Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ...

Διαβάζουμε στο προσωπικό Blog του Νίκου Πανταζή στην διεύθυνση: (http://pantazisnikos.blogspot.gr/2015/06/blog-post_33.html)την παρακάτω ανάρτηση:

Ωραία τα λόγια και απαραίτητα τα οράματα. Η πραγματικότητα θέλει αποφάσεις και τα προβλήματα λύνονται δεν μετατίθενται για το Μέλλον

Μελέτη αποκομιδής στερεών αποβλήτων
Πέρασε ομόφωνα στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο η Μελέτη αποκομιδής που πράγματι είναι φιλόδοξη,υλοποιήσιμη στο μεγαλύτερο μέρος και σε κάθε περίπτωση στην σωστή κατεύθυνση της ανακύκλωσης ,κομποστοποίησης ,στην μείωση του όγκου σκουπιδιών που πάνε στον ΧΥΤΑ.

Για την στέγαση της υπηρεσίας καθαριότητα ο Νίκος Πανταζής πρότεινε το κέντρο κυκλοφοριακής αγωγής και μάλιστα υποστήριξε την μετακίνηση άμεσα. Σήμερα η υπηρεσία στεγάζεται δίπλα στο γήπεδο Χαλανδρίου ,χρησιμοποιεί το κυλικείο του γηπέδου για γραφεία και έχει σταματήσει κάθε προσπάθεια επέκτασης των αθλητικών εγκαταστάσεων και σύνδεσης των με το κλειστό της Αττικής οδού.

ΣΧΟΛΙΟ:

Χαιρόμαστε που στις απόψεις μας σταδιακά συγκλίνουν όλοι.

Είναι συμαντικό για να τις δούμε να υλοποιούνται προς όφελος των παιδιών μας.

Και τις έχουμε υπερασπιστεί με προσωπικό κόστος τεράστιο κόντρα στον διαχρονικό Μαυρογιαλουρσιμό.

Γι' αυτό μόνο μια αναφορά στην πηγή θέλουμε ρε Νίκο. Βρες το πολιτικό θάρρος να το κάνεις .....

Πείτε: ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ 
ΙΣΧΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ", όπως τις παρουσίασε προεκλογικά.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤHΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ

 

Επειδή εμείς έχουμε αποφασίσει ότι θα πρωτοτυπήσουμε αυτή την πενταετία και θα δίνουμε λογαριασμό, λυπόμαστε αλλά θα διαψευστεί η πρόβλεψή σας "ότι κανείς εκ των λευκών δεν θα σας απαντήσει" .

Και βέβαια αυτή η απάντηση αφορά την ΟΥΣΙΑ του θέματος και όχι το χυδαίο, συκοφαντικό και προσβλητικό σας "χιουμοριστικό" σχόλιο, το οποίο βεβαίως θα απαντηθεί όπως του πρέπει από τον ΝΤΑΒ - ΝΤΑΒ.

Επί της ουσίας τώρα:

Στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής τέθηκε από τον δήμαρχο κ. Σίμο Ρούσσο το θέμα της επιδότησης της Φιλοζωικής με τα ποσά των 25 + 15 = 40 χιλιάδων ευρώ.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι στα όρια της νομιμότητας και αυτό το ξέρουν όλοι και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιστραφεί από το ελεγκτικό συνέδριο και να μην υλοποιηθεί ποτέ.

Ένας έξυπνος, πονηρός πολιτευτής λοιπόν της αντιπολίτευσης θα αντιπρότεινε άλλα τόσα λεφτά, θα πλειοδοτούσε στην πρόταση του δημάρχου, για να σας γίνει αρεστός και να ψηφίζατε την δική του παράταξη για να μην είναι "ισχνή".

Και θα έκανε την απόφαση ακόμα πιο προκλητική ώστε να μην περάσει με τίποτα στο Ελεγκτικό και να σας κάνει ανέξοδα τον "καλό φιλόζωο" που "τον πολεμάνε τα συστήματα" και δεν τον αφήνουν να σας δείξει πόσο φιλόζωος είναι.

Και μετά την απόρριψη θα την έλεγε και στον δήμαρχο κιόλας που δεν έδωσε λεφτά για τους φίλους μας τα ζώα.

Αυτή είναι η mainstream πολιτική για να ικανοποιούνται διάφοροι φίλοι των ζώων.

Κάποιοι άλλοι φίλοι των ζώων, σαν και εκείνους που μας πήραν τηλέφωνο και απολογήθηκαν ουσιαστικά για λογαριασμό της Φιλοζωικής, παίρνοντας αποστάσεις από την επίσημη - με υπογραφή το ίδιο το Σωματείο και όχι το πρόσωπο της συκοφάντριας, την οποία καλέσανε να ανασκευάσει για να μην υποστεί το σωματείο συνέπειες από την προσωπική της συμπεριφορά -αλλά εκείνη αρνήθηκε, κατανοούν αλλιώς τα πράγματα.

Η αντιπολίτευση στην οικονομική επιτροπή στάθηκε υπεύθυνα. Ο Μύρωνας Ανδριανάκης έθεσε τα ζητήματα με τον δικό του τρόπο - πάντα βασιζόμενος στην ερμηνεία των διατάξεων - ενώ Κουράσης και Νταβίας ζήτησαν από τον δήμαρχο να μειωθεί το ποσό σε λιγότερο προκλητικά μεγέθη - πρότειναν 10000 + 5000 ευρώ.

Ο δήμαρχος επέμεινε στο ποσό και η αντιπολίτευση έπρεπε να πει ΟΧΙ, όπως θα ήταν το ορθό, για να μην έχουμε κάποιους αστείους να μας λένε "λευκούς".

Άλλωστε και η προσωπική μου θέση για την λευκή ψήφο έχει εκφραστεί πολλές φορές και δεν αλλάζει. Όμως είπαμε - κάνεις και συμβιβασμούς στην διοίκηση.

Και δεν είπαμε ΟΧΙ αλλά λευκό -το σύνολο μάλιστα της αντιπολίτευσης - γιατί θα αυξάναμε τις πιθανότητες να επιστραφεί η απόφαση της πλειοψηφίας.

Την οποία ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΜΕ αλλά δεν έχουμε την πρόθεση ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ, αφού σε αντίθεση με μερικούς - μερικούς παραμένουμε δημοκράτες και ξέρουμε ότι "η πλειοψηφία διοικεί και η μειοψηφία ΕΛΕΓΧΕΙ, δεν μπλοκάρει με κάθε ευκαιρία".

ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ από την αντιπολίτευση δεν είχε την άποψη ότι δεν πρέπει να πάρει καθόλου λεφτά η Φιλοζωική.

Και δεν μπορούσαμε, δεν μπορούμε, ούτε θα το κάνουμε καθ' όλη την πενταετία να συρόμαστε σιωπηλοί, άβουλοι και εκβιαζόμενοι σε ψήφο κόντρα στην συνείδηση, την εκτίμηση και την θέση μας.

Εκβιαζόμενοι από κάποιους - λίγους - που προσπαθούν να μεταβάλλουν τους φορείς σε ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ παρέμβασης στις παραταξιακές διαφορές στον δήμο, έχουν συνασπιστεί και παίζουν ένα παιχνίδι ΧΥΔΑΙΟ που σύντομα θα γυρίσει εναντίον αυτών στους οποίους πουλάνε προστασία, τους παριστάνουν τους "φρουρούς" .

Έχουν ξαναγίνει αυτά στο παρελθόν με τους .... πρασινοφρουρούς, τους ερυθροφρουρούς και τους γαλαζοφρουρούς.

Κατανοούμε ότι μερικοί δεν έχουν καταφέρει να διδαχθούν τίποτα από όσα έκαναν στο παρελθόν και ζουν με την ψευδάίσθηση ότι θα τα επαναλάβουν.

Είναι όμως παρελθόν.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΟΝΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΕΞΩ ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

 

Πρώτη φορά αναγνώστη μου, εδώ και δεκαετίες - ΕΔΩ ΚΟΛΛΑΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ - από τότενες δηλαδή, την αποφράδα εκείνη μέρα που η ευθύνη των παιδικών σταθμών πέρασε από το υπουργείο κοινωνικής πρόνοιας (τότε) στην αυτοδιοίκηση - με την υπόσχεση ότι θα έρθουν και τα αντίστοιχα κονδύλια, (υπόσχεση που ως μαλάκες φάγαμε διότι ήμασταν "εν ΠΑΣΟΚ" σύντροφοι με τους από πάνω και άρα τους είχαμε εμπιστοσύνη  - ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ) - ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΛΟΙΠΟΝ η επιλογή των παιδιών που θα ενταχθούν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς θα γίνει από ΜΟΝΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, χωρίς την συμμετοχή και τον έλεγχο ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της αντιπολίτευσης.

Η πεπατημένη εδώ και χρόνια ήταν η επιτροπή να συγκροτείται από ένα μέλος από ΟΛΕΣ τις δημοτικές παρατάξεις ώστε να διασφαλίζεται η ισορροπία και η μη μετατροπή της επιτροπής σε ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΟ μηχανισμό της διοίκησης.

Εχθές - στο δημοτικό συμβούλιο από το οποίο έλλειπαν η ΛΑ"ΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και η "ισχνή παράταξη" ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ η διοίκηση - ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γερολυμάτος είπε ότι φέτος - ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑ - τα μέλη της επιτροπής θα περιοριστούν σε πέντε και από τις πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης χωράει μόνο ένας εκπρόσωπος.

Η αντιπολίτευση αντέδρασε, ο Κουράσης (στον οποίο δικαιωματικά άνηκε η μία θέση την οποία άφησε ελεύθερη η Κουρασική) δεν δέχτηκε και υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει ό,τι γινόταν ΠΑΝΤΑ στον δήμο, δηλαδή όλες οι παρατάξεις δια της παρουσίας τους να εγγυόνται το αδιάβλητο και αξιοκρατικό της επιλογής, αλλά ..... δεν.

Και έτσι η επιλογή θα γίνει μόνο από τον - ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ - Γερολυμάτο μόνο του.
Την τήρηση του αδιάβλητου των διαδικασιών σε ένα τέτοιας σημασίας και ιδιαιτερότητας θέμα εγγυάται ΜΟΝΟ του το 18% της τοπικής κοινωνίας το οποίο απέκλεισε το υπόλοιπο 82%!

ΣΧΟΛΙΟ 1: 
Για να προλάβουμε τις φτηνιάρικες απαντήσεις από κάτι γελοία τυπάκια που περιφέρονται στο Χαλάνδρι και η δουλειά τους - χρόνια πολλά τώρα - είναι να παίρνουν επιδοτήσεις από τον δήμο, να τις διαχειρίζονται ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΑΡΑΧΝΑ, για "την φουκαριάρα την μάνα τους" και να χυδαιολογούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους θίγοντας τιμές και υπολήψεις - σε πληροφορούμε αναγνώστη μου ότι η συμμετοχή στην επιτροπή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, δεν είναι αυτός ο λόγος που η αντιπολίτευση απαιτεί να συμμετέχει, ΑΦΙΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΧΡΟΝΟ.

"ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΗΛΙΘΙΕ!"

ΣΧΟΛΙΟ 2: Η απόφαση αυτή θα γυρίσει ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ και θα πλήξει   την διοίκηση του δήμου, αφού τον Σεπτέμβριο θα έχει τους πάντες απέναντί της, μετά την επιλογή. Και καλό είναι να επανεξεταστεί ΣΥΝΤΟΜΑ!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ
Μπαλασόπουλος: Στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου μεταφέρονταν κοινά σκουπίδια και «βαπτίζονταν» ανακυκλώσιμα


 

Έντονη «δυσοσμία» παρανομιών με τη διαχείριση των απορριμμάτων ανέδειξε η πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στο κέντρο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνει λόγο για κυκλώματα που θησαυρίζουν μεταφέροντας παράνομα στο ΧΥΤΑ Φυλής σύμμεικτα απορρίμματα (κοινά σκουπίδια) ως υπολείμματα ανακύκλωσης. Είναι πολλές οι καταγγελίες που αναφέρουν ότι χρησιμοποιούνται Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), όπως αυτό του Ασπροπύργου που κάηκε, για να μεταφέρονται τα κοινά σκουπίδια και στη συνέχεια εκεί «βαπτίζονται» ως υπολείμματα των μπλε κάδων προκειμένου να έχουν πολύ χαμηλότερη ή και καθόλου χρέωση,έναντι των σύμμεικτων που χρεώνονται με 60-70 ευρώ/τόνος. Η μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ γίνεται κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες για προφανείς λόγους.
Ο κ. Μπαλασόπουλος τονίζει ότι η Ομοσπονδία έκανε αναφορά στην Εισαγγελέα Περιβάλλοντος αποκαλύπτοντας πώς φορτία σύμμεικτων απορριμμάτων από την Πελοπόννησο και νησιά του Αιγαίου, όπως η Μύκονος, μεταφέρονταν παράνομα στην Αττική. Ενδεικτικά, το 2013 κατέφτασαν σε εγκαταλειμμένο χώρο του λιμανιού στην Ελευσίνα δεκάδες κοντέινερ από τη Μύκονο, υποτίθεται με ανακυκλώσιμα υλικά από τους μπλε κάδους του νησιού με προορισμό το ΚΔΑΥ Ασπροπύργου. Η έντονη δυσοσμία, όμως, προκάλεσε υποψίες και κατόπιν αυτοψίας από τις αρμόδιες αρχές διαπιστώθηκε ότι ήταν κοινά σκουπίδια.
Επίσης, συνελήφθη ιδιώτης στο νομό Ηλείας να μεταφέρει τα σκουπίδια της Πελοποννήσου στο ΚΔΑΥ Κορωπίου.

ΑΠΕ

Πόσοι ΙΔΑΧ μετατρέπονται σε πλήρους απασχόλησης στους ΟΤΑ – Πώς θα αυξηθούν οι αποδοχές τουςOι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μειωμένου ωραρίου, οι οποίες προέκυψαν από μετατροπή διαδοχικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου ή διαδοχικών συμβάσεων έργου, σύμφωνα με τα αναλυτικά οριζόμενα στο άρθρο 11 του ΠΔ 164/2004, των εργαζομένων σε ΟΤΑ α’ βαθμού και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών, μπορούν να τροποποιούνται, με αύξηση του ωραρίου εργασίας τους, μέχρι και το ανώτατο όριο της πλήρους απασχόλησης της οικείας κατηγορίας και κλάδου, με αντίστοιχη αύξηση των πάσης φύσεως αποδοχών τους, όπως προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την Οικονομική Βιωσιμότητα και Αυτοτέλεια ΟΤΑ.
Ανάμεσα στις άλλες αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο στα εργασιακά, το άρθρο 31 αποσκοπεί στο να θεραπεύσει αδικίες και στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν κατά τη μετατροπή συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου ή συμβάσεων έργου σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου μειωμένης απασχόλησης, εργαζομένων σε ΟΤΑ α’ βαθμού και στα νομικά πρόσωπα αυτών. Πράγματι, κατά τις προβλέψεις του π.δ. 164/2004 (Α’ 134) το ωράριο εργασίας των συγκεκριμένων εργαζομένων προέκυψε είτε με βάση τις ώρες της αρχικής τους σύμβασης – ασχέτως αν αυτές αυξήθηκαν, ακόμα και σημαντικά, στη συνέχεια – είτε και τελείως αυθαίρετα, με την απόφαση του κατά περίπτωση αρμοδίου οργάνου, στην περίπτωση των συμβάσεων έργου, που έχουν μετατραπεί.
Αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής είναι σήμερα να υφίστανται εργαζόμενοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου μεν, αλλά με ελάχιστες ώρες εβδομαδιαίας εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή οι ανάγκες των Ο.Τ.Α. και των νομικών τους προσώπων σε αντίστοιχες κατηγορίες και κλάδους δεν καλύπτονται, με αποτέλεσμα αυτοί να καταφεύγουν στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, με πολύ περισσότερες ώρες εργασίες από το προσωπικό ΙΔΑΧ. Με την προτεινόμενη ρύθμιση, δίνεται στους Ο.Τ.Α. και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών να προχωρούν σε αύξηση του ωραρίου των εν λόγω εργαζομένων, μέχρι και το όριο του πλήρους ωραρίου για την οικεία κατηγορία και κλάδο.
Συνολικά οι περιπτώσεις δημοτικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ με μειωμένο ωράριο απασχόλησης, υπολογίζονται περίπου στους 500. Ωστόσο, το ίδιο άρθρο ορίζει ότι η τροποποίηση του ωραρίου τους σε πλήρους μορφής, γίνεται με απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου ή του Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού προσώπου, κατόπιν αίτησης του ενδιαφερόμενου, και πρέπει να διαλαμβάνει ειδικά περί της ύπαρξης των απαιτούμενων για την αύξηση του ωραρίου πιστώσεων στον οικείο προϋπολογισμό.
Μάλιστα, η απόφαση του προηγούμενου εδαφίου υπάγεται σε υποχρεωτικό έλεγχο νομιμότητας από την αρμόδια για την εποπτεία του οικείου Ο.Τ.Α. ή νομικού προσώπου αρχή και αναρτάται υποχρεωτικά και επί ποινή ακυρότητας στη «Διαύγεια» του οικείου φορέα.
Επομένως, δεν μπορεί να προκύψει με σαφήνεια ο αριθμός των δημοτικών υπαλλήλων που θα διευκολυνθούν από την παρούσα ρύθμιση. Υπενθυμίζεται ότι αίτημα των εκπροσώπων τους, είναι η απόκτησή πλήρους ωραρίου εργασίας με νομοθετική ρύθμιση.

 http://www.aftodioikisi.gr

4ο Παιδικό σκακιστικό τουρνουά στα Βριλήσσια : Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, 10:00πμΕξωραϊστικός – Επιμορφωτικός – Φιλανθρωπικός
& Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων
«Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»
ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 14 & ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – 15235 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
http://anovrilissia.blogspot.com

4ο Παιδικό σκακιστικό τουρνουά στα Βριλήσσια

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, 10:00πμ


Τόπος: κτίριο του πάρκου «Μίκης Θεοδωράκης» (πρώην ΤΥΠΕΤ) του Δήμου Βριλησσίων, επί της οδού Μπακογιάννη 38-42, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, 10:00πμ
- ανοιχτό τουρνουά σκάκι για παιδιά έως 18 χρόνων (ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/1997) που θα διεξαχθεί 10:00-13:00 με όριο συμμετοχών 48 παιδιά.
- αγώνας σιμουλτανέ ανεξαρτήτως ηλικίας 13:30-15:00

Πληροφορίες: http://anovrilissia.blogspot.gr/2015/06/4-2015-20-2015-1000.html

Η συμμετοχή των παιδιών θα είναι χωρίς οικονομικό κόστος και εντελώς δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες!!!

Έπαθλα και διακρίσεις!!!

1ος Γενικής Κατάταξης: Χρυσό Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
2ος Γενικής Κατάταξης: Ασημένιο Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
3ος Γενικής Κατάταξης: Χάλκινο Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
1ο Κορίτσι Γενικής Κατάταξης: Χρυσό Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα

1ος Κατηγορία Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού: Χρυσό Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
2ος Κατηγορία Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού: Ασημένιο Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
3ος Κατηγορία Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού: Χάλκινο Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
1ο Κορίτσι Κατηγορία Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού: Χρυσό Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα

1ος Κατηγορία νηπίων, Α΄ και Β΄ Δημοτικού: Χρυσό Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
2ος Κατηγορία νηπίων, Α΄ και Β΄ Δημοτικού: Ασημένιο Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
3ος Κατηγορία νηπίων, Α΄ και Β΄ Δημοτικού: Χάλκινο Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
1ο Κορίτσι Κατηγορία νηπίων, Α΄ και Β΄ Δημοτικού: Χρυσό Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα

Ο πολυνίκης αθλητής λαμβάνει το μετάλλιο της μεγαλύτερης κατηγορίας. Σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν θα διανεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα!!!

Δηλώσεις Συμμετοχής

Αποστείλετε τις φόρμες δηλώσεων συμμετοχής που θα βρείτε εδώ στο e-mail syllogos.anovrilissia@gmail.com μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 22:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Φωτογραφίες από 1ο Ανοιχτό τουρνουά σκάκι για παιδιά
Φωτογραφίες από 2ο Ανοιχτό τουρνουά σκάκι για παιδιά
Φωτογραφίες από 3ο Ανοιχτό τουρνουά σκάκι για παιδιά


Ο Γενικός Γραμματέας
και εκπρόσωπος του σκακιστικού
τμήματος του Συλλόγου

Αλέξανδρος Γιαννακούλιας
τηλ: 6992299943
mail: alex_giannak@yahoo.gr

Η Περιφέρεια Αττικής δημοσιοποιεί τις μετρήσεις του «Δημόκριτου» για τις διοξίνες, τα φουράνια και τα PCBs που προέκυψαν λόγω της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο

Στο πλαίσιο της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τη ρύπανση της ατμόσφαιρας εξαιτίας της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο, η Περιφέρεια Αττικής, μετά από τα αποτελέσματα ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών σχετικά με τις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων, δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα των μετρήσεων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Συγκεκριμένα εκείνου του Εργαστηρίου Φασματομετρίας Μάζας και Ανάλυσης Διοξινών. Η έκθεση αξιολόγησης αφορά σε μετρήσεις συγκεντρώσεων διοξινών, φουρανίων, πολυχλωριωμένων διφαινυλίων, κα.

Στην έκθεση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Οι τιμές των διοξινών που μετρήθηκαν στην παρούσα μελέτη είναι υψηλές και παρόμοιες με αυτές που έχουν μετρηθεί σε αντίστοιχες πυρκαγιές όπου υπάρχει μεγάλη ποσότητα πλαστικών στα υλικά που καίγονται.

Να σημειωθεί οι τιμές αυτές αναμένεται να επανέλθουν στα συνήθη για την περιοχή επίπεδα μετά την κατάσβεση της φωτιάς. Οι διοξίνες όμως που έχουν παραχθεί επικολλούνται στην σκόνη και στα παραμένοντα υπολείμματα καύσης.

Οι τιμές που μετρήθηκαν για τα αιωρούμενα σωματίδια υπερβαίνουν κατά πολύ τις οριακές τιμές που ορίζει η Οδηγία 2008/50/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα.

Οι τιμές PCBs που μετρήθηκαν ήταν σε κανονικά επίπεδα μια και δεν αναμένεται η έκλυση PCBs κατά την καύση.

Αναμένονται τα αποτελέσματα για τη μέτρηση των πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων στα δείγματα ατμοσφαιρικού αέρα που έχουν ληφθεί και της συνολικής περιεκτικότητας βενζο[a]πυρενίου στο κλάσμα των PM-10. Ακόμη θα γίνουν μετρήσεις βαρέων μετάλλων. Τέλος είναι σε εξέλιξη η ανάλυση διοξινών και PCBs σε δείγματα επιφανειακών υδάτων που συνέλεξε η ΕΥΔΑΠ».

Επισυνάπτονται: α) η Έκθεση του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος»,

β) η Αναφορά Ειδικών Αναλυτικών Αποτελεσμάτων για τις διοξίνες, τα φουράνια και τα PCBs.