Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

ΙΩΑΝΝΟΥ!!!


ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ ΑΥΡΙΟΤα σωματεία των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν και αύριο  νέα 24ωρη απεργία.

Επίσης σε 24ωρη κινητοποίηση προχωρούν αύριο και τα συνδικάτα των εργαζόμενων στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ) και στο Τραμ.

Κανονικά θα εκτελέσουν τα δρομολόγια τους τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο και στα μέτρα της κυβέρνησης.

ΠΑΜΕ!

Ξερίζωσαν την "ελιά του Πλάτωνα" και την χρησιμοποίησαν για καυσόξυλα! (ΒΙΝΤΕΟ)


Άγνωστοι φέρεται να ξερίζωσαν τα απομεινάρια της ελιάς του Πλάτωνα στην Ιερά οδό, για να τα χρησιμοποιήσουν ως καυσόξυλα σύμφωνα με ανάρτηση του ιστότοπου της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες ήταν πάνω από δύο άτομα, καθώς ο κορμός που ξεριζώθηκε ήταν μεγάλος και πολύ βαρύς. Οι μαρτυρίες σχετικά με το ποιοι κρύβονται από πίσω ποικίλουν. Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι πρόκειται για άστεγους που χρησιμοποίησαν το δέντρο για να ζεσταθούν, ενώ άλλοι λένε ότι πρόκειται για τσιγγάνους που συχνάζουν στην περιοχή λόγω ενός παζαριού που πραγματοποιείται εκεί.

Η ελιά του Πλάτωνα ήταν το δέντρο κάτω από το οποίο ο μεγάλος έλληνας φιλόσοφος δίδασκε τους μαθητές του τον 5ο αιώνα π.Χ. Βρισκόταν στην Ιερά οδό, στον Βοτανικό, κοντά στο σημερινό Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ωστόσο το ελαιόδεντρο καταστράφηκε από το χτύπημα λεωφορείου το 1975. Το ξύλο του μεταφέρθηκε και διατηρείται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στο σημείο έμειναν κάποιες ρίζες και φούντωσαν. Αυτά τα δέντρα, τα απομεινάρια ουσιαστικά του ελαιόδεντρου του Πλάτωνα, έγιναν στόχος.

Κάποιος πήγε σήμερα το πρωί στην περιοχή και ξερίζωσε ένα από τα δέντρα που είχαν φυτρώσει στο σημείο.

Οι "παρενέργειες" της επίσκεψης Τσίπρα στο Βερολίνο συνεχίζονται...Και τα "ΓΙΑΤΙ" παραμένουν...

Γ. Ιωάννου, "Έθνος", 17-1-2013

Π.Ο.Ε. - Δ.Ο.Υ. : Όχι στο κλείσιμο των εφοριών.


Συνεχίζεται ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στο Δήμο ΓλυφάδαςΌπως είχαμε γράψει και χθες, δύο κλιμάκια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ξεκίνησαν ελέγχους στο Δήμο με την προσοχή τους στραμμένη, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τμήμα Προμηθειών. 
Να σημειώσουμε ότι, χθες, τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ αποχώρησαν από το δημαρχείο Γλυφάδας βραδινές ώρες, οι δε εντολές που έχουν είναι να υπάρξει ενδελεχής έλεγχος σε οικονομικά στοιχεία, τουλάχιστον, των δύο τελευταίων ετών.
Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, σήμερα, κλήθηκαν υπάλληλοι της υπηρεσίας να καταθέσουν ενόρκως στο δικαστικό τμήμα του ΣΔΟΕ, ανάμεσα σε άλλα και για τις προμήθειες καυσίμων. 
Το θέμα από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, είναι ιδιαίτερα σοβαρό, και όχι ένας απλός έλεγχος ρουτίνας όπως υποστηρίζουν κύκλοι του δημαρχείου.

Αποκαλύπτουμε το καινοτόμο σχέδιο του Υπ. Υγείας. Καταργούνται Αρώστιες


Πίσω στην εργασία τους 20 εργαζόμενοι του δήμου Πειραιά που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα
Στην εργασία τους επέστρεψαν οι 20, από τους 51, εργαζόμενους του δήμου Πειραιά, για τους οποίους είχε εφαρμοστεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Το Πρωτοδικείο Πειραιά, έκανε δεκτή την αίτηση των εργαζομένων για προσωρινή διαταγή και έκρινε ότι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν κανονικά στις θέσεις τους με το 100% των αποδοχών τους, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που θα συζητηθεί στις 15/03/2013. Στο δικαστήριο κατέθεσε υπέρ των εργαζομένων ο δήμαρχος Πειραιά, Β. Μιχαλολιάκος.

Το θέμα είχε φέρει πρόσφατα με αίτημά της στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, το μέλος του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Ελπίδα Παντελάκη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

... ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ...! ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΪΜΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ/ΕΣ ΠΗΡΑΝΕ .... ΠΑΛΙΑ!

"Πλιάτσικο" σε βάρος του ΙΚΑ με συντάξεις-μαϊμούΧιλιάδες είναι οι περιπτώσεις που παιδιά, ανίψια και άλλοι συγγενείς... ξέχασαν να δηλώσουν θανάτους δικαιούχων στο ΙΚΑ με αποτέλεσμα να εισπράττουν συντάξεις ακόμη και για ολόκληρη δεκαετία προκαλώντας τεράστια ζημιά στο Ίδρυμα. Σε αυτήν τη φάση 383 περιστατικά έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, με το Ταμείο να διεκδικεί -μόνο για τις συγκεκριμένες υποθέσεις- το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» στη δικαιοσύνη έχουν ήδη φτάσει οι εννιά πιο «ακριβές» υποθέσεις για τον ασφαλιστικό φορέα, με τη ζημιά να ξεκινά από τα 99.686 και να φτάνει έως και τα 175.476 ευρώ!

Ανάλογη είναι η ζημιά που έχει προκληθεί στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας από αναπήρους-μαϊμού. Σε πλιάτσικο εις βάρος του ΙΚΑ επιδίδονταν για πολλά χρόνια συγγενείς νεκρών συνταξιούχων και ανάπηροι-μαϊμού, με τις αποκαλύψεις πλέον να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Σε πολλές από τις υποθέσεις που αποκαλύπτονται οι συντάξεις εισπράττονταν παράνομα ακόμα και για δέκα χρόνια, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ο... λογαριασμός για το ΙΚΑ. Σημειώνεται ότι στη διακοπή περισσότερων των 50.000 συντάξεων προχώρησε το υπουργείο Εργασίας, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής στα τρία μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα ταμεία, στο ΙΚΑ δεν εμφανίστηκαν ποτέ για να απογραφούν 11.095 δικαιούχοι, στον ΟΓΑ, αντίστοιχα, 12.800 και στον ΟΑΕΕ 30.000. Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η απογραφή των συνταξιούχων των ταμείων της ΔΕΗ, της Αγροτικής και της Εθνικής Τράπεζας που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ και η προθεσμία της οποίας εκπνέει στις 31 Ιανουαρίου 2013.

Ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός οφείλεται κυρίως σε αμέλεια ή έλλειμμα πληροφόρησης και μετά τη διακοπή της χορήγησης των συντάξεων θα μειωθεί κατά πολύ. Πλην όμως, αναμένεται να επαληθευτεί σημαντικός αριθμός παραβατών, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής όλων των συντάξεων, που εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου και έπειτα από την επανεξέταση των αναπηρικών συντάξεων, που συνεχίζεται.

Επίσης με έγγραφό του προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης ζήτησε αναλυτικά στοιχεία για το πότε και με ποιο τρόπο θα γίνει η απογραφή των δικαιούχων συντάξεων χηρείας.

Στόχος του υπουργείου είναι η διαδικασία να γίνει με αξιόπιστο τρόπο ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα χορήγησης συντάξεων χηρείας σε άτομα που έχουν παντρευτεί εκ νέου. Σημειώνεται ότι σε παρόντα χρόνο οι συνολικοί δικαιούχοι απαριθμούνται σε 400.000 με τα τωρινά δεδομένα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τα σχολεία μας μπορεί να μην έχουν λεφτά, αλλά τελικά, εγκρίθηκε να πληρωθούν οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, από ... χρήματα που προορίζονταν για τα σχολείαΕίναι γνωστή σε όλους, η δεινή οικονομική κατάσταση των σχολείων.
Οι επιχορηγήσεις που είχε αναλάβει να παρέχει το κράτος, μέσω της ενίσχυσης των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών των Δήμων, για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, έχουν υποστεί ραγδαίες μειώσεις που φθάνουν το 60%.

Επιπλέον, έχουν περικοπεί κατακόρυφα τα χρήματα που αφορούσαν συντηρήσεις και επισκευές των κτιρίων. Αυτά φυσικά έχουν σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις και να έχουν συσσωρευθεί οικονομικές υποχρεώσεις.

Πριν λίγες μέρες, το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου (κατά πλειοψηφία), ενέκρινε την καταβολή αμοιβής για τους προέδρους και τους αντιπροέδρους των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, από τους προυπολογισμούς των δυο αυτών Νομικών Προσώπων. Ένα ποσό που συνολικά φθάνει τις 26.400 ευρώ και αντιστοιχεί περίπου στο 10% της ετήσιας χρηματοδότησης για όλα τα σχολεία του Χαλανδρίου.

Δηλαδή, σχεδόν το 1/10 των χρημάτων που προοριζόντουσαν για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, κατέληξε στις αμοιβές των τεσσάρων προέδρων και αντιπροέδρων των Σχολικών Επιτροπών.

Οι αμοιβές των προέδρων και αντιπροέδρων κάθε είδους Ν.Π.Δ.Δ. καθορίστηκαν με το νόμο 3463 του 2001 και την ΚΥΑ 20585 του 2007. Από την δυνατότητα αμοιβής εξαιρούνταν, έως και την εφαρμογή του νόμου του Καλλικράτη, όλοι οι πρόεδροι και τα μέλη των έως τότε Σχολικών Επιτροπών.

Μετά την θεσμοθέτηση των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών το 2011 (που έγιναν υποτίθεται για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων), σε πολλούς Δήμους ενέταξαν τους προέδρους και αντιπροέδρους τους στο ίδιο μισθοδοτικό καθεστώς με τα υπόλοιπα Ν.Π., δηλαδή να αμοίβονται από τα χρήματα του προυπολογισμού του Ν.Π. Στη συγκεκριμένη περίπτωση από τα χρήματα που προορίζονταν για τα σχολεία.

Για την διευκρίνιση αυτού του θέματος ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής είχε αποστείλλει έγγραφό του (ακολουθεί παρακάτω), τον Νοέμβριο του 2011, προς όλα τα σχολεία, στο οποίο αναφέρονται με σαφήνεια τα εξής:
"τα χρήματα τα οποία διατίθενται στις σχολικές επιτροπές αφορούν μόνο λειτουργικά έξοδα (ΔΕΗ, ΟΤΕ, χαρτικά, συντήρηση) των σχολικών μονάδων. Δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες οι οποιεσδήποτε αμοιβές μελών των Σχολικών Επιτροπών."

Είναι προς τιμή αρκετών Δημοτικών Συμβουλίων, αλλά κυρίως προέδρων Σχολικών Επιτροπών σε άλλους Δήμους, οι οποίοι αναλογιζόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες των σχολείων τους, δεν χρησιμοποίησαν την "ερμηνεία" του νόμου ώστε να εκμεταλλευθούν τη δυνατότητα να αμοίβονται από τα χρήματα που προορίζονται τις ανάγκες των μαθητών.

Ατυχώς ο Δήμος Χαλανδρίου δεν ανήκει σε αυτούς τους Δήμους και έτσι στα σχολεία της πόλης μας θα φθάσουν 26.400 ευρώ λιγότερα...

Δείτε ΕΔΩ την σχετική απόφαση του Δημ. Συμβούλιου

Διαβάστε το έγγραφο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής με θέμα τις Σχολικές ΕπιτροπέςΑκούστε πουλημένα τομάρια… Του Βασίλη Ν. ΤριανταφυλλίδηΑυτή η χώρα είναι η Γη των Ελλήνων!
Δε χωράει στο ψέμα η αλήθεια… Ούτε το φως στο σκοτάδι…
Δε φτάνει ο κίβδηλος λόγος να δαμάσει τα αφηνιασμένα άλογα, να γητέψει τα τρομοκρατημένα όνειρα.
Με το πηχτό σκοτάδι να απλώνεται στη νεκρική κοιλάδα των μοιραίων και των δοσίλογων, οδοιπορούμε την οδό του μαρτυρίου.
Σε κάθε σταυροδρόμι το εκτελεστικό απόσπασμα των τοκογλύφων, σε κάθε ανηφοριά οι φονιάδες της ιστορίας υψώνονται φαντάσματα δυσθεώρητα με μάτια κόκκινα, με στόματα γλοιώδη και λαίμαργα.

Μας εκφοβίζουν, μας τρομοκρατούν…
Μας πυροβολούν με λόγους δόλιους από τις τηλεοπτικές οθόνες τα αδειανά κουστούμια και τα παραγεμισμένα στόματα.
Μας φτύνουν οι αρουραίοι των εφημερίδων, οι αρθρογράφοι του μεγάλου κενού, οι εθνοφθόροι και οι Ελληνόφοβοι.

«Θέμα χρόνου» αποφαίνονται οι ειδήμονες με τους υπερσύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα ατσαλάκωτα κουστούμια και τα αρπακτικά χέρια που στάζουν αίμα.
Καλά κρατεί ο χορός των κερδοσκόπων και των εφιαλτών…το πανηγύρι της εκφοράς των ελπίδων και των οραμάτων.
Η μεγάλη ομήγυρη των αδημονούντων την απώλεια του έθνους των ανυπότακτων έχει κιόλας παραταχθεί με κάθε επισημότητα για να παρακολουθήσει το μεγάλο θέαμα.
Ο δήμιος με την κουκούλα, τις πλαδαρές σάρκες και τα διάστικτα μπράτσα με τα φασιστικά σύμβολα, αναμένει το νεύμα του «Μεγάλου Στοχαστή». Κι ο «Μεγάλος Οπισθοδρομιστής» ετοιμάζεται να γυρίσει το ρολόι της ιστορίας τριάντα χρόνια πίσω.

Δεν επιθυμούν να πιστέψουν οι εξαγορασμένοι, οι υπόδουλοι και οι ματαιόδοξοι στη μεγάλη στρατιά των αρίστων της ιστορίας, των λαμπρών δημιουργών, των ποιητών, των αγωνιστών της ζωής, των εργατών, των καλλιτεχνών, των ανθρώπων της τίμιας δουλειάς και του πνεύματος. Ότι είχαν να κλέψουν το έκλεψαν, ότι είχαν να προσβάλουν το πρόσβαλαν, ότι είχαν να ατιμάσουν το ατίμασαν. Ήρθε η ώρα να πετάξουν το αποστεωμένου κουφάρι του λαού στη χωματερή της εξαθλίωσης και της απέραντης θλίψης. Ήρθε ή ώρα να ανοίξουν τις πόρτες σε κυνηγούς κεφαλών, σε ζόμπι που τρέφονται με σάρκες ανθρώπινες και αίμα ζεστό…

Έτσι πιστεύει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών ο «Μεγάλος Στοχαστής», ο δειλός πολεμιστής με τη λερωμένη σκελέα, ο αποτυχημένος ταχυδακτυλουργός με τα τρεμάμενα δάχτυλα και το θολωμένο μυαλό, ο θλιβερός ψεύτης, ο αμήχανος Οδυσσέας που ούτε ταξίδι, ούτε Ιθάκη του απέμεινε, παρά μόνο η χλεύη των ανθρώπων και της ιστορίας.

Ημέρα σκότους η μέρα που ξημερώνει…
Έκπληκτα τα μάτια της ιστορίας βλέπουν τη λαίλαπα να πλησιάζει.
Έντρομοι οι ένοχοι χειρουργοί βιάζονται να επικαλύψουν με το σεντόνι της υποταγής και της ανικανότητας το κέρινο πρόσωπο της ναρκωμένης πατρίδας.
Βιάζεται το τσούρμο των θρασύδειλων και των μισαλλόδοξων να τελειώνει μια και καλή με το γένος των αδάμαστων. Το βιβλίο που λέγεται Ελλάδα πρέπει να κλείσει, η σπορά να νοθευτεί, ο αγρός με τα γεννήματα να καταλειφθεί από αγριόχορτα και ζιζάνια και ακόμα μια «χαμένη πατρίδα» να προστεθεί στις τόσες χαμένες.

Δεν πρέπει ούτε νερό για τα διψασμένα χείλη να περισσέψει, ούτε φαί για τους πεινασμένους την περηφάνια και την αξιοπρέπεια.
Ακούστε ράκη ανθρώπινα, ξεχειλωμένα μυαλά, και κοιμισμένες συνειδήσεις…
Ακούστε υπερφίαλοι αγορητές του θράσους και της ανοησίας…
Ακούστε κύμβαλα αλαλάζοντα, σπιθαμιαίοι διανοητές και προσκυνημένοι υπηρέτες των ξένων συμφερόντων…

Ακούστε πουλημένα τομάρια…
ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΑ.|
ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ… ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ.

(Χάρρυ Κλυνν)
Αυτό το κείμενο είδε το φως της δημοσιότητας στις 4/8/2011


http://pekp.gr/?p=35512, 16/1/2013

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις