Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑΟ συμπολίτης μας Χρήστος Δενδρινός τραγουδάει με τον δικό του μοναδικό τρόπο και την ξεχωριστή φωνή του Μίμη Πλέσσα.

Η ολοκλήρωση της καταστροφής του Ιράκ από την Υ/Ε


TΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μέσα στον ορυμαγδό του αποπροσανατολισμού από την Υπερεθνική Ελίτ (στον οποίο, όπως πάντα με τους πολέμους της, μετέχει σύσσωμη και η εκφυλισμένη “Αριστερά”) η πραγματική σημασία των γεγονότων στο Ιράκ θάβεται κάτω από τόνους αναληθών και ημί-αληθών ισχυρισμών. Στην πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει σήμερα στο Ιράκ δεν είναι ούτε θρησκευτικός πόλεμος μεταξύ Σουνιτών και Σιιτών, ούτε αντιτρομοκρατικός πόλεμος κατά των τζιχαντιστών (ISIS). Αντίθετα, η Υ/Ε μπήκε τώρα στην τελική φάση ολοκλήρωσης του σχεδίου καταστροφής των Αραβικών καθεστώτων που στηριζόντουσαν σε εθνικό-απελευθερωτικά κινήματα (Μπααθικά καθεστώτα στο Ιράκ και στη Συρία, Γκανταφικό καθεστώς στη Λιβύη) ή υποταγής τους στη ΝΔΤ (Ιράν). Ο βασικός στόχος ήταν η πλήρης ενσωμάτωσή τους στη ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Τα μέσα περιελάμβαναν από τη στρατιωτική εισβολή, μέχρι τους κτηνώδεις ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς και «επαναστάσεις από τα κάτω».

Αυτόν τον στόχο τον είχε διακηρύξει ήδη από το 2003, στις παραμονές της εισβολής στο Ιράκ, η Charlene Barshefsky (εκπρόσωπος των ΗΠΑ στα θέματα Εμπορίου, σε άρθρο της με τον εύγλωττο τίτλο «η Μέση Ανατολή ανήκει στην παγκόσμια οικονομία» (Νew York Times, 22/2/2003). Όπως τόνιζε τότε, η Μέση Ανατολή είχε περισσότερα θεσπισμένα εμπόδια στο εμπόριο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου και, με την εξαίρεση του Ισραήλ και της Τουρκίας, 8 από τις 11 μεγαλύτερες χώρες της Μέσης Ανατολής ήταν εκτός της ΠΟΕ (Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου) που έχει θεσπίσει η Υ/Ε για να επιβάλλει τους κανόνες της παγκοσμιοποίησης και κυρίως την ελευθερία κίνησης εμπορευμάτων. Ακόμη, oι ξένες επενδύσεις στο σύνολο σχεδόν του Μουσουλμανικού κόσμου ήταν σχεδόν όσες και στη Σουηδία. Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο ότι το συμπέρασμα του άρθρου ήταν ότι «ο Μπους θα έπρεπε να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία (της εισβολής) ώστε να συμπληρώσει τον πόλεμο ενάντια στη τρομοκρατία με την εισαγωγή του εμπορίου και της οικονομικής φιλελευθεροποίησης στη περιοχή...οι ΗΠΑ θα έπρεπε να καταστρώσουν μια ολοκληρωμένη μακροπρόθεσμη στρατηγική για να επανέλθει η Μέση Ανατολή στη παγκόσμια οικονομία».

Η εκστρατεία αυτή είχε αρχίσει το 1991 με αφορμή τον Πόλεμο στον Κόλπο, συνεχίστηκε με τα εξοντωτικά εμπάργκο και τους συνεχείς βομβαρδισμούς της δεκαετίας του 1990, για να ακολουθήσει η εισβολή του 2003 που κατέστρεψε την υποδομή της χώρας και γύρισε ένα λαό, που είχε επιτύχει ζηλευτό επίπεδο στη κάλυψη των βασικών του αναγκών, τουλάχιστον 100 χρόνια πριν, πέρα βέβαια από τις εκατόμβες των νεκρών. Το βασικό πολιτικό όπλο που χρησιμοποίησε η Υ/Ε, (με επί κεφαλής την Αμερικανική ελίτ που έπαιζε ρόλο γκαουλάιτερ μετά την εισβολή), για να πετύχει τον στόχο της, ήταν η «από-Μπααθοποίηση» του καθεστώτος. Οι κύριοι αρχιτέκτονες της πολιτικής αυτής ήταν δύο γνωστοί Αμερικανο-σιωνιστές, οι Paul Wolfowitz και Douglas Feith, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη καταστροφή του Ιρακινού λαού (μαζί βέβαια με τους αρχιεγκληματίες πολέμου Μπους και Μπλερ —ο τελευταίος ήδη έχει γίνει Εργατικός πολυεκατομμυριούχος σε ανταμοιβή των υπηρεσιών του στην Υ/Ε!). Ο στόχος ήταν η αποβολή κάθε Μπααθικού ίχνους από το νέο πελατειακό καθεστώς, που τελικά θα το αντικαθιστούσε. Για την επιτυχία του στόχου αυτού όχι μόνο απολύθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι στον τεράστιο δημόσιο τομέα (πράγμα που σήμαινε ακόμη και τη διάλυση του στρατού) αλλά και απαγορεύθηκε και κάθε μελλοντική τους απασχόληση σε αυτόν. Έτσι, οι κατοχικές δυνάμεις στέρησαν από οποιαδήποτε πρόσβαση σε δημόσιες θέσεις και εξουσία κάθε Ιρακινό που συνδεόταν με οποιονδήποτε τρόπο με το Μπααθικό κόμμα. Δηλαδή, τη μεγάλη πλειοψηφία των Σουνιτών, που είναι πάνω από το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού.

Ένας ακόμη τόνος ηρωίνης σε αποθήκη στο ΚορωπίΔύο Ελληνες, μία γυναίκα που εμφανίζεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και ένας άνδρας, βρίσκονται μεταξύ των 14 συλληφθέντων, για τη νέα υπόθεση 986 κιλών και 600 γραμμαρίων ηρωίνης που εντοπίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής σε νέα αποθήκη στο Κορωπί Αττικής στη θέση Λαμπρικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η υπόθεση του εντοπισμού των νέων ναρκωτικών ουσιών, συνδέεται με την ποσότητα του άνω ενός τόνου ηρωίνης που είχε εντοπιστεί πριν από 10 ημέρες περίπου σε αποθήκη στο Κορωπί και σε έπαυλη στη Φιλοθέη. Για την υπόθεση αυτή έχουν ήδη προφυλακισθεί 9 άτομα, πέντε Τούρκοι υπήκοοι, τρεις Έλληνες μεταξύ των οποίων και ένας 40χρονος εφοπλιστής και ένας Αλβανός.

Πηγές αναφέρουν, ότι τα ναρκωτικά είχαν μεταφερθεί εδώ και καιρό με το δεξαμενόπλοιο «NOOR -1» σημαίας Τόγκο στην Ελευσίνα και από εκεί με ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό όχημα στις δύο αποθήκες στο Κορωπί και στην έπαυλη στη Φιλοθέη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

22 ΙΟΥΝΙΟΥ 1986 - ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ... ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΕΡΙ!ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ: Για τους τραμπουκισμούς ανθρώπων της νύχτας στην Ν. Φιλαδέλφεια

+Άρθρο - παρέμβαση της παράταξης της νέας διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου σχετικά με τα όσα γίνονται στη Νέα Φιλαδέλφεια για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Tώρα και στη γειτονιά μας…

Δεν είναι μόνο ο Μπέος και ο Μαρινάκης. Μπορεί να φαντάζει μακριά ο Βόλος και στον Πειραιά να πηγαίνεις μόνο για να ταξιδέψεις σε κάποιο νησί για διακοπές, αλλά τώρα έρχονται αυτοί κοντά σε σένα για να μην κουράζεσαι.

Ένας εσμός ανθρώπων με φασίζουσες πρακτικές προσπαθεί να κάνει κουμάντο στη Νέα Φιλαδέλφεια επιβάλλοντας το νόμο της ζούγκλας. Ο στρατός του «Τίγρη» μετά τις συμφωνίες με το βαθύ κράτος προσπαθεί να επιβάλει τους όρους με τους οποίους θα γίνεται ο δημόσιος διάλογος στο προάστιο της προσφυγικής Ν. Φιλαδέλφειας. Ειδικά όταν αυτός αφορά τα συμφέροντα του αφεντικού του ΟΠΑΠ.

Ο Δικέφαλος ΑΕ ετοιμάζεται να φτιάξει ένα τεράστιο γήπεδο καταστρέφοντας το άλσος της πόλης. Ένα γήπεδο που δεν έχει ανάγκη η ομάδα της ΑΕΚ, αλλά ο "Τίγρης". Θα το κάνει με τον ίδιο τρόπο που κατάστρεψε την ερασιτεχνική ΑΕΚ. Με τον ίδιο τρόπο που ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να καταστρέψει τον Ελαιώνα. Με τον ίδιο τρόπο που ο Κόκκαλης πήρε σε μια νύχτα την ιδιοκτησία του Καραϊσκάκη. Για την ακρίβεια είναι ο ίδιος τρόπος με την οποία οι κρατούντες καταστρέφουν την χώρα. Στην πρώτη περίπτωση οι πράσινοι έθεσαν την μαχόμενη επιτροπή αγώνα στο εκτελεστικό απόσπασμα της λασπολογίας των ΜΜΕ. Στη δεύτερη είχαν μαζευτεί πολλά και κάποιοι έπρεπε να φιμώσουν το Φίλιππο Συρίγο που τα αποκάλυψε. Μένει να δούμε τι θα σκεφτούν οι κίτρινοι τώρα.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι ο Δικέφαλος ΑΕ πολύ λίγη σχέση έχει με τον δικέφαλο της ΑΕΚ. Μοιάζουν μόνο στον αριθμό των κεφαλιών και σε αυτό κατ΄επίφαση. Ο δικέφαλος του Μελισσανίδη έχει πολλά κεφάλια, ξεφυτρώνουν όλα απ’ το ίδιο σώμα και όλα ζητάνε την υποταγή όλων στα συμφέροντα του αφεντικού.

Οι κάτοικοι της προσφυγικής Ν. Φιλαδέλφειας έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούν τη γειτονιά τους και την ποιότητα της ζωής τους έναντι όχι μόνο του «Τίγρη», άλλα και οποιουδήποτε άλλου ζώου που τρέφεται στα λασπόνερα της εξουσίας και επιθυμεί να επιβάλει τη σιωπή τους.

Η υπεράσπιση των ελάχιστων δημόσιων χώρων και των χώρων πρασίνου στη τσιμεντούπολη που λέγεται Πολεοδομικό Συγκρότημα Αθήνας, δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλων μας, απέναντι σε όποιον κάνει μεγαλόπνοα «αναπτυξιακά» σχέδια, με τις πλάτες των κρατούντων.

Οι γραβατωμένοι φασίστες που τα προωθούν θα τα βρουν σκούρα για άλλη μια φορά, όπως τα βρήκαν και στην Κερατέα και την Ιερισσό. Πολλώ μάλλον που τώρα μία αλυσίδα αλληλεγγύης αρχίζει να δένει γερά τους ανθρώπους από τον Υμηττό μέχρι την Εθνική οδό. Σε αυτή την μάχη οι κάτοικοι της Ν. Φιλαδέλφειας δε θα είναι μόνοι.

Τέλος να αναφέρουμε ότι το Χαλάνδρι δεν είναι και τόσο μακριά από την Ν. Φιλαδέλφεια – δεν χρειάζεται να δει κανείς τον χάρτη για να το καταλάβει

Στο Χαλάνδρι δεν έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε εκτάσεις για τις οποίες τοπική εξουσία και μεγαλοεπιχειρηματίες που κατηγορούνται για λαθρεμπόριο πετρελαίου να ενδιαφέρονται να τις αξιοποιήσουν. Έχουμε όμως τα 38 στρ της Ριζαρείου και του Χατζηκώστα στα οποία η απερχόμενη διοίκηση του δήμου φρόντισε λίγο πριν το τέλος της να δημιουργήσει τους πολεοδομικούς όρους για την αξιοποίησή τους από άλλους εκπροσώπους της υγιούς επιχειρηματικότητας της χώρας. ‘Όπως παλιότερα είχαμε τα 27 στρ του Νομισματοκοπείου στα οποία η κυβέρνηση Καραμανλή ήθελε να χτίσει μόλις 55.000τμ μπετού. Τότε κυβέρνηση και δήμαρχος χάσανε. Στο χέρι μας είναι να το επαναλάβουμε για άλλη μία φορά.

http://www.stasi.gr

Η εταιρεία του κ. Τζιώτη διαθέτει πλούσιο πελατολόγιο με σημαντικές δουλειές στο portfolio της, όπως για παράδειγμα την καμπάνια «Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα» του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.


Στρατηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ


Συνεργάστηκε με μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες κυρίως ως σύμβουλος στρατηγικής, όπως τις εταιρείες Παπαστράτος, Ιντρακόμ και Infote, καθώς και με τα υπουργεία Παιδείας, Τουρισμού και Εξωτερικών, ενώ συμμετείχε στη διαμόρφωση της πολιτικής στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2006-07. Μεταξύ των πελατών της Clever Bank περιλαμβάνονται το κράτος του Ομάν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Αξια αναφοράς όμως είναι και η επαγγελματική σταδιοδρομία του κ. Τζιώτη ο οποίος για μια περίοδο ασχολήθηκε με την πολιτική.

Είναι πολιτικός επιστήμονας με ακαδημαϊκές περγαμηνές αφού αποφοίτησε από τη Σχολή Φλέτσερ (The Fletcher School of Law and Diplomacy) του Πανεπιστημίου Ταφτς, στη Βοστόνη, η οποία έχει ως «σλόγκαν» πως προετοιμάζει ηγέτες με διεθνή προοπτική. Προηγήθηκαν οι σπουδές στο Κολέγιο Αθηνών, στο Αμερικανικό Κολέγιο και στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του ο Δημήτρης Τζιώτης ανέλαβε σε ηλικία 26 ετών τη θέση του διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας στην Επιτροπή Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004».

Ιταλία και Σούπερ Λίγκα

Λίγο αργότερα θα ιδρύσει την Clever Bank, την «πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που επικεντρώθηκε στη διαχείριση έργων στρατηγικής». Στις ιταλικές εκλογές του 2006 ήταν ένας από τους τρεις συμβούλους επικοινωνίας του Ρομάνο Πρόντι μαζί με τον Φρανκ Λουντζ και τον Μαρκ Φούλμπρουκ, ενώ έναν χρόνο αργότερα ανέλαβε την επικοινωνία της ελληνικής Superleague.

Βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ έχει βάλει το χεράκι του στο βασικό σύνθημα του προεκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ «Ψηφίζουμε για τη ζωή μας - Πρώτη φορά Αριστερά στην Ελλάδα»

Έχει διατελέσει σύμβουλος στρατηγικής στα υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού, Εσωτερικών, Τουρισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Ανάπτυξης, Μακεδονίας - Θράκης, στον Δήμο Αθηναίων και στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και έχει συνεργαστεί με τη δεξαμενή σκέψης Demos στη Μεγάλη Βρετανία για την ανάπτυξη του Τρίτου Δρόμου, την ιδεολογική πλατφόρμα που εισήγαγε πρώτος ο Τόνι Μπλερ.

Διατηρούσε ισχυρούς δεσμούς με την οικογένεια Παπανδρέου και εντάχθηκε οργανωτικά στο ΠΑΣΟΚ το 2006, όπου ασχολήθηκε με τον τομέα του πολιτικού σχεδιασμού. Στα βιβλία που έχει γράψει, τα οποία εκδόθηκαν το 2007 και 2008, «Πράσινη Αλλαγή» και «Ταξίδι στη Νέα Ελλάδα», ο Δημήτρης Τζιώτης βλέπει πως έχει ξεκινήσει η εποχή των μεγάλων αλλαγών. «Η βιομηχανική εποχή τελείωσε. Η νέα δεξιά και η παλιά αριστερά αντιστέκονται στην αλλαγή. Εφθασε η ώρα για μια νέα εποχή. Η ανάγκη για αλλαγή είναι παγκόσμια. Η πράσινη αλλαγή δεν είναι συνασπισμός διαμαρτυρίας. Είναι κίνημα εξουσίας», αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου.

Το 2006 τέθηκε επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού και διεκδίκησε τη δημαρχία της Βουλιαγμένης, χωρίς όμως καμία τύχη, με αντίπαλο τον επί σειρά ετών δήμαρχο της πόλης τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Εναν χρόνο αργότερα εξέπληξε φίλους και πολιτικούς αντιπάλους αφού συνέλεξε 30.000 υπογραφές και έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ κόντρα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Λίγο πριν οδηγηθεί στις κάλπες απέσυρε την υποψηφιότητά του μετά από παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου.

Μετά την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με την Clever Bank για την προεκλογική καμπάνια των ευρωεκλογών, ο Δημήτρης Τζιώτης έχει συχνή επικοινωνία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, καθώς και με τον διευθυντή του γραφείου του, Νίκο Παππά, αλλά και με τον κομματικό «επικοινωνιολόγο» Αλέξανδρο Μπίστη που έχει αναλάβει τον συντονισμό της καμπάνιας από την πλευρά του κόμματος.

Ο ιδιοκτήτης της Clever Bank έχει βάλει το χεράκι του στο βασικό σύνθημα του προεκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ «Ψηφίζουμε για τη ζωή μας ? Πρώτη φορά Αριστερά στην Ελλάδα», που απευθύνεται κυρίως στο συναίσθημα των πολιτών αλλά και στην προσδοκία των αριστερών ψηφοφόρων να συμβάλουν στην εκλογική νίκη της Αριστεράς για πρώτη φορά στη χώρα.

Νίκος Β. Τσίτσας
nbtsitsas@pegasus.gr
http://www.ethnos.gr

Νησιωτική Ανατροπή «Χαρίζεται η ποινή του Χαράλαμπου Κόκκινου με Προεδρικό Διάταγμα τρεις βδομάδες πριν τις εκλογές»

Το άρθρο μας το έστειλε τώρα αναγνώστης μας. ¨Εχει ενδιαφέρον. Διαβάστε το.Αθώος ο κατηγορούμενος Χαράλαμπος Κόκκινος, μπορεί πλέον να αφοσιωθεί απερίσπαστος στην προεκλογική του εκστρατεία.

Μόλις τρεις βδομάδες πριν τις εκλογές, στις 30 Απριλίου 2014, δημοσιεύτηκε Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο «χαρίζεται η ποινή που επεβλήθη στον Κόκκινο Χαράλαμπο … στις 8-2-2012… και αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του…» (ΦΕΚ 554Γ). Όπως είναι γνωστό, ο κ. Κόκκινος, ο οποίος κατέχει θέση εκπαιδευτικού και είναι – εκτός των άλλων – πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), είχε καταδικαστεί αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο για παράβαση καθήκοντος και κινδύνευε να βρεθεί στις λίστες των «επιόρκων υπαλλήλων», δηλαδή, να απολυθεί αλλά και να κηρυχθεί έκπτωτος από οποιοδήποτε αξίωμα.

Το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα στηρίζεται στο άρθρο 47 του Συντάγματος που παρέχει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το δικαίωμα, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, «να χαρίζει, μετατρέπει ή μετριάζει τις ποινές που επιβάλλουν τα δικαστήρια». Η απόφαση αυτή εγείρει γενικότερα ερωτήματα, σχετικά με το διαχωρισμό εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας στη δημοκρατική χώρα μας, σχετικά με τη σκοπιμότητα της χρονικής στιγμής για τη λήψη της απόφασης αυτής, σχετικά με το ήθος αυτών που μας κυβερνούν και βέβαια σχετικά με το πώς αντιλαμβάνονται την ισονομία μερικοί στη χώρα αυτή.

Αποδεικνύει όμως και ότι η συμμετοχή σε «ανεξάρτητους» συνδυασμούς ατόμων που έχουν ταυτιστεί με την εξουσία, όπως αυτή εκπροσωπείται σήμερα κυρίως από τη ΝΔ, δεν προσφέρει μόνο την προοπτική εκλογής σε δημόσια αξιώματα, αλλά είναι σε θέση να εξασφαλίσει και την εξαφάνιση κάθε έννομης συνέπειας από παράνομη συμπεριφορά. Η περίπτωση του κ. Κόκκινου ο οποίος έχει και άλλες εκκρεμότητες με την Ελληνική Δικαιοσύνη αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως με τις κατάλληλες γνωριμίες μπορείς να παρανομείς στην Ελλάδα χωρίς να υφίστασαι τον κίνδυνο να υποστείς την οποιαδήποτε συνέπεια. Οι μόνοι τελικά που «πλήρωσαν τη νύφη» στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν οι συγκατηγορούμενοι του κ. Κόκκινου, για το ίδιο αδίκημα, υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που τέθηκαν σε αργία. Γι’ αυτούς, το Προεδρικό Διάταγμα δεν λέει τίποτε!

Atha Lazari

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Τηρώντας την προεκλογική της δέσμευση για ένα ανοιχτό, δημοκρατικό, συμμετοχικό μοντέλο διοίκησης στην Περιφέρεια Αττικής, η «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» ξεκινά τη διαβούλευση για το κρίσιμο θέμα ενός νέου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων και διοργανώνει την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 και ώρα 8:00 μ.μ. ανοιχτή συγκέντρωση – ενημέρωση στην κεντρική πλατεία του Γραμματικού, μιας περιοχής που πλήττεται ιδιαίτερα από τον ισχύοντα Περιφερειακό Σχεδιασμό.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ANTE ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΩ YOUTUBE
ΣΧΟΛΙΟ: 
Αυτή η ιστορία με τα θέματα της 1ης Λυκείου δεν είναι καθόλου απλή. 
Τα στέλνουν τα παιδιά.
Ο Λοβέρδος είπε ότι θα το καταργήσει. Ας ελπίσουμε, για τους επόμενους.

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ Να μην γίνει η δημοσιονομική και μακροοικονομική προσαρμογή βρόγχος στην αναπτυξιακή προσπάθεια των περιφερειών της χώρας
Η εξάρτηση της Σύμβασης Εταιρικής Σχέσης για την νέα χρηματοδοτική περίοδο (ΣΕΣ 2014-2020, νέο ΕΣΠΑ) και των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, σύμφωνα με το νέο κανονισμό των Διαρθρωτικών Ταμείων, από την εκπλήρωση των θεματικών, γενικών και μακρο-οικονομικών αιρεσιμοτήτων, οι οποίες συνδέονται ευθέως με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, προκαλεί εύλογο προβληματισμό και ανησυχία. Και τούτο γιατί γίνεται φανερό ότι, αυτό το ενδεχόμενο αντιστρατεύεται τον περιφερειακό χαρακτήρα της πολιτικής συνοχής που είχε τη στήριξη της αναπτυξιακής προσπάθειας κρατών και περιφερειών – ιδιαιτέρως μάλιστα των πιο αδύναμων.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, αυτός ο μηχανισμός αναστολής των ενδιάμεσων πληρωμών μπορεί να λειτουργήσει ως τροχοπέδη στη χρηματοδότηση σημαντικών δράσεων αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα. «Η ‘εταιρική σχέση’ της Ένωσης, του κράτους και της περιφέρειας στηρίζεται στην κοινότητα των στόχων και δεν μπορεί να στηρίζεται σε όρους και προϋποθέσεις τιμωρητικού χαρακτήρα. Πολύ περισσότερο δε όταν με τις ρυθμίσεις αυτές, το κράτος που έχει μείζον δημοσιονομικό πρόβλημα απειλείται με μείωση, αναστολή ή και αφαίρεση πόρων από δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, όταν έχει κατεξοχήν ανάγκη αυτών ακριβώς των επενδύσεων », τονίζεται χαρακτηριστικά στην μελέτη για τις πολιτικές χρηματοδότησης της ΕΕ που διεξήγαγε το ΕΛΙΑΜΕΠ για λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος (Απρίλιος 2014).

Ο ερμηνευτικός οδηγός για την εφαρμογή των αιρεσιμοτήτων που εκδόθηκε μεταγενέστερα από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσπαθεί σχεδόν απολογητικά, διορθώνοντας την αυστηρότητα με την οποία τέθηκαν αυτές αρχικά στον κανονισμό, να εξηγήσει ότι, η Επιτροπή έχει ως στόχο να εξασφαλίσει μέσα από τον διάλογο με τα κράτη-μέλη ένα πλαίσιο κοινής κατανόησης και να ανταλλάξει απόψεις πάνω στην εφαρμογή των 'εκ των προτέρων' αιρεσιμοτήτων, πριν την επίσημη κατάθεση των προγραμματικών κειμένων.

Η θέση αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επιδείξει ενάργεια και ετοιμότητα στη διαπραγμάτευση σχετικά με την εφαρμογή και το εύρος των αιρεσιμοτήτων, αποτρέποντας την αλλαγή του χαρακτήρα και την αλλοίωση του περιφερειακού χαρακτήρα της συνοχής.

Η δημοσιονομική και μακροοικονομική προσαρμογή δεν πρέπει με κανένα τρόπο να λειτουργήσει ως βρόγχος στην αναπτυξιακή προσπάθεια των περιφερειών της χώρας. Στην κατεύθυνση θα καλέσουμε την Ένωση Περιφερειών να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση να εξαντλήσει όλες τις πολιτικές διαλόγου και διαπραγμάτευσης διασφαλίζοντας ότι, δεν θα ανασταλεί καμία ενδιάμεση πληρωμή και δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ στο όνομα της εφαρμογής των μνημονιακών επιταγών.

Για περισσότερες πληροφορίες:
 www.dinamizois.gr
www.renadourou.gr
Fb: /renaperifereia
Twitter: @renadourou

ΚΑΛΗΜΕΡΑ