iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΑΝΕΚΔΟΤΟ ...

- Θα σου πω ανέκδοτο: Μέσα σε ένα αεροπλάνο είναι ένα Άγγλος, ένας Ιταλός, ένας Ισπανός και ένας Έλληνας.

- Άντε ρε. Ο Έλληνας κατέβηκε ....

ΚΟΥΙΖ: ΠΟΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΓΗΚΕ ΕΧΘΕΣ ... ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ;Οι αθλητικοί χώροι είναι κλειστοί - σου λέει.

Και τα σωματεία δεν προπονούνται - σου λέει.

Τα τσιράκια φωνάζουν αλλά τι να πεις, την δουλειά τους κάνουν, μεροκάματο βγάζουν για να σου λένε μαλακίες.

Αλλά εχθές όμως - το απόγευμα, στις 17.40 - είχαμε θέμα στο Νίκος Πέρκιζας.

Έτσι μου είπε ο σμπίρος μου.

Πήγε - λέει - εχθές το βράδυ η επιθεώρηση εργασίας;

Και βρήκε μέσα προπονητές ενός συλλόγου; (άμα τον βρεις κερδίζεις μπύρα πράσινη).

Και βεβαίωσε και παράβαση;

Και υπέγραψαν και οι προπονητές την βεβαίωση της παράβασης γιατί τους είπαν ότι αν δεν το κάνουν θα έρθει ο εκατός;

Καλά τα λέει ο σμπίρος μου;

Αύριο, μου λέει ο σμπίρος μου στην επιθεώρηση εργασίας, θα μου στείλει και το χαρτί να το 'χω.

Θα τα πούμε αύριο, γιατί τώρα αρχίζει το ματς.

ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟ ΘΩΜΑ
Ένα άρθρο του  γνωστού νεοφιλελεύθερου καλβινιστή Στέφανου Κασιμάτη  (και όχι Γ. όπως αρχικά γράφτηκε - μην μπερδεύουμε τα σώβρακα με τις φανέλες) με τίτλο

Το εξαφανισμένο βασίλειο της πασοκαρίας 

(που το αναδημοσιεύουμε από το - επίσης - γνωστό blog "ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ") 

έγινε η αφορμή να γραφτεί για πρώτη φορά δημόσια το "μυστικό" που φιλούσαμε όλοι σεβόμενοι την επιθυμία του:
Ο Γιώργος Θωμάς - αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών του Μαΐου - βρέθηκε στο χειρουργείο αφού η καρδιά του δεν άντεξε την πίεση των δημοτικών εκλογών και έκανε τριπλό by pass.

Τώρα είναι καλά και αναρρώνει ομαλά.

 Του έχουμε ευχηθεί ιδιωτικά, μπορούμε τώρα να του ευχηθούμε και δημόσια να είναι πάλι σιδερένιος και έτοιμος τον Σεπτέμβριο.

Το ότι είχαμε "κρατήσει"την είδηση - κάτι που κάνουμε σπάνια - έχει να κάνει βέβαια με την λεπτότητα του θέματος και την προσωπική επιθυμία του κ. Θωμά, όπως μας την μετέφερε ο Θ. Βαρδουλάκης (μην σπεύσουν οι σεναριολόγοι να κάνουν αυθαίρετες τριανταμίες).

Την είδηση"διέρρευσε" ο Άρης Νόμπελης μέσω ενός άρθρου - απάντησης σε άρθρο του Σ. Κασιμάτη με τίτλο (είναι link αν θέλετε να το διαβάσετε):

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ Σ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΣΤΗΝ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΘΩΜΑ

Εμείς δεν θα αναπαράξουμε - αποδεχόμενοι τον χαρακτηρισμό του άρθρου του Κασιμάτη - όχι επειδή δεν ήμασταν ποτέ "ορκισμένοι πολέμιοι του Ανδρέα" (sic) αλλά διότι: 

1. Δεν θεωρούμε "απρέπεια" την πολιτική κριτική. Μόνο γόνιμη ή μη γόνιμη.
2. Δεν ήταν γνωστή η περιπέτεια υγείας του κ. Θωμά για να κατηγορηθεί ο αρθρογράφος ότι "χτύπησε τον άρρωστο" (και το λέω αυτό, ως γραφιάς που υπερασπίζεται το δικαίωμα της άποψης ακόμα και εκείνης με την οποία διαφωνεί.)
3. Διότι πολιτικά η κριτική αυτή είναι κενή, βασίζεται σε μια θεμελιώδη ΑΡΛΟΥΜΠΑ (κατά την γνώμη μου) όπως τα περισσότερα κείμενα του Σ. Κασσιμάτη (πάντα κατά την γνώμη μου):


Και ποια είναι η θεμελιώδης αρλούμπα;

Μα ότι το βασίλειο της ΠΑΣΟΚαρίας - και μάλιστα της εκφυλισμένης Πασοκαρίας, της καθεστωτικής, της πασοκαρίας που πίστεψε μόνο στην εξουσία και τη νομή της - είναι εδώ και διοικεί τον τόπο, ελέγχει τα media, την κυβέρνηση, τα ταμεία, τις τράπεζες, τις εφορίες, ελέγχει τα πάντα - ακόμα και τον Σαμαρά - και μόνο στα όνειρα κάτι χαζοδεξιών Κασιμάτηδων είναι ... "εξαφανισμένο".
Εξαφανισμένο είναι το ΠΑΣΟΚ των ιδεών, των οραμάτων, της 3ης Σεπτέμβρη, του τρίπτυχου, το ΠΑΣΟΚ των χιλιάδων απλών μελών - ψηφοφόρων του, που βέβαια στηρίζουν και παρακολουθούν - κριτικά και με επιφυλάξεις - τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.
Που δεν ήταν  "βασίλειο".

Για την πολιτική κριτική του Σ. Κασιμάτη στο περιεχόμενο του προεκλογικού φυλλαδίου του κ. Θωμά επίσης έχω ένα μικρό σχόλιο,  με ένα κλισέ: Ο ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΑΪΔΑΡΟΣ.

Γιατί τώρα η κριτική αυτή είναι τσάμπα μαγκιά και αυτοί που την αποδέχονται είναι τσάμπα μάγκες που μιλάνε επί του ασφαλούς, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Είναι τύποι που αν είχε νικήσει ο Θωμάς ΘΑ ΤΟΝ ΕΓΛΥΦΑΝ, γιατί είναι υποτακτικοί του "βασιλείου της πασοκαρίας", που είναι το ίδιο βασίλειο με το "βασίλειο της νεοδημοκραρίας" δηλαδή το βασίλειο των καθεστωτικών δυνάμεων, των δυνάμεων που είναι ώρα να ηττηθούν (λαού θέλοντος).

ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟ .... 

 Άγγελος Νταβίας

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΣΕ 100 ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 14 Αυγούστου 2014 μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα τους ιδιώτες και εταιρείες που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί τους. Όπως προβλέπει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών με βάση το νόμο 4257/14 ΦΕΚ 93 Α’ – 14.4.2014, που δίνει τετράμηνη προθεσμία για την υποβολή της σχετικής αίτησης οι οφειλές μπορούν να καταβληθούν ως εξής:

«α) Καταβολή της βασικής οφειλής εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

β) Για οφειλές μέχρι 5.000,00 ευρώ σε είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων και υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν είναι μικρότερη των 100 ευρώ.

γ) Για οφειλές από 5.000,01 ευρώ μέχρι 10.000,00 ευρώ σε σαράντα οκτώ (48) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

δ) Για οφειλές από 10.000,01 ευρώ μέχρι 20.000,00 ευρώ σε εβδομήντα δύο (72) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

ε) Για οφειλές από 20.000,01 ευρώ και πάνω σε εκατό (100) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων».

Πώς θα καταβάλλονται τέλη κοινόχρηστων χώρων, πρόστιμα για αυθαίρετη χρήση

Παράλληλα με το νέο νόμο αλλάζει ο τρόπος καταβολής του τέλους κοινόχρηστων χώρων που απαιτείται για τη χορήγηση της σχετικής άδειας και επιτρέπεται η καταβολή του εντός του έτους σε ισόποσες δόσεις, χωρίς να απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής και εφόσον καταβληθεί το 30% της οφειλής με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αναφορικά με τα πρόστιμα για αυθαίρετη χρήση, όσα επιβλήθηκαν από 1-1-2010 και έως την έναρξη ισχύος του ν.4257/2014 καταβάλλονται μειωμένα κατά 50%, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων μειώσεων. Σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης, τα αντικείμενα που αφαιρούνται από τον δήμο, λόγω καθ' υποτροπήν αυθαίρετης χρήσης, εφόσον το πρόστιμο που προβλέπεται γι' αυτή την περίπτωση δεν έχει καταβληθεί εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών μηνών από την ημέρα της αφαίρεσης, κατάσχονται και δύνανται να διατίθενται, να εκποιούνται ή να καταστρέφονται από τον δήμο.

Στο άρθρο 75 του ν.4257/2014 προβλέπεται ότι χορηγείται χρόνος προσαρμογής στις ισχύουσες διατάξεις για όσους έχουν τοποθετήσει επιγραφές κατά παράβαση των διατάξεων του ν.2946/2001. Εντός δύο ετών από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου θα πρέπει όσοι έχουν τοποθετήσει επιγραφές σε όψεις κτιρίων, να τις προσαρμόσουν σε όσα προβλέπει ο σχετικός νόμος. Το ίδιο άρθρο προβλέπει ότι παραγράφεται το αξιόποινο και παύουν οι διώξεις που έχουν ασκηθεί.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΝΟΜΟΣ 4257/14
 
ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr - myxalandri

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ περιστατικό! Κατήγγειλε διαφθορά στο δήμο που δουλεύει και της απάντησαν με μείωση μισθού 50%


Στο στόχαστρο της υπηρεσίας τους εισέρχονται οι υπάλληλοι που τολμούν να καταγγείλουν φαινόμενα διαφθοράς.
Στο στόχαστρο της υπηρεσίας τους εισέρχονται οι υπάλληλοι που τολμούν να καταγγείλουν φαινόμενα διαφθοράς. Η Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς έφερε χθες στο προσκήνιο υπόθεση στην οποία υπάλληλος καθαριότητας υπέστη μείωση μισθού 50% επειδή κατήγγειλε περιστατικά αδιαφάνειας στην υπηρεσία του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην «Κ» η ίδια η υπάλληλος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, είχε καταγγείλει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2013 παράτυπες διαδικασίες στον δήμο, όπως τη μη ανάρτηση των αποφάσεων του δήμου στη «Διαύγεια», τη χορήγηση διαφορετικών πιστοποιητικών με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου και την ίδια ημερομηνία, παράβαση καθήκοντος, άνιση μεταχείριση εργαζομένων κ.α.
Αντί, όμως να υπάρξει έλεγχος των καταγγελιών, της επιβλήθηκαν τέσσερις πειθαρχικές κυρώσεις για «άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής», μεταξύ των οποίων και μείωση μισθού, από τα ίδια πρόσωπα εναντίον των οποίων στρεφόταν η «κριτική» της. Δεδομένου ότι η υπάλληλος έχει υποβάλει ενστάσεις, προς το παρόν δεν έχει υλοποιηθεί η κράτηση του μισθού της, ωστόσο έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση η ίδια βρίσκεται σε ιδιότυπη ομηρία και μάλιστα εν μέσω διαδικασίας διαθεσιμότητας.

«Κινδυνεύω να αλλάξω υπηρεσία με τέσσερις πειθαρχικές ποινές στην πλάτη», λέει χαρακτηριστικά.

Πηγή: Καθημερινή
 http://olympia.gr

Σκάνδαλο-"Ληστεία" στην Τράπεζα Θεμάτων

Σκάνδαλο -"Ληστεία" στην Τράπεζα Θεμάτων

Σκάνδαλο παραχάραξης ενδοσχολικών διαδικασιών καταγγέλλει δημοσίευμα της ιστοσελίδας ischool.e-steki.gr κι αναπαράγεται από την επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Στο άρθρο αναφέρεται ότι σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας προέβησαν σε ευθεία παραχάραξη ενδοσχολικών διαδικασιών (και πιο συγκεκριμένα της Τράπεζας Θεμάτων για τις εξετάσεις της Α’ Λυκείου) δηλώνοντας πλαστό πρόγραμμα εξετάσεων στο Υπουργείο, ενώ έδιναν άλλο στους μαθητές.

Τι έπρατταν οι «εγκέφαλοι» του εν λόγω σχολείου; Δήλωναν επισήμως ότι, πχ, τη Δευτέρα θα έγραφαν ‘Αλγεβρα. Οι μαθητές, βέβαια, έδιναν μάθημα ενδοσχολικώς εξεταζόμενο (που δεν χρειάζεται Τράπεζα Θεμάτων), ενώ το σχολείο έπαιρνε κανονικά τα θέματα από την Τράπεζα, τα έλυνε και έκανε ειδικό φροντιστήριο στους μαθητές, οι οποίοι την επομένη, φυσικά, «αρίστευαν». Την υπόθεση αυτή διερευνά η δικαιοσύνη. Προβαίνουμε εδώ στην επισήμανση ότι πλέον οι βαθμοί της Α’ Λυκείου μετρούν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, επομένως γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της αλλοίωσης.

Δεν είναι, βέβαια, καινούρια πρακτική αυτή για ορισμένα ιδιωτικά σχολεία. Πριν από μερικά χρόνια ανάλογου επιπέδου παραχάραξη ενδοσχολικών εξετάσεων πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της επαρχίας του οποίου επικεφαλής είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΣ του ΣΙΕΙΕ. Τέτοια «κόλπα» δυστυχώς χρησιμοποιούν κι άλλα σχολεία, προφανώς για να καυχάται ο Σύνδεσμος για τη «μεγάλη διαφορά» στην απόδοση μαθητών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων στην PISA.

Η ΟΙΕΛΕ ανακοινώνει ότι θα παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την υπόθεση αυτή και θα ζητήσει από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σκληρούς και εντατικούς ελέγχους στα ιδιωτικά σχολεία, ώστε να εξασφαλιστεί η ισονομία ανάμεσα σε όλους τους μαθητές, η έκδοση νόμιμων τίτλων σπουδών και η διαφάνεια στην πιστοποίηση των προσόντων.

Πηγή: oiele.gr, enicos.gr

ΑΠΑΙΧΤΟ

Η μεγάλη «βαθμολογική σφαγή» στην Α΄ Λυκείου

Βαθμολογική σφαγή» δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τις εφετινές εξετάσεις στην Α' τάξη του Λυκείου, όπου εφαρμόστηκε εφέτος για πρώτη φορά ο θεσμός της Τράπεζας Θεμάτων με θέματα που επελέγησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και δέχτηκαν στη συνέχεια κριτική από εκπαιδευτικούς για τον βαθμό της δυσκολίας τους.
 
Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια πολλοί μαθητές μένουν μεταξεταστέοι σε σειρά μαθημάτων,  γεγονός που θα αυξήσει κατακόρυφα εκείνους που θα κληθούν να δώσουν επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο για να περάσουν την τάξη τους. Τα τελευταία χρόνια δε, το φαινόμενο των μαθητών που «έμεναν» στην ίδια τάξη είχε περιοριστεί σε πολύ χαμηλά ποσοστά.
 
Στην Άλγεβρα μένει το 20%
 
Ειδικά στην Άλγεβρα της Α' Λυκείου τα βαθμολογικά στοιχεία δείχνουν ότι εφέτος δεν κατόρθωσε να περάσει το μάθημα και θα κληθεί σε νέες επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο ίσως και το 20% των μαθητών. Το ποσοστό αυτό ποικίλλει από σχολείο σε σχολείο, καθώς υπάρχει σχολείο στην περιοχή του Περιστερίου όπου «κόπηκε» το 40% των μαθητών. Αντίστοιχα βαθμολογητές σε λύκειο της Πετρούπολης μιλούν για ένα 30% των μαθητών που «κόπηκαν» στο ίδιο μάθημα, ενώ σε λύκειο των Αμπελόκηπων επίσης μεγάλος αριθμός παιδιών δεν περνούν στην επόμενη τάξη.
 
Όπως αναφέρουν βαθμολογητές σχολείων που μίλησαν στο «Βήμα», η Άλγεβρα ήταν ο... μεγάλος εχθρός εφέτος, καθώς το 50%, όπως είναι γνωστό, επελέγη από την Τράπεζα Θεμάτων, όπου η συντριπτική πλειονότητα των ερωτημάτων ήταν εκτός σχολικής πραγματικότητας και δυσνόητα για τους μαθητές.
 
Το ποσοστό των παιδιών που «κόπηκαν» φτάνει και το 30% σε αρκετές περιοχές, ενώ πολλά παιδιά θα δώσουν ξανά εξετάσεις τον Σεπτέμβριο και στη Γεωμετρία, στη Φυσική, στη Χημεία και στα Αρχαία.
«Η βεβιασμένη εφαρμογή του μέτρου εφέτος και η μη σωστή στάθμιση των θεμάτων της Τράπεζας ανάλογα με τα όσα είχαν διδαχθεί οι μαθητές στη διάρκεια της χρονιάς έφερε τελικά αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο δυστυχώς πολλοί είχαμε προβλέψει νωρίς στον χώρο της εκπαίδευσης» λέει στο «Βήμα» ο εκπαιδευτικός και αναλυτής στατιστικών στοιχείων της εκπαίδευσης κ. Γ. Χατζητέγας. «Και αυτό παρά το γεγονός ότι σε πολλά σχολεία οι φιλότιμες προσπάθειες που έκαναν καθηγητές ώστε η θεματοδοσία του 50% που επέλεγαν οι ίδιοι να είναι σε ένα επίπεδο στο οποίο να μπορούν να ανταποκριθούν οι μαθητές» συμπληρώνει.
Η επιστροφή της βάσης του 10

Το πρόβλημα εφέτος επιδείνωσε η νέα ρύθμιση που εφαρμόστηκε μαζί με την Τράπεζα Θεμάτων η οποία ορίζει ότι οι μαθητές δεν μπορούν να γλιτώσουν την επαναληπτική διαδικασία του Σεπτεμβρίου εάν έχουν μέσο όρο στο απολυτήριό τους το 10. Από εφέτος για να περάσουν οι μαθητές της Α' Λυκείου στην επόμενη τάξη, πρέπει να έχουν πιάσει το 10 σε όλα τα βασικά μαθήματα (Άλγεβρα, Γεωμετρία, Νεοελληνική γλώσσα, Λογοτεχνία, Αρχαία Ελληνικά).
Πάντως, εκπαιδευτικοί και βαθμολογητές ζητούν τώρα ειδική οδηγία από το υπουργείο Παιδείας για το θέμα. Όπως δήλωσαν στο «Βήμα», μια ευεργετική ρύθμιση θα ήταν ειδικά για εφέτος και μόνο όπου εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η Τράπεζα Θεμάτων να πέσει στο 8 αντί του 10 ο αριθμός που απαιτείται για να περάσει ένα παιδί από τα βασικά αυτά μαθήματα στην επόμενη τάξη.
Ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, που παρέλαβε τα δεδομένα αυτά από τον προκάτοχό του κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, έχει δηλώσει ήδη ότι θα μελετήσει τα στοιχεία πανελλαδικά και αν χρειαστεί μια ειδική οδηγία εφέτος για να μην αδικηθούν οι μαθητές της Α' Λυκείου και να μη θυσιαστούν στον βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων, θα το κάνει (είναι γνωστό ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου είχε δεχτεί εισηγήσεις να μην εφαρμοσθεί ο θεσμός εφέτος αλλά του χρόνου καθώς είχαν υπερβεί τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν αρχικά, αλλά δεν το δέχτηκε).
 
  1. ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣΕυρεία σύσκεψη για συνολική ενημέρωση για τα μέτρα πυροπροστασίας του Πεντελικού Όρους που έχουν ληφθεί κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, πραγματοποιεί την Πέμπτη, 26 Ιουνίου, η Περιφερειακή παράταξη «Δύναμη Ζωής» και η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

 Η σύσκεψη οργανώνεται στο Δημαρχείο Πεντέλης στις 8.30 π.μ. με τη συμμετοχή αρμοδίων φορέων της περιοχής (δήμαρχο, πρόεδρο ΣΠΑΠ, Πυροσβεστική, Δασάρχη, κ.α.). Θα ακολουθήσει επίσκεψη στα Κέντρα Επιχειρήσεων του Δήμου Πεντέλης, του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπλασης Πεντελικού και στο Εθελοντικό κλιμάκιο – Όρχο. Τέλος θα ακολουθήσει περιοδεία στο βουνό για καλύτερη αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης – πυροφυλάκια, εγκαταστάσεις πυροπροστασίας.

Ρένα Δούρου: Η πυροπροστασία δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στον εθελοντισμόΓια το σύνολο των χρόνιων προβλημάτων (συντήρησης υποδομών, συντονισμού, πόρων, κ.α.) που αντιμετωπίζουν οι φορείς της πυροπροστασίας του Υμηττού, ενημερώθηκε εχθές κατά την περιοδεία της στο πυροφυλάκειο Καισαριανής, η εκλεγμένη περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. «Η επίλυση των προβλημάτων της δασοπροστασίας δεν μπορεί να βασίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό», τόνισε η Ρ. Δούρου, προσθέτοντας ότι η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου έγινε για «συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους». Η ίδια, αφού διαβεβαίωσε ότι η «Δύναμη Ζωής» στηρίζει το δύσκολο έργο του πυροσβεστικού προσωπικού και των υπόλοιπων επιχειρησιακών φορέων της Πολιτικής Προστασίας καθώς και τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των δήμων, υπογράμμισε ότι από τη συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς, σημειώθηκε συναντίληψη σχετικά με τη διαπίστωση των προβλημάτων και την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να αποφευχθεί η περικοπή πόρων λόγω των μνημονιακών πολιτικών καθώς οι αυξημένοι κίνδυνοι πυρκαγιών στρέφονται ενάντια στο εναπομείναν πράσινο της Αττικής και στην ποιότητα ζωής των πολιτών ότι θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στις 31 Οκτωβρίου, ημέρα λήξης της αντιπυρικής περιόδου.

Σε 37 χρόνια φυλακής καταδικάστηκε ο οικολόγος Δημοσθένης Βεργής για καταπάτηση δασικής γης Πηγή: Σε 37 χρόνια φυλακής καταδικάστηκε ο οικολόγος Δημοσθένης Βεργής για καταπάτηση δασικής γηςΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


Ποινή κάθειρξης 37 ετών και 6 μηνών χωρίς αναστολή επιβλήθηκε στον πρόεδρο των Ελλήνων Οικολόγων Δημοσθένη Βεργή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα. Μάλιστα ο οικολόγος πρόεδρος, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο αλλά δεν ήταν παρών, πρέπει να καταβάλλει και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.
Αρκεί να εμφανιστεί, αφού από σήμερα αναζητείται.
Συγκατηγορούμενοί του ο πρώην δασάρχης Πεντέλης, Νίκ. Παπακώστας, και ο κ. Κατογιαννάκης. Ο πρώτος καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη και πρόστιμο 5000 ευρώ και ο δεύτερος σε 10 έτη και πρόστιμο 3.000 ευρώ. Και στους δύο δόθηκε αναστολή, οπότε θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο τους.
Αθώοι κρίθηκαν οι Εμμ. Δρακάκης, εφοριακός και τότε στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής και ο κ. Βλάχος.
Η υπόθεση αφορά δικογραφία καταπάτησης, που αφορά ακίνητα συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ., την οποία εμφανίζεται να διεκδικούσε ο Δημ. Βεργής στην περιφέρεια Σπατατζικίου Αγ. Στεφάνου Αττικής. Σύμφωνα με την κατηγορία, όμως, οι εκτάσεις αυτές, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, όχι μόνο ήταν δασικές ή αναδασωτέες, αλλά ανήκαν στο ελληνικό Δημόσιο και στην ΕΥΔΑΠ, παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος πολιτευτής υποστήριζε ότι οι τελευταίοι δεν είχαν δικαιώματα σε αυτές.
Ο Δημ. Βεργής εμφανίζεται να προέβαλε, μάλιστα, «ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας», ενώ φέρονται να είχαν πλαστογραφηθεί έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία οι εκτάσεις δεν ήταν δασικές. Οι υπόλοιποι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, πως συνέταξαν εκθέσεις οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν το 1999 σε αγωγή του Δημ. Βεργή κατά του Δημοσίου, με την οποία ο πρόεδρος και ιδρυτής των «Ελλήνων Οικολόγων» διεκδικούσε 42.800 τ.μ. από την επίμαχη περιοχή.