Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΟΜΟΦΩΝΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑ "ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ" ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΞΕΛΑΡΙΓΓΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΤΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ.

Ένα χρόνο ουρλιάζαμε από την Πλατεία, από το δημοτικό συμβούλιο, στην σχολική επιτροπή - ο Λέρτας στην Ένωση Γονέων ενάντια στις παραχωρήσεις των δημόσιων χώρων σε συλλόγους (σωματεία, κλπ κλπ) για να κάνουν δραστηριότητές τους στις οποίες οι δημότες ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ για να συμμετέχουν.

Ένα χρόνο επιμένουμε με εμμονή αυτιστικών ότι αυτά τα προγράμματα (αθλητικά, πολιτιστικά κλπ) πρέπει να γίνονται μόνο από ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ (δημοτική επιχείρηση κατά την γνώμη μας ή έστω ΝΠΔΔ) που θα αναλαμβάνει να τα υλοποιεί και να τα επιβλέπει (σε συνεργασία αν αυτό επιλέγεται με φορείς αλλά πάντα ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ).

Και έχουμε γίνει οι κακοί με όλους όσους προτάσσουν την πρόσκαιρη βολή τους και την μικροεξυπηρέτησή τους, παραμένοντας πιστοί στο τούρκικο πολιτικόοικονομικό νταραβέρι, από τις διακηρύξεις τους για αναγκαίες τομές και μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, μπας και επιβιώσει αυτή η έρμη χώρα (διότι όλα κι όλα - ΟΛΟΙ πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις αλλά μακρυά απ΄εμάς).

Την Παρασκευή η σχολική επιτροπή απέρριψε ομόφωνα το αίτημα ενός αθλητικού σωματείου (δεν έχει σημασία ποιο είναι, βέβαια όλοι ξέρουν ποιος σύλλογος ανοίγει τους δρόμους αυτούς στο Χαλάνδρι) να χρησιμοποιήσει το προαύλιο του 12ου δημοτικού για να κάνει αθλητισμό στα παιδιά της γειτονιάς - λέει.

ΕΤΣΙ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ.
Να αθλούνται τα παιδάκια στην γειτονιά.
Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος.

Αλλά το αίτημα το απέρριψαν όλοι - ΟΜΟΦΩΝΑ - γιατί πλέον γνωρίζουν ότι δεν θα κάνει αθλητισμό στο προαύλιο για τα παιδάκια ο σύλλογος.
ΘΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ.
Και  θα τις πουλάει και ακριβά.
Διπλάσιες τιμές από τους γύρω αθλητικούς συλλόγους στην γειτονιά.
Διότι είναι μονοπώλιο.
100 ευρώ το μήνα, για αναγκαίο μάθημα που αλλού κάνει .... 30!!!!

Η σχολική επιτροπή του δήμου έπραξε ΑΡΙΣΤΑ.
Και άριστα εισηγήθηκε η διοίκηση του δήμου δια του αντιδημάρχου κου Αλεξίου το ΟΧΙ.

Και επειδή η εφαρμογή πολιτικών ΑΡΧΩΝ δεν πρέπει να γίνεται κατά περίπτωση, ούτε να εμπεριέχει "μικροπαραταξιακή" οπτική (ο δικός μου, ο δικός σου κλπ)  η σχολική επιτροπή πρέπει να τελειώνει μια και καλή με το θέμα των παραχωρήσεων σχολικών χώρων (κλειστών ή ανοικτών) γιατί ό,τι δίνεις σε έναν,  πρέπει να δίνεις σε όλους.

Μια απόφαση λοιπόν χρειάζεται που ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ αυτή την φάμπρικα με την πρόθεση διαφόρων για εκμετάλλευση ΚΑΙ των σχολικών χώρων: ΚΑΝΕΝΑΣ πλην της σχολικής κοινότητας και των φορέων της (ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - ΓΟΝΕΩΝ - ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ) δεν κάνει εκδηλώσεις, προγράμματα, χορούς , πανηγύρια, δεν στεγάζεται, δεν χρησιμοποιεί τα ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΠΡΟΑΥΛΙΑ, ΧΩΡΟΥΣ για κανένα σκοπό, με οποιοδήποτε οικονομικό αντάλλαγμα.
Ο δήμος μπορεί να οργανώσει τέτοια προγράμματα και να τελειώνουμε με αυτό το πανηγύρι (Να πεδίο δόξης λαμπρό για την ΦΛΥΑ).

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ, ΕΥΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΝΟΝΑ ανοίγει τον ασκό του Αιόλου!

Και δεν έχει καμία σημασία για ποιον και υπό ποιο "αφήγημα" (το παραμύθι στην σύγχρονη πολιτική ορολογία λέγεται "αφήγημα") και από ποιον θα γίνει η εξαίρεση που μετά θα γίνει κανόνας με μαθηματική βεβαιότητα.

Μπράβο στην Σχολική Επιτροπή για το πολιτικό θάρρος να πει ΟΧΙ.
Να μην είναι αυτή η απόφαση ένα μετέωρο βήμα.

Η άρνηση είναι ΑΠΟΔΕΚΤΗ μόνο όταν είναι ΔΙΚΑΙΗ!

Α.Ν.

Αλλαγή κυκλοφοριακών συνθηκών στην oδό Ηρώων Πολυτεχνείου

Στα πλαίσια της έναρξης της εργολαβίας για την ανακατασκευή της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου στο κάτω Χαλάνδρι, την Δευτέρα 5/10 και ώρα 8:00 θα ξεκινήσει η υλοποίηση της αρχικής φάσης του έργου που περιλαμβάνει την μερική μονοδρόμηση της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου από την λ. Μεσογείων μέχρι την οδό Ιθώμης.

Η μονοδρόμηση θα έχει την ανάλογη φορά δηλαδή από την Λ. Μεσογείων προς την οδό Ιθώμης. Ήδη έχουν τοποθετηθεί τα σήματα που την καθορίζουν. Όσα οχήματα ανεβαίνουν την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου θα εκτρέπονται στην οδό Ιθώμης.

Οι εργασίες πρόκειται να διαρκέσουν 6 μήνες. Το έργο χρηματοδοτείται και επιβλέπεται από τον Δήμο Χαλανδρίου.

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος κύφωσης-σκολίωσης για μαθητές β΄ τάξης των δημοτικών σχολείων Δήμου Χαλανδρίου από το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής


Με αφορμή την 16η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης, το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Χαλανδρίου θα διενεργήσει δωρεάν προληπτικό έλεγχο κύφωσης-σκολίωσης στους μαθητές της Β’ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας .

Οι παραμορφώσεις αυτές που προσβάλλουν τη σπονδυλική στήλη εμφανίζονται κυρίως την περίοδο της ταχείας ανάπτυξης.

Ο προληπτικός έλεγχος περιλαμβάνει μια απλή κλινική εξέταση και συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση, η οποία μπορεί να τροποποιήσει την εξέλιξη της πάθησης. Ο έλεγχος των μαθητών θα γίνεται στο χώρο των δημοτικών ιατρείων (Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής - Αισχύλου 28) και ο χρόνος θα καθοριστεί από κοινού με τους ενδιαφερόμενους γονείς .


Πληροφορίες: Δημήτρης Σάμπαλης
Τηλ: 210 6894444
Καθημερινά 8:00π.μ.-11:00π.μ.

Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: Κάνουμε πράξη την υπόσχεση για νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων


 

'Αρθρο της Περιφερειάρχη Αττικής στην Αυγή της Κυριακής


Σε άρθρο της στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής», με τίτλο «Κάνουμε πράξη την υπόσχεση για νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων», η Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Ρένα Δούρου, αναφέρεται στον έναν χρόνο δράσης της Περιφερειακής Αρχής σχετικά με τη νέα πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων. Στο άρθρο τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι μέσα σε αυτούς τους δώδεκα μήνες υλοποιήθηκαν οι προτεραιότητες που έθετε η επιστολή της Περιφερειάρχη προς τους 66 δήμους της Αττικής, στις αρχές Οκτωβρίου 2014, στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας – κατάργηση των τεσσάρων σχεδιαζόμενων εγκαταστάσεων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, προώθηση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης, δρομολόγηση αναθεώρησης ΠΕΣΔΑ. «Όλα τούτα βέβαια δεν σημαίνουν εφησυχασμό και επανάπαυση. Αντιθέτως. Σηματοδοτούν την ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, σκληρή δουλειά, σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές», σημειώνει η Περιφερειάρχης.Αποσπάσματα του άρθρου:

· Ένας χρόνος κλείνει σήμερα από την ανάληψη της πρωτοβουλίας της Περιφερειακής Αρχής Αττικής για να αλλάξει το μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων. Ένα μοντέλο πεπερασμένο, απαράδεκτο με όρους περιβαλλοντικούς και δημόσιας υγείας.

· Σήμερα, η Περιφερειακή Αρχή αποδεικνύει ότι δεν έμεινε στα λόγια, και κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της για ένα νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, μέσα από ανοικτές, δημοκρατικές, συμμετοχικές και διαφανείς διαδικασίες. Ένα μοντέλο, με δημόσιο χαρακτήρα, οικολογικά και οικονομικά δίκαιο και βιώσιμο, αποκεντρωμένο, πλήρως εναρμονισμένο με το ευρωπαϊκό πρότυπο και την εθνική νομοθεσία.

· Αυτές τις μέρες υποβάλλεται προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο η δεύτερη αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (με βάση το άρθρο 35 του νόμου 4042/2012), ύστερα από τις σχετικές αποφάσεις τόσο της Εκτελεστικής Επιτροπής όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ ενώ θετικά έχει αποφανθεί και η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης.

· Το υπό έγκριση κείμενο, που βρίσκεται σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, είναι απόλυτα συμβατό με την ευρωπαϊκή (την οδηγία – πλαίσιο 2008/98) και την εθνική νομοθεσία (ν. 4042/12), καθώς και με τις κατευθυντήριες αρχές του νέου ΕΣΔΑ. Θέτει τα θεμέλια μίας πραγματικά νέας φιλοσοφίας στη διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία για να υλοποιηθεί πλήρως, απαιτεί την ενεργή συμμετοχή των δήμων και των πολιτών.

· Το μεγάλο στοίχημα και παράλληλα προϋπόθεση για την επιτυχία της νέας φιλοσοφίας είναι τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης γιατί έτσι διασφαλίζεται τόσο η υλοποίηση της «ανάστροφης πυραμίδας» (διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κ.α.) όσο και η κοινωνική αποδοχή και ο έλεγχος του νέου μοντέλου.

Το πλήρες άρθρο: http://www.avgi.gr/article/5906538/kanoume-praxi-tin-uposxesi-gia-neo-montelo-diaxeirisis-aporrimmaton