Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΒΑΡΗΣΥΜΑΝΤΗ ΔΗΛΩΣΗ (γλου, γλου, γλου)

Έχω να πάω δια ζώσης στον δήμο - στην Αγ. Γεωργίου ή την Φιλ. Λίτσα - από τον Φλεβάρη.

Αν κυκλοφόρησε κανένας τις τελευταίες μέρες στο δημαρχείο που μου έμοιαζε ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ, θα μιλάμε για περίπτωση σωσία αν δεν μιλάμε για φαντάσματα που δημιουργούνται στο μυαλό μερικών από παρατεταμένη εμμονή και καταπιεσμένη φοβία.

Η μόνη μου επαφή δια ζώσης με δημοτική υπηρεσία ήταν σήμερα το πρωί στο κτήμα καθαριότητας, όπου είχα μια πολύ ήρεμη συζήτηση στο γραφείο του διευθυντή, για θέμα που δεν είναι του παρόντος.

Πιστεύω ότι οι τρεις παριστάμενοι υπηρεσιακοί αλλά και όλοι οι εργάτες να μπορούν να βεβαιώσουν ότι κανένα "επεισόδιο" δεν έγινε.

Αν κανείς "άκουσε φωνές" ας μας το πει, πριν το αναφέρει στον ψυχαναλυτή του (της).

Τηλεφωνικά και μόνο τις τελευταίες μέρες (εχθές και προχθές) συνομίλησα με την γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου, την ιδιαιτέρα του δημάρχου Βάλια Χριστούλη και την Γενική Γραμματέα του Δήμου Στέλλα Μιχαλοπούλου, ενώ σήμερα μίλησα τηλεφωνικά με τον αντιδήμαρχο της υπηρεσίας καθαριότητας και την ΦΛΥΑ.

Αν υπάρχει κανείς που να θεωρεί ότι σήκωσα τον τόνο της φωνής μου ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ, να το πει δημόσια και θα ζητήσω συγνώμη.

Πιστεύω όμως ότι όλοι θα βεβαιώσουν ότι η απεύθυνσή μου ήταν στα πλαίσια μιας πολιτισμένης, θεσμικής συζήτησης.

Μόλις ενημερώθηκα όμως ότι η νονά διαδίδει ότι σήμερα ούρλιαζα στον δήμο και δεν την άφησα να εργαστεί.

Ρώτησα τηλεφωνικά σε όλους τους ορόφους του δήμου αν είδε κανείς κανέναν σωσία μου να περιφέρεται ουρλιάζοντας.

Δεν βρέθηκε κανείς υπάλληλος, από όσους μίλησα να με είδε.

Παρακαλώ πάντως αν κάποιος με είδε στον δήμο τις τελευταίες μέρες να με ενημερώσει άμεσα διότι θα πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση διχασμού προσωπικότητας και θα πρέπει να το κοιτάξω άμεσα.

Αν δεν βρεθεί όμως, κάποιοι να το κόψουν το αλκοόλ. Τους πειράζει.!


Α.Ν.

H «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ»... για τη «συμφωνία Ε.Ε. και Τουρκίας», Προσφυγικό – Μεταναστευτικό

Με την «συμφωνία Ε.Ε. και Τουρκίας» που ισχύει θεωρητικά από τις 20.03.16, συνεχίζεται η συρρίκνωση της κυριαρχίας της χώρας με την νατοϊκή κηδεμονία στο Αιγαίο και τον επεκτατισμό της Τουρκίας.
Επισημαίνουμε τα εξής: 
-1. η συμφωνία ΑΦΟΡΑ όλους τους Πρόσφυγες και Μετανάστες που φτάνουν στην Ελλάδα ΜΕΤΑ την υπογραφή της συμφωνίας. Για όσους είναι ήδη εγκλωβισμένοι εδώ, το μέλλον άδηλον, με σίγουρη την... παραμονή ενός σημαντικού αριθμού από αυτούς στην Χώρα, στους χώρους που έχουν δημιουργηθεί ή δημιουργούνται, για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. 
-2. Όσον αφορά την παρουσία Τούρκων αξιωματούχων που θα εγκατασταθούν στα ανατολικά νησιά του Αιγαίου «για να βοηθήσουν την διαδικασία της επανεισδοχής στην Τουρκία», να σημειώσουμε ότι: η εγκατάσταση Τούρκων αξιωματούχων (χωρίς ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ δεδομένου ότι ΔΕΝ εγκαθίστανται Έλληνες αξιωματούχοι στα παράλια της Τουρκίας), σε συνδυασμό με την ισχυρή παρουσία της Frontex, υπό την ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ του ΝΑΤΟ, ενέχει τον ορατό κίνδυνο της μετατροπής των νησιών σε ένα είδος διεθνοποιημένου εδάφους όπου άλλοι, τρίτοι, θα αποφασίζουν για τις επιστροφές. Επίσης οι Τούρκοι, έχοντας άποψη για τα σημεία παράνομης εισόδου μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, δύνανται να επανέλθουν στο θέμα των «γκρίζων ζωνών», αποτέλεσμα της άφρονος και εθελόδουλης πολιτικής των Σημιτικών «εκσυγχρονιστών» από την εποχή των Ιμίων το 1996. 
-3. Θα αναγνωρίσει η Ελλάδα την Τουρκία ως «ασφαλή Τρίτη χώρα», προκειμένου να επαναπροωθεί πρόσφυγες στην Τουρκία, όπως προβλέπει η συμφωνία; Είναι η σημερινή Τουρκία, με τον αδυσώπητο Εμφύλιο Τούρκων - Κούρδων εντός της, μια «ασφαλής Τρίτη χώρα»; 
-4. Η επιτευχθείσα συμφωνία, θα μείνει ανεφάρμοστη πρακτικά ενώ αλυσοδένει την χώρα με υποχρεώσεις που την υπερβαίνουν και γεμίζει τον ήδη προβληματικό κρατικό μηχανισμό με χιλιάδες ξένους τοποτηρητές και επιτρόπους.
Χρειάζεται Εξαιρετική επαγρύπνηση από όλους τους Έλληνες Δημοκράτες, τους Σοσιαλιστές, την Πατριωτική Αριστερά.
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ 
Αθήνα 22.03.16

ΞΕΡΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΞΥΠΝΑΔΑ" ΠΕΡΙ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πατσαβούρα από το Πάπιγκο

Απευθύνθηκα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής - στην Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τo θέμα που μας απασχολεί στην ΠΛΑΤΕΙΑ μετά το έγγραφο ΚΟΥΚΑ.

ΔΙΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, άσχετα αν γουστάρει ή όχι η κάθε ..... Κούκα και η κάθε "επαγγελματίας" δημοσιογράφος.

"Θέλω να μου πείτε την άποψή σας ως επιβλέπων τον δήμο φορέας, σχετικά με το αν είναι ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ από κάθε πολίτη που μπορεί να εμπλέκεται, μια εισήγησητης υπηρεσίας προς ΔΗΜΟΣΙΑ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αν κάθε πολίτης που ενδέχεται να εμπλέκεται σε θέμα που πρόκειται να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο έχει δικαίωμα πρόσβασης στον φάκελο των θεμάτων, με δεδομένο ότι σε κάθε θέμα μπορεί να θέλει να παρέμβει (υποστηρικτά ή ενιστάμενος) ο ίδιος ή δικηγόρος του, αν θεωρεί ότι τον επηρεάζει, θίγει διακαιώματα ή συμφέροντά του ή πιστεύει ότι έχει αδικηθεί" ρώτησα τον ευγενέστατο υπάλληλο (το όνομά του στην διάθεση της ΠΛΑΤΕΙΑΣ)."

"Ε ΤΙ ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ ΤΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Δεν μπορεί ο δημότης να παρέμβει σε δημοτικό συμβούλιο αν θίγεται; Και πώς θα ενημερωθεί αν δεν έχει πρόσβαση στην εισήγηση;" μου απάντησε.

"Μια εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο, σε ανοικτή, δημόσια και ΝΟΜΙΜΩΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΜΕΝΗ σε βίντεο ή μαγνητόφωνο συνεδρίαση εξυπακούεται ή όχι ότι ξεκινάει με την ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ που έχει δοθεί στους δημοτικούς συμβούλους ΝΑΙ ή ΟΧΙ" επέμεινα.

"Ε είναι προφανές", μου απάντησε.


Όχι για τον δήμο Χαλανδρίου κύριε .....
ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ!


Και πάντως σίγουρα ΟΧΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ η ΚΟΥΚΑ και προΐσταται πολιτικά η "επαγγελματίας δημοσιογράφος" που πιστεύει στην .... λογοκρισία!

Πάντα να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό διεκδικούσε και διεκδικεί βέβαια η συγκεκριμένη διευθύντρια.

Α.Ν.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Ο ΣΥΝΔΗΜΟΤΗΣ ΜΑΣ Γ. ΠΑΠΑΔΙΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ

Ο Γ. ΠΑΠΑΔΙΑΣ (με την μαύρη σημαία)

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων

Μετά τις τελευταίες αρχαιρεσίες της  18ης Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν σήμερα 22η Μαρτίου 2016 οι διαδικασίες εκλογής νέων Οργάνων του Διοικητικού μας Συμβουλίου . 

Οι διαδικασίες εκλογής νέων οργάνων διεξήχθησαν σε ειδική συνεδρίαση στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων στην οδό Κουμουνδούρου 37  και ύστερα από πρόσκληση του Πλειοψηφήσαντος Συμβούλου κ. Λαζαρίδη Σπυρίδων .

Αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία με παρόντες τους : Λαζαρίδη Σπυρίδων του Ιωάννη , Κατσούδα Κων/νο του Αθανασίου , Φλώτσιο Αλέξανδρο του Χρήστου , Παπαδιά Γεώργιο του Σεραφείμ , Παρασκευόπουλο Παναγιώτη του Γεωργίου , Γεωργόπουλο Παναγιώτη του Γεωργίου , Γιωργιόπουλο Άγγελο του Χρήστου ,Γρίτσα Παναγιώτη του Βασιλείου ,Σεβαστόπουλο Ευάγγελο του Βασιλείου κι αφού η νομιμοποίηση αυτή από κανέναν δεν αμφισβητήθηκε   ...
Ο Πλειοψηφών Σύμβουλος κ. Λαζαρίδης Σπυρίδων  καλωσόρισε τα μέλη που εκλέχθηκαν από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες και τους οποίους  (αφού πρώτα  ευχήθηκε πολλές και καλές συνδικαλιστικές επιτυχίες για το καλό του κλάδου  και του Δασικού Κεφαλαίου της Χώρας)  τους κάλεσε ,  να υποβάλλουν υποψηφιότητες για τα διάφορα αξιώματα της Ομοσπονδίας και ύστερα από μυστική ψηφοφορία να καταλάβουν το αξίωμα για το οποίο θέτουν υποψηφιότητα . 

Μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων και τη μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου  που προέκυψε είναι η εξής: 
Παπαδιάς Γεώργιος Πρόεδρος 
Γιωργιόπουλος Άγγελος Αντιπρόεδρος 
Φλώτσιος Αλέξανδρος Γενικός Γραμματέας
Σεβαστόπουλος Ευάγγελος Ταμίας 
Κατσούδας Κωνσταντίνος Οργανωτικός Γραμματέας (Γραμματέας Τύπου) 
 Μέλη : Γεωργόπουλος Παναγιώτης,  Γρίτσας Παναγιώτης,  Λαζαρίδης Σπυρίδων , Παρασκευόπουλος Παναγιώτης

Καλή και δημιουργική θητεία ευχόμαστε σε όλους !
 

Παρεμβάσεις της Περιφερειάρχη Αττικής στην Ολομέλεια του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης“Συζητάμε σήμερα το θέμα του διαθρησκευτικού, διαπολιτισμικού διαλόγου, υπό το βάρος των τρομοκρατικών επιθέσεων, στις Βρυξέλλες”, τόνισε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, κατά την παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης. “Συζητάμε σήμερα έχοντας μπροστά μας την υποχρέωση να ορθώσουμε τείχος κατά της ισλαμοφοβίας αλλά και του αντισημιτισμού και του νεοναζισμού. Μην ξεχνάτε ότι προέρχομαι από τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία αλλά έχει νεοναζιστικό κόμμα με διψήφιο ποσοστό”, παρατήρησε η ίδια μιλώντας στη 30ή σύνοδο της Ολομέλειας του Κογκρέσου. Η ίδια υπογράμμισε την ανάγκη της υλοποίησης της πρότασης για την εργαλειοθήκη προκειμένου αυτή “να μην περιληφθεί στο μακρύ κατάλογο των καλών προθέσεων που έμειναν ανεκπλήρωτες”. Τέλος η ίδια υπογράμμισε την ανάγκη Ψηφίσματος εκ μέρους του Κογκρέσου.

Νωρίτερα η Περιφερειάρχης είχε παρέμβει στην πρώτη θεματική της Συνόδου, σχετικά με τα ζητήματα της διαφάνειας και της ηθικής στη Δημόσια Διοίκηση. “Η αδιαφάνεια, η διαφθορά, οι παραγοντισμοί, η φαυλότητα, σε όλα τα επίπεδα της διακυβέρνησης, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του λαϊκισμού και της απόρριψης της πολιτικής, από τους πολίτες”, σημείωσε αναφερόμενη στο θέμα της ηθικής στη Δημόσια Διοίκηση. Η ίδια υπογράμμισε επίσης, ότι παράλληλα με την καταπολέμηση της διαφθοράς πρέπει να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία που χρησιμεύει αρκετές φορές ως άλλοθι για διαφθορά.

Η Περιφερειάρχης, αφού τόνισε τη σημασία της ανταλλαγής καλών πρακτικών για την αντιμετώπιση του προβλήματος, περιέγραψε σε γενικές γραμμές την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να πάρει μέρος στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με τη Διεθνή Διαφάνεια, για τα “Σύμφωνα Ακεραιότητας” στις δημόσιες συμβάσεις. Μια πρωτοβουλία για την αποτροπή της διαφθοράς και της απάτης στις δημόσιες συμβάσεις, με διασφάλιση της διαφάνειας. “Η Περιφέρεια Αττικής, τόνισε συγκεκριμένα η Περιφερειάρχης, συμβάλλει έτσι, πρώτον, στο να καταστεί ο δημόσιος τομέας αξιόπιστος εταίρος σε επενδύσεις”. “Και δεύτερον, προστατεύει τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών και προσδίδει τη μέγιστη αξιοποίηση των χρημάτων από τα ταμεία της ΕΕ, διασφαλίζοντας ότι τα δημόσια έργα διέπονται από τις αρχές της υγιούς διακυβέρνησης και της αποτελεσματικότητας”.

«»Κάτι Κολοκοτρώνηδες…….»»Θ.Μαλκίδης

«Κάτι Κολοκοτρώνηδες…….» Η  Επανάσταση της απελευθέρωσής μας και τα σχολικά βιβλία του Υπουργείου, πρώην Εθνικής, Παιδείας
Το παρακάτω απόσπασμα που αναφέρεται σε «κάτι Κολοκοτρώνηδες»  το βρίσκουμε  στο βιβλίο του «Τετραδίου Εργασιών» της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β´ Γυμνασίου (σ. 35), με τίτλο «Αρχίζουμε πρόβες για την εθνική γιορτή». Στο βιβλίο το οποίο εκδίδει, μεταξύ των άλλων, το πρώην επί της Εθνικής Παιδείας  Υπουργείο, και βεβαίως έχει πληρωθεί από όλους τους Έλληνες πολίτες με κόπο, μόχθο και ιδρώτα,  γράφονται  τα εξής εκπληκτικά:
«Τέλεια! Σήμερα στο μάθημα της μουσικής ήταν τέλεια! Γιατί από αύριο αρχίζουμε πρόβες για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Θα κάνουμε πρόβες με τη χορωδία, θα χάνουμε μαθήματα! Έχουμε μια κάπως μικρή χορωδία στο σχολείο, καμιά τριανταριά άτομα και έχει πλάκα. Το ρεπερτόριο θα ‘ναι το συνηθισμένο: Ελεύθεροι Πολιορκημένοι και δωσ᾽του… Από τώρα ονειρεύομαι τις ώρες μαθημάτων που θα χαθούν στις πρόβες. Και η καλλιτεχνικού, η Βαφιώτη, μας λέει ότι θέλει μια ομάδα να σχεδιάσει κάτι σκηνικά και κάτι Κολοκοτρώνηδες και κάτι σημαίες και δάφνες. Μέσα! Υπολογίζω κι άλλες χαμένες ώρες μαθημάτων…»
Το δυστύχημα είναι ότι το παραπάνω απόσπασμα δεν είναι το μοναδικό από την ιστορική και πολιτική χυδαιότητα που εμφανίζουν εδώ και χρόνια οι   θεσμικοί και μη,  του Υπουργείου της πρώην Εθνικής Παιδείας, οι οποίοι εκθειάζουν   το φασίστα   δάσκαλο του Χίτλερ,  Μουσταφά Κεμάλ (!) προσφέροντας γνώση από συνταγές μαγειρικής, οδηγίες χρήσης καφετιέρας και κλιματιστικού (!), ενώ υβρίζουν τον Κολοκοτρώνη, την Επανάσταση, τον εθνικό μας ύμνο, τους απελευθερωτές μας.
Έτσι στο βιβλίο της Νεοελληνικής Γλώσσας της Α´ Γυμνασίου (σ. 82-83) περιέχεται κείμενο -αφιέρωμα στο 1821 με τίτλο «Η παράσταση», από όπου παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα: «…τότε ο Βαγγελάκης πουέκανε τον Μπότσαρη και τον στένευε η στολή του, έσκυψε να πάρει τα τσαρούχια μου να μου τα δώσει και φάνηκε το σώβρακό του και τα κορίτσια έβαλαν τα γέλια κι εκείνος τα κλάματα… Και ο κύριος διευθυντής… άρχισε να φωνάζει:
– Ζήτω η 25η Μαρτίου! και είπε «και του χρόνου» κι όλοι σηκώσαμε τα χέρια μπροστά και είπαμε και ζήτω κι η κυρία Ουρανία φώναξε πάλι προσοχή! και σταθήκαμε όλοι προσοχή και τραγουδήσαμε τον εθνικό ύμνο και γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει πατέρα; και φύγαμε να πάμε σπίτι μας να φάμε σκορδαλιά για το καλό της ημέρας, να κοιμηθούμε, να ξυπνήσουμε, να βάλουμε τα καλά μας και να πάμε να πούμε χρόνια πολλά του Βαγγελάκη που είχε την εθνική εορτή του».
Είναι  επίσης προκλητικό το  πως εμφανίστηκε η σημαντική ομιλία του Κολοκοτρώνη, αυτή προς τους νέους, που εκφωνήθηκε στην Πνύκα και καταγράφεται   στο βιβλίο της  Γλώσσας της Στ´ Δημοτικού (β´ τεύχος, σ. 105). Η λέξη λογοκρισία ενδεχομένως να μην προσεγγίζει στην ολότητά της την παρακάτω παραπομπή ωστόσο την αναφέρουμε για τη συζήτηση.
Λέει ο Κολοκοτρώνης : «Οἱ παλαιοί Ἕλληνες, οἱ πρόγονοί μας, ἔπεσαν εἰς τήν διχόνοιαν καί ἐτρώγονταν μεταξύ τους, καί ἔτσι ἔλαβαν καιρό πρῶτα οἱ Ρωμαῖοι, ἔπειτα ἄλλοι βάρβαροι καί τούς ὑπόταξαν.Ύστερα ἦλθαν οἱ Μουσουλμάνοι. Οἱ ἔμποροι καί οἱ προκομμένοι…». 
Μετά τήν λέξη «Μουσουλμάνοι», ο ήρωας είπε καί κάποια άλλα λόγια: «Καί ἔκαμαν ὅ,τι ἠμποροῦσαν διά νά ἀλλάξῃ ὁ λαός την πίστιν του. Ἔκοψαν γλῶσσες εἰς πολλούς ἀνθρώπους, ἀλλ᾽ ἐστάθη ἀδύνατο νά το κατορθώσουν. Τόν ἕνα ἔκοπταν, ὁ ἄλλος τόν σταυρό του ἔκαμνε».
Το μέρος βεβαίως αυτό για τους ευνόητους λόγους δεν αναφέρεται στο σχολικό βιβλίο……
Στο βιβλίο  «Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας» της Γ´ Γυμνασίου ( σ. 46-48) ολοκληρώνεται (; ) η ύβρις εναντίον του Κολοκοτρώνη, αφού  προστέθηκε  ένα απόσπασμα από τα Απομνημονεύματα του στρατηγού Μακρυγιάννη,  το οποίο όμως  γράφει  ἐναντίον τοῦ Κολοκοτρώνη, κατηγορώντας τον άδολο και ανιδιοτελή Γέρο του Μωριά για πλουτισμό(!): «Οἱ ἄρχοντές μας, οἱ ἀρχηγοί μας ἔγιναν “Ἐκλαμπρότατοι”… ἔγινε ὁ Κολοκοτρώνης καί οἱ ἄλλοι συγγενεῖς καί φίλοι, πλούσιοι ἀπό γές (χωράφια), ἀργαστήρια, μύλους… Ὅταν ὁ Κολοκοτρώνης καί οἱ σύντροφοί του ἦρθαν ἀπό τή Ζάκυνθο, δέν εἶχαν οὔτε πιθαμή γῆς…». Ο Μακρυγιάννης σε δεκάδες άλλα σημεία γράφει  για τον πρωταγωνιστικό  ρόλο του Κολοκοτρώνη  στην Επανάσταση, προβάλλοντας τη μοναδική προσωπικότητά του, αλλά αυτό έπρεπε να αναφερθεί!
Ο Κολοκοτρώνης, ο απελευθερωτής μας, ο πιστός, ο έχων τον Θεό πάντα πρώτη αναφορά, ο Έλληνας που έχασε το παιδί του αλλά συγχώρεσε τους δολοφόνους  του, που φυλακίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο, που έχασε δεκάδες συγγενείς στον Αγώνα, που αντιστάθηκε στην εθνική και κοινωνική αδικία,  είναι για τους σημερινούς αρνητές, εθνοφοβικούς, συκοφάντες, καριερίστες, ψευτοκαθηγητές και ψευτοδιανοούμενους, «κάτι Κολοκοτρώνηδες»….
Την απάντηση σε όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα που δεν τα αναφέρουμε τη δίνει ο ίδιος Κολοκοτρώνης, με τον μοναδικό τρόπο που αυτός γνωρίζει («Κολοκοτρώνη Ἀπομνημονεύματα», τόμ. Γ´, ἔκδ. «Γ. Βαλέτα», σ. 224):

«Εἰς τὴν Τριπολιτσάν», γράφει ο Τερτσέτης, ο ἀπομνημονευματογράφος του Γέρου του Μοριά, «εἶχον γράψει σάτιρα ἐναντίον τοῦ Κολοκοτρώνη καὶ τὴν ἐτοιχοκόλλησαν εἰς τὴν ἐκκλησίαν. Ἦταν Κυριακὴ καὶ ἐσυνάχθη κόσμος καὶ ἐδιάβαζε. Ὁ Γέρο Κολοκοτρώνης ἐπήγαινε εἰς τὴν ἐκκλησίαν νὰ λειτουργηθεῖ, καὶ ὅταν εἶδε τὸν κόσμο συμμαζωμένο, ἔστειλε τὸν γραμματικό του, νὰ ἰδεῖ τί τρέχει. Ὁ γραμματικὸς ἐπέστρεψε καὶ ἐμούδιαζε νὰ τοῦ εἰπεῖ. Ἔμαθε, τέλος πάντων, τί εἶναι. Τότε ἐπῆγε τὴν ἐξεκόλλησε καὶ τὴν ἐπῆρε στὸ χέρι καὶ ὅταν ἀπόλυσεν ἡ ἐκκλησία, τὴν ἔδωσε τοῦ παπᾶ καὶ τὸν ὑποχρέωσε νὰ τὴν διαβάσει μεγαλοφώνως εἰς τὸν λαό. 

Ἔπειτα εἶπε: “κρίνετε, ἂν μὲ βρίζουν δίκαια”. 

Καὶ τινές, λέγουν, ἐπρόσθεσε: Ὁ κάλπικος παρὰς μένει στὸ νοικοκύρη του»

Δείτε το βιβλίο του Θ. Μαλκίδη, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την επανάσταση» Εκδόσεις Αιγαίον- Λευκωσία

 

https://vimasaronikou.wordpress.com

Όταν τα ελληνικά σύνορα βαφτούν με αίμα, ποιοί θα τα «ανοίξουν»;

  1. Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνήψε συμφωνία με την Τουρκία για την παράνομη μετανάστευση προς την Ελλάδα, έχοντας κλείσει τα σύνορά της, προς αυτούς τους παράνομους μετανάστες (όπως η συμφωνία αυτή, τους χαρακτηρίζει). Όμως η ελληνική συγκυβέρνηση έχει «ανοιχτά σύνορα» και «δεν έχει σύνορα στην θάλασσα» κατά τις δηλωμένες πεποιθήσεις της, η δε αρμάδα του ΝΑΤΟ ουδέν προσέφερε στην ανάσχεση της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο, εξαιτίας των τουρκικών δυστροπιών. Συνεπώς, τι εμποδίζει την Τουρκία και το εμπόριο διακίνησης παράνομων μεταναστών από τα μικρασιατικά παράλια να συνεχίσουν την εξαπόλυση πλημμυρίδας παράνομων μεταναστών;
  2. Η χρεοκοπημένη Ελλάδα, με δύο εκατομμύρια άνεργους, 50% ανεργία της νεολαίας, ακαταμέτρητους άστεγους πολίτες της και μυστικού αριθμού αυτόχειρες πολίτες της, βρίσκεται αντιμέτωπη, στα νησιά της και στην επικράτειά της ολόκληρη, με το υπερόπλο του τουρκικού επεκτατισμού, αυτό του ανθρωπιστικού οίκτου για τους παράνομους μετανάστες. Παρότι μερικές χιλιάδες ανέργων νέων μέσω ΜΚΟ και κυβερνητικών προσλήψεων θα απασχοληθούν βραχυπρόθεσμα, δεν επαρκεί εμφανώς και εύλογα, αυτό να είναι το ικανοποιητικό αντάλλαγμα για την είσοδο και αγνώστου διαρκείας εγκατάσταση αναρίθμητων και αταυτοποίητων, αλλόγλωσσων και αλλοεθνών και αλλόθρησκων, παράνομων μεταναστών, με μη διαχειρίσιμη την συνεπαγόμενη κατάσταση, κατά γενική -και κυβερνητική- ομολογία.
  3. Εφόσον η Τουρκία συνεχίσει στην προτροπή του Τ. Οζάλ για την «επανακατάληψη» της Ελλάδας μέσω της δημογραφικής υπεροχής της, τίποτε την εμποδίζει να εξαποστέλλει μυριάδες παράνομους μετανάστες, που αιτούμενοι τον χαρακτηρισμό του πρόσφυγα, να προκαλέσουν συμφόρηση στις εντεταλμένες γραφειοκρατικές υπηρεσίες και, να αποικίσουν τα νησιά του Αιγαίου, έχοντας ήδη καταστρέψει τον εκεί Τουρισμό. Γιατί να μη συνεχίσει σε αυτή την στρατηγική που αναίμακτα και ανέξοδα -το αντίθετο, προσοδοφόρα- της επιτρέπει αντιστάθμιση και αντιπερισπασμούς στα μέτωπα που έχει ανοικτά με το Κουρδιστάν και την Ρωσία (και τις ΗΠΑ);
  4. Φυσικά, οι πολίτες και ο λαός της Ελλάδας θα αντιδράσουν, οπότε το απολύτως βέβαιο είναι πως επίκεινται ασύμμετρες ταραχές, με την γενική αναστάτωση να καταπονεί περαιτέρω το κοινωνικό σώμα και την κρατική μηχανή, συμπαρασύροντας και τον ελληνικό στρατό, που έχει ήδη εμπλακεί σε αυτή την κρίση της παράνομης μετανάστευσης. Έτσι, σε ένα πλαίσιο ιστορικά πρωτόγνωρης γεωπολιτικής αστάθειας, ακατάσχετης φτώχειας, πολιτειακής παρακμής και κομματικής αποσύνθεσης, αναπτύσσεται το περιβάλλον που διευκολύνει τις κάθε είδους επιβουλές κατά της πατρίδας μας.
  5. Η συγκυβέρνησή μας, όσο και αν έχει μεθύσει από την εξουσιολαγνεία, ίσως ακόμη δεν έχει απωλέσει το ένστικτο της ανθρώπινης αυτοσυντήρησης. Οπότε υπό το βάρος των όσων συντομότατα απειληθούν σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας μας, ακόμη και υπό το βάρος πολεμικής σύρραξης σε κάποιο από τα ολόγυρα ανοικτά συνοριακά μέτωπα, πρόκειται να λιποτακτήσει.
  6. Συνεπώς, για όσο ακόμη προλαβαίνουμε, εμπνεόμενοι και από την τεράστια πολιτική επιτυχία της Ουγγαρίας που επιβλήθηκε τελικά στην Ε.Ε., πρέπει η Ελλάδα να απαιτήσει και να επιβάλει ο έλεγχος χαρακτηρισμού των υποψήφιων μεταναστών, να γίνεται στα μικρασιατικά παράλια. Με την συνδρομή της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Είναι ζήτημα ανθρωπιστικής διάσωσης των παράνομων μεταναστών και είναι ζήτημα διάσωσης της πατρίδας μας. Το μέγιστο πολιτικό-διαπραγματευτικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι πως διαθέτει, διαπιστωμένα, τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα στις θάλασσές της (Α.Ο.Ζ.) και σπάνιο ορυκτό πλούτο. Μαζί με την Κύπρο. Για την Ε.Ε. και την Γερμανία, όπως και για τις ΗΠΑ αλλά και για την Ρωσία, υπάρχει συμφέρον τους αυτά να περιέλθουν στην τουρκική επιρροή ή κυριαρχία; Όχι βέβαια.
  7. Ο λαός όμως, εμείς οι απλοί πολίτες που έχουμε να επωμισθούμε και μια τέτοια κοσμογονία, πρέπει να προπαρασκευασθούμε. Φυσικά και εύλογα πολλοί αντιδρούμε συναισθηματικά, μερικοί εισπράττοντας και δυσανάλογα πλήγματα για την πηγαία ελευθεροστομία τους, πρέπει όμως όλοι μας να ανασυνταχθούμε. Χωρίς ιδεοληψίες, ελεύθερα, δημοκρατικά να συστρατευθούμε για την σωτηρία της πατρίδας μας. Παρακάμπτοντας τους διασπαστές, αψηφώντας τους  αργυρώνητους Εφιάλτες. Πρέπει να ξαναγεννηθούμε σαν χώρα, έξι χρόνια πριν το 2021. Πριν καταντήσουμε «μέρος» (αποχωρητήριο).
Νίκος Καραβαζάκης
https://vimasaronikou.wordpress.com