Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ: ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ! ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕ


Με επιστολή του που δημοσιεύεται στα ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ (και που βέβαια δεν ήρθε στην ΠΛΑΤΕΙΑ διότι η επιλκτική αποστολή των δελτίων τύπων είναι πάγια τακτική του κ. Κουράση από τ΄τοε που ήταν Δήμαρχος) ο Γιώργος Κουράσης κλιμακώνει την επίθεσή του προς τον Συμεών.
Τα επιχειρήμματα του πρωην Δημαρχουν έχουν πραγματικά μεγ΄λο ενδιαφέρον για τον αναγνώστη της ΠΛΑΤΕΙΑΣ που θέλει να έχει σφαιρική άποψη για όσα εξελίσσονται στον δήμο μας και να βγάλει τελικά τα δικά του συμπεράσματα.

Ακολουθεί ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΗ η ανακοίνωση του κ. Γ. Κουράση αναδημοσιευμένη από το enypografa.gr
Η συνεχιζόμενη προσπάθεια της δημοτικής Αρχής να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ως προς την αδυναμία της να ψηφίσει το Τεχνικό της Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό της, ψάχνοντας ενόχους, την εκθέτει πολλαπλά. Αναδεικνύει την αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά της.

Είναι προφανές ότι με την παράθεση των προβλεπόμενων από τον Νόμο προθεσμιών για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού, αλλά και τις ημερομηνίες ψήφισής τους σε προγενέστερα Δημοτικά Συμβούλια, δεν πείθει κανέναν «ότι τα έκανε όλα καλά». Και αυτό γιατί ο δήμαρχος, εάν πίστευε στις συναινετικές διαδικασίες, είχε όλο τον χρόνο έγκαιρα να καλέσει τις παρατάξεις για τη σύνταξη ενός συμμετοχικού Τ.Π. και Προϋπολογισμού και όχι να τους καλέσει να ψηφίσουν το δικό του Σχέδιο (τότε, όχι τώρα που έχασε την πλειοψηφία!)

Δυστυχώς, για τον Δήμο μας, την κουλτούρα αυτή της συναίνεσης ο συγκεκριμένος δήμαρχος δεν τη διαθέτει. Άλλωστε, το παρελθόν του στον Δήμο, ως καθολικά αρνητής οιασδήποτε συναινετικής διαδικασίας, το αποδεικνύει.

Καλούμε τον κ. Ρούσσο να ενημερώσει τους πολίτες, τους οποίους τώρα προσπαθεί να παραπληροφορήσει και να διχάσει, όταν ψήφιζε ο ίδιος αρνητικά ΟΛΑ τα Τεχνικά Προγράμματα και τους Προϋπολογισμούς των προκατόχων του ΔΕΝ ανησυχούσε μήπως μείνουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι ή έμενε πίσω η πόλη μας; Ή μήπως αυτό ακριβώς επεδίωκε, για να έλθει αυτός, ως σωτήρας του Δήμου μας;

Σε κάθε περίπτωση, η παράταξή μας, με το αίσθημα ευθύνης που τη διακατέχει, θα συνεχίσει (όπως αναγνώρισε η δημοτική Αρχή) να ψηφίζει θετικά όλα τα θέματα που αφορούν στα έργα που προάγουν την ανάπτυξη της πόλης και εξυπηρετούν τους δημότες. Ιδίως, όλα εκείνα τα έργα ή τις αποκτήσεις χώρων που, χάρη στη δική μας προσπάθεια (εξυγίανση οικονομικών και ετοιμασία ώριμων μελετών), βαίνουν προς υλοποίηση ή υλοποιούνται:

Δηλαδή, έργα όπως:
  • η κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων (προϋπολογισμού 5.535.000,00),
  • η διαμόρφωση πλατείας στο Πάτημα (Κ.Χ. 1265) (προϋπολογισμού 807.985,00),
  • η διαμόρφωση πλατείας στον Κ.Χ. 1170 (προϋπολογισμού 786.390,00),
  • η ανάπλαση του χώρου εντός του Ο.Τ. 1192 (Πάτημα) (προϋπολογισμού 213.533,42),
  • η ανακαίνιση του κληροδοτήματος Σαχάλα, με αλλαγή χρήσης σε ΚΑΠΗ και προσθήκη ανελκυστήρα,

και πολλά άλλα…

αλλά και…
  • η αγορά του πολιτιστικού χώρου αξίας 1.450.000,00,
  • η αγορά του οικοπέδου (ΧΕΥ 9) για τη διαχείριση απορριμμάτων αξίας 640.000,00,
  • η προμήθεια των απορριμματοφόρων και των λεωφορείων.

Δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν Ρούσσο και κανένα μικροπολιτικό, που δεν έχει το θάρρος να πει αλήθειες στους Χαλανδραίους.

Υ.Γ. Δείγμα αυτής της μικροπολιτικής στάσης είναι η πρόσφατη «απίστευτη» δήλωση του κ. Ρούσσου, ότι το αντιπλημμυρικό έργο «αύξηση παροχετευτικότητας στην περιοχή του Συνοικισμού» το οποίο μελετήθηκε, χρηματοδοτήθηκε και ολοκληρώθηκε επί δικής μας θητείας (πλην της τυπικής παραλαβής που έγινε τους τρεις πρώτους μήνες θητείας Ρούσσου), το παρουσιάζει ως δικό του έργο και της φίλης του περιφερειάρχη(!!!). Ξεχνώντας ή αποσιωπώντας τη λυσσαλέα αντίδρασή του για να επιτύχει τη ματαίωση του έργου, με συνεχείς παραστάσεις του ίδιου στο Δ.Σ. και στην Περιφέρεια.

Είναι κι αυτό ένα δείγμα του ανδρός, αλλά και των καιρών.

