Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΣΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ - ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΤΙΜΟΛΕΩΝ (ΤΙΜΟΣ) ΘΕΟΧΑΡΗΣ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ  


Σύζυγος της Βάσιας Κρεζία και πατέρας ενός γιού.
-         Απόφοιτος του 1ου Λυκείου Χαλανδρίου. Πολιτικός Επιστήμονας.

-          Ανήκει στη γενιά του Αντιδικτατορικού Φοιτητικού Κινήματος, που θεωρεί ότι επ’ ουδενί εκπροσωπήθηκε από τη γνωστή δράκα πολιτευτών, που ευτέλισαν με τη στάση τους τόσο τον αγώνα τους, όσο και την αξιοπρέπεια της γενιάς τους.

-          Εργάσθηκε στις Αστικές Μεταφορές, σε διάφορες θέσεις ευθύνης, σε εκπόνηση μελετών, εκπαίδευση προσωπικού και επικοινωνία.

-          Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας Τζαμτζή και Πέρκιζα και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, για την διετία 1982-3.

      Επιστημονικός συνεργάτης του Δημάρχου Κ. Παττακού το 1993,  εκπόνησε την μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για την Αναπτυξιακή αμιγή δημοτική επιχείρηση «ΦΛΥΑ».

-          Πολιτική διαδρομή:                                                                                       
   1974, ιδρυτικό μέλος ΠΑΣΟΚ Χαλανδρίου.
   1979, Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης, έως το 1982.
   1986, διαφωνεί δημόσια με την οικονομική στροφή δεξιά του Κ. Σημίτη.
   1992, στο πλευρό του Α. Παπανδρέου, για ματαίωση των σχεδίων 
             μονοκρατορίας Μητσοτάκη.
   1995, ιδρυτικό μέλος, στην Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΚΙ.
   1996-2003, Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και Τεκμηρίωσης
            Κοινοβουλευτικού Έργου. Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας από το
            2000.
   2004, Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ
   2004, συλλογική δράση κατά του Σχεδίου Αννάν.
Σήμερα μετέχει στην Πρωτοβουλία Πολιτών «Κοινωνία Αλληλεγγύης» ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση και υπέρ της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και του Συνεργατισμού.


ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ: 

Ο Τίμος έκλεισε το ψηφοδέλτιο μας.

Ο Τίμος δεν μπήκε στο ψηφοδέλτιο για προσωπικούς λόγους, επειδή ας πούμε είμαστε "φίλοι" ή με εκτιμάει.

Η παρουσία ενός στελέχους της διαδρομής του Τίμουστον σοσιαλιστικό χώρο, στο ψηφοδέλτιό μας, πέρα από την προσωπική τιμή σημαίνει απλά την κατάθεση της πολιτικής του στήριξης στο εγχείρημα, που το έχει παρακολουθήσει από την αρχή. Δεν κάνει προσωπικές "χάρες" με την πολιτική ο Θεοχάρης.

Και αυτός ήταν ο λόγος που δεν τον πίεσα αρχικά  να μπει στο ψηφοδέλτιο. Περίμενα μέχρι τελευταία ώρα να αφυγκράζομαι την πολιτική του συμφωνία ή διαφωνία με τις ενέργειές μας μέσα από την επικοινωνία μας.

Και όταν ο ίδιος, τελευταία στιγμή, μου είπε ότι "αν με χρειάζεστε είμαι εδώ" ήξερα ότι τα είχαμε κάνει καλά τα πράγματα.

Θα μπορούσα πολλά να γράψω για τον Τίμο, έναν εκ των ιδεολογικοπολιτικών μου μεντόρων αλλά ... είμαι μικρός (πολιτικά).

Θα μείνω όμως σε μία "ιδιοτελή" επισήμανση:

Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΗΣ ΦΛΥΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ, ο άνθρωπος που μας δίδαξε να πιστεύουμε στον ρόλο των δημοτικών επιχειρήσεων, στα πρώτα μας βήματα στην αυτοδιοίκηση είναι εδώ, πλάι μας και εκτίθεται. 
Αυτό ας το αξιολογηθεί από τους σκεπτόμενους.

ΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΥΝΤΡΟΦΕ!

 (ΥΓ: Έχει ένα πρόβλημα ο Θεοχάρης. Δεν έχει λέει φωτογραφία και δεν θέλει. Πρέπει να ήταν ινδιάνος στην προηγούμενη ζωή του. Είχαμε δύο επιλογές: Να στήσουμε κρυφή κάμερα ή να σεβαστούμε την επιθυμία του και να τον παρουσιάσουμε χωρίς φωτό).

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Τρίτη 6-5-2014, Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των Σχολικών φυλάκων & 3ωρη Στάση Εργασίας.

Αθήνα, 5 Μαΐου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 444

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ήδη από τις 25 Απριλίου 2014, η συντριπτική πλειοψηφία των Σχολικών Φυλάκων πέρασαν το κατώφλι της ανεργίας και της ανέχειας αποδεικνύοντας πως εξαρχής ο στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν ούτε η αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών, ούτε η κινητικότητα. Μόνος στόχος ήταν οι μαζικές οριζόντιες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων στο βωμό των επιταγών της τρόικα.

Συνάδελφοι ο αγώνας δεν σταματά. Συνεχίζεται μέχρι τελικής δικαίωσης σε όλα τα μέτωπα. 
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συμπαραστεκόμενη στον αγώνα που δίνουν όλο αυτό το διάστημα οι συνάδελφοί μας διαθέσιμοι-απολυμένοι Σχολικοί Φύλακες, καλεί την ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΙΟΥ 2014, στις 12.30 το μεσημέρι, όλους τους Σχολικούς Φύλακες να λάβουν μέρος στην Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας διαθεσίμων όλων των κλάδων (Σχολικοί Φύλακες, Καθηγητές, Καθαρίστριες Υπουργείου Οικονομικών, Υπάλληλοι Υπουργείου Πολιτισμού, Πανεπιστήμια κ.λπ.) που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα).

Για την διευκόλυνση συμμετοχής των Σχολικών Φυλάκων στην Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, προκηρύσσουμε 3ωρη Στάση Εργασίας από τις 12.00 έως και τις 3.00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας για την διευκόλυνση των διαθέσιμων-απολυμένων Σχολικών Φυλάκων, ιδιαίτερα της Περιφέρειας που θέλουν να συμμετάσχουν, με δική τους απόφαση, να καλύψουν συνδικαλιστικά τους συναδέλφους, προκηρύσσοντας συμπληρωματικά Στάση Εργασίας για το πρωί της ίδιας ημέρας.

Η παρουσία όλων μας ειναι επιβεβλημένη. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν. Όλοι στον καθημερινό και διαρκή αγώνα για να ανατρέψουμε αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Όχι στις απολύσεις και στις διαθεσιμότητες!!!

Να γυρίσουν στις δουλειές τους όλοι οι απολυμένοι!!!

Δεν θα σταματήσουν... αν δεν τους σταματήσουμε!!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος 

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

 Γιάννης Τσούνης

ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΕΚΟΨΑΝ .... ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ INTERNET
Την Δευτέρα, στις 28 Απριλίου έλαβα αυτό το email.

Καλησπέρα, 
Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, στέλνω τις δύο ερωτήσεις - κοινές για όλους τους υποψήφιους στο δήμο Χαλανδρίου.
Κάθε απάντηση δε θα πρέπει να ξεπερνά τις 50   λέξεις. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε στο email σας το όνομα του συνδυασμού σας.
Τις απαντήσεις καθώς και μία φωτογραφία σας σε υψηλή ανάλυση θα τα χρειαστούμε έως την Τετάρτη το βράδυ. 

Ερωτήσεις:

  1. Καθιέρωση πενταετούς θητείας στις δημοτικές αρχές. Θα βοηθήσει;
  2. Με ποιον τρόπο μπορούν οι δήμοι να αναπληρώσουν απώλειες πόρων;
Ευχαριστώ,

Απάντησα στις ερωτήσεις μέσα στα χρονικά πλαίσα - μέχρι την Τετάρτη.

Σήμερα είναι Κυριακή και ΣΗΜΕΡΑ μου είπαν ότι πρέπει να στείλω άλλες απαντήσεις επειδή έχουν περισσότερες από 50 λέξεις.

Αύριο θα δημοσιευτούν οι απαντήσεις των υποψηφίων δημάρχων του Χαλανδρίου.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ.

ΚΑΤΟΥΡΗΘΗΚΑ!

Αναρτώ εδώ τις απαντήσεις μου:ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ 1. (58 ΛΕΞΕΙΣ).

Δεν θα λύσει τα προβλήματα της υποβάθμισης, ακριβέστερα της ακύρωσης του ρόλου της αυτοδιοίκησης στην ελληνική κοινωνία, η επέκταση της δημαρχιακής περιόδου.
Αντίθετα θα απομακρύνει περισσότερο την εξουσία από τον κοινωνικό έλεγχο και την δημόσια λογοδοσία.
Μια δημοτική αρχή με βούληση, μπορεί να περιορίσει αυτή την επίπτωση, αξιοποιώντας συμμετοχικούς θεσμούς όπως λαϊκές συνελεύσεις, ανοικτά δημοτικά συμβούλια και τοπικά δημοψηφίσματα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ 2. (58 λέξεις)
·         Συλλογική αντίσταση του θεσμού σε περαιτέρω περικοπές.
·         Αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, που πρέπει να κατευθυνθούν στην κάλυψη πραγματικών αναγκών των τοπικών κοινωνιών με δημοκρατικό προγραμματισμό στην επιλογή των έργων. Αλλαγή  της σημερινής μη αποδεκτής πρακτικής της «κεντρικής επιλεξιμότητας» των χρηματοδοτήσεων.
·         Αναπτυξιακή επιχειρηματική δράση των δήμων, αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας με γνώμονα το δημόσιο όφελος και την παραγωγική ανασυγκρότηση της τοπικής οικονομίας.

 ΑΝ είχα και γω μετοχές θα μου τις έβαζαν τις απαντήσεις μου στα ΝΕΑ.

Και τώρα θα κρατήσω την αναπνοή μου μέχρι να σκάσω.


ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣΤην Τετάρτη είχαμε προγραμματίσει την μία από τις δύο ανοικτές εκδηλώσεις μας αυτή του διαλόγου που θέλουμε να κάνουμε με τους δημότες.

Η δεύτερη ήταν η κεντρική προεκλογική ομιλία του υπ. δημάρχου Άγγελου Νταβία στην Πλατεία την Δευτέρα στις 12 Μαΐου.

Κατόπιν ωρίμου και πολύωρης σκέψεως και 2 συσκέψεων η εκδήλωση της Τετάρτης δεν θα πραγματοποιηθεί.

Οι λόγοι είναι δύο:

1ος λόγος: Ο δήμος μας ζήτησε (όλως τυχαίως)  αλλαγή ώρας - από 7 σε 8 - για να μας διαθέσει την αίθουσα, γιατί για την αυταρχική και αντιδημοκρατική διοίκηση των παραγόντων του κ.  Κουράση προτεραιότητα έχει η εκδήλωση ενός ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ υποψηφίου δημοτικού συμβούλου, της εκδήωσης μιας δημοτικής παράταξης.
Αυτοί ήταν όλη την τετραετία, αυτοί είναι και τώρα.

Μας είπαν λοιπόν ότι θα υπάρχει εκδήλωση της παράταξης Κουράση πριν από εμάς και εμείς θα μπούμε στην αίθουσα μόλις τελειώσει - κατά τις 8 το βράδυ.

ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΑΊΖΟΥΜΕ ΞΥΛΟ - αν καθυστερήσει η προηγούμενη εκδήλωση - και θα καταταλαιπωρήσουμε τους φίλους μας που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους,  να περιμένουν πότε θα τελειώσει η εκδήλωση του υποψηφίου του Κουράση, για να μπούμε μέσα και να κάνουμε την εκδήλωσή μας. Και με μισή κουβέντα παραπάνω θα πλακωθούμε. Μπα, δεν λέει.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ.
ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΌ.
ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ στις 25 ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!

2ος λόγος: Στην πλατεία Χαλανδρίου ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τελικά θα γίνει ακριβώς την ίδια ώρα,  η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση Βόρειου Τομέα της υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου που είχε αναβληθεί, και επαναπρογραμματίστηκε.

Ουσιαστικά η συγκέντρωσή μας θα μπορούσε να καταγγελθεί (από γνωστούς καλοθελητάδες) ακόμα και σαν αντισυγκέντρωση στην Ρένα Δούρου και αυτό δεν το επιθυμούμε σε καμία περίπτωση.

Έτσι αποφασίσαμε να συγχωνεύσουμε τις δύο εκδηλώσεις μας σε μία.


ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ  ΒΓΑΛΕΙ ΛΟΓΟ ΣΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΩΣ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΣ!

ΘΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ !

 ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ!

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!

ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΙΕΣΟΥΝ!

Παρακαλούμε τα μέλη της παράταξης και τους φίλους να διακινηθεί η συγκεκριμένη ανακοίνωσή μας  στα social media για να ενημερωθούν όσοι θα πήγαιναν την Τετάρτη στο κέντρο νεότητας.

Παρακαλούμε όλους τους φίλους μας να προγραμματίσουν από σήμερα την παρουσία τους, την άλλη Δευτέρα στις 7 στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου με το καρεκλάκι και το νεράκι τους - θα έχουμε και εμείς καρέκλες - ώστε να κάτσουμε και να κουβεντιάσουμε για την πόλη, τα προβλήματά της, τις προτεραιότητες της επόμενης πενταετίας και να δώσουμε την απάντηση του Χαλανδρίου.

Δεν θα πέσουμε στις παγίδες τους.
Θα τους αφήσουμε να σχεδιάζουν προβοκάτσιες και εμείς θα επικοινωνούμε  με τους δημότες.


ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ

ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ Η "ΑΔΕΙΑ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ. ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ;

Η προεκλογική δραστηριότητα μας έχει στερήσει χρόνο από την αρθρογραφία και το ρεπορτάζ και δεν έχουμε μιλήσει για σοβαρότατα θέματα, όπως αυτό του τραγικού θανάτου ενός 13χρονου παιδιού στο λούνα παρκ του Ελληνικού.

Είναι - και δικαίως - πρώτο θέμα σε όλα τα αυτοδιοικητικά site το - χωρίς άδεια - λούνα παρκ και οι ευθύνες του Χρήστου Κορτζίδη.

(http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/dimarxos-kortzidis-stin-ilioupoli-enas-thanatos-enas-travmatismos-se-dimotikous-paidotopous )


Η ευθύνη του Χρήστου Γκορτζίδη είναι ότι επέτρεψε την λειτουργία του λουνα παρκ χωρίς άδεια.

ΣΟΒΑΡΟ! 

Όπως ας πούμε έγινε στο παγοδρόμιο, στην πλατεία Χαλανδρίου!

ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟΤΕ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ  ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBu9tBtPUu3Sl6yIFpeVLFiPMF2E7xIDoVS3MH4QNALK6ilza5ToahQPKoxckoSmp2W0hwImPoTsurLey1YFGhocCD8EDS_RbSLfqlBYUCDiuf8Jka0pshOmX6yiee0HGeqVa-bRKe-sc/s1600/1.jpg

"Εάν οι κατασκευές δεν περιλαμβάνονται στις κατά νόμο επιτρεπτές, ο δήμος δεν έχει καμία ευθύνη" είπε η διοίκηση Κουράση τότε (!!!!)

ΘΥΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ;

http://stinplatia.blogspot.gr/2011/12/blog-post_1497.html 

Θυμάστε ποιοι είχαν ψηφίσει στο Δ.Σ.;

Αλήθεια γιατί δεν έγινε τότε η ίδια φασαρία από τα μέσα μαζικής εξημέρωσης και φώναζε μόνο η Πλατεία;
  • Μήπως γιατί δεν ήταν προεκλογική περίοδος;
  • Μήπως γιατί το 12χρονο παιδί στο παγοδρόμιο έσπασε μόνο το χέρι του και ... επέζησε σε αντίθεση με το τραγικό τέλος του 13χρονου στο Ελληνικό;
  • Γιατί ο δικός μας δήμαρχος δεν είναι αριστερός;
 Απάντηση δεν χρειάζεται. Είναι προφανής.


 ΥΓ: Το τελευταίο 15μερο θα σας θυμίσουμε ό,τι οι άλλοι θέλουν να ξεχάσετε για τον δήμο μας, για να ψηφίσετε με κριτήρια που τους βολεύουν.

ΤΟΥ ΖΗΜΙΑΡΗ ... ΞΕΣΦΙΞΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙΣ!

του Αγ, Νταβία

Ακούστε "σύντροφοι"  για να τα ξεμπερδεύουμε τα πράγματα:

Ζημιά σε αυτό που φτιάξαμε  - δεν θέλουμε να κάνουμε, θα είχαμε κάνει ήδη.

ΚΑΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, το νέο ΣΥΡΙΖΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ που προέκυψε μετά την πρώτη πανελλήνια συνδιάσκεψή του, τον ΣΥΡΙΖΑ που - προσπαθεί - να γίνει ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΜΜΑ εν μέσω αντιπαραθέσεων της ΑΡΑΡΕΝ, της ΔΕΞΑΡΕΝ και της ΠΑΠΑΡΕΝ,  όχι την παλιά ομοσπονδία συνιστωσών και καπετανάτων.

Είστε σίγουροι ότι το ίδιο θέλετε και εσείς αγαπητοί ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ως αμερικλάνοι υποψήφιοι - και που ασχολείστε συνεχώς μόνο μαζί μας και με λέτε  "ζημιάρη";

Θέλετε να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ ή αυτό που έχει σημασία για εσάς είναι "να περάσετε έστω και για μια ψήφο τον Νταβία" και να μετράτε like στο φατσομπούκι, όπως λέτε και γελάνε και οι πέτρες μαζί σας, καθιστώντας την ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ, μείζον θέμα, που υπερβαίνει την υποτιθέμενη κοινή  πρόθεση μας για μαζική λαϊκή αντίσταση στις πολιτικές των μνημονιών;

Σκέφτεστε εσείς το καλό του κόμματος, που ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΦΙΛΟΘΕΑΜΟΝ ΚΟΙΝΟ,  ΝΑ ΕΙΣΤΕ  ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ;

 ΔΕΝ ΣΑΣ ΗΘΕΛΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΟΝΟΥΣ ΣΑΣ.

ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΤΕ!

Στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνώστη μου, επιθυμούσαν ένα ευρύτερο, ευρύχωρο, πολυσυλλεκτικό σχήμα, χωρίς τις μονομανίες και τους ηγεμονισμούς της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, βεβαίως μαζί με την ΑΝΙΣΤΑΣΗ και σε αυτό μου ΖΗΤΗΘΗΚΕ να συμβάλλω για να υλοποιηθεί.  
ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ! ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ!
ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ; Θα τολμήσει να το διαψεύσει κανένας;

Εσείς όμως,  παραδοσιακοί Αντιστασιακοί της Κουρασικής Αριστεράς, με μια σχεδόν οριακή ψηφοφορία μεταξύ 150 ανθρώπων και αρνούμενοι κάθε συνθετικό διάλογο, προσκολλημένοι σε αντιπαραθέσεις σταλινικών μηχανισμών,  επιβάλλατε να είναι - και στο Χαλάνδρι, όπως έγινε σε όλη σχεδόν την Ελλάδα - τόσο μικρό το αυτοδιοικητικό σχήμα των αντιμνημονιακών προοδευτικών δυνάμεων, που να είναι ευθέως ανάλογο με την πολιτική μικρότητά και την μικροψυχία σας.

Για να είναι ίσως εύκολα διαχειρίσιμο από τα μικρομέγαλα συμφέροντα με τα οποία διαπλέκεστε και να υπηρετηθεί η αρχική  βασική σας επιλογή: η επανεκλογή Κουράση.

Υποτάξατε - ή επιχειρήσατε γιατί είμαστε ακόμα ζωντανοί  - τον ΣΥΡΙΖΑ, στην στρατηγική επανεκλογής του Κουράση, την οποία υπηρετείτε  εσείς, καθοδηγούμενοι ουσιαστικά από γνωστό κέντρο, μέσα στον δήμο, που δεν θέλει "να αλλάξει ο συσχετισμός" όπως ΕΥΘΕΩΣ διατύπωσε εκπρόσωπός του,  σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Γίνατε όμως "σύντροφοι" τόσο γρήγορα, τόσο ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ που προχωρήσατε ακόμα και στην πασοκική ρητορική των "μεγάλων" που αντιμετωπίζουν τους "μικρούς"  με την θεωρία της "ζημιάς" και της "χαμένης ψήφου".

Καλoί μαθητές του βαθιού καθεστωτικού ΠΑΣΟΚ το οποίο σας καθοδηγεί και  με το οποίο συγκρουόμαστε πολλά χρόνια τώρα ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ!

Και με λέτε ζημιάρη εμένα;
ΝΑΙ! Σας κάνουμε ζημιά στα σχέδιά σας!

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!
Τα σχέδιά σας για επανεκλογή Κουράση δεν πάνε καλά. Δεν βγαίνουν.

Τα ξέρουμε αυτά τα καθεστωτικά πολιτικά παρατράγουδα που αρχίσατε να τραγουδάτε, τα έχουμε αντιμετωπίσει και συγκρουστεί μαζί τους και στο παρελθόν, στο άλλο, το παλιό μεγάλο μαντρί, με όσους έλεγαν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ότι πρέπει να έχουμε μονίμως στραμμένα τα πυρά μας όχι στον μεγάλο ιδεολογικοπολιτικό αντίπαλο, αλλά στον ΣΥΝ  και το ΚΚΕ για να βρει το ΠΑΣΟΚ (τότε) ψήφους και να μεγαλώσει για να νικήσει την ...δεξξξα (παχύ το ξ, βλαχοδημαρχίστικο, σαν αυτούς που κάνουν τα γενέθλιά τους στην πλατεία με χειροκροτητές).

Διαχρονικό καθεστωτικό κόλπο.
 
Αλλά δεν θα πιάσει φέτος. Πρέπει να βρουν τα τσιράκια σας νέα κόλπα. Τα παλιά τα μάθαμε και δεν θα τσιμπήσουμε.

Γιατί όμως εσείς επιλέγετε τώρα να βάζετε συνεχώς ασπίδα σας τον ΣΥΡΙΖΑ ρε αυτόνομοι;

Τόση ανάγκη το έχετε;

Εσείς οι "αυτόνομοι" και υπεράνω χρισμάτων και κομματικών δεσμεύσεων όπως λέτε σε κάθε έντυπό σας, σε κάθε αφίσα σας, γιατί τρώγεστε με το αν με διέγραψε ή όχι ο ΣΥΡΙΖΑ;

Τέτοια είναι η αυτονομία σας ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ της φακής και ΤΗΣ ΚΟΥΡΑΣΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ;
 
Και αναφέρομαι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ,  στο κόμμα - νέο άρμα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς -  ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΙΔΡΥΣΑΜΕ, όταν εσείς ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ,  το κόμμα που εξήγγειλε με αποφάσεις συνεδρίων του, ότι θέλει να εκφράσει όλες τις προοδευτικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις -  από το πατριωτικό κέντρο μέχρι και αριστερά και όχι μόνο τις παραδοσιακές του κομμουνιστικογενείς  δυνάμεις, το κόμμα που εμείς δεν το αντιλαμβανόμαστε ως ιδιοκτησία ΜΑΣ επειδή το συνιδρύσαμε, αλλά βεβαίως δεν το εκχωρούμε εν ήδη μετοχών στον  Ρούσσο και τους απίστευτους  Ακροβάτες της αριστεράς, που απλά το εκμεταλλεύονται και τελικά στο τέλος το καταγγέλλουν, γιατί για εμάς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιοκτησία του απλού Έλληνα πολίτη που η κρίση τον τσακίζει και ακουμπάει σε αυτόν τις ελπίδες του. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΞΟΥΜΕ!

Ξέρετε τον πονάμε περισσότερο από εκείνους που το 2010 δεν ήθελαν και δεν θέλουν να καταλάβουν ακόμα την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, τι τον απαρτίζει, πώς επικοινωνεί με την κοινωνία και με ποιους πολίτες.

Του ΣΥΡΙΖΑ που γιγαντώθηκε με την μετακίνηση μερικών "πασοκογενών" όπως μας λένε "υποτιμιτικά" (κατά το μυαλό σας, εμείς δεν προσπαθούμε να το κρύψουμε γιατί είναι μέρος της προσωπικής μας ιστορίας που δεν ντρεπόμαστε γι' αυτήν) με επικεφαλής τον Μητρόπουλο, καλέσαμε τον κόσμο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης να εγκαταλείψει οριστικά το κόμμα μας, όχι χωρίς πίκρα, το κόμμα στο οποίο αφιερώσαμε την ζωή μας και το οποίο το κατάντησαν οι νεόκοποι σφετεριστές του άρμα του ΔΝΤ στην Ελλάδα κάνοντας τα κόκκαλα του Ανδρέα να τρίζουν -  και  καλέσαμε τους φίλους και συντρόφους μας, να συμπορευτούν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον μικρό τότε - μόλις 3% - ΣΥΡΙΖΑ (και όχι ας πούμε την τότε ΔΗΜΑΡ) και να τον μετατρέψουν -ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ - στο άρμα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της νέας υποδούλωσης της πατρίδας στις "δάνειες δυνάμεις".

Και που εκείνοι που με λέτε  σήμερα "ζημιάρη" δεν το θέλατε, δεν πιστέψατε στο εγχείρημα και βγήκατε απέναντι γιατί δεν θέλατε - λέγατε - "συμπόρευση με ΠΑΣΟΚΟΓΕΝΕΙΣ" ενώ απλά είστε ΚΟΤΕΣ που δεν θέλετε να αναλάβετε τα ρίσκα να συγκρουστείτε με τα προβλήματα των πολιτών και βολεύεστε στην βολή και την ασφάλεια του περιθωρίου και της καταγγελίας.

Και αυτοί οι τύποι αναγνώστη μου, οι "ηγετικοί" της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ,  ακόμα νομίζουν ότι τον ΣΥΡΙΖΑ τον ψηφίζουν μόνο οπαδοί της Ρόζας Λούξεμπουργκ και του Λέον Τρόστκι και όχι απλοί, κανονικοί, δοκιμαζόμενοι από την κρίση,  Έλληνες δημοκράτες πολίτες που θέλουν ΔΙΕΞΟΔΟ για την ζωή την δική τους και των παιδιών τους.

Και ούτε λίγο, ούτε πολύ κάθονται - ως πορτιέρηδες μιας κάποιας αριστεράς (που υπερασπίζεται τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις) -  στην πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ και λένε στον απλό αυτό Έλληνα πολίτη που ήταν ΠΑΣΟΚ, δεξιός, ΔΗΜΑΡ κλπ -  "Δεν είσαι κομμουνιστής δεύτερης - τουλάχιστον - γενιάς; ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΔΩ! ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΗΡΘΕΣ,  ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΜΑΣ ΜΟΛΥΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΦΑΚΗΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΜΕ"

Δεν με διέγραψε κανένας ΣΥΡΙΖΑ.
Τα παπούτσια μου διέγραψαν για να μην λιώνουν οι σόλες, για να παραφράσω τον Λασκαράτο.

Η ιστορία και οι απόψεις δεν διαγράφονται.

Με επιστολή μου  προκάλεσα την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας, σιγά μην πειθαρχούσα στην στήριξη της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όταν ήξερα όλο το παρασκήνιο που είχε προηγηθεί, αφήνοντας τόσο κόσμο, όσο θα μας ψηφίσει στις 18 Μαΐου, να νομίζει ότι αυτοί οι τύποι τον σέβονται και τον υπολογίζουν για σύμμαχο τους, ενώ στην πραγματικότητα τον διασύρουν πίσω από την πλάτη του, τον λοιδορούν και τον θέλουν μόνο ως ψηφοφόρο και πελάτη στο εμπόριο οσπρίων.

Εμείς δεν θέλουμε να "πουλήσουμε" ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο,ΤΙ ΠΑΠΑΤΖΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΙ.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ.

Εσείς πουλάτε όσπρια, μια χαρά παριστάνετε τους επαναστάτες της φακής υπό την ανοχή του γκουβέρνου.

Δεν θα  παρασυρθούμε το τελευταίο 15μερο για και να παίξουμε το παιχνιδάκι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και του "Λουδοβίκου Ήλιου" Ρούσσου ("Η αριστερά είμαι εγώ" κατά το "κράτος είμαι εγώ")

Γιατί αν το κάνουμε αυτό θα προκαλέσουμε πρόβλημα και στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου και εμείς αυτό ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ.

Γι' αυτό καλούμε τους έχοντας σώας τας φρένας στην ΟΜ Χαλανδρίου να βάλουν το καλό του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από το καλό του Ρούσσου και της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και να μην απαξιώσουν και αποθαρρύνουν όσους συνδημότες μας θέλουν να είναι με την Δούρου απλά για να μην παρεξηγηθούν οι φασολέμποροι.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!

ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΊΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ! Και τελειώνουν εκεί που αρχίζει η καταπάτηση της αξιοπρέπειας.

ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ... ΖΗΜΙΆΡΗΣ ...

Τι καταγγέλει πρ. Αεροπαγίτης: Χάσαμε την κυριαρχία – Αντισυνταγματικά μνημόνια, τρόικα


AgapimenoSyntagma_2

«Η Ελλάδα έχει παραιτηθεί από την εθνική της κυριαρχία (…) Οι δανειακές συμβάσεις (βλ. μνημόνια) είναι νομικώς ανυπόστατες (…) Η παρουσία της τρόικας στη χώρα μας είναι αντισυνταγματική και παράνομη…».

Οι θέσεις αυτές δεν ανήκουν σε κάποιον εκπρόσωπο της Αντιπολίτευσης και, σε καμιά περίπτωση, σε κάποιον που δεν γνωρίζει από νομικά. Αποτελούν επίσημες τοποθετήσεις του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλειου Νικολόπουλου και περιγράφονται αναλυτικά, επιβεβαιώνοντας ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις εκχώρησαν κυριαρχικά δικαιώματα, στο βιβλίο του με τίτλο «Αγαπημένο μου … Σύνταγμα ή αντισυνταγματικοί παραλογισμοί – Η αλήθεια για την σημερινή αντισυνταγματική κατάσταση της Ελλάδας». Το βιβλίο του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ και αποσπάσματα του παρουσιάστηκαν μέσα από την κυριακάτικη εφημερίδα «Το Παρόν».


Το «nez.gr» «αλίευσε» ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές θέσεις του πρώην αρεοπαγίτη σε σχέση με την αντισυνταγματικότητα που διέπει τις αλλαγές οι οποίες λαμβάνουν χώρα από το πρώτο μνημόνιο και μετά, δίνοντας «τροφή» για σκέψη σε όλους όσοι, ακόμη, θεωρούν ότι υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα οι κυβερνώντες να λένε την αλήθεια τα τελευταία χρόνια:

Χάσαμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

«Η Ελλάδα έχει παραιτηθεί από την εθνική της κυριαρχία, αυτοκαταλύεται ως ανεξάρτητο κράτος και γίνεται υποτελής στους δανειστές της, αυτοκαταλύεται ένα κράτος εν καιρώ ειρήνης. Πρόκειται για πρωτοφανές ιστορικό γεγονός. Με την εφαρμογή του αγγλικού δικαίου και όχι του ελληνικού, επέρχεται και η απώλεια της νομικής μας κυριαρχίας».

«Ανυπόστατες οι συμβάσεις»

«Οι δανειακές συμβάσεις έπρεπε να είχαν γίνει από την αυξημένη πλειοψηφία των τριών πέμπτων του αριθμού των βουλευτών, δηλαδή από 180 βουλευτές. Οι συμβάσεις αυτές είναι νομικώς ανυπόστατες και ως τέτοιες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα».

«Οι τρεις κατακτητές»

«Την πραγματική εξουσία ασκούν πλέον στην υποτελή αυτή χώρα από κοινού το περίφημο ΔΝΤ, η αυτοαποκαλούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι τρεις αυτοί κατακτητές μας, προκειμένου να ασκούν αποτελεσματικότερα την κατοχική τους εξουσία στη χώρα μας, συνέστησαν την “τρόικα” στην οποία λογοδοτεί η κυβέρνηση για την πιστή εφαρμογή των υποδειχθέντων…».

«Αντισυνταγματική η τρόικα»

«Η παρουσία της “τρόικας” στη χώρα μας είναι αντισυνταγματική και παράνομη και ως τέτοια θα έπρεπε να είχε εξαρχής αποκρουστεί».

«Μας έφτασαν στο χείλος του γκρεμού»

«Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να μην δανείζεται, καμία όμως χώρα στον κόσμο δεν έχει παραδώσει –άνευ όρων μάλιστα- την κυριαρχία της στους δανειστές, όπως έκανε η Ελλάδα. Η κυβέρνηση όφειλε να υπερασπιστεί την εθνική μας κυριαρχία, να σεβαστεί το Σύνταγμα που την κατοχυρώνει και να το αντιτάξει στους εταίρους δανειστές μας ως ασπίδα του έθνους κατά πάσης εκ μέρους τους απειλής».

http://www.nez.gr/, 4/5/2014

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ - Σοφία Κογκετσίδη