Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Βγαίνει ξανά μπροστά ο Α. Ακρίβος κατά της εγκατάστασης των Ανεμογεννητριών σε Ασπροπόταμο και ΆγραφαΗ “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” επανέρχεται στο μείζον θέμα μετά την έγκριση από την ΡΑΕ 15 αιολικών πάρκων

Βγαίνει ξανά μπροστά ο Α. Ακρίβος κατά της εγκατάστασης των Ανεμογεννητριών σε Ασπροπόταμο και Άγραφα
 


Η Περιφερειακή Παράταξη “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” και ο επικεφαλής της, περιφερειακός σύμβουλος, κ. Αθανάσιος Ακρίβος, στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν κατά της επικείμενης εγκατάστασης των φαραωνικών ανεμογεννητριών στα βουνά του Ασπροποτάμου και των Αγράφων, καθώς η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) προχώρησε στην έγκριση 15 αιολικών πάρκων.
Τα επόμενα βήματα είναι να εκδοθούν άδειες εγκατάστασης και άδειες λειτουργίας.
Ειδικότερα, δίνεται η ευκαιρία σε 3 εταιρείες να τοποθετήσουν σε 15 κορυφές του Ασπροποτάμου 27 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 108,6 MW.
Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αιολικών πάρκων που έλαβαν άδεια παραγωγής δεν ξεπερνούν τα 10 MW το καθένα, καθώς με το νέο νόμο Χατζηδάκη όσα αιολικά πάρκα αιτούνται άδειας και είναι μικρότερα από 10 MW, δεν χρειάζεται να καταθέσουν μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) και να τεθούν υπό δημόσια διαβούλευση.
Επίσης η “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” συντάσσεται με το Δίκτυο φορέων και πολιτών για τη προστασία του Ασπροπόταμου το οποίο σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει χαρακτηριστικά: “Αν οι διαδικασίες των αδειοδοτήσεων συνεχίσουν απρόσκοπτα, τότε στις κορυφές του Ασπροποτάμου θα γίνουν τα παρακάτω βήματα:
“Γάζωμα” των πλαγιών και τα πρανών των 15 κορυφών στις οποίες θα εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες. Γάζωμα σημαίνει ότι μπουλντόζες θα μπήξουν σε παρθένα δάση τις δαγκάνες τους για διαπλάτυνση των υφιστάμενων δρόμων ή διάνοιξη νέων πλάτους 8-12 μέτρων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εξαιτίας του μεγέθους των ανεμογεννητριών (120 μέτρα ύψος), το μέγεθος της διάνοιξης πρέπει να είναι 8-12 μέτρα είτε πρόκειται για πάρκο 1 ανεμογεννήτριας είτε για πάρκο 6 ανεμογεννητριών. Κάτι που σημαίνει ότι η καταστροφή θα γίνει ούτως ή άλλως. Χιλιάδες δέντρα θα κοπούν, η βιοποικιλότητα θα διαταραχθεί και τα συνεχή κατολισθητικά φαινόμενα θα είναι η απάντηση της φύσης. Ότι συνέβη με τη βροχή, πριν 15 ημέρες, στη διπλανή Αργιθέα θα γίνει ρουτίνα στα βουνών του Ασπροποτάμου!
Τσιμέντωμα των κορυφών. Η κάθε βάση μιας ανεμογεννήτριας 3MW απαιτεί τουλάχιστον 2 τόνους τσιμέντου. Αυτό αντιστοιχεί στο τσιμέντο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή 2 τριώροφων κατοικιών. Από τα βουνά του Ασπροπόταμου ξεκινούν όλες οι πηγές του Αχελώου. Μια υπέροχη ευκαιρία λοιπόν να “εμπλουτιστεί” ο υδροφόρος ορίζοντας και κατά συνέπεια τα νερά που πίνουν οι Ασπροποταμίτες με σύνθετες χημικές ενώσεις που περιέχει το ενισχυμένο τσιμέντο των βάσεων των ανεμογγεννητριών.
Προσωρινή λειτουργία, παντοτινή καταστροφή. Αφού λοιπόν εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες θα δουλέψουν για 20-25 χρόνια παράγοντας ενέργεια όποτε έχει την ταχύτητα του αέρα που απαιτείται. Διότι, δυστυχώς, σε αυτά τα ύψη κυριαρχούν οι ριπές αέρα στις οποίες οι ανεμογεννήτριες δεν επιτρέπεται να λειτουργούν. Οπότε η συμβολή τους στην πραγματική παραγωγή πράσινης ενέργειας θα ουσιαστικά μηδαμινή. Ενδεικτικά δε αναφέρεται ότι έχει μετρηθεί ότι ακόμα και αν τοποθετηθούν 25.000 ανεμογεννήτριες οι ρύποι σε διοξείδιο του άνθρακα και διοξείδιο του θείου θα παραμείνουν κατά 99,93%!!! Και στο τέλος της 25ετίας θα έχει τελικά δημιουργηθεί ένα "υπέροχο" βιομηχανικό μουσείο σκουριασμένων ανεμογεννητριών!”
Το Δίκτυο φορέων και πολιτών για τη προστασία του Ασπροπόταμου απαίτησε από όλους τους πολιτικούς φορείς του Νομού Τρικάλων να τοποθετηθούν μπροστά στο κρίσιμο ερώτημα πώς φαντάζονται τον παρθένο ορεινό όγκο του Νομού και πρέπει να σημειώσουμε ότι η “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” πρωτοστάτησε στην απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας να ταχθεί κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών.
Σε αυτό το πλαίσιο η “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” θα βγει ξανά μπροστά και θα αξιοποιήσει κάθε της δυνατότητα ώστε να εμποδίσει την καταστροφική για την περιοχή εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.
Ο κ. Αθανάσιος Ακρίβος, τόσο μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς θα σταθεί αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την οριστική απόρριψη της εγκατάστασης των φαραωνικών ανεμογεννητριών στα βουνά της περιοχής.

Η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδος πριν τη φινλανδοποίηση

Του Γεωργίου Παπασίμου

Δικηγόρου

Site: http://www.gpapasimos.gr/

Twitter: @PapasimosG


Η πρόσφατη επιλογή Ερντογάν να κλιμακώσει τις προκλήσεις και την επιθετικότητα του φασιστικού νεοθωμανικού καθεστώτος με νέα NAVTEX για έρευνα του Οruc Reis 6,5 μίλια από το Καστελόριζο, πριν στεγνώσει το μελάνι της απόφασης της πρόσφατης ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, αποδεικνύει ότι η νεοθωμανική αναθεωρητική ατζέντα δεν μπορεί να ανακοπεί από το ελλιποβαρές ευρωπαϊκό οικοδόμημα, με δεδομένη μάλιστα τη διαχρονική γερμανική προστασία της Τουρκίας.

Η νέα όμως αυτή εξέλιξη αποτυπώνει την σταδιακή, αλλά κρίσιμη αποδοχή του διεθνούς παράγοντα ότι η Τουρκία αποτελεί τον «ταραξία» στην περιοχή, αμφισβητώντας ευθέως με βία τα κυριαρχικά ελληνικά συμφέροντα. Ως προς αυτό είναι χαρακτηριστική η επιθετική δήλωση του State Department, όπου για πρώτη φορά επιρρίπτονται οι ευθύνες για σκόπιμες μονομερείς ενέργειες στην Άγκυρα, καθώς και η δήλωση της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα περί νομίμου δικαιώματος της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ν.μ. στο Αιγαίο. Ακόμα και οι δηλώσεις των Γερμανών αξιωματούχων, που εμφανίζονται εκνευρισμένοι από τη συμπεριφορά Ερντογάν, ασχέτως του γεγονότος ότι υπονομεύουν την ορθή γεωπολιτική στάση της Ε.Ε. για επιβολή σκληρών κυρώσεων, κινούνται προς την κατεύθυνση της διεθνούς αναγνώρισης, ότι η Τουρκία βρίσκεται εν αδίκω. Αυτό ακριβώς το momentum που για πρώτη φορά διαμορφώνεται καθαρά στα διεθνή φόρα αποτελεί τη μεγάλη, αλλά τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να σπάσει τη χρόνια κατευναστική και άνευρη πολιτική της απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

Η πρόδηλη τουρκική επιθετικότητα 200 χρόνια περίπου από την Επανάσταση του 1821, επιβάλλει να υπάρξει εγρήγορση, εσωτερική αντίδραση και ενεργοποίηση σε αυτούς που έχουν τις ευθύνες της χώρας (πολιτικό προσωπικό και ιθύνουσα οικονομική τάξη, ανεξάρτητα από τις μέχρι τώρα ιστορικές τους ευθύνες). Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει, για τη στοιχειώδη στρατηγική υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, να ακολουθηθεί ο εξής οδικός χάρτης:

Πρώτον, άμεσος και σαφής καθορισμός των ορίων της στρατιωτικής ανοχής της Ελλάδος, η οποία πρέπει να προσδιοριστεί αφενός στο εύρος των 12 μιλίων ως προς τα χωρικά ύδατα, που αποτελεί διεθνές κατοχυρωμένο δικαίωμα και που θα ακυρώσει εν τοις πράγμασι το παράνομο casus beli της Τουρκίας, καθώς και κάθε επιχείρηση γεώτρησης στη δυνητική ελληνική υφαλοκρηπίδα – ΑΟΖ. Συνεπώς, η χώρα μας πρέπει να προβεί άμεσα στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, υποβοηθούμενη σήμερα από την επιθετική τουρκική κίνηση με τη νέα NAVTEX, που δεσμεύει θαλάσσιες περιοχές σε απόσταση μόλις 6,5 ν.μ. από το Καστελόριζο, αλλά και των δημοσίων δηλώσεων ΗΠΑ – Ρωσίας, ότι κάτι τέτοιο συνιστά νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Δεύτερον, επίσπευση της αμυντικής στρατιωτικής συμφωνίας με τη Γαλλία, με ρήτρα στρατιωτικής υποστήριξης σε περίπτωση εμπλοκής με την Τουρκία. Η Ελλάδα οφείλει με τη συμφωνία αυτή να δημιουργήσει τη βάση μιας ευρύτερης ευρω-μεσογειακής συμμαχίας με τη συμμετοχή Αιγύπτου, Ισραήλ, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των άλλων αραβικών κρατών της Μ. Ανατολής, που πλέον βρίσκονται σε άμεση αντιπαράθεση με την Τουρκία, αφού είναι οι μόνες που έχουν προχωρήσει σε σοβαρό μποϊκοτάρισμα των τουρκικών προϊόντων. Η εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία πρέπει να αποτελέσει τη βασική στρατηγική επιλογή της Ελλάδας, προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερα περιθώρια κινήσεων απέναντι στη φιλοτουρκική γερμανική επιρροή, η οποία ενισχύθηκε στα χρόνια των μνημονίων, αλλά και την αμερικανική πολιτική, η οποία συνήθως λαμβάνει ωφελήματα από τη χώρα χωρίς να της παρέχει τίποτα ουσιαστικό.

Τρίτον, ενεργητικότερη πολιτική πίεση στην Ε.Ε. για άμεση επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία, αξιοποιώντας την αναφορά της προηγούμενης απόφασης Κορυφής, θέτοντας βέτο εάν απαιτηθεί. Κρίσιμος παράγοντας ως προς το θέμα αυτό είναι η δημοσιοποίηση ότι η Ελλάδα αγωνίζεται για την επιβίωσή της απέναντι στη βαρβαρότητα του ισλαμοφασισμού και ότι ο αγώνας αυτός έχει ως πυρήνα τις ευρωπαϊκές αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Σε περίπτωση συνέχισης της ελληνικής αβελτηρίας και της κατευναστικής πολιτικής, είναι βέβαιο ότι το επόμενο επίπεδο θα είναι η δορυφοροποίηση και η «φινλανδοποίηση» της Ελλάδος και της Κύπρου έναντι του τουρκικού μεγαλοϊδεατισμού, κάτι που θα αποτελέσει ανεπίτρεπτη εξέλιξη για τον Ελληνισμό.

Ενωμένο Μαρούσι: Η ώρα των εξηγήσεων από την διοίκηση του Δήμου για το ακίνητο της οδού Πλαστήρα


Παρέμβαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
 
Η ώρα των εξηγήσεων από την διοίκηση του Δήμου για το ακίνητο της οδού Πλαστήρα

Από την Παρασκευή 09.10.2020 με εντολή του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης διαβιβάστηκε προς το δήμο Αμαρουσίου η αναφορά (από 31.08.2020) της παράταξης μας «ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» που αφορά στη παράνομη διαχείριση του ακίνητου ιδιοκτησίας του δήμου Αμαρουσίου στην οδό Πλαστήρα 43 Α.

Θυμίζουμε πως από τις αρχές Ιουνίου το «ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ», ανέδειξε την παράτυπη δωρεάν παραχώρηση του δημοτικού ακινήτου σε υπάλληλο του δήμου επί τριετίας. Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, όπως και του γεγονότος πως ο δήμος Αμαρουσίου κατέβαλε επί πολλούς μήνες τα έξοδα κοινοχρήστων του ακινήτου, η δημοτική αρχή απέστειλε προς τον υπάλληλο εξώδικο με το οποίο του ζητούσε να αποχωρήσει από το ακίνητο, επιβεβαιώνοντας την παράτυπη παραχώρηση του ακινήτου.

Χρειάστηκαν ακόμα τρεις μήνες και μία ακόμα ανακοίνωση της παράταξής μας ώστε στις αρχές Σεπτεμβρίου ο υπάλληλος του δήμου Αμαρουσίου να αποχωρήσει.

Ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης καλεί το δήμο Αμαρουσίου «να εξηγήσει επαρκώς και τεκμηριωμένα» στις αιτιάσεις της παράταξης «ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» μέχρι τις 29.10.2020.

* Καλεί το δήμο Αμαρουσίου να εξηγήσει για ποιο λόγο ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου κ. Σταθούλης στις 07.02.2020 και ενώ ήξερε πως ο υπάλληλος κατοικούσε στο ακίνητο βεβαίωνε εγγράφως «ότι το διαμέρισμα Γ2 που βρίσκεται σε ακίνητο επί της οδού Πλαστήρα 43 α στο Μαρούσι, είναι ιδιοκτησίας του δήμου Αμαρουσίου και χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του».

* Καλεί το δήμο Αμαρουσίου να εξηγήσει με ποια απόφαση και τίνος οργάνου ο δήμος πλήρωνε τα έξοδα κοινοχρήστων του ακινήτου επί πολλούς μήνες

* Καλεί το δήμο Αμαρουσίου να εξηγήσει πως γίνεται να παραχωρείτε δωρεάν δημοτικό ακίνητο σε ιδιώτη χωρίς τις σχετικές αποφάσεις των οργάνων και των υπηρεσιών του.

Αναμένουμε και εμείς με ενδιαφέρον τις έγγραφες απαντήσεις του δήμου, όπως και την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους αυτής της αδιαφανούς προνομιακής μεταχείρισης ιδιώτη που αυταπόδεικτα προκάλεσε απώλεια εσόδων για το δήμο μας.

ΙΑΣΩ : ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗΣ


Το ΙΑΣΩ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης προσφέρει έλεγχο εμμηνόπαυσης ο οποίος περιλαμβάνει ορμονολογικές εξετάσεις (FSH, LH, Οιστραδιόλη) και Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας στην προνομιακή τιμή των 55€.

Η εμμηνόπαυση αποτελεί ένα φυσιολογικό στάδιο στη ζωή κάθε γυναίκας. Συμβαίνει όταν έχει σταματήσει η περίοδος για διάστημα 12 μηνών. Συνήθως συμβαίνει μεταξύ 45 και 55 ετών, καθώς τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται.

Τα συνηθισμένα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης όπως οι εξάψεις, η χαμηλή διάθεση και η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία μπορεί να ξεκινήσουν μήνες ή και χρόνια πριν από την οριστική εμμηνόπαυση και να διαρκέσουν περίπου 4 χρόνια μετά την τελευταία περίοδο ή και περισσότερο.

Οι εξετάσεις για τον έλεγχο της εμμηνόπαυσης πραγματοποιούνται στον -2 όροφο του ΙΑΣΩ, Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 17:00 χωρίς ραντεβού και η προσφορά ισχύει έως 30/11/2020.