Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΥ 9 - ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ - ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΜΟΝΙΚΟΙ: ΣΧΕΔΙΟ!ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ  ΛΑΒΑΜΕ εχθές  ένα πραγματικά ενδιαφέρον έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας του ΥΠΕΝ προς τον Υπουργό κο Χατζηδάκη, που δίνει πολύ σημαντικές πληροφορίες για την εισήγηση της υπηρεσίας αλλά και το τι προηγήθηκε της υπουργικής απόφασης ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ - το 2019 που "καπέλωσε" μαζί με τον Συμεών - εν κρυπτώ και παραβίστω, χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ - στον ΧΕΥ 9 τις αναγκαίες χρήσεις για να χαρακτηριστεί αυτός  ως χώρος στέγασης της υπηρεσίας καθαριότητας.

Ακόμα και το δημοτικό συμβούλιο ενημερώθηκε δια την μεσσιανική πρωτοβουλία του Δημάρχου μετά από έξι μήνες και αφού είχε παρέλθει η προθεσμία για προσφυγή κατά της νομιμότητας της υπουργικής απόφασης. Ο Συμεών - στα καλύτερά του - στην αρχή της θητείας του και καβαλάρης στο άλογο της εξουσίας έδωσε τα πρώτα δείγματα των Σουλτανικών του παρεκτροπών: ΚΑΝΩ Ο,ΤΙ ΘΕΛΩ και κανέναν δεν ρωτάω.

 Η συνέχεια δόθηκε στο δημοτικό συμβούλιο από .... τον ΟΛΟΙΜΑΖΙΔΙΣΜΟ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (ολόκληρη - μαζί με τους ΛΑΕτζήδες που αργότερα αποχώρησαν), Κουράσης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ), ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΙΝΑΛ επίσημο τότε) ψήφισαν να αγοραστεί ο ΧΕΥ από το ΤΑΙΠΕΔ για να μεταφερθεί εκεί η υπηρεσία καθαριότητας.

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ! ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ό,τι και να λένε τώρα οι Κουρασικοί παριστάνοντας τις μετανοούσες Μαγδαληνές και να τα ρίξουν μονομερώς στον Συμεών, που βεβαίως έχει την κύρια και μεγαλύτερη ευθύνη.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ έχουν ευθύνη που ΤΟΥ ΤΑ ΨΗΦΙΣΑΝ, γιατί γι΄ αυτούς η λογική είναι ... "πάνω από όλα η μοιρασιά". Αυτό είναι το δόγμα τους.

Το τι έγινε τότε, ποιοι αντιδράσανε, ποιοι απειλούνταν με μηνύσεις και αγωγές , ποιους λέγανε τρελούς, άσχετους, υπερβολικούς, ότι δεν ξέρουν τι λένε κλπ -  ας το αναζητήσει όποιος θέλει στην ΠΛΑΤΕΙΑ, στις αναρτήσεις από τον Σεπτέμβριο του 2015 και του 2016.

ΑΣ ΠΑΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ:

Η αρμόδια διεύθυνση διευκρινίζει αυτό που ΠΑΝΤΑ ΛΕΓΑΜΕ.
Ό,τι στον ΧΕΥ 9 οι χρήσεις Αμαξοστάσιο, ΣΜΑ κλπ είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ!

Είναι - ακριβώς ΤΟ ΙΔΙΟ  παράνομες όσο είναι στον ΧΕΥ 8 που είναι σήμερα τα απορριμματοφόρα δηλαδή και για τον οποίο ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΝΟΙΚΙ στην ΕΤΑΔ!

Που αν δεν πληρώναμε νοίκι δηλαδή με τις εξυπνάδες τους, θα είχε περιληφθεί ο ΧΕΥ 8 (και ο ΧΕΥ 9) στα 10000 ακίνητα που πέρασαν στην ΕΤΑΔ και που το ΣτΕ είπε ότι ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ πέρασαν στην ΕΤΑΔ και τα επέστρεψε στους δήμους,
ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΩΜΑ - ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ (ντα? ΝΤΑ!)

 (Και με το μπαρδόν δηλαδή καλοί μας εξουσαστές που πάλι λέμε ότι είχαμε δίκιο αλλά ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΙΟ; Να μην το πούμε για να μην μας λένε κάποιοι ότι λέμε ότι έχουμε πάντα δίκιο λόγω της ..... ψυχασθένειας του επικεφαλής? Εδώ λέτε εσείς που ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΔΙΚΟ -  και με την βούλα πλέον - ότι έχετε δίκιο και δεν πάτε στον ψυχίατρό σας, εμείς είμαστε τρελοί;)

ΕΧΟΥΜΕ δίκιο οι μικρούτσικοι,  τα ΕΓΓΡΑΦΑ μας δικαιώνουν.

Αλλά όμως μάθαμε και κάτι νέο από το έγγραφο:
ΕΚΕΙ ΟΥΤΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, όπως προτείνουν κάποιοι ως εναλλακτική χρήση του ΧΕΥ, τώρα που τον πλερώσαμε με λεφτά των δημοτών στους δανειστές ενώ με την απόφαση του ΣτΕ θα το είχαν τσάμπα.

ΔΗΛΑΔΗ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ - όπως ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ!
 (Και μην ξεχνάς: ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΡΕΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ, στα 8 μέτρα).

Και εκταμιεύτηκαν λεφτά των δημοτών, πήγαν στους δανειστές ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ ΔΗΛΑΔΗ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ "ΘΕΤΙΚΟ" ΠΝΕΥΜΑ!
Είναι πολύ ακριβό. Λέω να το έχουμε το θετικό πνεύμα ΤΣΑΜΠΑ!

