Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ: Γκρέμισαν (από ντροπή;) τις πρόχειρες εγκαταστάσεις όπου έκανε τις προπονήσεις της η Άννα Κορακάκη
Στην κατεδάφιση των πρόχειρων εγκαταστάσεων όπου έκανε τις προπονήσεις της η χρυσή ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη προχώρησαν το πρωί της Τρίτης δημοτικά συνεργεία, σύμφωνα με συγγενείς της 20χρονης σκοπεύτριας από τη Δράμα.Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συγγενείς την Άννας Κορακάκη, δε γνωρίζουν τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτό: Μήπως είχε άραγε η πόλη άλλο καλύτερο σκοπευτήριο; Μήπως για να μην κεντρίσει την αρνητική δημοσιότητα των ΜΜΕ, μήπως να μη δοθεί αρνητική εικόνα για την πόλη, τώρα που όλα τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν πάνω στη χρυσή πρωταθλήτρια;

Τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς, επιμονής, κόπου, προσπάθειας, στη σκιά, «ποιος αλήθεια νοιάστηκε;», αναρωτιούνται. Μήπως τα ΜΜΕ που εδώ και τρεις μέρες επιδεικνύουν εξαιρετικό ενδιαφέρον; Η μητέρα της Άννας Κορακάκη, η Φωτεινή, δε μπορεί να μην εκφράσει ένα πικρό παράπονο, που την «πνίγει» όλα αυτά τα χρόνια.

«Θέλω να πω ένα παράπονο και δικό μου, θεωρώ και όλων των παιδιών που ασχολούνται με αυτά τα αθλήματα... Σας είπα, η Άννα έχει απίστευτες διακρίσεις τα τελευταία χρόνια. Κάθε φορά λοιπόν «κρεμόμασταν» στα δελτία ειδήσεων να ακούσουμε μια απλή αναφορά, τίποτε παραπάνω, μια απλή αναφορά... Τίποτε, ούτε αυτό, ούτε μια αναφορά, μόνο για το ποδόσφαιρο ακούμε...», λέει η μητέρα της χρυσής πρωταθλήτριας.

«Τα συγχαρητήρια από γνωστούς και φίλους και τη γειτονιά τα παίρναμε μέχρι τώρα, αυτό που έχει αλλάξει, θα έλεγα έντονα, είναι η δική σας εμφάνιση, των ΜΜΕ, μας αιφνιδίασε...» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μητέρα της Άννας Κορακάκη και προσθέτει: «Με την Άννα δεν έχουμε εκπλαγεί. Τα δύο τελευταία χρόνια έχει πετύχει τα πάντα... μας είχε βάλει σ' αυτή την πορεία μαζί της ήταν σταθερά, πολύ ψηλά. Από τότε που ξεκίνησε σταδιακά και σταθερά ανεβαίνει. Το να κρατηθείς σε τόσο ψηλό επίπεδο, σε πολλούς αγώνες και με διαφορετικές απαιτήσεις, νομίζω ότι αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό από όλα...».

Γιατί γκρέμισαν τις εγκαταστάσεις

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους συνεργεία του δήμου Δράμας κατεδάφισαν το πρόχειρο σκοπευτήριο όπου εκπαιδευόταν η χρυσή ολυμπιονίκης.

Ο κ. Μαμσάκος τόνισε ότι πρόθεση του Δήμου είναι να τοποθετήσει στο χώρο ένα «κοντέινερ προπονητικού στυλ», που θα επιτρέψει στην 20χρονη πρωταθλήτρια και σε άλλους αθλητές να εκπαιδεύονται υπό καλύτερες συνθήκες.

Αναφερόμενος στο νταμάρι όπου είχε κατασκευαστεί το κατεδαφισθέν σκοπευτήριο, ο δήμαρχος σημείωσε πως η τοπική αυτοδιοίκηση όφειλε να καθαρίσει αυτή την «ανεπίτρεπτη κατάσταση».

Τέλος, ο κ. Μαμσάκος επιτέθηκε στην κεντρική κυβέρνηση για την απουσία της στη υλική στήριξη των αθλητών, προσθέτοντας πως η τοπική αυτοδιοίκηση με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτει, προσπαθεί να καλύψει το κενό.

http://www.koutipandoras.gr

ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΟΙΝΟΥ ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ M.I.T. - ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


 Το ξέραμε αλλά περιμέναμε να ανακοινωθεί επίσημα για να το αναρτήσουμε στην ΠΛΑΤΕΙΑ - έστω και από την παραλία που βρισκόμαστε (γι' αυτό το site υπολειτουργεί αυτές τις μέρες).

Το ρομποτικό ηλιακό σύστημα του Χρήστου Δρογγίτη ΠΡΩΤΕΥΣΕ στην ψηφοφορία του κοινού και ανακυρήχθηκε πιοδημοφιλής πρόταση στην κατηγορία: MIT Climate Mitigation Solutions.

Ο Χρήστος θα κληθεί λοιπόν στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στο Μ.Ι.Τ. όπου θα παρουσιάσει πλέον "χζωντανά" το σύστημά του και θα διεκδικήσει το χρηματικό έπαθλο των 10.000 δολλαρίων και την έγκριση της ΄πρότασής του να τοποθετήσει το ρομποτικό του σύστημα στις ταράτσες του κορυφαίου τεχνολογικού ιδρύματος των Η.Π.Α.

Αντί άλλων σχολίων αντιγράφουμε από το site του Climate Colab του Μ.Ι.Τ. την ανακοίνωση των νικητών στις 14 κατηγορίες.

In February 2016, the Climate CoLab opened over a dozen contests on key challenges in addressing climate change. Nearly 500 proposals were submitted to the platform, and evaluated by expert Judges, who then selected 136 Semi-Finalists. Authors had a chance to revise their proposals with the Judges' feedback before entering a second round of evaluation, where 60 proposals were selected as Finalists, and opened for a public vote. In July, the Climate CoLab community grew to over 75,000 members, who cast over 16,000 votes to select the contests' Popular Choice winners.

You can meet and interact with both the Judges' Choice and Popular Choice winners as they attend and present their work at MIT Climate CoLab's Crowds & Climate Conference, September 28 & 29, on the MIT campus, where the $10,000 Grand Prize will be announced. Crowds & Climate will take place during HUBweek, a week-long city-wide festival celebrating innovation in the Boston area.

ΧΡΗΣΤΟ ΔΡΟΓΓΙΤΗ - ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΟΥΛΕΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕTE ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΣΤΟΝΗ!