Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Ιδού: Τι άλλο ακόμη θέλουμε για να δούμε την Μπλόφα; Πόσο ακόμα θα μας παραπλανούν τα εγχώρια παπαγαλάκια;

Τα παπαγαλάκια της μπλόφας

Τα κόμματα που έφεραν την τρόικα, ψήφισαν τα μνημόνια και χρεοκόπησαν την χώρα, σε συντονισμό με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, κινδυνολογούν με μυριάδες υποθετικούς κινδύνους, που ούτε οι ξένοι δεν πιστεύουν.

Αποδυνάμωσαν την Ελλάδα και τώρα κάνουν ότι μπορούν για να την παρουσιάσουν πλήρως ανίκανη να διαπραγματευθεί. Το ίδιο έργο μας παίζουν κάθε τρίμηνο ή εξάμηνο.
Συστηματικά διαφημίζουν ότι η Ελλάδα μπορεί μόνο να ζητιανεύει και να δέχεται εντολές.

Αφοπλίζουν συνειδητά την Ελλάδα από τις δυνατότητές της και δημιουργούν σκόπιμη οικονομική ανασφάλεια με μοναδικό τελικό στόχο την εφαρμογή των μνημονίων και της καταστροφικής λιτότητας. Αρκεί να κυβερνούν αυτοί.

Ρισκάρουν τις απώλειες καταθέσεων και τον τρόμο στην αγορά, προκειμένου να πετύχουν τον τελικό τους στόχο.

Δυο χρόνια τώρα μας έχουν φέρει την καταστροφή με την απειλή ότι ίσως έρθει η καταστροφή.

Είναι οι εγχώριοι παπαγάλοι της μπλόφας που λανσάρει η Μέρκελ.
Η κατάσταση είναι σαφώς δύσκολη, αλλά σε καμία περίπτωση χαμένη, όπως την παρουσιάζουν.
Ο τυχοδιωκτισμός που παρουσιάζουν και χρησιμοποιούν το Ευρώ δείχνει πόσο επικίνδυνοι είναι για την χώρα και την οικονομία. Στους μόνους που προσφέρουν υπηρεσίες, είναι στους ξένους, που θέλουν να υποχωρήσουμε και να αποδεχθούμε με τρόμο ότι μας επιβάλλουν.

Παρά την συστηματική διάβρωση όλων των διαπραγματευτικών ατού της χώρας μας όμως, εξακολουθούμε να είμαστε ένας κρίσιμος κρίκος, που μπορεί να χαλάσει όλη την αλυσίδα! Δεν είμαστε το αρνί για σφαγή.


Η αγωνία του προέδρου της ΕΚΤ είναι η πιο τρανή απόδειξη για το ότι οι απειλές, είναι ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΦΑ για να εδραιωθεί το μνημόνιο και να το εφαρμόσουν τα κόμματα που το εκπροσωπούν.


Ο Dallara λέει όσο μπορεί πιο καθαρά :
"Αν φύγει η Ελλάδα έρχεται κατάρρευση. Δώστε τους τώρα 10 δις, είναι μηδαμινά μπροστά σε αυτά που παίζονται"!!!


Αυτή είναι η πραγματικότητα

www.euro2day.gr

Το κόστος από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα ξεπερνούσε το € 1 τρισ., δήλωσε την Παρασκευή στο Bloomberg o διευθυντής του IIF, Charles Dallara.

Oι προηγούμενες προβλέψεις του IIF είναι ξεπερασμένες, ανέφερε ο κ. Dallara και προειδοποίησε ότι "όσοι σκέφτονται ότι η Ευρώπη και γενικότερα η παγκόσμια οικονομία, είναι πραγματικά προετοιμασμένες για μια έξοδο της Ελλάδας, πρέπει να το σκεφτούν ξανά".
Η έκθεση της ΕΚΤ στην Ελλάδα είναι διπλάσια από τα κεφάλαια της, ανέφερε ο κ. Dallara.
"Η ΕΚΤ θα είναι αναξιόχρεα" αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, υπογράμμισε.
"Η Ευρώπη θα πρέπει πρώτα και πάνω από όλα να ανακεφαλαιοποιήσει την κεντρική της τράπεζα" πρόσθεσε.

Οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση έχουν διαγράψει περίπου 4 τρισ. από την αξία των μετοχών παγκοσμίως, καθώς οι πολιτικοί προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος της Ε.Ε. Herman Van Rompuy δήλωσε την Παρασκευή ότι τα έκτακτα σχέδια για έξοδο της Ελλάδας δεν αποτελούν προτεραιότητα, ενώ ο οικονομολόγος της Morgan Stanley Elga Bartsch ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει 1 στις 3 πιθανότητας να φύγει από το ευρώ.

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο το IIF υπολόγισε ότι σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας το κόστος θα είναι τρομακτικό. “Είναι δύσκολο να δει κανείς πως δεν θα ξεπεράσει το € 1 τρισ.” ανέφερε το ινστιτούτο σε εσωτερικό σημείωμα στις 18 Φεβρουαρίου.

Η Ισπανία, η Ιταλία, καθώς και η Πορτογαλία και Ιρλανδία "παραμένουν σχετικά ευάλωτες σε αλλαγές στην ψυχολογία των αγορών" καθώς συνεχίζεται η κρίση στην Ευρώπη, υποστήριξε ο κ. Dallara.

Παράλληλα, κάλεσε τους πολιτικούς να θυμηθούν το σοκ που προκάλεσε η χρεοκοπία της Lehman και υπενθύμισε ότι αυτό που φαίνεται ως "ένα γεγονός υπό έλεγχο", μπορεί τελικά να φέρει την κατάρρευση.

Για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο ύφεσης, μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό να της προσφερθεί επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια, τόνισε ο κ. Dallara.

Επειδή η οικονομία της Ελλάδας έχει συρρικνωθεί πολύ πιο γρήγορα από ότι προβλεπόταν, ίσως χρειάζεται παραπάνω χρόνος για να επιτύχει τους στόχους και να αποπληρώσει τα χρέη της, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Dallara, η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να στηριχτεί με επιπρόσθετη βοήθεια 10 δισ ευρώ.
"Mιλάμε για εξαιρετικά περιορισμένα ποσά σε σχέση με το τι βρίσκεται πάνω στο τραπέζι αυτή τη στιγμή" σημείωσε.

Ο κ. Dallara υπογράμμισε ότι "ένα κλαδί ελιάς" ανάμεσα στις δύο πλευρές, "όχι ως μια εναλλακτική στη βασική μεταρρύθμιση, αλλά ως μια αναγνώριση ότι κάποια στοιχεία του προγράμματος δεν ήταν καλά σχεδιασμένα, θα ήταν κάτι πραγματικά σώφρον και θα το έκανα όσο νωρίτερα γίνεται".


ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ! ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΑΓΧΟΣ ....

Πατήρ Μάξιμος: Ο Τσίπρας δεν είναι ο Αντίχριστος!

Εφορία: Το παράδειγμα που σκοτώνει‏

Νέος Φορολογικός νόμος Βενιζέλου

Άστεγος, άνεργος, με μηδενικό εισόδημα, εάν Δεν υποβάλλει αποδείξεις αξίας 5.000 ευρώ στην εφορία (από που και με τι χρήματα θα αγόραζε άραγε;) χάνει το αφορολόγητο και χρεώνεται με 110 ευρώ φόρο!

Εάν δεν υποβάλλει δήλωση, επιβαρύνεται και με επιπλέον πρόστιμο!

Και μετά θα πάει ο Καμίνης να του κατασχέσει το ... παγκάκι και να του πάρει το συσσίτιο...

Αυτά δεν είναι λάθη...!
Είναι η απόλυτη κυνικότητα κι εχθρότητα για την κοινωνία, από τον αμετανόητο δημιουργό του νόμου

Ο εκσυγχρονισμός της φορολογίας που είχε υποσχεθεί με την επιστολή του στην Λαγκάρντ και την τρόικα, πλήττει μόνο τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Όσο χαμηλότερο εισόδημα, τόσο μεγαλύτερος φόρος. Και όχι μόνο αναλογικά, αλλά και ποσοτικά.

Το ίδιο είναι να πληρώνει κάποιος φόρο 1.000 ευρώ με εισόδημα δέκα χιλιάδες και το ίδιο είναι να πληρώνει φόρο 10.000 ευρώ, με εισόδημα εκατό χιλιάδες;
Ο ένας ζει με 9.000 (maximum) και ο άλλος με 90.000.
Για να μην πάμε στα εισοδήματα των εκατομμυρίων.
Είναι αυτό φορολογική δικαιοσύνη?

Ο τρόμος είναι αν αυτοί συνεχίσουν να κυβερνάνε αυτοί. Αν συνεχίσουν αυτοί να διαπραγματεύονται τις τύχες μας.

Τρόμος και απελπισία.

 
Παράδειγμα 2ο που επίσης σκοτώνει

Αν κάποιος δεν είχε πέρυσι κανένα εισόδημα και υποβάλει μηδενική φορολογική δήλωση αλλά έχει ένα αυτοκίνητο 1200 και ο άτυχος, μένει και σε ένα σπίτι 50 τ.μ (μεσα στη χλιδή) θα πληρώσει φόρο 400,00 ευρώ !!!

Να γιατί Η εφορία υπολογίζει οτι αυτός ο άνθρωπος έχει ελάχιστες δαπάνες 3000 ευρώ, για τη συντήρηση του σπιτιού 2000 και για το αυτοκίνητο 4000. Συνολικά 9000 ευρώ.Το αφορολόγητο είναι 5000 άρα τα 4000 είναι πάνω απο το αφορολόγητο και φορολογούνται με 10% και πληρώνει 400 φόρο.
Επιπλέον επειδή το σύνολο εισοδήματος θα είναι 9000 θα πρέπει να βάλει αποδείξεις
2,250,00
Αν δεν βάλει αποδείξεις θα πληρώσει ακόμα 225,00 φόρο
Αυτό ισχύει και για όσους έχουν τεκμήρια κάτω των 5000, ευρώ (π.χ.χωρίς αυτοκίνητο και
σπίτι μόνο ατομικό τεκμήριο 3000),χρειάζεται και αυτός αποδείξεις 750,00 ευρώ

 
Ο Βενιζέλος και όσοι άλλοι ψήφισαν αυτόν το νόμο, μήπως θα αποφασίσουν προεκλογικά να "αναθεωρήσουν" και το νόμο της φοροληστείας, που αυτοί καθιέρωσαν;
Κουβέντα δε λένε για όλα τα προηγούμενα.

---------------------------------------------------------------

Ποιος ξεχνάει την φερεγγυότητα του πρόσφατου παρελθόντος τους;
- όπως ότι αρχικά σε δυο χρόνια θα βγαίναμε στις αγορές
- ότι σε δυο χρόνια θα είχαμε ανάπτυξη
- ότι σε 2-3 χρόνια θα τελείωνε το μνημόνιο 1
- ότι το 2012 θα είχαμε πλεόνασμα στην οικονομία
- ότι μπήκε πάτος στο βαρέλι
- ότι έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας
- ότι από το τέλος του 2011 θα αυξηθεί η απασχόληση
ότι
ότι
ότι

Ίδιοι άνθρωποι - Ίδιες "αλήθειες"


559 χρόνια από την Άλωση/Προοπτικές και διέξοδοι του Ελληνισμού σήμερα

Η Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα (ΔΗΠΕ) διοργανώνει εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου με θέμα:


559 χρόνια από την Άλωση/Προοπτικές και διέξοδοι του Ελληνισμού σήμερα

στις 29 Μαϊου ημέρα Τρίτη στις 6:30 μ.μ.

Ομιλητές: Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιος Κασιμάτης
Καθηγητής Πάντειου Πανεπιστήμιου Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης
Στρατηγικός Σύμβουλος κ. Νίκος Λυγερός


Θα χαιρετήσουν:

εκπρόσωπος συλλόγου Κωνσταντινοπολιτών
εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων “ΣΥΡΙΖΑ” και “Ανεξάρτητοι Έλληνες”


Ανοιξιάτικη Γιορτή στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου


Πραγματοποιήθηκε χθες, 27 Μαΐου, η Ανοιξιάτικη Γιορτή του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου.
Μια προγραμματισμένη και άρτια οργανωμένη εκδήλωση από το Σύλλογο Γονέων του 16ου Δημοτικού (url : http://dimchal.org/), στον οποίο θα πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα για την εθελοντική και επιτυχημένη - πέρα ως πέρα - προσπάθειά του.
Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να κάνουμε στη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Χαλανδρίου, η οποία έδωσε ένα άλλο χρώμα στη γιορτή.
Τέτοιες πρωτοβουλίες αξίζουν την υποστήριξη όλων μας. Πάντα τέτοια!

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και video
Δ.Χ.


ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

Eρώτηση 1:Πώς γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2:Πώς γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;

Ερώτηση 3:Πώς γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4:Πώς γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5:Πώς γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;

Ερώτηση 6:Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 0.5 τρις που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7:
Πώς γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;

Ερώτηση 8:Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9:Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10:Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;


Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

Κ. Τοκμακίδη,
καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Bloomberg: Πώς το κόλπο της Μέρκελ φόρτωσε το χρέος στους Έλληνες

Άρθρο του πρακτορείου εξηγεί πώς μια προσεκτική ματιά στις κινήσεις κεφαλαίων στην Ευρώπη και στους ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών αποδεινύει πως τα πακέτα διάσωσης που χορηγούνται στην Ελλάδα και εξασφαλίζονται μέσω των Μνημονίων, δεν σώζουν τους Ελληνες αλλά του γερμανούς φορολογούμενους και τις γερμανικές τράπεζες.

«Μπορεί η κρίση να οφείλεται στο λάθος των τραπεζών να δανείσουν περισσότερα από όσα μπορούσαν να αντέξουν και τα πακέτα διάσωσης να ήταν ο τρόπος να μην πληρώσουν οι τράπεζες το κόστος αυτού του λάθους;

Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έσπευσαν να διασώσουν τις χειμαζόμενες από την κρίση χώρες, προσέφεραν στις γερμανικές τράπεζες τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, σημειώνει το πρακτορείο.

Ειδικότερα, αναφέρει το άρθρο:

«Στα εκατομμύρια λέξεις που έχουν γραφτεί για την κρίση χρέους της Ευρώπης, η Γερμανία παρουσιάζεται συνήθως ως ο υπεύθυνος ενήλικος και η Ελλάδα ως το σκανταλιάρικο παιδί. Σύμφωνα με αυτήν την κλασική αφήγηση της κρίσης, η συνετή Γερμανία είναι απρόθυμη να διασώσει τον επαίτη της Ευρώπης, την Ελλάδα, η οποία δανείστηκε περισσότερα από όσα μπορούσε και τώρα πρέπει να πληρώσει τις συνέπειες.
Ας ξεκινήσουμε από την απλή παρατήρηση: δεν υπάρχουν ανεύθυνοι δανειολήπτες χωρίς ανεύθυνους πιστωτές. Οι γερμανικές τράπεζες ήταν το μέσο διευκόλυνσης της Ελλάδας. Κυρίως λόγω των χαλαρών ρυθμίσεων, οι γερμανικές τράπεζες διέθεσαν τεράστια ποσά και έτσι απέκτησαν τα χρόνια πριν από την κρίση τεράστια έκθεση στις περιφερειακές χώρες της Ευρώπης.
Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, ως τον Δεκέμβριο του 2009 η έκθεση των τραπεζών στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία έφτανε στα 704 δισ. δολάρια. Ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από το συνολικό άθροισμα των κεφαλαίων τους.
Με λίγα λόγια, δάνεισαν πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαν να αντέξουν.
Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έσπευσαν να διασώσουν τις χειμαζόμενες από την κρίση χώρες, προσέφεραν στις γερμανικές τράπεζες τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, σημειώνει το πρακτορείο.
Ουσιαστικά, διέσωσαν τις γερμανικές τράπεζες καθώς και τους φορολογούμενους, οι οποίοι αν δεν αποπληρώνονταν τα δάνεια θα έπρεπε να στηρίξουν αυτές τις τράπεζες. Σε αντίθεση με μεγάλο μέρος της βοήθειας προς την Ελλάδα, η στήριξη στις γερμανικές τράπεζες προσφέρθηκε αυτόματα, ως μια λειτουργία της δομής της νομισματικής ένωσης.
Να πώς έγινε αυτό: Όταν οι γερμανικές τράπεζες απέσυραν χρήματα από την Ελλάδα, οι άλλες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης αντιστάθμισαν συλλογικά τις συγκεκριμένες εκροές με δάνεια προς την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος.
Τα δάνεια αυτά εγγράφηκαν στον ισολογισμό της Bundesbank, της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, ως απαιτήσεις στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Ο μηχανισμός αυτός, σχεδιασμένος για να κρατά σε ισορροπία τους ισολογισμούς της ευρωζώνης, έκανε πιο εύκολη την απόσυρση των γερμανικών ιδρυμάτων από τις θέσεις τους.
Και τώρα η ταμπακιέρα:
Σε αντίθεση με τις απαιτήσεις των ιδιωτικών τραπεζών, οι απαιτήσεις της Bundesbank ήταν εν μέρει μόνο ευθύνη της Γερμανίας. Αν η Ελλάδα αποκήρυσσε το χρέος της, οι απώλειες θα κατανέμονταν μεταξύ όλων των κρατών-μελών της ευρωζώνης, ανάλογα με τη συμμετοχή τους στην ΕΚΤ. Το μερίδιο της Γερμανίας θα ήταν στο 28%, σημειώνουν οι συντάκτες.
Με λίγα λόγια, τα τελευταία δύο χρόνια, μεγάλο μέρος του ρίσκου που βρισκόταν στους ισολογισμούς γερμανικών τραπεζών μεταφέρθηκε στους φορολογούμενους όλης της ευρωζώνης.
Είναι δύσκολο να υπολογιστεί ακριβώς πόσο επωφελήθηκε η Γερμανία από την ευρωπαϊκή της διάσωση. Μια ένδειξη θα ήταν το ποσό που απέσυραν οι γερμανικές τράπεζες από τις χώρες της ευρωζώνης από την έναρξη της κρίσης. Σύμφωνα με την ΤΔΔ, τράβηξαν 353 δισ. δολάρια από τον Δεκέμβριο του 2009 ως το τέλος του 2011. Μία άλλη ένδειξη θα ήταν η αύξηση των απαιτήσεων της Bundesbank στις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης. Αυτή αντιστοιχεί σε 466 δισ. ευρώ από τον Δεκέμβριο ως τον Απρίλιο του 2012, αλλά περιλαμβάνει και μη Γερμανούς καταθέτες, που μετέφεραν τα χρήματά τους σε γερμανικές τράπεζες.
Στον αντίποδα, η Ελλάδα έλαβε συνολικά 340 δισ. ευρώ σε επίσημα δάνεια για να ανακεφαλαιοποιήσει τις δικές της, για να αντικαταστήσει τα κεφάλαια που έφυγαν στο εξωτερικό, για να αναδιαρθρώσει το χρέος της και να βοηθήσει τις τράπεζες να τα βγάλουν πέρα. Μόνο 15 δισ. ευρώ ήρθαν κατευθείαν από τη Γερμανία. Τα υπόλοιπα προήλθαν από την ΕΚΤ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
Η αλλαγή της χρηματοπιστωτικής έκθεσης της Γερμανίας έχει τεράστια σημασία για τον ηγετικό της ρόλο στην απάντηση της Ευρώπης στην κρίση, διαπιστώνει το Bloomberg View. Eξηγεί: «Προτού οι γερμανικές τράπεζες τραβήξουν πίσω τα κεφάλαιά τους, διακινδύνευαν να χάσουν πολλά λεφτά στην περίπτωση που η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ. Τώρα οι ζημίες θα επιμεριστούν μεταξύ των φορολογούμενων όλης της ευρωζώνης - ιδίως της Γαλλίας, οι τράπεζες της οποίας έχουν ακόμα πολλά ενεργά δάνεια στην Ελλάδα. Ενδεχομένως, αυτό εννοούν ορισμένοι Γερμανοί αξιωματούχοι όταν λένε ότι η ευρωζώνη είναι καλύτερα προετοιμασμένη για μια ελληνική έξοδο».
Εν τέλει, όμως, το κόστος από επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα επιστρέψει στη Γερμανία. Αν ο τραπεζικός πανικός και η αναταραχή στις αγορές ανάγκαζαν την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και άλλες χώρες να φύγουν και αυτές από το ευρώ, οι απώλειες θα εξαφάνιζαν μεγάλο μέρος των κεφαλαίων των γερμανικών τραπεζών. Πιθανή διάλυση του ευρώ θα είχε σημαντικές επιπτώσεις και στις εξαγωγές της Γερμανίας, ενώ θα διακινδύνευε και την ύπαρξη της ίδιας της Ε.Ε. και την προσπάθεια να μην επαναληφθούν οι φρικαλεότητες των δύο παγκοσμίων πολέμων.

