Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Το πάρτυ των Προσκόπων.Ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Μας τιμά.

ΠΑΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ;

ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ - ΝΤΡΟΠΗ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΤο ρεπορτάζ της Πλατείας για την μεθόδευση - όργιο της διοίκησης του δήμου κατά των εργαζομένων στο Αετοπούλειο συνεχίζεται:

1. Ό,τι γράψαμε εχθές επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από εμπλεκόμενους και δεν επιδέχεται απολύτως καμία αμφισβήτηση, ούτε σε λέξη του.

2. Μάθαμε από ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΟ πουλάκι ότι ο πρόεδρος του υπηρεσιακού συμβουλίου θα γυρίσει το έγγραφο πίσω στο Αετοπούλειο, αφού η Τζίνα Πούλου ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ να υπογράψει τις αναφερόμενες στα σχετικά ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ αφήνοντας την διαδικασία στην μέση, βρίσκοντας έτσι το σθένος να αντισταθεί. 
Έτσι χωρίς τις σχετικές αποφάσεις το υπηρεσιακό συμβούλιο δεν μπορεί να ασχοληθεί με το θέμα.

Μένει στο νέο πρόεδρο του Αετοπουλείου λοιπόν, που θα οριστεί στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης (σύμφωνα με πρόσκληση που έχει ήδη κυκλοφορήσει), ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ;

ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ο Κώστας Αγγελής, του οποίου η μέχρι σήμερα διαδρομή στον δήμο είναι ταυτισμένη με την ανάληψη των ευθυνών για επιλογές - όργια αυθαιρεσίας  - όπως τα παγοδρόμια  τα χριστουγεννιάτικα αστέρια, του κοινωνικού παντοκοροϊδείου παριστάνοντας τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ;
Αν το κάνει όμως και αυτό δε θα είναι πλέον ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ αλλά "ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΜΙΚΑΖΙ". 


ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ: Άκρα του τάφου σιωπή από όλους τους λαλίστατους "θεσμικούς" παίκτες για το θέμα. ΓΑΡΓΑΡΕΣ!

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ: 

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΤΖΙΝΑ! ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΕΡΑ ΤΕΛΙΚΑ! (και ας μην μας βγαίνεις στο τηλέφωνο).


ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ


ΑΡΧΕΣ - ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΑΣ

1. Ο καταυλισμός των τσιγγάνων απομακρύνεται σε εύλογο χρόνο  και τα οικόπεδα αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους.

2. Ο καταυλισμός δεν μεταφέρεται στο γήπεδο του Απόλλωνα ούτε ολόκληρος, ούτε μέρος αυτού, μετεγκατάσταση που θα επιβαρύνει περαιτέρω την περιοχή και θα μεταθέσει χρονικά την επίλυση του προβλήματος πολύ περισσότερο. (ουδέν μονιμότερο του προσωρινού)

3. Αναζητούμε ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση ένταξης των ΡΟΜΑ - ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ στο κοινωνικό σύνολο. Δεν επιθυμούμε την δημιουργία νέου γκέτο εντός των ορίων του δήμου μας. Ο δήμος Χαλανδρίου δεν επιχειρεί να διώξει εκτός Χαλανδρίου τους συνδημότες μας ΡΟΜΑ. Η σκέψη ότι θα  αποδεχτεί άλλος δήμος να επιλύσει το πρόβλημά μας δεν αποτελεί δική μας πιθανότητα αφού και αναποτελεσματική είναι και γιατί εκτιμούμε ότι η μετάθεση  ευθυνών μας σε άλλους γίνεται για χυδαίους μικροπολιτικούς λόγους.
ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ; Δεν ζουν άνθρωποι στους άλλους δήμους; Δεν υπάρχουν εκεί κάτοικοι που θα αντιδράσουν;

ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

1. Με βάση Ευρωπαϊκές συνθήκες και αποφάσεις του ΟΗΕ, που είναι σε όλους τους εμπλεκόμενους γνωστές, η απομάκρυνση του καταυλισμού προϋποθέτει (καλώς ή κακώς,  δεν το εξετάζουμε) την ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ των τσιγγάνων για την μετεγκατάστασή τους.
Και μάλιστα απαιτεί ρητά την προετοιμασία υποδοχής τους σε χώρο που πληροί τις  αναγκαίες προϋποθέσεις υποδομών διαβίωσης ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Δεν έχει απολύτως καμία σημασία - στην παρούσα τουλάχιστον φάση  - αν αυτό κάποιοι το θεωρούν δίκαιο ή άδικο ή προνομιακή μεταχείριση από τους διεθνείς οργανισμούς για τους τσιγγάνους.

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ όμως ότι πρέπει να το λάβουν υπόψιν τους όσοι ομιλούν για το θέμα, εκτός αν προτείνουν - πάλι - να γίνουμε "αυτοεξυπηρετούμενη πόλη" στο Χαλάνδρι. Το έχουμε ξανακούσει, ώρα είναι να ξαναειπωθεί.

Οι πολιτικές εκτιμήσεις είναι χρήσιμες όταν κάνουμε πολιτικό διάλογο αλλά οι νόμοι και οι διεθνείς υποχρεώσεις του ελληνικού δημοσίου δεν είναι διαπραγματεύσιμες και αυτό πρέπει να απασχολήσει ΚΥΡΙΩΣ όσους ομνύουν στην παραμονή της χώρας σε ευρωπαϊκή τροχιά.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΒΙΑΙΗ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

Τονίζουμε βέβαια ότι εμείς είμαστε και αξιακά εναντίον κάθε τέτοιας σκέψης αλλά επί της παρούσης μένουμε σε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ δεδομένα και αποφεύγουμε ιδεολογικές προσεγγίσεις του θέματος που μόνο ένταση μπορεί να προκαλέσουν.

2. Το πρόβλημα των ιδιοκτητών των οικοπέδων του χώρου του καταυλισμού δεν πρόκειται να επιλυθεί μόνο με την απομάκρυνσή τους, αφού έτσι και αλλιώς η αξιοποίηση των οικοπέδων τους περνά από την ένταξη ή όχι της περιοχής στο σχέδιο πόλης. 
Πρόκειται για ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ δεδομένο, απορούμε γιατί μας κατηγορούν - και μάλιστα θεσμικοί παράγοντες - που το επισημαίνουμε.
Έχουν στο μυαλό τους μήπως ΤΟΠΙΚΑ ΡΥΜΟΤΟΝΙΚΑ, δηλαδή έχουν σκοπό να ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ τους κατοίκους του υπόλοιπου Πεύκο Πολίτη στην τύχη τους;
Αν είναι έτσι να το πουν για να τύχουν της αντιμετώπισης που τους πρέπει από όλο το Κάτω Χαλάνδρι.

3. Άσχετα με το τι έχει γίνει στο παρελθόν με τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις - θέμα στο οποίο έχουμε κατά κόρον αναφερθεί και που διερευνάται από την δικαιοσύνη - είναι δεδομένο ότι υπάρχουν προς διάθεση Ευρωπαϊκά Κονδύλια για υλοποίηση ειδικών στεγαστικών προγραμμάτων για τους ΡΟΜΑ. 
Σε όσους σπεύσουν να μας ρωτήσουν γιατί δεν υπάρχουν αντίστοιχα κονδύλια για τους μπαλαμούς απαντάμε εκ των προτέρων ότι ούτε ξέρουμε, ούτε απαντάμε για λογαριασμό κυβέρνησης και ΕΕ, ούτε καθορίζουμε βεβαίως εμείς την ευρωπαϊκή πολιτική, οπότε αυτό δεν μας απασχολεί στην παρούσα φάση.  Ρωτήστε τα κόμματα και ψηφίστε ανάλογα στις ευρωεκλογές.
Τα αναγκαία όμως χρήματα για την στέγαση των ΡΟΜΑ υπάρχουν και μπορούν να διεκδικηθούν από το Ε.Κ.Τ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ 

1. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΟΥ, ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ  ΚΑΙ ΤΣΓΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ. 
Εμείς σε αυτό είμαστε ΚΑΘΕΤΟΙ, αναλαμβάνουμε το κόστος αυτής της τοποθέτησης απέναντι σε όσους λένε στους τσιγγάνους "να φύγεται να πάτε αλλού".
Δικοί μας δημότες είναι οι τσιγγάνοι, εμείς έχουμε υποχρέωση να λύσουμε το πρόβλημα στα πλαίσια των νόμων του ελληνικού κράτους  και των διεθνών συμβάσεων.
ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ στα πλαίσια μιας συντεταγμένης πόλης.
Έχουν το παράδειγμα των ομόφυλων τους στο ΠΑΤΗΜΑ, ας συμβάλλουν με την στάση τους για να  έχουμε αντίστοιχο θετικό αποτέλεσμα ένταξής τους στην τοπική κοινωνία, όχι ως σκηνιτών - καταπατητών αλλά ως ισότιμων Ελλήνων πολιτών με δικαιώματα και υποχρεώσεις.

2. Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Είναι βέβαιο ότι εκεί βρίσκεται η λύση ΚΑΙ του προβλήματος των ΡΟΜΑ, αλλά και των ιδιοκτητών των καταπατημένων οικοπέδων και βεβαίως όλων των ιδιοκτητών του Πεύκο Πολίτη.

3. Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ότι δεν μπορούν στο Χαλάνδρι να ζουν σε καταυλισμό, δεν μπορούν να διεκδικούν μονοκατοικίες επικαλούμενοι τα "πολιτιστικά τους πρότυπα".

 ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ, ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ (και για την οποία κατηγορηθήκαμε αλλά αυτό είναι συνηθισμένο).

Και αυτό θέλαμε να βεβαιωθούμε πριν διατυπώσουμε την πρότασή μας: Ότι αποδέχονται να διασκορπιστούν μέσα στον κοινωνικό ιστό της πόλης χωρίς "ειδικό καθεστώς" και βέβαια όχι σε γκέτο.

Ζήτημα στο οποίο μας εξέπληξαν ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ αφού το έθεσαν πριν το θέσουμε.

Δεν υπάρχει η δυνατότητα στο Χαλάνδρι να βρεθεί η αναγκαία γη για να έχουν οι ΡΟΜΑ από μία μονοκατοικία η κάθε οικογένεια. 
Αυτονόητο μεν, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΩΣ, ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι το αποδέχονται και το δηλώνουν ευθαρσώς, ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ.


ΑΓΚΑΘΙΑ - ΕΜΠΟΔΙΑ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

1. Το μεγάλο αγκάθι είναι οι τεράστιες καθυστερήσεις στις μελέτες του ΓΠΣ και Ένταξης της περιοχής στο σχέδιο.
Μελέτες που  μπορούν να γίνουν εργαλεία ώστε να διασφαλιστεί η αναγκαία γη για την υλοποίηση στεγαστικού προγράμματος χρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε.. 

Κάθε σκέψη περαιτέρω καθυστέρησης των δύο αυτών μελετών που τρέχουν πρέπει να εγκαταλειφθεί.
Επεξεργαζόμαστε συνολικά την θέση μας για το ΓΠΣ αλλά σε αυτή την φάση και για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος των ΡΟΜΑ θα θέσουμε ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΘΕΜΑ:

Να πάρει ΑΥΡΙΟ εντολή από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ο μελετητής της περιοχής κος Ιωνάς  ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ στην υπό ανάρτηση μελέτη του, τον χαρακτηρισμό συγκεκριμένων ΟΤ από την εισφορά σε γη που θα ανήκουν στον Δήμο, για την ανέγερση 7-8 ΔΙΑΣΠΑΡΤΩΝ μικρών πολυκατοικιών σε δημοτικές εκτάσεις που θα προκύψουν από την εισφορά σε γη, και μάλιστα με ΕΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ και αυξημένους όρους δόμησης (Έχει σημασία το "διάσπαρτων" γιατί έτσι θα αποφεύγεται νέο γκέτο ΡΟΜΑ στην πόλη) και να προχωρήσει το συντομότερο σε ανάρτηση της μελέτης.

Ακούγεται παράλογο, φιλόδοξο, υπερβολικό ή ανέφικτο;
Μα από την ένταξη του Πατήματος 1 στο σχέδιο ο δήμος απέκτησε 11 οικοδομήσιμα στρέμματα και μάλιστα με ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΟΜΗΣΗΣ. Εκεί επιλέχτηκε να είναι ενιαίος χώρος.
(Που βέβαια ακόμα είναι αναξιοποίητα).

Πάντως έτσι δασφαλίζουμε την γη  για να αποκτήσει ο δήμος μας 75 διαμερίσματα 70 με 80 τετραγωνικών μέτρων που ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ Η Ε.Ε. και που θα είναι έτοιμα προς παραχώρηση στις οικογένειες των ΡΟΜΑ για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή, εντός κοινωνικού πλαισίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εμείς δεν λέμε να πληρώσουμε εμείς οι υπόλοιποι τα σπίτια των ΡΟΜΑ.
Λέμε όμως ότι - άσχετα με το πώς το αξιολογεί αυτό πολιτικά ο καθένας - ΤΑ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΤΟ ΕΚΤ, ΟΧΙ Ο ΔΗΜΟΣ. 

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ

Το θέμα πρέπει να φύγει από την διαχείριση των "μαθητευόμενων μάγων" που ενόψει δημοτικών εκλογών διεκδικούν "εδώ και τώρα" λύσεις προσαρμοσμένες με το οικοδομικό τετράγωνο της κατοικίας του στελέχους τους ή του ψηφοφόρου τους με τον οποίο ομιλούν. 

Εμείς κατανοούμε - ότι δυστυχώς ζητάμε από τους περιοίκους του καταυλισμού να κάνουν και άλλη υπομονή. Αλλά πιστεύουμε ότι πλέον έχουν καταλάβει και οι ίδιοι ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και βέβαια και εκείνοι είδαν ότι γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και κοροϊδίας όσων τους λένε ότι θα τους "σώσουν" μεταφέροντας τον καταυλισμό 50 μέτρα πιο δίπλα.

Επίσης θέλουμε να καταστήσουμε σαφές σε όλους  ότι εκτιμούμε πως χωρίς την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ  ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ της όλης διαδικασίας από τον δήμο μας, λύση δεν πρόκειται να προκύψει.

Ζήσαμε τους εξυπνακισμούς της διοίκησης Κουράση. Σήκωσαν το θέμα για να πουλήσουν παλαιοκομματικού τύπου εκδούλευση στους κατοίκους αλλά χωρίς να έχουν οποιοδήποτε σχέδιο και απλά επενδύοντας στον ΓΓ της Αποκεντρωμένης ότι θα επιλύσει το θέμα ως "από μηχανής θεός".

Ρόλο που - κακώς κατά την γνώμη μας - αποδέχτηκε ο κος Καλογερόπουλος, που όφειλε να ζητήσει την ΚΑΘΑΡΗ τοποθέτηση της διοίκησης και του δημοτικού συμβουλίου του Χαλανδρίου στις σχεδιαζόμενες ενέργειές του.

Όμως εμείς γνωρίζουμε ότι ο ΓΓ της Αποκεντρωμένης δεν έχει - έτσι και αλλιώς - την δυνατότητα να λύσει το θέμα λόγω των ίδιων των αρμοδιοτήτων του.
Μπορεί να δώσει μόνο ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ λύση, όπως επιχείρησε, αλλά το θέμα είναι ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ και οι προσωρινές λύσεις - όπως αποδείχτηκε κατά τραγικό τρόπο, το περιπλέκουν ακόμα περισσότερο.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕΤΩΠΟ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗΣ ΛΥΣΗΣ στην κατεύθυνση που περιγράψαμε.

Και για να γίνει αυτό ΕΜΕΙΣ - ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, δήμος και κάτοικοι, πρέπει να προκαλέσουμε την εμπλοκή και την συνδρομή και ΤΗΣ ΑΙΡΕΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ στην αντιμετώπιση του θέματος.

Και αυτό πρέπει να το κάνουμε για 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ λόγους:

1. Γιατί από αυτή περνά η διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων και η απαραίτητη έγκριση της χρηματοδότησης του στεγαστικού προγράμματος που προτείνουμε.

2. ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ μπορούμε να βρούμε τους φυσικούς μας συμμάχους - αυτοδιοικητικούς  και να κινητοποιήσουμε φίλιες δυνάμεις που θα συμβάλλουν στην διαχείριση του σύνθετου προβλήματος. 
Και έχουμε τέτοιες δυνάμεις σε όλες τις περιφερειακές παρατάξεις αν αφήσουμε στην πάντα τους χαζοεγωισμούς, τις ενδοπαραταξιακές ή παραταξιακές έριδες και προτάξουμε το συμφέρον της πόλης και την ανακούφιση των πιο ταλαιπωρημένων κατοίκων της που είναι ακριβώς οι ιδιοκτήτες του Π.Πολίτη και της ζώνης Δ. Πλακεντίας.

Ήδη εμείς είχαμε την δυνατότητα να κουβεντιάσουμε και να επισκεφτούμε παρέα τον καταυλισμό με τον εκπρόσωπο των Οικολόγων στο περιφερειακό συμβούλιο κο Γιώργο Δημαρά ο οποίος προτίθεται να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Και δεν θα μείνουμε εκεί.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι οι χειριστές του θέματος από πλευράς δήμου να παραιτηθούν από το να παριστάνουν τους ΣΩΤΗΡΕΣ, που "κατόπιν προσωπικών τους ενεργειών" το θέμα "ετελείωσε" και να κινηθούμε  ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ μεν αλλά σε συμπεφωνημένο σχέδιο δε, στην κατεύθυνση δημιουργίας μετώπου ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ (και κατ' επέκτασιν και των ΡΟΜΑ, που είναι μια σημαντική αλλά όχι η μοναδική πτυχή του).

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που δυστυχώς ΚΑΝΕΙΣ από τον δήμο μας δεν πρότεινε, δεν επέλεξε, ούτε θέλει να επιλέξει, αφού η σημερινή διοίκηση αλλά - δυστυχώς - και παραδοσιακές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, είναι εντελώς παραιτημένες  από την μάχη της πόλης και μένουν μονοσήμαντα προσκολλημένες στην μάχη της ... κάλπης και της πολιτικής επιβίωσης ενός κατεστημένου που δεν έχει πλέον την όρεξη και το κουράγιο να διεκδικήσει και να ρισκάρει, κορεσμένο από την πολύχρονη παραμονή του στην εξουσία. Ενός διαπαραταξιακού κατεστημένου που εξαντλεί την δράση του σε προσπάθειες αποκλεισμού νέων δυνάμεων να πάρουν τις τύχες της πόλης στα χέρια τους.

Είναι η απόδειξη ότι ο Δήμος Χαλανδρίου, επί δημαρχίας Κουράση πορεύεται  χωρίς πυξίδα, ταξιδεύει στο άγνωστο με  αυτόματο πιλότο.

Την συνέχιση αυτή της πορείας θα την πληρώσουν τα παιδιά μας.

Γι' αυτό εμείς επιμένουμε


ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

ΚΡΟΥΣΜΑ ΜΕΛΗΤΕΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ ΣΕ 7ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΑΠΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 210 6522311, 213 2100531
Fax: 210 6084483
E-mail: ant.bta@patt.gov.gr

Αγ. Παρασκευή 7/6/2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφερειακή Ενότητα του Βορείου Τομέα Αθηνών εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές μετά από κρούσμα Μελιταίου Πυρετού.


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών, ενημερώνει τους καταναλωτές ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζουν προϊόντα ζωικής προέλευσης όπως τυριά, γάλα, γιαούρτι και λοιπά γαλακτοκομικά λόγω του κρούσματος μελιταίου πυρετού που εντοπίστηκε σε παιδί ,στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Η  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών, ύστερα από ενημέρωση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στις 24 Μαΐου και μετά από εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνου Μανιάτη, ήλεγξε το περιστατικό και διαπίστωσε ότι η μόλυνση του 7χρονου πιθανώς να προήλθε από την κατανάλωση κατσικίσιου γάλακτος, το οποίο προμηθεύτηκε η οικογένεια του από συνεταιρισμό καταναλωτών.

Ο έλεγχος έδειξε ότι εργαστήριο παραγωγής που έπρεπε να παράγει και να διαθέτει –σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας του-μόνο γιαούρτι , διέθετε στον συνεταιρισμό κατσικίσιο γάλα και τυρί χωρίς να έχει τη σχετική άδεια παραγωγής τους.

Η υπηρεσία μας, απευθύνθηκε στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής για τον περαιτέρω έλεγχο του παραγωγού διότι η  έδρα του εργαστηρίου αυτού βρίσκεται στα Σπάτα, ενώ τα προϊόντα που βρέθηκαν στο συνεταιρισμό κατασχέθηκαν ως ύποπτα για τη μετάδοση της νόσου.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών, συνιστά στους καταναλωτές:

Α) τα προϊόντα που αγοράζουν θα πρέπει να προέρχονται από αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις και να φέρουν τις προβλεπόμενες από τον νόμο σημάνσεις. (όνομα προϊόντος, πλήρη στοιχεία παραγωγού, ημερομηνία παραγωγής-λήξης του προϊόντος, συστατικά, ειδικές συνθήκες συντήρησης και τους κωδικούς εγκατάστασης).

Β )τα προϊόντα που αγοράζουν να προέρχονται από καταστήματα που έχουν τις απαραίτητες άδειες, να συντηρούνται σε ψυχόμενες προθήκες ή ψυγεία και γενικότερα σε κατάλληλες για το προϊόν συνθήκες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης δήλωσε: «Η πρόσβαση σε ασφαλή τρόφιμα είναι δικαίωμα όλων των πολιτών και η διακίνηση ασφαλών τροφίμων είναι υποχρέωση όλων των επιχειρηματιών.

Η Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής ενημερώνει τους πολίτες ότι θα συνεχίσει με συστηματικό τρόπο τους ελέγχους καθώς η διασφάλιση της δημόσιας υγείας αποτελεί γι αυτή ύψιστη προτεραιότητα».

Η συνταγή και οι..."γιατροί"