Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΦΕΤΩΝΜε σημερινή ομόφωνη - εκ των παρευρισκομένων - απόφαση της αρμόδιας οικονομικής επιτροπής του δήμου, την εκπροσώπηση του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου στην αυριανή ανωμοτί του  κατάθεση ως υπόπτου, ενώπιον της κας Εισαγγελέας Εφετών κας Νταγιάντα ανέλαβαν οι κ.κ. Γιώρος Κατρούγκαλος (συνταγματολόγος, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) και ο κος Νίκος Κωνσταντόπουλος (δικηγόρος, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού).


Θυμίζουμε ότι η υπόθεση αφορά την διερεύνηση από την Εισαγγελία Εφετών της πιθανότητας τέλεσης, από πλευράς του δημάρχου Χαλανδρίου της αξιόποινης πράξης της απείθειας και παράβασης καθήκοντος, για το "εντέλλεσθε" με το οποίο ο Σ. Ρούσσος υλοποίησε ομόφωνη πολιτική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο αποφάσισε την μη αποστολή στοιχείων για την ψευτοαξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης από την πλευρά του δήμου, λόγοι δεοντολογίας δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε αναλυτικότερο ρεπορτάζ αλλά θα τα πούμε σύντομα.

Αύριο Τετάρτη 22/10/2014 το ραντεβού του Δημάρχου Χαλανδρίου με τον εισαγγελέαΑύριο, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος θα μεταβεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για να «εξετασθεί ανομωτί και να παράσχει εξηγήσεις σχετικά με ερευνώμενες αξιόποινες πράξεις απείθειας – παράβασης καθήκοντος». Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Χαλανδρίου είχε αρνηθεί να παραδώσει στοιχεία που σχετίζονται με το επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων αορίστου χρόνου και την αξιολόγηση έπειτα και από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία ακυρώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Συνήγοροι του δημάρχου είναι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
Η πλευρά του δήμου Χαλανδρίου θα προσφύγει στην επιτροπή του άρθρου 152 κατά της απόφασης του Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής η οποία ακύρωσε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

ΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η προεκλογική δέσμευση της νέας διοίκησης του δήμου ήταν να εργαστεί με όλες της τις δυνάμεις για μια ουσιαστική ανατροπή των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών στο Δήμο. Να υπερασπιστεί τον κοινωνικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να ενισχύσει τις δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να ακολουθήσει έναν διαφορετικό τρόπο διοίκησης με στόχο τη διεύρυνση της δημοκρατίας και της διαφάνειας στη λήψη των αποφάσεων επιζητώντας την ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε όλα τα επίπεδα.

Εκτιμώντας ότι περαιτέρω μείωση του προσωπικού είναι αδύνατη καθώς αυτό θα σήμαινε αποδυνάμωση ή και εξαφάνιση δημοσίων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η καινούρια δημοτική αρχή αρνήθηκε να συναινέσει στον έλεγχο των συμβάσεων των μισών περίπου εργαζομένων του δήμου (οι περισσότεροι από τους Παιδικούς Σταθμούς, από την υπηρεσία Πρασίνου κλπ),οι συμβάσεις των οποίων από το 1995 μετατράπηκαν από αορίστου χρόνου σε ορισμένου.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στο δήμο Χαλανδρίου αρνούνται να αποτελέσουν τα νέα θύματα της μνημονιακής δέσμευσης για 6.500 χιλιάδες απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό καμία σχέση δεν έχει με την τυχόν ύπαρξη πλαστών πτυχίων ή άλλων δικαιολογητικών σπουδών τα οποία ελέγχονται ούτως ή άλλως από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης από την 1η Ιανουαρίου 2014 και για τα οποία ο μέχρι τώρα έλεγχος (από τα 567 που έχουν σταλεί, έχουν ελεγχθεί τα 165) δεν έχει αποκαλύψει τυχόν παρανομίες.

Στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει από την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα δημοτική αρχή δέχεται πολυποίκιλες πιέσεις από όσους επιθυμούν να μην αλλάξει τίποτα στην πόλη, με προπομπό τον διορισμένο από την κυβέρνηση Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Όμως στις 12 Οκτωβρίου η κατάσταση ξέφυγε από τα όρια. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τον έλεγχο των συμβάσεων των εργαζομένων στο Δήμο. Αυτή η πράξη προσβάλλει κατάφωρα κάθε έννοια δημοκρατίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συνταγματικότητα του νόμου 4250 στον οποίο βασίζονται οι ενέργειες του κ. Κ.Μητσοτάκη και του κ. Αγγελάκα, δεν έχει κριθεί ακόμα. Είναι φανερό ότι με την βίαια αυτή παρέμβαση, η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε η νέα δημοτική αρχή να αποσυντονιστεί, να μην ασχοληθεί με τα καυτά προβλήματα της καθημερινότητας, να μην μπορέσει από την αρχή να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην πόλη και τους κατοίκους της.

Η νέα διοίκηση του Δήμου είναι υποχρεωμένη, για άλλη μία φορά, να δηλώσει προς όλες τις κατευθύνσεις το αυτονόητο: Τα οξυμένα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν δεν επιτρέπουν να γίνει ούτε ένα βήμα πίσω. Οι ανάγκες των πολιτών του Χαλανδρίου θα γίνουν σεβαστές πέρα από πολιτικά παιχνίδια, πολυποίκιλα συμφέροντα και μνημονιακές δεσμεύσεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΦΡΑΓΚΟΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ...
Γέμισε το inbox της Πλατείας αναγνώστη μου από ενδιαφέροντα emails ενος αναγνώστη μας (το όνομά του το κρατάμε για εμάς, μέχρι να επιλέξει ο ίδιος να δημοσιοποιηθεί), κατοίκου της οδού Ακακιών και Θάσου (Πολύδροσο Αμαρουσίου) που φαίνεται ότι έχει ασχοληθεί πολύ και για μεγάλο χρονικό διάστημα με την αποτροπή της διάνοιξης της οδού Φραγκοκκλησιάς

Ο γείτονας - αφού είμαι και εγώ Πολυδροσιώτης από το 2000 και δω, αν και γέννημα θρέμμα της απέναντι πλευράς της πόλης, με βάση τον άξονα της Λ. Πεντέλης - μας έπηξε πρωί πρωί, ακόμα δεν έχω προλάβει να μελετήσω όλα αυτά που μας έχει κοινοποιήσει - μιλάμε για 15 emails με χάρτες, φωτό και κείμενα που έχει στείλει στον δήμο Αμαρουσίου, επιχειρηματολογώντας εναντίον της διάνοιξης.

ΣΚΙΑΧΤΗΚΑ.

Θα τα μελετήσουμε και θα παρουσιάσουμε τα επιχειρήματά του.

Αν θέλει μάλιστα ο γείτονας, ας στείλει και τηλέφωνο για να μιλήσουμε δια ζώσης και να βρούμε μαζί πώς θα συμπυκνώσουμε όλες αυτές τις πληροφορίες, απόψεις και μελέτες του (μάλλον πρέπει να είναι ειδικός, αφού διατυπώνει γενικευμένη και καινοφανή άποψη περί διαχείριση διαμπερών κυκλοφοριακών ροών) σε μία - δύο αναρτήσεις.

Διότι ξέρετε ότι εδώ ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ, αν μας ζητηθεί, για να της αντιπαρατεθούμε με επιχειρήματα και να αναζητήσουμε την ορθότερη συνισταμένη για όλους. Εμείς έχουμε έτσι και αλλιώς καθαρή θέση για το θέμα.

Μια θέση που έχουμε αναλύσει από το 2000 ακόμα (μόνοι μας τότε) και που εμπεριέχει όλους τους λόγους για τους οποίους η Φραγκοκλησιάς έπρεπε από τότε, μαζί με την παράδοση της Αττικής οδού, να είχε αποκατασταθεί (προϋπήρχε) στο ύψος της ΛΑΚΩΝΙΑΣ (για να θυμηθούμε οι παλαιότεροι πώς έγινε γνωστό το σήριαλ τότε - της ΓΕΦΥΡΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ που θα κατέστρεφε την - γενέτηρά μου Τούφα, που εμείς - εγώ - θέλαμε να καταστρέψουμε δια να εξυπηρετήσουμε τον Λαλιώτη και την Βάσω (και ....μπλα, μπλα, μπλα) και την έσωναν (την γενέτειρά μου) οι άλλοι που είχαν έρθει πριν κάνα δύο χρόνια στο Χαλάνδρι και αγαπούσαν την περιοχή περισσότερο από εμάς τους τσάτσους. (...........)


ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΑΝ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΤΗΣ ΦΡΑΓΚΟΚΚΛΗΣΙΑΣ, και το είχαμε ως βασικό στόχο στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΤΟΠΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ.(scripta manent).

Πάντως - μέχρι να δούμε πώς θα συμπυκνώσουμε όλες αυτές τις ΑΠΟΨΕΙΣ και ΜΕΛΕΤΕΣ του αναγνώστη μας και γείτονα που μας έκανε την τιμή να μας τα στείλει, για να τις παρουσιάσουμε, θα του θυμίσουμε - για να τον τσιγκλίσουμε και να αντιπαρατεθούμε με επιχειρήματα από την Πλατεία - ότι Πολύδροσο δεν είναι μόνο το Πολύδροσο του Αμαρουσίου, είναι και το άλλο κομμάτι το παρακάτω.

Είναι και η Ροδοδάφνης που το απαγορευτικό που μπήκε εκεί μέσα στην μέση της Φραγκοκκλησιάς - μάλλον για να τον ικανοποιήσει και να ψηφίσει τον κο Πατούλη στας εκλογάς - αναβάθμισε την Ροδοδάφνης σε .... διαδημοτικό δρόμο.

Και να του υπογραμμίσουμε ότι η σύνδεση της Πεντέλης με την Κηφισίας όλα αυτά τα χρόνια γινόταν από τα γεφυράκια της ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ (κυρίως) και της ΔΑΦΝΙΔΟΣ (δευτερευόντος) για ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΕΣ ΡΟΕΣ, αφού αυτή την ανάγκη εξόδου προς την Κηφισίας (που θέλει να αποτρέψει ο αναγνώστης μας) την έχουν κυρίως τα Βριλήσσια και οι Πεντέλες.

Και αυτή είναι ΎΠΕΡΤΟΠΙΚΗ κυκλοφορία που την έτρωγε όλη το ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ αλλά και το κορεσμένο κέντρο του Χαλανδρίου.

Και αν θέλει να δει τι συμβαίνει στο "κάτω" Πολύδροσο, εκεί που μένω, θα σταθώ και εγώ να τραβάω φωτό στην ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ όπου γίνονται δυο, τρία ατυχήματα την βδομάδα, εκεί στο κτήμα Πραπόπουλου. ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ κάποια από αυτά.

ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΩΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΙ ΚΟΛΟΜΒΟΙ εν έτει 2014.

Τα ξέραμε, όπως ξέραμε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν δρόμοι σαν την Ροδοδάφνης (μισή προς την μια κατεύθυνση (Χαλάνδρι), μισή προς την άλλη (Μαρούσι) διότι αυτά ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ.

ΤΑ ΕΙΧΕ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕΝΕΣ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΧΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ με δύο ζεύγη μονόδρομων και διάνοιξη της Φραγκοκλησιάς, αλλά στην χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα ΠΟΙΟΣ Γ..... ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΟΛΟΓΟΥΣ αν τυχόν μπει μέσα στην μέση κανένας .. κάτοικος, ειδικά αν ο κάτοικος είναι και ψηφοφόρος της διοίκησης του δήμου.

Τότε δεν ήθελε να υλοποιηθεί η επιστημονική διευθέτισις ο δικός μας, ο Τάκης ο Τζαννίκος της Κεντροαριστεράς και της Προόδου ίνα μην δυσαρεστήσει τον ψηφοφόρο (αυτόν θα ψήφιζαν φαίνεται εκεί οι δύο πολυκατοικίες τότενες).

Σήμερα δεν θέλει ο δεξξξξός Γιώργος Πατούλης.

(Συμπέρασμα; Άλλαξαν τα γούστα τους εκεί στις δύο πολυκατοικίες και ψηφίζουν δεξξξξά και όχι αριστερά (μπαίνοντας) αλλά δεν άλλαξε η μικροπολιτική που ξεπερνάει κόμματα, παρατάξεις και εποχές.).


ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ

ΥΓ: Φίλε κε Π......, μάζεψέ λίγο τα δικά σου επιχειρήματα σε παρακαλώ,  σε ένα κειμενάκι γιατί για να τα ανεβάσω, όλα αυτά που έστειλες θέλουν δικό τους blog, πού να τα βάλω και γω, ο φτωχός blogger.

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου με τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ Πέτρο Γαλακτόπουλο 
Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών, Πέτρο Γαλακτόπουλο στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν η Περιϕερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με τον Υϕυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, όπου υπογραμμίστηκε η ανάγκη συνεργασίας του ΟΑΚΑ και της Περιϕέρειας για την υλοποίηση των έργων συντήρησης στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Γιώργος Καραμέρος και ο Πέτρος Γαλακτόπουλος επισκέφτηκαν όλους τους χώρους των αθλητικών εγκαταστάσεων και συζήτησαν διεξοδικά για τις ενέργειες που απαιτούνται, προκειμένου  να συντηρηθούν οι εμβληματικές μεταλλικές κατασκευές των στεγάστρων του ΟΑΚΑ, του Ισπανού αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα. Όπως υπογραμμίστηκε, και από τις δύο πλευρές κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η διάθεση χρημάτων, που είχε προβλεϕθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιϕέρειας Αττικής, για έργα συντήρησης και επισκευής στο ΟΑΚΑ, είναι ένα ουσιαστικό βήμα μετά από αρκετά χρόνια έλλειψης αναγκαίων πιστώσεων.

Γιώργος Καραμέρος: “Το ΟΑΚΑ ανοιχτό στους πολίτες”

Επιπλέον στη συνάντηση συζητήθηκε η ανάγκη αξιοποίησης των πολύτιμων αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ για προγράμματα μαζικής άθλησης και τονίστηκε η   αναγκαιότητα πλήρους αλλά ταυτόχρονα και ήπιας εκμετάλλευσης των υπαρχόντων υλικοτεχνικών υποδομών, ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης για όλους και κυρίως για τους κατοίκους των όμορων Δήμων Αμαρουσίου και Ηρακλείου που βλέπουν κιγκλιδώματα να τους χωρίζουν από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Τέλος, ο κ. Καραμέρος αναφέρθηκε στην ανάγκη αποκατάστασης του χαλασμένου τροχοφόρου γερανού, που εξασφάλιζε ασφαλή πρόσβαση σε αθλητές και κολυμβητές με κινητικά προβλήματα στις πισίνες του ΟΑΚΑ, για να λάβει την διαβεβαίωση του κ. Γαλακτόπουλου ότι σύντομα θα δοθεί λύση στο πρόβλημα.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΓΚΑ ...
ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Ομολογώ ότι βρέθηκα απροετοίμαστος 

Ο λόγος, για την επιτροπή των παιδικών σταθμών του δήμου, η  οποία συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα.

Το θέμα ένα και μοναδικό, η επιλογή 37 παιδιών για να καλυφθούν τα κενά που προέκυψαν από διαγραφές παιδιών για διάφορους λόγους,
(τα περισσότερα έγιναν δεκτά στα δημόσια νηπιαγωγεία, ή μέσω ΕΣΠΑ σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς).

Η αλήθεια είναι ότι πήγα έχοντας την εντύπωση, ότι η διαδικασία θα είναι εύκολη και γρήγορη και με την χαρά ότι 37 ακόμα παιδιά θα μπορέσουν να ενταχθούν στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.

ΑΜ ΔΕ !!!

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος  (Γερολυμάτος Κώστας), με την σύμφωνη θέση και των νηπιαγωγών, είπε ότι δεν είναι δυνατόν να πάρουμε 37 παιδιά αλλά 20 και αυτά, «να δούμε».

Είπε ότι γι΄ αυτά τα είκοσι  «θα εξαρτηθεί από τα άτομα που θα έρθουν για να καλύψουν κενές θέσεις καθαριστριών, παιδαγωγών  και ότι δεν είναι δυνατόν οι παιδαγωγοί – διευθύντριες να συνεχίσουν να πλένουν πιάτα και να σφουγγαρίζουν, καθώς και ότι πρέπει να διατηρήσουμε υψηλό επίπεδο υπηρεσιών προς τα παιδιά » κ.λ.π.

Κατ' αρχάς ο αριθμός των παιδιών που θα δεχτούν οι παιδικοί σταθμοί, καθορίζεται από το ΔΣ του δήμου και είναι 360.

Άρα πως εμείς θα παραβούμε την απόφαση του ΔΣ και να πάρουμε 343;

Εγώ νόμιζα ότι η νέα διοίκηση και ειδικά ό Γερολυμάτος θα εισηγούνταν  ν΄ αλλάξει η απόφαση από  360 παιδιά , σε τουλάχιστον 400 για αρχή.

Εγώ περίμενα να μας καλέσει και να συζητήσουμε με ποιους τρόπους θα μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερα παιδιά.

Εγώ περίμενα να μου ζητήσει  να ζωθώ καμιά μπροστέλα και να πλύνω πιάτα.   

Αυτό περίμενα και αυτό είχα συνηθίσει ν΄ ακούω τόσα χρόνια που ήταν «κρεμασμένοι στα κάγκελα».

Τι πιο φυσικό από το να περιμένω, αυτά που τόσα χρόνια έλεγαν να τα υλοποιήσουν κιόλας.

Τι πιο φυσικό να περιμένω από τη νέα διοίκηση, να απαιτήσει από το ίδρυμα Κουρτέση, να υλοποιήσει την επιθυμία του συχωρεμένου και να λειτουργήσει τον παιδικό σταθμό (στολίδι) που έχει, με 150 παιδιά και όχι με 25 όπως  μου είπε (ο Γερολυμάτος), ότι λειτουργεί.

Και να βοηθηθούν 125 ακόμα οικογένειες.

Για να πάω και στα πρακτικά, προφανώς και τόνισα ότι πρέπει να αξιολογηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παιδικοί σταθμοί ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

Όταν λέμε όμως  περισσότερα, για να ξεκαθαρίζουμε και τα πράγματα, μιλάμε για πάνω από 360 παιδιά και αυτό για φέτος.

Όσο για τις παιδαγωγούς, πιστέψτε με ξέρω από πρώτο χέρι, (14 χρόνια υπήρξα συνιδιοκτήτης δύο παιδικών σταθμών και ενός βρεφονηπιακού) τι σημαίνει να μαγειρεύεις, να πλένεις πιάτα, να σκουπίζεις, να σφουγγαρίζεις, να κλαδεύεις, να ποτίζεις, να κάνεις δρομολόγια με σχολικά, να καθαρίζεις εμετούς και να ξεσκατίζεις.

Αλλά τώρα κορίτσια έχουμε πόλεμο και στο πόλεμο ντουφεκάμε όλοι για να σώσουμε τον συνάνθρωπο μας που μας έχει ανάγκη και υπάρχουν πολλοί που σας έχουν ανάγκη.

Τώρα πρώτα «βάζουμε πλάτη» και παράλληλα παλεύουμε για τα υπόλοιπα και εκεί είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας.

Για τη διοίκηση τώρα, μια και διαρκώς ακούμε ότι είναι καινούργιοι και δεν πρόλαβαν, ή δεν το  ήξεραν και θέλουν βοήθεια κ.λ.π.

Εντάξει, να δώσουμε χρόνο, να κάνουμε υπομονή, αλλά δεν είναι δυνατόν να βλέπεις να συνεχίζονται πρακτικές και προθέσεις περασμένων διοικήσεων που έχεις απορρίψει και κατηγορήσει δημόσια και να μην μιλάς.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε να εφαρμοστούν πολιτικές με τις οποίες συμφωνούμε.
Αλλά πώς μπορούμε να βοηθήσουμε σε πολιτικές με τις οποίες  διαφωνούμε;

Εμείς πάντοτε κρίναμε τις πράξεις και όχι τις προθέσεις και εδώ είμαστε για να ζητήσουμε συγνώμη.

ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

ΥΓ:
Για την ιστορία αυτό που αποφασίστηκε στην επιτροπή ήταν να επιλέξουμε 37 παιδιά για την κάλυψη των κενών θέσεων.
Aν τελικά επιλεγούν 20 θα σημαίνει ότι το ΔΣ του δήμου άλλαξε απόφαση και θα δεχτεί για φέτος  343 παιδιά.

Λέρτας Δημήτρης  

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι "επανέλεγχοι" στο Δημόσιο

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έθεσαν το θέμα του επανελέγχου των συμβάσεων δημοσίων υπαλλήλων, οι Ευρωβουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γιώργος Κατρούγκαλος, Κώστας Χρυσόγονος, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Σοφία Σακοράφα. 
Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές, ζητούν με την ερώτησή τους, να τοποθετηθεί εγγράφως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο μείζον αυτό θέμα, κάνοντας λόγο για επανέλεγχο των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια και στόχο «την αναζήτηση υπαλλήλων προς απόλυση σε συμμόρφωση με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην κοινή ερώτησή τους. 
Οι τέσσερις Ευρωβουλευτές θέτουν το θέμα στη βάση ότι, το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004, σύμφωνα με το οποίο μετατράπηκαν οι συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, όπως επίσης και άλλες συμβάσεις, που υπέκρυπταν σχέσεις εξαρτημένης εργασίας σε Αορίστου Χρόνου έγιναν σε εφαρμογή της Οδηγίας 99/70/ΕΚ., ισχυριζόμενοι, ότι καταργούνται και παραβιάζονται Ευρωπαϊκές Οδηγίες. 
Μάλιστα, οι Ευρωβουλευτές ενημερώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πως η μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου το 2004, έγινε με διαδικασίες του Α.Σ.Ε.Π.
Επισημαίνεται ότι, είχε προηγηθεί συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Θέμη Μπαλασόπουλο, κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, για τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής για την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.
Η Ερώτηση
«Σε εφαρμογή της Οδηγίας 99/70/ΕΚ, η οποία υλοποίησε τη σχετική ευρωπαϊκή συλλογική συμφωνία πλαίσιο για την εργασία ορισμένου χρόνου της 18ης Μαρτίου 1999, εκδόθηκε στην Ελλάδα το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004. Υπό τις προϋποθέσεις που ορίζει το εν λόγω Π.Δ. μετατράπηκαν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου οι διαδοχικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, καθώς και άλλου τύπου συμβάσεις που υπέκρυπταν σχέση εξαρτημένης εργασίας, των υπαλλήλων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 
Μολονότι η όλη διαδικασία ήταν υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης διοικητικής αρχής με συνταγματική κατοχύρωση (Α.Σ.Ε.Π.), η ελληνική κυβέρνηση αμφισβητεί σήμερα τη νομιμότητα της σχετικής διαδικασίας και επιβάλει επανέλεγχο όλων των περιπτώσεων, σύμφωνα με το άρθρο 42 του ν. 4250/2014. Μάλιστα τους σχετικούς επανελέγχους θα διενεργήσουν κλιμάκια συγκροτούμενα από στελέχη του Δημοσίου, τα οποία ορίζονται από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ενώ τα στοιχεία που αναζητούνται υπερβαίνουν αυτά που προέβλεπε το προαναφερθέν Π.Δ. 
Η διαδικασία αυτή δεν φαίνεται να έχει άλλη σκοπιμότητα από την αναζήτηση υπαλλήλων προς απόλυση, σε συμμόρφωση με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας. 
Ερωτάται η Επιτροπή:
1. Είναι σε γνώση της αυτή η διαδικασία επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων των υπαλλήλων;
2. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή της ανωτέρω Οδηγίας;»
http://www.poli-politiki.gr/, 20/10/2014
πρΟΤΑση

EFHARISTOYME ATHINA! EFHARISOUME ELLADA! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟΥ:

Ανακοίνωση Δήμου Χαλανδρίου για τη δράση συγκέντρωσης τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τη Δομή Παροχής Συσσιτίων 

Γιορτή προσφοράς κι αλληλεγγύης για το συνάνθρωπο

Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου μεγάλη δράση συγκέντρωσης τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τη Δομή Παροχής Συσσιτίων του δήμου Χαλανδρίου.
Το ενδιαφέρον και η προσφορά του κόσμου σε τρόφιμα ήταν συγκινητική.

Παράλληλα με τη δράση γινόταν ενημέρωση του κόσμου για τις Κοινωνικές Δομές και για τον τρόπο συμμετοχής ως εθελοντής.
Η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου και το Ίδρυμα Ζήση «έντυσαν» μουσικά και χορευτικά τη δράση.

Ευχαριστούμε θερμά τον πατέρα Χρυσόστομο από την Ιερά Μονή Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, για την πολύ μεγάλη προσφορά του σε τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Ευχαριστούμε
πολύ τις επιχειρήσεις και τους πολίτες του Χαλανδρίου και των άλλων περιοχών που συνέβαλαν στην προσπάθεια μας.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους χορηγούς μας :
Τα ζαχαροπλαστεία Γκέκας, Τερκενλής, Στεφάνου. Τους φούρνους Χωριάτικο, Τάσσης, Γιαννόπουλος, Αρτόσπορος, Xρήστου.

Επίσης, ευχαριστούμ
ε το Ίδρυμα Ζήση, τη Φιλαρμονική του Δήμου μας, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την δωρεάν προβολή της δράσης, καθώς και τους συντελεστές που αφιλοκερδώς δημιούργησαν το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ


Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που βοήθησαν για την υλοποίηση της δράσης.
Ενώνουμε, όλοι μαζί, τις δυνάμεις μας και δημιουργούμε αλυσίδα αλληλεγγύης για το συνάνθρωπό μας!


ΣΧΟΛΙΟ: 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ .
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ....

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ....

"πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου" : Όλη η αλήθεια για τον επανέλεγχο των συμβάσεων (video)

Η "πρΟΤΑση" αναλύει δύο (2) κρίσιμα ζητήματα προς αποφυγή παρεξηγήσεων και - ΚΥΡΙΩΣ - παρερμηνειών
Στην ανάλυση, το μέλος της συντακτικής ομάδας της "πρΟΤΑσης" Άκης Γκόγκος.
Δείτε (και ακούστε!) Ε Δ Ω το πολύ διαφωτιστικό video.
πρΟΤΑση