Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ! ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ!

Νέα πρόκληση Προβόπουλου: Δεν σας λέμε πόσα χρωστούν τα κόμματα! Είναι …”τραπεζικό απόρρητο”!Αναρωτιέστε ακόμα γιατί τον κρατούν στην θέση του ετερόκλητες πολιτικές ηγεσίες; Υπάρχει ακόμα “τραπεζικό απόρρητο” όταν όλες οι τράπεζες είναι ανοιχτές από το χρήμα των φορολογουμένων; Και πως στ’ αλήθεια χρησιμοποιείται αυτό το “απόρρητο” από αυτούς που “γνωρίζουν”;

«Η διαβίβαση στοιχείων για τον τραπεζικό δανεισμό των κομμάτων (δάνεια, οφειλές κτλ) επιτρέπεται μόνο προς τις ειδικές εξεταστικές επιτροπές της Βουλής», διευκρινίζει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται σε απαντητικό έγγραφο της ΤτΕ, με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο (Ν. 3601/2007 και οι διατάξεις περί υπηρεσιακού και επαγγελματικού απορρήτου), «τα στοιχεία που τυχόν περιέρχονται σε γνώση τόσο των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και των ειδικών εκκαθαριστών και τα οποία αφορούν δάνεια προς συγκεκριμένα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν χορηγηθεί από πιστωτικά ιδρύματα που έχουν αδειοδοτηθεί και εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και από πιστωτικά ιδρύματα που έχουν τεθεί σε ειδική εκκαθάριση, καλύπτονται από τις ως άνω διατάξεις περί απορρήτου».

Διευκρινίζεται ωστόσο, ότι εισάγεται εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα, η οποία όμως «δεν εφαρμόζεται για πληροφορίες και στοιχεία ζητούμενα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου αφού επιτρέπει τη διαβίβαση εποπτικών στοιχείων από την ΤτΕ μόνο προς τις ειδικές εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, κατά τη σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής άσκηση των καθηκόντων τους».

Αναφορικά με τον δανεισμό των πολιτικών κομμάτων από την Αγροτική Τράπεζα η ΤτΕ αναφέρει ότι στα δάνεια που μεταβιβάστηκαν στην Πειραιώς περιλαμβάνονται και τα δάνεια που είχε χορηγήσει η ΑΤΕ προς πολιτικά κόμματα.

Στοιχεία για την επιχορήγηση των πολιτικών κομμάτων απέστειλε στη βουλευτή της Χρυσής Αυγής και ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με αυτά, η επιχορήγηση των δικαιούχων πολιτικών κομμάτων για το τρέχον έτος ανέρχεται σε 45.150.000 ευρώ, για το 2013 σε 21.827.000 ευρώ και για το 2014 σε 19.978.000 ευρώ.

http://www.olympia.gr/, 18/12/2012

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Χωρίς στολισμό οι γιορτές στο δήμο Αγίας Παρασκευής

Απόφαση να μη στολιστεί η πόλη και να μην πραγματοποιηθούν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις αποφάσισε η Δημοτική Αρχή, εξοικονομώντας κατά αυτόν τον τρόπο, ποσό ύψους 50.000 ευρώ περίπου.

Αντί αυτών, ενισχύονται ακόμα περισσότερο το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Μαγειρείο και το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο Ρούχων και Ειδών Ένδυσης του Δήμου.

Επίσης, μέσω του Κοινωνικού Λαχανόκηπου θα τροφοδοτεί με προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας το Μαγειρείο και θα προσφερθούν δωροεπιταγές αγορών σε 250 περίπου οικογένειες.

«Είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει και θα καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Μέχρι τότε, όμως, έχουμε την υποχρέωση να βοηθήσουμε, όσο μπορούμε και να συνεχίζουμε να παρέχουμε στήριξη στους οικονομικά ασθενέστερους και κοινωνικά αδύναμους δημότες μας. Μέσα σε αυτή τη κρίση ενεργοποιούμε τις αξίες της Αλληλεγγύης και τις αρχές της προσφοράς προς το συνάνθρωπο, οι οποίες ανέκαθεν μας χαρακτήριζαν ως λαό. Πιστεύουμε ότι η απόφασή μας αυτή είναι σύμφωνη με τον παλμό της κοινωνίας και εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης».

http://www.airetos.gr/, 18/12/2012

Το "Μαζί να τα Φάμε" οργανώνει την Κυριακή 23/12 διανομή τροφίμων στο Κ. Χαλάνδρι και μαζεύει παιδικά είδη για να προσφερθούν σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη

Αγαπητοί φίλοι,

Η πρώτη ανοικτή διάθεση τροφίμων με χαμηλές τιμές στις αρχές του Δεκέμβρη είχε εντυπωσιακή επιτυχία αφού διατέθηκαν περισσότεροι από 10 τόνοι προϊόντων.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια με δεύτερη διανομή στις 23 Δεκέμβρη, από τις 8.30 έως 12.00 στο Κάτω Χαλάνδρι επί της οδού Λευκωσίας και Δυοβουνιώτη, στο χώρο της λαϊκής, πίσω από το Νομισματοκοπείο.

Όπως και την πρώτη φορά, μετά από έρευνα και ... γευστικές δοκιμές, καταλήξαμε στην παραγγελία προϊόντων από διάφορες περιοχές της χώρας, με κριτήριο πάντα την υψηλή ποιότητα και την χαμηλότερη δυνατή τιμή.

Θα υπάρχουν φάβα Φενεού, φακές και ρεβύθια Φαρσάλων, ρύζι από τη Μεσσηνία και τη Χαλάστρα Χαλκιδικής, αλεύρι από αλευρόμυλο στα Μέγαρα και τοπικά στάρια, μέλι από την Ευρυτανία, ξηροί καρποί από την Αίγινα και το Βόλο, κρασί και φασόλια από το Κριεκούκι, λάδι από τα Λεύκτρα Αρκαδίας και πατάτες Νευροκοπίου νέας εσοδείας.


Βέβαια όλα τα προϊόντα θα διατίθενται συσκευασμένα (επισυνάπτεται αναλυτικός τιμοκατάλογος).

Αυτή όμως τη φορά ζητάμε και κάτι από όσους θα μας προτιμήσουν. Εάν υπάρχουν παιδικά ρούχα, παιδικά βιβλία και παιγνίδια σε καλή κατάσταση που κάποιοι δεν τα χρειάζονται μπορούν να μας τα φέρουν στον ίδιο χώρο.
Θα διατεθούν σε παιδιά της πόλης μας που τα έχουν ανάγκη.

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας

E-mail: mazinatafame@yahoo.gr

ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: mazinatafame.blogspot.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ! ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΣΦΡΑΓΙΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡ "ΣΤΑΛΙΝ"


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Χαλάνδρι, 14/12/2012
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Α.Π. : 25697
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ


- 17η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ------ 2012


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σας καλεί σε συνεδρίαση του Σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2) την 18η Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:30 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:

Α/Α Θ Ε Μ Α Τ Α

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 12/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για Τιμολογιακή Πολιτική ΣΕΣ και της υπ΄ αριθμ. 25/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου.

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για ανταλλαγή ρυμοτομούμενων ακινήτων (οικοπέδων) στο Ο.Τ. 712β επί της οδού Μεταμορφώσεως ιδιοκτησίας Λούρα Αντωνίου (50%), Λούρα Αναστασίας (25%) και Λούρα Παράσχου (25%) με παραχώρηση οικοπέδου που προέρχεται από την τράπεζα γης της πολεοδομικής ενότητας 15 στην περιοχή Πάτημα Ι.

3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για προέγκριση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση αδειών μουσικής καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

5. Εξέταση αίτησης ανάκλησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος της Χ. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. και επανεξέταση εισήγησης σφράγισης.


Χαλάνδρι, 14/12/2012
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΚΟΥΡΑΣΗΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ.Καταγγελία Νίκου Πανταζή


Ζητάνε γνωμοδότηση από δικηγόρο για να τους πει αν πρέπει να δώσουν στοιχεία που ζήτησε ο 
Νίκος Πανταζής σαν επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού Χαλάνδρι – Αναγέννηση.

Η απόφαση της Οικονομικής επιτροπής 1106/12/12/2012 λέει :

Εξουσιοδοτούμε τον δικηγόρο Αθηνών κ. Τζουμάνη Ανδρέα ,όπως γνωμοδοτήσει επί του αρ.πρωτ.25168/10/12/2012 αιτήματος του Πανταζή Νικολάου.

Τι ζητήσαμε;
 Αντίγραφο του πορίσματος του επιθεωρητή δημόσιας Διοίκησης για τα 334.000 Ευρώ που τους καταλογίζει. Την κατάληξη της Ένορκης Διοικητικής εξέτασης .Καταλαβαίνουμε για τι μας καθυστερούν παράνομα γιατί ο Καλλικράτης τους δεσμεύει όχι μόνο να διευκολύνουν τις παρατάξεις αλλά και να τους δώσει και γραφείο στον Δήμο.
 Προειδοποιούμε  τον γενικό γραμματέα του Δήμου ότι εμείς θα τα πάρουμε τα στοιχεία που διευκολύνουν τον έλεγχο μας αν χρειασθεί και με την παρέμβαση του εισαγγελέα. Αλλωστε θα το συνηθίσουν τώρα γιατί για πολύ καιρό θα ασχολείται με τον Δήμο. Επιπλέον θα στραφούμε και προσωπικά  εναντίον όσων παρανομούν με άνωθεν εντολές

Η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. απαντάει στον πρωθυπουργό


BANKS...και κάτω!!!

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις