Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Νομίζω, λείπει ακόμη ο Τάσος Κορωνάκης... Αλλά κι η σχεδόν μισή ΛΑ.Ε....

Γιώργος Παπαγιαννόπουλος
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ, ΠΑΡΕΑ:
Ο πολύς Γιάννης Μηλιός πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Αθηνών.

Γ.Π.

36ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΔΕΔΥ: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ....

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΣΥΜΕΩΝ


Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έριξε οριστικά τις μάσκες για το θέμα του δημαρχείου και θέτει τους πάντες μπροστά στις ευθύνες τους.

Η διοίκηση του Συμεών επιχειρεί να βάλει οριστικά ταφόπλακα στην προοπτική ανέγερσης του Δημαρχείου στον χώρο που έχει απαλλοτριωθεί με αυτόν τον σκοπό - στην Καλογρέζης, 25η Μαρτίου και Βασ. Γεωργίου (ΟΤ 30) , εκεί που φιλοξενείται το δημοτικό πάρκινγκ.

Το κάνει με ένα ύπουλο σχέδιο ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΟΣ της πόλης,  δημιουργώντας  τετελεσμένα που στόχο έχουν να οδηγήσουν σε οριστική αποτροπή της ανέγερσης του δημαρχιακού μεγάρου και μεταφορά του δήμου στο κτίριο του πρώην "μουσείου Νόμπελ" που αγόρασαν με απόλυτα ρουσφετολογικά κριτήρια όπως ήδη πλέον αποδείχτηκε.

Τι έκαναν;

1. Έβγαλαν κάθε αναφορά στην επικαιροποίηση των ΕΤΟΙΜΩΝ μελετών ανέγερσης του δημαρχιακού μεγάρου από το Τεχνικό Πρόγραμμα, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που προέβλεπαν κωδικό για να προχωρήσουν - τάχα - τις διαδικασίες.

2. Προέβλεψαν μελέτη 500.000 ευρώ (!!!!!) για την ανακατασκευή του κτιρίου Μάρκου (αυτό που μας έλεγαν ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ), ένα κτίριο που ακούστηκε στο χθεσινό συμβούλιο ότι αγοράστηκε από τον δήμο με πάνω από 1,5 εκ. κασαδούρα στον ιδιοκτήτη του,  ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!!!!

3. Προέβλεψαν αλλαγή της θέρμανσης στα δημοτικά κτίρια σε σύστημα γεωθερμίας! Σε ποια κτίρια; Τα νοικιασμένα κτιρια θα κάνει τέτοια παρέμβαση ο δήμος; Πόσο χρόνο σχεδιάζουν ακόμα να μείνουν σε αυτά και χαλάνε τόσα λεφτά και να γίνει απόσβεση;

4. Με ΠΑΡΑΝΟΝΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ προς την ΔΕΗ χαρακτήρισαν ψευδώς το ΟΤ 30 ως "χώρο πάρκινγκ" αντί για "ΧΩΡΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, όπως έχει χαρακτηριστεί επίσημα με ΦΕΚ του 1998 απλά για να διορθώσουν μια ανθυπολεπτομέρεια και να βάλουν ένα ρολόι ηλεκτροδότησης στο όνομα του δήμου ώστε να μην ηλεκτροδοτείται προσωρινά ο χώρος από τον δημοτικό ηλεκτροφωτισμό και να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την ανέγερση του δημαρχείου.!!!!

Δηλαδή ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ  το ρεύμα, βρήκαν ευκαιρία  ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΚΙΝΗΤΟ!!!!!

Τους μάρανε το γράμμα του νόμου για την ΔΕΗ, ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ όμως εξόφθαλμα ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ και ανοίγοντας τον δρόμο ακόμα και να αντιστραφεί η διαδικασία της απαλλοτρίωσης.

Το θέμα αυτό δεν θα περάσει έτσι.

¨Εστω και μόνοι μας - αν δεν θέλουν οι "μεγάλοι" και στηρίξουν τον Συμεών - θα δώσουμε την μάχη για να μην χαθεί η προοπτική της ανέγερσης του δημαρχείου της πόλης στον χώρο που προβλέπεται ΕΠΙΣΗΜΑ και ΝΟΜΙΜΑ, εκεί που το επιτρέπουν οι χρήσεις γης, εκεί όπου οι δημότες έχουν επενδύσει τεράστια ποσά.

Έστω και μόνοι μας θα επιχειρήσουμε να εμποδίσουμε να μεταφερθεί το δημαρχείο ΠΑΡΑΝΟΜΑ σε μια γειτονιά, μέσα στην ΑΜΙΓΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ.

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ θα επιχειρήσουμε να κρατήσουμε ζωντανό το όραμα για να το υλοποιήσει, ίσως στο μέλλον μια άλλη ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ διοίκηση του δήμου.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Διανύοντας μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη στο ζήτημα του προσφυγικού, με συχνά επεισόδια στα hot spots των νησιών αλλά και στασιμότητα στην υποδοχή και διεκπεραίωση αιτημάτων ασύλου, προβαίνουμε σε μερικές φευγαλέες σκέψεις, ως μίας μορφής αποτίμηση για το πώς καταφέραμε – πραγματικά – να φτάσουμε σήμερα σ’ αυτό το τραγικό αποτέλεσμα. Οι επιμέρους λοιπόν διαπιστώσεις μας καταλήγουν στα εξής σημεία:

· Η κυβέρνηση υποτίμησε την αύξηση των προσφυγικών ροών που διαφαινόταν ήδη από το Μάρτιο του 2015. Κι όχι μόνο δεν προστάτευσε το θαλάσσιο χώρο με επάρκεια, σε συνεργασία τότε με τα αρμόδια όργανα της ΕΕ (ο διοικητής της FRONTEX στη Λέσβο μας είπε, όταν πήγαμε εκεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ότι στερείται των αναγκαίων μέσων) αλλά και έδωσε 'σήμα' στους διακινητές - σχετικές οι δηλώσεις Υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων - να προτιμήσουν την Ελλάδα από την Ιταλία.

· Το δόγμα της 'χώρας transit' που ακολουθήθηκε στη συνέχεια από την κυβέρνηση - ή όπως έλεγε η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου «απλώς περνάνε και φεύγουν» - ήταν προφανές ακόμη και σε αδαείς ότι θα κατέρρεε: το πέρασμα της Ειδομένης δεν ήταν μία θεσμοθετημένη διαδικασία, λειτουργώντας υπό την ανοχή των χωρών διέλευσης, μέχρι το μακρινό τελικό προορισμό. Εκτός λοιπόν του γεγονότος ότι κάπου αυτό θα 'σκόνταφτε' (όπως και έγινε), ήταν τότε που τελικά δημιουργήθηκε το μπλοκ των άλλων χωρών της ΕΕ εναντίον μας, δημιουργώντας τη βάση για τη σημερινή άρνησή τους να συνδράμουν ουσιαστικά στο προσφυγικό.

· Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ζούσε και η ίδια με τον ίδιο 'σανό' που τάϊζε τον κόσμο και τα ΜΜΕ: «οι πρόσφυγες και μετανάστες θα μείνουν στην Ελλάδα λίγες βδομάδες ή το πολύ 2-3 μήνες» ή «θέλουν να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης», λέγανε. Έτσι, οι δομές υποδοχής των νησιών έγιναν πλέον μόνιμης φιλοξενίας ενώ η χωροθέτηση άλλων δομών σε ολόκληρη την Ελλάδα γινόταν κυριολεκτικά 'στο πόδι' και χωρίς καμία συνεννόηση με τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους. Ειδικά δε με το άδειασμα της Ειδομένης - το οποίο ανακοινώθηκε από το Γιάννη Μουζάλα τουλάχιστον 3 φορές και τελικά πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση 6 μηνών, μετέφερε το πρόβλημα - και τους ανθρώπους συνακόλουθα - σε άθλιους χώρους της Κεντρικής Μακεδονίας, ειδικά της Θεσσαλονίκης.

· Ενασχολούμενη, υποτίθεται, με το προσφυγικό, η κυβέρνηση άφησε ο,τιδήποτε άλλο στον τομέα του μεταναστευτικού (άδειες διαμονής, ιθαγένεια, άσυλο κ.λπ.) κυριολεκτικά στη μοίρα του: νομοθέτησε τακτοποίηση αλλοδαπών με προηγούμενες άδειες διαμονής και τελικά στην πορεία έθεσε - διά των εγκυκλίων εφαρμογής βέβαια - αμέτρητα εμπόδια, οι προθεσμίες για τη χορήγηση ιθαγένειας στη 2η γενιά - επίσης πολυδιαφημισμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης - έχουν ήδη ξεπεραστεί κατά πολύ ενώ παραιτημένοι Γενικοί Γραμματείς (Βουδούρης, Παπαδόπουλος) αλλά και διευθυντές - προϊστάμενοι σε καίρια πόστα του Υπουργείου Εσωτερικών συνθέτουν μία εικόνα απόλυτης διάλυσης.

· Τέλος, ένα σχόλιο για τα περιβόητα κονδύλια που έρχονται από την ΕΕ στις ΜΚΟ: η αναξιοπιστία της κυβέρνησης οδήγησε σε απόφαση της Επιτροπής να χρηματοδοτεί απευθείας ξένες και ελληνικές οργανώσεις για να διαχειριστούν τα επιμέρους ζητήματα του προσφυγικού. Ομολογώντας ότι ορισμένες κάνουν εξαιρετική δουλειά σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες, δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται 'πάρτι'. Κι ο τρόπος ενίσχυσης 'ημετέρων' εύκολος: διά της δημιουργίας ή συμμετοχής σε ΜΚΟ, εισπράττονται ποσά που είναι είτε είναι υπερβολικά είτε μπαίνουν απευθείας σε τσέπες. Σκάνδαλα στις Σέρρες, την Πιερία, τη Χίο έχουν δει ήδη το φως της δημοσιότητας ενώ το 'μητρώο ΜΚΟ' που έχει ανακοινώσει ότι θα φτιάξει επιτέλους η κυβέρνηση μένει στα χαρτιά. Βέβαια, ευθύνες βαρύνουν και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αφού τεράστια χρηματικά ποσά από την ΕΕ δεν αξιοποιήθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια, αφήνοντας τη χώρα μας πίσω σε στοιχειώδεις υποδομές και χωρίς βέβαια τότε πίεση από τυχόν έξαρση των ροών.

Συμπερασματικά, πρέπει να σημειωθεί ότι στο Ποτάμι ανησυχούμε για τα χειρότερα: η αβεβαιότητα για το μέλλον των νεοεισερχομένων, έπειτα μάλιστα από τις υποσχέσεις που έλαβαν για ταχεία μετακίνησή τους στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, σε συνδυασμό με την καταστροφή κάθε τομέα δραστηριότητας των νησιών που πλήττονται αλλά και μία συνακόλουθη δυσαρέσκεια των ελλήνων πολιτών για τις εξελίξεις, δε μας κάνουν να αισιοδοξούμε. Κι αν προσθέσουμε την αλλαγή στάσης ορισμένων ευρωπαίων εταίρων μας, οι οποίοι ενώ προσφέρθηκαν να συνδράμουν καθοριστικά τώρα υπαναχωρούν (συντηρητικές και λαϊκιστικές δυνάμεις κάνουν πλέον αισθητή την παρουσία τους), καταλαβαίνουμε γιατί τελικά δε θα ‘ξεμπλέξουμε’ εύκολα με το προσφυγικό στην Ελλάδα.

Νικήτας Κάλφας
Περιφερειακός Συντονιστής
Βορείου Αιγαίου

ΟΚΑΠΑ MDA Προβολή Ντοκιμαντέρ Ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

«Ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ»

(Finishline)

της Ελιάνας Αμπραβανέλ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, ώρα 20:00

Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου
Δρόση 2 & Δροσίνη, Ψυχικό

Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι ένας οδηγός για σούπερ ήρωες της διπλανής πόρτας, ο οποίος παρακολουθεί τις ζωές τριών «αειθαλών εφήβων» που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει με κάθε χιλιόμετρο! 

Ο Ιδομενέας είναι ένας εύρωστος Κρητικός που τρέχει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο ξυπόλητος, φορώντας αρχαιοελληνική πανοπλία. 

Ο Αντώνης είναι ένας βοσκός του παλιού καιρού, που ανακάλυψε το ταλέντο του στο τρέξιμο, όταν προσπέρασε κατά λάθος ένα λύκο που του είχε κλέψει ένα πρόβατο. 

Ο Στέλιος είναι ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στην Ελλάδα, που μοιάζει να τρέχει πρόσω ολοταχώς προς την αθανασία. 

Κάθε φορά που περνούν τη γραμμή του τερματισμού, έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στον καθημερινό ήρωα που κρύβουν μέσα τους!

Σενάριο-σκηνοθεσία-παραγωγή: Ελιάνα Αμπραβανέλ

Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τo MDA Ελλάς (Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις).

Την εκδήλωση θα προλογίσουν εκπρόσωπος του Σωματείου MDA, ο Στέλιος Πρασσάς, και ο Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ, Γεράσιμος-Αλέξανδρος Μαζαράκης.

Ενώ ετοιμαζόμαστε για τον δικό μας 39ο Αγώνα Δρόμου Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, 

παίρνουμε δύναμη από τους απλούς αληθινούς ήρωες!

Διάρκεια ταινίας: 65’

Είσοδος Ελεύθερη


Η Ελιάνα Αμπραβανέλ είναι σκηνοθέτης, εικαστικός και μαραθωνοδρόμος. Γεννήθηκε στην Ελλάδα και ζει μεταξύ Αθήνας και Τελ Αβίβ.

Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές στα Οικονομικά και την Ιστορία στην Ελλάδα και την Αγγλία, επέστρεψε στα θρανία, αποφοιτώντας από το τμήμα κινηματογραφικών σπουδών του New York College το 2009. Το "Roughcut", το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ της, έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2013, βγαίνοντας στους κινηματογράφους λίγους μήνες αργότερα. "Ο Τερματισμός" είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους δουλειά της, ένα συναθλητικό ντοκιμαντέρ για δρομείς κάθε ηλικίας που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει με κάθε επιπλέον χιλιόμετρο, όπως και η ίδια.

Χρήσιμα links: 
Γιόλα Χριστούλα
Σύμβουλος Πολιτιστικών Προγραμμάτων
Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης-
Προστασίας Πολιτισμού & Αθλητισμού
Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού

Βεκιαρέλη 11, Φιλοθέη

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 5 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΜΠΕ ΤΟΥ MALL

Οι σύλλογοι του Παραδείσου, Πολυδρόσου, Νέου Αμαρουσίου, Εργατικών Πολυκατοικιών και Στούντιο Α με κοινό έγγραφο τους παρεμβαίνουν προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τη «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ (Σ.Μ.Π.Ε.) ΕΙΔΙΚOΥ ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (Ε.Χ.Σ.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΥΠΟΥ - ΤΜΗΜΑ Π.Ε. 6 ΚΑΙ 17 ΤΟΥ Γ.Π.Σ. ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ»


Προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου
Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου

Μαρούσι, 28/11/2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Θέμα: «Στρατηγικη Μελετη Περιβαλλοντικων Επιπτωσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) Ειδικoυ Χωρικου Σχεδιου (Ε.Χ.Σ.) για την Περιοχη του Πρωην Ολυμπιακου Χωριου Τυπου - Τμημα Π.Ε. 6 και 17 του Γ.Π.Σ. Δημου Αμαρουσιου Αττικης»
__________________________________________
Κύριοι,

1. Όπως ήδη γνωρίζετε πολύ καλά, η βούληση των κατοίκων της πόλης σχετικά με το ως άνω θέμα, εκφράστηκε ομόθυμα και ομόφωνα στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου στις 6 και 25 Οκτωβρίου 2016, υπέρ της απόρριψης της ΣΜΠΕ στο σύνολό της. Και αυτό διότι η ύπαρξη και λειτουργία του αυθαίρετου MALL έχει υποβαθμίσει τις ζωές μας με τις κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις, ενώ σε οικονομικό επίπεδο μειώθηκε η αξία των περιουσιών μας και καταστράφηκε η τοπική αγορά.