To άρθρο του Bloomberg:


2009 – 2012 : "Το λεξιλόγιο μιας καταστροφής", από την "πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου"

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι  28-5-2012

2009 – 2012 : Το λεξιλόγιο μιας καταστροφής…

Α : Ανθέλληνες
Β : Βενιζέλος
Γ : Γ.Α.Π.
Δ : Δοσίλογοι
Ε : Επαίτες
Ζ : Ζούγκλα
Η : Ήλιος
Θ : Θύτες και Θύματα
Ι :   Ιστορία
Κ : Κάζους μπέλι (casus belli)
Λ : Λαγκάρντ
Μ : Μνημόνιο
Ν : Νταβατζήδες
Ξ : Ξεπούλημα
Ο : Ουτοπία
Π : Πλύση εγκεφάλου
Ρ : Ρουσφέτια
Σ : Σόϊμπλε
Τ : Τοκοχρεωλύσια
Υ : Υπηρέτες
Φ : Φούσκα
Χ : Χρέος
Ψ: Ψέματα
Ω : ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου


Πολίτες στον ΓΑΠ: "Καλώς τον κ. μεσίτη..."


"Καλώς τον κύριο μεσίτη". Αυτό είπαν προς τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου απλοί πολίτες όταν τον είδαν να επιβιβάζεται σε πρωινή πτήση με προορισμό το Ηράκλειο. Ας το έχουν υπόψη τους αυτό και άλλοι που μπορεί να έχουν ζηλέψει την τύχη του...

Ο Γ. Παπανδρέου συνοδευόμενος από δύο άντρες της ασφάλειάς του, κάθισε στις οικονομικές θέσεις μαζί με τους άλλους επιβάτες οι οποίοι δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους με σχόλια του τύπου «ήρθε ο μεσίτης» ή «καλώς τον κύριο λεφτά υπάρχουν».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, καθόλη την διάρκεια της πτήσης το κλίμα ήταν ιδιαίτερα "ψυχρό" για τον πρώην ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, ενώ όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Ηράκλειο οι εργαζόμενοι της εταιρίας επίγειας εξυπηρέτησης δεν φώναξαν κάποιο όχημα και ο ίδιος επιβιβάστηκε με σκυμμένο κεφάλι στο λεωφορείο με το σύνολο τον επιβατών,να τον κοιτά με... άγριες διαθέσεις και χωρίς όρεξη για ..."πολλά πολλά".

Αντίστοιχο κλίμα συνάντησε ο κ.Παπανδρέου και στην αίθουσα αφίξεων όπου όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί περιμένοντας τους δικούς τους ανθρώπους, τον περιφρόνησαν και τον κοιτούσαν απαξιωτικά. Σύμφωνα με το Flashnews.gr, ο Γιώργος Παπανδρέου επιβιβάστηκε άρον-άρον σε ΙΧ αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο της Κρήτης για ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr , 26/5/2012

Τον κακομοίρη...Δεν ντρέπονται;; Ο άνθρωπος έσωσε την Ελλάδα και του συμπεριφέρονται κατ' αυτό τον τρόπο; Άκου..."μεσίτης" ο ΣΩΤΗΡΑΣ!!!

Δ.Χ.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *