Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

ΟΥΠΣ! ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ! ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΣΥΠΟΘΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ! Ο ΛΟΓΟΣ;;;;;

Μα η "κατάργηση" της ΜΙΣΗΣ Ελευθέρας Πεντέλης!!!


Ρε τι τραβάμε και εμείς που δεν μας ψηφίζουν, επειδή  λέμε την αλήθεια .....

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΠΣ τώρα ..... 

Διότι εμείς έχουμε γίνει πάλι Κασσάνδρες ....

Αλλά η έρμη η Κασσάνδρα ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ.
 

Το δελτίο τύπου του δήμου:

Στις 30/5/2019 συνεδρίασε το ΣΥΠΟΘΑ Βορείου τομέα (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) προκειμένου να αποφανθεί επί της πολεοδομικής μελέτης ένταξης της περιοχής Πεύκου Πολίτη Ζώνης Δουκ. Πλακεντίας.

Είχε προηγηθεί η ολοκλήρωση της μελέτης από την ΤΥ και η αποστολή της για έλεγχο στην περιφέρεια που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2018.

Η εξέταση της μελέτης από το συγκεκριμένο όργανο – ΣΥΠΟΘΑ – αποτελεί τμήμα της διαδικασίας έγκρισης. Η εισήγηση της μελέτης προς τα μέλη του ΣΥΠΟΘΑ έγινε από τη Διεύθυνση Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής, όπως προβλέπεται από τη Νομοθεσία.

Η απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ δηλώνει αναμονή μέχρι την γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών (ΔΟΥ) του ΥΠΟΜΕΔΙ που αφορά στην πολεοδομική διαχείριση 4 οδικών αξόνων που βρίσκονται στην περιοχή ένταξης.

Με παρέμβαση της ΤΥ και πριν την απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του ΣΥΠΟΘΑ, τον μελετητή, την ΤΥ και την κα Ε. Μικράκη Εισηγήτρια της Περιφέρειας.

Μετά την συνάντηση παραμένει πρακτικά η απαίτηση για γνωμοδότηση της ΔΟΥ στα θέματα που αφορούν τον τρόπο αντιμετώπισης από την Πολεοδομική Μελέτη οδικών αξόνων, που συμπεριλαμβάνονται στην περιοχή της ένταξης
Για αυτούς τους λόγους έχει οριστεί συνάντηση από την ΤΥ με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και μελετητές την Πέμπτη 25/7 στα γραφεία της ΔΟΥ.

Σε οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Την απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ο ΓΙΩΡΓΗΣ και Ο ΔΡΑΚΟΣ

Ο Γιώργης και ο δράκος

Το τέλος της συζήτησης περί των γραμματίων, μετά τον Κουράση και τον Συμεών, έχει ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.


Μία βδομάδα πριν την εκδίκαση της αγωγής Ιωνά προς τον δήμο - το 2018 - αγωγή με την οποία ζητούσε 480 χιλιάδες πλέον τόκων από το .... 1821 για τις εργασίες που είχε κάνει στην σύμβαση που δεν ενέκρινε το ελεγκτικό συνέδριο να πληρωθεί -  έρχεται ο Αεικίνητος στο δημοτικό συμβούλιο και εμβρόντητοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ακούν την ιστορία των γραμματίων από πρώτο χέρι.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ τον Γιώργη δηλαδή, όχι από κανέναν .... λασπολόγο.

(Ότι ακούγονταν αυτά όλα ΩΣ ΦΗΜΕΣ πριν,  δεν σημαίνει τίποτα, ΦΗΜΕΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ πάντα και αν δεν βασίζονται σε κάποιο ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ στοιχείο - πόσο μάλλον ΟΜΟΛΟΓΙΑ - παραμένουν ΦΗΜΕΣ).

Το ερώτημα που έρχεται στο μυαλό κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου είναι ένα:

- Καλά ο Κουράσης τρελάθηκε και πήγε μόνος του και είπε ότι "έχω κάνει ένα ντηλ με τον Ιωνά και έχω πάρει  δύο, τρία, τέσσερα, ν+1 γραμμάτια, τα οποία τα πήρε ο Κατσοπρίνης να τα φυλάει και του τα κλέψανε και μετά ήρθε ένας δράκος, αλλά  τον σκότωσε ο Αη Γιώργης ...."