Για το λόγο αυτό ΖΗΤΟΥΜΕ με την παρούσα Παρέμβασή μας και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας να σεβαστεί και να υιοθετήσει την εκπεφρασμένη βούλησή μας.

2. ΖΗΤΟΥΜΕ να παραπεμφθεί το όλο θέμα στο τριμελές συμβούλιο που προβλέπεται από το άρθρο 2 του Ν. 3068/2002 περί “Συμμόρφωσης της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις, προαγωγή των δικαστών των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων στο βαθμό του συμβούλου Επικρατείας και άλλες διατάξεις” αναφορικά με τις ελλείψεις πουεπισημάνθηκαν από τη Διευθύντρια της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αμαρουσίου Κα Καβάγια κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης της 25ης Οκτωβρίου 2016.

3. ΖΗΤΟΥΜΕ την επίσπευση της ολοκλήρωσης της τροποποίησης του ΓΠΣ Αμαρουσίου για την αποφυγή παρόμοιων ΕΧΣ.

Σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας προκειμένου να διασφαλίσουμε ως πολίτες και κάτοικοι του Αμαρουσίου την ποιότητα ζωής και την προστασία του οικιστικού περιβάλλοντος στην πόλη μας.

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΝΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Έργα 164,3 εκ. ευρώ στη Βόρεια Αθήνα χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής


Σε 164.359.725,18€ ανέρχεται πλέον η χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής για 105 συνολικά έργα που έχουν ενταχθεί, δημοπρατούνται ή υλοποιούνται στη Βόρεια Αθήνα. Το 35% της χρηματοδότησης κατευθύνεται σε 33 αντιπλημμυρικά έργα (57.254.634,14€), το 37% σε πλατείες, κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους (61.578.387,34€) και το 19% σε αθλητικές και κοινωνικές υποδομές (31.665.295,89€). Σ΄ αυτά περιλαμβάνονται και 15 νέα έργα, ύψους 52.177.488,98€, τα οποία εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2017 εγκρίθηκαν και προβλέπουν αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στο Μαρούσι, την Νέα Πεντέλη, το Χαλάνδρι, τον Παπάγο και το Χολαργό. Επίσης, προβλέπουν: κατασκευή του βόρειου ποδηλατοδρόμου (Κηφισιά – Γκάζι), ανέγερση Δημαρχείου- Κέντρου Πολιτισμού & Επιχειρηματικότητας Αγ. Παρασκευής, διαμόρφωση κεντρικής πλατείας Μεταμόρφωσης και γηπέδου Νεοπεντελικού, καθώς και κατασκευή πεζογέφυρας στα Βριλήσσια για την ασφαλή διέλευση μαθητών και μαθητριών.

«Αλλάζουμε την εικόνα των πόλεων και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής, με κριτήριο την ωριμότητα των έργων και τη χρησιμότητά τους για τους πολίτες», επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος. «Με διαβούλευση και με τη συνεργασία δήμων και κοινωνικών φορέων ενισχύουμε την αντιπλημμυρική προστασία λησμονημένων περιοχών, μετατρέπουμε σε πηγή ζωής σιωπηλές πλατείες, αποκαθιστούμε κοινόχρηστους χώρους και παιδικές χαρές, κατασκευάζουμε σχολικές και αθλητικές μονάδες». «Επιδίωξή μας, καταλήγει ο κ. Καραμέρος, είναι να αξιοποιήσουμε την προστιθέμενη αξία που αναμένεται να προσδώσουν τα έργα αυτά. Παράλληλα σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μία σειρά καινοτόμων δράσεων για την κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική ανάπτυξη της Βόρειας Αθήνας. Προοπτική που υπηρετεί ο συνεργατικός σχηματισμός με την επωνυμία «Discover North Athens» όπου δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς αθροίζουν ιδέες και αξιοποιούν με κοινές παρεμβάσεις τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Το πρώτο αποτύπωμα αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η πετυχημένη διοργάνωση αγώνων δρόμου εντός του Ολυμπιακού Σταδίου (Olympic Stadium Run)».

Κατάλογος νέων έργων που εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό έτους 2017

1. Αντιπλημμυρικά Έργα
 •  Μαρούσι: Διευθέτηση ρέματος Σαπφούς (6.324.000,00€)
 •  Παπάγος: Κατασκευή αποχέτευσης ομβρίων λεκάνης απορροής οδού Υγείας (4.400.000,00€) 
 •  Νέα Πεντέλη: Κατασκευή δικτύου ομβρίων οδών Αγίου Σίλα, Πελοποννήσου, Κρήτης, Επιδαύρου κλπ. (1.043.000,00€)
 •  Παπάγος – Χολαργός: Υδραυλική μελέτη επάρκειας δικτύου ομβρίων κεντρικών συλλεκτήρων Λ. Μεσογείων (600.000,00€)
 •  Χαλάνδρι: Οριστική μελέτη αύξησης παροχευτικότητας ρέματος Ποδονίφτη στη συμβολή των οδών Κόδρου και Κηφισίας (300.000,00€)
2. Αθλητικές – Κοινωνικές Υποδομές
 •  Νέα Πεντέλη: Διάστρωση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου και κατασκευή δικτύου ομβρίων στην οδό Τσοτάκου (1.500.000,00€)
 •  Βριλήσσια: Κατασκευή πεζογέφυρας στη Λ. Αναπαύσεως για την ασφαλή διάβαση μαθητών/τριών (1.000.000,00€)
 •  Μαρούσι: Αντικατάσταση επιδαπέδιου φωτισμού με πλάκες μαρμάρου στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ (32.240,00€)
3. Πλατείες – Κοινόχρηστοι – Δημόσιοι Χώροι
 •  Διαδημοτικό: Κατασκευή βόρειου ποδηλατοδρόμου (10.000.000,00€)
 •  Αγία Παρασκευή: Ανέγερση Δημαρχείου, Κέντρου Πολιτισμού & Επιχειρηματικότητας (21.000.000,00€)
 • Μεταμόρφωση: Ανάπλαση κεντρικής πλατείας της πόλης και των γύρω δρόμων (3.000.000,00€)
 • Χολαργός: Ανάπλαση πλατείας Εθνικής Αντίστασης και παιδικής χαράς αυτής (728.248,98€)
 • Φιλοθέη Ψυχικό: Συντήρηση οδικού δικτύου (600.000,00€)
 • Χαλάνδρι: Επισκευή οδοστρώματος οδών (650.000,00€) 
 • Κηφισιά: Κατασκευή αντιστήριξης οδών (1.000.000,00€)

O Σύλλογος "ΑΡΓΩ" δημιουργεί Χορωδία και προσκαλεί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟ Πολιτιστικός και Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου "ΑΡΓΩ" 
δημιουργεί Χορωδία Ενηλίκων,
σε διδασκαλία και διεύθυνση του κυρίου Σπύρου Κωστή, καταξιωμένου μουσικού
(μουσικά σύνολα ΕΡΤΟρχήστρα Δήμου Αθηναίων, παλαιότερα ΟρχήστραΧρωμάτων κλπ.
καθώς και σπουδές στο κλασσικό τραγούδι)
και προσκαλεί να συμμετέχουν όσες φίλες και φίλους ενδιαφέρονται.

Πληροφορίες για τη χορωδία στο τηλ. 6936-780746τις ώρες 12μμ - 2μμ  και 8μμ - 10μμ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΟΥΣΤΗΣ: Ποιοι άλλαξαν το εργασιακό περιβάλλον σε όλο τον κόσμο;Εντουάρντο Γκαλεάνο: Φόρος τιμής στον Φιντέλ

Οι εχθροί του λένε ότι ήταν ένας μη εστεμμένος βασιλιάς που μπέρδευε την ενότητα με την ομοφωνία. Και σ' αυτό οι εχθροί του έχουν δίκιο.
Οι εχθροί του λένε πως εάν ο Ναπολέων είχε μια εφημερίδα όπως η Granma, κανένας Γάλλος δεν θα είχε μάθει την καταστροφή στο Βατερλό. Και σ' αυτό οι εχθροί του έχουν δίκιο.
Οι εχθροί του λένε ότι άσκησε την εξουσία μιλώντας πολύ και ακούγοντας λίγο, γιατί είχε μάθε να ακούει περισσότερο ήχους παρά φωνές. Και σ' αυτό οι εχθροί του έχουν δίκιο.
Αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν τα λένε οι εχθροί του:
ότι δεν έβαλε ποτέ στα βιβλία της ιστορίας το γεγονός ότι πρόταξε στο στήθος του στις σφαίρες των εισβολέων,
ότι αντιμετώπισε τυφώνες ως ίσος προς ίσο, τυφώνας προς τυφώνα,
ότι επέζησε από 637 απόπειρες κατά της ζωής του,
ότι η μεταδοτική ενέργειά του ήταν καθοριστική στο να βγει η χώρα του από το καθεστώς της αποικίας,
και δεν ήταν από την κατάρα του Εωσφόρου ή θαύμα του Θεού ότι η νέα χώρα κατάφερε να επιζήσει από δέκα Αμερικανούς προέδρους, οι οποίοι είχαν φορέσει ήδη την πετσέτα στο λαιμό και ήταν έτοιμοι να τον φάνε με το μαχαιροπήρουνο.
Και οι εχθροί του δεν αναφέρουν ποτέ ότι η Κούβα είναι μια σπάνια χώρα που δεν ανταγωνίζεται μαζί τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο Doormat.
Και δεν λένε ότι η επανάσταση, η οποία τιμωρείται για το έγκλημα της αξιοπρέπειας, είναι αυτό που κατάφερε να είναι και όχι αυτό που ευχόταν να γίνει. Ούτε λένε ότι το τείχος που χωρίζει την επιθυμία από την πραγματικότητα έγινε ψηλότερο και πιο φαρδύ εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού εμπάργκο, το οποίο πνίγει τη δημοκρατία κουβανέζικου στιλ- μια στρατιωτικοποιημένη κοινωνία- και γέννησε τη γραφειοκρατία, πάντα έτοιμη με ένα πρόβλημα για κάθε λύση, δίνοντάς της τα άλλοθι που απαιτούνται για να δικαιολογεί και να διαιωνίζει τον εαυτό της.
Και δεν λένε ότι παρά όλη τη θλίψη, παρά την εξωτερική επιθετικότητα και την εσωτερική αυθαιρεσία, αυτό το λυπημένο και πεισματάρικο νησί έχει γεννήσει τη λιγότερο άδικη κοινωνία στη Λατινική Αμερική.
Και οι εχθροί του δεν λένε ότι αυτό το κατόρθωμα ήταν το αποτέλεσμα της θυσίας του λαού της, καθώς επίσης και της πεισματάρικης θέλησης και της παλιομοδίτικης αίσθησης της τιμής του ιππότη που πάντα πολέμησε στο πλευρό των ηττημένων, όπως ο διάσημος συνάδελφός του στα πεδία της Καστίλης.

*Απόσπασμα από το βιβλίο του Ουρουγουανού συγγραφέα Εντουάρντο Γκαλεάνο “Καθρέφτες”. Ο Γκαλεάνο πέθανε τον Απρίλιο του 2015.
** Μετάφραση-επιμέλεια: Τάσος Τσακίρογλου

[Πηγή: efsyn, 26/11/2016 ]
http://pylitonfilon.blogspot.gr