Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ - ΕΥΧΕΣ


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ


ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ -ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ -ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ- ΥΓΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΞΕΝΗΤΕΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟ.

ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!!!!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ Β.ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ  

107 ΟΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ - ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΟΧΙ

Αναδημοσιεύουμε το χθεσινό άρθρο του airetos.gr που αφορά την χρηματοδότηση δράσεων της αυτοδιοίκησης για τα αδέσποτα σε συνέχεια άρθρου του του Σεπτεμβρίου (link) που παρέπεμπε στα κριτήρια επιλεξιμότητας των δήμων.

Μεταξύ των δήμων είναι ΟΛΟΙ οι παραρεμάτιοι δήμοι - Πεντέλη, Βριλήσσια Μαρούσι - εκτός ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ. 

Δηλαδή τα Βριλήσσια έχουν θέμα με τα αδέσποτα περισσότερο από το Χαλάνδρι;

Και βέβαια δεν έχει επιλεγεί (αν υποθέσουμε ότι είχε υποβάλλει πρόταση, που καθόλου σίγουροι δεν είμαστε, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την αποτελεσματικότητα της διοικήσεώς του - ο Σύνδεσμος Βολέματος Ανέργων Πρώην που παριστάνει ότι ασχολείται με τα αδέσποτα).

Πάντως οι δήμοι Βριλησσίων και Πεντέλης - μέλη του ΣΒΑΠ - όπως βλέπετε κάνουν και τις δικές τους δράσεις και δεν περιμένουν τον ΣΒΑΠ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ airetos.gr


Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. Β’ 5821/24.12.2018) καθορισμού των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους, με την οποία επιπλέον προσδιορίζεται το ύψος χρηματοδότησης για το 2018.

Η ΚΥΑ έρχεται σε συνέχεια εκείνης του Σεπτεμβρίου, που είχε παρουσιάσει ο AIRETOS και όριζε τις προϋποθέσεις, τις επιλέξιμες δαπάνες και τη διαδικασία της εν λόγω χρηματοδότησης.

Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται τελικά σε 600.000,00 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ποσοστό 27,5% επί του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών, ήτοι έως 497.321,58 €, αφορά δράσεις βελτίωσης υφιστάμενου καταφυγίου και ενέργειες διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενώ ποσοστό 19,86% (δηλαδή 102.667,97 €) τη σίτισή τους

Η ΚΥΑ των κ.κ. Αλ.Χαρίτση, Γ.Χουλιαράκη, Στ.Αραχωβίτη και Ολ.Τελιγιορίδου αναφέρει αναλυτικά τα δικαιολογητικά που οι δικαιούχοι χρηματοδότησης υποβάλλουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, μαζί με το Αίτημα καταβολής του εγκριθέντος ποσού, σημειώνοντας πως τυχόν υπόλοιπα των επιμέρους χρηματοδοτήσεων, που δεν θα χρησιμοποιηθούν από τους Φορείς, θα επιστρέφονται στον κρατικό προϋπολογισμό.

Ακολουθεί ο Πίνακας με τους 107 χρηματοδοτούμενους Δήμους και Συνδέσμους Δήμων και με το ύψος της χρηματοδότησης ανά Φορέα και κατηγορία δράσεων επιλέξιμων δαπανών:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ....Ένα περιστατικό που συνέβη τις παραμονές Χριστουγέννων αναδεικνύεται από τον Σύλλογο Εργαζομένων του δήμου και .... χρεώνεται στην κυβέρνηση και τους  αιρετούς,.

Πρόκειται για ένα τροχαίο ατύχημα, όπου ένας απρόσεκτος οδηγός τραυμάτισε μια εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου την ώρα που εκείνη έκανε την δουλειά της, καθαρίζοντας τον χώρο που γίνεται η Λαϊκή Αγορά στην Τούφα.

Οπότε ποιος φταίει για τους συνδικαλιστές που ο απρόσεκτος οδηγός τραυμάτισε την εργαζόμενη - που της ευχόμαστε περαστικά μέσα από την καρδιά μας;

ΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αλλά και ..... οι ΑΙΡΕΤΟΙ!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ φταίνε! 
Ακόμα και για τα τροχαία ατυχήματα που είναι άσχετα με το αντικείμενο εργασίας και τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζόμενων ή τα μέσα ατομικής προστασίας.

Όπως αυτό το ατύχημα που ήταν ΤΡΟΧΑΙΟ.
 
Δεν θα σχολιάσουμε περισσότερο την επίθεση γενικά στους αιρετούς και τις ισοπεδωτικές ευθύνες που χρεώνει ο Σύλλογος των εργαζομένων γιατί μυρίζει  ...

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΧΑΛΑΝΔΡΙ 27/12/2018.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα, έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν κυρίως στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων.

Στις 20/12/2018 διερχόμενο αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε εργαζόμενη του Δήμου, η οποία εργαζόταν μαζί με άλλους συναδέλφους για τον καθαρισμό του χώρου όπου λειτουργεί η Λαϊκή Αγορά της Τούφας. Η εργαζόμενη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρό τραυματισμό στο χέρι και από τύχη δε θρηνούμε ένα ακόμη θύμα. Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου εύχεται ταχεία ανάρρωση στη συνάδελφο και εκφράζει την συμπαράστασή του στην ίδια και την οικογένειά της.

Με αφορμή και το νέο αυτό ατύχημα, που σημειωτέον δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει στο Δήμο μας, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα ατυχήματα που συμβαίνουν στο χώρο της καθαριότητας του Δήμου, το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία και απάθεια από μέρους της κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργείων και υπηρεσιών, αλλά και των αιρετών. Έχουν κύρια ευθύνη για τη μη τήρηση της νομιμότητας και την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για την Υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, τη στιγμή που τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους εξελίσσονται σε μάστιγα και χάνονται συνεχώς ανθρώπινες ζωές.

Παρά τις αλλεπάλληλες, γραπτές και προφορικές, επισημάνσεις –παρατηρήσεις και υποδείξεις βελτιώσεων στο χώρο του αμαξοστασίου, της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του Δήμου, αλλά και των αντίστοιχων αναφορών - καταγγελιών του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων και την παρουσία στα Δημοτικά Συμβούλια, η Διοίκηση του Δήμου εξακολουθεί να μην προβαίνει στα απαιτούμενα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στο χώρο του αμαξοστασίου, αλλά και να μην τηρεί στο ακέραιο τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Η έλλειψη μέσων και μέτρων ατομικής προστασίας, η ύπαρξη ενός κακοσυντηρημένου και πολλές φορές επικίνδυνου μηχανολογικού εξοπλισμού, η εντατικοποίηση σε υπέρμετρο βαθμό της εργασίας, η έλλειψη εκπαίδευσης του προσωπικού, η χρησιμοποίηση υπαλλήλων σε άλλες εργασίες από αυτές για τις οποίες προσελήφθηκαν, η έλλειψη μόνιμου προσωπικού και η επικράτηση των ελαστικών μορφών εργασίας είναι μερικές από τις αιτίες των εργατικών ατυχημάτων. Για το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα να αναφερθεί και η έλλειψη επόπτη, κάτι το οποίο δε γίνεται για πρώτη φορά.

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο την αδιαφορία και την απάθεια κανενός. Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

Να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι στα αμαξοστάσια της χώρας και να επιβληθούν αυστηρές ποινές για τη μη τήρηση του νόμου.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