Εμείς βέβαια ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΜΕ και στην πρόταση για σχολείο.

Γιατί εμείς - που δεν είμαστε ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ και Ο,ΤΙΝΑΝΗΔΕΣ -  ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΕΚΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ που προβλέφθηκε στο σχέδιο ένταξης του Πατήματος να γίνει το σχολείο και που κάποιοι το λένε "οικόπεδο Ανδροβιτσανέα"  και - εμείς πάλι - κράξαμε το "κολπάκι" για να "αναζητηθεί" εναλλακτικός χώρος για να γίνει το σχολείο με ΣΔΙΤ που έλεγαν κάποια μπροστινάρια για να ΧΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ και να την κερδίσουν οι (φερόμενοι) ιδιοκτήτες.

Άρα - συγνώμη δηλαδή, δεν το θέλουμε αλλά μας βγαίνει από μόνο του - ΠΑΛΙ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΑΜΕ όταν κράζαμε και για το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ, αφού αν δεν γίνει εκεί που λέει το σχέδιο πόλης - ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ (οέο)?

ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ!
Δοξάστε λοιπόν όσους υπερασπίζονται ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ!

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΛΙ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ - όταν η υπηρεσία καθαριότητας θα είναι στον δρόμο και θα είναι η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής  "η μόνη λύσις" και εμείς ΠΑΛΙ θα κράζουμε σαν τρελοί, ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ότι είναι ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ ο δήμος να ξεκινήσει ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ στην Τήνου, στο ΒΙΟΠΑ. 

ΣΗΜΕΡΑ, χωρίς άλλες παλινωδίες ο Ρούσσος πρέπει να πει MEA CULPA, να εγκαταλείψει τα σχέδια - φούσκες για εγκαταστάσεις καθαριότητας στον ΧΕΥ 9 - όπου μπορεί να μεταφέρει όμως την αυτεπιστασία ΝΟΜΙΜΑ, όπως ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ - και να μπει μπροστά η προετοιμασία της μετεγκατάστασης της υπηρεσίας καθαριότητας στο ΒΙΟΠΑ της πόλης  μας, στο χωράφι που αγόρασε ο Συμεών στην Τήνου.

ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΒΙΟΠΑ , το ΒΙΟΠΑ του Χαλανδρίου, όχι του δίπλα χωριού που λένε κάποιοι Βριλησσιώτες.
Που ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΙΣΜΟ, μην ελπίζουν,  να κοιτάξουν να λύσουν το πρόβλημά τους γιατί ο γείτονας ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ.

Και αυτό είναι ΔΕΣΜΕΥΣΗ  ΝΤΑΒΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
Και σε αυτού του είδους τις δεσμεύσεις ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ο τρελός.
ΨΑΞΤΕ ΤΟ από το 1996 και θα δείτε.

Το σχέδιο ΜΑΣ για το Χαλάνδρι, από το 2002 το ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΣΤΟ.

Πολλοί  δοκίμασαν να βγουν από αυτό - είτε για να κερδοσκοπήσουν πολιτικά ή μεσιτικά, είτε για να μας χλευάσουν (οι μικρόψυχοι),  ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ!

Δεν δικαιωνόμαστε τυχαία μπαμπουίνο.
Δεν είμαστε προφήτες, ούτε γκουρού, ούτε έρχεται το σύμπαν και μας αποκαλύπτει τα μυστικά του τον ύπνο μας.

Γνώση και ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΧΟΥΜΕ αλλά και το κουσούρι να σκεφτόμαστε ακόμα.

ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ!
ΟΣΟ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΣΑ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ και αν το εγκαταλείψουν στον δρόμο, όσοι και αν μας κάνουν τους φίλους και εξαγοραστούν, όσοι και αν λιγοψυχήσουν, όσοι και αν επιχειρήσουν να μας κάνουν να απογοητευτούμε

Όταν δικαιώνεσαι σε όλα τα μεγάλα θέματα τους αφήνεις να λένε και γελάς .....
Καλή βδομάδα.

ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ!


Μόλις το είδα στο fb και είναι πραγματικά αποκαλυπτικό αν συνειδητοποιήσεις ΤΙ ΛΕΕΙ και τι ΚΡΥΒΕΙ ο ποιητής.

Είναι ακριβώς ό,,τι σου λένε ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ όπως ακριβώς είναι.

Έχεις μόνο δύο επιλογές, σου λέει - από εσένα εξαρταται πώς θα το δεις το πράγμα:
Μπορείς να δεις μόνο το κάγκελο ή να μπορεί να δεις μόνο το τοπίο (αν είσαι θετικός ή αρνητικός άνθρωπος, όπως λένε).

ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΕΛΙ και να διαλέξεις αν θα είσαι ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΙΤΗΜΕΝΟΣ ή ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ.

Διάλεξε ποιος από τους δύο ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥΣ θα είσαι.

Αλλά υπάρχει και άλλη μια εκδοχή που δεν παρουσιάζεται

Να δεις όπως είναι τα πράγματα, να ζωγραφίσεις το τοπίο με τα κάγκελα μπροστά - όπως ακριβώς το βλέπεις μέσα από το κελί σου, αγνοώντας αν θα σε πουν "θετικό" ή  "αρνητικό" αυτοί που σε έκλεισαν στο κελί.

Και τότε ίσως δράσεις ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΛΙ.

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΘΑ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΟΣΑ ΑΚΟΥΤΕ για το πώς να δείτε τον κόσμο.

ΕΧΕΤΕ ΜΑΤΙΑ!

Καλημέρα σας.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ - ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