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ και να δώσει την δυνατότητα σε εκείνον τον "λασπολόγο", τον "άθλιο ψεύτη" τον Νταβία, να τον λέει ΓΡΑΜΜΑΤΙΑΚΙΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΟΛΗΠΤΗ και ΔΩΡΟΛΗΠΤΗ;;;;

Αφού τα γραμμάτια τα ..... κλέψανε, ήταν αμεταβίβαστα, άχρηστα όποιος τα είχε .... κλέψει δεν μπορούσε να τα κάνει τίποτα, τι νόημα είχε να ειπωθούν όλα αυτά στο δημοτικό συμβούλιο;;;

ΕΕΕΕΕ?

Θα απαντήσει κανένας ΓΙΩΡΓΗΣ - όποιος Γιώργης νά ΄'ναι δηλαδή, ΓΑΛΑΖΙΟΣ, ΠΡΑΣΙΝΟΣ, ΛΟΥΛΑΚΙ, ασχέτου χρώματος - αυτό το ερώτημα;

Ή θα απαντηθούν τα ερωτήματα ενός - πιθανού σκανδάλου - δια .... των εκλογικών ποσοστών;;;;

Όποιος πήρε περισσότερο στις εκλογές, έχει δικαίωμα να παίρνει γραμμάτια, όποιος πήρε λιγότερο είναι ψεύτης και λασπολόγος; Και είναι το ποντίκι που βρυχάται στο λιοντάρι;;;

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ..... εκλογικά;;;;
Με εκλογικά ποσοστά;;;;
Ή με ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΔΕΔΟΜΕΝΑ;;;

Με αυτά που λέτε - λοιπόν πρώην σύντροφοι (και συμπαθάτε με δηλαδή) αποδεικνύετε ότι ΞΕΡΕΤΕ ότι η δικαιοσύνη είναι ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ.

Εμείς δεν το πιστεύουμε και θα δώσουμε την μάχη ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ. των αποδείξεων και των ΛΟΓΙΚΩΝ συμπερασμάτων που βασίζονται σε ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ στοιχεία.

Εμείς έχουμε απάντηση στο ερώτημα ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ τα περί γραμματίων.

Το έκανε διότι ΠΡΟΤΕΙΝΕ στο δημοτικό συμβούλιο να ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΝΤΗΛ του με τον Ιωνά, να "δώσει" ο Ιωνάς τα 100 χιλιάρικα "δωρεά" στον δήμο, αν ο δήμος δεχόταν ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΑ να του δώσει  ΤΑ 480 χιλιάρικα (έτσι κάνω και εγώ δώρα).

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΣΤΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ.
ΝΑ .... "συμβιβαστεί" ο δήμος με τον Ιωνά για να γλυτώσει τα 100 χιλιάρικα και τους τόκους, λέει ο υπερασπιστής του δημόσιου συμφέροντος.

Γι΄αυτό τα είπε αυτά ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΕ.
  "Συμπαθή τάξη των εφαπλωματοποιών" (που έλεγε ο Ζερβός στο επικό ΖΗΤΕΊΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ"
Ο ΚΑΒΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ ήταν.

Θέλανε - δεν ξέρω ποιοι άλλοι επικεφαλής ήταν στο κόλπο αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ήτανε - να αποφασιστεί ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ με τον Ιωνά με καταβολή - τουλάχιστον 350 χιλιάδων ευρώ.

Για το συμφέρον του δήμου, σου λέει.

Διότι στην δικαιοσύνη μπορεί να κέρδιζε ο Ιωνάς πολύ περισσότερα, σου λέει.

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΣΗ, παρά το γεγονός ότι ο Ρούσσος προς στιγμήν το σκέφτηκε και επιχείρησε να καλέσει σύσκεψη των επικεφαλής για να το συζητήσουν.

ΕΝΑΣ επικεφαλής είπε "δεν το συζητάω" και η επιχείρηση "συμβιβασμός" ναυάγησε.
(Τελικά καμιά φορά ακούει αλλά δεν το παραδέχεται ο σουλτάνος ότι ακούει ...Και ευτυχώς ακούει ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΑ)

Η εκδίκαση πήρε αναβολή.
Δικάστηκε μετά από μερικούς μήνες.

ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;;;;

Αντιγράφουμε από το site της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ:

Τελικά οι απαιτήσεις της μελετητικής ομάδας Ιωνά για επιπρόσθετες αμοιβές για εργασίες της παράνομης 2ης συμπληρωματικής σύμβασης του 2002 της μελέτης ένταξης του Πέυκου Πολίτη δεν θα πληρωθούν.

Με απόφαση του το 16ο τριμελές εφετείο Αθηνών έκρινε ότι η διαδικασία με την οποία το μελετητικό γραφείο Καμπή ΕΤΕ - Ν. Ιωνάς & Συν/τες διεκδίκησε αυτά τα χρήματα εκπίπτει της νομιμότητας χωρίς να επησέλθει στην ουσία της υπόθεσης.

Είχε μεσολαβήσει η ενδελεχής επεξεργασία όλου του ιστορικού της υπόθεσης που αφορούσε λογαριασμούς και εργασίες της μελέτης που σχετίζονται με την παράνομη αυτή συμπληρωματική σύμβαση και την κατάθεση υπομνήματος από το Τμήμα Σχεδίου Πόλης της ΤΥ του δήμου Χαλανδρίου στο δικαστήριο.

Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη και έτσι περίπου 470.000 € που με τους τόκους θα άγγιζαν τα 800.000€ δεν θα πληρωθούν για εργασίες της παράνομης σύμβασης.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην νομική ομάδα για την νίκη αυτή. Αξίζει όμως ιδιαίτερης μνείας, η πίστη του τμήματος σχεδίου πόλης στο αναγκαίο της υπεράσπισης του δημόσιου συμφέροντος, στην επίπονη δουλειά της τοπογράφου Γ. Παπαδοπούλου και την συνεργασία της με την νομική υπηρεσία και την τεχνική οργάνωση της κοινής υπερασπιστικής γραμμής με τους 3 δικηγόρους που είχαν αναλάβει την υπόθεση.ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑΝΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ .... ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ με αποτέλεσμα ο δήμος να κερδίσει - ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ - 350 χιλιάρικα (πλέον τόκων;;;;) που ήθελε ο Γιώργης ο Κουράσης να δωθούν στον Ιωνά.


Ούτε οι δημότες του το αναγνώρισαν βέβαια.
Τον είπανε .... λασπολόγο και ψέυτη.

ΥΓ: Θα λέμε τον Κουράση Γιώργη από σήμερα.  Έτσι τον λένε συμπονετικά, οι ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ, που τον λυπούνται που τον κράζει εκείνος ο λασπολόγος και δεν κάθεται ήσυχα να του κάνει ο Γιώργης με την Ελένη μηνύσεις, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ που βρυχάται και τολμάει να λέει ότι θα διεκδικήσει ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ.

Συμφωνικό σύνολο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλανδρίου: μελοποιημένη ποίηση στη Ρεματιά


Το Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη.
Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης
για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση.

Συναυλία του συμφωνικού συνόλου της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλανδρίου με κορυφαία έργα μελοποιημένης ποίησης υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Καλαϊτζή παρουσιάζει την Τετάρτη 24 Ιουλίου το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης. Κατά το πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί το έργο Το κατορθωμένο σώμα σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού και μελοποίηση Νίκου Καλλίτση με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων σε διδασκαλία του Σταύρου Μπερή και σολίστ τον βαθύφωνο Χρήστο Αμβράζη ενώ στο δεύτερο μέρος το έργο Romancero Gitano σε ποίηση Federico Garcia Lorca, ποιητική απόδοση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, με σολίστ την υψίφωνο Άννα Μορφίδου.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Ελεύθερη είσοδος
Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Η Πράσινη Ατζέντα μπορει και πρέπει να ξεκινήσει από το Δημόσιο

Χ, Κουγιουμτζόπουλος - Δντης του myota.gr


Πολύ θετική εξέλιξη αποτελούν οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη που περιλαμβάνουν ξεχωριστά μια Πράσινη Ατζέντα με την διαπίστωση ότι «η ανάπτυξη στην πατρίδα μας ή θα σεβαστεί το περιβάλλον ή απλά δεν θα είναι βιώσιμη και η βιωσιμότητα πρέπει να διατρέχει οριζόντια το σύνολο της πολιτικής».

Θετικοί είναι και οι στρατηγικοί στόχοι για την κυκλική οικονομία, την απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης, την ενεργειακή αυτονομία για τα μικρά νησιά, την ηλεκτρική κινητικότητα που εξήγγειλε, όπως και η διαπίστωση ότι η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελεί μια ευκαιρία για την Ελλάδα, να αναδείξει τον φυσικό και πολιτιστικό της πλούτο.

Μόνο που η Πράσινη Ατζέντα πρέπει να αρχίσει από το ίδιο το κράτος που ως καταναλωτής διαθέτει στην αγορά το 17% του ΑΕΠ και είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να εκκινήσει την μετάβαση στην Πράσινη Οικονομία.

Με την άμεση εφαρμογή της ψηφιακής υπογραφής εκτός από την εξάλειψη της ταλαιπωρίας των πολιτών, θα σταματήσει και το τύπωμα χιλιάδων τόνων χαρτιού καθημερινά ( ο νόμος της απαγόρευσης υπάρχει αλλά πρέπει να εφαρμοστεί κιόλας) και τις μετακινήσεις των πολιτών που σημαίνει μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της ρύπανσης της ατμόσφαιρας με παράλληλη μείωση του άγχους και των κυκλοφοριακών φόρτων.

Με την άμεση κατάργηση του όρου της μικρότερης τιμής στις προμήθειες και τα έργα και την εφαρμογή των διατάξεων και των ευρωπαϊκών οδηγιών για τον κύκλο ζωής και την κυκλική οικονομία, θα πετύχει υψηλότερης ποιότητας έργα, με μεγαλύτερο κύκλο ζωής, εξοικονόμηση δαπανών συντήρησης και ενίσχυση των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την πράσινη αγορά.

Οφείλει να εκπαιδεύσει άμεσα με απονομή πιστοποιητικού καταλληλότητας όλους τους εργαζόμενους στις αναθέτουσες αρχές για τον οδηγό «BUYING GREEN”

http://ec.europa.eu/environment/gpp/pdf/Buying-Green-Handbook-3rd-Edition.pdf

Είναι σωστή η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση αλλά αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ως πηγή τις εξορύξεις του λιγνίτη διότι έτσι απλά αυξάνουμε την ρύπανση του αέρα με δράσεις εντυπωσιασμού. Πρώτα πρέπει να αναπτύξουμε τις ΑΠΕ και τις ενεργειακές κοινότητες και μετά να περάσουμε στην ηλεκτροκίνηση.

Επίσης είναι λάθος η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση για τα βαρέα οχήματα. Η σημερινή επιλογή όπως προωθείται και από την Ε.Ε. πρέπει να είναι η χρήση υδρογόνου με παραγωγή από ηλεκτρόλυση σε αυτόνομους σταθμούς. Το δημόσιο οφείλει άμεσα να μετατρέψει κάθε βαρέο όχημά του σε καύσεως υδρογόνου μηδενικών εκπομπών.

Το δημόσιο οφείλει να γίνει καταναλωτής ψυχρών υλικών ειδικά σε ότι αφορά τον φωτισμό (led), την άσφαλτο και τα πεζοδρόμια.

Οφείλει να αναβαθμίσει ενεργειακά όλα τα κτίριά του και να τα μετατρέψει σε ενεργειακά αυτόνομα.

Πρέπει να αναπτύξει άμεση δράσεις διαχείρισης του πρασίνου με πράσινες ταράτσες, οριζόντιους κήπους σε όλα τα κτήρια του και με δενδροφύτευση σε όλους τους ακάλυπτους χώρους ιδιοκτησίας του.

Οφείλει να καταργήσει άμεσα την χρήση πλαστικών μιας χρήσης καθώς αυτός είναι ο πρώτος καταναλωτής που στηρίζει και κάνει βιώσιμες τις σχετικές βιομηχανίες που παράγουν σακούλες. Οφείλει να υποχρεώσει τις βιομηχανίες αυτές να περάσουν στην παραγωγή άλλων εναλλακτικών υλικών.

Οφείλει να δώσει κίνητρα και να δημιουργήσει υποδομές έτσι ώστε οι εργαζόμενοι του δημοσίου να μεταβαίνουν στην δουλειά τους με εναλλακτικές μορφές μετακίνησης είτε ΜΜΜ είτε με ποδήλατο, είτε πεζή. Αυτό σημαίνει 1,5 εκατομμύριο μετακινήσεις την ημέρα με αντίστοιχη μείωση χιλιάδων τόνων βενζίνης και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στη ατμόσφαιρα.

Οφείλει να εντάξει κίνητρα κινητικότητας στον Εσωτερικό Οργανισμό του Δημοσίου έτσι ώστε οι δημόσιοι υπάλληλοι να διαμένουν όσο γίνεται πιο κοντά στην δουλειά τους.

Σημαντική είναι η τοποθέτηση GPS σε όλο το στόλο οχημάτων του δημοσίου. Οχι για να ελέγχονται οι υπάλληλοι, αλλά γιατί αυτό θα οδηγήσει στην χάραξη των βέλτιστων δρομολογίων για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Οφείλει να εντάξει στην στοχοθεσία των διευθύνσεων την καλύτερη συντήρηση εξοπλισμού, έτσι ώστε να μειώσει τις φθορές και τις απαιτήσεις αντικατάστασης υλικών.

Οφείλει να αναπτύξει τους μηχανισμούς συντήρησης έτσι ώστε να δημιουργήσει νέες κερδοφόρες θέσεις εργασίας τεχνικών, που θα επισκευάζουν και θα οδηγούν σε επανάχρηση τον εξοπλισμό της δημόσιας διοίκησης.

Οφείλει να εγκαταστήσει υποδομές ανακύκλωσης με πολλά ρεύματα σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και να απαγορεύσει άμεσα την χρήση πλαστικών μιας χρήσης εντός των υπηρεσιών ενώ πρέπει να δημιουργήσει θεσμούς διαπραγμάτευσης των ανακυκλώσιμων υλικών στην αγορά για να έχει και έσοδα.

Οφείλει να συνδέσει και τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος με τις δημόσιες υπηρεσίες με διαρκή αξιολόγηση περιβαλλοντικής συμπεριφοράς και οδηγίες βελτίωσης. Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος να εξοπλιστούν έτσι ώστε να μπορούν να μετρούν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κάθε υπηρεσίας.

Τέλος πρέπει να αναπτύξει τεχνολογίες ψηφιακών εκλογών για να σταματήσει το τύπωμα εκατομμυρίων ψηφοδελτίων και γραφικής ύλης (καταλόγων, βιβλίων κλπ)

Με αυτά και με άλλα μέτρα το δημόσιο και οι φορείς Γενικής Κυβέρνησης Οργανισμοί, Περιφέρειες και Δήμοι, μπορούν να πετύχουν άμεσα την ενίσχυση της παραγωγής και της αγοράς που εντάσσεται στην πράσινη οικονομία, να δημιουργήσουν όρους ελάχιστου Περιβαλλοντικού αποτυπώματος και να εξοικονομήσουν εκατομμύρια από τις δημόσιες δαπάνες. Μια πράσινη πολιτική επιβάλλεται να ξεκινήσει με ανάλογα μέτρα καθώς το δημόσιο είναι μια συντεταγμένη υπηρεσία που μπορεί να επιβάλει περιβαλλοντικές συμπεριφορές σε 850.000 εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα δαπανά 50 δισεκατομμύρια ετησίως που μπορεί μέρος αυτών να τα εξοικονομήσει και ένα άλλο μέρος να τα διοχετεύσει στην πράσινη αγορά.

ΜΑΤΙ - ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