Απάντηση 9 Δημ. Συμβούλων Χαλανδρίου στην Δημοσίευση του Γραφείου Τύπου Και μια αναφορά σε ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ

Η πάγια τακτική παράκαμψης των εύλογων προθεσμιών προς διαβούλευση των σχεδίων προϋπολογισμού δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την προβολή μιας αντίληψης περί "εύλογου" χρονικού διαστήματος 12 ημερών. Ακόμα κι αν η πάγια τακτική προκύπτει για λόγους που σχετίζονται με τις υπηρεσίες των αρμόδιων υπουργείων.

Τίποτα δεν εμπόδιζε τον Δήμαρχο να εκκινήσει διαδικασίες διαβούλευσης, είτε προσπαθώντας να ξανακαλέσει την επιτροπή διαβούλευσης, είτε με σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε με κάποιου τύπου ανοιχτή εκδήλωση, σαν κι αυτή που περισπούδαστα παρουσίασε ως απολογισμό πριν κάποιες εβδομάδες. Εξάλλου από τη δημοσίευση της τελευταίας εγκυκλίου (24 Αυγούστου- η οποία εγκύκλιος, παρεμπιπτόντως, δεν άπτεται της ουσίας του προϋπολογισμού αλλά του τρόπου παρουσίασης και καταγραφής των οικονομικών δεδομένων) μέχρι την αποστολή από την εκτελεστική στην οικονομική επιτροπή των προσχεδίων (2-3 Νοεμβρίου), μεσολαβεί διάστημα άνω των 2 μηνών, επαρκές ακόμα και για "τυπική" διαβούλευση.

Εντυπωσιάζει η επίκληση της πρακτικής της προηγούμενης διοίκησης, όταν στα κοινά μας, τότε, κείμενα της ασκούσαμε κριτική περί παράκαμψης της πόλης, των συλλογικών της φορέων και μη ουσιαστικών συζητήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όσο για τις ημερομηνίες που παραθέτει για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες η παρούσα Διοίκηση κατέθεσε και ψήφισε προϋπολογισμούς, αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί. Η πολιτική μας πίστη ως προς την κοινή μας πορεία, δυστυχώς, μας έκανε πολλές φορές να περιβάλλουμε τις πρακτικές που ακολουθούνταν και τις αποφάσεις που λαμβάνονταν με υπέρ το δέον εμπιστοσύνη και έλλειψη κριτικού πνεύματος.

Αν η παρούσα διοίκηση θεωρεί ότι την τιμά να ακολουθεί τις πρακτικές ελλιπούς διαβούλευσης και διαλόγου μέσα στην πόλη, όπως έκαναν οι προηγούμενες διοικήσεις, έχει καλώς. Καθένας άλλωστε έχει το δικαίωμα να επιλέγει τα πρότυπα που θεωρεί ότι του ταιριάζουν. Εμάς δεν μας ταίριαζαν, γι’ αυτό και αποχωρήσαμε μαζί με άλλους συντρόφους, απλά μέλη της παράταξης.

Παρ' όλα αυτά, από τα όσα αναγράφονται στο αναφερόμενο απαντητικό κείμενο του Γραφείου Τύπου, προκύπτει ξεκάθαρα το εξής: το Χαλάνδρι δεν θα βρεθεί αντιμέτωπο με τις 10 πληγές του Φαραώ, εάν δοθεί περισσότερος χρόνος για διάλογο και διαβούλευση σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και με φορείς της πόλης ή/και (γιατί όχι) με μια ανοιχτή συζήτηση αντίστοιχη με αυτήν του απολογισμού. Ευτυχώς η πόλη μας συνεχίζει να υπάρχει παρά το γεγονός ότι υπήρχαν έτη (όπως αναφέρει και το Γραφείο Τύπου), που σε παρόμοια χρονική περίοδο δεν υπήρχε ψηφισμένος προϋπολογισμός. Για άλλη μια φορά, τα γραπτά της ίδιας της διοίκησης συνεχίζουν να διαψεύδουν τις κινδυνολογίες της.

Συνεχίζουμε να καλούμε σε διαβούλευση και συνθετική/συναινετική διαδικασία για τον προϋπολογισμό. Ούτε το μαχαίρι έχουμε όμως, ούτε το καρπούζι.

Υ.Γ.1: Η απουσία μας από το σημερινό Δ.Σ. είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη πράξη σε ημέρα απεργίας των εργαζομένων στους Δήμους. Δυστυχώς, τον προηγούμενο καιρό θα ήταν αυτονόητη και για τη Διοίκηση του Δήμου. Πόσο μάλλον όταν, όπως αναφέραμε, «τα αιτήματα που διεκδικούν οι εργαζόμενοι αφορούν στην υπεράσπιση του δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης, στην κατάργηση των νόμων που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών της, στην άμεση έκδοση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ κ.τ.λ.».

Υ.Γ.2: Όσον αφορά την ανακοίνωση και τους προβληματισμούς της ΟΝΝΕΔ Χαλανδρίου (που σαν το λύκο στην αναμπουμπούλα, αποφάσισε να τοποθετηθεί- μετά από πόσο καιρό άραγε;- για τα τεκταινόμενα στην πόλη μας), πιστεύουμε ότι ταιριάζει απόλυτα η γνωστή παροιμία: στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σκοινί.

Αλεξίου Θοδωρής
Ευσταθίου Τάσος
Καλομοίρης Γρηγόρης
Κασίμης Χρήστος
Κιούσης Θανάσης
Λιερός Γιώργος
Μάζη Χρυσούλα
Τζούρας Παναγιώτης
Φασίτσα Πόπη

Ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Χαλανδρίου (23/11/2017)Συμπολίτες-σες

Με αυτή την επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω έγκαιρα και υπεύθυνα, για την πρωτοφανή κατάσταση στην οποία κινδυνεύει να περιέλθει ο δήμος μας εξαιτίας της αντιθεσμικής συμπεριφοράς των αποχωρησάντων από τη διοικούσα παράταξη συμβούλων και του μεγαλύτερου μέρους της αντιπολίτευσης στο θέμα του προϋπολογισμού του Δήμου.

Όπως ίσως γνωρίζετε, η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού είναι μια κορυφαία θεσμική διαδικασία που παρέχει στον δήμο τη δυνατότητα να λειτουργήσει την επόμενη χρονιά.

Ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα συμπυκνώνουν τη στρατηγική αντιμετώπισης των προβλημάτων της πόλης και τίποτε δε μπορεί να εκτελεστεί (έργο, προμήθεια ή υπηρεσία) αν δε προβλέπεται δεσμευτικά σε αντίστοιχο κωδικό εξόδων.

Ιδιαίτερα φέτος ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα για το 2018 περιλαμβάνουν και μια σειρά δράσεων και έργων που δημιουργούν νέα δεδομένα για το μέλλον της πόλης.

Ιδιαίτερα η πρόβλεψη για πρόσληψη 127 μονίμων εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας θα λύσει για πολλά χρόνια το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την εικόνα της πόλης.

Σε ότι αφορά τις προβλέψεις για το 2018, τελείως ενδεικτικά αναφέρω:

1. Τη νέα μείωση των δημοτικών τελών για κατοικίες και επιχειρήσεις που καθιστά τον δήμο Χαλανδρίου ως τον Δήμο με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη στην Αττική.

2. Τη γενναία αύξηση όλων των χρηματοδοτήσεων για κοινωνική πολιτική. Πάνω από 80% αύξηση για τα επιδόματα ένδειας, σχεδόν 100% αύξηση των κονδυλίων για το κοινωνικό παντοπωλείο κλπ.

3. Τη σημαντική ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων του Δήμου προς τις σχολικές επιτροπές (400.000 ευρώ, έναντι 0 ευρώ μέχρι το 2013) και των έργων συντήρησης των σχολείων (800.000 ευρώ έναντι 250.000 πέρυσι).

4. Τη συνέχιση των μεγάλων χρηματοδοτήσεων για έργα συντήρησης στους αθλητικούς χώρους, ανοιχτά γήπεδα, πλατείες, παιδικές χαρές κλπ.

5. Την εξασφάλιση, μέσω προγραμματικών συμβάσεων με την Περιφέρεια, της χρηματοδότησης τεσσάρων πολύ μεγάλων έργων για την πόλη μας. Αναφέρομαι ιδιαίτερα στις δύο πλατείες που έχουν ήδη δημοπρατηθεί στο Πάτημα Χαλανδρίου, στην ανακαίνιση του κληροδοτήματος Σαχάλα για τη στέγαση των ΚΑΠΗ και πάνω από όλα στο σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο ύψους 5.350.000 ευρώ που έχει ήδη δημοπρατηθεί και θα συμβάλει στην προστασία μιας ανοχύρωτης από πλημμύρες πόλης. Μαζί με το κονδύλι ύψους 2.000.000 ευρώ που έχει προβλεφθεί ως χρηματοδότηση της Περιφέρειας για ασφαλτοστρώσεις, ιδιαίτερα στην πολύπαθη περιοχή του Πατήματος και του Κάτω Χαλανδρίου, η συνολική φετινή χρηματοδότηση από πόρους της Περιφέρειας αγγίζει το ποσό των 11.000.000 ευρώ, γεγονός που διασφαλίζει ότι τα έργα θα γίνουν χωρίς καμία επιβάρυνση του Χαλανδραίου Πολίτη.

6. Σε όλα τα παραπάνω θα άξιζε να προσθέσει κανείς τις χρηματοδοτήσεις για μελέτες αξιοποίησης των ακινήτων που πρόσφατα απέκτησε ο δήμος μας και θα λύσουν προβλήματα που εκκρεμούσαν στην πόλη για δεκαετίες.

Τέτοιες είναι:
α) Η μελέτη κατασκευής ενός σύγχρονου, ασφαλούς και περιβαλλοντικά αδειοδοτημένου χώρου στέγασης της υπηρεσίας καθαριότητας στο οικόπεδο που απέκτησε ο δήμος στην οδό Ηρακλείτου.
β) Η μελέτη αξιοποίησης των 30 στρεμμάτων του Νομισματοκοπείου, που επίσης παραχωρήθηκε στον Δήμο Χαλανδρίου σαν χώρος πρασίνου και αθλητισμού.
γ) Η μελέτη αξιοποίησης του ακινήτου Ζερβού που αποκτήθηκε από το Χαλάνδρι.
δ) Η πληρωμή μέσω του Πράσινου Ταμείου και χωρίς επιβάρυνση των δημοτών της απαλλοτρίωσης του ακινήτου Δουζένη στο Κάτω Χαλάνδρι, ύψους 1.320.000 ευρώ.

Πάνω από όλα όμως την ολοκλήρωση των μελετών διαμόρφωσης του ακινήτου Νόμπελ σε χώρο πολιτισμού και της μελέτης του νέου δημαρχείου της πόλης στην πλατεία Χαλανδρίου.

Έχοντας υπόψη την κρισιμότητα των παραπάνω έργων για το μέλλον της πόλης, η διοίκηση του δήμου παρέδωσε σε όλους του δημοτικούς συμβούλους το σχέδιο προϋπολογισμού από τις 3 Νοεμβρίου, ενώ οργάνωσε και δύο άτυπες συναντήσεις διαβούλευσης στις 14 και 21 Νοεμβρίου, στις οποίες, δυστυχώς, δεν παρέστη κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Μετά και την οργανωμένη αποχή από τη 2η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 22/11 διαφαίνεται ότι ο πραγματικός στόχος ορισμένων δεν είναι να συμβάλουν με απόψεις ή προτάσεις στην καλύτερη διαμόρφωση του προϋπολογισμού (άλλωστε κανένας δεν κατέθεσε εναλλακτικό προϋπολογισμό ή τεχνικό πρόγραμμα) αλλά η συνολική εμπλοκή και καθυστέρηση των έργων του Δήμου.

Πιστεύω βαθιά, ότι καμία πολιτική, καμία παραταξιακή ή κομματική σκοπιμότητα, προσωπική εμπάθεια ή φιλοδοξία δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση των μεγάλων και μικρότερων έργων που τόσο έχει ανάγκη η πόλη μας.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες που είτε μας εμπιστεύθηκαν είτε όχι το 2014, δηλώνω ότι θα εξαντλήσω κάθε περιθώριο και δυνατότητα που παρέχει το θεσμικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της πόλης.

Καλώ τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και όσους επέλεξαν να διαχωρίσουν όψιμα τη θέση τους από την πλειοψηφούσα παράταξη, να αντιμετωπίσουν με την αρμόζουσα ευθύνη και αίσθηση καθήκοντος τις θεσμικές διαδικασίες και να συμβάλουν στην άρση του αδιεξόδου.

Σίμος Ρούσσος
Δήμαρχος Χαλανδρίου

Χωρίς απαρτία το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς προϋπολογισμό το Χαλάνδρι

Δια της απουσίας τους τοποθετήθηκαν αυτή τη φορά ενάντια στον προϋπολογισμό της πόλης οι δημοτικοί σύμβουλοι που καταψήφισαν το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018 στις 15.11.2017 καθώς στην πλειονότητά τους δεν προσήλθαν στη νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (22/11/2017) με αποτέλεσμα αυτή να ακυρωθεί λόγω έλλειψης απαρτίας.

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ωστόσο ασφυκτικά γεμάτη από δεκάδες πολίτες και εργαζόμενους στον Δήμο που παραβρέθηκαν για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση ενώ αρκετοί πήραν το λόγο στη συζήτηση που ακολούθησε.

Από τους δημοτικούς συμβούλους μίλησαν οι Γιάννης Λαδόπουλος και Νίκος Πανταζής – επικεφαλής και μέλος της δημοτικής παράταξης «Μπορούμε όλοι μαζί για το Χαλάνδρι» αντίστοιχα – οι οποίοι δήλωσαν ότι, μολονότι προέρχονται από την αντιπολίτευση, κρίνουν ότι το τεχνικό πρόγραμμα που προτείνει η διοίκηση του Δήμου βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση ενώ τόνισαν ότι αυτό στην πραγματικότητα είχε υπερψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στις συνεδριάσεις που συζητήθηκαν τα επιμέρους σημεία του. Οι ίδιοι κάλεσαν τους απόντες συναδέλφους τους να αναθεωρήσουν τη στάση τους αφήνοντας στην άκρη παραταξιακές σκοπιμότητες, για το καλό της πόλης ενώ ο κ. Πανταζής είπε χαρακτηριστικά «όποια κι αν ήταν η στάση μου ως αντιπολίτευση δεν σκέφτηκα ποτέ να πάρω από την πόλη το κλειδί της, δηλαδή τον προϋπολογισμό».

Την αποδοκιμασία τους για τη στάση του μεγάλου μέρους της αντιπολίτευσης, που επέλεξε να είναι απούσα από το δημοτικό συμβούλιο αλλά και να καταψηφίσουν το τεχνικό πρόγραμμα χωρίς να έχουν καταθέσει καμιά αντιπρόταση, εξέφρασαν από μικροφώνου αρκετοί πολίτες αλλά και εργαζόμενοι στον Δήμο. Ορισμένοι τόνισαν μάλιστα στις τοποθετήσεις τους ότι μολονότι δεν υποστήριξαν με την ψήφο τους τη σημερινή διοίκηση, αναγνωρίζουν το έργο της και αγωνιούν για τη μη ψήφιση του προϋπολογισμού. Ανάμεσα στις τοποθετήσεις πολιτών υπήρξε και εκείνη εκπροσώπου του Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων μουσικών – καλλιτεχνών στους Ο.Τ.Α, που έκανε έκκληση στο Δημοτικό Συμβούλιο να βάλει πάνω από όλα «το κοινό όφελος». Το σχετικό κείμενο που συνυπογράφουν τα μέλη του Δ.Σ του σωματείου, κατατέθηκε γραπτώς στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, ανέφερε ότι το βασικό σύνθημα της διοικούσας παράταξης είναι «η πόλη στους πολίτες» και τόνισε ότι «πραγματικά η πόλη βρίσκεται σήμερα στα χέρια σας» ενώ όσον αφορά στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό ζήτησε να πρυτανεύσει η κοινή λογική και το κοινό συμφέρον.

Σημειώνεται ότι οι διαφωνούντες με το τεχνικό πρόγραμμα δημοτικοί σύμβουλοί δεν προσήλθαν σε καμία από τις συζητήσεις που εκλήθησαν από τη δημοτική αρχή πριν τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να συμβάλουν στη διαδικασία συνδιαμόρφωσης του προτεινόμενου από τη διοίκηση σχεδίου.

MADEMOISELLE: ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ

Το κάλεσμα των "αγανακτησμένων πολιτών"


Στα social media γράφονται πολλά, ανάξια λόγου ενασχόλησης μαζί τους.

Και πολλές απόψεις που είναι - κατά την γνώμη μου και την καθημερινή πρακτική μου - απολύτως χρήσιμες για την δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα άρα και για τα δημοτικά πράγματα.

Παντού όμως υπάρχει μια γραμμή, ένα όριο.

Αν - για παράδειγμα - δείτε στην ΠΛΑΤΕΙΑ ένα άρθρο, κάποιου, του οποιουδήποτε που λέει "Άμα δεν κάνει ο Συμεών και η νονά αυτό που τους λέμε θα τους δείρουμε, θα τους ανασκολοπίσουμε, θα τους ρίξουμε βόμβα" και ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΨΩ ή ΔΕΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΩ τουλάχιστον παίρνοντας σαφείς αποστάσεις ΤΟΤΕ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ τουλάχιστον.

Αν δεν το έχω προκαλέσει κιόλας.

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;;;;;

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!

Και αν μάλιστα έχω καλέσει - ως "πολίτης", μόνος μου - σε συγκέντρωση αγανακτισμένων στο συμβούλιο για να επιβάλλω πίεση στον αιρετό, που αν είναι πολιτική πίεση και  με άποψη, είναι εντός πλαισίου κίνηση, ενώ αν έχει αναφορές σε φάπες ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΗ (καθόλου περίεργο για όσους ξέρουν) τότε ούτε ως υπόνοια στην σελίδα μου και κάτω από το κάλεσμα πρέπει να επιτρέπω τέτοιες παρεκτροπές.
 ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΚΩ.

Έτσι δεν είναι;

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!

 Κάλεσε λοιπόν η "πολίτης" συγκέντρωση.
¨Ομως συγκεντρώσεις κανονικά πρέπει να καλεί κάποιος  ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΦΟΡΕΑΣ κατά την άποψή μου και όχι ο/η "μυστικός πράκτωρ της ΦΙΛΙΚΗΣ ΘΟΥ ΒΟΥ".

ΑΣ ΠΟΥΜΕ  π.χ. "ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ή "Ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ" ή "Η ΦΥΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΛΕ ΦΟΥΣΤΕΣ"  Κάποιος τέλος πάντων να ξέρεις με τι έχεις να κάνεις, σε τι έχεις να αντιπαρατεθείς.

Και βέβαια αν καλεί ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ (όχι ο Σύλλογος των Εργαζομένων, ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. που είναι διορισμένη σε Ευρωπαϊκό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για τους ΡΟΜΑ (και την φουκαριάρα τη μάνα τους), δηλώνει υπάλληλος του δήμου (ορισμένου χρόνου) τότε ως ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ΅ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ οφείλει ΣΕΒΑΣΜΟ στο ανώτατο ΑΙΡΕΤΟ όργανο του δήμου και αν το απαξιώνει τότε πρέπει να ΕΛΕΧΤΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ "σύντροφοι" της "ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ".

ΣΥΝΕΝΟΗΘΗΚΑΜΕ;;;;

Α.Ν ΓΡΑΦΕΙ Ε.Δ.
ΝΤΑΞΕΙ;;;

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ENYPOGRAFA.GR ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ (ΜΗ) ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΣτα άκρα δείχνει να οδηγείται η αντιπαράθεση που έχει προκύψει μεταξύ της πλειοψηφίας και των περισσότερων παρατάξεων της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου. Μετά την καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του 2008 και κατ’ επέκταση του Προϋπολογισμού, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου 2017, άκαρπη απέβη και η προσπάθεια να ψηφιστούν αυτά και κατά τη συνεδρίαση της 22ας Νοεμβρίου, αφού δεν συγκεντρώθηκε η απαραίτητη απαρτία για να συνεδριάσει το Σώμα.

Τα «σύννεφα» φάνηκαν από νωρίς, με την ανακοίνωση 9 ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, που δήλωσαν ότι θα απέχουν από τη συνεδρίαση, επικαλούμενοι την απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Ωστόσο, στην αίθουσα συνεδριάσεων δεν εμφανίστηκαν ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι των περισσότερων παρατάξεων της μειοψηφίας, με εξαίρεση την παράταξη του κ. Ιωάννη Λαδόπουλου, Μπορούμε όλοι μαζί για το Χαλάνδρι (ήταν παρόντες οι κ.κ. Λαδόπουλος και Ν. Πανταζής) και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Θωμά Βαρδουλάκη.

«Θερμό» επεισόδιο Άγγελου Νταβία με εργαζόμενη του Δήμου

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης στον χώρο έκανε την εμφάνισή του και ο επικεφαλής της παράταξης Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία, Άγγελος Νταβίας, ο οποίος -σε πολύ έντονο ύφος- και απευθυνόμενος σε εργαζομένους που είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο παλαιό δημαρχείο, ρωτούσε ποιος είναι αυτός που «θα ρίξει φάπες» στους δημοτικούς συμβούλους που καταψήφισαν το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Μάλιστα, απευθυνόταν ιδιαίτερα σε συγκεκριμένη υπάλληλο του Δήμου, η οποία είχε αναρτήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικό κάλεσμα στους εργαζόμενους να παραβρεθούν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, κάτω από το οποίο κάποιος θεώρησε σκόπιμο να… προειδοποιήσει τους συμβούλους που δεν θα «συμμορφώνονταν» για το τι τους περίμενε στην επίμαχη συνεδρίαση.


Εμφανή η παρουσία των εργαζομένων στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Πρόεδρος Δ.Σ.: Δεν υπήρξε αίτημα για μετάθεση της συνεδρίασης

Η συνεδρίαση, στην κατάμεστη από εργαζομένους αίθουσα, ουδέποτε ξεκίνησε, αφού η πρόεδρος ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε απαρτία, ωστόσο θα μπορούσε όποιος ήθελε από τους παριστάμενους να λάβει τον λόγο.

Πάντως, πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, το «Ε» ρώτησε την πρόεδρο του Σώματος, Λίτσα Γαλάνη-Πισιμίση, γιατί δεν είχε μεταθέσει τη συνεδρίαση του Σώματος για την επόμενη μέρα, προκειμένου αυτή να μην συμπέσει με την απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπως ζήτησαν οι 9 ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, ώστε ν’ αποφευχθεί ο κίνδυνος της μη απαρτίας, για να λάβει την απάντηση ότι «ουδέποτε κατατέθηκε εγγράφως τέτοιο αίτημα στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου».

Επίκληση στην «κοινή λογική» από τον δήμαρχο Χαλανδρίου

Σε νηφάλιους τόνους, ο δήμαρχος της πόλης ανέλυσε αρχικώς τους λόγους που η μη ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του 2018 θα έχουν βαρύτατες συνέπειες για το Χαλάνδρι, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο σειρά κρίσιμων για τη λειτουργία του Δήμου υπηρεσιών.

Εν συνεχεία ο κ. Σίμος Ρούσσος έκανε συνοπτική αναφορά στα βασικότερα σημεία του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού που, όπως σημείωσε, αποτυπώνουν την αντίληψη της διοίκησής του στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της πόλης.

Παρά τους χαμηλούς τόνους, ο δήμαρχος δεν απέφυγε να επικρίνει τη στάση των απόντων συμβούλων της μειοψηφίας, λέγοντας ότι το κριτήριό τους δεν είναι το μέλλον της πόλης, αλλά να σταματήσουν το έργο που γίνεται.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, έκανε έκκληση και δήλωσε στρατευμένος στη δύναμη της κοινής λογικής, που επιβάλλει -πέρα από κάθε άλλη διαφορά- να υπάρξει κοινή συνισταμένη σε ό,τι αφορά το κρίσιμο θέμα της ψήφισης των δύο βασικών «εργαλείων» για τη λειτουργία του Δήμου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο ίδιος και η διοίκησή του «δεν έχουν δικαίωμα να λιποτακτήσουν», είναι ανοιχτοί «στη σκληρή, ακόμη και στην άδικη κριτική», αλλά θεωρούν ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της πόλης».

Τέλος, απευθυνόμενος στους πολίτες, τους είπε ότι η πόλη είναι στα χέρια τους και όλα θα εξαρτηθούν από αυτούς.

Παρακολουθήστε στο βίντεο αποσπάσματα από την τοποθέτηση του δημάρχου…

Κριτική και από την παράταξη Μπορούμε μαζί για το Χαλάνδρι

Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Πανταζής και Ι. Λαδόπουλος, οι οποίοι -αφού εξέφρασαν- τη συμφωνία τους με το Τεχνικό Πρόγραμμα της διοίκησης και εκθείασαν πολλά από τα προβλεπόμενα σε αυτό, χαρακτήρισαν τους λόγους που οδήγησαν του συναδέλφους τους ν’ απουσιάζουν από τη συνεδρίαση ως «στείρους κομματικούς», τόνισαν ότι η στάση τους «υπονομεύει την πρόοδο της πόλης» και δήλωσαν ότι οι ίδιοι θα κάνουν ό,τι μπορούν για ν’ αποτρέψουν τη συνέχιση αυτής της κατάστασης.

Παρεμβάσεις πολιτών

Ακολούθως τον λόγο έλαβε η πρόεδρος του Σωματείου της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλανδρίου, η οποία, μεταξύ άλλων, σημείωσε τις συνέπειες για τους εργαζόμενους, αλλά και τους πολίτες, από τη μη ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού και ζήτησε να λειτουργήσουν όλοι με γνώμονα «το κοινό όφελος και το κοινό καλό».

Κατόπιν τον λόγο πήρε δημότης Χαλανδρίου, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, ο οποίος σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι θα ήταν «έγκλημα» εάν συνεχιστεί η κατάσταση με τη μη ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού, θεώρησε ως μη ουσιαστικά όσα οι απόντες σύμβουλοι της μειοψηφίας επικαλούνται για τη στάση τους, ενώ σημείωσε τις συνέπειες που θα έχει το σημερινό αδιέξοδο, εάν διατηρηθεί, σε κρίσιμες δομές της πόλης που σχετίζονται με την κοινωνία.

Τέλος, τον λόγο πήρε εργαζόμενος του Δήμου, ο οποίος είπε ότι αρχικώς η διοίκηση ήταν αυστηρή με τους εργαζόμενους, «οι οποίοι είχαν μάθει να δουλεύουν αλλιώς στο παρελθόν», αλλά τελικώς βρέθηκε κοινός τόπος επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών και πλέον η δουλειά που γίνεται στην πόλη είναι πολύ καλή κι αναγνωρίζεται από τους πολίτες.

Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε ο προσβλητικός τρόπος με τον οποίο μίλησε ο εν λόγω εργαζόμενος για τους απόντες δημοτικούς συμβούλους (π.χ. είπε ότι αυτοί που λείπουν «φοράνε σορτσάκια», ότι «είχαν μάθει να τρώνε και τώρα είναι νηστικοί» κ.ά.), ενώ αναρωτήθηκε εάν υπάρχει κάποιος νόμος που να τους υποχρεώσει να προσέλθουν στη συνεδρίαση. Κι όλα αυτά χωρίς η πρόεδρος να επέμβει και υπό τα χαμόγελα κάποιων εκ των παρόντων δημοτικών συμβούλων και τα χειροκροτήματα των εργαζομένων!

Παράπονα και για το «Ε»

Και μέσα σε όλα, παράπονα δημοτικής υπαλλήλου δέχθηκε και ο δημοσιογράφος του ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ. Ο λόγος ότι δεν είχε φροντίσει να τραβήξει τα πλάνα που εκείνη επιθυμούσε από τις τοποθετήσεις των πολιτών, κάτι που για την ίδια βέβαια υπέκρυπτε σκοπιμότητα!

Προφανώς η εν λόγω κυρία (η οποία έχει σαφώς μπερδέψει την ιδιότητα της δημοτικής υπαλλήλου με εκείνη της κομματικής ή παραταξιακής υπαλλήλου) θεωρεί ότι τα ΜΜΕ είναι υποχρεωμένα ν’ ασκούν καθήκοντα πρακτικογράφου ή εικονολήπτη του Δήμου Χαλανδρίου…

Γ. ΘΩΜΑΣ: Δημοκρατική επιταγή η μη συμμετοχή μου στην συνεδρίαση του Δ.Σ


ΧΑΛΑΝΔΡΙ 22/11/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την καταψήφιση του Τεχνικού προγράμματος από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου, η θεσμικά πλέον και όχι κατά περίπτωση, μειοψηφούσα Διοίκηση του Δήμου , χωρίς καν να μελετήσει οποιαδήποτε πρόταση της αντιπολίτευσης και χωρίς να αναλάβει καμιά πρωτοβουλία σύνθεσης απόψεων, έσπευσε να ορίσει , χωρίς καμιά προσυνεννόηση με τις Δημοτικές παρατάξεις, νέα συνεδρίαση για σήμερα τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017.

Αντίθετα όλες αυτές τις ημέρες βρήκε επαρκή χρόνο να προβαίνει σε διχαστικές ανακοινώσεις και αναφορές που αμφισβητούν τον πυρήνα της Δημοκρατικής λειτουργίας των αιρετών συλλογικών οργάνων, να οργανώνει αναρτήσεις και να συμμετέχει σε υβριστικούς, απειλητικούς και διχαστικούς σχολιασμούς – διαλόγους, στα social media, και τις ηλεκτρονικές σελίδες κάποιων «αγανακτισμένων πολιτών».

Μέσα σε αυτό το νοσηρό κλίμα, και παρά τις παρεμβάσεις παρατάξεων και ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων, να τηρηθεί ο κανόνας που επικρατεί εδώ και χρόνια, να μην γίνεται Δημοτικό Συμβούλιο σε ημέρα απεργίας των εργαζομένων των ΟΤΑ, Όρισε νέα συνεδρίαση για σήμερα Τετάρτη 22 Νοεμβρίου , ημέρα πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στην Τ.Α.

Μετά από όλα αυτά, αποτελεί δημοκρατική επιταγή η μη συμμετοχή μου στην συνεδρίαση του Δ.Σ. απόψε 22 Νοεμβρίου 2017.


Χαλάνδρι 22/11/2017
Γιώργος Θωμάς
Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής παράταξης « Μια πόλη για να ζεις ΧΑΛΑΝΔΡΙ η πόλη μας»

Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Χαλανδρίου σχετικά με την καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Χαλανδρίου:Την προηγούμενη Τετάρτη 15/11/2017 το Δημοτικό Συμβούλιο καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα το οποίο έφερε προς ψήφιση ο Δήμαρχος Χαλανδρίου. Ανάμεσα στα άτομα τα οποία καταψήφισαν το Τεχνικό Πρόγραμμα πέρα από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης (με μερικές εξαιρέσεις) είναι και 7 ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Χαλανδρίου (για την ακρίβεια ψήφισαν λευκό), οι οποίοι στο παρελθόν ήταν προσκείμενοι στην παράταξη του κ. Ρούσσου.
=
Το ακραίο, αν όχι γελοίο, της υπόθεσης είναι η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής, η οποία μέσω ανακοινώσεων φορτώνει ολόκληρο το βάρος της ανικανότητάς της στην αντιπολίτευση, θεωρώντας βασικούς υπεύθυνους τους 9 ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι κατά τα λεγόμενα του Δημάρχου ανήκουν στην ΛΑ.Ε, ενώ όσο ήταν στην παράταξή του δεν είχαν κόμμα και μάλιστα έδειχνε ενοχλημένος κάθε φορά που γινόταν ένα τέτοιο λάθος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσής του ο Δήμαρχος δεν ξεχνάει να αναφέρει κάποια από τα έργα τα οποία δε θα πραγματοποιηθούν στην πόλη την επόμενη χρονιά λόγω της μη ψήφισης του Τεχνικού Προγράμματος. Προφανώς, δε γνωρίζει τις διαδικασίες που ακολουθούνται, αν δεν ψηφιστεί το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Όπως ήταν λογικό αρκετοί πολίτες του Χαλανδρίου θορυβήθηκαν από αυτό, διότι θεώρησαν ότι δε θα γίνουν τα έργα αυτά, αν δεν υπάρξει στήριξη από την αντιπολίτευση και χρησιμοποίησαν αρκετούς χαρακτηρισμούς κατά των Δημοτικών Συμβούλων που δεν ψήφισαν το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Εμείς θέλουμε να θέσουμε κάποιους προβληματισμούς στον Δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Ρούσσο:

1) Σκεφτήκατε έστω και για ένα δευτερόλεπτο ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα μπορεί να έχει κάποια λάθη, όπως υποστηρίζουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης;

2) Σκεφτήκατε ότι με τις μεθόδους που χρησιμοποιείτε (ανακοινώσεις από την προσωπική σας σελίδα, την σελίδα του Δήμου αλλά και προσβλητικές απαντήσεις μέσω της σελίδας σε πολίτες του Χαλανδρίου) τελικά είστε όντως αυταρχικός;

3) Σκεφτήκατε ότι αυτά που κάνετε σπέρνουν τη διχόνοια ανάμεσα στους πολίτες του Χαλανδρίου (γνωστή τακτική των αριστερών ‘ηγετών’);

4) Τέλος, είπατε σε κανένα ότι η αντιπολίτευση, που τώρα δεν ψηφίζει το Τεχνικό Πρόγραμμα, γιατί, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις σας, δε θέλει το καλό της πόλης, έχει ψηφίσει τα περισσότερα έργα που έχετε φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο; Μαζί με αυτό πείτε πόσες φορές ψηφίσατε εσείς ως αντιπολίτευση ένα από τα έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής;


Ο πρόεδρος και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Χαλανδρίου.


ΥΓ.: Οι πρώην σύντροφοί σας κάτι παραπάνω θα ξέρουν.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ «ΑΡΓΩ»

 
Συλλογή βοήθειας για τους πληγέντες
της Δυτικής Αττικής

ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ
Αδιάβροχα, είδη καθαρισμού, ξηρή τροφή, γάλα εβαπορέ, παιδικές τροφές, παιδικά γάλατα 1ης και 2ης παιδικής ηλικίας, κονσέρβες, εμφιαλωμένα νερά

από την Παρασκευή 24/11 έως Τετάρτη 29/11
Ώρες: Καθημερινές 18.00-20.30 - Σάββατο 11.00-14.30

Στα γραφεία του Συλλόγου: Σοφ. Βενιζέλου 20 & Καραολή Δημητρίου

ΚΑΛΕΣΜΑ: Όχι στο σπάσιμο της αποχής των συμβολαιογράφων.

 
Όχι στο σπάσιμο της αποχής των συμβολαιογράφων. 
Όλοι και Όλες αύριο Πέμπτη 23/11 στο θέατρο Ακάδημος.


Υπερασπιζόμαστε τη θέληση της πλειοψηφίας των συμβολαιογράφων για αποχή από τους πλειστηριασμούς.Να αποτρέψουμε τις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις
της λυκοσυμμαχίας Ρούσκα-κυβέρνησης και τραπεζιτών

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ Η ΑΠΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.
Ο υπόδικος πρόεδρος των συμβολαιογράφων Αθήνας κλπ. κ. Ρούσκας συγκάλεσε έκτακτη συνέλευση με αντικείμενο το σπάσιμο της αποχής των συμβολαιογράφων έως 31/12/2017 που είχε αποφασισθεί στις 4/11 στη γενική τους συνέλευση, προφασιζόμενος πως έχουν προκύψει νέα στοιχεία που αφορούν τον κλάδο τους και την άσκηση των καθηκόντων τους κατά τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Τα νέα αυτά στοιχεία είναι κυρίως η θέσπιση του Ιδιωνύμου του αδικήματος της παρακώλυσης των πλειστηριασμών αλλά και κάθε "συναφούς" αδικήματος (εξύβριση, απειλή, χρήση βίας, κ.λπ).
Πατώντας πάνω στην υπόσχεση των υπουργών Τόσκα και Κοντονή με τους οποίους το προεδρείο του συλλόγου είχε "καλή συνεργασία", υπόσχεση που βρίσκεται εν όψει υλοποίησής της σε νόμο, διαβεβαιώνει ότι πλέον ο συμβολαιογράφος δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.
Στην ουσία ο υπόδικος κ. Ρούσκας λανσάρει στην αυριανή συνέλευση τη μόνη υπόσχεση που του έδωσε η κυβέρνηση, την υπόσχεση της τρομοκράτησης και καταστολής του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Με αυτό τον "άσσο" στο μανίκι θα προσπαθήσει με χίλιες δυό μεθοδεύσεις (επιστολικές ψήφοι, κ.λπ) να αποσπάσει τη συναίνεση της πλειοψηφίας των συμβολαιογράφων στο σπάσιμο της αποχής.
Ο υπόδικος κ. Ρούσκας με την κλίκα του, που τόσο κόπτεται για τα συμφέροντα των συμβολαιογράφων, αγνοεί συστηματικά τα αιτήματά τους, καταστρατηγεί τις καταστατικές διατάξεις του συλλόγου, αυθαιρετεί σε μια σειρά ζητημάτων ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα και την αξιοπρέπεια του κλαδου. Έχοντας τις πλάτες των τραπεζιτών, των διεθνών κορακιών, πιστός εντολοδόχος της κυβέρνησης, μπορεί να νομίσει πως τα ιδιώνυμα και όποιον άλλο νόμο ζητήσουν οι θεσμοί να θεσπισθεί, θα αναχιτίσει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και της λεηλασίας των ζωών εκατομμυρίων πολιτών, θα κάμψει το φρόνημα όσων συμβολαιογράφων αντιστέκονται στις λυκοσυμμαχίες του.

Συνήθως όμως, και τόχει δείξει η ιστορία, καμμία δίωξη, καμμία καταστολή δεν έγιναν το ανάχωμα ενάντια στη θέληση των πολλών.

Οι συμβολαιογάφοι έχουν αποφασίσει κ.κ Ρούσκα, Κοντονή και Τόσκα.
Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών

Αθήνα 22/11/2017

Δήλωση ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων Χαλανδρίου - γιατί δεν πήγαν στο χθεσινό συμβο΄θλιο

Μετά την καταψήφιση του τεχνικού προγράμματος που εισηγήθηκε η Δημοτική Αρχή Χαλανδρίου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος έσπευσαν να συγκαλέσουν νέα συνεδρίαση για σήμερα, Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017.

Γνώριζαν, όμως, όταν έστειλαν τη σχετική πρόσκληση (17/11/17), ότι είχε προγραμματιστεί 24ωρη Απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις 22/11/2017 (ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ 15/11/2017).

Οι υπογράφοντες ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι απευθυνθήκαμε, την επόμενη ημέρα της αποστολής της πρόσκλησης, στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητήσαμε να μην γίνει συνεδρίαση την ημέρα της Απεργίας των εργαζομένων στους Δήμους.

Προτείναμε μάλιστα, για να αφαιρέσουμε και τα όποια προσχήματα, η συνεδρίαση να γίνει την επόμενη ημέρα (Πέμπτη, 23/11/2017). Δυστυχώς, η Πρόεδρος και ο Δήμαρχος επιμένουν στην επιλογή τους να πραγματοποιήσουν τη συνεδρίαση σήμερα.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για αυτήν την απεργοσπαστική στάση του Δημάρχου και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι πρωτοφανές για το Δήμο Χαλανδρίου να συγκαλείται Δημοτικό Συμβούλιο σε ημέρα Απεργίας. Είναι, επίσης, δεδομένο ότι τα αιτήματα που διεκδικούν οι εργαζόμενοι αφορούν στην υπεράσπιση του Δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης, στην κατάργηση των νόμων που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών της, στην άμεση έκδοση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ κτλ.

Για τη διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων θα έπρεπε να αποφασιστεί το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου μας και όλων των Δήμων της χώρας, ώστε να συγκροτηθεί ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης και αγώνα για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και των εργασιακών δικαιωμάτων.
Είναι υποκριτικό και προσχηματικό να ισχυρίζεται ο Δήμαρχος ότι η «μη ψήφιση του τεχνικού προγράμματος δεν επιτρέπει να πραγματοποιηθούν οι 127 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και στην καθαριότητα» και ταυτόχρονα να συγκαλεί Δημοτικό Συμβούλιο την ημέρα που απεργούν οι εργαζόμενοι διεκδικώντας την άμεση ικανοποίηση αυτού ακριβώς του αιτήματος.

Οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, σεβόμενοι το δικαίωμα της Απεργίας των εργαζομένων δηλώνουμε ότι δεν θα προσέλθουμε στη σημερινή συνεδρίαση.

Οι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι Χαλανδρίου:


Αλεξίου Θοδωρής
Ευσταθίου Τάσος
Καλομοίρης Γρηγόρης
Κασίμης Χρήστος
Κιούσης Θανάσης
Λιερός Γιώργος
Μάζη Χρυσούλα
Τζούρας Παναγιώτης
Φασίτσα Πόπη