Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Σύλλογος "ΑΡΓΩ": Βοηθάμε τους πληγέντες της Καρδίτσας


«ΑΡΓΩ» Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου
Βοηθάμε τους πληγέντες της Καρδίτσας

Η Καρδίτσα υπέστη μια μεγάλη καταστροφή από τις πρόσφατες πλημμύρες που δυστυχώς το μέγεθος της δεν παρουσιάζεται στα μέσα ενημέρωσης.

Χιλιάδες κάτοικοι είναι σε απόγνωση και κυριολεκτικά δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα, αφού έχουν καταστραφεί τα πάντα, σπίτια, επιχειρήσεις, σούπερ μάρκετ, υποδομές, οδικό δίκτυο.

Ο Σύλλογος «ΑΡΓΩ» για άλλη μια φορά κινητοποιείται για να στηρίξει συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, και η Καρδίτσα αυτή τη στιγμή χρειάζεται τη βοήθειά μας!

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης
για τους πληγέντες της Καρδίτσας :

Μακαρόνια, Ρύζι, Δημητριακά, Γάλα εβαπορέ, Όσπρια, Κονσέρβες, Ζάχαρη, Καφέ,
Μπισκότα, Φρυγανιές κλπ, καθώς επίσης είδη ατομικής υγιεινής και καθαρισμού.

Δευτέρα 28/9, Τρίτη 29/9 και Τετάρτη 30/9 κάθε απόγευμα 6-8 μμ,

στα γραφεία του Πολιτιστικού - Επιστημονικού Συλλόγου «ΑΡΓΩ»
(Σοφ. Βενιζέλου 20 και Καραολή Δημητρίου, στο κέντρο του Χαλανδρίου)

25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1976 - 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2020: 44 ΧΡΟΝΙΑ U2Συνδέσεις ίντερνετ σε μαθητές του 6ου Δημοτικού από τη Νέα Πνοή


Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε η δημοτική παράταξη «Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια» με στόχο τη στήριξη κάποιων μαθητών που έχουν ανάγκη από το τμήμα της Γ’ τάξης του 6ου Δημοτικού, το οποίο έχει κλείσει λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού.

Σε συνεννόηση με τον Διευθυντή κ. Σωτήρη Γεωργόπουλο, ο Γιάννης Πισιμίσης και τα στελέχη της παράταξής του προμήθευσαν τις οικογένειες που έχουν ανάγκη με συνδέσεις ίντερνετ προκειμένου οι μαθητές να μπορέσουν απρόσκοπτα να παρακολουθούν τα εξ αποστάσεως μαθήματα τους για το χρονικό διάστημα μέχρι να επιστρέψουν στο σχολείο τους.

Ο Γιάννης Πισιμίσης ανέφερε σχετικά:

«Σήμερα το πρωί η παράταξή μας “Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια” παρέδωσε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων και στον Διευθυντή του Σχολείου κ. Σωτήρη Γεωργόπουλο, 3 ίντερνετ usb sticks 128 mbps , ένα pocket wifi για ίντερνετ και 4 κάρτες με 8 GB + 10GB για τους μαθητές του Γ1 τμήματος του σχολείου που έχει κλείσει λόγω κρούσματος κορωνοϊού και πλέον γίνονται μαθήματα εξ αποστάσεως. Έπειτα από συνεννόηση με τον Διευθυντή του Σχολείου τα sticks και οι κάρτες σύνδεσης παραδόθηκαν στο Σχολείο προκειμένου να δοθούν σε οικογένειες μαθητών που έχουν ανάγκη. Καλή δύναμη σε όλους τους εκπαιδευτικούς στον δύσκολο αγώνα που δίνουν, στους γονείς και φυσικά στους μαθητές.»

Η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα Συμπαρίσταται…Την συμπαράστασή του εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Ανδρέας Ρεντζούλας, προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη με προσωπική του επιστολή, στην οποία αναφέρει ότι, οι γεωστρατηγικές εξελίξεις, όπως διαδραματίζονται στο Αιγαίο και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο, μας αναγκάζουν να συστρατευτούμε, με στόχο την επίτευξη του μέγιστου δυνατού καλύτερου αποτελέσματος, υπέρ του Ελληνισμού.

Ο κ. Ρεντζούλας πρόσθεσε επίσης, ότι το χρέος μας έναντι όλων, είναι να επιμείνουμε, ως Κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Οικογένειας, έχοντας συμμάχους τις Χώρες που συνυπέγραψαν την Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης στις 24 Ιουλίου 1923, στην ειδική Σύνοδο κορυφής της ΕΕ την 24η και 25η Σεπτεμβρίου 2020, να αποφανθούν από κοινού, για τις κυρώσεις που πρέπει να
επιβληθούν κατά της Τουρκίας, επικαλούμενοι τα άρθρα από την Συνθήκη της Λωζάνης, τα οποία σήμερα παραβιάζονται από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης, Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εις βάρος της Ελλάδας, της Κύπρου, της Συρίας, Ιράκ, Λιβύης και των μειονοτήτων, είπε καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.