Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ: Από τον Δημόκριτο στην τεχνητή μουσική νοημοσύνη

 


Μια συναυλία-διάλεξη σε ένα συναρπαστικό σύμπαν που συνδυάζει τέχνη και τεχνολογία

 

 

Τρίτη 17 Μαΐου | 20:30

Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας

 

 

Σε συνεργασία

με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος,

Εργαστήριο Υπολογιστικής Ευφυΐας

του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

 

Η σειρά Γέφυρες, που προωθεί, εδώ και περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια, την ώσμωση ανάμεσα στους πολιτισμούς, στις ηλικίες, τις τέχνες, τα είδη της μουσικής και τις διαφορετικές εκφάνσεις της τεχνολογίας, μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε σε έναν συναρπαστικό κόσμο, όπου η τέχνη συναντά την επιστήμη, την Τρίτη 17 Μαΐου στις 8:30 μ.μ. Πρόκειται για τη συναυλία-διάλεξη «Από τον Δημόκριτο στην τεχνητή μουσική νοημοσύνη», η οποία πραγματοποιείται στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος και το Εργαστήριο Υπολογιστικής Ευφυΐας του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

 

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάζεται η διάλεξη με θέμα («Τεχνητή νοημοσύνη και μουσική») και ομιλητή τον Θεόδωρο Γιαννακόπουλο, ερευνητή του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, ο οποίος, μετά το τέλος της διάλεξης, θα δεχτεί ερωτήσεις από το κοινό. Θα τον διαδεχτεί επί σκηνής το Κουαρτέτο RSLG, (Βασίλης Ρούπας-πιάνο, Γιάννης Λελούδας-τύμπανα, Στέλιος Γιαννουλάκης- ηλεκτρονικά και Νίκη Κοκκόλη-σαξόφωνο), σε μια συναυλία πειραματικής τζαζ και ηλεκτροακουστικής μουσικής. Τη μουσική ενότητα της βραδιάς πλαισιώνουν οπτικά παράλληλες ψηφιακές προβολές από τον Κωνσταντίνο Τηλιγάδη, αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Eπίσης, το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που θα χρησιμοποιηθεί στην εκδήλωση, θα δημιουργήσει τη δική του μικρή σύνθεση, με βάση το μουσικό και εικαστικό υλικό του συναυλιακού μέρους.  

 

Τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό και την επιμέλεια της σειράς Γέφυρες έχει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

 

Τιμές εισιτηρίων

8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) 12 18

 

Διάρκεια

70 λεπτά περίπου

 

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

https://www.megaron.gr/metra-prolipsis-kata-tou-covid-19-sto-megaro-mousikis-athinon/

 

Eισιτήρια

210 72 82 333 | www.megaron.gr

 

 

Πληροφορίες

210 72 82 333

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

Το ψευδοαφήγημα περί «απομονωμένης» της Τουρκίας! (του Γ.Παπασίμου)

Γιώργος Χ. Παπασίμος
Δικηγόρος | Φιλοτίου 2-4 | 210 8237 140  

Χωρίς αμφιβολία οι πρόσφατες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά (τουρκική ναυτική άσκηση με στόχο την κατάληψη νησίδας απέναντι από τη Ρόδο, η μεγέθυνση των παραβιάσεων και των υπερπτήσεων ,πάνω από κατοικημένα νησιά στο Αιγαίο, η θρασύτατη απάντηση της Άγκυρας ότι δήθεν προηγήθηκαν παραβιάσεις του τουρκικού εναερίου χώρου από ελληνικά μαχητικά και η επαναφορά μέσω δηλώσεων Ακάρ της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου) για μια ακόμα φορά συνέτριψαν τις πρόσκαιρες ελληνικές ψευδαισθήσεις περί νέας περιόδου νηνεμίας μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Όπως είχαμε επισημάναμε σε προηγούμενο άρθρο τελικά το μόνο αποτέλεσμα αυτής ήταν η ενίσχυση του διεθνούς κύρους του Ερντογάν.

Βασικός πυρήνας των θέσεων και της στάσης των ελληνικών ελίτ διαχρονικά έναντι της Τουρκίας τις τελευταίες δεκαετίες αποτελεί η διάχυση ειδήσεων και αναλύσεων, που κατατείνουν στη δημιουργία ενός εικονικού πλαισίου έναντι της πραγματικής τουρκικής απειλής. Οι παλαιότερες εξ αυτών αφορούσαν τις αντιλήψεις και πολιτικές περί εξημέρωσης του αδηφάγου τουρκικού «θηρίου» μέσω της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. με συνέπεια η Ελλάδα να πρωτοστατεί από τη δεκαετία του ’90 για την ένταξη αυτής. Αυτό όωμς που παρέμεινε ως αποτέλεσμα όλων αυτών των προσπαθειών ήταν η ισχυροποίηση της Τουρκίας σε οικονομικό επίπεδο και σε διπλωματικό, αφού οι διάφορες κυβερνήσεις της χώρας υπήρξαν αρκούντως υποχωρητικές στην τουρκική επιθετικότητα (χαρακτηριστικές περιπτώσεις τα Ίμια και η Μαδρίτη με την οποία αναγνωρίστηκαν ζωτικά γειτονικά συμφέροντα στην Τουρκία). Ακόμα, και όταν το 2020 η Τουρκία επέδειξε τη μέγιστη επιθετικότητα και προκλητικότητα στον Έβρο και στο Αιγαίο, ουδεμία αρνητική συνέπεια είχε αυτή από την Ε.Ε. παρά το γεγονός ότι αμφισβητούσε ευθέως κυριαρχικά δικαιώματα δύο μελών αυτής (Ελλάδα και Κύπρος). Αντίθετα, πριμοδοτόθηκε σε αυτή την περίοδο με αρκετά δις ευρώ λόγω της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού.

Και αφού το αφήγημα περί εξημερώσεως της Τουρκίας μέσω της Ε.Ε. απέτυχε επινοήθηκαν και καλλιεργήθηκαν το τελευταίο καιρό νέα σαθρά αφηγήματα με στόχο τη συσκότιση της πραγματικότητας. Έτσι, στο δημόσιο λόγο και στα ΜΜΕ διαχέονται οι αντιλήψεις περί δήθεν κατάρρευσης της τουρκικής οικονομίας και δήθεν τιμωρίας της Τουρκίας από τις ΗΠΑ και τη Δύση γενικότερα λόγω των S-400, της στενής ρωσο-τουρκικής φιλίας και των αυτόνομων επιθετικών κινήσεων της Άγκυρας. Έτσι λόγω αυτών σύμφωνα με τους διαμορφωτές της κοινής γνώσης στην Ελλάδα έχουμε δήθεν ήδη οδηγήσει την Τουρκία σε απομόνωση. Σε αυτή την αφήγηση προστίθεται ότι οι επιλογές της Ελλάδος για μεγαλύτερη πρόσδεση της στις ΗΠΑ και μετατροπή της ως προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης (βάσεις Σούδας, Αλεξανδρούπολης, Στεφανοδικαίου κλπ) θωρακίζουν δήθεν τη χώρα έναντι των τουρκικών απειλών.

Πλην όμως και αυτές οι νεότερες ψευδαισθήσεις έχουν συντριβεί με εκκωφαντικό τρόπο, αφού ποτέ δεν απηχούσαν την πραγματικότητα. Η οικονομία της Τουρκίας παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε νομισματικό επίπεδο, καθώς και την πτώση του βιοτικού επίπεδου μεγάλου τμήματος του τουρκικού λαού παραμένει ισχυρή με ανάπτυξη εθνικής παραγωγής στο βιομηχανικό και αγροτικό τομέα (με χαρακτηριστικότερη την άνθιση της πολεμικής βιομηχανίας). Μάλιστα κατά τα πρότυπα της κινεζικής ανάπτυξης επιδιώκει να μετατραπεί σε παραγωγικό υποδοχέα των μεγάλων παγκόσμιων πολυεθνικών εταιριών. Εξού και τα τεράστια και υψηλού επιπέδου έργα που παρατηρούνται, όπως αεροδρόμια, σιδηροδρομικό δίκτυο, νοσοκομειακός τουρισμός και πυρηνικά εργοστάσια και εξαγωγή πολεμικού υλικού. Και το χειρότερο εξ όλων είναι ότι ακριβώς βρίσκεται στην αντίπερα όχθη έναντι της παρασιτικής ελληνικής οικονομίας και των δραματικών ευθυνών της ελληνικής οικονομικής ολιγαρχίας και του πολιτικού προσωπικού εξουσίας, που όχι μόνο την οδήγησαν σε πλήρη πτώχευση (μνημονιακή περίοδος), αλλά συνεχίζουν ανέμελα να κινούνται στις ίδιες σαθρές και επικίνδυνες ράγες.

Τι να πει κανείς και για την άλλη διαδεδομένη «περισπούδαστης» ανάλυση και αντίληψη περί τουρκικής απομόνωσης! Ο πόλεμος της Ουκρανίας εκτόξευσε την «απομονωμένη» δήθεν Τουρκία σε παγκόσμιο πρωταγωνιστή, αφού στο έδαφος της έγιναν οι μέχρι τώρα συνομιλίες των εμπόλεμων πλευρών, και η Ουκρανία απαιτεί στην οποιαδήποτε λύση να αποτελεί αυτή εγγυήτρια δύναμη. Ο δε, εξαφανισμένος μέχρι τώρα γ.γ. του ΟΗΕ κ. Γκουτιέρες τρεις μήνες μετά την έναρξη του καταστρεπτικού πολέμου επιχειρώντας να παρέμβει στις εξελίξεις ξεκίνησε το ταξίδι του από την Τουρκία αναδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο το ρόλο του Ερντογάν ως ειρηνοποιού, τη στιγμή που η Τουρκία είναι η πρώτη κατοχική χώρα σε επίπεδο Ευρώπης κατέχοντας το 40% της Μεγαλονήσου και για την οποία κατοχή έχουν υπάρξει πολλές καταδίκες του ΟΗΕ.

Όσον αφορά τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, η Τουρκία αποτελεί μια ισχυρή περιφερειακή χώρα, ένα τεράστιο γεωπολιτικό οικόπεδο, που θα κάνουν τα πάντα για να την διατηρήσουν στο δυτικό άρμα με αμφίβολα, πάντως αποτελέσματα στην πορεία του χρόνου και στη τελική διαμόρφωση του πολυπολικού κόσμου και ειδικότερα του ευρασιατικού γιγάντιου πόλου που φαίνεται να δημιουργείται μεταξύ Κίνας και Ρωσίας. Έτσι, έδειξαν ότι είναι έτοιμες να καταπιούν τα πάντα εν σχέσει με τις τουρκικές προκλήσεις και αυθαιρεσίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι όχι μόνο δεν ενοχλούνται από το γεγονός ότι η Τουρκία δεν ακολουθεί στις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, επωφελούμενη έτσι οικονομικά και γεωπολιτικά από τον ειδικό ρόλο που της αποδίδει και η ίδια η Ρωσία, αλλά αντιθέτως εξαίρεται από όλους τους δυτικούς ο δήθεν αυτόνομος και ειρηνοποιός ρόλος του επιτήδειου ουδέτερου .

Έτσι, το πιθανότερο είναι στα ελληνοτουρκικά προβλήματα ο ελληνικός δεδομένος και εξαρτημένος ρόλος , όχι μόνο να μην προσφέρει οτιδήποτε θετικό για τη χώρα, αλλά αντίθετα να αποτελέσει εργαλείο πιέσεως για υποχώρηση της Ελλάδος έναντι των παράνομων τουρκικών αξιώσεων. Χαρακτηριστική και ενδεικτική περίπτωση αποτελεί η πίεση των ΗΠΑ να αποσταλούν κρίσιμα αντιαεροπορικά όπλα ρωσικής κατασκευής στην Ουκρανία απογυμνώνοντας τη στοιχειώδη άμυνα των ελληνικών νησιών του Βορείου Αιγαίου την ίδια στιγμή που η Άγκυρα δημοσιοποιεί με κάθε δυνατό τρόπο τον στόχο της για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας.

Την ίδια ώρα η χώρα μας πρωτοστατεί ανοήτως στην πρώτη γραμμή του αντιρωσισμού στέλνοντας  και  στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία, αντί να παραμείνει στη φραστική καταδίκη της ρωσικής επίθεσης για λόγους αρχών,  όταν τα στοιχειώδη εθνικά συμφέροντα των δύο κρατικών οντοτήτων του Ελληνισμού απαιτούν ισορροπημένες και όχι αναίτιες επιθετικές κινήσεις προς τη Ρωσία.

Η Ελλάδα, λόγω του εξαρτημένου χαρακτήρα του πολιτικού της προσωπικού της και της οικονομικής της ολιγαρχίας και της πρόδηλης ανεπάρκειας αυτών, να προβούν στη σωστή ανάλυση των παγκόσμιων εξελίξεων για μια ακόμα φορά απώλεσε την ευκαιρία να εκθέσει την αναθεωρητική τουρκική πολιτική έναντι της χώρας μας στο ΝΑΤΟ προβάλλοντας τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και να αναβαθμίσει τον γεωπολιτικό της ρόλο, θέτοντας μετ’ επιτάσεως την ομοιότητα της ρωσικής εισβολής και πιθανόν της μελλοντικής κατοχής ουκρανικού τμήματος με την τουρκική κατοχή στη Κύπρο, και απαιτώντας την στοιχειώδη δέσμευση κάλυψης της από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περίπτωση που αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά ελληνικά δικαιώματα από την Τουρκία.

Αντιθέτως, χωρίς να πετύχουν τίποτα από αυτά που υποτίθεται επιδίωκαν, προχωρήσαν και στην αναίτια επιθετική διάρρηξη των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδος και Κύπρου με τη Ρωσία που θα έπρεπε να διαφυλαχθούν ως αντίβαρο μιας ευρύτερης εθνικής στρατηγικής στην περιοχή, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η χώρα μας όφειλε για λόγους αρχών να καταδικάσει την ρωσική εισβολή σε μια ανεξάρτητη χώρα, όπως είναι η Ουκρανία.


ΙΑΣΩ : Όταν «μυρίζει μανούλα», ο κόσμος είναι πιο όμορφος. 10 δωρεάν τοκετοί από τη Νο1 Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική στην Ευρώπη.

 


Το ΙΑΣΩ, η μεγαλύτερη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο Ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Ελλάδα, πρωτοπορεί ακόμα μία φορά και προσφέρει 10 Δωρεάν Τοκετούς για την Ημέρα της Μητέρας με διαγωνισμό στο Facebook και στο Instagram.

Υπάρχουν μυρωδιές που έχουν «χαραχτεί» για πάντα στη μνήμη μας. Είναι οι μυρωδιές που θυμίζουν μανούλα και μας γεμίζουν αναμνήσεις!

Για να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό και να διεκδικήσεις έναν από τους 10 δωρεάν τοκετούς που προσφέρει το ΙΑΣΩ επισκέψου τη σελίδα μας στο Facebook (www.facebook.com/omilosiaso) ή στο Instagram (www.instagram.com/omilosiaso):

§ Γράψε μας στα σχόλια ποια είναι η αγαπημένη σου μυρωδιά από τη δική σου μαμά

§ Κάνε mention δύο φίλες σου

§ Κάνε Like στην σελίδα μας και στο post του διαγωνισμού

Κάθε σχόλιο μετράει ως ξεχωριστή συμμετοχή αρκεί να κάνεις mention κάθε φορά δύο διαφορετικές φίλες.

Το κάθε πακέτο περιλαμβάνει νοσήλια 3 ημερών, έξοδα χειρουργείου, γενική νάρκωση ή επισκληρίδιο, βασικές εξετάσεις της μητέρας και του νεογνού, υλικά και φάρμακα άμεσα συνδεδεμένα με το φυσιολογικό τοκετό και την καισαρική τομή καθώς και την αμοιβή του αναισθησιολόγου. Ισχύει για φυσιολογικούς τοκετούς ή καισαρικές τομές που θα πραγματοποιηθούν έως 31 Αυγούστου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού, ακολουθήστε το link: https://bit.ly/IASO_MothersDay_Terms

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ - 5η διάσχιση Ρεματιάς - από την Πεντέλη μέχρι τα Βριλήσσια Το πρωί της Κυριακής, 15 Μαΐου 2022, πραγματοποιείται η 5η Διάσχιση της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, η οποία διοργανώνεται από τη φυσιολατρική κίνηση «Βριλησσός» και τον Δήμο Βριλησσίων.

Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει στις 09:30 από τη σπηλιά του Νταβέλη (720μ. υψόμετρο) και αναμένεται να διαρκέσει περί τις τρεις ώρες, για τη διάνυση των 8,5 χλμ. μοναδικής φυσικής ομορφιάς, μέχρι τον τερματισμό της στο πάρκο Ρεματιάς της παραρεματίου περιοχής των Βριλησσίων (250μ. υψόμετρο). Για να φτάσουμε στην σπηλιά θα χρειαστεί να πεζοπορήσουμε 20 λεπτά από το σημείο αναστροφής του Λεωφορείου (διασταύρωση για την Μονή Παντελεήμονος).

ΠΩΣ ΦΤΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΝΤΑΒΕΛΗ

Ø  με τα λεωφορεία του ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ που θα ξεκινήσουν στις 08:00 το πρωί στο metro Δουκίσης Πλακεντίας Mooven Βaguette Cafe · Σταθμός Μετρό, Chalandri 152 38, κόστος μεταφοράς 3 € -ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής

Ø  με τα λεωφορεία που θα προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ο Δήμος Βριλησσίων και θα ξεκινήσουν στις 08:00 το πρωί από την πλατεία Αναλήψεως Βριλησσίων (στη συμβολή των οδών Κύπρου και Εθνικής Αντιστάσεως - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής

Ø  με τα λεωφορεία των συλλόγων που συμμετέχουν

Στο ξεκίνημα της διαδρομής θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τη σπηλιά Νταβέλη, το Πεντελικό όρος και την Οδό Λιθαγωγίας από ειδικούς επιστήμονες του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης (ΚΠΕΑ), ενώ θα ακολουθήσουν δύο ακόμα στάσεις ενημερώσεων στο γεφυράκι της οδού Ασκληπιού (φυτώριο) και στην πεντάτοξη μαρμάρινη γέφυρα της Δούκισσας της Πλακεντίας (στα όρια Μελισσίων – Βριλησσίων).

Από τον «Δρόμο Λιθαγωγίας» (σημείο εκκίνησης) θα χρειαστούμε  μία περίπου ώρα για να φτάσουμε στη Νέα Πεντέλη, όπου ο "Βριλησσός" θα προσφέρει νερό, χυμούς και το καθιερωμένο πλέον λουκουμάκι.

 Μετά από σύντομη στάση και ενημέρωση  θα μπούμε στην ρεματιά και το μονοπάτι θα είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος του σκιερό. Θα κινηθούμε για λίγο στην παραρεμάτιο Μελισσίων και στη συνέχεια για 400 μέτρα σε δρόμο μέχρι το γεφυράκι της Δουκίσσης Πλακεντίας, οπότε θα μπούμε και πάλι στη Ρεματιά μέχρι τα Βριλήσσια.

Όλη η διαδρομή από την σπηλιά Νταβέλη και μέχρι τα  Βριλήσσια  θα διαρκέσει περίπου 3,5 ώρες μαζί με τις ενημερώσεις στις 3 προγραμματισμένες στάσεις .

Θα ξεκινήσουμε από υψόμετρο 720 μέτρα και θα κατέβουμε στα Βριλήσσια στα 250μέτρα.

Το μήκος της διαδρομής μας είναι περίπου 8 χλμ.

Όσοι επιθυμούν συντομότερη περιπατητική διαδρομή (περίπου δύο ωρών), μπορούν να παρακάμψουν το πρώτο τμήμα από τη σπηλιά Νταβέλη μέχρι τη Νέα Πεντέλη και να βρίσκονται μέχρι τις 10:30 στο γεφυράκι της οδού Παναγούλη της Νέας Πεντέλης, για να συναντήσουν τους υπόλοιπους πεζοπόρους και να ακολουθήσουν την εξέλιξη της δράσης μέχρι την ολοκλήρωσή της στα Βριλήσσια.

Στη Νέα Πεντέλη μπορείτε να φτάσετε με τη λεωφορειακή γραμμή 451, που ξεκινά κάθε 30 λεπτά από τον σταθμό μετρό Χαλανδρίου και περνά από Δουκίσσης Πλακεντίας – Ηρακλείτου – Αναπαύσεως – Λεωφόρο Πεντέλης.

Κατά τον τερματισμό της πεζοπορίας περίπου στις 13:30 στο Πάρκο Ρεματιάς Βριλησσίων (τέρμα οδού Διομήδους πάνω από τη Σισμανογλείου) ο Δήμος Βριλησσίων θα υποδεχτεί τους περιπατητές με φρέσκα φρούτα, χυμούς και νερό καθώς και με μουσική εκδήλωση που θα ολοκληρώσουν την καθιερωμένη περιβαλλοντική γιορτή.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ø  στον ΒΡΙΛΗΣΣΟ Δευτέρα 9/5, Τετάρτη 11/5, Παρασκευή 13/5 από τις 20:00 έως τις 20:30 Σάββατο 14/5 12:30 έως 13:00 στο τηλέφωνο 2108105665

Ø  στον Δήμο Βριλησσίων, από Δευτέρα 9/5 έως Παρασκευή 13/5 από 10:00 έως 13:00  στο τηλέφωνο 2132050510

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Απαιτείται βασικός πεζοπορικός εξοπλισμός (πεζοπορικά μποτάκια, καπέλο, σακίδιο, παγούρι με νερό, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, σνακ)

Μεταξύ των πεζοπόρων θα κινείται 10μελής ομάδα αρχηγών αναβάσεων του Βριλησσού με ασύρματη επικοινωνία, θα υπάρχουν φορητά φαρμακεία, ενώ και όχημα της πολιτικής προστασίας Βριλησσίων θα βρίσκεται σε επιφυλακή για την περίπτωση που θα χρειαστεί βοήθεια κάποιος από τους συμμετέχοντες.

Όλη η πεζοπορική διαδρομή από την Σπηλιά Νταβέλη μέχρι τα Βριλήσσια είναι σηματοδοτημένη από τον Βριλησσό με πράσινη πατουσίτσα σε πορτοκαλί φόντο.

Η δράση υλοποιείται με τη συμμετοχή αθηναϊκών και περιφερειακών ορειβατικών συλλόγων.

Την 5η Πεζοπορική Διάσχιση της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου στηρίζουν ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης.

Συμμετέχουν οι σύλλογοι: Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδος (ΕΟΣ Χαλκίδος), Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου, πεζοπόροι Χαλανδρίου,  πεζοπόροι Αρτέμιδος, Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Ορίζοντες» Νέο Ηράκλειο

Οι συμμετέχοντες στην εξόρμηση πρέπει να είναι υγιείς και να έχουν την στοιχειώδη φυσική κατάσταση.