Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Θα προστατευτούν τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ Χαλανδρίου



Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΠ ΕΟΠΥΥ Γιάννης Χρονόπουλος μίλησε στην Πλατεία για τα Πολυιατρεία του Χαλανδρίου, αλλά και για τον αγώνα που δίνει συνολικά η ομοσπονδία κόντρα στις μεθοδεύσεις και τα θέλω του Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην τοποθέτηση του ο αντιπρόεδρος του ΣΕΠ ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε με το θέμα των πολυιατρείων του δήμου μας: 
«Γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο ΕΟΠΥΥ Χαλανδρίου. Εμείς αν και λειτουργούμε συνολικά ως ομοσπονδία θα κάνουμε τα πάντα για να προστατέψουμε τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ Χαλανδρίου.  Στο Χαλάνδρι τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ τα επισκέπτεται καθημερινά πολύς κόσμος και εξυπηρετείται, γι] αυτούς αγωνιζόμαστε. Κλείσιμο των Ιατρείων όχι μόνο στο Χαλάνδρι, αλλά και σε όλη την χώρα συνιστά καθαρά εγκληματική ενέργεια». 

Στην συνέχεια τοποθετήθηκε για τον αγώνα που συνεχίζεται, αλλά και για ότι δεν φοβίζουν κανέναν οι τοποθετήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη: 
«Ο αγώνας μας για την υγεία συνεχίζεται. Μορατόριουμ και παύση των κινητοποιήσεων, με τις λέξεις κινητικότητα και διαθεσιμότητα που είναι συνώνυμα της απόλυσης δεν μπορεί να γίνει. Όσο για τα άλλα μέτρα που διαμηνύει σε όλους τους τόνους, ότι θα πάρει θέλουμε να του πούμε ότι η συνέχεια των κινητοποιήσεων είναι θέληση όλων των γιατρών. Δεν οδηγήσαμε εμείς τα πράγματα σε αυτό το σημείο όλοι έχουν δικαίωμα στην Υγεία ο αγώνας συνεχίζεται».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΙΘΩΜΗΣ - ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΠΕΣΑΝ ΔΕΝΔΡΑ





από αναγνώστη

ΠΕΣΜΕΝΑ ΔΕΝΔΡΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ




ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ: Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ



Κατ' αναλογίαν ισχύει και για τις κρίσεις στον Δήμο Χαλανδρίου.

Ο λόγος περί ακινήτων.


-Ξεκινάμε με μια πρωτιά! Σύμφωνα με το πολυαγάπημένο μας ΔΝΤ, η Ελλάδα είναι: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στη μείωση τιμών ακινήτων!

Μεγάλες διαφορές σε σχέση με την παγκόσμια αγορά ακινήτων έχει η Ελλάδα διαπιστώνει το ΔΝΤ. Την ίδια στιγμή που σε ολόκληρο τον κόσμο σημειώνεται άνοδος στις τιμές των ακινήτων, στην Ελλάδα ισχύει το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή τεράστια πτώση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδει το Bloomberg, φαίνεται πως την μεγαλύτερη άνοδο εμφανίζουν οι τιμές κατοικιών στο Χονγκ Κονγκ με +14,6% το β' τρίμηνο, στην Ουκρανία με +11,7%, στις Φιλιππίνες με +10%, στη Νέα Ζηλανδία και Κολομβία με 8,8%, ενώ ακριβώς στον αντίποδα πρώτη παγκοσμίως, με την μεγαλύτερη πτώση περίπου 11%, είναι η Ελλάδα μαζί με την Ουγγαρία και την Ολλανδία.

-Ο Λόγος περί Ακινήτων
Τώρα,

-την ίδια στιγμή που υπερ-οκταπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης οι φόροι στην ακίνητη περιουσία, (σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τον προϋπολογισμό του 2014 που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή) και:

-Επιπρόσθετα, από 1ης Ιανουαρίου τίθενται σε εφαρμογή σειρά νέων επαχθών μέτρων για τους ιδιοκτήτες αλλά και για όσους αγοράζουν ή πωλούν ακίνητα, όπως η επιβολή πόθεν έσχες με βάση τις αντικειμενικές αξίες που εξακολουθούν να ισχύουν, η επιβολή φόρου υπεραξίας κ.α.

-Στην γειτονική Ιταλία: γλυτώνουν και το 2014 τον φόρο στα Ακίνητα οι Ιταλοί!
Ο φόρος επί της κύριας κατοικίας δεν θα επιβληθεί από μέρους του ιταλικού δημοσίου ούτε και το 2014, όπως αποφάσισε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που υποστηρίζει την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα και ενσωμάτωσε σε ειδική τροπολογία που συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, πρόκειται να επιβληθεί φόρος μόνον για την αποκομιδή των απορριμμάτων των κατοίκων των ακινήτων της χώρας. Ο φόρος στην κύρια κατοικία, όμως (για όποιον διαθέτει ένα μόνο ακίνητο και ιδιοκατοικεί) για τους επόμενους δώδεκα μήνες αναστέλλεται. Υιοθετείται, δηλαδή, η ίδια τακτική αναβολής της εφαρμογής του φόρου αυτού, όπως και φέτος.

Ωστόσο εξαίρεση πρόκειται να αποτελέσουν και το 2014 μόνον οι πολυτελείς κατοικίες, οι οποίες θα φορολογηθούν κανονικά.

Όσον αφορά παλαιότερες οφειλές των ιταλών πολιτών προς το δημόσιο και τις διάφορες προσαυξήσεις τους, όπως τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης καταβολής ή άλλες αιτίες, στις περισσότερες περιπτώσεις θα μπορούν να αποπληρώνονται χωρίς τις προσαυξήσεις.

Κατά τα άλλα, οι ντόπιοι κυβερνήτες μας «διαπραγματεύονται» με την τρόϊκα ..και άλλα φλυναφήματα για αφελείς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: gpapagian@in.gr

ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Από τις 8.30 το πρωί που έγινε διακοπή ρεύματος στο Πολύδροσο η ηλεκτροδότηση μόλις αποκαταστάθηκε. 

Από ό,τι έχουμε μάθει προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλές γειτονιές του Χαλανδρίου.

Ζημιές έχουν προκληθεί και από πτώσεις δένδρων. 


Οι αποτυχίες της εξωτερικής πολιτικής στους υδρογονάνθρακες συνεχίζονται

του καθ. δρ. Γ. Ζουγανέλη 26/11/13

Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας δεν είμαι σίγουρος αν ποτέ υπήρξε πατριωτική ή φιλελληνική.

Πάντοτε άλλωστε στις θέσεις – κλειδιά δεν βρέθηκαν άνθρωποι που να ευνόησαν τα Ελληνικά συμφέροντα.
Θεωρώ μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα τη παρουσία του κ.Βενιζέλου απο την Εύβοια στο τιμόνι του υπ. Εξωτερικών.

Οι υδρίτες είναι ένα είδος παγωμένου φυσικού αερίου και η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς υδρίτες σε πολλές περιοχές της ΑΟΖ της.

Η Ιαπωνία έχει την τεχνολογία να εξορύξει αυτούς τους υδρίτες. Αντί όμως η Ελλάδα να προσεγγίσει τόσα χρόνια την Ιαπωνία όπως θα έκανε μια χώρα χωρίς ιλίγγους, προτιμάει να προσεγγίζει χώρες όπως τη Νότια Κορέα, την οποία σε λίγες μέρες θα επισκεφτεί ο Πρόεδρος της “Δημοκρατίας” Παπούλιας που με το περίφημο Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ επέτρεψε στη Τουρκία να κάνει έρευνες στο Αιγαίο. Πρόκειται για ένα ακόμη τεράστιο πολιτικό λάθος.

Εν τω μεταξύ σε συμφωνία προχώρησε η Τουρκία με την Ιαπωνία για τη κατασκευή μηχανών για τα τάνκς της.

Σας υπενθυμίζω ότι η Τουρκία έχει αποφασίσει να φτειάξει τεχνητά νησιά κατά μήκος της Μικράς Ασίας. Αυτά όταν τοποθετηθούν δίπλα σε βραχονησίδες του Αιγαίου, τις μετατρέπουν σε νησίδες που δικαιούνται ΑΟΖ γιατί τους δίνουν οικονομική ζωή και επιτρέπουν τη διαβίωση πολλών ανθρώπων πάνω σε αυτές. Η Ιαπωνία προχωράει στην κατασκευή τεχνητών νησιών και είναι η χώρα που με τους τεχνικούς της κατασκεύασε το μετρό που συνδέει την Ασιατική με την Ευρωπαική Τουρκία. Δεν αποκλείεται αυτά τα Ιαπωνέζικου τύπου νησιά να τα δούμε κάποια στιγμή σε περιοχές που έχουν μεγάλη πιθανότητα να έχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων στα παράλια της Μικράς Ασίας ή αλλού. Σας επισημαίνω ότι και μια πλατφόρμα εξόρυξης δίπλα σε μια βραχονησίδα είναι τεχνητό νησί. Βράχοι σε διεθνή θάλασσα δημιουργούν πολλές προυποθέσεις για μελλοντική παρουσία δίπλα τους τεχνητών νησιών και πλατοφορμών εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων και περαιτέρω διεκδικήσεις.

Την ίδια ώρα, ο πρώην κ.Τούρκογλου μετά το θέμα της μείωσης της ΑΟΖ που ανέκυψε απο τη μετατροπή της νησίδας Στρογγύλης σε αρχαιολογικό χώρο (το θέμα αναδείχτηκε απο εμάς) και μετά την απεμπώληση των πνευματικών δικαιωμάτων του Εθνικού μας Ύμνου στην εταιρεία Sony (δύο θέματα στα οποία εμπλέκεται και ο υπ. πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος), έφτειαξε μια εξωθεσμική επιτροπή που να πληροφορεί την Βουλή για τα θέματα των θαλασσίων ζωνών, με όποια “ιδέα” αυτός και οι “προστάτες” του έχουν. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Πρόσφατα στη διεύθυνση της ΕΔΕΥ, της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογοναθράκων, τοποθετήθηκε επιστήμονας που πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν έχει πολλά κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Αυτό πέραν του γεγονότος που αποδεικνύει αυτόματα ότι ο συγκεκριμένος επιστήμονας δεν διαθέτει τις γνώσεις που χρειάζεται να έχει κανείς για να διορισθεί στη θέση αυτή, δείχνει την διάθεση της κυβέρνησης να μη προχωρήσει στην εξόρυξη υδρογονανθράκων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν είναι τυχαίο, ότι η Τουρκία ανακοίνωσε μετά τη συνέντευξη που έδωσα στο CreteTV στο δημοσιογράφο κ.Σαχίνη (βλέπετε εδώ) και στην οποία έδειξα τη πιθανή θέση όλων των κοιτασμάτων υδρογοναθράκων της Ελλάδας, έρευνα στα δυτικά της Χίου για το χαμένο της πολεμικό αεροπλάνο F16 που είχε πέσει εκεί το 1996! Όπως ανακοινώθηκε απο τη Τουρκία, η διάρκεια της έρευνας αυτής θα είναι πολύ μεγάλη. Η απόφαση ανακοινώθηκε προσωπικά απο το μεγάλο αφεντικό της περιοχής Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χωρίς να ζητηθεί άδεια απο την Ελληνική κυβέρνηση και ενώ είναι πλέον γνωστό ότι στη περιοχή που είναι μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου (βλέπετε εδώ). Τα πλοία και η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί για την ανεύρεση του Τουρκικού αεροπλάνου είναι εκείνη που χρησιμοποιείται στην ανίχνευση υδρογοναθράκων…

Στόχος αυτής της κυβέρνησης φαίνεται να είναι η πώληση των συμβολαίων/ συμφωνιών που θα προκύψουν απο την έρευνα για κοιτάσματα υδρογονανθράκων έναντι όσων χρωστάει η Ελλάδα στους δανειστές, χωρίς οι υδρογονάνθρακες καν να εξαχθούν ώστε να μη υπάρξει αντίσταση απο άλλα συμφέροντα που δρούν στη διεθνή αγορά των υδρογονανθράκων. Η μόχλευση στη συνέχεια της αξίας αυτών θα δημιουργήσει τεράστια κέρδη στις αγορές και σε όσους γνωρίζουν. Αιωνίως χαμένος η Ελλάδα και οι πολίτες της.

Εν τω μεταξύ διαφαίνεται, ότι τα παλιά τζάκια δεν θα φοβόντουσαν ακόμη και να διαμελήσουν τη χώρα προκειμένου να φάνε ένα κοψίδι απο την πίτα των υδρογονανθράκων απο την οποία φαίνεται ότι προσπαθούν να τα αποκλείσουν. Σε αυτό θα χρειασθούν όμως και συμμάχους. Η μάχη έχει αρχίσει και οι φαντάροι των διαφόρων στρατών που υπάρχουν στη χώρα έχουν αρχίσει να κινούνται πρός σύγκρουση.

Πρόβλημα αποτελεί και η απόφαση της κυβέρνησης να αναθέσει σε μία μόνο εταιρεία την PGS την λήψη σεισμικών μετρήσεων για την ανίχνευση υδρογονανθράκων. Είναι αδιανόητο ένας μόνο “μεσίτης” να αναλάβει να πωλήσει πληροφορίες για τις θέσεις και τις ποσότητες υδρογονανθράκων (και υπόγειου ορυκτού πλούτου πλήν υδρογονανθράκων) τόσο μεγάλης έκτασης σε ξένες εταιρείες. Είναι όμως κατανοητό να γίνεται απο μια τέτοια “κυβέρνηση”.

Το θέμα των Ελληνκών υδρογονανθράκων δεν είναι ανεξάρτητο της ανακήρυξης της Ελληνικής ΑΟΖ, που καθυστερεί συνέχεια όπως και άλλων παραμέτρων. Η Ελλάδα δεν επιθυμεί ακόμη μια φορά να αντιληφθεί τη σημασία τους. Οι πολλές επιτροπές καθυστερούν την πρόοδο στην εξόρυξη των Ελληνικών υδρογοναθράκων. Μια επιτροπή που θα ενσωμάτωνε όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά θα έδινε πολύ γρήγορα λύσεις. Η σημερινή ΕΔΕΥ δεν τα έχει και δεν προβλέπω ότι κάποτε θα τα αποκτήσει. Δεν το θέλει κανένας…

Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να θυμάται κανείς είναι η παρουσία Αραβικών συμφερόντων στην Ελλάδα. Αυτά τα συμφέροντα έχουν κάθε λόγο να καθυστερούν την ταχεία εξόρυξη των Ελληνικών υδρογοναθράκων για πολλά χρόνια, αφού εκφράζουν την επιρροή πετρελαιοπαραγωγών χωρών. Κατά τη γνώμη μου 4 χρόνια είναι πολλά για να γίνει εξόρυξη υδρογονανθράκων σε μια περιοχή ενώ ο ενάμιση χρόνος που χρειάζεται για να παραδώσει η PGS τις αναλύσεις της για τη θέση των κοιτασμάτων στην Ελληνική κυβέρνηση είναι υπερβολικά μεγάλος. Αυτό μόνο επιστημονικά αφελείς και πολιτικά όρνια θα το αποδέχονταν.

Ο καθαρισμός και η υγροποίηση του φυσικού αερίου – δύο “ξεχωριστά” εργοστάσια – μπορεί να δημιουργήσουν μια δυναμική ανάπτυξης απο την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πέραν της εκμετάλλευσης αυτών καθεαυτών ως πηγών καυσίμου. Ένα εργοστάσιο καθαρισμού μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη προιόντων για τη χημική βιομηχανία, στη δημιουργία εφαρμογών χρησίμων στην διακίνηση και μεταφορά των υδρογοναθράκων, όπως και στη δημιουργία καινοτομιών και παραγωγικών θέσεων εργασίας. Η υγροποίηση πάλι θα λύσει το πρόβλημα διάθεσης του φυσικού αερίου για περιοχές που απέχουν απο τις κύριες γραμμές μεταφοράς φυσικού αερίου προς την Ευρωπαική Ένωση. Σημειώστε εδώ, πώς όταν υπάρχει δυσκολία στη μεταφορά του φυσικού αερίου τότε η μετατροπή της ενέργειας που προκύπτει απο τη καύση του σε μια άλλη μορφή ενέργειας πχ. ηλεκτρικής, είναι μεν αναγκαία αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αυξήσει το κόστος της ενέργειας για τον τελικό καταναλωτή.

Η αλλαγή του κλίματος στις περιοχές των πόλων της γής έχουν δημιουργήσει νέες προοπτικές στην εκμετάλλευση των υδριτών που ευρίσκονται εκεί και που λόγω του λειωσίματος των πάγων αυξάνουν τα γνωστά αποθέματα που μπορούν να εξορυχθούν στον κόσμο.

Στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων έχει σημασία και η διαχείριση και η γεωστρατηγική αλλά περισσότερο απο όλα σημαντική είναι η τεχνολογία, που ανα πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει όλα τα δεδομένα. Τεχνολογία η Ελλάδα δεν έχει και ο τρόπος που αντιμετωπίζεται το θέμα αυτό απο τη κυβέρνηση είναι ίδιος με το τρόπο των χωρών του τρίτου κόσμου, που στο τέλος εγκαταλείπονται φτωχές απο τους δανειστές και τους “επενδυτές” παρά τον πλούτο που αρχικά είχαν.

Κλείνοντας σας δείχνω τον μόνο χάρτη AOZ που κατάφερε η Ελληνική κυβέρνηση να δείξει στον Ελληνικό λαό εδώ και 4 χρόνια “ανάπτυξης”. Ένα μισό χάρτη ΑΟΖ, που για όσους καταλαβαίνουν σημαίνει παράδοση Ελληνικού εδάφους και μειωμένη Εθνική κυριαρχία. Aυτός ο χάρτης για εμάς και ελπίζω και για πολλούς απο εσάς να σημαίνει παράδοση Ελληνικού εδάφους, γιατί ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα είναι Ελληνικό έδαφος. Στο χάρτη λείπει πολύ Ελληνικό έδαφος…

http://zcode-gr.blogspot.jp/2013/11/blog-post_24.html

ΚΛΕΨΑΝΕ ΤΟΝ BIG BEN