού οφθαλμού ορατή στον κάθε ένα.

Σύναυτα, βιώνει κανείς την αθλιότητα των τηλεμαχιών, όπου οι άνθρωποι που εκπροσωπούν το λεγόμενο συνταγματικό τόξο στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αντί να εγκύψουν με την αναμενόμενη αυτοκριτική και διαλεκτική προσέγγιση των πραγμάτων στους μεταξύ τους διαλόγους, συνεχίσουν να κοκορομαχούν, προσβάλλοντας την αισθητική, την λογική και τον πολιτισμό μας.

Εάν, δεν προσεγγίσουμε το πρόβλημα της δημοκρατίας μας ως ένα ζήτημα πολιτισμού, δηλαδή διαλόγου και θέλησης να υπηρετήσουμε όλοι το εθνικό συμφέρον της χώρας, πράγμα που σημαίνει πατριωτική προσέγγιση της πολιτικής, εάν δεν προχωρήσουμε άμεσα σε μια επιστροφή στην κλασσική ιδέα της μόρφωσης των παιδιών μας, δηλαδή ενίσχυση της ιστορίας και αρχαιογνωσίας ως ζώσας προσέγγισης του κόσμου, εάν δεν δώσουμε πρότυπα στην νεολαία και την κοινωνία μας από τους αγώνες, τις θυσίες και τις λαμπρές νίκες στον πνευματικό, πολιτικό και στρατιωτικό τομέα της χώρας, τότε ουσιαστικά δεν πρόκειται να διορθώσουμε τίποτα.

Οι Χρυσές Αυγές θα επιστρέφουν και θα αναζωογονούνται γιατί οι άνθρωποι αναζητούν ταυτότητα, περηφάνια και αξιοπρέπεια, την οποία είναι υποχρεωμένη να τους δώσει η δημοκρατία. Εάν αυτή αποτύχει, θα την αναζητήσουν αλλού.

Εν τέλει, είμαστε υποχρεωμένοι να πραγματώσουμε μια δημοκρατική επανάσταση δομικών αλλαγών, που θα μας επιτρέψουν να κοιτάξουμε το μέλλον περήφανα, να ξαναβρούμε την αξιοπρέπεια, τον αυτοσεβασμό και κυρίως να σταματήσουμε να σερνόμαστε πίσω από την ιδέα μιας πραγματικότητας των επόμενων δόσεών μας.

Αυτό για να γίνει, πρέπει η ηγεσία του τόπου να πιστέψει πως δεν επιλύεται η οικονομική κρίση με λογιστικές εξισώσεις ή καταγραφές των οικονομικών δεδομένων, αλλά με την στρατηγική της ανάκαμψης μέσα από τον πολιτισμό και την συνειδητοποίηση πως το γεγονός της πόλης σημαίνει το συνανήκειν σε ένα έθνος ιστορικό, που είναι ταγμένο να ζήσει, να προοδεύσει και να υπάρχει όρθιο σε ένα ταραγμένο και άναρχο κόσμο.

Ο Χριστόδουλος Κ.Γιαλλουρίδης είναι Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Κοσμήτορας της Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου ΠανεπιστημίουΚέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων

Κλειστό το Μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Πανεπιστήμιο από τις 11:30

Με εντολή της Αστυνομίας, οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα, τον Ευαγγελισμό και το Πανεπιστήμιο θα κλείσουν στις 11:30 το πρωί ενώ θα λειτουργήσουν εκ νέου με νεότερη σχετική οδηγία.

Η ΕΛ.ΑΣ προχωρα στο κλείσιμο των σταθμών του Μετρό προκειμένου να προλάβει τυχόν επεισόδια που μπορεί να σημειωθούν κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων.

Υπενθυμίζεται, ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται κατά της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και των απολύσεων στον δημόσιο τομέα.

μέσω

iefimerida.gr.

ΣΥΡΙΖΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Κάλεσμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το λαό της Αθήνας σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση των συνδικάτων την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μμ στο Σύνταγμα. 

Αυτή η κινητοποίηση πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού. Η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει την πιο ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα. 

Δεν πρέπει όμως να μείνουμε μόνο στην καταδίκη του ειδεχθούς πολιτικού εγκλήματος. Εξίσου απαραίτητο είναι να διεκδικήσουμε μαχητικά το ξήλωμα του χρυσαυγίτικου μηχανισμού βίας και το κόψιμο της σύνδεσης του φασιστικού παρακράτους με τα σώματα ασφαλείας. 

Την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει στην άθλια θεωρία των δύο άκρων, η αναχαίτιση της φασιστικής απειλής εναπόκειται στην ενεργοποίηση των δημοκρατικών πολιτών.

Προσυγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ πλατεία Κλαυθμώνος, 5:30 μμ

Το Γραφείο Τύπου                                                 

Νεκρώνει και σήμερα το δημόσιο λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥΔεύτερη μέρα την Τετάρτη, της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας, και στις 6 το απόγευμα τα συνδικάτα διοργανώνουν αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Λόγω των συγκεντρώσεων, ο σταθμός του Συντάγματος θα είναι κλειστός από τις 10 το πρωί. Σε μαζική συμμετοχή των πολιτών στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που οργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, καλούν κόμματα και συνδικαλιστικοί φορείς. Στην απεργία συμμετέχουν οι εφοριακοί, οι δάσκαλοι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΥΠΠΟ.

Επίσης, 48ωρες κυλιόμενες απεργίες πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. Mε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Η ΓΣΕΕ διευκρίνισε ότι στην Εκτελεστική της Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα, «δεν ετέθη από καμιά παράταξη πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση σήμερα Τρίτη» και τονίζεται ότι ΓΣΕΕ αναμένει τις αποφάσεις των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών μελών της, βάσει των οποίων θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της. Εξάλλου, έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

http://www.spirospero.gr

ΤΟ ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΑΡΙ


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις