Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΑΥΡΙΟ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ "ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ"


Αύριο Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016, στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη τελετή του αγιασμού των υδάτων στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Ν. Πέρκιζας».

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΙΧΟΥ ΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Διευθυντή Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας βορείου τομέα Αθηνών Ευάγγελου Ζυμαράκη
Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας βορείου τομέα Αθηνών και ο Αντιπεριφερειάρχης πενθούν για την απώλεια του προϊσταμένου της διεύθυνσης Υγείας του τομέα Ευάγγελου Ζυμαράκη.

Ο ιατρός Ζυμαράκης ήταν ένας από τους πιο ενεργούς και δραστήριους συμπολίτες μας με μακρά και επιτυχημένη θητεία πάντα με βαθιά αγάπη στο πλευρό των πολιτών. Το επίμονο και μεθοδικό του έργο αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στην Δημόσια Υγεία και Πρόνοια της Αττικής αλλά και παντού όπου υπήρχαν ανάγκες και συνάνθρωποι.

Η Περιφέρεια Αττικής εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Στη σύζυγο, την κόρη και τον γιο του μένει όχι μόνο η απουσία του, αλλά και μια μεγάλη κληρονομιά προσφοράς προς τον άνθρωπο.

H κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη στις 14:30, από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΘΕΛΟΥΝ

Αυτό αγγίζει τα όρια ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ των συμπολιτών μας!
Αυτό αγγίζει τα όρια ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣHΣ.
Αυτό αγγίζει τα όρια .... ΓΕΝΙΚΩΣ

Θυμάστε που σας λέγαμε για τα - υποτιθέμενα - εγκαταλελειμμένα οχήματα;

ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΗΛΟ ΣΤΟ "ΣΗΚΩΜΑ" ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.

Που σας γράψαμε ότι στην συνεδρίαση της Ο.Ε. της 15 Δεκεμβρίου το θέμα αποσύρθηκε, όπως ζήτησε ο Νταβίας και αποδέχτηκε ο δήμαρχος;

Τοτε το απέσυραν ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.

Όμως σε συνεδρίαση του οργάνου που έβαλαν προπαραμονή Χριστουγέννων - στις 23 Δεκεμβρίου - και ενώ όλη η αντιπολίτευση έλειπε, ξαναέβαλαν το θέμα και μάλιστα εκτός ημερήσιας διάταξης και πήραν απόφαση να ρωτήσουν διακηγόρο σου λέει, τον δικηγόρο ΤΟΥΣ που θα πάρει και 500 ευρώπουλα γιατί θα απαντήσει σου λέει στα παρακάτω ερωτήματα.

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ! ΜΟΝΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΠΟΥ ΕΛΕΩ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ΜΕΡΙΚΩΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ 9προσωρινά, ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ).


ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΟΥ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΔΗΜΟΤΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ: 

1. Αν η εταιρία ΜΠΟΡΕΙ - σου λέει - να επιστρέφει τα οχήματα που περισυλλέγει, αν τα ζητήσει ο ιδιοκτήτης.
ΠΡΟΣΕΞΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ: Αν ΜΠΟΡΕΙ η εταιρία.....

2. Αν τα οχήματα που περισυλλέγονται από την εταιρεία και επιστρέφονται σε δημότη ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΡΙΣΥΛΛΕΓΟΥΝ σε 45 μέρες!!!!
Δηλαδή ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ!

3. Αν η υπηρεσία μπορεί να σηκώνει οχήματα ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, αν τα χαρακτηρίζει "εστία μόλυνσης".
Εδώ μιλάμε για το ΑΠΟΛΥΤΟ! Δηλαδή και στο χωράφι σου να θες να διατηρείς ένα παλιό αυτοκίνητο ΣΟΥ, χωρίς πινακίδες επιεδή ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ, ο δήμος θέλει αν στο παίρνει για να το κάνει η εταιρία ..... ΣΚΡΑΠ.
Ειδικά αν έχει επάνω και τίποτα χρήσιμα ανταλλακτικά θα είναι σίγουρα εστία μόλυνσης.

4. Αν όταν σου κολλάνε το αυτοκόλλητο πας στο δήμο και πεις ότι είναι δικό σου και το θες θα στο αφήνουν ή θα έρχεται ο ΣΤΑΛΙΝΑΣ να στο παίρνει με το ζόρι.

Δεν ξέρουμε τι θα γνωμοδοτήσει η δικηγόρος που επέλεξαν, που άλλωστε η γνωμοδότηση μιας δικηγόρου δεν είναι και θέσφατο.

ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, μόνο που σκέφτεται να επιβάλλει τέτοια ακραία πολιτική ΕΠΙΒΟΛΗΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ και ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΣΗΣ, απέναντι σε πολίτες του δήμου - όχι άγνωστους και ανύπαρκτους αλλά ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ειδικά σε μια εποχή που τόσοι κατέθεσαν πινακίδες, που τόσοι χρωστούν τα τέλη κυκλοφορίας και ψάχνουν να τα πληρώσουν, σε μια εποχή όπου ο δημότης χρειάζεται ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ και όχι τέτοιες ΑΚΡΑΙΕΣ πρακτικές επιβολής ενός γράμματος του νόμου δείχνει ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, 

Αυτό  μας υπογράμμισε και  υπηρεσιακός παράγοντας δήμου, ΚΑΛΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ με τον οποίο μιλήσαμε πριν κάνουμε αυτή την ανάρτηση για να βεβαιωθούμε ότι δεν λέμε βλακείες.
Σημειώνουμε ότι ο ίδιος υπηρεσιακός μας είπε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ και την διοίκηση αν κάποιο όχημα βγει από τον κατάλογο των εγκαταλελειμμένων.

Το έχει κάνει εκείνος μας είπε και μάλιστα έχει επιβάλλει σε (άλλη) εταιρία με την οποία συνεργάζεται ο δήμος του να φέρνει πίσω η ίδια και χωρίς καμία χρέωση του δημότη όχημα που πήρε χωρίς να πρέπει.

Αυτό πες ότι είναι θέμα σύμβασης, θα μας πει η .... νονά για να δικαιολογηθεί.

Συνέπεια (αστική ή ποινική) όμως για αιρετούς ή υπηρεσιακόυς αν βγει όχημα από τον κατάλογο εγκαταλλελειμένων αν το ζητήσει αυτοπροσώπω ο ιδιοκτήτης του δεν προκύπτι.

Η μόνη συνέπεια που προκύπτει είναι η απώλεια του εσόδου για την εταιρίας.

Για την οποία κάποιοι φαίνεται έχουν μεγάλο άγχος για το τι μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει ή να μην χάσει έσοδο.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ - ΟΡΓΙΟ!

ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΑΥΤΗ H ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ 2002

  
Α.Ν.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΩΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ, ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ ΕΚΦΩΝΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΟΥΡΑΣ - ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν είναι μαζί μας ο Βαγγέλης.
Έφυγε από κοντά μας ένας καλός άνθρωπος με όλη την σημασία της λέξης σύντροφος και οικογενειάρχης.

Τον γνώρισα στο μαγαζί του πατέρα μου το 1964. Άκουγα ιστορίες για την πείνα στην Κατοχή, τους Γερμανούς, τα Δεκεμβριανά, τον Λαμπράκη, τον Πέτρουλα, τον Γ. Παπανδρέου, το Βασιλικό πραξικόπημα, τις πορείες και τις διαδηλώσεις. Μετά παντρεύτηκε την Ντίνα την ξαδέλφη μου και γίναμε και συγγενείς.

Όταν ήμουν νέος δεν καταλάβαινα τι σημαίνει να είσαι ο Βαγγέλης. Με τα χρόνια κατάλαβα:

Τι σημαίνει να είσαι ανιδιοτελής και να μην χρησιμοποιείς την πολιτική προς ίδιο όφελος.

Τι σημαίνει να είσαι μεγάθυμος να μην θυμώνεις & να κακολογείς τους ανθρώπους που σε συκοφαντούν σε διαβάλουν ή είναι αγνώμονες απέναντι σου όποιοι και να είναι αυτοί.

Τι σημαίνει να μην λατρεύεις το χρήμα αλλά να το χρησιμοποιείς σαν μέσο να περνάς τη ζωή σου. Από τα χέρια του πέρασαν πολλά χρήματα. Ποτέ όμως δεν τον άκουσα για το πώς θα τα κάνει ακόμη περισσότερα.

Τι σημαίνει να είσαι πολύ καλός τεχνίτης, ήταν σιδεράς, και να μην είσαι υπερόπτης. Πολλοί σημερινοί επαγγελματίες είχαν περάσει από το μαγαζί του σαν μαθητευόμενοι. Ήταν από τους ελάχιστους τεχνίτες που ήξερε να δουλεύει το σίδερο στο καμίνι.

