Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

ΕΥΡΩΠΗ!

ROAD FESTIVAL ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΡΤΟ


Η ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ


ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ                     Αθήνα              13.07.2012
ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17                                                                     Αρ. Πρωτ.:                 133
ΤΚ 117 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2132063520                                                                                                                                        
email:
attikisynergasia@patt.gov.gr
                                                                                
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα:    ΓΙΑ ΤΙΣ  ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.
 
Την Πέμπτη 12.07.2012 ήρθε για συζήτηση στην 22η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και την έκφραση γνωμοδότησης του, θέμα που αφορούσε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για υφιστάμενο κομβικό σταθμό βάσης κεραίας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στη θέση Πάρκο Κεραιών στο όρος Αιγάλεω.
Το όλο σύστημα λειτουργεί μέχρι σήμερα με την αυθαιρεσία των εταιρειών αυτών και τον μεταξύ τους ανταγωνισμό. Εκ των υστέρων γίνεται προσπάθεια νομιμοποίησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ενώ οι  Δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες εξεγείρονται και συγκρούονται για τέτοιου είδους ζητήματα που αφορούν κατά κύριο λόγο την υγεία των πολιτών και την υποβάθμιση του περιβαλλοντικού τοπίου.
Πάγια θέση μας είναι πως πρέπει να υπάρξει στους ορεινούς όγκους και ανά περιοχή μια κεραία και για τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που σήμερα υπάρχουν και δραστηριοποιούνται. Αυτό θα μειώσει την ανάγκη ύπαρξης κεραιών κατά τα 2/3 και δεύτερον απαιτείται να ζητηθεί από αυτές τις εταιρείες συνολική μελέτη κάλυψης της Αττικής και κατάθεση σχετικής πρότασης τους για τις θέσεις που πρέπει να τοποθετήσουν τις κεραίες τους, ώστε στην συνέχεια να αποφασίσει σχετικά με όλα τα επιστημονικά και τεχνικά δεδομένα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
Ως Περιφερειακή Παράταξη εμείς προχωρήσαμε στην καταψήφιση αυτού του θέματος όπως έχουμε πράξει και για τα αντίστοιχα στο παρελθόν γιατί από θέση αρχής ζητάμε:
Α) Συνολικό χωροταξικό σχεδιασμό των κεραιών της Αττικής, που θα λαμβάνει υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος, την αισθητική του τοπίου, αλλά κυρίως την προστασία της υγείας των κατοίκων.
Β) Την ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας από την πλευρά της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής ώστε να μπει τέρμα στην αυθαιρεσία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και στην άμεση λήψη μέτρων υπέρ της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. 
 
Για την Παράταξη ¨Αττική Συνεργασία Όχι στο Μνημόνιο¨
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Βαρεμένος Γεώργιος
Βούτσης    Νικόλαος
Τσουκαλάς Δημήτριος
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
Καπάταης  Χρήστος                                                                                              

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΟΧΙ στην κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Tο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικ...