Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ


Τώρα καταλαβα γιατι η ΡΕΜΑΤΙΑ τα τελευταία χρονια κατάντησε έτσι . 
Οι ΔΗΜΑΡΧΟΙ των παραρεματιων δήμων δεν γνωρίζουν τα όρια του Δήμου τους ....!!!!!!

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΝΟΚΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ!


ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρία Διακολιού ;έκανε ερώτηση για το θέμα της κοπής πεύκων στην ρεματιά, στην Φραγκοκλησσιάς, στον δήμο του διπλανού χωριού.

Αναφερόμαστε στο θέμα το οποίο ανέδειξε η πρόεδρος του Συλλόγου Ρεματιάς Κέλυ Δάνου στο φατσομπούκι και τα ανεβάσαμε και εμείς εδω στην κωλοφυλλάδα που όλο ψέματα γράφει και λασπώνει την ελέω Μωάμεθ και εκλογικού νόμου για την αυτοδιοίκηση Σουλτανική Αυλή.
Να κάνε κλικ εδώ αν δεν θυμάσαι:
ΚΟΠΗ ΠΕΥΚΩΝ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΑΣ.

Ο αντιδήμαρχος λοιπόν του γειτονικού χωριού, ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου απάντησε στην κα Διακολιού.

Θέλετε να διαβάσετε την απάντηση που είναι αναρτημένη στο επίσημο site του Δήμου Αμαρουσίου;

ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ ΓΙΝΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΕΩΝ και την Σουλτανική του νοοτροπία, να μην λέει ποτέ "ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΑΘΟΣ" αλλά να ρίχνει τις ευθύνες του όπου βρίσκει πρόχειρο κάθε φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας Έργων και Μελετών Β. Κόκκαλη στην Μ. Διακολιού για την κοπή δέντρων στη Φραγκοκλησιάς - (1/12/2016)

Η κα Διακολιού ως μέλος του Δ.Σ. που ασχολείται με τα κοινά επί σειρά ετών, αλλά και ως μέλος του Συλλόγου Προστασίας Ρεματιάς Χαλανδρίου στον οποίο όπως αναφέρει έχει την τιμή να είναι μέλος, όφειλε να έχει ενημερωθεί σχετικά με την κατανομή αρμοδιοτήτων στα ρέματα, πριν από την οποιαδήποτε δημοσίευσή της στον Τύπο και την αναπαραγωγή ανακριβειών, αλλά και να είναι σε θέση να τοποθετηθεί σε δηλώσεις που εμπλέκεται ο Δήμος Αμαρουσίου χωρίς να έχει καμία ευθύνη.

Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε την κα Διακολιού ότι ο καθαρισμός και οιονδήποτε εργασία στα ρέματα και στις κοίτες αυτών, και ως εκ τούτου η απομάκρυνση των ξηρών και επικίνδυνων δέντρων, είναι αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας.
Εάν, ο Δήμος Χαλανδρίου προχώρησε στην απομάκρυνση των δέντρων αυτών το έπραξε με δική του ευθύνη και φυσικά δεν ενημέρωσε ποτέ το Δήμο Αμαρουσίου ούτε εγγράφως , ούτε προφορικώς όπως είναι λογικό, καθώς το σημείο παρέμβασης για την κοπή των δέντρων ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαλανδρίου και συγκεκριμένα στο ΟΤ 497Α.

Εξάλλου, μας προκαλεί εντύπωση και ερωτηματικά η άγνοια του Δημάρχου Χαλανδρίου κου Σίμου Ρούσου, εφόσον η δήλωση του έχει μεταφερθεί ορθά ότι «ο χώρος από όπου κόπηκαν τα δέντρα βρίσκεται στο Μαρούσι και ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου παρενέβη και τα έκοψε εξαιτίας της πλήρους αδιαφορίας του γειτονικού Δήμου».

Αναρωτιόμαστε ο κ. Ρούσος έχει άγνοια των διοικητικών ορίων του Δήμου του;Δεν γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια;

Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι αντί να στρέψει τα βέλη του προς τον αρμόδιο φορέα, δηλαδή την Περιφέρεια για πλήρη αδιαφορία καταγγέλλει το Δήμο Αμαρουσίου.
Και η κα Διακολιού υιοθετεί και δημοσιεύει ανακρίβειες και ψεύδη;

Εάν ευσταθούν τα όσα μεταφέρει εκ μέρους του Δημάρχου Χαλανδρίου η κα Διακολιού, τότε, καλό θα ήταν ο κ. Ρούσος να φροντίζει τα του οίκου του και να μην προβαίνει σε ψευδείς και ανέξοδες καταγγελίες για το Μαρούσι.

Η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Αμαρουσίου επιτελεί άψογα και καθήκοντά της και σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Αμαρουσίου έχει αποδείξει έμπρακτα τη διάθεση συνεργασίας και βοήθειας προς τους όμορους Δήμους, όπως και στο Δήμο Χαλανδρίου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περισυλλέγη ογκωδών απορριμμάτων από τις οδούς Διοφάντους και Γαζίας που ανήκουν στα διοικητικά όρια του.

Είμαστε ανοικτοί να συνδράμουμε όποτε μας ζητηθεί, καθώς για τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου προτεραιότητα έχουν πάντα οι πολίτες.

http://www.maroussi.gr/default.aspx?lang=el-gr&page=2&newsid=30396


ΣΧΕΤΙΚΑ:
Η ερώτηση της Μαίρης Διακολιού ΕΔΩ

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ :

Διαβάστε την ερώτηση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μαίρης Διακολιού προς το επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με την κοπή πεύκων στο ρέμα της Φραγκοκλησιάς.

«Η Κέλλυ Δάνου, Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ρεματιάς Χαλανδρίου κατήγγειλε προ ημερών την κοπή 3-4 πεύκων στην κοίτη της ρεματιάς στο τμήμα της οδού Φραγκοκλησιάς.

Σε σχετική ενημέρωση που έκανε στα μέλη του συλλόγου, στα οποία έχω την τιμή να ανήκω, ο Δημήτρης Χριστουλάκης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Καθαριότητας Δήμου Χαλανδρίου, δήλωσε ότι τα εν λόγω πεύκα ήταν ξερά και επικίνδυνα και για το λόγο αυτό η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Χαλανδρίου αποφάσισαν την κοπή τους.

Αργότερα όμως, ο ίδιος ο Σίμος Ρούσος, δήμαρχος Χαλανδρίου, δήλωσε ρητά ότι ο χώρος απ’ όπου κόπηκαν τα πεύκα βρίσκεται στο Μαρούσι, και ότι η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Χαλανδρίου «παρενέβη» και τα έκοψε «εξαιτίας της πλήρους αδιαφορίας του γειτονικού Δήμου».

Παραθέτω αυτολεξεί την επίμαχη πρόταση:

«Ο χώρος ανήκει στο Μαρούσι και εξαιτίας της πλήρους αδιαφορίας του γειτονικού δήμου η υπηρεσία παρενέβη και έκοψε τα ξερά, μιας και υπήρχε κίνδυνος που επεσήμαναν οι περίοικοι το καλοκαίρι».

Η δήλωση του δημάρχου Χαλανδρίου με μεγάλη σαφήνεια εκθέτει το Δήμο μας, υπονοώντας ότι ως Δήμος δεν έχουμε την ικανότητα να επιβλέψουμε το πράσινο των περιοχών στα όριά μας και ότι αδιαφορούμε πλήρως.

Ερωτάται:

1) Η δημοτική αρχή Χαλανδρίου ενημέρωσε το Δήμο Αμαρουσίου για τυχόν καταγγελίες κατοίκων σχετικά με τα πεύκα; Αν ναι, τι έπραξε ο Δήμος μας σχετικά;

2) Το γεγονός της παρέμβασης της Υπηρεσίας Πρασίνου του γειτονικού Δήμου στο Δήμο μας το γνωρίζει η δημοτική αρχή; Αν ναι, γιατί το επέτρεψε και αν όχι, τι σκοπεύει να πράξει;

3) Με ποιο τρόπο γίνεται η επίβλεψη και η προστασία του πρασίνου στα διοικητικά όρια του Δήμου μας; Τι περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν ώστε να αποφεύγονται τέτοιες δυσάρεστες επισημάνσεις εις βάρος της πόλης μας;

Μαίρη Διακολιού
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αμαρουσίου
Δικηγόρος»

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ .......... ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ!


Οι σύλλογοι - σφραγίδες είναι παλιά ιστορία.

Νέο ΔΣ - σου λέει - το site του δήμου εξέλεξε η ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ρε φίλε.

Που διαχειρίζεται χωρίς να δίνει φράγκο δημοτικούς χώρους για να κάνει εργαστήρια , σου λέει και χορό, στα οποία για να πάει ο Χαλανδραίος πληρώνει, δεν πάει τσάμπα.

Βγήκε λέει νέο ΔΣ.

Μαζεύτηκαν 21 άτομα - μετρήστε στην φωτογραφία - για να "εκλέξουν" 7μελές ΔΣ.
Δηλαδή 7, μαζί με τους/τις συζύγους κάνει 14 και αν φέρουν και άλλον ένα γίνανε 21.

Έτοιμος ο φερετζές για το κόλπο.

Πάρτε τώρα από τον δήμο  τον χώρο στο Κέντρο Νεότητας, στο ΚΑΠΗ, στο σχολείο, στο πάρκο για να τον διαχειρίζεστε εσείς οι "Ηπεριρώτες" και να παίρνετε λεφτά από τους .... Χαλανδραίους και να βολεύετε τους κολλητούς να μας ψηφίζουν.

Είδες ποια ΞΑΝΑΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ του  "νέου" ΔΣ;;

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, σύζυγος του προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, που - σου λέει - είναι συνδικαλιστής και "προστατεύει" τα δικαιώματα των εργαζόμενων του δήμου από αυθαιρεσίες του Συμεών (και της συζύγου του).

Και ποια  δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας είναι ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ αυτού του "πολυμελούς" συλλόγου - σφραγίδα που είναι το μόνο στο Χαλάνδρι στο οποίο η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου έχει διαθέσει σχολικές αίθουσες για να κάνει εργαστήρια και χορούς για τους ιθαγενείς,\
ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ, βεβαίως; ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ.

ΜΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΑΣΩ ΒΑΖΑΚΑ!

Μιλάμε ότι το "ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ" έχει πάρει μια άλλη διάσταση στο Χαλάνδρι της Καργαριστεράς.

Δεν "πίνει" μόνο ο Γιάννης αλλά  εξοντώνει και όλες τις  αντίστοιχες προσπάθειες άλλων, όπως έκανε με την "¨Ενωση Κρητών" , για να έχει ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ το κρασί για πάρτη του ο Χαλάνδραίος - Ηπειρώτης Γιάννης.


Το "νέο ΔΣ" της "Ενωσης Ηπειρωτών"


Πρόεδρος Λίτσα Γαλάνη 


Αντιπρόεδρος Κώστας Βήχας
Μέλη 

Γραμματέας Βάσω Βαζάκα


Ταμίας : Πάνος Πασχάλης

Άρης Συκιώτης
Αναστασία Σκανδάλη
Χρήστος Τσιάβος

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Ψήφισμα υπεράσπισης διωκόμενων αιρετών


Τον Απρίλη του 2014, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πάνος Κουτσιανάς, Γιώργος Σταματόπουλος και Γιώργος Θεωδορακόπουλος συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Ιλίου για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας.
Δύο χρόνια μετά το ξήλωμα της κεραίας οι δύο ιδιοκτήτες του κτηρίου που βρισκόταν οι κεραία αλλά και η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone ασκούν αγωγή και μήνυση αντίστοιχα κατά των τριών δημοτικών συμβούλων.
 Το ύψος του ποσού της αγωγής (103.425 ευρώ) για κάθε δημοτικό σύμβουλο είναι προφανές ότι έχει σαν στόχο όχι μόνο την τρομοκράτηση αλλά και την οικονομική τους εξόντωση. 
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους διωκόμενους αιρετούς που ουσιαστικά έπραξαν το αυτονόητο. 
Υπερασπίστηκαν έμπρακτα τον αγώνα των κατοίκων που τους εξέλεξαν.


ΣΧΟΛΙΟ:
Το ψήφισμα είναι ομόφωνο.
Το ψήφισε και ένα διωκόμενος από το Σουλτανικό περιβάλλον αιρετός Χαλανδρίου στον οποίο έγινε μήνυση και αγωγή από το ίδιο το Σουλτανικό Γραφείο και που "προφανή στόχο έχει όχι μόνο την τρομοκράτηση αλλά και την οικονομική του εξόντωση", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κείμενο του ψηφίσματος των ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ της πλειοψηφίας που το εισηγήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο.
Διότι ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ καια ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ, σε όλα τα θέματα, οι ψευτιαριστεροί, καργαριστεροί.


ΑΡΓΩ ΕΚΔΗΛΩΣΗ για το ... ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

   


Ο Πολιτιστικός και Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ»
σας προσκαλεί
στην ομιλία της εικαστικού και εκπαιδευτικού ΕΦΗΣ ΜΑΝΟΥ
με τίτλο:

«ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ 

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 
ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016
και ώρα 19.30 στα γραφεία του συλλόγου μας
(Σοφ. Βενιζέλου 20 και Καραολή - Δημητρίου, Χαλάνδρι) 

Σύλλογος δημάρχων Αττικής - ΠΕΔΑ: "ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ"


Η Ένωση Δημάρχων Αττικής και η Π.Ε.Δ.Α. διοργανώνουν τα "Βραβεία Αυτοδιοίκησης"


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

19:00 Έναρξη
Μουσικό Σύνολο

19:20 Χαιρετισμοί

19:30 Βραβεύσεις τιμώμενων προσώπων

21:00 Λήξη τελετής

ΤΙΜΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Για την Κοινωνική τους προσφορά και την στήριξη του θεσμού της Αυτοδιοίκησης
κ. Αθανάσιο Μαρτίνο Εφοπλιστή
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Για την Προσφορά του στην Αυτοδιοίκηση και το Κοινωνικό Σύνολο
κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο π. Δήμαρχο Αθηναίων, πρ. Υπουργό Εξωτερικών, πρ. Κοινοτικό Επίτροπο

Για την πολυετή προσφορά τους στην Αυτοδιοίκηση
κ. Κωνσταντίνο Κορτζίδη πρ. Δήμαρχο Ελληνικού
κ. Κυριάκο Ντηνιακό πρ. Δήμαρχο Χαϊδαρίου
κ. Ιωάννη Παπαδογεωργάκη πρ. Δήμαρχο Γέρακα
κ. Ταξιάρχη Παπαντώνη πρ. Δήμαρχο Μοσχάτου
κ. Πέτρο Φιλίππου πρ. Δήμαρχο Σαρωνικού, Αντιπεριφερειάρχη

Η Ένωση Δημάρχων Αττικής και η Π.Ε.Δ.Α. 
σας προσκαλούν στην εκδήλωση 
"ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ"
που θα γίνουν τη Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 19:00
στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής, Σταδίου 13, Πλατεία Κολοκοτρώνη.