Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΜΙΔH ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΝΙΜΙΤΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ




Άγρια επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ δέχτηκαν οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ που ήταν στην κορυφή της πορείας των εργαζομένων έξω από την βουλή ψεκαζόμενοι καταπρόσωπο με χημικά.

Αποτέλεσμα της χρήσης των χημικών ήταν να είναι απαραίτητη  εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων η διακομιδή στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ Μαρίας Παπαδοπούλου και του μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ - εκπροσώπου της ΠΟΕ ΟΤΑ σε αυτή, Μίλτου Παπουτσή 
(Την φωτό μας έστειλε η Βίκυ Χαλκιά, είναι από  κινητό την ώρα που σχεδόν λιπόθυμοι οι συνδικαλιστές μεταφέρονται στο ασθενοφώρο) 

Νωρίτερα είχε προηγηθεί μεγάλη πορεία της ΠΟΕ ΟΤΑ από την Πλατεία Καρασκάκη προς την βουλή, ενώ  στο υπουργείο Εσωτερικών γινόταν άλλη μαζική συγκέντρωση της ΠΟΠ ΟΤΑ  όπου γινόταν συνάντηση Σκουρλέτη - αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ και όπου δήμαρχοι προπηλακίστηκαν από εργαζομένους.
Πριν την μαζική πορεία της ΠΟΕ ΟΤΑ (φωτο "κλεμμένες" από το epoli.gr)  έξω από τα Γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ο Πρόεδρος της Ε.Ε., Νίκος Τράκας, απευθυνόμενος προς τους συμβασιούχους, τόνισε τα εξής, σύμφωνα (πάντα με το ρεπορτάζ του epoli.gr):

«Σήμερα σ’ αυτή τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωσή μας στέλνουμε το μήνυμα στην Κυβέρνηση: “Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να απολυθούν 10.000 εργαζόμενοι”.
...Οι λαλίστατοι Υπουργοί αυτές τις ημέρες κρύβονται… Και ο Βερναρδάκης και η Γεροβασίλη και ο Σκουρλέτης. Ανακοίνωσαν επικοινωνιακά ότι θα σας αντικαταστήσουν με δίμηνες συμβάσεις. Τους τις χαρίζουμε, τους λέμε ελάτε να μας διώξετε, εδώ είμαστε, ενωμένοι, αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε την τιμή και την αξιοπρέπειά μας.
Ακούσαμε κάποιους να λένε: "Μας έπνιξε το σκουπίδι. Δεν αντέχουμε". Εμείς το σκουπίδι το μαζεύουμε κάθε μέρα για να είναι οι πολίτες καθαροί. Το μαζεύουμε με 620 ευρώ μεικτά!
Ακούσαμε ότι θα μας κάνουν και καλά χάρη και θα μας δώσουν τα δεδουλευμένα και να μη τα γυρίσουμε πίσω. Αλήθεια ρωτάμε την Κυβέρνηση, τη ρωτάμε δυνατά: "Tους 25 εργάτες παρατασιούχους που σκοτώθηκαν θα τους πάρετε πίσω τα λεφτά από τις οικογένειές του, τα ορφανά;".
Δεν πρόκειται να πουλήσουμε τον αγώνα. Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Θα δώσει λύση η Κυβέρνηση και καλούμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας και του λέμε: "Σας κοροϊδεύουν κ. Πρωθυπουργέ. Τις παρατάσεις των συμβάσεων τις κάνατε εσείς. Δεν είναι των άλλων Κυβερνήσεων. Και πάρτε την ευθύνη κύριε Πρωθυπουργέ. Αυτοί οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες".

...Κλείνοντας, θέλω να ξέρετε ότι όλη η Ομοσπονδία είναι μαζί σας. Εμείς είμαστε με τους εργαζόμενους. Μαζί θα τους νικήσουμε!».

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ




 ΣΥΝΤΑΓΜΑ
'Αρθρο 102 - (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης)
1. Η διοίκηση των τοπικών υποθέσεων ανήκει στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού. Υπέρ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης συντρέχει τεκμήριο αρμοδιότητας για τη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων. Νόμος καθορίζει το εύρος και τις κατηγορίες των τοπικών υποθέσεων, καθώς και την κατανομή τους στους επί μέρους βαθμούς. Με νόμο μπορεί να ανατίθεται στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης η άσκηση αρμοδιοτήτων που συνιστούν αποστολή του Κράτους.
2. Oι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. 

Oι αρχές τους εκλέγονται με καθολική και μυστική ψηφοφορία, όπως νόμος ορίζει.

3. Με νόμο μπορεί να προβλέπονται για την εκτέλεση έργων ή την παροχή υπηρεσιών ή την άσκηση αρμοδιοτήτων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης αναγκαστικοί ή εκούσιοι σύνδεσμοι οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης που διοικούνται από αιρετά όργανα.


4. Το Κράτος ασκεί στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης εποπτεία που συνίσταται αποκλειστικά σε έλεγχο νομιμότητας και δεν επιτρέπεται να εμποδίζει την πρωτοβουλία και την ελεύθερη δράση τους. O έλεγχος νομιμότητας ασκείται, όπως νόμος ορίζει. Πειθαρχικές ποινές στα αιρετά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκτός από τις περιπτώσεις που συνεπάγονται αυτοδικαίως έκπτωση ή αργία, επιβάλλονται μόνο ύστερα από σύμφωνη γνώμη συμβουλίου που αποτελείται κατά πλειοψηφία από τακτικούς δικαστές, όπως νόμος ορίζει.


5. Το Κράτος λαμβάνει τα νομοθετικά, κανονιστικά και δημοσιονομικά μέτρα που απαιτούνται για την εξασφάλιση της οικονομικής αυτοτέλειας και των πόρων που είναι αναγκαίοι για την εκπλήρωση της αποστολής και την άσκηση των αρμοδιοτήτων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης με ταυτόχρονη διασφάλιση της διαφάνειας κατά τη διαχείριση των πόρων αυτών. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την απόδοση και κατανομή, μεταξύ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, των φόρων ή τελών που καθορίζονται υπέρ αυτών και εισπράττονται από το Κράτος. Κάθε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από κεντρικά ή περιφερειακά όργανα του Κράτους προς την τοπική αυτοδιοίκηση συνεπάγεται και τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τον καθορισμό και την είσπραξη τοπικών εσόδων απευθείας από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.



΄Με αφορμή όσα γίνονται - και επαναλαμβάνονται κάθε λίγο και λιγάκι - με το θέμα των εργαζομένων, των συμβασιούχων, των παρατάσεων ή όχι των συμβάσεων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας  αλλά και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρείου που έχει οδηγήσει στο αδιέξοδο που σήμερα βιώνουμε κατέθεσα εχθές στο δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου ένα μείζον - κατά την ταπεινή μας γνώμη - (ρητορικό) ερώτημα:

Η αυτοδιοίκηση - μέσω των συλλογικών της οργάνων - πρέπει ή όχι να προσφύγει στο ΣτΕ και να ζητήσει να κριθεί αν είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ οι - μνημονικακοί ή κυβερνητικοί , δεν έχει σημασία - περιορισμοί στις προσλήψεις μονίμων ή εκτάκτων υπαλλήλων  - ανάλογα με την κρίση των δημοτικών συμβουλίων και τις ανάγκες των υπηρεσιών που επιβάλλονται σε αυτή να προσφέρει;

Γιατί - κατά την ταπεινή μου γνώμη - με απλή ανάγνωση της  παρ. 2 του 102 του Συντάγματος  ΕΙΝΑΙ.
Αν είναι και πάρει η αυτοδιοίκηση μια τέτοια απόφαση του ΣτΕδεν τλειώνει οριστικά αυτή η ιστορία;;;;
Δεν είμαι - βέβαια - αρμόδιος να κρίνω.

Το ΣτΕ είναι.

Αλλά για να κρίνει το ΣτΕ πρέπει να προσφύγουν οι αυτοδιοικητικοί.

Αυτοδιοικητικοί προσέφυγαν και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να κριθεί η νομιμότητα των ενταλμάτων και φτάσαμε στην απόφαση.

Δεν είναι περίεργο που ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ και ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ της αυτοδιοίκησης δεν έχει κάνει αυτό το απλό;;;;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!
Διότι αυτό δεν το λέει η ΣΥΝΤΑΓΗ με τις πολιτικές που εντέλλονται να εφαρμόζουν και τους δίνουν τα κόμματα και οι μηχανισμοί εξουσίας που τους στηρίζουν.

Και όποιο μιλάει για την αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης και την υποστηρίζει περισσότερο από το κόμμα ..... ΧΡΙΣΜΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ.

Ποιος είχε πει "Είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος" να δεις ;;;;

3 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΝ


ΟΜΟΦΩΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΕΧΘΕΣ


Συνεδρίασαν εχθές το απόγευμα τα δημοτικά συμβούλια στο Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια.

Σε τακτική συνεδρίαση το Χαλάνδρι, σε έκτακτη τα Βριλήσσια.

Και τα δύο συμβούλια μετά από πολύωρες συζητήσεις κατέληξαν σε ΟΜΟΦΩΝΑ ΨΗΦιΣΜΑΤΑ συμπαράστασης στους υπό απόλυση συμβασιούχους των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων και υπογράμμισαν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων.

Στο Χαλάνδρι η εισήγηση της διοίκησης για πρόσληψη διμηνιτών, την οποία εχθές έφερε στο φως ο Ακατανόμαστος από την ΠΛΑΤΕΙΑ, ύστερα από πολύωρη αντιπαράθεση μεταξύ της διοίκησης, της αντιπολίτευσης του δήμου (κυρίως Καρατζά, Θωμάς, Νταβίας υπό την χαλαρή υποστήριξη του Κουράση - που έμπλεξε μέσα και τις τηλεοπτικές άδειες (άσχετο) αλλά και συμβούλων της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ιδίως του Γ. Καλομοίρη) δεν τέθηκε καν στην Ημερήσια Διάταξη.
Περισσότερα δεν θα πούμε σήμερα γιατί είναι ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ και τελικά για εμάς ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ και δεν κάνουμε "πολιτικό ταμείο" διότι ως γνωστόν ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, αφού δεν έχουμε πού να το κεφαλοποιήσουμε.

Το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου ΟΜΟΦΩΝΑ επανενέκρινε το προ 15μέρου ομόφωνο ψήφισμά του για το θέμα, όπου είναι ΚΑΘΑΡΗ η κρίσιμη για το μέλλον των συμβασιούχων  διατύπωση "ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ..." ενώ σε μια απόπειρα να κάνει μια αριστερή ρελάνς η διοίκηση σε όσα είχαν προηγηθεί εισηγήθηκε να προστεθεί στο ψήφισμα παράγραφος με την οποία το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ζητάει την κατάργηση άρθρου νόμου που επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας, πρόταση που έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΕΚΤΗ!!!

Και στα Βριλήσσια το δημοτικό συμβούλιο κατέληξε σε ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα που διατυπώνει  την συμπαράσταση του συμβουλίου προς τους εργαζόμενους και την κρίσιμη διατύπωση - που είναι ΑΛΗΘΕΙΑ όμως - ότι ".... καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες".

ΚΑΘΑΡΗ στήριξη του αγώνα των εργαζομένων από Τσούτσια, Βήττο, έδωσαν μάχη με λογικές .... παράλογες.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ, ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΗ (και απόλυτα αληθινή κατά την ταπεινή μας γνώμη) γτοποθέτηση Ιωαννίδη, που πρέπει να απασχολήσει όλους τους αυτοδιοικητικούς ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Τι είπε; 
ΟΤΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ  ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ είναι εκείνη που υπαγορεύει απαγορεύσεις και πειρορισμούς για την αυτοδιοίκηση στην ΤΡΟΙΚΑ που ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΕΣ !

(Είναι αυτό που εμείς λέμε "ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ" και μας λοιδωρούν, αυτό κε Ιωαννίδη;;;)

ΑΡΣΕΝΗ - ΛΑΜΠΡΟΥ ΒΟΥΛΑ (αντιδήμαρχος): Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!! (τρίποντο και  μία βολή, αλλά στο άλλο από το αναμενόμενο καλάθι).

Και για τα Βριλήσσια έχουμε αναλυτικότερο ρεπορτάζ που το αφήσουμε για σήμερα αφού τελικά δεν επικράτησαν οι  εισηγήσεις για "απεργία με εύρυθμη λειτουργία" (Πώς γίνεται απεργία με εύρυθμη λειτουργία  γιατρέ μου;;;; Βγήκε κανένα νέο φάρμακο;;;)

Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι συγκεντρώνονται έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ!

ΜΗΝ ΑΔΕΙΑΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ! ΕΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕΣΑ!!!!

Δεν θα σου δείξουμε σήμερα σκουπίδια στους κάδους, εδώ στην ΠΛΑΤΕΙΑ!

 Ούτε τουρίστες

Δεν θα σου δείξουμε γεμάτους κάδους σκουπιδιών γιατί μέσα σε αυτούς υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ, που τους πετάνε σαν σκουπίδια εκείνοι που τους εκμεταλλεύτηκαν και τους εξαπάτησαν και οι εικόνες είναι σκληρές.

ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!!!

Σε καλούμε να είσαι στις 10.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη για να τους συμπαρασταθείς και να ζητήσεις να τους βγάλουν από τους κάδους για να μπορέσουν να τους αδειάσουνε.

ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΑΖΑΝΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΔΕΙΟΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ!


Σε καλούμε να σταματήσεις να είσαι ΙΔΙΩΤΗΣ, να καταλάβεις ότι όταν η φωτιά είναι στο σπίτι του γείτονα θα έρθει μετά και στο δικό σου αν δεν βοηθήσεις να σβηστεί.

Σε καλούμε να σταθείς δίπλα τους χωρίς αστερίσκους και να μην ασχοληθείς εσύ με τα σκουπίδια και τους τουρίστες όσο κρατάει η κινητοποίηση ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!


Ας σκεφτούν τους τουριστες και τα σκουπίδια εκείνοι που μας διχάζουν και μας δουλεύουν, εμάς τους απλούς, καθημερινούς ανθρώπους.

Σε καλούμε να σταματήσεις να φωνάζεις  ότι εσένα δεν σε νιάζει και ότι πρέπει τα σκουπιδιάρικα να αδειάσουν τους κάδους, να μαζέψουν το περιεχόμενό τους  γρήγορα και να το πάνε  στις χωματερές να τελειώνουμε!

ΕΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕΣΑ ΟΙ ΚΑΔΟΙ!

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ!

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!!






Ανοιχτή εκδήλωση για την Πολιτική Πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Τετάρτη 28 Ιουνίου 7μμ, πλατεία Χαλανδρίου


 

Ανοιχτή Εκδήλωση - Συζήτηση

"Η Πολιτική Πρόταση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για την ανατροπή των Μνημονίων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας"

Τετάρτη 28 Ιουνίου, πλατεία Χαλανδρίου 7μμ

Ομιλητές:

Γιάννης Σηφακάκης, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Θάνος Ανδρίτσος, δημοτ. σύμβουλος "Φυσάει Κόντρα" (Αγ. Παρασκευή)
Γιώργος Μαυρομάτης, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στη συζήτηση παρεμβαίνουν:

Θοδωρής Πισιμίσης, πρ. πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Γιώργος Λιερός, δημοτ. σύμβουλος "Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαlάνδρίου, συγγραφέας

Ολόκληρη η Πολιτική Πρόταση:  http://antarsya.gr/node/4147

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Χαλανδρίου - Βριλησσίων - Ψυχικού

Το ΙΑΣΩ στηρίζει τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και γίνεται Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών


O Πρόεδρος Δ.Σ. του Ομίλου ΙΑΣΩ Δρ. Γεώργιος Σταματίου και η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ υπογράφουν το Σύμφωνο Συνεργασίας

κα. Χριστίνα Ταμπουρέα, Εμπορική Διευθύντρια Ομίλου ΙΑΣΩ, Δρ. Γεώργιος Σταματίου,  Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, κ. Στέλιος Γραφάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής-Αιματολογίας, Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, Διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων


κ. Στέλιος Γραφάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής-Αιματολογίας, Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, Διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, κ. Αριστείδης Αντσακλής, FRCOG (Hon.), Καθηγητής Μ/Γ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Τμήματος Ιατρικής Εμβρύου ΙΑΣΩ, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, Δρ. Γεώργιος Σταματίου,  Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ
κα. Χριστίνα Ταμπουρέα, Εμπορική Διευθύντρια Ομίλου ΙΑΣΩ, κ. Στέλιος Γραφάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής-Αιματολογίας, Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, Διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, Δρ. Γεώργιος Σταματίου,  Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ, κ. Εμμανουήλ Παπασάββας, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, Κοινός Διοικητής των Διασυνδεομένων Γ.Ν.Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» & Γ.Ν.Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού».


Αθήνα, 20 Ιουνίου 2017 – Το νέο Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο ΙΑΣΩ ανακοίνωσαν σήμερα ο Όμιλος ΙΑΣΩ και ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» στο πλαίσιο της έναρξης της επίσημης συνεργασίας τους. Παράλληλα, το ΙΑΣΩ, εκτός από τη δημιουργία του νέου Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ανακοίνωσε τη διεύρυνση της συνεργασίας με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με την προσφορά μέρος των εσόδων από κάθε γέννηση που πραγματοποιείται στην Κλινική για τη στήριξη της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Και οι δυο αυτές νέες πρωτοβουλίες εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΚΕ του Ομίλου ΙΑΣΩ «δίπλα σας», με το οποίο ο Όμιλος ΙΑΣΩ στηρίζει σταθερά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και σημαντικές δράσεις Συλλόγων και ΜΚΟ παρέχοντας υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες.

Στόχος της δημιουργίας του νέου Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ΙΑΣΩ είναι η εξεύρεση δοτών μυελού των οστών, με σκοπό τη μεταμόσχευση παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες όπως λευχαιμία, απλαστική αναιμία, μεσογειακή αναιμία. Με τον τρόπο αυτό, προσφέρεται στους ασθενείς αυτούς ελπίδα για ζωή, καθώς η μεταμόσχευση αποτελεί μοναδική μέθοδο θεραπείας των ασθενειών αυτών.

Η λειτουργία του Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του ΙΑΣΩ θα συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος εξεύρεσης δοτών, καθώς στη χώρα μας ο αριθμός Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών είναι μικρός, με αποτέλεσμα η κύρια αναζήτηση εθελοντών, εάν δεν υπάρχει συμβατός δότης μέσα στην οικογένεια, να γίνεται από χώρες του εξωτερικού. Παράλληλα, μέσω του Κέντρου, θα ενισχυθεί η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της μεταμόσχευσης μυελού των οστών και προπαντός η μεγάλη σημασία που έχει η αύξηση των εθελοντών δοτών στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Ομίλου ΙΑΣΩ, Δρ. Γεώργιος Σταματίου ανέφερε σχετικά: «Είμαστε υπερήφανοι που στεκόμαστε αρωγοί στη σημαντική προσπάθεια του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας. Στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάζουμε το Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του ΙΑΣΩ, με στόχο όχι μόνο την εξεύρεση νέων εθελοντών δοτών, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ακόμα περισσότερων πολιτών στο θέμα της μεταμόσχευσης μυελού των οστών».

Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, συμπλήρωσε: «Μέσα από την πρωτοβουλία σας να στηρίξετε το έργο μας, ο ερχομός αυτών των παιδιών στον κόσμο γίνεται όχημα αλληλεγγύης προς άλλα παιδιά λιγότερο τυχερά. Το ΙΑΣΩ δίνει την ευκαιρία στους γονείς να προβούν σε πράξεις ανθρωπισμού και κοινωνικής ευθύνης, ενώ με το κύρος και τη σημαντική του θέση στον ιατρικό χώρο της πατρίδας μας γίνεται μεγάλος μας σύμμαχος και συνοδοιπόρος. Και γι’ αυτό η πρωτοβουλία του ΙΑΣΩ μιλά πολύ βαθιά στην καρδιά μου».

Η διαδικασία εγγραφής εθελοντή δότη μυελού των οστών είναι απλή, γρήγορη και ανώδυνη, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ελάχιστο δείγμα σάλιου που λαμβάνεται μέσω μίας μπατονέτας. Όπως εξηγεί ο κ. Στέλιος Γραφάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής-Αιματολογίας, Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, Διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος στην Κλινική ΙΑΣΩ Παίδων, «Όλοι μπορεί να γίνουν δότες μυελού των οστών, αρκεί να είναι υγιείς και να διαθέσουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους, απλά συμπληρώνοντας μια αίτηση και δίνοντας λίγο δείγμα σάλιου με μια μπατονέτα. Πρόκειται για μια τόσο ασήμαντη φαινομενικά πράξη που όμως μπορεί να αποδειχθεί τόσο πολύτιμη και σωτήρια για ένα συνάνθρωπό μας. Αξίζει να αφιερώσουμε όλοι λίγα λεπτά, τα οποία τελικά μπορεί να σώσουν μια ζωή.»

Το Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του ΙΑΣΩ θα λειτουργεί στο Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του ΙΑΣΩ, από Δευτέρα έως Σάββατο, 08:00 με 16:00. Δεν χρειάζεται ο προγραμματισμός ραντεβού. Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210 6184000 & 11777.

Γίνε δότης και ενίσχυσε τις προσπάθειες της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»! Κάνε πραγματικότητα τη μοναδική ελπίδα ενός συνανθρώπου σου για ζωή!


Σχετικά με το Σύλλογο “Όραμα Ελπίδας”:

Ο Σύλλογος “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” ιδρύθηκε το 2012, από το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ”, που εδώ και 27 χρόνια, με πρωτοπόρο την Πρόεδρο του Συλλόγου, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, δίνει μεγάλο αγώνα για τη σωτηρία των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο. Πρωταρχικός σκοπός του υπήρξε η λειτουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, η οποία αποτελεί απάντηση στην ανάγκη εύρεσης εθελοντών δοτών, με στόχο να εξασφαλίσει σε όλα τα παιδιά που το χρειάζονται, το απαραίτητο μόσχευμα για τη ζωή τους, που σήμερα το αποκτούν με δυσκολία και συχνά με μεγάλο κόστος. Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, μέχρι στιγμής “μετράει” περισσότερους από 45.000 εθελοντές δότες, ενώ ανάμεσά τους έχουν βρεθεί 10 συμβατοί δότες και 10 ζωές έχουν ήδη σωθεί!



Ακολουθεί η ομιλία του Δρ. Γ. Σταματίου,
Προέδρου Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ

Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας,
Σήμερα, είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για το ΙΑΣΩ.

Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΛΙΑ 14ης ΜΑΗ

 

Οι ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ των ΛΑΩΝ ειναι το DNA μας!
 
"Πρωτοβουλία 14ης Μάη"

ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΦΟΒΕΡΟΣ ΣΤΑΘΗΣ!