Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑI ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ.

ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ ΤΩΝ Ν.Π. ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΩ.

Εμφανίζει ότι "αναγκάζεται" να προχωρήσει σε αυτή την επιλογή, για το καλό των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι μιλούν για απόφαση γενικής συνέλευσης πριν το καλοκαίρι που είχε ζητήσει:
1. Την ψήφιση νέου οργανισμού.
2. Την μεταφορά των εργαζομένων στις νέες οργανικές θέσεις (που βεβαίως θα είναι πλέον εγκεκριμένες).
3. Την κατάργηση των Νομικών Προσώπων.

Μάταια προσπαθεί να το καταστήσει σαφές αυτό η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ των εργαζομένων χωρίς να φαίνεται να θέλει να το ακούσει κανείς.

Παρόλο που ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ είναι από επιφυλακτικοί έως ενάντιοι στην επιλογή των καταργήσεων Νομικών Προσώπων χωρίς να έχει προηγηθεί η ένταξη των εργαζομένων σε οργανικές θέσεις.

ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΜΠΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ:
"ΠΡΙΝ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ η διοίκηση του δήμου είχε εκδηλώσει την πρόθεση να υλοποιήσει την κατάργηση των κοινωνικών δομών του δήμου. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, μην αδικήσω τον εαυτό μου και τους συνεργάτες μου".

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ.

Η διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου ΜΑΡΤΥΡΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ.

Η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου είναι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Τα ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ - ο Ο,Ν.Α. ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ, ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και το Αετοπούλειο καταργήθηκαν διότι ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και μόνο.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ (ακόμα)

ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.

Αλλά ΚΑΙ Η ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - η πρόεδρος του Σωματείου είπε σαφώς ότι η δική τους απόφαση ήταν στο να προηγηθεί η έγκριση του οργανισμού, η μεταφορά των εργαζομένων και στο τέλος η κατάργηση των Ν.Π.

Η διοίκηση ξεκίνησε από το ... τέλος ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ και δική της θα είναι η ευθύνη αν κάτι στραβώσει όσο και να προσπαθούν οι ίδιοι και οι .... φρουροί τους να λένε ότι "δεν θα είναι ευθύνη τους, αλλά το ζήτησαν οι εργαζόμενοι".

ΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΪΒΑΝΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ!

ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ. ΜΥΘΟΣ 1: Με το κλείσιμο των Νομικών Προσώπων ο Δήμος θα κάνει Οικονομία


Λοιπόν για να δούμε πώς θα κάνουμε οικονομία ξεκινώντας από το κλείσιμο του Αετοπούλειου λοιπόν.

1. Το κτίριό του είναι κληροδότημα - άρα δεν πληρώνει ο δήμος νοίκι. Το δώρισε η συγχωρεμένη η Μουστάκα Αετοπούλου για ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

2. Στον χώρο στεγάζεται η βιβλιοθήκη. Θα την καταργήσετε; (όλα πιθανά είναι βέβαια για να δικαιώσετε τις βλακείες που έχουν ειπωθεί από τους ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, χρόνια τώρα).
Αλλά υποθέτω πώς δεν θα το κάνετε.
Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος θα είναι ανοικτός, προσβάσιμος, με ρεύμα, ένα τηλέφωνο, νερό, ένας - δυο υπολόγιστές, internet και ότι  θα υπάρχουν στον χώρο και κάποιοι υπεύθυνοι για την βιβλιοθήκη.

Η αίθουσα είναι εκεί, γίνονται κάποιες εκδηλώσεις και είπατε ήδη στο Δ.Σ. ότι θα συνεχίσουν να γίνονται και από τον δήμο.

Καθαριότητα ο χώρος θα χρειάζεται για να μην πιάσει .... κορέους.

Στα λειτουργικά λοιπόν η μόνη οικονομία που μπορεί να γίνει είναι στις αμοιβές αιρετών (ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΜΕΛΩΝ Δ.Σ.) έτσι δεν είναι;

ΑΡΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ. (ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ) 

ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ (επειδή πόναγε το δόντι)  έτσι δεν είναι;

Διότι η εμπλοκή και συμμετοχή των συμπολιτών μας στον δήμο δεν είναι κακό πράγμα. Ή έγινε;

Για το φεστιβάλ ρεματιάς δεν θα πούμε τίποτα γιατί τα έχουμε πει όλα.
ΗΤΑΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ!

Απλά μασηματικά.

Και τσίμπαγε και κανένα 20αρικάκι χορηγία από τον ΟΠΑΠ (και όχι μόνο) το Αετοπούλειο λόγω ΚΥΡΟΥΣ και ιστορίας.

Από ΠΟΥ θα γίνει λοιπόν η οικονομία στο ΣΥΝΟΛΙΚΟ πακέτο του δήμου από την κατάργηση του Αετοπούλειου;

Θα μας πει κανένας παρακαλούμε;

Αν είχατε καλέσει την επιτροπή διαβούλευσης για ένα τέτοιο ΜΕΊΖΟΝ θέμα, θα σας είχαμε καταθέσει αυτή την πρόταση που έχουμε επεξεργαστεί και που χωρίς να ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ θα είχε ακριβώς το ίδιο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Επίσης θα σας προτείναμε από την οικονομία αυτή να καλύψετε, με έναν εξωτερικό λογιστή το κενό στην υπηρεσία - με 300 με 400 ευρώ τον μήνα -  και τα θέματα που "ήταν λειτουργικά αξεπέραστα" θα είχαν ξεπεραστεί.
Βέβαια θα είχαμε κάνει την "ιδεολογικού τύπου" παραχώρηση να πάρουμε εξωτερικό και όχι μόνιμο λογιστή αλλά δεν θα είχαμε κανει την στρατηγικού τύπου παραχώρηση να κλείσει το νομικό πρόσωπο. 
Θέματα ιεραρχήσεων και επιλογών είναι όλα.

Βέβαια αυτή την ιδεολογική παραχώρηση θα την έκαναν κάποιοι σημαία, χωρίς να ασχοληθούν με τα στρατηγικά ζητήματα του δήμου.
Θα το ξεπερνάγαμε όμως αφού θα δηλώναμε οτι θα παραστούμε σε μια ντουντουκοβόλτα.

ΔΙΟΤΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΕΝΟ ΕΙΧΕ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ;

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΕΙΤΕ, ΟΠΩΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΑΣ ΜΙΛΑΜΕ.

Όχι αοριστολογίες, ούτε γενικότητες που μπορεί να αφορούν ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, του δικού μας ή ΑΛΛΟΥ δήμου.

ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΕΜΜΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.
 ΑΝΤΙΛΗΨΗ
  • ΚΡΑΤΙΚΙΣΤΙΚΗ,
  • ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΗ
  • ΑΝΤΙΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ, 
  • ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ, 
  • ΜΙΖΕΡΗ 
  • ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Μια αντίληψη που προτιμά να μικρύνει την αυτοδιοίκηση για να επαρκούν οι ολίγιστες δυνατότητες των μετρίων που στέλνονται από τους εχθρούς του θεσμού, κρατιστές, γραφειοκράτες για να της κάνουν κουμάντο.

Είναι ακριβώς ΕΔΩ το σημείο της μεγάλης ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ μεταξύ των ΕΡΑΣΤΩΝ και των ΕΠΙΒΗΤΟΡΩΝ της αυτοδιοίκησης που τέμνει ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ τα κόμματα.

Διότι είναι ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ όσοι επιθυμούν απλά να την .... "ΚΑΒΑΛΗΣΟΥΝ" για να την χειραγωγήσουν, να την περιορίσουν, να την συρρικνώσουν, να την χωρέσουν στα μέτρα τους και να την υποτάξουν στα αφεντικά τους.

Είναι ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ της (αλλιώς θα έπρεπε να το γράψω αλλά έχω πάρει το σοβαρό μου) όσοι ΕΠΙΚΑΛΟΎΝΤΑΙ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΊΡΗΜΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ  ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ,  ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.

Φαινόμενα διαφθοράς που είναι υπαρκτά στην αυτοδιοίκηση αλλά είναι ΕΛΑΧΙΣΤΑ (μόλις 3%) μπροστά στην διαφθορά που δεν ακουμπάει την αυτοδιοίκηση.
Την διαφθορά των ΔΟΥ 
Την διαφθορά των ΜΜΕ και της διαπλοκής.
Την διαφθορά των εξοπλιστικών προγραμμάτων 
Την διαφθορά μεγαλοσυνδικαλιστών, τραπεζών, ελεγκτικών μηχανισμών του δημοσίου
.........

Και είναι ΕΡΑΣΤΕΣ της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ όσοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΝ με την συρρίκνωσή του πιο δημοκρατικού βαθμού οργάνωσης της κοινωνίας, της πιο αμεσοδημοκρατικής βαθμίδας διοίκησης και αναδεικνύουν τα φαινόμενα διαφθοράς μόνο για να περιοριστούν και να  απελευθερωθεί η - σε καταστολή - αναπτυξιακή δυναμική του θεσμού από απολίτικες ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ που ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Δεν μπορεί εμείς να συμβιβαστούμε και να συνεργαστούμε με κανένα σχέδιο ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ της αυτοδιοίκησης., της γραφειοκρατικοποίησης και του περιορισμού της  συμμετοχής της δράσης των πολιτών, ως μέσο διεκδίκησης ενός πιο "αποτελεσματικού κράτους"

Θα μείνουμε στον αγώνα ώστε η αναζήτηση και δομή της νέας μεταμεταπολιτευτικής ελληνικής πραγματικότητας να έχει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ και όχι ΛΙΓΟΤΕΡΗ παρουσία των πολιτών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, περισσότερη συμμετοχή, αλλά και μεγαλύτερο δημοκρατικό κοινωνικό έλεγχο στην διαχείριση της εξουσίας,
ΑΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ενίσχυση της παρουσία του νέου, συνειδητού και ενημερωμένου πολίτη στην λήψη των αποφάσεων (όχι στο ... "εθελοντικό" σφουγγάρισμα των δημοτικών καταστημάτων),  περισσότερη και πιο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ δημοκρατία.

Δεν θα υποκύψουμε στις σειρήνες της γραφειοκρατικής αποτελεσματικότητας της διοίκησης και του απολίτικου, χωρίς ιδεολογικό πρόσημο  "εκσυγχρονισμού" των υπηρεσιακών δομών "  όπως δεν το κάναμε ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα.

Δεν θα υποκύψουμε στους ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ της αυτοδιοίκησης που ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ λυσασμένα τα εξουσιαστικά  χωράφια τους.
Χωράφια που απέκτησαν ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΩ ΔΙΚΑΙΩ και διατήρησαν με την χρήση της πλέον παλαιοκομματικής και χυδαίας εξουσιαστικής μεθόδου, αυτής της εκμετάλλευσης των δημοσίων δομών για  ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΗ.
Παλιά, πολύ παλιά ιστορία. Πάει πολύ πίσω και από το 50.

Θα είμαστε πάντα ενάντια σε κλειστά, παρασκηνιακά στεγανοποιημένα συστήματα εκλεκτών αυτοαναγορευομένων σε .... πρωτοπορίες.


ΔΕΚΤΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ


ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ


ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Αθήνα 15 .10.2013
Συγγρού 15-17 ΤΚ 117 43 Αθήνα
ΤΗΛ.2132063520
email: attikisynergasia@patt.gov.gr


                                                                                                                            ΠΡΟΣ Μ.Μ.Ε.

                 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ΕΥΔΑΠ

Η περιφερειακή παράταξη Αττική Συνεργασία –Όχι στο Μνημόνιο, παράταξη που υποστηρίζεται από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, έχει καταθέσει προ επταμήνου αίτημα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα, την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ από την νεοφιλελεύθερη μνημονιακή συγκυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Επειδή διαπιστώνουμε ότι αποφεύγεται να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το σοβαρότατο αυτό ζήτημα με ευθύνη της πλειοψηφούσας παράταξης του Περιφερειάρχη κ.Ι. Σγουρού, επαναφέρουμε το αίτημα που είχαμε καταθέσει ,ώστε να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη 17.10.2013.