Γεννήθηκε το 1935 από γονείς πρόσφυγες στο Συνοικισμό. Οκτώ χρονών το 1942 μαζί με τον πατέρα του πήγαν στη Βέροια, μετά από 40 ήμερη πεζοπορία, με χίλιους κινδύνους για να μην πεθάνουν από την πείνα αφήνοντας πίσω την μάννα του.

Μετά την Κατοχή έμαθε την τέχνη του πηγαίνοντας ταυτόχρονα σε εσπερινή τεχνική σχολή. Μπαίνει στη βιοπάλη. Δεν κάθεται ήσυχος, φρόνιμος και νομοταγής πολίτης. Εντάσσεται στην ΕΔΑ αγνοώντας τους κίνδυνους, που είχε αυτή η ένταξη. Τις κλήσεις στην Ασφάλεια και την παρεμπόδιση της δουλειάς του.

Μετά την μεταπολίτευση εντάσσεται στο ΚΚΕ εσ. Και για τρείς τετραετίες εκλέγεται Δημ. Σύμβουλος με τα συμμαχικά σχήματα της Αριστεράς. Συνεχίζει στο Συνασπισμό στον Σύριζα και το 1996 υποστηρίζει την δημοτική παράταξη Αντίσταση με τους Πολίτες.

Εκείνα που θυμάμαι έντονα είναι:

Το φορτηγάκι που το χρησιμοποιούσαμε σαν κινητή σκαλωσιά για να κρεμάμε τα πανό και τις αφίσες σε ψηλά σημεία.

Ήταν πάντοτε συνεπής στο οικονομικό πλάνο που καθοριζόταν για τον απλούστατο λόγο ότι το πλήρωνε ο ίδιος.

Ποτέ δεν έκανε παρατηρήσεις στους ανθρώπους τους άφηνε να μαθαίνουν από την πείρα τους.

Ήταν ζωντανή πηγή πληροφοριών για ότι έχει συμβεί στο Χαλάνδρι την τελευταία εβδομηκονταετία και πολύ καλός αφηγητής.

Η τελευταία πολιτική πράξη του, παρόλα τα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας που είχε και τον είχαν αναγκάσει να μένει στο σπίτι του, η βοήθεια που έδωσε στην Αντίσταση ψάχνοντας γνωστούς και φίλους για να ψηφίσουν και πείθοντας το γιό του τον Μιχάλη να κατέβει υποψήφιος.

Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην γυναίκα του και στις νύφες του και τα παιδιά του. Τα δύο μεγαλύτερα άξιους συνεχιστές της επαγγελματικής του παράδοσης και το μικρότερο διδάκτορα Χημικό Μηχανικό του ΕΜΠ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και θα τον θυμόμαστε πάντοτε.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ (1935 - 2015) - ΕΝΑ ΜΙΝΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΥΡ ΒΑΓΓΕΛΗ

Γεννήθηκε το 1935 από γονείς πρόσφυγες στο Συνοικισμό. 

Στην κατοχή εντάχθηκε σε πολύ νεαρή ηλικία στην ΕΠΟΝ και έγινε Γραμματέας της οργάνωσης νέων του ΕΑΜ στην βορειοανατολική Αθήνα.

Μετά την Κατοχή έμαθε την τέχνη του  πηγαίνοντας ταυτόχρονα σε εσπερινή τεχνική σχολή και μπήκε στην βιοπάλη.
Ήταν ο καλύτερος σιδεράς στο Χαλάνδρι.

Δεν κάθησε όμως ποτέ "ήσυχος" και "φρόνιμος"  πολίτης.

Εντάχθηκε στην ΕΔΑ αγνοώντας τους κίνδυνους, που είχε αυτή η ένταξη, αγνοώντας τις κλήσεις στην Ασφάλεια και την παρεμπόδιση της δουλειάς του.

Μετά την μεταπολίτευση εντάσσεται στο ΚΚΕ εσ. 

Για τρεις τετραετίες εκλέγεται Δημ. Σύμβουλος με τα συμμαχικά σχήματα στα οποία μετείχε η Αριστερά (Τζαμτζής - Πέρκιζας - Παττακός)

Στις δημοτικές εκλογές του 2002 στηρίζει την Τοπική Ριζοσπαστική Ανανέωση για το Χαλάνδρι (ΤΟ.Ρ.Α.) του Α. Νταβία μετέχοντα και υποστηρίζοντας δημόσια την έκλογικά συνεργαζόμενη με αυτην κίνηση "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ"

Μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής του συνέχισε να είναι πολιτικά ενταγμένος και ενεργός στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τον ΣΥΡΙΖΑ.