Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

ΜΕ ΠΟΡΔΕΣ ΔΕΝ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΓΑ ...


Μεγάλη Πέμπτη σήμερα, η μέρα που βάφουμε αυγά και θα ήθελα να υπενθυμίσω, ότι, με πορδές αυγά δεν βάφονται.........όσο καλά και αν είναι βαμμένες οι κότες.


ΦΑΤΣΟΒΙΒΛΙΟ ΛΕΡΤΑΣ!

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ!

ΔΗΜΗΤΡΑ (ΜΗΤΣΗ) ΑΝΤΖΟΥΣ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ
Γένννημα θρέμα Χαλανδραία στην Φραγκόκκλησια/Τούφα.

Η Μήτση είναι εργαζόμενη και μητέρα.
Είναι αγωνίστρια της ζωής.

Είναι πτυχιούχος καθηγήτρια Γαλλικών, έχει διδάξει  στις Ουρσουλίνες και το Saint Joseph στο παρελθόν.

Σήμερα είναι ημιαπασχολούμενη σε αλυσίδα SUPER MARKET.

Είναι δραστήριο μέλος του Συλλόγου Ελληνοκυπρίων Β. Προαστείων "ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ".

ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ:

Με την Μήτση έχουμε μεγαλώσει από μικρά παιδιά, δίπλα - δίπλα, σε ένα στενάκι στην Τούφα (άσχετη αυτή η παρένθεση με την παρουσίαση υποψηφίων, αλλά με έχει κουράσει και θεωρώ απίστευτα ΑΣΗΜΑΝΤΗ και ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ αυτή την κουβέντα γύρω από το πώς πρέπει να αποκαλούμε την  γειτονιά στην οποία ζήσαμε τα παιδικά μας χρόνια - για εμάς είναι η Τούφα μας, είναι η Φραγκοκλησσιά μας, είναι η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ και την αγαπάμε όπως και αν θέλουν να την λένε οι φρεσκοφερμένοι, και σε αυτό θα επανέλθω κάποια στιγμή).

Στην Μήτση, την αγωνίστρια αυτή της ζωής προσωποποιείται η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ της ελληνικής κοινωνίας των τελευταίων πέτρινων χρόνων της κρίσης. 
Αυτής της αλήθειας που βιώνουμε όλοι μας.

Στην Μήτση προσωποποιείται ο αγώνας της σύγχρονης γυναίκας, του σύγχρονου γονιού, του μέσου έλληνα πολίτη, να επιβιώσει χωρίς να γονατίσει, να ζήσει χωρίς να υποταχθεί, με μεγάλη προσπάθεια, με σκληρή δουλειά αλλά κυρίως με χαμόγελο, αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και .... πολύ χορό. (Είναι το χόμπυ της.)

Σε ευχαριστώ παλιά φιλενάδα και γειτόνισσα.

Καλή επιτυχία.

ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ ΣΤΑ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΑΠΠΑ - ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΜεγάλη παράλειψή μας εχθές στην αναφορά μας στους Χαλανδραίους στα ευρωψηφοδέλτια, όπου αναφερθήκαμε στον Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο και τον Μπάμπη Γολέμη. (Θα τους ζητήσουμε να μιλήσουν στην Πλατεία, ελπίζουμε να δεχτούν).

Παραλείψαμε όμως - γιατί απλά δεν το ξέραμε - μια μεγάλη - πραγματικά μεγάλη στον χώρο της -την συμπολίτισσά μας που κοσμεί (πραγματικά) με την παρουσία της το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόκειται για την Χριστίνα Γιαννόπαππα Κατριβάνου!
 
Μια προσωπικότητα ευρωπαϊκού βεληνεκούς στον χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας αφού ως μηχανολόγος μηχανικός είναι στέλεχος της ESA, της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας.

Και αν νομίζετε ότι η Πλατεία υπερβάλλει ορίστε η απόδειξη:
 
 
Η Χριστίνα είναι γέννημα θρέμα Χαλανδραία, ο πατέρας της είναι ο γνωστός σε όλους Δημήτρης (Τζίμης) Γιαννόπαπας (το ιστορικό πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στην κεντρική πλατεία, που δεν υπάρχει πια αφού ο Τζίμης μεγάλωσε λιγάκι) και η μητέρα της είναι η Αντωνία (Τόνια) Κατριβάνου.
 
Η Χριστίνα - εκτός από κορυφαία επιστήμονας - τεχνοκράτης - μιλάει 5 ξένες γλώσσες.
 