Είναι γνωστό ότι, όπου εφαρμόστηκαν οι πολιτικές ιδιωτικοποίησης, οι τιμές εκτοξεύθηκαν στα ύψη, η ποιότητα του νερού χειροτέρεψε, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν οι επενδύσεις που δήθεν περιλάμβαναν τα συμβόλαια, οι δε κοινωνικές αντιδράσεις ήτανε τεράστιες.

Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

· Να διατρανώσει την απόλυτη αντίθεση του ενάντια στην διαστροφή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και την εφαρμογή τους για το ξεπούλημα του νερού, την πηγή της ζωής, με ψήφισμα, παραστάσεις διαμαρτυρίας και να διοργανώσει κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας του λαού της Αττικής.

· Να απαιτήσει από την Κυβέρνηση την άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Αττική όπου οι κάτοικοι της θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα εάν θέλουν την ιδιωτικοποίηση του φυσικού αγαθού της ζωής, του νερού.

· Να απαιτήσει την σύσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου Υδάτων για την έγκριση των Διαχειριστικών Σχεδίων για τα υδατικά διαμερίσματα με επικαιροποίηση των στοιχείων τους και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σύστασης τους.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ¨ Αττικής Συνεργασίας Όχι στο Μνημόνιο¨

Βαρεμένος Γεώργιος - Κυπριανίδου Ερμίνα - Τσουκαλάς Δημήτρης

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

Καπάταης Χρήστος

ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ! Η ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΜΕΤΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΑΝΔΡΕΑΣΙΚΗ! ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ .... ΕΦΟΡΙΑΚΗ!

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΨΗΦΙΣΑΝ!

 ΔΙΟΤΙ .......Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΠΕΙΣΤΙΚΗ


Εκλογές ΟΤΑ: Πλαφόν 5% και πλήρης συνδυασμός για όλους


Προσθήκη λεζάντας

Πλήρη συνδυασμό για όλους τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες, γεγονός που αποκλείει τους μεμονωμένους ανεξάρτητους μη κομματικούς συνδυασμούς που θα είναι πολύ δύσκολο να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό αλλά και πλαφόν 5% σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αναφορικά με το νέο σύστημα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014, το υπουργείο Εσωτερικών.

Μάλιστα, τα δύο αυτά σημεία επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια ομιλία έδωσε μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε κομματικά στελέχη της ΝΔ στην Πεύκη, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Βέβαιος ότι θα ισχύσει ο νέος νόμος στις εκλογές το Μαΐου

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μιχελάκης κατέστησε σαφές ότι για να είναι κάποιος υποψήφιος δήμαρχος θα πρέπει απαραίτητα να καταρτίσει πλήρη συνδυασμό, ενώ αναφορικά με το πλαφόν τόνισε ότι «είμαστε πιο κοντά στο 5%». Υπενθυμίζεται ότι το πλαφόν του 5% ήταν η αρχική πρόταση που είχε συζητηθεί μεταξύ των δημάρχων και του ΥΠΕΣ ωστόσο στη συνέχεια ανέβηκε στο 7% σε μία προσπάθεια αφενός να μείνουν εκτός οι μικρές παρατάξεις και αφετέρου να είναι εφικτό να διοικηθεί ο δήμος ή η περιφέρεια για να ξανακατέβει, πλέον, στο 5%.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών κατά τη χθεσινοβραδινή του ομιλία εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014 θα διεξαχθούν με το νέο εκλογικό σύστημα του ενιαίου ψηφοδελτίου για τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 
Δηλαδή πάνε τα περί "ανεξάρτητων" προσωπικοτήτων που σου έλεγαν αναγνώστη μου; Και αφού θα υπάρχουν πλήρη παραταξιακά ψηφοδέλτια ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ;

ΆΛλη μια επικοινωνιακή ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις