Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Συνεδρίαση Ε.Ε. Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: Στο Γενικό Συμβούλιο η τελική απόφαση

Ένα τέταρτο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Πέμπτης, περίπου (15:18), ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (φωτο, συνεδρίαση 25.06.17), με μοναδικό αντικείμενο τη λήψη απόφασης για συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας Δήμων, κινητοποιήσεις, που διανύουν την 11η μέρα σήμερα, με τις συνέπειες από τις πρώτες ημέρες να είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτες....

[16.50]: Με το “βλέμμα στραμμένο” προς την κοινωνία, η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., πριν λίγα λεπτά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του epoli.gr αποφάσισε διαφορετικές, ηπιότερες από τις μέχρι σήμερα μορφές δράσεις, για την προάσπιση του εργασιακού δικαιώματος των συμβασιούχων – “παρατασιούχων” στην Καθαριότητα Δήμων, στην προσπάθειά της να “αποκλιμακώσει” τις σοβαρές συνέπειες, που έχουν ήδη δημιουργηθεί, αλλά και να αποφύγει ακόμη σοβαρότερες…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελική πρόταση του Προέδρου της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κ. Νίκου Τράκα, η οποία και "πήρε" πέντε (5) ψήφους (3 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ – 2 ΔΑΚΕ) αποφασίστηκε η μη συνέχιση προς το παρόν ενδεχομένως των κινητοποιήσεων, σύγκληση των Δ.Σ. των Σωματείων Εργαζομένων, και στη συνέχεια Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, βάσει των αποφάσεων των Σωματείων Εργαζομένων, προκειμένου να παρθεί η τελική απόφαση.

Η πρόταση της ΔΑΣ - ΟΤΑ (ΚΚΕ) πήρε τρεις (3) ψήφους, ενώ του ΜΕΤΑ - ΟΤΑ (ΛΑ.Ε.) δύο (2)

Η διαδικασία πριν την απόφαση - Οι τοποθετήσεις

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epoli.gr, με το ξεκίνημα της συνεδρίασης, και τις πρωτολογίες, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Νίκος Τράκας, ο οποίος πρότεινε κάλεσμα των Σωματείων Εργαζομένων προς διατύπωση γνωμών - έκδοση αποφάσεων, ακολούθως Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, και άλλες μορφές κινητοποιήσεων στη συνέχεια, βάσει και των αποφάσεων των Σωματείων Εργαζομένων, με ιδιαίτερη προσοχή στις “κοινωνικές συνέπειες”.

Αμέσως μετά, το ΚΚΕ [(ΔΑΣ - ΟΤΑ), Βασίλης Πετρόπουλος, Γ.Γ. Ε.Ε.] πρότεινε 24ωρη απεργία, για την Παρασκευή (30 Ιουνίου), επικαλούμενο «κλίμα τρομοκρατίας», τη Δευτέρα (3 Ιουλίου) Γενική Συνέλευση και αν την Τρίτη (4 Ιουλίου) δεν έχουν “ανέβει” στην ΕΑΠ οι πληρωμές των συμβασιούχων – “παρατασιούχων” την επόμενη μέρα - Τετάρτη 5 Ιουλίου - απεργία.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ (ΛΑ.Ε.), ακολούθως, πρότεινε 24ωρη απεργία για αύριο, Παρασκευή, Σαββατοκύριακο αποχή, Γενικό Συμβούλιο την Κυριακή βράδυ ή Δευτέρα πρωί, για τις «μορφές της πάλης» όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο εκπρόσωπός του, Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Ε., Βασίλης Γκιτάκος.

Τέλος, η ΔΑΚΕ [(Ν.Δ.), Σπύρος Πολυζώης, Β’ Αντιπρόεδρος Ε.Ε.], παίρνοντας το λόγο, αρνήθηκε την πρόταση για 24ωρη απεργία, για αύριο, Παρασκευή.

Από το epoli.gr

ΕΛΗΞΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ

 

Χωρίς νέα απόφαση για συνέχεια των καταλήψεων των αμαξοστασίων καθαριότητας έληξε η συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα;

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκος Τράκας (επικεφαλής της ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Ανατροπής) πρότεινε να ανασταλούν οι καταλήψεις και να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι με άλλες μορφές αγώνα.
(Η ανατροπή έχει 4 έδρες στην ΕΕ αλλά η Μαρία Παπαδοπούλου λείπει στο Βερολίνο εκπροσωπώντας την ΠΟΕ ΟΤΑ, οπότε όλες αυτές τις μέρες στην ΕΕ η Ανατροπή εκπροσωπείται με 3 έδρες αντί 4.)

Οι δύο ψήφοι της ΔΑΚΕ (ΝΔ) συντάχθηκαν με την εισήγηση του Προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ οπότε υπέρ της αναστολής των καταλήψεων συγκεντρώθηκαν 5 ψήφοι.

Υπέρ νέας απεργίας αύριο Παρασκευή και συνέχιση των καταλήψεων εισηγήθηκε ο κ. Πετρόπουλος, επικεφαλής της ΔΑΣ ΟΤΑ (ΚΚΕ - 3 έδρες)  και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το ΜΕΤΑ ΟΤΑ (ΛΑΕ - 2 έδρες).

¨Ετσι διαμορφώθηκε μια ψηφορορία 5-3-2, άρα απόφση με απόλυτη πλειοψηφία δεν μπορούσε να παρθεί εκτός αν ο Νίκος Τράκας έκανε χρήση της διπλής ψήφου του προέδρου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν επέλεξε  να κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος για να κλείσει το θέμα με 6-3-2 και παρέπεμψε την οριστική απόφαση στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ - ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!

Από σήμερα στις 12 το βράδυ που λήγει η 24ωρη απεργία,  η Ομοσπονδία δεν έχει απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων και το βάρος πέφτει στα πρωτοβάθμια σωματεία αν θέλουν να συνεχίσουν τις καταλήψεις ή θα μαζεύουν τα σκουπίδια μέχρι την συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Βέβαια ήδη ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ που έγινε η συνάντηση με τον πρωθυπουργό γιατί οι ΕΡΓΑΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ότι πήραν το περισσότερο που μπορούσαν να πάρουν και απλά ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΝ να μην τους το χαλάσουν και ΔΕΝ ισχύσουν όσα περιλαμβάνονται στην τροπολογία Τσίπρα - Σκουρλέτη.
Δεν περιμένουν τους εργατοπατέρες και τα κομματικά υπόγεια να συνεδριάσουν για να τους πουν τι να κάνουν.

Και ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ τώρα, που ξαναγυρίζουν στις δουλειές τους μέχρι τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ όπου θα μοριοδοτηθούν, ελπίζουν στην πραγματική, γρήγορη, την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ , την ΕΜΠΡΑΚΤΗ όχι την ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΤΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ των ΔΗΜΩΝ για  τον καθορισμό του τελικού αριθμού των θέσεων που θα πάνε στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Διότι αυτό ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ.


Και περιμένουν στην γωνία να δουν τους καμουφλαρισμένους Μουτζαχεντίν της ιδιωτικοποίησης που θα επιχειρήσουν να κριθεί η τροπολογία αντισυνταγματική ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ την ωρα που ο Πορτοσάλτε θα φωνάζει "ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ".

Η ΠΛΑΤΕΙΑ έχει εικόνα από όλη την Ελλάδα και τα γράφουμε αυτά.

Αν θέλει βέβαια η ΔΑΣ και το ΜΕΤΑ μπορούν, όπου είναι πλειοψηφία στα πρωτοβάθμια σωματεία (όπως ας πούμε στα Βριλήσσια, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι κλπ) να συνεχίσουν τις κλιμακωμένες κινητοποιήσεις τους και να μην μαζεύουν τα σκουπίδια . ....

- ΤΙ ΟΧΙ;;;;
- Πώς;;;
- Μα τα μαζεύουν λες;;;
- Τι;
- Τα Βριλήσσια και το Μαρούσι λάμπουν από την προηγούμενη βδομάδα;;;;
- Αλήθεια; Σώωωωπα!
- Δηλαδή επειδή δεν τα γράφαμε την ώρα της μάχης για να μην παίξουμε το παιχνίδι του διχασμού του μετώπου και να κερδίσουν ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ (όχι τα κόμματα και οι παρατάξεις) ό,τι περισσότερο μπορούσαν, νομίζεις ότι δεν τα βλέπαμε κιόλας;;;

Δεν είδαμε νομίζετε το "ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ που ξεβρώμισες την πόλη" σε παραρεμάτιο γλυψιματικό site;;;;

¨Η δεν ξέραμε ότι ο γείτονας πρόεδρο της ΚΕΔΕ μίλαγε εκ του ασφαλούς αφού οι εργαζόμενοί του δεν τον εξεθεταν και πολύ στους δημότες,  αφού το σωματείο δεν ήταν και πολύ .... σκληροπυρηνικό;

Μιλάμε για σωματεία με απολύτο έλεγχο  από "τις ταξικέςς δυνάμεις" (έτσι αυτοαποκαλείται το ΠΑΜΕ για να διαφοροποιηθεί από τους άλλους που τους λέει ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ), έτσι; 

Τι;;;;

Και στο Χαλάνδρι - όπου ΔΑΣ και ΜΕΤΑ έχουν την πλειοψηφία, αδειάζουν πρώτα τους κάδους των ιδιωτών της Ανακύκλωσης και αφήνουν γεμάτους τους κάδους με τα σύμμεικτα;;;;

ΣΟΒΑΡΑ;;;;
Δεν το είχα προσέξει βρε παιδί μου!

ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ΠΡΑΜΑΤΑ! 

Α.Ν.

Θερινό Σινεμά: Πέμπτη 29 IOYNIOY, "The third man" στα γραφεία του Συλλόγου ΑΡΓΩ

Το Cine ΑΡΓΩ κάνει τις βαλίτσες του για καλοκαίρι!

Κλείνει μία σεζόν που μας ταξίδεψε σε μέρη μαγικά, μας γνώρισε ανθρώπους
ξεχωριστούς, γέμισε τις Πέμπτες μας με ήχους και χρώματα μέσα από τις κινηματογραφικές
εικόνες των πολλών και διαφορετικών ταινιών που προβάλαμε!

Και πάντα με συνοδοιπόρους όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία
και την παρέα σας όλους αυτούς τους μήνες!!

Για εσάς, λοιπόν, κλείνουμε τη χρονιά με έναν διαφορετικό τρόπο
και σας προσκαλούμε σε Θερινό Σινεμά
εκτάκτως αυτή την Πέμπτη 29 IOYNIOY και ώρα 21:00
στα γραφεία του Συλλόγου ΑΡΓΩ (Σοφοκλή Βενιζέλου 20, Χαλάνδρι)
στην προβολή ενός αρχετυπικού φιλμ-νουάρ, του αριστουργηματικού

"The third man"
(Ο τρίτος άνθρωπος)
 
 
Παραγωγή: Μ.Βρετανία - 1949
Σκηνοθεσία: Carol Reede
Σενάριο: Graham Greene
Πρωταγωνιστούν: Orson Welles, Joseph Cotten, Alida Valli, Trevor Howard,
Bernard Lee, Ernst Deutsch
Μουσική: Anton Karas
Φωτογραφία: Robert Krasker
Διάρκεια: 104 '

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ ΣΗΜΕΡΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