Η Πλατεία ζητάει συγνώμη για την - όχι εσκεμμένη - παράλειψη.

…και ποιο κόμμα σας στηρίζει;Συζητώντας με ένα συνάδελφο προχτές, ο οποίος έμαθε ότι είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Χαλάνδρι, με την παράταξη Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία, με ρώτησε κατευθείαν:

«Και ποιο κόμμα σας στηρίζει;»

Όταν του απάντησα «κανένα» με κοίταξε καχύποπτα και με ψιλοειρωνικό ύφος μου είπε:

«Δηλαδή είστε κι εσείς ανεξάρτητοι;» και γέλασε.

Μέσα στα επόμενα δυο λεπτά, του εξήγησα ποιοι είμαστε.

Δηλαδή:

- Φυσικά και έχουμε ιδεολογικό προσανατολισμό. Είμαστε «αριστεροί». Είμαστε κατά των μνημονίων επειδή πιστεύουμε ότι ευθύνονται για τα περισσότερα από τα χάλια στα οποία βρισκόμαστε σήμερα και κυρίως για το ενάμιση εκατομμύριο ανέργων. Κι αν αύριο γίνονταν Βουλευτικές εκλογές θα ψηφίζαμε όλοι κάποιο από τα κόμματα που βρίσκονται αριστερότερα από το ΠΑΣΟΚ.

Τόσο απλά και ξεκάθαρα.

- Πιστεύουμε όμως ότι δεν είναι όλες οι εκλογές το ίδιο.

Στις Βουλευτικές ψηφίζουμε κυβέρνηση.
Στις Ευρωεκλογές ψηφίζουμε τον Ευρωπαϊκό συνδυασμό που θέλουμε να μας αντιπροσωπεύσει στο κοινό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στις Αυτοδιοικητικές ψηφίζουμε Δήμαρχο ικανό για να κάνει έργο και να λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ο συνάδελφος άρχισε να ενδιαφέρεται, αλλά είναι δύσκολος!

«Αυτά τα πολιτικάντικα τα ακούω βερεσέ, όλοι τα ίδια λένε, από λόγια χορτάσαμε. Για το Χαλάνδρι τι θα κάνετε; Συγκεκριμένα πράγματα κι όχι γενικότητες».

Μέσα στα επόμενα πέντε λεπτά του μίλησα για το πρόγραμμά μας:

- Μιλάμε για το Χαλάνδρι και είμαστε οι μόνοι που το κάνουμε αυτό από την πρώτη στιγμή. Μιλάμε για τα προβλήματα του Χαλανδρίου και προτείνουμε λύσεις απλές και υλοποιήσιμες.

- Έχουμε πρόγραμμα, σε αντίθεση με τους άλλους που δεν έχουν. Πρόγραμμα συγκεκριμένο, με δέκα καθαρούς στόχους για την πόλη μας για την επόμενη πενταετία. Δέκα απλές, ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες θέσεις που αλλάζουν τα πάντα στο Χαλάνδρι:

o Για το Δημαρχείο, που πρέπει να χτιστεί άμεσα. Υπάρχει ο χώρος, υπάρχει το σχέδιο και μπορεί να ξεκινήσει άμεσα. Ο Δήμος θα γλιτώνει 400000 ευρώ από ενοίκια κάθε χρόνο.

o Για τις υποδομές οργάνωσης των υπηρεσιών καθαριότητας, που θα λύσουν το πρόβλημα των σκουπιδιών στην πόλη μας.

o Για την ένταξη στο σχέδιο πόλης του «Πεύκου Πολίτη» που θα βοηθήσει στη βελτίωση του κυκλοφοριακού λύσει και το πρόβλημα του καταυλισμού των τσιγγάνων.

o Για την άμεση επαναλειτουργία της ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ του ιδρύματος Κουρτέση και τη βελτίωση της λειτουργίας των σχολείων στην πόλη μας.

o Για την αντίληψή μας περί του πολιτισμού και του αθλητισμού. Θα ξαναοργανώσουμε τα πολιτιστικά εργαστήρια και θα αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους αθλητικούς χώρους για μαζικό αθλητισμό των δημοτών.

Ο συνάδελφος άρχισε να πείθεται. Τον παρέπεμψα στο site της παράταξής μας http://allazoumeporeia.weebly.com/ για να δει αναλυτικά το πρόγραμμά μας.


Τέλειωσα τη συζήτηση με το συνάδελφο συμφωνώντας μαζί του σε ένα πράγμα:

Οι δημοτικές εκλογές είναι για τους πολίτες γι’ αυτό και το βασικό κριτήριο για την επιλογή ενός Δημάρχου είναι οι θέσεις του για την πόλη.

Ο Δήμαρχος δε θα χαράξει πολιτική σε εθνικό επίπεδο. Είναι υπεύθυνος για την καλή λειτουργία του Δήμου, είναι ο άνθρωπος που πρέπει να διασφαλίσει την ποιότητα ζωής μας, αλλά πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος που πρέπει να είναι ικανός, όχι μόνο από άποψη ιδεολογίας και τρόπου σκέψης, αλλά και από άποψη προσόντων και περγαμηνών να επιτύχει τα παραπάνω.Ρήγας Βλάχος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ

 
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Λιέγη Βελγίου
Οι Γονείς μου, όπως όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού, είχαν την Ελλάδα πολύ ψιλά και έτσι μου μετέδωσαν την αγάπη για την Πατρίδα.
Επίσης μου έδωσαν να καταλάβω ότι αν θέλεις να πετύχεις πρέπει να αγωνιστείς σκληρά. Έτσι και έγινε, σπούδασα Αγγλική και Γερμανική Φιλολογία. Πήρα το DALF στα Γαλλικά και έκανα μεταπτυχιακό στα οικονομικά.   
Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα εργάστηκα αρχικά σαν καθηγητής σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών. Έπειτα σαν υπεύθυνος αγορών και υπεύθυνος εξαγωγών στην εταιρία ΑΚΡΙΔΑΣ ΑΕ και σήμερα σαν υπεύθυνος ποιότητας και εισαγωγών στην εταιρία ΑΦΟΙ Χ ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ ΑΕΒΕ

Είμαι παντρεμένος με την ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και έχουμε τρία μικρά παιδιά, τον Γιώργο, τον Στέφανο και την Σοφία. 

Θέλουμε, η Άννα και εγώ, να ασχοληθούμε με τα κοινά, πολύ απλά διότι κατοικούμε στο Κάτω Χαλάνδρι εδώ και πολλά χρόνια και διότι τα παιδιά μας μεγαλώνουν εδώ. Οι παρεμβάσεις μας στο Κάτω Χαλάνδρι είναι γνωστές και ουσιαστικές.
Η τύχη του Χαλανδρίου δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια του παλιού κατεστημένου – ξέρουμε όλοι που φτάσαμε , και ειδικά στο Κάτω Χαλάνδρι το οποίο είναι ξεχασμένο και παρατημένο – δεν χρειαζόμαστε τα μεγάλα και τρανά ονόματα αλλά κόσμο που θέλει πραγματικά να προσφέρει για την βελτίωση της καθημερινότητας 

Μετά από σκέψη βαθιά υποστηρίζω τον Άγγελο Νταβία. Ο αγώνας δύσκολος διότι εμείς δεν έχουμε την υποστήριξη των κομμάτων και γενικά του κατεστημένου , έχουμε όμως κάτι πολύ ουσιαστικότερο και πολύτιμο την αγάπη του κόσμου.

Κλείνω με μια μαντινάδα με νόημα αφιερωμένη στον Άγγελο

‘Ο Άντρας κάνει την γενιά και όχι η γενιά τον Άντρα. Σαν είναι ο τράγος δυνατός δεν τονε σταίνει η μάντρα’ (σταίνει = σταματάει )

ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ:

Με την συντριπτική πλειοψηφία των συνοδοιπόρων σε αυτή την φετινή διαδρομή προς την κάλπη των δημοτικών εκλογών είμαστε παλιοί φίλοι, συμμαθητές, συνεργάτες.

Με τον Θανάση Μακρή δεν ισχύει το ίδιο. Συναντηθήκαμε πρόσφατα.

Συναντηθήκαμε πάνω στα τοπικά προβλήματα και μέσα από συζητήσεις για τις καλύτερες προτάσεις γι' αυτά. Κυρίως για τα θέματα του σχολειού και της γειτονιάς του, του Κάτω Χαλανδρίου.

Η γνωριμία μας με τον Θανάση και την Άννα - αλλά μένω στην παρουσίαση υποψηφίων - η επικοινωνία μαζί του, η επαφή με τις απόψεις και την προσωπικότητά του αποτελεί ήδη ένα μεγάλο κέρδος για την πολιτική μας παρέα διότι σαφώς την διευρύνει και την συμπληρώνει.

Ο Θανάσης είναι ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ. Μεγάλωσε στην Λιέγη.


Είναι πολύ Ευρωπαίος για να είναι είτε ευρωλυγούρης, και πολύ Έλληνας για να είναι ραγιάς, υποτακτικός.

Κουβαλάει στο DNA του την ευρωπαϊκή παιδεία και το Βραχάσι, το σύμβολο του αγώνα κατά των αναγκαστικών συνενώσεων του Καλλικράτη, στην ελληνική ύπαιθρο.

Ο Θανάσης διάλεξε μόνος του να είναι εκεί που του είπε η συνείδησή του.


Γιατί... είναι ΕΥΘΥΣ!

Σε ευχαριστώ πολύ για την τιμή. Θεωρώ ειλικρινά τύχη που σε γνώρισα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ καινούργιε συνεργάτη.

"Μπλόκο" στην αξιολόγηση στην Τ.Α. "στήνει" η Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.


Μπλόκο στην αξιολόγηση στην Τ.Α. στήνει η Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.

Η Εκτελεστική Επιτροπή τής Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., σε συνέχεια του εγγράφου που απέστειλε προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Γιάννη Μιχελάκη και Κυριάκο Μητσοτάκη, αντίστοιχα, αναφορικά με την εγκύκλιο τού Υπ.Δ.Μ.Η.Δ., για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, που κάνει λόγο για εφαρμογή καταργημένων διατάξεων, «που ως στόχο έχουν η αξιολόγηση αυτή, να επεκταθεί και στους εργαζόμενους των Δήμων», καλεί τους Συλλόγους - Μέλη της σε «διαρκή επαγρύπνηση» και παρέμβαση σε οποιαδήποτε προσπάθεια αξιολόγησης εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

H ανακοίνωση

«Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση έπειτα από την επινόηση χιλιάδων «επίορκων υπαλλήλων» (που δεν έφερε το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα) καθώς και «πλεονάζοντος προσωπικού» (που διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα), προσπαθεί τώρα με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση» να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλων. 

Στο πλαίσιο αυτό και με ξεκάθαρη στόχευση, δεν αρκείται σε ένα αυταρχικό σύστημα αξιολόγησης αλλά καθορίζει εκ των προτέρων, επί ποινή μάλιστα «παράβασης καθήκοντος», τα ποσοστά και τις κλίμακες αξιολόγησης.

Η επιβολή υποχρεωτικής ποσόστωσης (25% άριστοι, 60% μέτριοι και 15% ανεπαρκείς) αναγκάζει τους Προϊστάμενους να αξιολογήσουν το προσωπικό υποχρεωτικά και όχι με ελεύθερη βούληση, με προκατασκευασμένα αποτελέσματα και οδηγίες, γεγονός που ακυρώνει το ίδιο το νόημα της αξιολόγησης που δήθεν προασπίζονται. 

Μέσω του φόβου και της τρομοκρατίας προσπαθούν να δημιουργήσουν πειθήνειους εργαζόμενους που θα αλληλοσπαράζονται μεταξύ τους για την εύνοια της Διοίκησης με απώτερο στόχο τον απόλυτο έλεγχο της Δημόσιας Διοίκησης στην εκάστοτε εξουσία.

Με εγκύκλιο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορά στην εφαρμογή του νέου τρόπου αξιολόγησης γίνεται προσπάθεια επέκτασης των σχετικών διατάξεων και στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού «πατώντας» και επικαλούμενοι διατάξεις που προ πολλού έχουν καταργηθεί (Ν.1188/1981) και έχουν αντικατασταθεί (Ν.3584/2007 «Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων»). Σχετικό είναι το με αριθμ. πρωτ.: 375/14-4-2014 έγγραφο της Ομοσπονδίας που ήδη σας έχει σταλεί.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τονίζει και επισημαίνει ότι τα παραπάνω δεν πρέπει να μας εφησυχάζουν και καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση:

- Να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση μιας και η κυβέρνηση έχει αποδείξει στο παρελθόν πως δεν διστάζει να παραβλέψει Νόμους και διατάξεις προκειμένου να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του Μνημονίου και

- Τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να παρέμβουν στους χώρους ευθύνης τους προκειμένου να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια σε εφαρμογή των νέων διατάξεων περί αξιολόγησης, του Ν.4250/2014, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας.

Είναι σαφές πως επιδίωξη και αυτής της προσπάθειας είναι ο έλεγχος της Δημόσιας Διοίκησης, το πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης υπαλλήλων, η βίαιη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, οι εργαζόμενοι να στερούνται βασικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Ζητήματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους, όλη την κοινωνία.»

http://www.poli-politiki.gr/, 16/4/2014

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις