Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Δήλωση Κ. Γάτσιου για εκλογές 12ης Νοεμβρίου


Για τις χθεσινές εκλογές, πριν από κάθε τι άλλο, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά, από τα βάθη της καρδιάς μου, τις εθελόντριες και τους εθελοντές που στήριξαν την προσπάθειά μου και, βεβαίως, όσους και όσες με τίμησαν με την ψήφο τους. Όπως τους είχα υποσχεθεί, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για αυτά που πιστεύω και θα προσπαθήσω, με την πολιτική μου πράξη και τον αγώνα μου, να τιμήσω και εγώ την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου.

Η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές είναι ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός, το οποίο καταδεικνύει την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας για μία νέα αρχή στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Ελπίζω και εύχομαι –θα προσπαθήσω δε και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις– το βήμα που κάναμε χθες να είναι η αρχή της πορείας προς το νέο που έχει ανάγκη η χώρα και όχι της επιστροφής στο παλιό που βρίσκεται στην πηγή όλων των προβλημάτων της.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΑπίστευτα σενάρια διακινούνται αυτές τις ώρες, για τις ενδεχόμενες εξελίξεις στον δήμο Χαλανδρίου σε περίπτωση που την Τετάρτη δεν ψηφιστεί ο προϋπολογσμός και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, όπως μου είπε ο σμπίρος μου στον δήμο, αφού έτσι και αλλιώς εμείς ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΤΟΣ των παιχνιδιών που παίζονται ένθεν - κακείθεν.

Ποια είναι;

1ο σενάριο: Ο προϋπολογισμός να μην ψηφιστεί και ο Ρούσσος να παραμείνει στην θέση του. Σε αυτή την περίπτωση ο δήμος θα διοικείται με έγκριση τεταρτημορίων του προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη. Αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση του δήμου θα είναι ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ, δηλαδή δεν μπορεί να αναλάβει επί δύο χρόνια απολύτως καμία πρωτοβουλία έργου, παρέμβασης κλπ για την πόλη, απλά θα πληρώνονται οι λειτουργικές δαπάνες του δήμου - μισθοί και αναγκαία λειτουργικά.

2ο σενάριο: Ο Ρούσσος λέει σε όλους τους συνομιλητές του ότι δεν πρόκειται να παραμείνει διακοσμητικός δήμαρχος και θα παραιτηθεί μαζί με τους συμβούλους της πλειοψηφίας που θα τον ακολουθήσουν - μετράει 15 συμβούλους.

Και είχαν κάνει την ερμηνεία της νομοθεσίας ότι σε αυτή ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ για την αυτοδιοίκηση κατάσταση, της παραίτησης δηλαδή ολόκληρης της διοικούσας πλειοψηφίας, ο δήμος θα οδηγείτο άμεσα σε εκλογές, για εκλογή νέου δημάρχου και νέας πλειοψηφίας για τα δύο υπολειπόμενα για την τρέχουσα δημοτική περίοδο χρόνια, μέχρι το 2019 δηλαδή.

ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, όπως διέρρευσε μόλις από τον δήμο!

Σε περίπτωση λοιπόν παραίτησης Ρούσσου, των συμβούλων του και των αναπληρωματικών Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ αλλά η αποκεντρωμένη καλεί την μείζονα μειοψηφία, δηλαδή την παράταξη Κουράση, να εκλέξει ΔΗΜΑΡΧΟ!!!

Δεν υπάρχουν λοιπόν εκλογές αλλά άμεση παράδοση του δήμου στον Γιώργο Κουράση σε περίπτωση καταψήφισης του προϋπολογισμού και παραίτησης του εκλεγμένου δημάρχου.

ΟΥΠΣ!

Και βέβαια εδώ θα αρχίσει το blame game - αρχικά μεταξύ των δύο πόλων της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Η μία πλευρά, αυτή της δημαρχιακής πλειοψηφίας χρεώνει την ευθύνη στην ΥΠΕΡΑΡΙΣΤΕΡΗΣ (όρος δικός τους, εμείς το λέμε ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΗΣ) ΑΝΤΑΡΣΙΑ των συμβούλων της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που αρνούνται να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό ενώ οι ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΟΙ θα χρεώνουν τον Συμεών εάν παραιτηθεί και δεν δεχτεί να παραμείνει δήμαρχος περιορισμένης ευθύνης, διοίκηση σε πολιτική ακινησία μέχρι να σαπίσει αυτά τα δύο χρόνια, για να χάσει πανηγυρικά στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, οι εργαζόμενοι - αν και δεν κινδυνεύουν - είναι σε αναταραχή.

Και είναι ενδιεκτική για το τι μπορεί να συμβεί ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ τελικά, όταν το πρόταγμα της επιλογής του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ.

Και τώρα;
Πάντως το τρίτο πιθανό  σενάριο "ομαλότητας" - δηλαδή υπερψήφισης του προϋπολογισμού φαίνεται να απομακρύνεται.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΟΥΡΑΣΗΣ χωρίς πλειοψηφία , για δύο χρόνια στον δήμο;

ΤΕΛΙΚΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙΡΟΥΣ!
Για να δούμε!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: ΣΤΗ ΠΑΡΑΡΕΜΑΤΙΟ ΑΛΛΙΩΣ

 

Τα πανελλαδικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών για την ηγεσία της κεντροαριστεράς τα ξέρετε ήδη.

Στην γειτονιά όμως έχουμε άλλο Θεό.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό για .... την παραρεμάτιο, να έχουμε άλλο Θεό..

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ η Φώφη ήρθε πρώτη σε ψήφους.
ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΜΩΣ  ΜΟΝΟ 1850 ΑΤΟΜΑ!
Και το μόνο είναι γιατί αυτό το νούμερο  πρέπει να συγκριθεί με το Βριλήσσι - το ένα τέταρτο σε πληθυσμό από το Χαλάνδρι - που ψήφισαν 1462 νοματαίοι!!!!!

Και άκου τώρα το τοπικό σκορ που είναι γεμάτο μηνύματα:

Στο Χαλάνδρι η Φώφη άντεξε - αν και καταπληγωμένη - την απέχθεια των Χαλανδραίων για τους αυτοεξυπηρετούμενους, τοπικούς κομματάρχες της και έχοντας και την στήριξη του Γιώργου Θωμά, που εξασφάλισε προς το τέλος με προσωπική πρωτοβουλία της και υπέρβαση των κομματαρχών της (έλα πάρε και λίγο παρασκήνιο, ΠΛΑΤΕΙΑ διαβάζεις αναγνώστη μου) κατάφερε να μείνει στην πρώτη θέση με ποσοστό 27% αντί του πανελλαδικού 46%!!!!
Και να δεν είχε τον Θωμά ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΕΥΤΕΡΗ. ΝΤΑΒΙΑΣ speaking!

Στην δεύτερη θέση όμως δεν είναι στο Χαλάνδρι ο Νίκος Ανδρουλάκης ΑΛΛΑ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ με ποσοστό 24,6%.

Ενώ στην τρίτη θέση σχεδόν ισοψηφούν με ποσοστό 18.1% οι Γ. Καμίνης και Ν. Ανδρουλάκης!!!

Όσο για το Βριλήσσι;;;;

Εκεί ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΕ 27%!
Δεύτερη η Φώφη με 24% τρίτος ο Ν. Ανδρουλάκης με 19% και ακολουθεί ο Γ. Καμίνης.

ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΡΕΜΑΤΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!! ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

Μιλήσαμε ήδη με τρία μέλη της Επιτροπής Διεξαγωγής των Εκλογών - μόλις είχαν ανοίξει τα μάτια τους οι άνθρωποι, από το χθεσινό ξενύχτι και ακούσαμε ενδιαφέρουσες απόψεις και σχόλια OFF THE RECORD βεβαίως.
Με πιο ενδιαφέρουσα αυτή περί της κομματικής προέλευσης πολλών εκ των ψηφοφόρων που προσήλθαν στην κάλπη.
"¨Ήταν πολλοί ψηφοφόροι άλλων κομμάτων και κυρίως δεξιοί" μου είπε ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΥΛΙ.
"Από άλλες γειτονιές βέβαια" μου είπε.
- Θεωρείς ότι ήταν οργανωμένο; το ρώτησα το μεγάλο πουλί.
-ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΟΛΟΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ, ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΑ:

"ΝΑΙ"
Αμ σύντροφέ μου! Το ζητήσατε, δεν το ζητήσατε να ψηφίσουν οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων,; Τώρα τι δεν καταλαβαίνετε;

ΥΓ: Τα αποτελέσματα που γράφουμε είναι προϊόν ρεπορτάζ από αγουροξυπνημένα, ξενυχτισμένα μέλη της επιτροπής διεξαγωγής των εκλογών, που τον καφέ τον είχαν πιει μισό όταν τους πήρα τηλέφωνο. Δεν αποκλείνουν πολύ από την αλήθεια - η σειρα είναι αυτή - αλλά ψιλοδιαφορές με το επίσημο που θα ανακοινωθεί - λέει - το βράδυ από την επιτροπή Αλιβιζάτου, μπορεί να υπάρχουν.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2017. ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

26η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), τη 15η Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Αποδέσμευση κωδικών αριθμών προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017.

2. Έγκριση πίστωσης ποσού 372,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% σε βάρος του Κ.Α. 00.6431.01 με τίτλο «Έξοδα ενημέρωσης και προβολής δραστηριοτήτων του Δήμου», για την καταχώρηση των οδηγιών σχετικά με τη χρήση των υπόγειων κάδων συμπίεσης απορριμμάτων.

3. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης για πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

4. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ο.Ε. 2018.

5η ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε ειδική συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), τη 15η Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.3852/2010:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Ψήφιση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2018.

2. Έγκριση πίνακα στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων του Δήμου Έτους 2018
.


ΣΧΟΛΙΟ: Με 15 συμβούλους που έχουν μείνει να στηρίζουν την διοίκηση Ρούσσου, ο προϋπολογισμός δεν περνάει αν είναι παρόντα και τα 41 μέλη του ΔΣ αφού χρειάζονται οι μισοί ψήφοι των παρόντων.

Αν η διοίκηση συνυπολογίσει τους στρατηγικούς της συμμάχους της παράταξης Λαδόπουλου συγκεντρώνει 18 ψήφους.

Θα ψηφίσει και ο κομματικός  ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ  ανεξάρτητος σύμβουλος Θ. Βαρδουλάκης τον προϋπολογισμό;
Πάμε στις 19 ψήφους.
Κια η ανεξαρτιτοπιηθίσσα Σούλα Μάζη που παραμένει κομματιό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ;;;

ΘΑ ΡΊΞΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΝ ΡΟΥΣΣΟ;;;;

Απέναντι μένουν - εν δυνάμει 21 σύμβουλοι του Κουράση, του Ανδρεόπουλου, της Καρατζά, ο Θωμάς, ο Νταβίας και οι ΑΝΤΑΡΤΕΣ της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.
Θα καταψηφίσουν οι ΑΝΤΑΡΤΕΣ τον προϋπολογισμό που ψήφιζαν επί τρία χρόνια;

Ο ΣΥΜΕΩΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΩΡΑ!
 

Θα έχει ενδιαφέρον τι θα γίνει την Τετάρτη.