Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Εικοσιτετράωρο κλείσιμο των δημοτικών υπηρεσιών με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές, για τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ


Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8-7-2013.


Η δεύτερη Αιγυπτιακή «επανάσταση»

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως έγραφα πριν ένα μήνα από τη στήλη αυτή, το σχέδιο της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε) για την πλήρη ενσωμάτωση της Μέσης Ανατολής στη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και κάποιας μορφής αντιπροσωπευτικής «δημοκρατίας» παίρνει διαφορετικές μορφές υλοποίησης, ανάλογα με το εάν το υπάρχον καθεστώς είναι πελατειακό ή μη πελατειακό. Στην πρώτη περίπτωση που ανήκουν η Αίγυπτος και η Τυνησία, δεδομένου ότι τα υπάρχοντα καθεστώτα συντηρούνταν μόνο με την ωμή φυσική βία, αρκούσε μια σπίθα, (που φρόντιζε να την δίνει η ίδια η Υ/Ε μέσα από την «νεολαία του Facebook», τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κ.λπ.), ώστε να εκραγούν τα έτοιμα ηφαίστεια. Με την αποφασιστική, βέβαια, βοήθεια των ΜΜΕ που ελέγχει η ίδια ελίτ, τόσο των Αραβικών (Al Jazeera, Al Arabiya), όσο και των διεθνών (CNN, BBC κ.λπ.), τα οποία με 24ωρα ρεπόρτα από την πλατεία Ταχρίρ ανατροφοδοτούσαν την εξέγερση, ενθαρρύνοντας τα λαϊκά στρώματα να κατεβούν στους δρόμους.


Το τι επακολούθησε ήταν προδιαγεγραμμένο, με δεδομένο ότι οι συμμετέχοντες στην πρώτη «επανάσταση» ήταν ένα ετερόκλιτο «πλήθος» που αποτελείτο από τα συνθλιβόμενα κάτω από την νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και την αστυνομική βία του καθεστώτος Μουμπάρακ λαϊκά στρώματα, μέχρι τα πιο πολιτικά συνειδητοποιημένα (ριζοσπάστες σοσιαλιστές, Νασερικοί κ.λπ.), και από τη μεσαία τάξη και τα αστικά στρώματα που εξέφραζαν οι ΜΚΟ και η «νεολαία τoυ Facebook», μέχρι την εργατική τάξη και τους Ισλαμιστές. Το μοναδικό κοινό αίτημα όλων αυτών ήταν «να φύγει ο Μουμπάρακ», γεγονός που έκανε εύκολη την χειραγώγηση της «επανάστασης» από τις ντόπιες και την υπερεθνική ελίτ. Με δεδομένη την οικονομική εξάρτηση του Αιγυπτιακού στρατού από την Αμερικανική ελίτ, η οποία ουσιαστικά τον συντηρεί με βοήθεια 1,3 δις. δολλ. τον χρόνο, (πέρα από την εξάρτησή του σε οπλικά συστήματα, εκπαίδευση κ.λπ.), αρκούσε η άρση της υποστήριξής της προς το πελατειακό καθεστώς του Μουμπάρακ —πράγμα που έγινε, μέσω του Αιγυπτιακού στρατού, με ένα «μαλακό» πραξικόπημα— για την εκπαραθύρωση του Μουμπάρακ.

Η διάδοχη κατάσταση είχε βέβαια ήδη προετοιμαστεί από καιρό από την Υ/Ε (βλ. T. F.,The New World Order in the Middle East: Integration into Neoliberal Globalization through “Democratization” and Armed Insurrection—υπό έκδοση) η οποία ήξερε από τα αποτελέσματα προηγούμενων εκλογών ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα (ΜΑ) θα κατακτούσε εύκολα την εξουσία. Σε αυτό θα βοηθούσε αποφασιστικά, πρώτον, η βαθιά διείσδυση της οργάνωσης με τα 600.000 μέλη στα φτωχά (αγροτικά, και βασικά αγράμματα) στρώματα και σε τμήματα των αστικών λαϊκών στρωμάτων, μέσω του εκτεταμένου κοινωνικού δικτύου της και δεύτερον, η διασπορά των υπόλοιπων αντικαθεστωτικών δυνάμεων. Όμως, η ΜΑ δεν είναι παρά ένα συντηρητικό Ισλαμικό κίνημα που είχαν ουσιαστικά δημιουργήσει οι Βρετανοί αποικιοκράτες στην Αίγυπτο, την δεκαετία του 1920, για να κτυπήσουν τα ανερχόμενα σοσιαλιστικά και εθνικοαπελευθερωτικά Αραβικά κινήματα. Χαρακτηριστικά δείγματα της σχετικής «δράσης» του ήταν η απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη του εθνικοαπελευθερωτικού Αραβικού κινήματος, του Νάσερ, καθώς και οι σφαγές Σύριων στρατιωτών και πολιτών, υποστηρικτών του Μπααθικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος στη Συρία, τόσο παλαιότερα όσο και σήμερα. Η Υ/Ε, ξέροντας αυτήν την επιρροή της ΜΑ, προφανώς αποφάσισε να την στηρίξει μέσο-βραχυπρόθεσμα, σε ένα είδος Ισλαμικού «εκδημοκρατισμού». Μακροπρόθεσμα, ο στόχος ήταν, να εξαναγκαστούν οι Ισλαμιστές σε μια συμμαχία με τα μεσαία στρώματα που εκπροσωπούνται από τους «φυσικούς συμμάχους» της Υ/Ε, (δηλαδή τους «φιλελεύθερους» τύπου Ελ Μπαραντέι, Μούσσα κ.λπ.), που θα έκανε δυνατή την πλήρη ενσωμάτωση της Αιγύπτου στη ΝΔΤ. Σε αυτό θα βοηθούσε τόσο η αναπόφευκτη φθορά της ΜΑ από την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλει η ΝΔΤ, όσο και η παράλληλη, αποτελεσματικότερη, οργάνωση των «φιλελεύθερων» δυνάμεων.

Το σχέδιο όμως αυτό, μολονότι λειτούργησε αποτελεσματικά (μέχρι στιγμής) στην Τυνησία, απέτυχε στην Αίγυπτο και γρήγορα τα λαϊκά στρώματα που είναι τα κυρίως θύματα της παγκοσμιοποίησης στράφηκαν κατά της ΜΑ και του Μόρσι που αυτοπαρουσιάζονταν ως οι εκπρόσωποι της πρώτης «επανάστασης» του 2011, αλλά στην πραγματικότητα εφάρμοζαν στυγνά τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ενώ συγχρόνως προσπαθούσαν να «εξισλαμίσουν» την Αιγυπτιακή κοινωνία. Τα στρώματα αυτά ενώθηκαν σε ένα νέο ετερόκλιτο «πλήθος» ανάλογο με αυτό της πρώτης «επανάστασης», μείον τους Ισλαμιστές. Κοινό αίτημα αυτού του πλήθους ήταν «να φύγει ο Μόρσι και η ΜΑ», αλλά, ενώ στην πρώτη «επανάσταση», η αποπομπή του Μουμπάρακ ήταν προσχεδιασμένη από την Υ/Ε, η αποπομπή του Μόρσι δεν ήταν. Όταν όμως η Υ/Ε κατάλαβε ότι η δυναμική του νέου κινήματος κινδύνευε να θέσει αιτήματα πολύ πιο ριζοσπαστικά από τα ανώδυνα αιτήματα για αποπομπή του Μόρσι, συναίνεσε σε ένα νέο «μαλακό» πραξικόπημα από τον ελεγχόμενο από αυτήν στρατό, που οδήγησε στην αποπομπή του και την ολοκλήρωση της δεύτερης «επανάστασης». Η προσδοκία της είναι ότι στη μεταβατική περίοδο μέχρι τις νέες εκλογές θα έχουν έτσι αλλάξει οι εκλογικοί συσχετισμοί, ώστε να επιτευχθεί στο μέλλον η συμμαχία των φιλελεύθερων μεσαίων στρωμάτων με την ΜΑ που θα επιτρέψει την πλήρη ενσωμάτωση της Αιγύπτου στη ΝΔΤ...

http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2013/2013_07_07.html

http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/

www.periektikidimokratia.org

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ‏

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 2132023926
www.halandri.gr
email: press@halandri.gr

Χαλάνδρι, 28 Ιουνίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το γραφείο Τοπικής Ανάπτυξης και η ΦΛΥΑ Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου Χαλανδρίου συνεχίζοντας το πρόγραμμα "Ελληνική Γη στο Χαλάνδρι" προχωρούν στην προσφορά προϊόντων χωρίς την παρέμβαση μεσαζόντων σε βασικά είδη διατροφής, όλα προϊόντα της Ελληνικής γης, στην καλύτερη δυνατή τιμή και ποιότητα με τη συνεργασία Ελλήνων Παραγωγών.

Η δράση θα λάβει χώρα στο κτήμα Μαμόπουλου ( Αγ. Παρασκευής, έναντι του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου) ημέρα Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 και ώρα 08:00 – 14:30.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και για την καλύτερη οργάνωση της διαδικασίας ο Δήμος Χαλανδρίου και η ΦΛΥΑ Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου Χαλανδρίου προχώρησε στην εφαρμογή ηλεκτρονικής παραγγελίας μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ιστοσελίδας www.agorahalandriou.gr.

Γραφείο Τύπου

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΤΡΕΙΛΕΡ ΣΤΟ YOU TUBE? ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΑΠΟ ΤΙΣ 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ.


Οι πέντε «πηγές» της διαθεσιμότητας που «κλείνουν» τη συμφωνία
Σε πέντε «πηγές» που θα δώσουν ακόμη περισσότερες από τους 12.500 υπαλλήλους που απαιτούνται για το πρώτο εξάμηνο με βάση τη μνημονιακή δέσμευση, στηρίζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να κλείσει σήμερα η συμφωνία με την τρόικα.

Με δεδομένο ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας έχουν δεχθεί είτε το σύνολο είτε μέρος αυτών των μετακινήσεων να γίνουν μέσω μετατάξεων και όχι διαθεσιμότητας στη δεξαμενή αυτή βρίσκονται:

-5000 καθηγητές που θα μεταταχθούν από τη β’ βάθμια στην α΄ βάθμια εκπαίδευση

-2.500 εκπαιδευτικοί σε α΄ βάθμια και β΄ βάθμια από ειδικότητες με πλεονάζον προσωπικό που θα μετακινηθούν σε άλλα υπουργεία.

-3.500 – 4.000 δημοτικοί αστυνομικοί που θα μετακινηθούν από τους δήμους στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης

-2.500-3.000 από τις καταργήσεις θέσεων με βάση τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων

-Άγνωστός αριθμός από την κατάργηση (στην περίπτωση αυτή θα έχουμε απολύσεις) ή (το πιθανότερο) συγχωνεύσεις των αμυντικών βιομηχανιών, δηλαδή, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, της ΕΛΒΟ και της ΕΑΒ που έχουν συνολικά 2.650 εργαζόμενους.

http://www.aftodioikisi.gr/, 5/7/2013

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ!